Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
handrash
őstag
válasz handrash #8436 üzenetére
Közben természetesen próbálok visszafelé is olvasni.
Úgy látom, hogy a második kérdésemre az lenne a válasz, hogy egy gyanús vagy ténylegesen fertőzött programot kiosk-ban kellene futtatnom. Jól sejtem, hogy az csak a 6-os verziótól van, mert nekem az ingyenesnek az 5.12 jött le és abban nem találom.Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
handrash
őstag
válasz handrash #8439 üzenetére
Igen simán felülírta.
Kioszk: a fertőzöttnek vélt file futtatásához előbb tiltanom kellett a vírusírtót. Rendben van ez?
Tűzfal: nem találtam meg azt az opciót, ahol egy konkrét alkalmazás kiengedése tiltható, kérem segítsetek.
[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
micafighter
nagyúr
válasz handrash #8442 üzenetére
Angolul tudom sajnos csak a lépéseket (angolul hasznátam a CIS-t), de linkelek képeket :
Megnyitod a felületet, jobb felül "Tasks" (Feladatok ? ) [link]
Következő felületen a legalul "Advanced Tasks" (Haladó feladatok ? ) [link]
Open Advanced Settings (Haladó beállítások ?) [link] , majd bal oldalt "Security Settings" (védelmi beállítások ? )
Bal oldalt Security Settingsen belül "Firewall" (Tüzfal) azon belül "Application Rules" (Alkalmazás szabályok ? ) [link]
Ezt fogod végül látni: [link]
Lent középen a pici felfele mutató nyilra rámész, és feljön egy tálca, ahol ott lesz hogy "Add" (Hozzáadás ?)
-
blattida
nagyúr
válasz handrash #8436 üzenetére
Szia!
1. Nem, csak a naplóban látod az eredményét, illetve küldés után is ad némi infót.
2. A Kioszk, többek között, erre való, az is egy sanbox.
3. Nincs, mivel a filozófiájuk szerint nem szükséges külön ellenőrizni a hálózati adatforgalmat, elegendő, ha hozzáféréskor megvizsgálja kérdéses fájlokat, így a leveleket is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
micafighter
nagyúr
válasz handrash #8452 üzenetére
Szia ! Komplett mapát is meg lehet adni: # 8360 Itt leírom, hogy a Bitdefender egész mappáját hogy lehet hozzáadni, de ugyanezt persze akármilyen mappára meg lehet csinálni. Értelem szerüen a 2. lépés a HIPSnél csinál szabályt a mappának, 3. lépés a tüzfalnál, 4. lépés a fájlbesorolásnál. Nem kell mindegyiknél szabályt létrehozni persze, csak ahol te akarod.
Lehet van ennél egyszerűbb mód is, én így csináltam. Egyébként ha már tudod hova kell kattintani akkor kb 15 másodperc. És a szabályokat lehet exportálni / importálni, hogy ha ujratelepíted a gépet, akkor vissza tudd állítani a szabályokat, ne kelljen megint minden szabályt újra megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz handrash #8477 üzenetére
már épp írtam volna a választ. Ezt ajánlom figyelmedbe: # 8370 hszt. A védett helyhez való hozzáférés ritka eset, de előfurdulhat, az is hasznos, főleg mivel kicsit trükkös a megoldás, de a többi része a hsznek gyakran jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
Pittu1986
tag
válasz handrash #8491 üzenetére
Lehet sovány lesz a válasz esetleg Google. Ugye Antivírus gyártó válógatja milyen neve lesz egy kártevőnek. Az általad említett kártevő neve elég érdekes de pl: Trojware.Win32....... erre már jobban találsz találatott a Googleba.
Windows 11 22H2, MSI B250M Mortar, Crucial 8GB 2400MHZ, MSI Geforce GT 1030
-
esattila
csendes tag
válasz handrash #8479 üzenetére
Ebből még sehol, mert vagy téves riasztás, vagy csak gyanús fájl, vagy még nincs elnevezve a vírus.
Várni kell vele, addig is van valami valami onlájn víruskereső, ami legalább 20 motorral és/vagy adatbázissal átnézi a fájlt. Ott azért már ennél konkrétabb nevek szoktak lenni, ami alapján elindulhatsz.Csak akkor logolok be, ha közlendőm van. Emiatt a privát igen későn érhet utol...
-
esattila
csendes tag
válasz handrash #8479 üzenetére
"Hol tudnék utána nézni annak, hogy ez pontosan mit takar?"
Na, közben időm is lett, meg az onlájn víruskereső neve is beugrott.
Szóval, ha valami halandzsa vagy láthatóan random vírusnévvel találkozol egy fájloddal kapcsolatban, akkor menj el a virustotal.com-ra, és oda a fájlt feltöltve akár a régebbi elemzések eredményét megnézheted, de kérhetsz új elemzést is. ( Én egyszer belefutottam olyanba hogy csak az egyik szerint volt a fájl nem tiszta, akkor azt az egyet elkönyveltem téves riasztásnak, a fájlt meg tisztának. )Csak akkor logolok be, ha közlendőm van. Emiatt a privát igen későn érhet utol...
-
esattila
csendes tag
válasz handrash #8503 üzenetére
Pontosan én sem. Viszont az általad belinkelt elemzés ideje óta ( 2013-09-01 21:29:09 ) lehet, hogy egységesebbé vált az eredmény, szóval szerintem megérne egy új elemzést ( és feltölteni sem nagy ügy a 381 kb-ot ). ( Amúgy meg azt tippelem, hogy adatokat lophatnak, a számítógéped erőforrásait a saját céljaikra használhatják és egyéb dolgok, amiket a trójainak nevezett programok csinálnak. De ez csak tipp, mert akár az is lehet, hogy ez a fájl valami proginak része amivel a fejlesztők a számítógép egyes tevékenységeit mélyebb szinten tudják vizsgálni. )
Ha mégsem lett egységesebb az elemzés eredménye akkor jó lenne tudni, hogy
a, biztosan szükséged van-e ennek a fájlnak a futtatására;
b, mennyire megbízható ahonnan a fájlt beszerezted;
c, te szerezted-e be vagy automatikus update vagy levélben/közösségi oldalon kaptad;
d, vagy csak valami program írta, hogy ez az update kell neki;
d1, mit csinál az a program ami szerint neked szükséged van erre a fájlra;
d2, mennyire van szükséged arra a programra, ami szerint kell ez a fájl.Csak akkor logolok be, ha közlendőm van. Emiatt a privát igen későn érhet utol...
-
esattila
csendes tag
válasz handrash #8505 üzenetére
"Kivételesen írnék egy privátot neked."
Oké , olyat még úgyse kaptam, majd improvizálok ha valami ismeretlennel találkozom...Egy hétig naponta legalább egyszer be fogok logolni a privátot ellenőrizni.
Csak akkor logolok be, ha közlendőm van. Emiatt a privát igen későn érhet utol...
-
tomy86
addikt
válasz handrash #8652 üzenetére
Köszi, de megoldódott a probléma. A routerbeállításokon nem változtattam semmit, ugyanaz volt minden a cis törlése előtt és utána is. Pár éve egy másik tűzfalprogi (már nem emlékszem melyik) is ugyanígy ki...ett velem uninstall után még win xp-n (akkor még routert sem használtam). Ott is registry pucolás segített csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hardcore café
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Androidos tablet topic