- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sasos
senior tag
Kezdésnek azt nézd meg, hogy az EPC3925-be belépve, a WAN IP egyezik-e a http://whatismyipaddress.com/ oldalon visszaadott IP-vel. Ha nem, akkor natolt IP-t kapsz. Ez esetben a nat@telekom.hu címre írj egy levelet, hogy szeretnél publikus IP-t mert nem működik az IP kamerád.
-
boati
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem,hátha valaki.Van egy Hikvision ds 2cd -2032-es kamerám.Ami egy héttel ezelőttig csodásan működött.Aztán egyszer csak jött a Telekom és lecserélte a modememet(nagyobb sebesség miatt)és ettől kezdve behalt a távoli elérés.A modem tipusa:cisco epc3925.A távoli eléréssel vagyok bajban,nem igazán sikerül beállítsam.Elvileg a 80,554,8000-es portot átirányítottam,de a hik ddns nem látja a kamerát.Azt írja hogy az eszköz offline.
Előre is köszi a segítséget. -
viperabácsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #4095 üzenetére
Igen kébelen. A linkeddel működne jelszót kér. Ha be enged mit és hol állítsak?
-
válasz
Intruder2k5 #4095 üzenetére
Sajnos ennél az eszköznél nem lehet letiltani a wifi-m keresztüli hozzáférést.
-
válasz
viperabácsi #4094 üzenetére
De miért? Nem kér jelszót? Abszolút nem elérhető az oldal? Nem fogadja el a jelszót? Hibaüzenet? 404, 503, 500?
Telekomnál általában http://192.168.0.1 UPC-nél http://192.168.1.1
Ugye kábelen próbálsz belépni és nem WiFi-n?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #4093 üzenetére
Nem tudok belépni a böngészővel.
-
válasz
viperabácsi #4092 üzenetére
Miért nem?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Intruder2k5 #4091 üzenetére
Üdv
A legnagyobb gondom az , hogy nem tudok belépni a routerbe. -
válasz
viperabácsi #4090 üzenetére
Szia!
A WiFi csatornát állítsd 1-11 közé valahova fixre, lehetőleg szabad csatornára ahol nem forgalmaz más AP, a csatornaszélesség legyen 20MHz, és próbáld meg így.
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Adott egy CISCO EPC3925 T-home-os router.
Minden gép ( telefon laptop ) hibátlanul működik a wifi -val, kivéve egy WayteQ xtab-100 qcr tabletet. A tab sokszor eldobja a jelet kiszürkül a wifijel. Mit lehet kezdeni ezzel a problémával? -
-
Sasos
senior tag
válasz
bajnokpityu #4086 üzenetére
T-s hálózaton csak T-s eszköz fog menni. Tehát hiába veszel például UPC-s 3925-öst, azt nem fogja regisztrálni a rendszer. Firmware csak a szolgáltatóknak van és mindegyik a sajátját használja, ezt központilag frissítik. Ezek az eszközök kiskereskedelmi forgalomban nem kaphatók, csak ISP-knek elérhetőek, így firmware sem nagyon van hozzá. Ha T-s eszközt is sikerülne beszerezned (ami nyilván fekete termék, mert valaki nem adta vissza a T-nek, így legális semmikép sem lehet), akkor sem hiszem, hogy menne nálad, mert az előfizetésedhez hozzá van rendelve gyáriszám alapján a mostani HGW-d (ha jól tudom). Talán a UPC-nél lehet ezt a gyáriszámot módosítani, de ott is csak UPC-s eszközére. (Cserébe UPC-nél a firmware tartalmazza az IP-passthrough funkciót, így nem is kell cser-berélni)
Talán egy hibajeggyel kérheted, hogy cseréljék a mostani eszközödet 3925-ösre, de valószínűleg csak használtat fogsz kapni (ha egyáltalán sikerül elintézni). Így, ha később nem lesz IPTV, akkor átrakatható bridge mode-ba kis szerencsével.
-
bajnokpityu
félisten
Nagyon gondolkodom azon, h ha emberi áron lehet ilyen ciscot venni, akkor veszek egyet. sajnos nekünk van IPTVnk, (amit ugyan nem használunk), tehát ha jól értem, nem tudom kiverni a tcomból,h bridge mód legyen, hát akkor megkerülném őket. Vagy valami nagyon spec firm kell rá?
-
Sasos
senior tag
Én az 1-est használom, mert sok eszköz ilyenkor csak ott hajlandó dolgozni. Mivel többin nem próbáltam, nem tudom, hogy ott dolgozik-e. Viszont ha a bridge mode aktiválva lesz, akkor újra kell indítani a Cisco-t, ekkor viszont be lesz rajta kapcsolva a wifi. Közvetlenül dugj rá egy klienst (PC, noti), így az kap egy publikus IP-t (ha automatikus DHCP beállítás van) és a 192.168.100.1 címen eléred a Cisco-t, ahol kikapcsolhatod a wifi, hogy ne sugározzon feleslegesen.
-
-
klambi
addikt
válasz
Intruder2k5 #4080 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Szeretném, ha a Mikrotik publikus lenne, pláne mert akarok 1 Synology-t is berakni.
Ha bridge módba teszik a csodás eszközömet akkor bármelyik lan portja jó lesz gondolom, ?Köszi srácok.
-
Szia!
Bekötni mindenképpen be tudod, csak a CISCO-t Te nem tudod Bridge módba állítani, így a MikroTik nem fog publikus IP címet kapni. Ha ez nem probléma, akkor semmi gond.
Ha viszont nem szeretnél dupla NAT-ot, akkor telefonálni kell az ÜFSZ-re, és kérni a Bridge módot, de erre csak akkor van lehetőséged, ha nincs IPTV előfizetésed.
-
klambi
addikt
Szevasztok!
Egy Cisco EPC3925-t kaptam a T-től és ha jól olvastam, akkor alap esetben nem tudom bekötni a jól megszokott Mikrotikemet, hanem kérni kell hogy rakják Bridge módba az eszközt.
Kérdés: ha bridge módba kerül utána hogy tudom bekötni a saját routeremet? -
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok!
Telekom IPTV szolgáltatásunk van internettel együtt. Mostanában rengetegszer csomagvesztéses az internet, olyannyira hogy a tévé is kimerevedik, nézhetetlen. Ilyenkor a Wifit is eldobja mindig, de ha nem kapcsolom ki/be a routert akkor vissza sem jön magától. (A tápkapcsolót 0-ra állítom, várok fél-1 percet majd vissza)
Igen ám, de a sorozatos problémák mellett azt kezdte el csinálni, hogy jelzi hogy van wifi, telefon és laptop is mutatja, hogy kapcsolódva, még sem lehet böngészni rajtuk. Telefonon amint kikapcsolom a wifit, egyből megjön minden FB üzenet, e-mail, visszakapcsolás után csak homokóra és végül a sikertelen kapcsolódás üzenet. Eddig megoldotta a fent említett újraindítás, de az is csak ideig óráig.
Biztonság kedvéért linkelek egy képet a most mért jelekről.
Eddig egyszer volt kint mester, akkor elkötött két analóg tévét azzal az indokkal, hogy már úgy sincs rá szükség illetve "elszívták" a jelet, ezért akadozott. Mondanom sem kell azóta is fenn áll ugyanúgy a hiba. Ilyenkor google oldalát szoktam pingelni, ami azt mutatja, hogy alig érkezik csomag vagy nagyon sok kimarad, ami mondjuk böngészésnél nem ANNYIRA érződik, de akkor játszani például teljesen értelmetlen.
Mit tehetnék még mielőtt újra felhívom őket? (Megjegyzem legtöbbször a probléma az esti órákban van, illetve hétvégén, tehát kb akkor, mikor használnám)
Előre is köszi a segítséget!
-
Mec
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4073 üzenetére
Ez a magasabb csatornaszám az asztali gépnél gyorsulást, telefonokon meg lassulást okozott.
Az N150-nél mennyi a gyakorlati maximum? -
-
Mec
aktív tag
Nekem is ugyanez van, 120 Mbps a net, a routeren 11-re állítottam a csatornát, a wide 7, illetve engedtem a 20 és 40MHz-et is, így 68 Mbps a letöltés, 10 Mbps a feltöltés, a gépemben egy TP-Link TL-WN722N 150 Mbps stick van.
Lanon összekötve megy 120-al, ha berakok mögé egy D-LINK DIR 605L- t azzal gyorsabb lenne szerintetek? Viszont abban is csak 10/100 LAN van.
-
válasz
Steelman77 #4069 üzenetére
IPTV mellé olyan eszköz (router/switch) kell amelyik ismeri az IGMP Proxy-t/Snooping-ot.
Lassú voltam
-
válasz
Steelman77 #4069 üzenetére
Szia!
A kulcsszó az IGMP, olyan routert / switchet kell rákötnöd, ami ezt támogatja.
Például: TL-SG105
-
Steelman77
újonc
Üdv!
Kérdésem volna. Van egy ilyen CISCO EP3925-ös modemem (Telekomos), és IPTV-m is van mellé. De az eszköznek csak 4 db portja van, két SetTop box van, az elvisz kettőt, egyben egy WiFi router van egy másik szobában, a negyedikben meg az asztali gép. És lenne még 1-2 asztali gép, amiket időnként vezetékes netre kéne rakni. A gond itt kezdődik. Akár egy CISCO Catalyst 2950-es switch-et dugtam rá a modemre, akár egy 8 portos noname-et és azon keresztül csatlakoztattam a gépeket, az IPTV adás beszaggatott. Szabálytalan időközönként, de viszonylag sűrűn és jól érzékelhetően. Élvezhetetlenné tette a TV-nézést mindkét box-nál. Tehát a modem valamiért nem bírja ha egy switch van rádugva, tökmind1, milyen. Nézegettem a modem konfigurációs beállításait (nem vagyok már kezdő a hálózatokban), de nem találtam olyat, ami ezt orvosolta volna. A WiFi-vel minden rendben, de ha switch-et tudok rá és azt rakom netre (szerverként pl.), az IPTV beszaggat, de ha sima PC van rádugva, akkor teljesen jó. Nem akarok még egy routert mögé tenni (noha volna), mert elégedett vagyok a modemmel - ezt az egy problémát leszámítva. Ha valakinek volna ötlete hogy mivel próbálkozzam, megköszönném.
-
-
Sasos
senior tag
-
nyunya72
csendes tag
Tegnap 35 perc telefonálás után, sikerült átkapcsoltatnom bridge mode ba. Nem egyszerű az ügyintézés, minden áron fizetős munkalapot akartak nyitni, erre a kérésre. Aztán sikerült megértetnem velük, hogy ha lenne a router menüében ilyen funkció, akkor nem zaklatnám őket, megcsinálnám magam.
A vége az lett hogy nyitottak egy hibabejelentőt, aztán néhány óra múlva jött az sms, hogy lezárták. Innentől, már bridge mode ban van a készülék. Zsíír! -
polk
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4061 üzenetére
Köszi! A laptoppal véleményem szerint nincs gond, mert a másik routeren hozza a max. értéket. Falak tuti nem állnak az útjában, mert ezt a mérést a nappaliban mértem. A másik router viszont falon keresztül is produkálta a maximumot. Ezek szerint a cisco konfigurálás sem segíthet, akkor csak be kell ruházni egy jobb routerre.
-
-
polk
csendes tag
Sziasztok!
Adva van egy ilyen szerkezet a nappaliban, amelyre rá van kötve egy router ap módban és kábelen a ház hátsó részében van elhelyezve, mert addig a cisco jele nem ér el. A net 50/5. Szinte csak wifit használunk, de egyszerre csak 1, max 2 készülék csatlakozik. Családi ház és nincs másik wifi a környéken. A sebességgel van gond,a routeren ap-n hozza az értékeket stabilan (mérés szerint 51/5), viszont a ciscon változóan10-től 30-ig/5. Többet nem, bármilyen időpontban próbálom. Ciscon b/g/n mixed van beállítva. Van valami megoldás erre a problémára - beállítás - vagy ennyit tud, és érdemes beruházni egy normális routerre a nappaliba is, ami kiváltja a cisco wifijét? Köszönöm a válaszokat! -
BBalu
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4056 üzenetére
Hello!
Köszönöm a gyors reagálást, használat alatt van a csökkenés viszont nem mindig, ma délután amikor néztem pl teljesen jó volt, sajnos hétvégén nem leszek itthon így nem tudom tesztelgetni de lehet h pont a netem ingadozott, amit mondjuk ez előtt még nem tapasztaltam, azért tudnék erre gondolni mert a ciscoba dugva a laptopon is megvolt a sebességcsökkenés, mondjuk a tp-link akkor is be volt dugva lan2-be.
A kamerákat el szeretném érni távolról továbbra is, de nem lényeges az elszeparált hálózat. Annyiban lenne egyszerűbb h nem kell akkor kihívni a riasztós céget, mivel a dyndns az övéké
Szép estét!
-
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
TP-Link Archer c9-et dugtam a ciscoba LAN2-ből WAN-ba. Az IPTV maradt a LAN1-ben, olyan kérdésem lenne, h az mennyire normális, hogy, ha az IPTV be van dugva akkor max 80mbit/secre képes a 120-as netem
Következő kérdésem, van egy dvr-es kamera rendszerem, maradhat-e a ciscoban vagy az is a tp-linkbe kellene h menjen?
-
nyunya72
csendes tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy kis segítségre.
T-home os előfizetésem van. Beállítom a Cisco routeren az IP pass-througt menüpontnála mögötte levő eszköz mac címét, (Az a cél, hogy a Cisco csak modemként funkcionáljon.) majd újraindítottam a routert. A képernyő szerint már csak átengedi a netforgalmat, mint router nem funkcionál. A mögötte lévő eszköz, néhány perc után meg is kapja a szolgáltatótól az IP címet, de a net nem működik. Ez normális jelenség? Kell esetleg még valamit állítani? (mac klónozás?) Kipróbáltam úgy is, hogy egy másik routert dugtam rá, és úgy is, hogy direktbe a pc-t, de csak addig jutok, hogy a szolgáltató ad DHCP –n címet, és ennyi, net nincs.
Tudom, hogy a szolgáltató átállítja, de a fenti funkció nem erre való?
Akinek van ez irányú tapasztalata légyszi ossza meg. -
-
Hunner
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudja hol lehet ehhez a készülékhez adaptert kapni? Macska elrágta asszonynál a kábelt és szerencsére nem a macska húzta a rövidebbet, viszont most itt állunk net nélkül, a upc meg nyilván két hét alaptt jönne cserélni, megoldanám magamtól, de nem tudom hol és milyen adaptert kellene keresnem. A mostani döglöttön ez szerepel: 3a-152wt15s, na erre nem hozott ki semmit a google. Lentebb találtam egy kommentet, abban egy másik kód volt, de arra sem kaptam értelmes találatot. Valaki el tud irányítani?
Előre is köszi!
-
válasz
Gubek-Einste #4049 üzenetére
Rendben köszi, megtörtént.
Tök jó ez a kis program. -
-
válasz
Gubek-Einste #4047 üzenetére
-
-
stopperos
senior tag
válasz
koxkids #4044 üzenetére
Egyszerűen túl sokat támadjátok torrentekkel. Sok cpu időt elvesz a kapcsolatok kezelése, és emiatt belassul az internet. Ugye torrenteknél alap beállítás a 300 kapcsolat. Most nem tudom hányan használjátok, de tény hogy sok kapcsolatot kell kezelnia.
Akkor működhet nálatok a dolog, ha mindenki visszaveszi a kliensén a kapcsolatok maximális számát 40-re, felöltési szálakat 2-re, a félig nyitott kapcsolatok számát 15-re és a kapcsolódási kísérletek számát másodpercenként 10-re.
A torrent letöltéseitek nem lesznek sokkal lassabbak, csak kevesebb személytől töltetek. Cserébe viszont mindenki élvezheti a teljes sávszélessget. -
Sziasztok!
Egy ilyen modem van az albérletben (T-Home), és ezt használjuk wifis modemként is. Az lenne a probléma hogy az esetek 90%-ban **** lassú a net, néha tölt úgy, ahogy valóban kéne, de azonnal leesik utána.
Milyen beállításokat javasoltok? IP Flood detection kikapcsolva, WPA titkosítás..
Esetleg port hozzáadás a torrent kliensek miatt? (Bár a böngészés is lassú sokszor..)Köszi!
-
dogi01
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen routert kaptam még anno a telekomtol viszont most 120mbps maximális letöltési sebességet kaptunk.
Aggódtam is h a wifin a maximális csak 54mbps lesz, mert ugye gondolom ennyit bír a cucc. :/Valóban azért ennyi csak? Tudnám valahogy növelni?
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4039 üzenetére
Találtam, egy gyártóét forgalmazzák itthon, ami USB2.0-ról hajtható meg, de elég drága.USB 3.0-s több is van és fele áron. Köszi.
-
Valami ilyesmivel lehetne próbálkozni de hogy gigabites verzió van-e/kapható-e azt nem tudom.
-
togaba
tag
válasz
Intruder2k5 #4037 üzenetére
Nincs rajta ilyen. Valami USB-s kütyü, vagy LAN-ra csatlakoztatható "erősítő"?
Amúgy azt hiszem kiveséztük a témát. Mindenkinek köszönöm a hozzászólását.
-
Mivel nem az adapterhez való, szinte biztos, hogy nem fog működni. De ha valami csoda folytán mégis menne, akkor sem lesz Gbit-es, ezt szoftveres úton nem lehet elérni, csak egy új hálózati adapterrel.
Esetleg ha van PCMCIA slot a notin, akkor egy ilyesmi megoldással. Nem olcsó, ritka is, nagyon tapasztalat sincs vele, de notiban nem fogsz tudni hálózati adaptert cserélni.
-
togaba
tag
válasz
Intruder2k5 #4034 üzenetére
Értem. Közben rákerestem a neten. Mi történik, ha egy GBE drivert installálok fel az FE helyett?
-
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4032 üzenetére
Jogos!!!
Akkor kizárásos alapon a LAN adapternél ez van: Realtek PCIe FE Family Controller.
Itt viszont nem találok semmiféle állítási lehetőséget. -
-
togaba
tag
válasz
Intruder2k5 #4029 üzenetére
Sebesség címszó alatt 54 után már csak a legjobb sebesség kifejezés szerepel, és erre volt eddig is állítva.
-
-
togaba
tag
válasz
Gubek-Einste #4023 üzenetére
Toshiba L675
-
-
togaba
tag
Sziasztok!
Előre bocsátom, járatlan vagyok a témában. Kb. 3éve van nekem ez a Cisco modem-router. Eddig 30-as sebességem volt, ment gond nélkül kábelen és wifin egyaránt. Kb. 2hete megemelték 120-ra. Ekkor meghökkentem, hogy a wifim sebessége nem nőtt (de ennek utánajártam és már nem csodálkozom), viszont kábelen 95 fölé nem ment még a letöltési sebesség.Mi lehet a gond szerintetek?
Még annyit, hogy azóta többször is volt újraindítva a készülék.
Köszi.
-
válasz
Lee-der #4015 üzenetére
Szia,
Megpróbálhatod Gargoyle-al is, de a fő probléma az, hogy a 1043NDv1-nek eleve voltak WiFi problémái, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a DD-WRT miatt dobálta a vezeték nélküli hálózatot. Ezt viszont már inkább a saját topikjában kell majd megbeszélni.
-
Lee-der
tag
Ehh nem is méltatom az okosságot, amit írtam. Bocsi, kicsit belekavarodtam a témába.
Kis idő azért kellett, mire leesett, hogy mit is akartok mondani a CFW-vel, de customFirmWare lesz a nyertes...
Milyen firmware-t érdemes feltenni rá? Próbáltam már dd-wrt-t, de valamiért nekem eldobálta a wifi-t. -
Lee-der
tag
válasz
Lee-der #4012 üzenetére
Ehh elfelejtettem leírni, hogy igazából nem szerettem volna kábelezni, ha nem szükséges.
A Cisco a nappali egyik felén van, a TP-link TV-stől mindenestől pedig a nappali másik felén, szóval nincs igazából semmilyen fal közöttük, kb. 5m a távolság.
Ahhoz, hogy a kábel lehetséges megoldás legyen nálam, vagy egy erkélyajtón kellene "átvarázsolni" a kábelt, vagy pedig a laminált parketta és a hideg burkolat közötti "burkolatváltó profil" alatt lenne jó elvinni a kábelt.
Ezért gondolkodtam elsősorban vezeték nélküli megoldásban. De ha nem megy, akkor meg kell oldani valahogy a kábelt. -
Lee-der
tag
válasz
Gubek-Einste #4011 üzenetére
Szia,
köszi a gyors választ!
v1-es a router.
Sajnos nincs lehetőség bridge módba állítani a Cisco routert, legalább is a Telekom kiszedte, erre van esetleg ötleted, hogy lehetne átállítani? Kipróbálnám
inSSIDer3-at meg most nem tudom kipróbálni, csak estére, még írok addig. -
válasz
Lee-der #4010 üzenetére
A WDS egy nem szabványos eljárás ezért gyártónként/firmware-enként változik a megvalósítása, többnyire csak azonos gyártó/eszköz/firmware esetén jön össze és akkor sem mindig működik megfelelően, elég instabil megoldás.
A router v1 vagy v2/v3 verziós?
Jobb megoldás lehetne ha CFW-t tennél a router-re és kliens/kliens-híd módban használnád?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat? -
Lee-der
tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni?
Telekom-os kábelnetről van szó 30/5Mbit.
Van egy Cisco epc3925-ős kábelmodemes router-em és egy tp-link tl-wr1043-ás router-én is.
A fő cél, netet eljuttatni a Cisco-s routertől a szoba másik felébe úgy, hogy HD adás-t tudjon lejátszani az IPTV Set top boxa.
Ehhez a két routert szeretném WDS-sel összekötni. Igazából sikerült is. A gondom csak az, hogy a sebesség nem kielégítő. Elvileg 30/5-ös net van, de csak 10/5-tel megy. Azt minden gond nélkül, de a célom az, hogy max-szal menjen a tp-linkről is,
Az Mtu alapból 0-n volt, úgy nem ment a WDS.
1500-ön isprobaltam és 1492-n is, úgy megy a WDS, de csak 10/5-tel. -
Sasos
senior tag
válasz
bajnokpityu #4005 üzenetére
Jól mondja Intruder2k5. Ha csak net, vagy net és digitális telefon van, akkor némi küzdelem árán a T-nél is átrakatható bridge mode-ba a Cisco. Nálam is így dolgozik otthon. Nálam van Digi is, és a T-s IPTV helyett valóban jobb választás a Digi szerintem is, de ez magánvélemény. De azért a Diginél sincs kolbászból a kerítés, arra készülj fel. Van ami ott van, itt nincs. Van amit az egyiknél lehet, a másiknál nem. És ez ide-oda igaz. Árak tekintetében verhetetlen a Digi az biztos.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Intruder2k5 #4006 üzenetére
Ez a gondom, h van iptv-nk (amit nem használunk, rossz a képminőség).
Nagy nehezen routereken átküzdöttem a iptv adatait, végre ment a beltéri, majd öszehasonlítva sima analóggal, utóbbinak jobb a képeAkkor nem fogom tudni náluk elérni, h kikapcsolják.. Ha jól tudom, szomszéd városban, Érden lesz nemsoká digi féláron, gigabiten, 72 normális TV adóval, ahogy lejár a hűségem, huzok a bánatba, és ezt a hulladék átmatricázott ciscot is kukázhatom a rózsaszin beltérivel együtt..
-
válasz
bajnokpityu #4005 üzenetére
Telekom topikban (felteszem arról van szó, mert ők tiltják a bridge módot) írták múltkor, hogy ha nincs IPTV előfizetésed mellé, akkor a ügyfélszolgálaton ki lehet erőszakolni a bridge módot. Telefon szerintem nem gond, de IPTV-vel már nem megy.
-
csoszogi
tag
Sziasztok
Köszönöm mindkettőtök tanácsát. Én is arra jutottam, nem szakmabeliként, hogy valami egyéb eszközt kellene beiktatnom, de rákérdeztem hátha van egyéb megoldás. Amint látom nemigazán. Felkeresem az ajánlott topicot. De lehet elég lesz, ha megmutatom neki amit írtatok, hogy van lehetőségem ki-be kapcsolni a wifit...
-
Sasos
senior tag
válasz
csoszogi #4001 üzenetére
Ha ilyet szeretnél, akkor másodlagos, saját eszköz beiktatása a legjobb megoldás. Ha a szolgáltatódnál nem rakható bridge mode-ba a Cisco, akkor kötsz mögé egy saját routert (AP/switch módban), amivel a wifit szórod. Ha használni tudod bridge-móde-ban, akkor akár a Cisco helyett, router módba is mehet a saját eszköz. Erre a célra az Asus-ok kiválóak. Szülői felügyelet alatt 7 napos naptárban, órás bontással állíthatod, hogy ki, mikor jut ki a netre. Ezen felül további korlátozás is bevethető (felnőtt tartalom, fájlmegosztás, stb.). Illetve hálózati szolgáltatás szűrés keretében portokat, vagy port tartományokat is ütemezhetsz. Természetesen maga a WiFi adás is ütemezhető pár kattintással. Mindez a gyári FW-ben.
Ha úgy döntesz, hogy beruházol egy második eszközbe, akkor ennek a topiknak a téma összefoglalója, illetve a témában feltett kérdéssel a szakik válaszai segítenek. -
-
csoszogi
tag
Sziasztok
Nekem is ilyen wifi-s modenem van, és azt szeretném kérdezni, hogyan tudom beállítani az egyes wifin csatlakozott eszközök hozzáférését. Konkrétan: limitálni szeretném (időlimit) a gyerkőcöm telefonon/tableten keresztüli wifi hozzáférését.
Válaszotok előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest