Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
Sylar1666
üzenetére
#1470 ~ körül tárgyaljuk. Lényeg hogy először maga a cisco oszt local ip-t. Majd ez után ("mikor a harmadik led is állandóan kezd égni, nem csak villogni...") oszt csak a T-szerver ip címet, amolyan publikusat. Ezt kell megfogni a routerrel. Beletelik pár próbálkozásba, de utána már mindig működni fog.
-
Sylar1666
csendes tag
Köszönöm a gyors választ! Meg fogom csinálni még ma este..nem érdekel csak működjön normálisan az internet,és az TV.Az 5-10 másodperces ablakkal kapcsolatban mire figyeljek pontosan?
-
stopperos
senior tag
válasz
Sylar1666
üzenetére
Tömeren: Trükkös a dolog, egy angol fórumon megvan a teljes weboldal forrása, ahol lehet állítani. Operával kicsit meg kell szerkeszteni a sajátod felületét. Nem jár garanciavesztéssel, mert nem nyúlsz a kódhoz ténylegesen. Teljes resettel lehet visszaállni, és nem is látszik meg. Viszont figyelembe kell venni, hogy van egy 5-10 másodperces ablak, amikor ip-t kaphatsz a T szervertől. Az iptv nem mindig szokott menni, mert a mögötte lévő router tűzfala meg szokta fogni. Tűzfal pedig kell.
Részletes leírás és tapasztalatok itt vannak a fórumon. Csak vissza kell olvasni.

-
Sylar1666
csendes tag
Bridge mode-al kapcsolatban. T-home-nál esélytelen Bridge módba rakni? Mert amint láttam a UPC-nél engedélyezett itt viszont nem találok Bridge mode átállításra lehetőséget.
-
stopperos
senior tag
válasz
Sylar1666
üzenetére
A legkönnyebben úgy tudod megvágni az eszközt, ha töltesz valamit mondjuk 300 kapcsolattal és kapcsold be a uT protokollt a uTorrent-ben, meg a UPNP-t, meg a Peer Exchange-et. A sebességet leveheted 100Kbyte/sec -re, akkor is produkálni fogja.
Elméletem szerint: Nem elég erős a Cisco és le van korlátozva a kapcsolatok száma benne. Ha megterheled a processzor nem tudja kezelni a Kábel-re konvertálást, mert a 3 as szintű dolgok lefogják[DHCP, firewall, NAT]. Ezért oldódik meg mindenkinek a problémája ha átrakja bridge módba [2-es szintű eszköz]. Mert akkor csak a csomagot továbbítja és alakítja a kábel-lan váltást.Szerk: A T ügyfélszolgálatosnál csak annyit tudtam bejelenteni, hogy "lassú, nem kapom a csomagnak megfelelő sebességet". Miután elmondtam, hogy szerintem mi a baj, 5 perc várakozás következett, mert utána kellett járnia a kollégáinál. Aztán végül hagytam az egészet és átraktam bridge-be, mert még egy frissítést sem akartak központilag leküldeni.
-
Sylar1666
csendes tag
Köszönöm, csak legalább ezt akartam tudni más is küzd-e ugyanilyen hibával. Már bejelentettem a hibát egyébként. Nem sok válasz érkezett. Holnap első dolgom lesz személyesen elküldeni őket oda ahová tartoznak. Bár értem én ez az eszköz hibája...de nem hiszem, hogy több mint 10000 forintos csekkek után még nekem kéne rohangálnom emiatt.
Borzalmas amit művelnek. Na ez legyen a legnagyobb gondom. Köszönöm a válaszokat!

-
stopperos
senior tag
válasz
Sylar1666
üzenetére
Ugyanaz a tünetsorozat, mint nálunk. A cisco nem bírja a témát.
1) Hívd fel az ügyfélszolgálatot, és jelezd nekik, hogy nem megy. Kiküldenek valakit, és ha tudod produkálni a produkálni a dolgot előtte is, akkor nem is kell sokat magyarázkodni. Vagy kapsz egy másikat vagy lefrissítik.
2) Át kell rakni bridge módba. A probléma csak az, hogy a mögötte lévő routeren nehéz belőni az IPTV-t. -
Sylar1666
csendes tag
Kipróbáltam már minden eshetőséget szinte. Volt DMZ nélkül is, ez már csak ilyen végső elkeseredettségemben és más hozzászólásokból merített indok volt. Jelenleg Statikus IP-t adtam meg a TP-nek de ugyanúgy dinamikusan is ez volt a baj. A Pingtest mért már normális értéket is (A) osztályzatot kaptam most pedig ismét meg akartam mérni. A honlap betöltéséig nem jutottam el...
-
RudY
addikt
válasz
Sylar1666
üzenetére
Mérj egyet itt is: [Pingtest.net], hátha kidob valami extrém értéket.
-
Sylar1666
csendes tag
Speedtest.net szerint teljesül a 120Mbit/s. Wifin ez 70-80, ami a a Wi-fi miatt van. Kábelen viszont azt mutatja, hogy 120.
-
Sylar1666
csendes tag
Van internetkapcsolat, tudok böngészni, csak mondjuk 1 honlaphoz kell 5 frissítés és 3-4 perc mire betölt. Teljesen kikapcsolt torrentel is próbáltam már és ugyanaz a probléma. De itt is írták már sokan, csak nekik általában megoldódott miután beállítgattak ezt-azt a Ciscoban. Nekem sajnos ezek után is problémás.
-
Sylar1666
csendes tag
Üdv mindenkinek! A segítségeteket,tanácsotokat szeretném kérni. Adott az előző hozzászólásokban már talán olvasott dolog. IPTV 3 db Box,Cisco EPC 3925,TP-Link 1043ND(Gyári FW)
A TP-Linkre egyrészt a Wi-fi miatt van szükség(jóval erősebb mint a Cisco-é) másrészt a 3 IPTV miatt 3 port már eleve foglalt így a negyediket szépen bele a TP-Linkbe és tovább osztom még 2 Laptopnak + 1 Asztali gépnek.
A problémám nem a hálózattal van, bár így is elég sok időbe telt mire összehoztam, pedig valamennyire tapasztaltnak érzem magam a témában. Egy hatalmas probléma azonban még mindig van. Méghozzá az internet sebessége. Mindenhol gigabites kábelt használok ugyanis 120Mbit-es csomagot rendeltünk. A honlapok betöltésével van az igazi probléma. Olvastam rengeteg fórumot,hozzászólást és mindig amikor már úgy éreztem sikerült beállítanom(MTU:1500,Firewall Off, TP-link DMZ-be,Static IP a két router között) mindig ugyanaz a probléma állt fent. Torrent közben érdekes stabilan jön a 13-15 MB/s.
Remélem tud valaki erre megoldást, mert én már kezdek kifogyni az ötletekből.
Előre is köszönöm!

-
válasz
stopperos
üzenetére
Teljesen jól értelmezted!

Tettem még egy próbát egy router resettel, ez alapján, közben lehúztam a routert a gatewayről és csak a géppel volt összekötve. Kikapcsoltam a dnsmasqt + átállítottam router módba (lehet ez volt a gond előbb, mert gatewayen maradt...), wan auto dhcpn, így már működik, bár a DNS-t be kellett állítanom a gépen, de lehet újraindítás után az is jó lett volna.
Most elérem a Ciscot is, routert is és van net is, bár közben dobott egy resetet a gateway, mikor rákapcsoltam újabb két eszközt (gondolom a megváltozott hálózat miatt).
-
stopperos
senior tag
Akkor a következők szerintem a beállításaid. Szerintem ezekkel működnie kellene, ha így lövöd be.
Cisco -> Címe 192.168.0.1, mask 255.255.255.0, tűzfal, DHCP (192.168.0.3-255 ig 255.255.255.0-ás maszkal). DNS. Ebből jön a kábel a TP-Link LAN portjainak egyikébe.
TP-LINK -> Címe a LAN oldalról 192.168.0.2. Maszk 255.255.255.0. Wan IP címe 192.168.1.1 (csak ne 0-ás legyen, lehet dinamikus is) Nincs DHCP, nincs tűzfal. -> Így úgy működik mint egy switch, ami oszt wifit is.Ekkor csak a 0-ás hálózatod lesz, és minden eszköz ami ezen van, lát mindent. Ne tegyél be 2 dhcp szervert, mert csak összekeveri a dolgokat.
Ha nagyon nem akar menni, vagy én rosszul értelmezem azt amit szeretnél, akkor rajzolj nekem egy ábrát és privátban megbeszéljük, hogy mit lehet összerakni.
-
-
válasz
stopperos
üzenetére
192.168.1.1 az alap a TP-Linken, de mivel van egy SamKnows (szintén TP-Link) "mérő" router ugyanezen az IP-n a Ciscora kötve, vagy kikapcsolom addig vagy átállítom a 1043-at más IP-re. Viszont a lényeg az lenne, hogy az összes eszköz a 192.168.0.xxx IP tartományba kerüljön és elérjem a Ciscot és a routert is. Mivel a 4 port kevés a Ciscon, muszáj benn hagynom a routert, illetve annak a wifije sokkal erősebb.
Idáig a 192.168.1.2-n volt a router (1.1-en ugye a Samknows, amit nem lehet átállítani), és ment két DHCP szerver, egy a Ciscon a 0.x tartományra, egy pedig a routeren 1.x-re és LAN-WAN kapcsolattal a két eszköz. Így viszont egy-két eszköz nem látta egymást. Ezt akarom most megoldani úgy, hogy minden a 0.x tartományba kerüljön, de a routert is elérjem (tudom, sok szolgáltatás így nem megy rajta, de a többi mondjuk kellene).
Igazából abban nem vagyok biztos, hogy a TP-Linken mit állítsak a WAN-hoz (fix ip, dhcp auto, egyéb), hogy átmenjen rajta a net és a Cisco minden eszköznek tudjon IP-t osztani (auto dhcp wannal pl. a windowsos gép egyáltalán nem akarta elérni a netet) illetve a DHCP-nél jó a mostani forwarding vagy ki is lehet lőni teljesen valahol a DD-WRT-ben (most, hogy nem érem el, nem tudom megnézni). Tűzfal mindkettőn ki van lőve, mert szoftverest használok desktopon.
Biztos nem a Ciscoval lesz a gond, hanem a TP-Link valamelyik beállításával, de 2 óra után most feladtam, mert elég sok volt a resetelésből
A WAN-nál static IP-hez mit kell írni? a router IP-jét vagy a gateway-ét? Vagy egy szabad harmadikat? -
stopperos
senior tag
A leírásod alapján ez nem a Cisco problémája. De:
Azt találom érdekesnek, hogy a WAN portot 192.168.0.1-en engedi. Nekem alapvetően nem engedi meg a gyári FW, hogy a WAN és a LAN azonos hálózaton legyen. A javaslatom:
Húzd ki a TP-Link-et, reseteld teljesen. Állítsd át a WAN címet 192.168.1.1-re és 255.255.255.0-ás maszkra. A lan-t pedig 192.168.0.2-re és 255.255.255.0-ás maszkkal.
Amúgy mi is osztotta a dhcp-t? Külön gép/cisco/Tp-link?
Legjobb felállás ha a cisco osztja, mert Level 3-on ő ismeri az alhálózatot. A TP-Link ekkor csak Level 2 és kilőhető a dhcp meg a tűzfal. De végülis oszthatja a TP-Link is, csak akkor más a default gateway-t kell állítani, meg dns-t. -
Arra van valakinek ötlete, hogy miért nem érem el a TP-Link routert a következő konfiggal:
Cisco Gateway 192.168.0.1 + DHCP 192.168.0.3-tól
DD-WRT-s TP-Link 1043ND, LAN-LAN a Ciscoval 192.168.0.2 IP-n, DHCP forwarding 192.168.0.1-ről, WAN static IP 192.168.0.1 stb.A gateway a 192.168.0.2-n látja a routert, van net mindenen, ami a routerre van kötve fix ipvel (TV, desktop, mobil wifin), viszont a DD-WRT felületet nem érem el a 192.168.0.2-n, timeoutol. Mindent újraindítottam már, mégsem érem el, se akkor, ha a routerre a saját wifijén kapcsolódom, se desktopról, se a Cisco wifijéről.
(Telnet sem megy, ahogy nézem, de az lehet DD-WRT konfig miatt is)
-
Duke11
csendes tag
Ma megpróbáltam wrt54gs-t Client Bridge módba rakni, hogy kapcsolódjon az EPC3925-höz wifin, és a laptopomhoz Lan-on. Ez alapján.
A site survey ablakban hozzáadva az EPCt nem jelenik meg a Status/Wireless/WirelessNodes/Access Point listában.
Szóval a Client Bridge mód sem működik nálam, nemhogy a Repeater Bridge mód.
Megpróbálok jöv.héten egy másik eszközzel kapcsolódni.Örömmel olvasom, atala, hogy neked jól működik.
-
Duke11
csendes tag
Sziasztok!
Nekünk is lett egy ilyen Cisco EPC3925 IPTV-vel. A wifi-jét használom.
Az a problémám, hogy a szobámban már nem elég a wifi jelerőssége a mobiltelefonomhoz (ha az ajtóban állok, akkor éppen kapcsolódik néha, de a szobában már megszakad, a laptopomnak úgy ahogy elfogadható).Hogy növelhetném meg a wifi jelerősségét, hogy használható legyen a mobillal?
Az EPC3925 LAN portjaihoz nem férhetek hozzá, eszközt bele nem dughatok. Wifin tudom konfigurálni.
Van egy linksys wrt54GS wifi routerem, repeater módba raktam (veszi az EPC wifijét, és felerősítve sugározza - DDWRT fw-rel) csatlakozott is, azonban internet kapcsolat nem volt elérhető.
http://lifehacker.com/5563196/turn-your-old-router-into-a-range+boosting-wi+fi-repeaterAztán próbáltam ezt a programot:
http://virtualrouter.codeplex.com/
a telefon erre is kapcsolódott, de internet nem volt.Már az jutott eszembe, hogy direkt blokkolva van az EPC wifijére nem klienssel csatlakozni!

Tudnátok segíteni a probléma megoldásában?
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Elnézést kérek mindenkitől, mert nem a témával közvetlen szeretnék segítséget kérni, de úgy gondoltam, hátha van olyan akinek van megfelelő kapcsolata a ciscoval.
Szóval kaptam egy Aironet 1142-es kütyüt ajándékba még egy éve körülbelül és szeretném frissíteni a fw-t, de ugye nincs semmi féle szerződésem a ciscoval, így direktbe nem tudom leszedni a weblapról a legfrisebb csomagot. Korábban egy korábbi (akkor éppen aktuális legfrissebb fw esetében) szerencsém volt, mert sikerült leszedni a netről, de a mostanit már több hónapja kergetem de semmi.

A lényegi kérdésem, hogy van-e valaki esetleg, akinek van megfelelő szerződése a ciscoval és tudna-e segíteni abban, hogy hozzájussak az aktuális firmwarehez? Ha minden igaz, akkor a "c1140-k9w8-tar.124-23c.JA4.tar" az ami kellene nekem.
Előre is köszönöm!
-
stopperos
senior tag
válasz
redbiro
üzenetére
a factory után azt szokták javasolni, hogy a lődd ki a tűzfalat, a wifit, az upnp-t.
a cisco felületét el lehet érni. van valami ip rá. 192.168.100.1
De ott nincs mit állítani, mert sokminden hiányzik. A visszaállítás factory resettel megy csak.
Valamikor 3-7 állandóan égő led körül fogsz ip-t kapni, amit a router web felületén tudsz követni, ha dinamikusra van állítva.
Vigyázni kell, nehogy beragadj 192.168 as ipre. -
redbiro
őstag
válasz
stopperos
üzenetére
na akkor még egy kérdés, csak hogy tényleg értsem mit csinálok:
ez a sorrend jó lesz?
1. cisco-ból mindent kihúzok, csak egy laptopot kötök be lanon.
2. cisco-t gondolom érdemes lenne resetelnem a bridge módba állítás előtt, ezért a laptopról nyomok egy factory resetet.
3. átrakom bridge módba (gondolom innentől a cisco admin felületét nem fogom tudni elérni. ha gáz van, van rajta hardveres reset? most nem vagyok otthon, nem tudom megnézni.)
4. cisco-ból egy lan kábelt dugok az új router wan portjába, annak a lanjába meg a laptopot.
5. újraindítom a cisco-t és várom, hogy legyen net a laptopon(?). ezt addig ismétlem amíg nem lesz net.
6. ha lett, az iptv-t bedugom az új routerbe és várom, hogy működjön.
hm?
köszi,
red -
stopperos
senior tag
válasz
redbiro
üzenetére
Igen, a Cisco volt bridge-ben, és a TP-Link routolt.
Ez szerintem egy ilyen T-Systems-es dolog, hogy ha csatlakozik a Cisco eszkök, akkor annak mikor oszt IP címet, de ugyebár Bridge módban van, ezért a mögötte lévő eszköz kap IP címet.
Az is érdekes volt, hogy csak 1 eszköz kapott ip címet. Ezzel az eszközzel kell betalálni az ablakot, amikor kap IP-t. Tehát ha átrakod bridge módba, készülj fel, hogy kb 3-5 próbálkozás lesz, mire kapsz ip-t. (Addig kell újraindítani.) Tehát nem kell parázni, működni fog, csak próbálkozni kell. De amint egyszer kapott ip-t, utána már mindig fog kapni.
Nálunk Bridge módban egy egész 90 fős kolit kiszolgál, mert a szerver lekezeli a forgalmat, a Cisco meg csak továbbítja. Ugyanezt router módban nem tudja. Pontosabban mondva tudná, csak ha valaki elkezd torrentezni akkor megfekszik. -
stopperos
senior tag
válasz
redbiro
üzenetére
Szia, nekem sikerült. A működő felállás olyan volt, hogy a tv és a cisco közé beraktam egy TP-Link routert. Az érdekesség az volt, hogy csak egy 5-10 másodperces ablakban kapott ip-t, akkor kellett kerestetni a web felületen. Ezen kívül nem kapott. Az IPTV ment, és jó is volt.
Ha a router elé beraktam egy szervert, és annak DMZ-jébe dugtam, hogy megkerülje a tűzfalat, akkor már nem működött. A programok lejöttek (mi mikor kezdődik, mi a cím), de nem volt audio és video. Internet volt, csak a stream nem jött. -
-
redbiro
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
igen, már írtam neki, de még nem válaszolt.
bridge mód esetén a portokat hogyan kell belőni?
jelenleg a linksys AP-ként üzemel a cisco után, de gondolom a cisco egyik portjából kellene majd mennie a linksys wan portjába és a lanokra a további eszközök. -
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Dehogy van! Rengeteg kütyü tölthető róla. :-)
-
redbiro
őstag
sziasztok!
próbálta mostanában valaki a T-s verziót bridge módba hekkelni?
az IPTV működőképes marad ezután is?
köszi,
red -
atala
addikt
Egy kis segítség kellene. Adott a fenti modem/router. Össze kötöttem az új Smart LG 42lm620S TV-vel, és amikor a böngészőjében mérem a net sebességét, akkor nagyon akadozik. A számítógépen nem ilyen drasztikus, de néha ott is látszik hangyányit az akadozás.
Lehetne valami esetleg állítani a Cisco-ban, hogy simábban fusson.
-
atala
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ó! Köszi.
-
-
atala
addikt
Valaki tudja, hogy mire való a modem hátulján az USB port?
-
pakriksz
őstag
nálam nem volt mindegy, mert a 40mhz-ra nem is tudott az n telefonom csatlakozni, holott elvileg arról kéne szólnia hogy 2x 20mhz szóval ami nem tud 2 sávon menni az csak 1x 20-at fog használni, de még sem meg, de hát a ciscotól csak ennyit lehet várni.
20mhz-n viszont nincs gond, ha a wmm ki van kapcsolva (ha be van, 2 percenként szakad majd újracsatlakozik).
-
NY_A
őstag
Sziasztok!
Mostanában olyat csinál a Cisco, hogy nem akar rendesen kommunikálni wifin a mobilommal. Ezt pár napja csinálja. Rácsatlakozik, van olyan hogy borzasztó nehezen és aztán olyan lassú a kommunikáció, hogy gyakran meg is szakad időtúllépés miatt. Ilyenkor próbálkozom a Network Mode állításával B/G, illetve B/G/N között mert ez megoldást jelent, de csak egy ideig. Már az Androidot is újratettem hátha azzal van valami nyűg, de a helyzet ugyan ez. Van valakinek bármilyen ötlete?
Ezt a Channel Width-et mire érdemes állítani 20MHz, vagy 40MHz-re? Vagy ez teljesen mindegy?
Üdv
Attila -
Garyka
tag
Sziasztok!
Ftp szervert szeretnék a hálózaton kívülről is elérni. A modem az admin menüben elég a DMZ beállításnál megadni az IP címet?
köszi
u.i: vagy a Port Range Forwarding-ban is be kell állítani egy portot és IP-t?
-
Rolldeck
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám, hogy a héten szerelték be az új t-onlinet nálam.
Cisco EPC3925 modem és a TV-khez vezeték nélküli D-Link powerline szett.
2 napig működött is, de most egyszerűen a vezeték nélküli szetten keresztül nincsen tv adás.
Egyszerűen nem tudom összeprogramozni őket. Leírást nem kaptam hozzájuk. A neten se találtam semmit ezzel kapcsolatban.
Ha valaki tud segítsen legyenszives.
Előre is köszönöm. -
IppY
tag
Jó hírem van DLNA/UPNP ügyben! MŰKÖDIK!!!

Nem tudom, h pontosan mikor és hogy de frissítették a fw-t epc3925-E15-12-v302r125554-121019c-MYR verzióra (2012.10.19-i) és most már két filmet is néztem akadás nélkül a wifi-s notimról a samu tv-men. A T-Home-os modemnek-routernek használom a wifi-jét, csak azon keresztül megy a forgalom, a samu TV-m etherneten van hálóba kötve.
Nagyon boldog vagyok, most ez így nekem jó! Kérem tisztelt T-Home, ne frissítsenek, nem akarok újabb fw-t!
Boldog Karit, kitartás!
-
JEEMBO
aktív tag
Igen, minden kérdésre a válasz elvileg igen, s azért elvileg, mivel VoIP routerrel 2 éve jól müxik, így most tervezem én is a mobilhálózatos lehetőségeket tesztelni, mert lassan emberi árúvá válnak az olcsóbb okostelefonok, melyek procija már elvileg gond nélkül elboldogulhat a realtime tömörítéssel, mindenféle egyéb háttérben futó hálózatkezelés mellett...
Az eredeti kérdésem még mindig áll, az-az, hogy van-e olyan firmware vagy modell, amivel/aminek szabadon konfigurálható a topicban szereplő modem VoIP-SIP része?
-
ÁrPi2
senior tag
Rákérdezek: Mobil voip-képes készüléken (ilyen pl. egy androidos) sip-telefonálhat (értsd ha mobiladatforgalmilag lefedett random kétszámjegyü mellékút)és ugyanakkor őt vezetékes számhívási percdíjjal érhetik el random vezetékes, piros, kék, pink vagy mi több egy mobilvoip-os partnere ??
Ez az a topik? Voip telefonálásról, beszélgessünk!
LámaZ-nek mondom itt tervezgetnek egy "1.hsz."-t
-
LámaZ
addikt
Na, jó, azért nem vagyok ennyire tájékozatlan, de vártam, hogy mit válaszolsz.
Régen, tán pár évvel ezelőtt olvastam egy cikket a saját SIP szerverről, de ott olyan bonyolultnak tűnt a leírás, hogy nekem elment a kedvem tőle. Az általad említett szolgáltatók ezt végzik el a felhasználó helyett.
Egyébként, egy érdekes kérdés, hogy amennyiben a mostani mobilos számom átvinném hozzájuk, akkor az engem hívók olcsó vezetékes telefon hívásdíját kellene, hogy fizessék?
A másik aggály ugye a rendelkezésre állás.
Én a +0-s és a Skype-on keresztül kezdeményezett telefonhívásoknál tapasztaltam, hogy a rendszer gyakran foglalt. Simán azonnal ment a hívás.A harmadik kérdés, hogy ha pl. az ember vesz havi 500 MB-ot a T-nél 2k-ért, az elég lenne-e vezetékes és mobilhívásai fedezésére?
-
JEEMBO
aktív tag
Neem, a Skype nagyon drága. Hogy legyen hazai vezékes(voip) telefonszámod 100Ft/hó áron regisztrálj pl. az Ephone vagy a Voipshop-nál, s kimenő hívásra meg használd valamelyik Dellmont Sarl brandet, pl. a Freevoipdeal-t, vagy az Actionvoip-ot, vagy (van milliom egy) amelyik a számodra a legkedvezőbb tarifákat kínálja...

-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát a 3rd party SIP szolgáltató miatt kellene, hisz ez a legjobb bolt.
99Ft havidíj bejövő hívásokhoz, kimenő hívásokhoz kb.3600Ft feltöltéssel 120napig közel korlátlan vezetékes hívás (sok helyre a világon), 4Ft-os mobil percdíj (sok helyre a földön ingyen)...
-
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen kábelmodem van aminél szabadon konfigolhatóak a SIP beállítások?
-
-
JEEMBO
aktív tag
Hali!
Ennek az EPC 3925-nek a SIP része teljesen szabadon konfigurálható? Vagy van olyan, hogy szolgáltató függő / korlátozott?
Köszi!
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy Cisco EPC 3925-ös modem. Nos a hiba a következő:
Laptopról a Wifi része ledobál kb 1 percenként, a LED-ek elkezdenek zölden világítani, mintha restartolná magát a modem. Megnéztem, hogy nem-e IP cím ütközés van az asztali géppel, de DHCP módon van, és még nem is közelítenek egymáshoz a címek. A gombos RESET nem ér egy kalap sz*rt sem. T-Home a szolgáltatóm.
Szóljak be nekik, hogy a központból nyúljanak bele, vagy hívjam ki őket? mit tudtok ajánlani? találkozott-e már valaki ezzel a problémával? -
gabor_b
tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék:
epc3925 routerben csak és kizárólag a dyndns lehetőség van, vagy van más is?
Hiába túrom a netet/forumokat, nem találtam semmit róla. Ill csak a dyndns beállítást mutatja.Akinek ilyen routere van kérem segítesn.
Üdv: gabor_b
-
Jander
senior tag
válasz
zolee1967
üzenetére
Nem is értem, akármit csinálok minden port zárva marad és bármilyen gépen, telefonon tesztelek bármilyen belső IP-n... úgy utálom ezt a sz*rt amúgy. A jele egyszerűen szörnyű, átláthatatlan menürendszere van és gyakran sípolt ha bekapcsoltam a PC-met ami eddig kábelesen csatlakozott (!!!), olyankor restart segít rajta. Melegszik mint a fene, fogyasztást nem néztem de ezek után nem lennék meglepve ha még abban is sz*r lenne. Legtöbb szomszéd routere váltogatja a channelt (s gondolom kikapcsolják éjszakára) és simán elnyomja ennek a jelét, nekem naponta kell 'továbbállnom' másikra, van hogy többször is. Szerencsére tavasszal szabadulok megint T-től, de sok alternatíva nincs, mert van a T meg aaa.... T. De lehet visszamegyek ADSL-re saját modemmel és routerrel. Na kipuffoktam magam, azért ha valaki tud megoldást a port problémára kérem ne tartsa magában.
-
zolee1967
tag
Szia!
Nekem is hasonló problémám van. Nekem a Cisco router mögött egy openwrt-s tp-link router van. A második routert DMZ-be raktam, de még sem tudom elérni távolról. Próbálkoztam a port forward-dal de, én sem találtam hasonló elrendezésű portforwardot. (eddig nem volt külső - belső start-end port).
Hogy tudok a a második routeremnek portot nyitni?előre is köszönöm
Z
-
Jander
senior tag
Kis problémám lenne drága jó Cisco routerrel...
Egyszerűen képtelen vagyok rajta portot nyitni... tűzfal ki van lőve teljesen, port range forward-ban szépen megadva minden (bár megjegyzem a portforward.com-os képekhez képest más az elrendezés nálam, gondolom ott régi firmware-rel készültek a képek) és semmilyen port nincs nyitva.
Egy játékhoz kellene, konkrétan a Guild Wars 2-höz a 6112-es port (meg pár másik is, de ez a legfontosabb). uTorrent-ben ami be van állítva, az egyetlen ami nyitva van, pedig az nincs is megadva a routernél, de a programban be van kapcsolva a NAT-PMP (meg az upnp is de az ki van lőve routerben). Mit lehet ezzel kezdeni? Ja és ha DMZ-re rakom ezt a gépet akkor is minden port csukva van. Gépen egy free avast működik, de nincs benne tűzfal, és emiatt port védelmet nem is találtam benne... (plusz ha ezt kilövöm, akkor sincs nyitva). Wifi-n csatlakozik a gép ez még fontos lehet.
Előre is köszi ha van ötletetek. Átolvastam a topic nagy részét, kipróbáltam mindenféle dolgot átállítani, de nem jártam sikerrel eddig.
-
pakriksz
őstag
utorrentnél érdemes az uTP protokollt is kikapcsolni, mert attól beáll/belassul ez a modem, és akár packet lossolni is kezd.
-
D-Phrag
senior tag
Köszi a javaslatokat. Úgy néz ki, hogy nálam is sikerült működésre bírni korábbi verziószámú uTorrentel. Viszont gyanítom, hogy tényleg felesleges a Fix IP. Elég ha modemben (HWG) mac-hez rendeljük az IP-t, ahogy te is írtad. Szerintem a szolgáltató szívózik a néppel. De akkor mi a repedt herének ad 5-10-20 Mbit fel sávot!?! Bunkóság.

-
Criton
veterán
2011-es a legfrissebb, újabbat nem adtak ki, és ahogy több szerelővel beszéltem, nem is nagyon fognak frissítést kidobni már idén. A WiFi nálam is gyakran szakadt, a szerelők is mondták, hogy nem a legjobb. A megoldás nálam az lett, hogy vettem egy külső routert, azt megoldotta a problémát.
A vicc az, hogy a T-Home-os 3925 nél semmi bajom nem volt a WiFi-vel, lehet azért mert ott foglalkoznak vele. -
papi99
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem!
Nem rég váltottunk UPC-re és ezt a Cisco EPC3925 routert kaptuk.
Ami van most rajta firmware: EPC3925-ESIP-12-v302r125532-110616c_upc
Ez a legfrissebb? Ha nem akkor hol tudom leszedni a legfrissebbet?
A wifi gyakran megszakad laptopoknál, telefonoknál, hátha segít ha kell egy új firmware!
Előre is köszi a segítséget!!
-
adDis
csendes tag
válasz
D-Phrag
üzenetére
Szia!
Nekem 50/5-ös UPC Fiber Power netem van.
A bekötés után nálam is állt napokig a feltöltés, hiába próbáltam ki / állítottam be azokat a dolgokat, amiket itt leírtak, szóval hasonló problémáim voltak, mint Neked.A vége az lett nálam is, hogy egy régebbi klienst, a 2.2.1-es uTorrentet raktam fel a legújabb helyett - ezzel pedig már végre megy a feltöltés!
Na nem úgy, mint a régi időkben - korábbi albérletünkben, a Digi LAN-os neténél -, de megy.625 kB/s - mal lehetne max feltölteni, de a 80%-os "szabály" alapján 512-re állítottam a feltöltési sebesség korlátját. Van, hogy csutkán pörög, de nagyon ritka. Jó, ha 30-80 között eldöcög.
Engedélyezve van: UPnP-port kezelése, NAT-PMP port figyelése,
A kliens a tűzfal kivételekhez hozzá van adva.
Feltöltési szál nálam 8 torrentenként.
Protokolltitkosítás: kimenőnél engedélyezve (nálam ez tűnt jobbnak, mint az erőltetés, mert akkor se mocorgott különösebben).
Bejövő kapcsolatoknál: engedélyezve van.Nem tudom, hogy a kliens ezen részén más beállítást célszerű lenne-e tenni, pl. DHT-s dolgok elől is érdemes állítólag kivenni a pipát, de nekem nem nagyon jöttek azok be, így mindenütt meghagytam a pipát ebben a menüben, csak a helyi peer sávszélességének korlátozása előtt maradt üres, ahogy alapban is az.
Fix ip-t a Windowsban nem állítottam be (Windows 7), csak a modemnél adtam meg, hogy az MAC -cím alapján a gépnek mindig ugyanazt adja a Cisco. Bár a portszámnak úgy tudom nincs jelentősége (csak működjön
, de én a torrentet a 62256-os portra forwardoltam.Az enyém így megy, de örömmel fogadok én is bármilyen javaslatot, ha valaki nagy hibát talált benne, mert mint mondtam, azért lehetne jobb is a dolog...
-
-
reqirem
csendes tag
Sziasztok,
azért fordulok hozzátok mert a mai nap folyamán a UPC bekötött egy EPC3925-ös modemroutert aminek a wifi része nem müködik, egyszerüen nem sugároz, elöl a Wireless alatt lévő 2 LED közül csak a LINK világit a steup semmit sem csinál, hogyan tudnám ezt megoldani? -
pakriksz
őstag
a megoldás, olyan dlna kliens ami cacheli a megismert szerverek adatai, így a multicastos hirdetésre nélkül is lehet böngészni és streamelni. Ez androidon vagy pc-n nem gáz, de ha valakinek okostv-je van fix firmware-el és nem tud ilyet akkor szopacs. De nekem ez elég mert androidos klienst használok.
-
Vald
csendes tag
Sziasztok.
Van arra mód , hogy a Cisco EPC3925 modem+rooter belső beállító felülete valamilyen módon magyar legyen.Magyarul az a kérdésem , hogy erre az eszközre létezik -e magyarítás? A válaszotokat előre is köszönöm.
-
pakriksz
őstag
hát a dlna-s problémából kiindulva (ami attól van mert ez a gittegylet letiltotta a firmware-ben a lan-wlan között a multicast comagokat, lehet hogy a broadcast csomagokat úgy egészben tiltotta (ha jól tudom a wol ezt használja. sőt emiatt wol támogatásnak kell lennie a routerben is, mert ugye neten keresztül te nemnagyon küldhetsz broadcast csomagot).
-
lybra
csendes tag
válasz
dr.bubo
üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást, de ennyire azért már nem vagyok kezdő!

Anno TP linken összedobtam az egészet de ezen a s..r routeren ill. a firmware-jén alig van némi lehetőség.
Ezért most nem müxik rendesen a WOL. A kérdés, miért nem?
2 hete lassan már ,hogy böngészem a wol-os fórumokat , de konkrétan Tés, cisco-s megoldást nem igazán találtam. Talán elkerülte a figyelmemet...meglehet, de már szétvet az ideg...
Ha senkinek nincs újabb ötlete, megpróbálom én is azt amit (ahogy látom és olvasom) a többiek.
Visszarakom a cisco mögé a régi TP-Link dobozkát. Hátha sikerrel járok...
-
lybra
csendes tag
Üdvözlet!
Sajnos (vagy sem) engem is utolért ez a remek T-és szerkezet. Egy TP routert váltott fel. Igazából működik minden ami kell 1 dolgot kivéve. A Wake on LAN funkciót az istenért sem tudom használni mióta ez a csoda üzemel nálam.
Előtte minden okés volt, igaz azzal is megszenvedtem, de működött!! Kikapcsolt állapotból is fel tudtam éleszteni a masinát! Most meg semmi... Mi az ami más ebben a kütyüben? Illetve hogyan kell beállítani? 
Ha esetleg valaki tudja a megoldást, megköszönném ha leírná...

-
BLC
tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani mennyi lenne a cisco-nak az elméleti wifi adatátviteli sebessége?
Kérdésem miből adódik:
Átváltottam 120Mbits-s csomagra. A Cisco modem max 2 méterre van. Így elvi akadálya nincs a maximális sávszélnek. A notebook is tartalmaz 802.11n szabványt.
Érdekesség, hogy a wifin 50Mbits a maximum amit elértem.
Ötlet?Válaszokat előre is köszönöm.
-
pakriksz
őstag
van már valami megoldás a lan-wlan közötti UPNP-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-roller topik
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A WAN-nál static IP-hez mit kell írni? a router IP-jét vagy a gateway-ét? Vagy egy szabad harmadikat?

Előtte minden okés volt, igaz azzal is megszenvedtem, de működött!! Kikapcsolt állapotból is fel tudtam éleszteni a masinát! Most meg semmi... Mi az ami más ebben a kütyüben? Illetve hogyan kell beállítani?