Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

köszönöm a segítségeket, igazából direkt nem akarom hogy dolgozzatok a kóddal mert sajnos semmi értelme, ami nektek egyértelmű az nekem teljesen új...

szóval ha kérdezek akkor inkább az elméleti megoldásra vagyok kíváncsi, a többit megírom én a saját "nyelvemen" amit tudok, majd később ha tanulom valszeg nem így fogom írni a programot, ez az amit tudok most később majd meglátjuk mi lesz

de közbe még 1 dologba ütköztem nem nagy de kérdezem, karakterként tároltam el számot, na már most ezeket össze kellene adnom, arra rájöttem hogy karakterként hiába adom össze :DD viszont emlékszek hogy régebben tudtam árírni karaktert számmá, asszem az sscanf-el, de most valamiért nem akar működni

csak részlet hogy lássátok hogy hogy írom, tisztában vagyok vele hogy nagyon szar... meg vannak egyszerűbb megoldások, de jelenleg ezt tudom

int main()
    {
    printf("1. Feladat: Beolvasas\n");
    FILE *f=fopen("veetel.txt","r"); if(f==0) return 1;
    FILE *o=fopen("adaas.txt","w");

qw adat[500],csere;
    int i,j,m=0,k,l;
    char farkas[7]={'f','a','r','k','a','s'},uzzi[11][91];

while(fscanf(f,"%d %d\n%[^\n]\n",&adat[m].ns,&adat[m].ras,&adat[m].uzi)==3) m++;

printf("2. Fealdat: \n");
    printf("Az elsot rogzitette: %d, az utolsot rogzitette: %d radioamator\n",adat[0].ras,adat[m-1].ras);
    printf("3.Feladat:\n");

for(i=0;i<m;i++)
    {
    k=0;
    for(j=0;j<strlen(adat[i].uzi);j++)
    {
    if(adat[i].uzi[j]==farkas[k]){ k++;} else k=0;
    if(k==6) printf("%d nap %d radioamator\n",adat[i].ns,adat[i].ras);
    }
    }
    printf("4.Feladat:\n");
    int db=0;