Új hozzászólás Aktív témák

• sketchifun

senior tag

Def: Persze, ez igaz is, és csak egyetértek, a szakma java külföldön nyomja. Én is tudom, a mesterem is már rég kiment, az ő akkori alkalmazottai, szóval rengetegen. És igen, sok a kókler, gyakran látok példa nélküli gányolást, amit helyre kéne hozni. Ez persze nem azt jelenti, hogy Én vagyok a szent grál, hiszen mondom ezt Én, aki a pénzért dolgozik, ki tudja hogy. Mutogathatok képeket, vagy egy rommávésett lakást, vagy egy valag csövet, vagy egy köteg vezetéket, és ez Neked semmit sem fog mondani. Nem is kelletem magam sehol, ha kérdés van, válaszolok. Mert van rengeteg munkám, és a telefonszámom szomszédról szomszédra terjed. Amikor elkezdtem szólóban, nem volt két egyforma forintom, se egy 20 perces munka, hogy legyen párezer forintom. És élek. És az motivált, amit előtte láttam, az a rengeteg kókányolás. Tudtam, hogy a minőségi munka többet ér. Lehet, hogy drágább, lehet hogy egy nappal tovább tart, de ha tisztességesen csinálom, felhív majd a szomszéd Marinéni, hogy vett egy villany tűzhelyet, be kéne kötni. És ez így is lett. Dolgoztam is sok más szakmatársammal együtt, és pontosan tudom miről beszélsz.

De van egy vizes, a néni a szomszédtól kérte el a számát, csapot kellene a falban cserélni. Kijött a csóka, az első mozdulatával a csap előtt kijukasztotta a vízcsövet. Kezemben az UFO lámpa, spriccel a víz, és a fazon rámnéz kétségbeesve, hogy hol lehet ezt elzárni.

De hibáztam már Én is, fúrtam el víz és szennyvíz vezetéket is, felejtettem el dolgokat. De aki korrekt, az vállalja a felelősséget.

Saint: A többiek jól mondják, úgy értettem. Tudod, amit csak egy picit rendbe kell hozni, szokták mondani, hogy meg kell szögelni. Innen a hasonlat.

Maci:
    Ilyen velem is esett meg. Több kollégával adtam egy tételes árajánlatot, egy lépcsőházi méretlen cserére.

Ma hívtak fel, hogy ugyan egy olcsóbb ajánlatot fogadtak el, de gáz van, mert nem jó, jövőhéten jön az Elmű, ha meglátják, azonnal kikapcsolják az egész házat, és amíg teljesen rendbe nimcs rakva, addig a közös képviselőt az udvar közepén húzzák karóba. Persze tegnapra. Érdekes, egy két főnek két napos munkára mondtunk egy olyan összeget, hogy sziszegve, és menjünk, nem számít, mert hu meg jaj lesz.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák