- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Nem tudom, nincs igazán racionális oka. Régen volt a centos azt megszűnteték és lett helyette kettő. Úgykellnekik.
jól hangzik, hogy úgy hívják: alma. Ami persze nem etz jelenti, a jelentés hasonlóság az véletlen. Egyébként törökül is így van az alma, hogy alma.
Kéne csinálni egy rendes téma összefoglalót. Nekiállok amint végére értem a NetBSD projektemnek.
-
Vladi
nagyúr
nokéremszépen!
almalinux user lettem.
Laptopom thinkpad t420s, eddig centos 7 volt rajta, de annak már cask napjai vannak hátra. Meg zoom se ment fel rá, úgyhogy reisntall.
Lett belőle alma, másodjára fel is ment.
Eddig pozitív, hogy minden megy oob, driver minden. Negatív, hogy a telepítőben nincs blivet gui.
Particionálni így nem tudtam telepítés közben, ezt csak a boot isoból hagyták ki, vagy úgy általában az el linuxokból hiányzik?
-
Szia,
Egy ITX gépre felraktam az AlmaLinuxot KDE-vel. EPEL és RPM Fusion repókat adtam hozzá, úgy be tudtam húzni a gyári Nvidia drivert is, amivel teljesen jól fut, DE csak X11-en. Alma 9.3-ban még az 5.27 KDE van, ami szerintem nem is fog változni.
Az ELRepoban viszont nem bízok annyira nagyon. A kernel szvsz ne származzon külső repóból, hanem inkább a kibocsátó biztosítsa azt.
-
Vladi
nagyúr
(#1104) Rowon
Én mostmár erősen gondolkodom rajta...
Azt nem tudja valaki letesztelni nekem, hogy az elrepós kernelek támogatják -é a x86_64 v1-et?? Ha már a gyári az nem...
Egyébként asszonnya nekem riosz, hogy változott az összefoglaló... bszod ennyire részeg nem nagyon voltam mostanában.
indíccsunk szavazást! Akarjuk é, hogy Vladi bácsi megint redhatoljon?
-
Sziasztok,
Használ itt valaki napi szinten AlmaLinuxot asztali felhasználásra? Csak tapasztalatokra, véleményekre vagyok kíváncsi.
-
kovaax
őstag
Jah, igen, nem fog menni a
dnf
hálózat nélkül (az ilyesmire mindig akkor jövök rá csak, mikor kiadom a parancsot). Plusz még azt is hibáztam, hogy lehet inkább az
nmtui
parancsot akarod használni, az ilyen menüs-szöveges cucc.Szedd le a csomagokat egy pendrive-ra, és onnan installáld, szerintem az a legegyszerűbb (aztán amiket hiányol, azokat is). Vagy az install dvd-n keresd ki, és onnan rakd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okosórát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest