- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RtgLaci
tag
Üdv a fórumtársaknak! Két dologban szeretnék segítséget (információt) kérni. Az első inkább csak érdekes számomra: ha kikapcs-bekapcs a Cisco modemet, mire minden LED világít, a két alsó telefonos folyamatosan villog, amíg fel nem emelem és visszateszem a telefonkagylót. Utána minden rendben...
A másik problémán napok óta nem bírok úrrá lenni. Átlagosan 7-8 eszköz lóg a hálózatomon (nem mindig folyamatosan), asztali gépek, IPTV, média lejátszó, meg ilyenek. Ez úgy van, hogy a Cisco-ra van kötve az IPTV, egy torrentező laptop, egy 8 portos switch. Szereztem egy Netgear Stora NAS-t és rákötöttem a Cisco-ra, fix IP címmel konfiguráltam. És végül is szinte minden megy, az összes gép, média player látja, kezeli a NAS-t, csak azt nem sikerült megoldanom, hogy a NAS-t el tudjam érni a WEB felől. A Mystora.com oldalon tudnék belépni, de mindig azt mondja, hogy nem elérhető. A teszt szerint 21, 22, 443, 80-as portok kellenek a NAS-nak, ebből 3 db jó, de a 21-es valami más is figyeli. Nem birok rájönni, mi lehet az oka. Megcsináltam, hogy mindent kihúztam a Cisco-ból, csak a Stora és az azt kezelő PC volt rajta...hiába. A másik, hogy a torrent sem igazán megy, pedig a Cisco-ban kinyitottam az ajánlot 51413-as portot, ami a teszt szerint nyitva is van, de a Transmission szerint zárva van. A tűzfalakat kinyitottam. Nem megy.
Van itt pár státusz fotó: UPNP engedélyezve FTP engedélyezve Hálózati beállítások Távhozzáférés engedélyezve Torrent szolgáltatás engedélyezve A routeren az UPNP engedélyezve Port forward beállítások DMZ letiltva Teszt -
Jabby
őstag
Bocsi lemaradt:
Tehát T-s IPTV-vel,
firmware pedig:Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR.bin
Firmware Build Time: Aug 8 10:17:50 2013Mostanában naponta többször (2-3-szor) megszakad eleinte csak a WiFi, most már a LAN is, miközben a készüléken a LED-ek alapján OK minden.
Ilyenkor egy ki/bekapcs segít.Az n hiányáról egy kép:
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Ez a csoda nem ismeri WiFi-n az n szabványt? Jelenleg csak B/G és csak G-t tudok választani, pedig megesküdnék, hogy régebben ment az n is. -
cloud2
tag
válasz
blueboy_HU #2490 üzenetére
köszi az ötletet, meg is csináltam
1. synology nas dhcp kiszolgálja fix IP címmel a két boxot
2. a wifi-re meg egy ilyet használok, elég jó a hatótáva (LAN bridge): AVM FRITZ!WLAN repeater 300E
így a cisco-n sikeresen ki tudtam kapcsolni a dhcp-t és wifi-t -
AcHanGE4
tag
Sziasztok!
Nálam is van 1 ilyen router/modem a T-től. Az IPTV-n rendszeres leállásokat tapasztalok, de nem tudom kötni letöltéshez. Az asztali gépemen jellemzően 5-8 virtuális windows is fut egyszerre és folyamatosan kommunikál a külvilággal 24 órában, mellette szoktam torrentezni valamint a gépről filmet küldeni a tv-re. Elsődleges az lenne, hogy a virtuális windowsok működése zökkenésmentes legyen. Néha van olyan érzésem, mintha ez egy kicsit sok lenne a routernek. Valós az aggodalmam vagy elég bőven ez a router ilyen használatra? Esetleg kellene venni 1 jobb dedikált routert és ezt csak modemként használni?
-
blueboy_HU
tag
Mivel a boxba configjába nem tudsz belenyúlni, DHCP server oldalon kell megadni nekik a fix IP-t. Tehát ha a Cisco-ban ki is kapcsolod a DHCP-t, kell legyen másik DHCP servered. Én is kikapcsoltam, most a NAS látja el a DHCP-t, itt adtam a boxoknak fix IP-t. Nekem annyi volt a kavarás, hogy amikor nem volt fix IP a boxoknak és "random" kapott IP-t, akkor mind a két box működött látszólag normálisan, élő adás ment, de a hálószobai box nem látta a nagyszobai box felvett műsorait (de az élő adás itt is ment). Végül miután a boxok DHCP-től kapott IP-it beállítottam fixre, működik minden. Következő lépés a Cisco wifi-jének kiváltása lesz nálam, csak még nem tudom milyen router lesz...
-
djvargade
csendes tag
Hali!
Nekem annyi a bajom az epc 3925-ömmel, hogy Tunngle-ös uPNP portot valamiért lezárja!
Ha valaki ebben nekem tud valami segítséget nyújtani annak nagyon köszönöm.
a segítséget a vardavid14@gmail.com címre kérem.
köszönöm mégegyszer: Varga Dévid György
-
cloud2
tag
szeretném kikapcsolni a dhcp-t a cisco routeren, de ehhez valahogy statikus ip-t kellene adnom a boxoknak (simán kikapcsolva nem működnek az iptv boxok).
hogy lehet ezt megtenni? nincs rá lehetőség? -
overland
aktív tag
Sziasztok, van egy ilyen t-comos routerem, le tudom valahogy szabályozni, hogy a gyerek letöltögetésekor ne vigye el az egészet?
-
sgergi
veterán
válasz
stopperos #2484 üzenetére
Így már emlékszem, valamennyit annó már olvastam a sztoridból. Erre én is azt tudnám mondani, hogy azért nálatok kicsit más a terhelés.
Azért mondtam, hogy én DMZ-vel használom, egyelőre nálam nincsenek gondok, de mi csak 5-en vagyunk 11 eszközzel, amik nem is párhuzamosan és folyamatosan mennek. -
stopperos
senior tag
tldr;
Mi egy 95 fős kollégium vagyunk, most 150-170 eszközzel. A vezetőség jónak találta, ha otthoni felhasználásra szánt csomagot veszünk a T-től 120/akármennyit. Még az elején szenvedtem vele sokat, amikor még megvolt a régi inviteles kapcsolatunk, hogy hogyan lehetne a legtöbbet kihozni. Három összeállítást próbáltam:
1) A cisco a gateway a belső hálózatnak. 2) A cisco mögé beraktam egy squid proxy gépet, és a belső hálózat szempontjából az volt a gw. (dupla nat) -> Ez a két megoldás olyan 1,5-2 napig bírta, utánna elkezdte dobálni a csomagokat, meg felment a ping, stb. Egyszerűen elment a net pár percre, majd visszajött. Lassú volt, meg az ssh szakadozott. A proxy segített valamennyit. Egyszerűen ha pár torrent klienset bekapcsoltak, akkor lehalt az egész.
3) DMZ + squid proxy gép. Na ez fél nap után behalt, egy héten keresztül szenvedtem vele, de szinte mindig fél nap. Annyit láttam, hogy kintről is megnőtt a tűzfal munkája, mert átengedett sok mindent a cisco, és a belső gw tűzfala kaszálta csak el.Én arra a közetkeztetésre jutottam, hogy a kapcsolatok száma volt túl sok az eszköznek, és nem bírta el a NAT táblát, meg a routingot, ... A DMZ azért rossz, mert akkor a cisco-n felépül a kapcsolat és a belső tűzfal dobta csak el azt. Ekkor gyorsan behalt. Ha nem volt dmz, csak pár port forwaldolva, akkor pedig már felépüléskor eldőlt, hogy marad a kapcsolat vagy el kell dobni, és nem került be a nat táblába.
A végső megoldást az akkor még lehetséges bridge mód jelentette. Visszabutítva a ping 30ms-re lement és stabil bármikor (korábban 70ms alá nem is nagyon ment) Azt hiszem egy 5-6 szor csináltam meg az átlövést, meg egy 25-30 szor az IP cím kérést a T szerverektől (nagyon fontos az időzítés). Majd a fórumon kezdtek megjelenni a problémák, hogy már nem lehet (valamilyen TEST fw-jött ki). Akiknek azóta átadom a feladatköröket, jól tudják, hogy fejvesztés és "holálnek holálával holás" jár ha bárki is hozzányúl az Cisco és TP-Link pároshoz, ahonnan most az internet jön.
Az albérletben, ahol lakom, ott is ilyen eszköz van és router módban. Ezen szoktam kísérletezni, hogy a webes felületen lehet e még valamit csinálni, de 403 a válasz mindig. Amúgy semmi probléma sincs (azóta keepalive-ozom az ssh-t meg a vpn kapcsolatot). Itt port forwardal oldottam meg a raspberry pi-om elérését.
Visszatérve a kollégiumi esetre, ha nem lenne bridge akkor én a sima módnál maradnék, és mögé raknék valami jobban konfigurálható tűzfalat, amivel a belső forgalmat és a kapcsolatok számát felhasználóra leszabályoznám. Illetve sokat telefonálnék a T-Home-nak.
++Bridge módban saját magamnak kellett az igmpproxy-t beállítani. De ha talán egyszer sikerült, úgyhogy erről lemondtunk. Illetve az IPTV is szakadozott ha torrent kliens ment. A T-Home csak annyit mondott, hogy kis méretű hálózatra van a cisco. -
dni
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy végeredményben hogyan érdemes beállítani tapasztalatitok alapján a T-s Cisco HGW eszközt, ha van két IPTV boxom, és egy ASUS RT66N routerem a számítógépek és mobil eszközök kiszolgálására 120/10-es kapcsolat mellett. Az újabb fw-er miatt Bridge módban nem tudom áttenni hgw-t ezért eddig egy külön alhálót alakítottam ki és dmz-be raktam a routert, de ahogy olvasom és tapasztaltam, nem ez a legjobb megoldás.
Nem rég cserélték le a D-Link DCM-704B-es HGW-t, azon volt bridge lehetőség, de visszacserélték egy Cisco-ra mert a sebesség ingadozott és használhatatlan volt az internet még 30Mbites sebesség mellett is. (nem töltődtek be weboldalak, timeoutra futottak kapcsolódási kísérletek)Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
fil
őstag
válasz
stopperos #2478 üzenetére
O.K. ez van
Természetesen megoldható. Nálam is van benn egy m0n0wall router. Csak hát miért kell egy csomó aktív eszközt működtetni ,amikor kevesebbel is megoldható lenne.
(Egyébként én arra gondoltam ,hogy a backup-ot szerkeszteni és restorolni ,csak tudni kéne a szintaktikát.) -
válasz
Szasza1978 #2471 üzenetére
Mutass egy normális képet mert ebből semmit sem lehet érteni.
-
stopperos
senior tag
-
Szasza1978
csendes tag
válasz
Szasza1978 #2471 üzenetére
az RSSI érték nagyjából folyamatoson minuszban van
-
Szasza1978
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2470 üzenetére
Szia
ez igy megfelel?SSID Channel RSSI Security MAC Address Max Rate Vendor Network Type
True 42017e 1 System.Int32[] WPA2-Personal 4C:729:11:E6:12 144 Infrastructure
-
válasz
Szasza1978 #2469 üzenetére
Mutass egy inSSIDer képet a helyzetről.
-
Szasza1978
csendes tag
Sziasztok!
egy kérdésem lenne: asztali gépem van, TP link wifi adapterrel.
Téhomos cisco a szomszéd szobában van, mégis sokszor nem is látja, ha pedig mégis, a jelszó begépelése után nem tud hozzá csatlakozni. valami ötlet esetleg? Köszönöm és kellemes Karácsonyt -
fil
őstag
Van valami lehetőség arra ,hogy ezen a routeren a firewall bekapcsolása mellett is működjön az iptv? Nálam ,ha az spi firewall "low"-nál magasabb szintre van állítva , nem működik a tv. Még akkor sem ,ha az stb-t dmz-be teszem. Kell lennie valami megoldásnak ,mert ez így igencsak nevetséges.
-
bozig
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen csodám, az a kérdésem, hogy próbálta-e már valaki használni a domain block-olást, és sikerült-e neki?
-
Order75
csendes tag
Sziasztok!
Laikus vagyok, kérem segítsetek! A Samuc650-es tv-men nem tudom beállítani a kábeles net kapcsolatot. Laptopon működig, a tv-n a hálózat teszt lefuttatásakor ping problémát ír. Beléptem a router menüjébe, de nem tudom mit is kellene beállítanom, hogy működjön a dolog.
Köszönöm -
planemo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2454 üzenetére
Akkor ez lesz.
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=84072&referer=argep.hu -
gigafun
senior tag
Köszönöm, erre voltam kiváncsi.
Akkor most már csak egy routert kell választani. Egyenlőre a TP-Link TL-WDR4300 az esélyes. -
válasz
gigafun #2456 üzenetére
Sajnos nem tudom tesztelni a wifi-t mert nincsen megfelelő eszközöm, jelenleg csak egy régebbi mobilom van ami wifi képes.
Olvastam már itt a fórumon, hogy volt olyan akinek kijött belőle 80-100 is mindkét sávon, hogy ki volt és milyen adapterrel/környezetben azt nem tudom. -
asturel
őstag
válasz
gigafun #2456 üzenetére
Nalunk nagyon leterhelt az osszes channel, 25mbps-t hoz, de tplink 1043nd-vel is ugyanez.(routerek elott merve) Viszont kicsit megpiszkalva telefon wifi configjat kijott 37mbps. (120-as net) Gyanitom, ha nincs 4-5 ap egy channelen joval tobbet hoz
Viszont nekem hajlamosak a kliensek beragadni, kapcsolodva van, de pingelni nem lehet meg a routert se (bar miota NO ACK-t enabled-re raktam mintha jobb lenne). Viszont kiprobaltam 5G-n is, router ele allva es meg rosszabb volt mint 2.4G. (falakon at mar meg se emlitem, ahol 2.4G-n meg 5/2 signalom volt 5G-n 5/0)
-
gigafun
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2450 üzenetére
Azt én is tudom, hogy elvileg mennie kell. Amit tudni szeretnék, az az, hogy valaki gyakorlatban mért-e legalább 50 megás sebességet ezen a modemen wifin. Úgy látom, Neked 120as neted van. Ha esetleg van olyan wifis eszközöd, amivel tudsz egy sebesség tesztet végezni, azt megköszönném.
Üdv.
Gigafun -
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2452 üzenetére
5ghz-nél stabíl működésre,szerintem nem nagyon lehet számítani max csak ha egy térben vannak az eszközök.
-
-
planemo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2452 üzenetére
Légy szíves megnevezni a cuccot, mivel ez nekem nem túl sokat mond így első olvasatra...
Ezen semmiképpen nem akarok spórolni. -
-
planemo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2450 üzenetére
Milyen adaptert javasolsz?
Egy kerámiabetétes födém van "útban", mint kiderült, eddig vasbetonról tudtam... -
-
gigafun
senior tag
Sziasztok!
Nekem eddig semmi problémám nincs a modemmel, csak azt szeretném megtudni, hogy ennek a modemnek mi a max sávszélessége wifin keresztül. Most váltottunk 10 megás netről 50re, és egy linksys wrt54gl routerem van repeater bridge üzemmódban összekötve a modemmel. Eddig bírta a 10 megát, de a linksys csak b/g wifit tud, szóval 20 megánál megáll a tudománya. Tudom, hogy a cisco n-es wifivel van ellátva, de ha valaki, akinek legalább 50megás netje van, és wifivel kapcsolódik, megmondaná, hogy mit tud a modem a gyakorlatban, akkor tudom, mit várhatok el tőle, ha veszek egy új routert.
Előre is köszönöm a segítséget.Gigafun
-
planemo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2426 üzenetére
1 hónapja szerelték az iptv-t. A szerelők egymás közt nagyon szidták a D-Link-t mert hogy nagyon nem jött be, nagyon sok a baj vele.
Akkor különösebben nem érdekelt a dolog, a fórumot olvasva jutott eszembe a történet.. -
planemo
csendes tag
Tiszteletem,
A T-Com által prezentált EPC3925 cisco routeren van 2 db pc 2 db iptv működik. A harmadig pc-t wifin próbálnám használni. Egy födém lesz köztük. (Amint időm engedi természetesen végig fogom olvasni a fórumot.)
Mire számíthatok, egyáltalán életképes az ötlet, vagy kezdjem vésni a plafont, bár szabad RJ45 már nincs... -
-
BBalu
csendes tag
Lehet ez a probléma, néha jó néha nem
egyszerűen hihetetlen azon gondolkodom hogy beszerzek egy switch-et vagy mégegy routert rákötök. Abban nincs ötletem, ha a switch-ből jönne az iptv úgy tudnám-e nézni...
Furcsa, hogy csukott ajtónál nincs jel, nekem tégla építésű házban, 800m^2 telek végében is van jele, sőt, kint a vas szerkezetes műhelyben is van. Nálam b/g/n 40MHz-re van állítva. Zárójelben megjegyzem nincs egyik szomszédomnak se wifis routerje így nálam nincs másik zavaró eszköz, nem lehet hogy a csatorna túlterhelt nálad?
-
asturel
őstag
UPC routert szeretnem bridgebe modba rakni, ha atallitom azutan elerheto lesz meg valahogy a router webconfigja? Vagy csak hardresettel lehet ujra router modba rakni? Illetve ilyenkor a wifit nem lehet 'hasznositani'? (dhcp-n a beledugott routertol nem kaphat ip-t a kliens? avagy ilyenkor total letilt mindent?)
-
Gyurka6
őstag
válasz
Gubek-Einste #2438 üzenetére
Hali!
Köszi a választ, sajna ebben még/már nincs ez a menüpont!
Szoft cserére gondoltam, esetleg v.kinek már sikerült....
Meg az usb is mehetne! (vagy csak nekem nem megy) -
-
ez egy nagyon alapos leírás, de csak akkor kell ha T-s vagy, emlékeim szerint a UPC-t menüből is lehet.
a T-nél meg az új firm óta ez sem aktuális.én anno még meg tudtam csinálni, fogalmam sincs mi lesz ha hard resetelni kell egyszer, az egész configot újra kell majd gondolni.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Gubek-Einste #2417 üzenetére
Hali!
UPC-s 3925-öst hogyan lehet bridge módba állítani?
Kösz. -
-
Oddløg
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off leszel, mert cisco EPC3208-al lenne problémám, pontosabban egy barátomnak, de ez lényegtelen.
Az lenne a gondja, hogy volt egy áramszünet, ami után a modem hard resetelte magát (mintha 10mp-ig nyomva tartották volna a reset gombot) és azóta nem talál csatornát, így nincs internet elérés.
A kérdés annyi lenne, hogy van-e itt köztetek Pr Telecomos, aki esetleg tudna infót csepegtetni arról, hogy milyen frekvenciákat és csatornákat használ a Pr Telecom, hogy be tudja állítani a modemet és ne kelljen hívni a szerelőket, akik kitudja hány nap múlva szállnának ki. -
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #2425 üzenetére
Ha van voca még akkor is kérhetsz sima modemet a T nél. Az hogy van e még az jó kérdés.
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2426 üzenetére
És az megy Bridge módban?
-
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2422 üzenetére
Kár ,hogy nincs valami firmware dowgrade. Ha esetleg beszólók adhatnak valami sima modemet?
-
-
Gsx-rr
veterán
Akkor a DMZ miatt lett lassabb a másolás a routerre kötött HDD-ről?
Eddig 35mbps volt most 11. -
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2419 üzenetére
egyelőre sajnos nem megy a bridge módba történő átállítás.
-
Bridged módban a Cisco "modemként" működik vagy is a rá kötött eszköz publikus IP címet kap, amíg DMZ-nél NAT-ol és ezzel is terhelve/lassítva van az adatforgalom.
DHCP-t nem érdemes kikapcsolni, firewall-t igény szerint.
A LAN-LAN összekötésnél a másodlagos eszköz csak switch-ként üzemel, NAT-olást nem végez így egyszerűbb a hálózat kezelése, ekkor DMZ-t nem használunk, csak az adott portokat kell kiengedni a megfelelő klienshez rendelve. -
Gsx-rr
veterán
Az lenne a legjobb ha bridge módba tudnám tenni egyelőre küzdök vele. Amúgy mi az előnye a bridge módnak ,a mostani DMZ-s megoldással szemben?
Ha így marad dmz-n akkor mit érdemes kikapcsolnom? DHCP ,firewall??
Meg láttam előző hozzászólásokban ,hogy a ciscoból a kábelt ne a router wan portjába hanem egy lan portba érdemes dugni! Az miért jobb? -
-
válasz
pkrisz0707 #2413 üzenetére
Pontosan mi a gondod?
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2412 üzenetére
Ezt tudom ,csak ,hogy akkor elég lesz ez a cisco routernek?
-
pkrisz0707
csendes tag
szeretnék segitséget kérni vettem egy cisco linksys e 2000 rutert és nem tudom be állitani valaki valami segitséget tud
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2410 üzenetére
Most kaptam egy infót ,hogyan lehet ezt is bridge módba rakni!
Most inkább azért gondolkoztam el ,mert veszek egy NAS-t így a router plussz szolgáltatásaira nem lesz szükségem és akkor ha ez egy használható eszköz és jó alapja lenne a hálózatomnak akkor fölösleges lesz az Asus.
Én azt szeretem ,ha minél kevesebb eszközt kell használni a cél érdekében. -
DMZ-ben továbbra is router-ként működik az Asus.
Ha az Asus NAT-ol akkor nem látod a rajta lévő dolgokat a Cisco-n keresztül.
Nekem nincsen semmi bajom vele, másoknak van. A jó router is kérdéses mert csak korlátozottan használható ki a képességei a kötelező NAT-olás miatt, UPC-nél jobb a helyzet mert ott van lehetőség a bridged mód használatára. -
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2408 üzenetére
Az Asust használom torrentre és DLNA-n arről megy minden.
Közben DMZ-nél beállítottam az ASUS ip címét és így működik. Ebben a felállásban a Cisco működik switch-ként?
Ha arra kötök egy eszközt az látja az Asus-ra kötött hdd-n lévő tartalmakat?Tervbe van egy eszköz és gondolkozom, hogy akkor fölösleges egy plusz router ,mert most csak az extra funkcióit használom ki.
Mennyire jó és stabil ez az eszköz? Vagy jobban járok mellette egy jó routerrel? -
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, még mindig, hogy a kábelen csatlakoztatott eszköz legyen akár gép akár nas, médiaszerverje nem látható a wifis eszközök áltál.
Erre lenne-e valami megoldás?
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Segítség kellene! A T lecserélte a modememet egy ilyenre. Nem megy a transmission-on a feltöltés ,port zárva van.
Egy Asus router-al használom ,ott be van állítva a port forward.
Mit lehetne tenni?
-
Imre_V
újonc
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni az alábbi hibajelenség kapcsán, hátha valaki már tapasztalt hasonlót:
A Cisco EPC3925-ből megy a 3 set-top-box-ba (IPTV) + 1 tplink routerba a vezeték. A tplink router bridge módban van használva, tulajdonképpen azért kell, mert még 3 pc felé megy a net (a tplink DHCP letiltva, stb...)Jó 3/4 évig gond nélkül ment minden. Azonban kb 1 hónapja, úgy 3 naponta a sávszélesség szinte a nullára visszaesik magától. Ilyenkor a TV kép is lefagy. Egy weboldal betöltése 10 perc körül van.
Azonban, ha áramtalanítom a Cisco modemet, majd 1-2 perc múlva újra áram alá helyezem, újból teljes sávszélességgel(30M) jön a net + az IPTV is 100%-os.Véleményetek szerint mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a választ!
-
Rundll32
tag
válasz
Gubek-Einste #2400 üzenetére
Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3445, 97% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3444, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- 8db Cougar Minos X2 egér eladó - Bontatlan, gyári csomagolásban!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest