Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
válasz
stopperos
üzenetére
T-home-os Cisco EPC 3925 nálam DMZ-ben van és az utána kötött Asus router kifogástalanul megy, torrentezek vele. Az persze igaz hogy jó sokat kínlódtam mire jó lett. A mai napig nem tudom mitől működik jól mert sokáig megaszakadt, torrentet nem bírta stb. Talán attól lett jó hogy a Cisco tűzfalát nemhogy low-ra, de teljesen off-ra állítottam. DMZ miatt úgyis mindegy, mert mindent átirányít az Asus routeremre. Elvileg annak a tűzfalán kellene fennakadni a rosszindulatnak

-
-
Sasos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Ugyan az a kód mindkettőnél. A probléma inkább az, hogy régen a szerver oldalon nem volt letiltva a dolog, most már igen, és a kliens oldali kódot hiába rakod bele, nem fogadja el. Nem tudod vezérelni a szervert.
A reset-es téma azért lehet érdekes, mert lehet hogy törli a frissítéseket is amit a T kiküld, bár ezt kétlem.
Illetve az lehet még érdekes, hogy ha a modemet, amikor a szerelő hozza ki, akkor nem rádugni a kábelre, hanem rögtön elvégezni a módosítást. Bár erre nem volt még alkalmam. -
stopperos
senior tag
-
stopperos
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Ezt meg lehet próbálni, de nem vagyok benne biztos hogy a gyári szoftverrel indul el, hanem már eleve a frissítettel. Mivel kárt nem okozhatsz, ezért nyugodtan próbáld meg. Ha sikerül, Isten leszel itt a fórumon.
A DMZ-t felejtsd el, nem old meg semmit, csak roszabb lesz.
-
ludsimon
veterán
Ezt ki meri bevállalni?

Idézet innen: [link]1. Disconnect the coaxial cable from the modem;
2. Do a factory pin reset;
3. Boot the modem up with just the LAN cable plugged in (not necessary if you're using WiFi, so long as you can connect to it);
4. See if the "Working Mode" options appear on the "Administration > Management" page now;
5. If not, try the HTML injection method;
6. Select "Bridged Only" and then hit "Save Settings."
The idea of keeping the coaxial cable out and subsequently doing a factory reset is so that when the modem boots up with everything defaulted, it won't connect to UPC's network and get the DOCSIS configuration file, with all the options restricted that UPC doesn't want you to have. So please give it a shot and let us know how you get on. -
ludsimon
veterán
Akkor egyetlen egy lehetőség van, csak az, ha DMZ-nek megadom a router címét?

Nem sok. -
stopperos
senior tag
Kérdés, volt mostanság frissítés?
epc3925-E15-12-v302r125573-131202c szoftver van most, mintha lett volna tegnap este egy frissítés. Csak mert megakadt T-Home-éknál a net. -
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy hogyan tudnám IP PT-be kötve totálisan kiiktatni a Cisco-t és kizárólag csak egy aljzatként használni?
Application & gamings-be nincs benne ez az opció nálam.Saját routerrel szeretnék csatlakozni, sok hibája van ennek az eszköznek és lassú.
Traceroute-val a 3. gatewayt meg lehet találni, ha azt megadom gateway-nek a saját routerembe gondolom az nem elég.
Köszi a segítséget előre is!
Üdv,
Simon -
válasz
pupper666
üzenetére
Szia!
Mármint a Telekom-os HGW legyen DLNA képes? Szerintem azt felejtsd el!Bár pont a Telekom eszközeit nem ismerem, de UPC és Invitel esetén is le vannak tiltva az USB portok, illetve egyes modellek esetén telefontöltésre használhatók azért, de ennyi! Ezekben speckó butított firmware van, amivel csak a szolgáltató számára szükséges feladatok ellátására alkalmas, semmi többre...Ja, bocs benéztem, a Serviio nem tűnt fel, azt hittem a HGW-vel akarod megosztani a médiát!
-
pupper666
csendes tag
Sziasztok! Biztosan volt már a kérdés a témában , de se időm se kedvem a sok hozzászólást elolvasni, ezért elnézést.
A problémám a következő: Nekem is egy cisco 3925 modem / routerem van (T-home) és össze van kötve kábellel a TV-vel. A célom , hogy Servio használatával DLNA képes legyen. Eddig régi router képes volt rá csak persze a napokban bedöglött.
Előre is nagyon köszönöm aki tud segíteni.
-
-
Ezek aránylag jónak mondható értékek, bár szerencsésebb lenne, ha felfelé is menne legalább két csatorna! Ha legközelebb elmegy a net, akkor nézz rá újra ezekre, mielőtt újraindítod a HGW-t!
Illetőleg még meg lehet próbálni azt is, hogy pingelni tudsz-e olyankor címeket, először is a HGW-t, majd ha az válaszol, akkor valami netes címet, mondjuk a 8.8.8.8 megteszi!
-
Gyick
őstag
Vagy akkor kellene ezt mikor lefagy?
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: EnabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -1.1 dBmV 41.9 dB
Channel 2: -1.2 dBmV 42.0 dB
Channel 3: -1.3 dBmV 41.7 dB
Channel 4: -1.2 dBmV 41.8 dB
Channel 5: -2.8 dBmV 40.8 dB
Channel 6: -2.3 dBmV 41.7 dB
Channel 7: -2.1 dBmV 41.6 dB
Channel 8: -1.7 dBmV 41.3 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 42.0 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
wmati
addikt
http://192.168.0.1/ éred el valami erre hasonlítót keres.
1 Locked QAM256 5 6952000 2.2 dBmV 41.9 dB
2 Locked QAM256 6 6952000 1.8 dBmV 41.8 dB
3 Locked QAM256 7 6952000 2.5 dBmV 41.4 dB
4 Locked QAM256 8 6952000 2.9 dBmV 41.3 dB
5 Locked QAM256 73 6952000 -0.4 dBmV 41.9 dB
6 Locked QAM256 74 6952000 -0.1 dBmV 42.4 dB
7 Locked QAM256 75 6952000 -0.2 dBmV 42.4 dB
8 Locked QAM256 76 6952000 -0.7 dBmV 42.0 dBUpstream Channel
Channel Lock Status Modulation Channel ID Symbol Rate Frequency Power
1 Locked QAM64 3 5120 Ksym/sec 46.0 dBmV
2 Locked QAM64 4 5120 Ksym/sec 48.5 dBmV
3 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0.0 dBmV
4 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0.0 dBmV -
wmati
addikt
másik kérdés:másnál is barnán viágit az eternet felirat alatt egy led?
Az csak annyit jelent hogy te rá dugtál valamit ami nem tudja a gigabitet vagy a kábel miatt, ha Telekomos vagy és iptv box van rá dugva akkor nem lényeg.
Meg kéne nézni a jelszinteket 192.168.0.1 címen.
-
Gyick
őstag
üdv!
mostanában elég gyakran elmegy a netem azt hogy tudom csekkolni hogy a modem fagyott-e le vagy a netszolgáltatotónál van a gáz.Elég gáz igy online játékkal játszani
másik kérdés:másnál is barnán viágit az eternet felirat alatt egy led?
epc3925-E15-12-v302r125573-131202c firmware
-
adzsam
újonc
Sziasztok!
Nagyon amatőr lesz a kérdés - előre is bocsi -, és mivel a epc3208-ashoz nem találtam topic-ot ide szegezem a kérdést:
Barátnőmtől áthoztam egy Belkin routert (csodás), amit összedugtam a Cisco modemmel. Már az elején látszott, hogy valami nem stimmel, mert a "LINK" led a modemen narancssárgán villog a régi zöld helyett.
A MAC címet klónoztam a router beállításokban, eddig ennyit értem el. Az oldalakat, hol betölti, hol nem. Utorrentben a teszt alapján minden zöld.
Tudnátok segíteni?Köszi,
Ádám -
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Hátha a mestereket érdekli! Esetleg hasznos is lehet. Speckó adatlap a modemről! P/N number szerint is benne vannak a készülékek. Ha ismeritek, vagy megvan már akkor akkor bocsi!

Üdv
Peltár
-
pyth
tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, hogy a T-s Cisco EPC3925 nél nálam miért nem érhető el a Guest Network?
Firmware 2013. dec. 3. -
Benőke
őstag
válasz
stopperos
üzenetére
Van valami tarifa kedvezmény T nél ha van a közelben digi és vagy upc. Hiénának mondták nekem azt mikor van mind a 2 ellenséges szolgáltató, az a legolcsóbb. Ki lehet alkudni a két ellenséges szolgáltató nélkül is ilyen csomagot.

Persze kell a TV + net + telefon is ehhez legalábbis nekem. Ugye tudják hogy sokan már csak a netet rendelnél a többit nem biztos
-
stopperos
senior tag
válasz
schferenc77
üzenetére
Én egy T-Home értékesítő cégecskénél játszottam be ugyanezt csak Digi-vel, lapozott egyet a weben nem elérhető csomagokra és azóta a Netmánia L + Alap telefon 2 éves hűségre 3760 Ft.
Javítsatok ki ha rosszul mondom, de ezek a T-Partner üzletek.
-
wmati
addikt
válasz
schferenc77
üzenetére
Pedig létezik ilyen területi kedvezmény ha akarsz maradni Telekomos kb 8-9 k ki hoznak családi tv csomagot telefont meg 120 as nettet. Upc jobb a nagyobb csomagok miatt

-
Sasos
senior tag
válasz
schferenc77
üzenetére
Azt meg hogy? A 30-as net (Netmánia L) hűség nélkül is csak 6150!?!?

-
wmati
addikt
válasz
schferenc77
üzenetére
Ha elindul a Upc szolgáltatása érdemes lenne meg kérdezned a T hogy mit biztos ajánlanak valamit.
-
Palkova
tag
válasz
schferenc77
üzenetére
Üdv!
Szerintem biztos nem az EPC rémséget kapod, hanem egy optikai modemet! Kérdezz rá.
3254-re:
én se az EPC-vel akartam VOIP-olni, hanem a mögötte csücsülő FritzBox-al. Egyébként a kimenő Delmontos szolgáltatók (BC és FreeVoipDeal) mentek, csak a bejövő, magyar földrajzi számot biztosító kapcsolat nem működött, így elérhetetlenek voltunk.palkova
-
Gyurka6
őstag
válasz
schferenc77
üzenetére
Hali!
Szerintem már az ár miatt is érdemes, pláne ha nem a wi-fi-s epc3925-öt választod, már amennyiben ez lehetséges...(Lehet, hogy már csak ezt adják, sajnos.)
-
schferenc77
aktív tag
Srácok, T-home-os kábelnetről, ha váltok UPC-re, akkor minőségben mire számítsak? Nekem semmi bajom nem volt a t-vel sem (jött, amire szerződtem, hibám nem volt az elmúlt 2 évben), de az UPC ugyanazt fele áron adja. Most húzták a kábelt, már járják a házakat a szórólappal, január végén indul a szolgáltatás (fiber power).
Érdemes váltani? -
Palkova
tag
Üdv!
Én is sokat szenvedtem vele, végül feladtam és visszatértem az ADSL hez.
De az a véleményem, hogy nem a CISCO a hunyó, hanem a görény T, aki a szoftvert teszi rá és mindenkire reá erölteti.
Nálam egy magyar VOIP szolgáltatót nem lehetett elérni mögüle. A szerelőjük több mint egy órát szenvedett, neki sem sikerült, de amikor behozott egy modemet azonnal minden rendben működött és ennek ellenére sem voltak hajlandók lecserélni.
Ennyit a "szolgáltatóról"
Palkova -
adika4444
addikt
Sziasztok! Ennek a csodának hogy jobb, fektetve vagy állítva? Mert én állítva használom...
-
Benőke
őstag
válasz
Froclee
üzenetére
Ha megy a wifi -m használhatatlan a net is. Első 5 percben minden ok aztán annyi. A wifi amúgy is ritka pocsék. Nem tudom honnan szalajtották ezt a vackot. Egyébként hiába tiltod le a wifi -t akkor is elindítja bekapcsoláskor aztán lövi le. kb 1 percig aktív a kikapcsolt wifi.
Nem tudtam hogy ilyen sz@ral szórják a népet... Ameddig nem kaptam én is ilyet. Azt hittem a CISCO az egy jó név, mára megváltozott a véleményem...Egyébként meg ne hagyd abba jelentgesd szorgalmasan, hátha kijön valaki... Aztán kapsz egy másikat vagy egy DLink -et

-
Froclee
őstag
hali. kb 3 hete, egyik napról a másikra beszart a net. nem töltenek be alap oldalak (google, facebook), csak másodszorra, játék multiplayer be-be akadozik, ha pingelem a telekom.hu-t vagy a google-t rendszeresen felemelkedik. esténként kicsúcsosodik az egész, szinte használhatatlan néha, pingnél packet loss 10%.
telekomos kollegák most voltak itt harmadszorra 2 héten belül, kicserélték a routert egy ugyanolyanra (ugye 3925ös ez is). azt mondták, hogy ők a jelet hibátlannak látják a telekomtól, mi meg továbbra is szenvedünk.
2 gép vezetékkel csatlakozik, 2 laptop wifi-vel, lassulások mindenhol azonosak. sőt, néha még az iptv is beszaggat.valami tippetek van esetleg? köszi
-
Tiger.
nagyúr
Tudna ebben valaki segiteni?Mert az a nagy helyzet hogy szuper szervizes el barmolta, a jelenség annyi volt hogy az onlines játékoknál be fagyot egy időre a játék kb 20ms re de beléptem a biosába és töröltem mindent amire emlékeztem hogy utólag lett be irva, és utána jó lett de a videók youtubról akadozgatnak pedig teljesen feltölti már, amúgy win8.1n van fen.
-
Tiger.
nagyúr
Egy kérdés a modem ha elvan állitva befolyásolhatja a youtube vidókat pl akadozhat?
-
-
mike784
tag
Sziasztok!
Nekem is egy t-home-os Cisco EPC3925 routerem van.
Van vele bajom rendesen, állandóan belassul a net. Az lenne a kérdésem, hogy ha mögé rakok egy másik routert és átkapcsolom bridge módba, fog működni a telefon ami bele van dugva? És ha nem egy resettel visszaáll vagy végleg elrontom? Vagy esetleg elég a dmz beállítás és fix ip a másik routernek?
Köszi! -
kisorosz
tag
Hali!
Szóval, a helyzet: a modem mögé szeretnék berakni WDS módban egy 1043ND-t (" másik router").
Amit beállítottam a Ciscon:
- wifin nincs jelszó ( ez van), fix csatorna, WDS mód engedélyezve, ott megadva a másik router mac címe.
- a routert 192.168.0.1-ről érem el, 192.168.0.10től indul az IP adás, 119 helyet ad.másik router:
-WDS engedélyezve, ráállítva a Ciscora, ugyanaz a channel, SSID, DHCP kikapcsolva
-azt a routert 192.168.1.1-ről érem el (az probléma lehet hogy az IP osztás 192.168.0.10től indul és csak 192.168.0.229 fut, viszont a másik router felületét 192.168.1.1en érném el, ha eltudnám)ezek beállítása után restartoltam mindkét routert.
Amit észrevettem: a Cisco Wifije megszűnik internetet osztani, csak hálózatot, viszont a másik router en van internet. illetve nem érem el a másik router felületét (192.168.1.1-et)
Ha a cisco felületén megnézem hogy milyen eszközök vannak kapcsolódva, akkor csak azokat listázza ami kábelen keresztül van csatlakozva. viszont laptoppal, meg teloval fenn vagyok másik router mellett és azt nem jelzi (viszont internet van).
Tehát a problémám:
A híd működik, viszont a Cisco-s hálózaton nincs net, viszont a 1043ND, a másik router hálózatára átváltva máris van, és működik, ám de a 1043nd felületét nem érem el az ő hálózatából sem, csak a Cisco felületét. -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Kérnék szépen egy zsűrizést:
2 napja az Uppstream Channles-ből már csak két csatorna aktív.
Olyat sosem láttam, hogy mind a 4 csatornán menne jel, eddig 3 csatorna aktív volt.A net csak a mai nap 5x-6x megszakadt, internetes játékok laggolnak össze vissza, pedig a letöltési sebessigem fixen meg van 30Mbit/s a feltöltés ugyan picit ugrál de 4-5mbit körül van.
About
Model: Cisco EPC3925
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: EnableCable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: EnabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -6.8 dBmV 38.8 dB
Channel 2: -6.7 dBmV 39.0 dB
Channel 3: -6.7 dBmV 38.8 dB
Channel 4: -7.0 dBmV 38.3 dB
Channel 5: -8.0 dBmV 38.4 dB
Channel 6: -8.1 dBmV 38.4 dB
Channel 7: -8.1 dBmV 38.2 dB
Channel 8: -8.2 dBmV 37.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 54.0 dBmV
Channel 2: 54.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
szabieable
aktív tag
válasz
szabieable
üzenetére
Hümm úgy néz ki lett új lakó aki lefedte a channelt
egy kis reconfig és minden újra a régi szerencsére. -
szabieable
aktív tag
Olyan furcsaságokat tapasztalt valaki ezzel a kütyüvel, hogy nem képes normális speedet tartani? Az utóbbi hetekben lettem rá figyelmes, hogy bár hiába van 10mbit adsl + t féle iptv, rendszeresen leesik a sebesség fél, max 1mbit környékére... restart után a legtöbbször helyreáll ezért a routerre gyanakszom. A wifi jel stabil, 1 szoba távolság van, nem lopja senki a vonalat. De ez így nagyon gatya, van amikor böngészni is lehetetlen
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok Van egy ilyen modemem a jelenseg hogy egy bizonyos online jateknal idokozonkent ki fagy, masnal viszont jo, de mas jatek nalam is jo enerre gyanakszom a gepem boven eleg neki, valami otlet? A jatek neve Shards Of War.
-
stopperos
senior tag
válasz
renaultf1
üzenetére
Illetve akkor a te routered MAC címe lenne benn, és mögé azt dugsz amit szeretnél. Ráadásul még védve is leszel a netről érkező támadások nagy részétől, mert kapod a router tűzfalát.
Ha olcsót és jót akarsz, akkor egy TP-LInk 740-741 -et veszel, kb 4500-5000Ft. A gyári szoftvert átfrissíted Openwrt-re, és életed végéig meg van oldva az összes problémád. Ezekből nagyon sokat ki lehet hozni.
Pl ahol korábban voltam rendszergazda, 90 fős kollégium 120-130 eszköz, 2 szerver. Másfél hónapig szívtam, mert a Cisco nem vitte el a terhelést. Volt már mögötte proxy szerver, DMZ-ben (amitől csak rosszabb lett). Szerencsére akkor még volt lehetőség átütni modem módba, és itt a fórumon megcsináltuk. (Azóta sem mer senki hozzányúlni, és a reset gomb le van ragasztva.) Első körben egy kis szerver volt mögötte routernek, de utána OpenWRT-s TP-Link-ek. Panasz nélkül megy a net, és eléggé ki lehet maxolni. Volt 841, utána volt egy 740-es, most egy 941-es. Gyári szofverrel kiakadt mindegyik 1-1.5 nap után. Illetve most csak annyi a gond, hogy a 941-es csak 100 Mbps WAN csatolóval szerelt.
Zárva soraim, szerintem a kábel modem feljavítása egy alap wifis routerrel a legjobb döntés amit csinálhatsz. -
-
renaultf1
csendes tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nem oldja meg a restart mert rögzül bent a MAC address, mikor betelefonálok hogy törölje ( szabadítsa fel az IP-t, különben sárga háromszöges a kapcsolat ikon ) és átrakom másik hálókártyába akkor már működik előtte hiába áramtalanítod semmi, mert bent rögzül nekik! De akkor ez felejtős, ők kétfajta modemet használnak. Csak azért akartam ezt mert akkor nem kell még router is hanem ez egyben van!
-
-
renaultf1
csendes tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Az IP címem az dinamikus és amúgy ez a szolgáltató olyan, hogy csak 1 gépre engedélyezi a kapcsolatot! Tehát ha átdugom az eternet kábelt egy másik gépre ott nem működik a kapcsolat vagy csak pár óra múlva mikor frissül bent náluk a szerver. De ha szólok hogy szabadítsa fel az IP címet akkor arra dugom rá amire akarom. Persze azt ami a modemből kijön a gép felé! De akkor ezek szerint az is kevés lenne ide, szóval akkor sem működne szerinted?
Egyébként ez megbízható eszköz? -
válasz
renaultf1
üzenetére
Valószínűleg nem, mert a legtöbb szolgáltató MAC alapján engedélyezi a modemnek a hálózati hozzáférést, így más eszköz nem fog működni. Csak azt tudod csinálni amit nem akarsz, hogy mögé teszel egy saját wifi routert.
Hacsak nem tudod a szolgáltatót rávenni hogy felengedi a saját eszközöd valami regisztráció útán.
-
renaultf1
csendes tag
válasz
stopperos
üzenetére
Szia/sziasztok!
Szeretnék egy olyat kérdezni hogy sima kábeles net-hez ami nem T-home, UPC és nem DIGI érdemes-e venni ilyen WIFI-router-modemet (Cisco 3925). Most motorola modemem van amit a szolgáltató adott de szeretnék egyben megoldást a routerre is. Ez meg egy combo ahogy látom, csak kérdés ilyen nettel is működik-e illetve mennyire jó választás ez?
-
stopperos
senior tag
Bár lehet advanced a téma, de attól bedobom ide. Ma találkoztam egy érdekes jelenséggel: van két t-home előfizetés, cisco 3925-el.
- Az egyik modem módban megy és mögötte TP-LInk 941-es openwrtvel, valamint pár gép és egy openvpn szerver port forwardolva kifelé.
- A másik router módban megy (ez lekésett a lehetőségről), és raspberry pi van mögötte.
A probléma az, hogy bár ismert mindkettő ip címe (188.6.0.0/16-ban), de nem látják egymást. Nem lehet egyikről a másikat pingelni/ssh-val csatlakozni. Egy 3. felet bevonva azon keresztül látszik mindkettő. és minden működik is.
Illetve korábban is ment, csak most kb pár napja nem akar. Változott volna valami a T tűzfalán? Találkozott valaki ilyennel?+ egy nmap scan segítségével annyit kiderítettem, hogy a T hálózatán bizonyos számú előfizetőt látok. De akkor is felettébb érdekes a dolog.
-
Tin
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
nem ez volt a gond, hanem hogy a falicsatlakozó egyszerűen rosszul volt bekötve, és mivel a linksys 100 mbites, fel sem tűnt, és általában ment a 100 mbit, de volt amikor a kontakthiba miatt csak 10 mbit ment. újrakötöttem én az aljzatokat, azóta jó. switch-ként megy amúgy, így minden eszköz rendesen megy, és a hálózatban is jól látják egymást.
-
hzx0
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Pont igy csinálom most. Elég kényelmetlen.
-
Ilyet ezzel a routerrel nem tudsz csinálni.
Legalábbis automatikusan nem... csak az egész router forgalmát tudod korlátozni időszakosan (az összes rá csatlakozó eszközre).
Vagy pedig mindig kézzel bemész és letiltod a gyerek eszközét (MAC alapján) és reggel meg kézzel feloldod.
Az úgy megoldás lehet, de időhöz automatikusan nem tudod kötni sajnos. -
Inkább annak tűnik hogy a két router hálózata között nincs jó direkt átjárás és emiatt az interneten keresztül kommunikál lehet a két hálózat... az meg lassú ugye.
Trace-t nyomtál már pl ip-k között hogy milyen úton megy az adat pl?

Amugy eleve ez a több szegmens zavaros számomra.
Csak 1 DHCP és csak egy IP tartomány kéne legyen, ez pedig a Ciscoé kéne legyen, a másikon a DHCP-t ki kell kapcsolni és csak egy switch jellegű funkciót kéne betöltsön a második router, a rá akaszkodó eszközöknek is a Cisco-ba kéne regisztrálniuk és onnan IP címet kapni a Cisco DHCP IP tartományban.
Amíg nem egy tartományban vannak pl a x.x.x.100 és x.x.x.200 között az összes eszköz, addig szerintem nem is fog működni jól. -
hzx0
aktív tag
Sziasztok
Nekem is egy T-homos Cisco EPC3925 eszközöm van. Olyat lehet csinálni hogy este egy bizonyos időbe automatikusan kitiltson egy wifis eszközt? Arról lenne szó hogy gyermekem telojárol kellene éjszakára lekapcsolni a netet időzítve.
-
-
capulet75
addikt
A full reset felől érdeklődnék, ezt 1 percig nyomva tartott reset gomb aktiválja? És ilyenkor az admin a jelszó és a fnév?
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
elképzelhető, az előző linksys-em is így kezdte, hogy a wifit eldobálta meg belassult, így fogtam aztán félreraktam, majd fél év múlva levittem egy rokonomhoz akinek épp bekötötték a netet mondván, hogy legyen arra a pár hétre wifije, amíg vesz router-t. ez volt kb 6 éve, azóta is tökéletesen megy nála

kaptam még pár tippet, a hétvégén kipróbálom, pl. hogy ne a WAN portba dugjam a kábelt, bár a tomato tudja, de lehet hogy emiatt akad össze a 2 firewall, bár kikapcsoltam a linksys-en. játszom még kicsit vele, remélem megoldódik.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Én mögé kötöttem egy Asus routert. Azt elérem távolról, torrentet el tudok indítani távolról. T-home-os vagyok bridge mód nincs, az Asus nem kap publikus IP-t de a Cisco DMZ-be van állítva, így nem gond hogy nincs publikus IP.
T-home egyetlen pozitív cselekedete hogy fix IP címet ad már 3 éve. Szóval nincs szükségem ingyenes dns szolgáltatóra. A Cisco-ban fix belső IP címet adok a mögé kötött Asus-nak, aki minden kívülről jövő igényt a DMZ miatt megkap. -
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
megcsináltam még tegnap amit javasoltál, és működik.
sajnos ugyanúgy, ahogy a korábbi, új szegmens esetén: néha az alhálózat egyszerűen baromira belassul, és csak kb. 10Mbps sebességet hoz, tehát a saját routeremre kötött eszközök mind az internet, mind a lokális hálózat felé ennyit tudnak csak.
egy újraindítás van hoyg megoldja, van hogy az sem.most is, hiába indítgattam újra mindkettőt, nem volt jó. fél óra után meg megjavult. közben a cisco-ra kötött pc-n gond nélkül ment az internet rendes sebességgel.
nagyon olyan szaga van, mintha valamelyik router néha megbolondulna, és egy ideig nem tudna rendesen működni. sajnos ez a hálózati része már nekem magas, szóval marad a beletörődés.
-
sanzi89
addikt
Miről is beszélsz? Halvány gőzöm sincs, hogy mi köze van annak ahhoz, hogy a saját lokális hálódon fix IP-ket használsz ahhoz, hogy a szolgáltató dinamikusan osztja ki az IP-ket, így kívülről nem biztosított a fix elérés. Meg engedtessék már meg az a szabadság, hogy majd én eldöntöm, hogy mit és hogyan akarok 2014-ben kívülről beállítani... Agyam eldobom.

Egyébként úgy látom Port Forward-ról ezek szerint nem hallottál, ha a különböző eszközök is a 80-as és 8080-as portot használják.Komolyan, kezdek elgondolkodni mostanában, hogy nem is írom le a kérdésemet fórumba, mert az ilyen egységsugarú megmondóemberek mindig tudják a tuti frankót, nem kell a remote access 2014-ben, minek is van...

Új hozzászólás Aktív témák
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3698
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő