- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balinov
titán
Jahogy N-es wifi szabvany =\= 5Ghz-el? HTC One S tuti tudja a B/G/N-t meg a lapos is.
hogy tudom ezt kideriteni tutira?
-
Balinov
titán
Sracok, UPC-s EPC3925 van otthon ugye, nemreg kaptam meg. WIFI alapertelmezettkent, B/G mixed modban van. Minap gondoltam egyet es mivel mind asszonyka laptopja (Broadcomm B/G/N) mind a HTC One S tudja az N szabvanyt gondoltam atrakom 5ghz modba.
Namost a gondom az az, hogy valszeg valamit nem jol vagy teljesen jol allitottam be, mert az SSID-t, ami be van allitva, se a laptopon, se a telefonon nem latom.
Mire kell figyelni az N-es wifi beallitasakor? Az lehet negativ tenyezo, hogy a haztombben (apartmanblokk, kb 250-300 lakassal) kismillio UPC-s netet latok mind2 eszkozon, szoval laikuskent lehet, tobben hasznalnak ugyanazt a csatornat es az lehet a baj?
Koszi
Balinov -
LámaZ
addikt
Neked egy LAN szerverre van szükséged.
Vannk ilyenek, pl. "Standalone BitTorrent BT Client + USB/NAS/FTP/SAMBA/Printer/UPNP Sharing Network LAN Server" 40 dollárért, de értened kell a hadverhez (mert régi förmverrel jön), linuxos parancsokat is tudnod kell stb. Ha itthonról veszel akkor drágább, de jobb a műszaki támogatás. -
fil
őstag
válasz
ping_win #782 üzenetére
"Ha megnézed a HGW forráskódját ..."
Ennyire még nem mentem bele. Majd megnézem. Viszont így ,ha csinálsz egy backupot ,abban lehet ,hogy át tudod configurálni és visszatölteni?
"... Egy régebbi FW frissítéskor nekem minden elszállt az EPCből, még a jelszó is. ..."
Áááá...Ez gáz.
Van több routerem a munkahelyemen is (igaz nem Cisco) 10-évre visszanézve ilyen nem fordult elő.
"Azt meg hogy jól csinálja... én inkább azt mondanám, hogy fejlődik és alakul. "
Akkor neked több a tapasztalatod. Nekem még csak egy hónapja van meg ,eddíg O.K.
"Az meg hogy home kategóriájú. ... "
Mind azok ,amit a szolgáltató így kiad. Ne legyen kétséged. Egy buta modemnél az egyszerűsíti a helyzetet ,hogy mögé akármit tehetsz. Sőt kell is...
De a felhasználók döntő többsége nem akar (nem tud) semmi mást mögé kötni. -
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon rápörögtem a gépben lévő usb-re, amit UPC letiltott, így felejtős a dolog.
Milyen alternatívát tudnátok a dologra? Olyan minél olcsóbb, kisebb kütyü kéne, amivel könnyen meg tudnék osztani a hálózaton egy nyomtatót és egy külső vinyót. Ha már van a gépben wifis router nem akarok venni egyet csak erre.
-
ping_win
csendes tag
Ha megnézed a HGW forráskódját böngészőben benne van az opció.
<input type="hidden" name="preWorkingMode" value=1>És a hozzátartozó rész:
if(cf.preWorkingMode.value == 1)
secMode = "router";
else
secMode = "bridged";Más kérdés, hogy nyílván rejtett. Az alap eszközben meghagyták ezt a lehetőséget, csak a szolgáltatós egyedi szoftveresekben van "elrejtve".
Egyébként akkor gondolom az első portja működik csak, nekem ez a logikus.
Egy régebbi FW frissítéskor nekem minden elszállt az EPCből, még a jelszó is.
Azt meg hogy jól csinálja... én inkább azt mondanám, hogy fejlődik és alakul.
Voltak szomorú estéink... hol én szidtam, hol EPC vágott vissza egy kis "nincs nettel"...
Az meg hogy home kategóriájú. Én nem kértem új modemet, jó lett volna a régi is -
fil
őstag
válasz
ping_win #780 üzenetére
" a statikus DHCP-t EPC-re bízom. Mondjuk ha szoftverfrissítés lenne, akkor nem tudom megtartja-e."
Szerintem meg kell ,hogy tartsa. FW frissítéstől router nem vesztheti el a beállításokat (meg le is lehet menteni...)
"legegyszerűbb az lenne, hogy ha Bridge módba lehetne állítani az EPC"
Nem lehet - szerintem - nincs is benne ilyen opció...
Meg gondolj bele ,van 4 portja (a wifit most hagyjuk ki) melyikkel kapcsolódna össze. Ez egy "Home" kategóriájú router ,nem szabad túl bonyolult dolgokat várni tőle. Amire tervezték azt jól csinálja... -
ping_win
csendes tag
Igen, valószínű, hogy ezt kell fogadjam, csak nem akarom könnyen!
Vagy az a legegyszerűbb, ha kompromisszumot kötök és a statikus DHCP-t EPC-re bízom. Mondjuk ha szoftverfrissítés lenne, akkor nem tudom megtartja-e.
A legegyszerűbb az lenne, hogy ha Bridge módba lehetne állítani az EPC-t és úgy már rámenne a Linksys, de gondolom az meg a IPTV kárára menne. -
fil
őstag
válasz
ping_win #778 üzenetére
Próbálj meg abban gondolkodni ,hogy az EPC-t nem tudod a linksy alá begyűrni ,mert az áll a "sor" elején. Minden további eszköz hozzá kapcsolódik.
Ha az a gond ,hogy nem akarsz még egy kábelt kihúzni ,miért nem használsz egy utp elosztót. Gigás lan-ra nem jó ,de 100-as-hoz igen. Vagy wireless-bridget ,bár az bonyolultabb egy kicsit. -
ping_win
csendes tag
A Switchnek a Linksys-el kéne azonos alhálóban lenni.
Remélem valamennyire átadja a dolgot.EPC----------------| <- Switch | <- IPTV
---------------------- | <- PC2
||
Linksys----------- | <- PC
-----------------------| <- Wifi
-----------------------| <- Wifi Printer
-----------------------| <- NASEbbe az összeállításba kéne az EPC-t bevarázsolni úgy, hogy a Linksys-en lévő Switch-hez kapcsolt gép is egy subneten legyen a Linksys-en lévőkkel. Valójában ez megy is, csak a strean nem megy át.
A Switch és az EPC között van 20m, tehát nem tudom a Switch-et a router elé berakni. Köti a NAS.
Ugye a Switch-et dughatnám a Linksys-re is. Az semmivel nem lenne jobb TV szemszögből, sőt...
Nincs interferencia EPC Wifi off.
Ha a Linksys Bridge-lt módban van, akkor inkább azt nem tudom, hogy mit nem enged át a Linksys, amit EPC igen? Vagy mennyiben különbözik a dgw? -
fil
őstag
válasz
ping_win #776 üzenetére
Valami nekem nem világos. Leírom ,hogy én ,hogy értem a topológiát.
A switch nem befolyásol semmit. Tehát az lehet az IPTV és az EPC között. A switchre is rádughatsz bármit és az EPC szabad portjaira is ,az mind egy szubneten lesz. Az ip-t az EPC-től kapják. Az EPC vagy a switch valamelyik portjára rádugsz egy routert, akkor annak a WAN-ja szintén az EPC hálóján lesz. A Linksys lan-ja pedíg egy másik szubnet. Annak a forgalmát a Linksys fogja routolni kifelé. A Linksys a saját lanjára oszthat csak dhcp-vel címeket így nem zavar semmi senki. A két wifivel kell csak vigyázni ,hogy ne okozzanak interferenciát. Az IPTV-nek az EPC szubnetjén kell maradnia. -
ping_win
csendes tag
Oké, de mi van akkor, ha azon a kábelen, amin az IPTV is lóg még 1 gép is szeretne lógni? :-) (Van még 1 switch közte)
Ha külön hálóra rakom az IPTV-t akkor a gép is külön lesz ügye a többitől, ami mondjuk egy hálóban lévő NAS és Wifi printer esetén nem túl nyerő... :-)
Tudom, húzzak még 1 kábelt..., de nem szeretnék még 20 métert végig húzni mellette mégegyszer...
Tudom, túl nagyok az igényeim -
fil
őstag
válasz
ping_win #774 üzenetére
Nem jó ötlet az ,hogy az EPC ne legyen DHCP szerver. Gondolom ez zavarhat be az IPTV-nek.
Nálam is van egy router mögötte. Mindkettő DHCP szerver ,de eltérő LAN subnettel. A belső (M0n0wall) wan-ja az ECP lan-ján lóg ,onnan kap dhcpvel címet. A lanja bridgeleve van a wifi-jével és ez egy 10.0.0.0/24-es szubnet. Így működik minden és nincs zavar -
ping_win
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Vannak álmaim, no de ehhez sajnos vannak tippjeim is, hogy így nem működhet.
Van egy a témacímből már jól ismert T-s EPC3925-öm, mögötte van egy Linksys E2000-es (ez már az inkább Cisco emblémát rakjuk ki típusú) routerem Tomato FW-vel.
A Linksys kezel mindent (VPN, bash scripteket futtat, WOL, stb.).
Szerettem volna azt megvalósítani, hogy ha már van egy ilyen remek gigabites "switch"-ünk EPC néven akkor használjuk a portjait, de közben az eddigi hálónk ne sérüljön.
Linksys-nél Tomato-ban be lehetett állítani azt, hogy Bridge-je a WAN portját, tehát 1 hálózatba kerüljön a EPC-vel. Eddig mind szép és jó, de innentől kezdve ugye két DHCP szerverünk van és hát az nem túl egészséges egy alhálóban. Miután én nekem szükségem van a Tomato DHCP kiosztásaira (főleg a WakeOnLan és a Shell scriptek) miatt, ezért azt hagytam meg és lelőttem a EPC-ben lévő DHCP szervert.Jelenleg így áll a helyzet, 192.168.1.50-en van az EPC és 1.1 -en a Linksys-em.
Netem van, bármelyik eszközre is dugok rá, még a statikus-t is megkapom a Linksystől akkor is, ha az EPC-re dugom be.Viszont az IPTV-m innentől kezdve az istenért nem akar működni.
A műsorújság lejön, látom mi menne a tévében és láthatóan kap IP-t is. Állapothoz Csatlakoztatva-t ír. Viszont aktuális műsort nem látok. Díjmentest igen.
Megpróbáltam azt is, hogy Tomato-ban dnsmasq konfig fájlban átírtam, hogy az SetTopBox a 192.168.1.50 (EPC-t) kapja meg alapértelmezett árjáróként, de úgy sem működik. (IGMP és UDproxy is engedélyezett a Tomato FW-benÖMi lehet szerintetek ilyenkor a gond?
-
fil
őstag
Ez esetleg segíthet Jól látszanak ,hogy melyikeknél mekkora az átfedés.
-
LámaZ
addikt
válasz
stupid user #766 üzenetére
"Van a hálózaton egy .... médialejátszó, amit egyszerűen nem enged ki a netre"
Ugyanez a problémám, és dolgozom az ügyön. -
Mate
nagyúr
-
Petya25
őstag
Nekem is hasonló a jelenség.
Valami nagyon gagyi a modemben, vagy a gyári beállítás van elcseszve.
Ha a titkosítást lejjebb veszem, akkor egy kicsit segít rajta, de mellette állva N-es notival se tudom kihozni belőle a 60/6-ot pedig kábelen megvan rendesen.
Az adóteljesítményt fel kéne tornázni kicsit. -
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Normális, hogy upc fiber 120-as netet wifin modem mellet állva is csak 35 körül viszi át?
-
stupid user
tag
sziasztok,
szintén cisco routerem van, de rv120w.
Van a hálózaton egy Eminent EM7080 médialejátszó, amit egyszerűen nem enged ki a netre.
Se a Youtube se az RSS, semmi nem megy rajta, még firmware-t se tudok frissíteni.Hol lehetne engedélyezni, hogy elérje a netet?
Előre is kösz.
-
Lt.zole
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, nem tudom másnál fordult-e elő, hogy gondol egyet és elszáll a gateway. Olyan is volt ,hogy szimplán nem találta a DNS szervert, mostanában, már olyat művel, hogy totál befagy, a webes felületét nem lehet elérni, csak az áramtalanítás segít. Találkoztatok már hasonlóval, megoldás esetleg?
T-s a szolgáltató.
Előre is köszi. -
Petya25
őstag
Ma beállítottam, hogy ne wifi safe mode-ban menjen, hanem manualban.
Így már legalább működik normálisan, csatornák nem kavarnak, de még próbálgatom.
Az viszont fura, hogy míg kábelen 60/6 a sebesség, N-es eszközről meg csak 20/6-ot tudok átküldeni rajta. Ezt a G-s Linksys routerem is tudta produkálni...
A gyakorlati sebesség csak ennyi lenne két N-es eszköz között? -
Petya25
őstag
Ma kicserélték a UPC.sek a kábelmodememet erre a Cisco-s wifisre.
Antenna egy szál se, azt mondják belső, mondom jóóvan.
Ürge hümmögött egy darabig meg 3x újraindította a modemet mire lehetett csatlakozni rá.
Kábelen simán hozza a maxot, wifin viszont 1 méterre is brutál leesik a sebesség, van hogy simán leszakadok róla és alig tudok visszajutni rá. Néha 1Mbitet ír csak kapcsolódásra, néha semmit. Egy vicc így az egész. Mi a tök lehet vele?
A félredobott G-s Linksysről a ház másik végéből vagy az utcáról is lehetett netezni 25 Mbittel. A környék wifijeit is látom csak a sajátomra alig tudok csatlakozni.
A szerelőnek elég volt annyi, hogy lássa az index.hu bejön, készen vagyunk...
Hibás lehet? -
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #755 üzenetére
HGW = home gateway = modemrúter
-
válasz
nemedi2165IJ #752 üzenetére
1; Nem kötelező HGW-t kérni UPC-s nethez, lehet csak modemet is kérni.
2; A HGW-t be lehet rakni Bridge módba így csak egy 4 portos modemként funkciónál.
3; Ha marad a router mód és kellene a régi router használata is akkor a régi router-t a következő módon állítsd be:
- Állítsd át router LAN IP-jét, hogy ne ütközzön a HGW-jével.
- A HGW-ből jövő kábelt a router egyik LAN portjába csatlakoztasd.
- Kapcsold ki DHCP szerver a router-en. -
Rick4
félisten
válasz
Jaa, az egész más tészta.
De a másik routered rádugod, maradhat az eredeti helyén, és minden marad a régiben...
-
fil
őstag
válasz
Ez esetben marad a 2 router "sorbakötése". Azzal sem lehet semmi gond. A régi routert rádugod a Cisco-ra. Annak a wan-ja kap egy Cisco-s lan címet. Neki a Cisco lesz a default router és minden arra felé fog küldeni. Arra vigyázz hogy a régi router lanja más szubnet legyen mint a Cisco-é ,különben nem tudja ,hogy merre küldje a csomagokat. Legjobb lenne ,ha a régi routered tudná a wan-lan bridget és a dhcp kéréseket is át tudná nyomni a Cisco-ra (dhcp relay).
-
nemedi2165IJ
csendes tag
A hatósugár szempontjából, nálam érdektelen a Cisco hatósugara, én a távolságra megyek rá, mivel a routeren, amit rá szeretnék kötni, egy 24dBi-es kültéri körsugárzó antenna van, amit még 2 km-ről is érzékel a telefonom. Ez a rendszer eddig tökéletesen működött egy 10M-s ADSL nettel, de átmentem a UPC-hez, ők meg kiszivattak ezzel a Cisco vacakkal.....
-
Rick4
félisten
válasz
nemedi2165IJ #743 üzenetére
A hatósugár kérdését először teszteld le a cisco-val, nekem előtte egy Tp-link 542 és 340-es router volt, majd egy Asus WL-500W-vel próbálkoztam, de a hát másik végében a telefonommal alig akart kapcsolódni is mindhárom eszközhöz (megvan még mindegyik, egyszerre próbálkoztam, az asuson ráadásul tomato futott, ahol a wifi jelszint is állítható) és mégis az van, hogy ma reggel is mértem egy speedtest-et, ahol eddig 3-5-8 Mbit jött össze max, vagy pedig még le is akadt a telefon a routerről, ott 18Mbittel jött a net. Szóval érdemes megnézni, az antenna nélküliség mégis milyen eredményt hoz. Nekem kellemes csalódás volt, holott előtte egy hónapig én is csak DMZ-be tettem az asus IP-jét, és úgy használtam...
-
válasz
nemedi2165IJ #747 üzenetére
Ha a routered eddig össze volt kötve egy kábelmodemmel és azon keresztül jött a net, akkor valószínűleg automatikus WAN volt beállítva (192.168.1.1 a router admin felülete). Próbáld meg rádugni a Ciscora majd a gépet a routerre ( Cisco -> router -> gép sorrendben), így nézd meg, hogy eléred-e a 192.168.1.1-et böngésző alól. Ha igen, akkor a router admin felületen már látni fogod, hogy kapcsolódott-e a netre. Leírásokat nem árt elővenni
-
törölt tag
válasz
nemedi2165IJ #747 üzenetére
Itt éred el a Cisco beállítási felületét.
-
nemedi2165IJ
csendes tag
.
-
nemedi2165IJ
csendes tag
Fogalmam sincs sajna a router tipusát illetően. Otthon meg tudnám mondani, de jelenleg a munkahelyemen vagyok, de ha jól emékszem TpLink TL-WR740N.
Csak mert a szerelő azt mondta, h nem lehet a routert rácsatlakoztatni erre a modemre, szerencsére nem hittem neki.
Tehát akkor mi a teendő? Le tudnád írni lépésről-lépésre egy laikusnak?
Egyébként mit értesz gateway alatt?
Köszönöm -
válasz
nemedi2165IJ #743 üzenetére
Tudsz, ha a routerben automatikus WAN kapcsolat van beállítva, akkor nagy valószínűséggel alapból meg fogja találni a netet, ha rádugod a gatewayre. Milyen router és milyen firmware van rajta?
-
nemedi2165IJ
csendes tag
Sziasztok!
A napokban lett egy EPC3925 Wifirouterem. Tudok valamilyen módon ehez a modemhez egy másik különálló routert csatlakoztatni?
Mivel a régi routeremen egy nagy hatóságú antenna van, így valahogy össze szeretném őket párosítani......
köszönöm -
Rick4
félisten
válasz
Gubek-Einste #741 üzenetére
Most kivettem a többi pipát, tesztelgetem. Pingtest pl eddig nem ment.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Gubek-Einste #739 üzenetére
A többi bejelöléssel mi a gond?
-
-
Balinov
titán
sziasztok, tegnap megkaptam en is az UPC-s (ir upc, nem magyar) EPC3925-omet a Scientific Atlanta + Netgear WRG619 v9 helyett. Bezumeles ment nagyjabol siman, 30/3-as net vegre ugy jon speedtest szerint, ahogy fizetve van. ping is jo, wifin is 24mbitet mertem asszony laptopjaval, szoval idaig szeressuk.
Namost, a kerdes: Van-e olyan beallitas,amit meg kene /erdemes ejtenem,hogy meg stabilabb legyen a netkapcsolat, ping megjobb legyen? Otthoni konfiguraci 1db Droid, 1db HP Lapos B/G wifi adapterrel, win7hp x64 wifin ill. 1 desktop win7pro x64, GB lannal es cFosspeed-el all, szova semmi extra
-
LámaZ
addikt
Nem vagyok könyvelő, de amúgy mások már megvalósították.
A napkollektor kb. 1,5 millió egy családi házhoz, ennek felét állami pályázatból ki lehet kunyerálni.
A komposztálás a legegyszerűbb: ásol egy gödröt, és abba temeted a növényi hulladékokat.
A biogáz is egyszerű és olcsó; olvastam olyan indiai parasztgazdaságokról, ahol ez már müxik. Olvass utána a guglin, wikin: cheap biogas IndiaA GSM&PMR kombó az én forradalmi ötletem, bár még nem igazán terjedt el.
A lényege, hogy ha közel vagy a partneredhez, felhívhasd őt a mobilszolgáltató kiiktatásával is, mobilodat walkie-talkie-ként használva. Hát nem forradalmi ötlet???? Csoda-é, hogy a gazfickó szolgáltatók ezt nem akarják hagyni elterjedni? Még szerencse, hogy eddig nem tettek el engem ezért láb alól!!! :-))))
(Hasonló cucc, amikor a wifidet osztod meg a lakókörnyezetedben.)Lényeg a lényeg: AUTONÓM cuccokban kell gondolkodni, amelyek AKKOR IS TALPON MARADNAK, ha az alkajidások lebombázzák Paskot, vagy egy gonosz aszeroida telibe találja a fődet. Mindez olcsóbban, borsot törve ezáltal úgy a gaz kapitalista, mint a totalitárius komcsi rezsimek orra alá.
Én vagyok a 3. generációs forradalmár. Érted már?!
-
LámaZ
addikt
Írtad:
"Szerintem szúrj ki minden szolgáltatóval, költözz ki egy sátorba ahol se áram, se gáz se víz, rajtad ne keressenek egy árva fillért se."Akkor mondom az alternatívákat:
- áram: napelem, szélerőmű
- gáz: biogáz, napkollektor a fűtésre
- víz: esővíz + tisztítórendszer + "living machines"
- szennyvíz, hulladék: komposzt, biogáz
- internet: megosztott közösségi tartalmak wifi hálózaton
- mobiltelefon PMR-szerű ingyenes közösségi távközlési hálózat
Mondjam tovább?
:-) -
MajaG
senior tag
-
LámaZ
addikt
Ne is mondd, az a másik manipulációs rafinéria - árukapcsolás -, ami elvileg törvénytelen.
Jómagam régóta nagy propagátora vagyok annak, hogy a fogyasztó döntse el, EGYENKÉNT, hogy mely csatornákat akarja nézni. Naná, hogy ezt nem fogadják el a háttérurak, nehogy már szabadok legyünk, az hiányozna még! -
bcslaci
csendes tag
És szerinted a te pénzed mennyit számít pl a Magyar Telekom 2012. évi I. negyedéves 14 940 000 000,- forint adózott eredményében? Hidd el, olcsóbb nekik megszabadulni az elégedetlenkedőktől, mint teljesíteni mindenki (elenyésző számú, a többséghez képest) ilyen-olyan igényét.
Amit szeretnél, az nagyon hasonlít arra, mikor az EFI benyögi, hogy az 50 csatornás kínálatból ő szeretné megmondani, hogy mi legyen az adott csomagban (ergó, mindenki mást akar)
-
-
LámaZ
addikt
Egyszerűen nem értelek.
Elégedetlenek vagyunk az internet- és kábeltévé szolgáltatók által nyújtott szolgáltatással, ill. a kapcsolódó hardverrel. Ennek hangot adunk Ausztráliától Európáig (természetesen olvastam MÁR korábban is az általad belinkelt fórumot), erre te azt mondod, hogy kussoljunk, elégedjünk meg azzal, amit a kapunk.
Egyszerűen nem értelek.
Egyszerűen nem értelek. -
bcslaci
csendes tag
Ha nektek KELL, akkor intézkedjetek és ne itt sírjatok.
Szóljatok, ha sikerült, bár Ausztráliában sem sikerült még elérni nekik, hogy működjön :
de hátha ti ügyesebbek vagytok mint ők
-
stupid user
tag
Sziasztok
Cisco RV120W routeren hol lehet megnézni, hogy melyik gépek vannak bejelentkezve?
A "LAN / DHCP leased client table" az üres, pedig szerintem saját magamat minimum látnom kéne
B kérdés hol tudnék IP címet hozzárendelni MAC-hez, hogy a nyomtatóimat ne kelljen mindig újra állítgatni a DHCP miatt? (a Static DHCP-nél beállítottam a 3 db címpárt, de semmit nem ér, tök más címeket oszt ki)
Előre is köszönöm a segítséget
-
Rick4
félisten
Nézd, ha a szolgáltató megkérdi, hogy van ingyen egy általuk biztosított eszköz, ami az alapfunkciók 99%-át ellátja 99%-os megbízhatósággal, vagy lenne egy extrásabb, többet tudó modell mondjuk 10 ezresért, szerinted hányan választanák az utóbbit? Megmondom, talán ha a 10%, sokat mondok. Mindenki vesz magának olyan routert, és olyan hálózati eszközöket, amilyenekre szüksége van, beüzemeli és használja. De ezt összedugják, működik, nekem pl eddig volt egy Asus WL-500W-s router tomato-val, ezt kivettem, belőttem a cisco-t, és tökéletesen helyettesíti. Jön egy 50-es net, kiszolgál 1 asztali gépet, egy műholdvevőt, egy tévét és egy nas-t kábelen, két notit, egy másik tévét, és 3 db androidos telefont wifin, ebben upnp, dlna, samba, ftp, http protokollok szaladgálnak, kifelé a netre is, onnan befelé is, meg a belső hálón is. Nem csinál hülyeségeket, teszi a dolgát. És csakúgy mint 100 emberből 98-nak, nekem se jut eszembe semmit dugdosni az usb-jébe. Viszont nekem az hogy stabilan megy fontosabb, minthogy bármi is történjen ha az usb-be dugdosok valami.
Azt meg gondolom megérted, hogy ha a 98 embernek ez megfelel, akkor egyszerűen nem lesz gazdaságos a spéci igények kielégítésére bármi mást bevezetni. Én se támogatom, hogy az erőforrásaikat a tökéletes netszolgáltatáson kívül bármi másra fordítsák. Majd én megveszem azt az eszközt, amire nekem szükségem van. -
LámaZ
addikt
Azt már tisztáztuk, hogy alapvetően nem a szolgáltatók a hibásak ezért, hanem maga a gyártó.
Egyébként, nincs igazad.
A technika célja minél egyszerűbbé és könnyebbé tenni az életünket.
Aki ezt nem érti meg, az ássa el magát, de főleg ne gyártson semmit, és ne szolgáltasson. -
Rick4
félisten
Mennyit fizettél a szolgáltatónak ezért a modem routerért? Mert pont annyira van jogod számon kérni tőlük a funkciók hiányát, amennyit kifizettél az eszközért.
Vehetsz másik routert, médialejátszót, nast, (ahogy ez nálam is meg van oldva) és úgy kötöd az egészet az ingyen kapott modem után ahogy akarod. Őket ez nem érdekli, nem belső hálós médiakiszolgálót telepítettek neked, hanem egy modem routert, és ebben teljesen igazuk is van. -
fil
őstag
válasz
Gubek-Einste #709 üzenetére
Talán csak azért ,hogy usb-n csatlakoztathass hozzá egy gépet és akkor usb modemként funkcionáljon.
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #709 üzenetére
Annak van, hogy te ilyen kérdéseket feltegyél.
-
-
LámaZ
addikt
Erről beszélek!
A modemrúter USB portjának használata förmverfüggő, amelyet mi, fogyasztók nem módosíthatunk.Egyébként, természetesen nagy szemétség a szolgáltatóktól, hogy letiltották.
Ugyanis, én így a hálózaton keresztül nézem a filmeket a tévémen, de ez csak akkor müxik, ha a PC be van kapcsolva, és fut a kiszolgáló szerverprogram, ami az én esetemben (Samsung), az AllShare.Gyakorlatilag, ha a modemrúter USB portja engedélyezve lenne, akkor a külső USB-s merevlemezem arra kötném, és úgy tudnék filmeket nézni róla, hogy a PC-m ki van kapcsolva.
A szolgáltatók szemétségén én egy hálózatra csatlakoztatható 150 dolláros multimédia lejátszó segítségével teszem túl magam, amely hálózatra kötött tárolóként (Network Attached Storage: NAS), nassolóként müxik.
Azt kellene megérteniük a szemét szolgáltatóknak, hogy a pénzemmel ne játszanak, ne turkáljanak a pénztárcámban, hanem korrekt módon működő eszközöket adjanak.
Értem?!
-
MajaG
senior tag
válasz
benneleszek #688 üzenetére
Privátba dobj 1 MT-t ránézek a modemed megszakadásaira.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós kamerák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest