Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Sziasztok,
Egy pár kérdésem lenne centos 6.7 desktop operációs rendszer használatára.
4-es centos óta használom (és igen kedvelem) a centos-t szerver oprendszernek, az ügyfeleim általában kis vállalkozások 5-30 kliens gép, ezek jelentős része mint adatbázis szerver, samba, proxy, mail szerver használja a centos-t. A többségük egy sarokban pár hdd-vel, csak hálózati kábel és táp kábel bedugva, teszi a dolgát.
A múlt hét végén vettem egy notebookot (lenovo w510), gondoltam megpróbálok elszakadni teljesen a windowstól és ha már szervernek bevállt, akkor a desktop oprendszernek is centos 6-t szerettem volna használni. Ellenben itt akadt pár problémám:
- feltettem az utolsó nvidia drivert ami támogatta a benne lévő (nvidia 880m) kártyát. Előtte a ugyan volt X fullHD-d, de nyilván nem volt 3D támogatás.
- feltettem a google chrome-t, ami azonnal közölte, hogy elavult, már nem elérhető frissebb. Chrome-ban a youtube lejátszáskor a videók 80%-nál 5-10másodpercenként egy pillanatra megakad. Nem streamelési hiba, mert újrajátszáskor is ezt csinálja.
- mozilla nem csinálja, de mindkét böngészőnél ha mozgatom az egeret, akkor a kép lejátszása leáll, néha ugrik egy frissebb képkockára. Win7-nél ilyet nem tapasztaltam még, nem hiszem, hogy ez itt normális lenne. Gondoltam, hogy hátha html5 probléma, feltettem az adobe flash plugint is, ennek is az utolsó támogatott verzióját, de a lidl.hu honlap akciós újságjába belehal, a youtube nem változott.
- érzetre az egész gép nem túl gyors, gondolok itt pl egy mozilla indulásra. Lehet egy SSD és még ram segitene, de látszólag induláskor nem is villan meg a hdd ikon..A notebook paramérerei , core i7, 4 Gb RAM, 300Gb hdd, nvidia 880m. Wine-al eddig mindent sikerült életre keltenem, ami nekem kell, akár dobnám is el a win telepitőt
, de a fenti dolgokkal nem tudok mit kezdeni..Van valami trükk?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Futás, futópályák
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- További aktív témák...
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de a fenti dolgokkal nem tudok mit kezdeni..