Hirdetés
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Lehetséges stuttering fix: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
99% hogy a Witcher 4 is egy clusterfuck lesz köszönhetően annak, hogy UE alatt fejlesztik
Én már le is tettem róla, pedig több ezer órám van a 3. részben, még mindig az egyik legjobb játék a piacon, ami valahol ultra gáz és szomorú, hogy nem tudnak felnőni hozzá mások.#99Daelion
Persze, hogy megmondom a különbséget, a Cronos -t toltam most ki. Ég és föld a különbség material érzetre és képélességre ha van rajta DLSS vagy sem. Valószínúleg sosem érzékeltétek a valósághű éles, materialhű grafikát, mindig valamivel elmostátok.
ETERNAL -ba érződik a monitoron át, hogy az a rakétavető egy fém anyagból van, hogy a shotgun is fém és fa anyagből van, a plasmagun meg plastic és sorolhatnám, ezek az éles grafikai elemek, anyaghűséget visszaadó grafikát teljesen elveszítettük, csak ezek az elmosott fosások vannak. Nincs depth, minden össze van mosódva, nem tudsz semmit kivenni a képből mert minden ugyanaz az elmosott radírozott képet festi. -
Daelion
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nem vezetek/sosem érdekelt az.

2019 óta van 21:9 2560x1080 monitorom és én soha többet nem megyek vissza más aspect ratióra mert nekem ez sokkal jobban bejön.
3440x1440 meg pont azért nem kellett mert arra a fene fog még ennél is drágább karit venni, mostani nekem mindenre elég és bőven elég éles. Btw 2560x1080 az több pixel mint a sima 1080p valahol 1440p es 1080p közé esik be és teljesítmény igénye is kb annyi mert ezt már évek óta tesztelem.
BL az első rész óta UE alatt fut, 3-4 és most 5.DOOM Eternal meg nem néz ki jobban vagyis ez erősen szubjektív de lehet a te szemeddel is gond van akkor.
Talán a Dark Ages PT-vel bekapcsolva jobb de mivel teljesen más art style ezért azt sem lehet teljesen hasonlítani.
Próbáltad már DLSS Transformert a saját monitorodon játék közben? Ha te tényleges játszás közben megmondod a különbséget akkor grat. Nem nagyítós 200x zoomos képnézegetés a mérvadó. Pláne egy BL-ben ami totál kaotikus a büdös életbe meg nem mondod a különbséget kb amikor minden robban a képernyőn.Tudom én is elég régóta fórumozok már és nem csak itt de ja mindig van pár ilyen megmondóember aki ezt csinálja.
-
Sunrider987
aktív tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Felig van igazad. Amit nem akarsz figyelembe venni hogy aki a BL4et akarja jatszani annak nincs valasztasa. Ha vasarlaskor lehetne valasztani hogy egy jol optimizalt nem UE5 verziot veszel olcsoert vagy az eye candy UE5 BL4-et dragaert akkor teljesen igazad lenne de nem ez a szitu, ez van, akinek kell a BL4 az ezt veszi igy ahogy adjak.
Az UE5 komplex rendszereket tesz lehetove. Ahoz hogy normalisan kihasznaljak es leprogramozzak ido kell a tapasztalathoz. Egy AAA UE dev leirta egy forumtopicban, legtobb esetben nincs ido, a fejleszto tegnapra akarja a legujabb eye candy feature-oket a jatekba es a sok friss tapasztalatlan programozo enged a nyomasnak es felmegoldasokkal dolgozik gyorsan nem pedig jo megoldasokkal lassan. A CDPR elvileg a Witcher4be megmutatja milyen az ha tapasztalt programozo hasznalja az unreal enginet, a legutobbi prezijuk eleg meggyozo volt. A tobbiek meg beerik a gyors felmegoldasokkal, kicsit memory leakes, szarul streameli a texturat, kell a mosas meg a felskalazas, hat ez van, ha kell az eye candy akkor most gyorsba csak ilyet tudnak igy... -
AsakuraDave
őstag
Jah persze, az ID tech engine hibája, hogy amellett, hogy jobban is fest az Eternal még 10x jobban is fut vele a játék? Mivan?

Vettél egy ~250ezres kártyát 1080p -re(pontosabban 720p-re ha fixen használsz DLSS -t)
Én alig 5éve 4K natívra tudtam venni 300ezerért kártyát
(AMIVEL BTW ÉN UGYANOTT VAGYOK MINT TE MOST, 5ÉVVEL EZELŐTTI KÁRTYÁVAL CSAK MONDOM AMÚGY) Csak ennyi a különbség.
Ha meg nem látsz minőségbeli romlást főleg 1080p -nél akkor ott a gond a szemekkel van. 2025 -ben 1080p már ne is haragudj, de miért? 4K monitorokat cukrokét az emberhez vágnak... Nekem még a 2K 27"colon sem volt elég éles és crisp, ezért is lett hamar belőle 4K, de ez is már évekkel ezelőtt...
Amúgy meg sehol se néztem, hogy a BL4 UE alatt lesz, franc se gondolta, hogy eladják a testüket ezek is, eddig is tökéletes volt az engine alatta, igaz már BL3 alatt többet kért a kelleténél de most az UE -val feltették a habra a cherry -t...DE akkor Te le is írtad, neked mindegy az ár/érték
Gondolom autót is úgy veszel hogy 3milla 20éves és 100litert eszik 100km-en, az se zavarna, a lényeg, hogy autó legyen és guruljon 
-
Peace
nagyúr
Engedd el.
Mindig felbukkan legalább egy jómadár, aki az öklét rázza és az évekkel ezelőtt beégett saját elképzeléseit hangoztatja és mindenki más véleményére negatív hangnemben reflektál. Jól ismerem a típust sajnos, 25+ éve fórumozom.
Nyilván számtalan játék jelent meg botrányos technikai állapotban és optimalizálatlanul az elmúlt években, rohadtul ki is akadtam ilyen esetben. De ha valami badass grafikán gyönyörűen hasít mindenféle FPS bezuhanás vagy indokolatlan szaggatás nélkül, akkor az szerintem minden, csak nem botrány. Aki pedig a múltban ragadt és nem fogadja el, hogy sajnos az esetek 70-80%-ában a DLSS+FG már abszolút szükséges, az vegyen 5090-est és reménykedjen, hogy ezen funkciók bekapcsolása nélkül menni fog a játék és megoldja a kártya nyers erőből. Spoiler: Nem fogja. A.I. által generált képkockák és felskálázás, jelenleg ez az irány. Vagyis már 3 éve, nem új keletű.
-
Daelion
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nem tudom mit pörögsz ezen, hogy valójában min renderel ha maga a játékban nem tudod megmondani a különbséget. Felőlem 800x600 is lehetne ha közben a végeredmény ugyan olyan jól néz ki mint most a DLSS Transformer-el együtt.
Van játék ahol még úgy is be van kapcsolva nálam, hogy nem is kéne az extra FPS mert sztem jobban néz ki mint a native TAA. 'Ami mellesleg még textúra/geometria flickert is csinál sokszor..'Összes DOOM-ot végigvittem de itt nem almát hasonlítasz almával, DOOM az ID techet használ ami kb a legjobban optimalizált engine a piacon jelenleg.
Mutass akár csak egy olyan nagy terű Unreal Engine 5 játékot ami több 100 FPS-el megy minden feature-vel bekapcsolva natívan, sok sikert.
Aki nem látta, hogy ez fog történni BL 4-el az sajnos tájékozatlan vagy naiv volt akárhogy is hangzik ez.. 'Nem poénból vettem új kártyát már előtte, aprón úgy hogy az előzőt beszámították szal így még belefért a keretbe'
Én játszani akarok a játékokkal a szabadidőmben nem ilyen dolgokon fennakadni, hogy jaj mennyin renderel meg fúúj DLSS/FSR,stb kell hozzá esetleg.
Kb 3 évente szoktam gépet fejleszteni a ~mid range kategóriában és így mindig el tudok lenni és igen ha szükséges akkor használok mindent ami kell, hogy számomra élvezetes maradjon a játék és kb én itt le is zárom ezt mert nagyon nem hiányzik ez ide.
-
AsakuraDave
őstag
Akkor újra... Neked a játék 2560x1080p felbontás mellett DLSS Q -t használva valójában csak 720p -ben rendereli le a játékot, nah indíts el egy DOOM Eternal -t 720p-n és nézd meg mennyi FPS -ed lesz (bár lehet a procid ki sem tudja hajtani ilyen alacsony felbontáson majd)

5070-es kártya kb egál az én 3080Ti kártyámmal amin natív 4K -ban a DOOM Eternal 100+fps [link] RT mellett is sztem min. 60fps+ már nem emlékszem... de akkor vegyük azt, hogy úgyis használsz DLSS -t, legyen nem 720p hanem 1080p tehát performance DLSS 4K felbontás mellé és kapsz 300+ fps -t mindenféle frame gen nélkül, MIRŐL BESZÉLTEK?!!?!?!?!?!?!? [hivatalos nV videó 4K DLSS RT]
-
AsakuraDave
őstag
90-es években még is mivel kellett volna játszanom?
800x600 meg 1024x768 -as CRT monitorok idejében DOOM 1? Fogalmam sincs már mivel kezdtem, de az első játék amitől leejtettem az állam az a Half Life 2 volt, megjelenéskor már meg volt.
GTX 1080 Ti era volt az aranykor, most ami megy az írtó szánalmas, arcon köpnek minket a fejlesztők és a hardver(főleg nV) gyártók és ezt még élvezitek is, tapsikoltok hozzá... csak szeretném megérteni a miérteket, vagy ennyire jól megy és nem zavar tényleg, hogy mekkora giga minőség és ár/érték romlásban vagyunk, hogy milliós gépen ezt kell elviselni, hogy lehet mindent 720p -ről felskálázva egy elmosott(UE mondjuk natívon is egy elmosott fosás) képet látva játszani. Nézz meg egy DOOM Eternal -t, fut mint az álom és 100x jobban néz ki.
A játék sehogy sem néz ki, ez ugyanaz mint az első Borderlands, egy jópofa art style, itt nincs realizmus, konkrétan zéro. Semmi sem validálja ezt a hardver igényét. -
Daelion
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Üdv a modern gamingben, vagy elfogadod vagy nem kell játszani és ennyi de itt fröcsögni tök fölösleges ez miatt.

Én is már mindenhol alapjáraton használom DLSS-t általában Quality szinten és amióta van Transformer model szinte lehetetlen megmondani a különbséget sőt szerintem még jobban is néz ki mint a nyamvadt TAA amit alapjáraton használ a legtöbb játék natívba.Frame gent azt nem rég kezdtem próbálgatni amióta megvan a 5070 de sztem single player játékokban simán használható ha van legalább 60-70 FPS base.
Itt nekem per pill pont annyi van 2560x1080 21:9 + Badass grafon DLSS Quality-vel és arra jön rá a x2 Framegen + Reflex és így kb 0 input lag és 100-120 FPS közt mozgok és gond nélkül játszom a játékot vagy 10 órája illetve 0 crashem volt eddig.Bizonyos helyeken amúgy meg kifejezetten szép a játék pláne a fények miatt mert ugye dolgozik a Lumen mint pl itt is:

Persze ha opcionális lenne és ki lehetne kapcsolni ezeket a peformance húzó feutureket akiknek nem kell akkor jobb lenne azt aláírom. -
L_ajos
őstag
Akinek lenne kedve co-op-ra, a steam nevem: Foxxika
A játék nekem nagyon adja. Semmi bajom az "optimalizálatlansággal".
-
Mr X
veterán
Azért ne védjük annyira a játékot. Eddig minden, a mai napig megjelent játék elfutott a 3080 FE-men 4k DLSS Q High-on stabil 60 fps-sel, ennek meg 1440p DLSS balanced mellett közepes-magas grafikán sem sikerül időnként tartania, hosszabb etap után képes beesni 45-50 környékére. Retek módon lett optimalizálva a játék, nincs ezen mit szépíteni.
-
tibee77
őstag
Tegnap megprobaltam jatszani , beleptem, menüben maszkaltam es kb 1 perc mulva kidobott a jatek az asztalra, vmi gpu problemaval.Ezt haromszor jatszottam el, hagytam is.Ma megint megprobaltam, most nem a menüben maszkalva hanem ugy nagyjabol 4-5 perc jatek utan megint kidobott..Van akinek meg ilyeneket csinal?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Akkor nézz rá hogy néz ki a játék.
Btw, a 90es években ezek szerint nem játszottál.
Vulgaritást meg kerüljük.
-
AsakuraDave
őstag
300ezres videókártyával még csak full HD grafikán sem vagy az ugye megvan? xDDD
1440p FSR Quality azért az nagyon nagyon low grafika, konkrétan a kártyád még csak Full HD -ban sem renderel hanem csak 1706*960p -ben
Ennek tapsikolni, hogy 1080p alatti render mellett fut ilyen xarul az azért sokat elárult miért is tart itt a gaming...
Frame genes hülyeségekről már ne is beszéljünk főleg ha nem min fix 60fps mellett kapcsolod be, de persze az egyszeri géjmer aki 120fps mellett se tud célozni meg folyamatos lenni az végülis jah nem nagyon érzékeli a különbségeket, 30fps is tökéletes nekik. [link]
Régebben vettél egy felső high end vagy felső középkat kártyát és 4k nativ 60+fps-t kaptál, most meg renderelheted fele akkora felbontáson és frame gen mellett vagy jó esetben 60fps-n, jah és persze milliós hardver árak mellett mind ezt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
BL3 legendaryk sokan voltak, de volt variancia, és minden karakternél más volt a meta.
BL1nel kb volt a Hellfire. BL2nél is a slag Pimpernel kb alap volt mindenkinél.
-
proci985
MODERÁTOR
top steam reviewek egy része konkrétan azon sír, hogy miért nem fut (jól) a 10 éves kenyérpirítón. teljesen szürreális. igen, a 3080TI/4070TI/5070TI között elment pár év és architekturális fejlődésen kívül más különbség nagyon nem volt, de a 3080TI gyakorlatilag egy felezett memóriás 3090 volt (ami meg a gyakorlatban egy gyengített HPC munkaeszköz).
-
TESCO-Zsömle
titán
TPU-n van ilyen fül, de nyilván ott agregát értéket osztanak, nem egyetlen játélkot.
#73 Daelion: Kár, pedig pont BL2 volt az egészséges középút. BL1-ben a legendary-k csak amolyan mindennél erősebb cuccok voltak, kevésnek molt különleges képessége. BL3 meg úgy f*sta a legendary-t, hogy értékét vesztette a dolog. BL2-ben relatíve ritka volt a legendary és mind különleges volt, így az Epyc volt a "simán csak erős" legjobb fegyver. 4-be állítólag ezt hozták vissza, de majd még meglátom...
#75 Peace: Ja, igen, az lemaradt. 4K/TV -
proci985
MODERÁTOR
neki ez munka es releasekor bele lehet tolni ket nap alatt 40 orat ha valaki nagyon megtolja.
Peace: 7900XTn is remekul megy 1440pben. kell az FSR quality, de egyebkent rendben van. az meg, hogy 10 eves (felso)kozepkategorias kartyakon nem fut jol (580 es 1070), az meg annyira azert nem meglepo.
---
btw, easter egg (rick&morty, the old man and the seat):

-
Peace
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
4K?
Nálam 1440p-n 80-110 FPS badass grafikán DLSS Quality+FG. Féltem, hogy gondok lesznek, mert szétsírták a netet, de gyönyörűen fut. 5600X+4070Ti 12GB+32GB
-
Daelion
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát így a végleges verzióban BL 3-ba kb 0 EPIC van end game szinten használva.
Minden kariból van maxos nekem összerakott buildel és egyiken sincs semmi EPIC.
Persze az a véglet sem a legjobb, nekem igazából a BL 1-es megoldás jött be ahol voltak nagyon OP Legendary-k de voltak simán használható EPIC-ek mint pl az Anarchy x4-es SMG-k vagy a x2-es Stingerek vagy pl az ATLAS Pearl shotik meg volt még pár dolog.BL 2-vel nagyon keveset játszottam 1 meg 3-hoz képest ott annyira nem vágom mi volt a helyzet end game szinten mert pont az a része nem jött be.
'Meg úgy pár egyéb dolog de az már mind 1 is' -
wjbhbdux
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
szerintem az árát kéne kiírni és valami Ft/FPS mutatót kialakítani ami bemutatja a helyzet komédiáját, pl a te gépednél 10942 Forintba kerül 1 darab FPS
-
TESCO-Zsömle
titán
Ez nem újkeletű jelenség. Borderlands 2 óta a Legendary-k zöme inkább poén/vicces, mint OP. 1-2 kivétel van, főleg bizonyos kombókkal, amik brutálisak, mint pl a nerf előtti The Bee + Conference Call, de amúgy 10-ből 9 esetben egy fullos Epic hasznosabb és erősebb is.
BL3 annyi Legendary-t dobott, hogy értelme nem volt semmi másnak, ki tudtad szedni a jót a sok vicces közül. Pl én 10-15 szinten át használtam Torgue Roisen's Thorns pisztolyt, mert egy vadállat. -
Daelion
őstag
Nem kötelező szerintem mert per pill kb erősebbek a jobb rollos/underbarrel kiegészítős EPIC fegyverek mint a legtöbb Legendary meg ahogy néztem end game buildek is nagyrészt EPIC-et használnak jelenleg. 'Gondolom majd idővel reszelnek a balancen vagy valami'
Én is csak azért váltom be a keyeket mert szeretem nyitogatni azt a chestet így poénból meg hát loot.

-
TESCO-Zsömle
titán
No, akkor teszek ide én is:
7950X3D + RX 9070 XT + 32GB
Globál medium beállítás, fények és kirajzolási táv High-on, FSR Quality-n, Motion Blur 0-ra lehúzva ~70 FPS. -
Tatyla
őstag
Nekem PS5-ön játékon belül nem lehet a shift kódot reedemelni így telefonon csináltam a honlapon keresztül
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na megvolt az első ilyen harc is.
Endgame-re kíváncsi vagyok milyen dögöket tettek be.
-
Na látom, beindultak a dolgok, érdeklődve olvasom a tapasztalatokat

Kissé elszomorít, hogy megint ez a SHIFT-kódos sz**atás megy, ha az ember ki akarja hagyni az életéből, az mennyire szívás?
-
Peace
nagyúr
Hiába állítom be, hogy a fegyvereket DPS szerint rendezze, minden inv megnyitásnál visszaáll gyártó szerintire. Ezt hogy lehet fixálni? Mit csinálok rosszul?
-
shotika
őstag
"Van egy külföldi haverom ő pont 5070 Ti-vel játszik most BL 4-et egy 240Hz OLED 1440p monitoron és nagyon meg van elégedve de ő is x3-as Framegen-el játszik High grafon"
Na, ezek a visszajelzések jól jönnek

A kulcsokat én a Mentalmars.com-ról szoktam szedni (bár twitterre is kiírják, én agybajt kapok attól a honlaptól)
-
Daelion
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Én is őt követem már BL 3 óta de Moxsy-nek is vannak már fent lvl 1-50-es build videói viszont ő most új karit kezdett 0-ról a hivatalos megjelenéskor és azzal tart 30 felett jelenleg.

Neki is már valahogy 150 óra gameplay van csak early accesből összeszedve mert mindegyik karival játszott. -
Daelion
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Lehet volt neki ~ 1 hetes Early access amit bizonyos streamerek kaptak, akit én követek buildek meg BL tartalom miatt már évek óta neki is volt benne lvl 30-as kari azt gondolom most azokat vitték fel lvl 50-re.
-
Sunrider987
aktív tag
Beszaras, destiny2 pvp streamer mar lvl 50es Vex-el csapatja....en meg lvl 19en vacakolok hogy Rafa nem az igazi most meg(?)
-
Daelion
őstag
Köszi a kulcsokat! Nem követek semmi social media dolgot BL végett max 1-2 YT csatornát nézek alapvető infók meg buildek miatt azt oda ezeket nem rakják ki.

#55 shotika
Jah sajnos ez ilyen, idén én is túl sokat költöttem a gépre mert vettem új monitort/cput/gput illetve egy új AIO hűtést a cpu-ra és ha már ott tartottam egy új tápot is és ugyan pár dolgot beszámítottak nekem itt aprón azért még így is húzós mulatság volt de most remélhetőleg pár évig megint nem kell piszkálni..
Van egy külföldi haverom ő pont 5070 Ti-vel játszik most BL 4-et egy 240Hz OLED 1440p monitoron és nagyon meg van elégedve de ő is x3-as Framegen-el játszik High grafon bár őt sem zavarja mint ahogy engem sem.
-
shotika
őstag
Az a "probléma", hogy nekem nem férne be az 5070Ti, mert kicsi a házam. Tehát akkor már házat is kéne venni, de megfogadtam, hogy ha valaha házat cserélek, akkor ez a nyamvadt microatx-es alaplapot is kukába vágom (nem lehet normálisan elférni rajta), és így már hip-hop 430 körül mozgok kiadásra - nem beszélve arról (és ez most a hiszti része), hogy mennyi macerával jár egy ilyen.
-
-
Daelion
őstag
Natív játéknak manapság már kb befellegzett én már rég elengedtem ezt a témát pláne UE 5-be amit alapjáraton így fejlesztettek.
Ezt lehet utálni meg minden de a tényeken akkor sem változtat.Szerintem nagyon látszik a grafikai különbség bár az tény, hogy szükség nem feltétlen lett volna erre de hát haladni akartak a korral meg UE 5-re elvileg könnyebb/olcsóbb fejleszteni.
Pedig így is ha hinni lehet nekik akkor 200 milla $ volt a budget BL 4-re amikor 3 csak 100 volt összesen. -
Sunrider987
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Egy szoval sem mondtam hogy nekem ez annyira kellett en csak jeleztem hogy latom a valtozast, en irtam azt is hogy memory leak-es is, Unreal engine atok, az se hianyzott
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sunrider987
üzenetére
Más kérdés, hogy egy képregény-grafikájú, pörgős looter-shooter-be volt-e erre szükség...
...mert sokan vannak, akik szerint a stabil natív 120-240FPS-re inkább lett volna...

-
Sunrider987
aktív tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Storno, megvannak, fogalmam sincs mi van a twitch-shift kapcsolattal, mostmar nem is izgat, mehetett volna ez simabban is azert a 70 dodoert...
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez vicc. Amikor megjelent a BL3, vettem egy RX 5700-at 100k-ért boltból, ami középkategóriás volt akkor, és gyönyörűen futott a játék rajta fHD-n.
Most megveszed a 250k-s 5070-et és nincs 60FPS-ed natívban fHD-n, kvázi ugyanolyan grafika mellett. (Nem lett háromszor szebb a játék, senki ne mondja!)
-
TESCO-Zsömle
titán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sunrider987
üzenetére
Nézd meg, inventoryban bent lesz, csak játékon belül a SWIFTben nem fog látszani.
Ahogy nézem kb mindenkinek is van problémája vele, úgyhogy remélhetőleg javítják.
Ja, ez a SaaS megoldások átka, avagy néha elszáll valamelyik közbülső réteg. Nekem se tetszik, de úgy néz ki legalább a workaround működik.
-
Sunrider987
aktív tag
Ezt nem ertem, neztem egy streamert a twitchen, jelezte hogy kesz, megkaptam a dropot, az inventorynal mondja hogy connect account holott mar a Bl3 ota ossze van kapcsolva, mindegy, ranyomtam hogy connect, feldobja a Shift oldalt, belogolok, ranyomok hogy relink twitch account kiirja hogy succes es nem tortenik semmi, twitchen ugyanugy azt irja frissites utan is hogy connect account. Elengedem egyelore, most nincs kedvem kitalalni hogy nem birja a Shift a terhelest vagy mi van, mert minden mas jateknal a twitch dropok kb instant mukodnek....
Bezzeg a Shift kod az azonnal mukodott, juhee kaptam ket semmire se jo legendas fegyot lvl 10+...
-
Zsohi
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Neha van mikor az ember egy hosszu nap utan egy kis agyatlan hentelesre vagyik es nem pedig egy Souls fele jatekra amivel jatszva 10 perc utan agyfaszt kap, vagy egy olyan rpg-re aminek a jatekmechanikajat egy hetig tart kitanulni aztan tobb honapot kihagysz, mert jott valami mas, erdekesebb akkor meg kezdodhet minden elorol.
-
intercooler
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Én is a shiftel szívok reggel óta
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sunrider987
üzenetére
twitch drop -> jatekon belul nem megy, ha kivul hitelesited az accodon az emailed akkor utana a weboldalon igen.
igen, BL2-3nal nem volt ilyen baj, de nagyon az emailed akarjak.
-
Sunrider987
aktív tag
A jatekkal az igazi baj az ez
2025ben meg mindig ott tartunk hogy Abol Bbe a ut az Randy Pitchford farkat 3x megkerulve a legrovidebb... Latok erdekes dolgot(airdropnak nezett ki) es nem tudok odamenni mert lathatatlan falakkal van a zona lezarva, es talaljam ki hogy hol van az az egyetlen ut ahol megis be lehet jutni, vizualisan semmi segitseg, hat, koszi...
Jatek amugy tipikus UE jatek, memory leakes, minnel tobb orat jatszol annal jobban esik az fps szam, restart utan megjavul. Ryzen 7, 3080Ti, 32 Gb memoriaval 40-50 kozott ingadozik aztan tobb ora utan elkezd beesni es lemegy egeszen 25ig, restart utan visszaugrik 40-50re....
Ja, el is felejtettem a Twitch droppokat a SHift nem akarja valamiert hitelesiteni, hiaba frissitem a linket, mondom 2025, haloooooo.... -
pohár
félisten
igazatok van, arra nem emlékeztem, hogy tegnap próbáltam, de nem dobta ki egyáltalán, nem is ment fel a gomb nyomása közben az azt jelző csík... mára megjavult

cserébe most másfél óra alatt 2x crashelt a játék, de jóóóóó...

a grafikához visszatérve: senki nem emlékszik a BL2-nél a PhsyX-re, hogy mennyire ette az FPS-t? régen is simán felezte, ha bekapcsoltad
-
Daelion
őstag
Én is gondoltam, hogy megkockáztatom a 3060 Ti-vel de Borderlands játékmenetét ismerve meg, hogy mennyi szutyok történik egyszerre a képernyőn inkább nem mertem meg már más játékokban is kezdett erősen kompromisszumos lenni a számomra.
5070 meg pont ideális az én felbontásomra jelenleg pláne így DLSS-el együtt illetve ez volt a max keretem rá.
Vex inkább Bleed/Kinetic meg summon buildekre van kitalálva, az elemental része asszem csak az extra status effect-re vonatkozik de ezt én is csak videó alapján hallottam mert más karival játszom.
-
Yutani
nagyúr
Én is 3060 Ti-n vagyok, és a Stalker 2 HIGH fHD-n DLSS Quality beállítással elég jól elkaristol, plusz FSR-FG is be van kapcsolva, úgy megvan a 120FPS (60Hz monitor miatt 60 FPS-re lekorlátoztam, de az FG dupláz). Emiatt reménykedtem, hogy a nem olyan durva grafikájú BL4 elfogadhatóan fog futni a gépemen, de ahogy látom, rosszabb, mint a Stalker 2. Én is 5070 cserén gondolkodom, amit te megléptél már, és valszeg egy 5700X vagy 5800X proci fog bekerülni a 32GB RAM mellé. Nagyon várom a nagyobb magazinok BL4 GPU/CPU tesztjét.
-
Daelion
őstag
Én is nyúztam majdnem 3 évig egy 3060 Ti-t de már az én relatív alacsony felbontásomon is kezdett elfogyni pláne UE 5 játékok alatt az utóbbi 1+ évben.
Amikor megláttam, hogy UE 5 alatt lesz ez a rész és azon felül open world is lesz na akkor mondom itt gép fejlesztés lesz és elébe mentem a dolgoknak mert ez könyvelhető volt.BL 3-at több 100 órán keresztül játszottam egy RX 570-el akkoriban és az alap játék még csak csak vállalható volt medium-high grafon de amint bejött a Maliwan Raid aztán utána a Guardian Raid na ott már összeszarta magát és néha még 30 FPS-t sem tudott meg már majdnem le akart crashelni a játék. 'Guardian Raid végén pláne..'
Most meg úgy voltam vele, hogy nem szeretnék meg egy ilyen necces élményt. Így is azért kíváncsi leszek, hogy end game szinten egy fullos buildel mennyire fogja levágni a teljesítményt mert inkább az a mérvadó szerintem. 'Max majd lejjebb veszek pár dolgot ha kell'
Karakterek ja most kicsit máshogy vannak mert én pl mindig Siren-el játszok de most ez a Siren nem olyan mint általában szokott lenni.
Aki most a dedikált elemental kari az Harlowe és én vele is kezdtem mert nekem azok a karik a kedvenceim.
Vex majd talán a második karim lesz.Mini map az ja elég megosztó volt már megjelenés előtt is amikor kiderült, hogy nem lesz,
Viszont aszonta Randy az egyik ilyen developer interview-be hogy még várnak a megjelenésre illetve a visszajelzésekre mert nyitottak rá hogy esetleg később visszarakják valamilyen formában.Se most se régen nem volt ez Cell shaded hanem kézzel rajzolt.
Ha már piszkálódni akarunk..
Mondták megjelenés előtt, hogy senki ne várjon csodát a teljesítménytől meg eleve UE 5-től mit lehetett várni kb pont ezt.
Én pont ez a motor miatt fejlesztettem gépet mert egyik sem fog sokkal jobban futni, megjegyzem Witcher 4 is ez alatt lesz szal attól sem kell majd csodát várni. -
pohár
félisten
azt viszont nagyon furcsállom, hogy a backpackből nem tudod közvetlenül kidobni a cuccaidat, ugye? legalábbis én nem jöttem rá, hogy kellene... mikor tele van fehér vackokkal, eladásra felszipkáznám a blue/greeneket, de a közelben nincs egy vendor sem

ami viszont rohadtul idegesítő (vagy csak nem találtam meg hozzá a megoldást), hogy a crouch az fixen toggle-ös megoldás, nem "hold to"... mindenhol az utóbbit használom, de itt nem tudtam választani sem
-
AsakuraDave
őstag
Azért az mindent IS elárul az iparról, hogy eljutottunk oda, hogy a 'But can it run Crysis?' helyett most a 'Can it run Borderlands 4?' a hardvered mérőszáma
Egy cell shaded agyatlan lövölde ami mindig is arról volt híres, hogy nem kell alá izmos vas és egy pofás, stílusos art style -t kapott az ember... Így arcon köpni a játékosokat, de hát ez kell Nektek, veszitek így is mint a cukrot meg nem lenne másnap és tapsikáltok hozzá...FOMO is real de kegyetlenül... -
shotika
őstag
Nekem is tervben van egy videokari csere (5070TI a kiszemelt), de azért bízom benne, hogy hegesztenek még rajta, tekintettel arra, hogy elég vegyes emiatt a fogadtatása.
Felraktam az új nvidia drivert, ezzel már vmivel jobban fut, de még nem teljesen az igazi. Vannak területek, ahol egész tűrhetően fut, de néhol meg továbbra is darabos.
Kari választásnál kicsit bajban voltam, mert a BL3 esetén jóval egyértelműbb volt, hogy melyik milyen irányban erős - sikerült is egy hozzám elég távol állót választanom, de teszt jelleggel most jó lesz.
Térképet néztétek? Egészen elképesztő a bejárható terület mérete:
Így 5-6 óra game után azt kell mondjam, a gunplay nagyon jó (ha jobban futna, még jobb lenne), a világ is nagyon BL-es, viszont a kezdeti fegyverek borzalmasak. LVL 14-ig a Jacobs és Maliwan fegyok tűntek a legerősebbnek, míg a Teidore, meg az új charge-olósok elég gyengék (kivéve a Sniperek).
A játék szerintem sokkal nehezebb, mint a régi részekben. Jobban oda kell figyelni, mert pillanatok alatt bedarálnak.
Negatívom talán még a minimap hiánya - sokszor fingom sincs épp merre járok, és nehezen tudom belőni épp merről jöttem és merre haladok. A BL3 térkép rendszere egyébként nekem jobban bejött (hogy darabokra voltak felosztva), így elsőre nekem kissé túlzsúfolt az egész, de lehet később megszokom.
Nálam így fest a game, és bár kár, hogy nem tudom feljebb tornászni a grafot, de azért oleden így is lenyűgöző tud lenni.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Nálam is első napos volt a játék.
Vex-szel kezdtem, a google szerint ő a legalkalmasabb sniper buildekhez...
Most kivételesen kerültem mindenféle tartalmat a játékkal kapcsolatban, az újdonság varázsa ne vesszen el és hát voltak is meglepik. Az, hogy a 7900XTX nem tud kiköhögni magából 60FPS-t FSR nélkül az meglepetés volt(3440x1440).
Viszont az nagyon tetszik, hogy a játék megmaradt Borderlands-nak, az elmúlt időszakban volt egynéhány olyan folytatás ami nekem már túl messze került az eredeti alkotástól. Szóval én boldog vagyok a játék hangulatával. Más, lenne valakinek valami tippje arra miként lehetne a teljesítményen javítani? Mert alacsony részletesség mellett sincsen meg a legalább 120FPS, miközben az FSR aktív. Az 50-100 oled-en nem nagy élmény... Mondjuk legalább nálam micro-stuttering mentes a játék és az input lag is rendben van, repkednek a critical hit-ek.
-
Daelion
őstag
Nekem kb 1100 órám van BL 3-ba de itt is úgy elment majdnem 4 óra, hogy nem vettem észre.
'Sajnos most menni kell aludni de holnap direkt szabin vagyok
'
Hardon megyek én is mert hát mondom BL 1 első nap óta játszom csak ismerem már annyira a játékot de ja ezen az alacsony szinten biztos nem lehet csak úgy ész nélkül rohanni előre mint régebben.Majd azért end game szinten kíváncsi leszek, hogy milyen nehézség lesz meg mennyire fognak panaszkodni miatta esetleg és lesznek-e változtatások. 'BL 3-ban ilyen téren több balance patch is volt mire eljutottak a végleges verzióhoz'
-
pohár
félisten
az szép

én úgy voltam vele, hogy na hadd szóljon hardon, nagy fasszal nekimegyek... hát párszor megfektettek már, észre sem vettem, hogy csak úgy leolvad az életem, okosan kell
ami jó előjel, hogy úgy ment bele 4 óra, hogy észre sem vettem az idő telését... a BL3-nál ilyen nem volt, ott mindösszesen 2 órám van a játékban

-
oriic
HÁZIGAZDA
Amiért szeretjük a sorozatot...looooot
-
Daelion
őstag
Én amúgy kb ez a játék meg a többi Unreal Engine 5 játék miatt fejlesztettem mert ezeket már nem natív játékra találták ki.
Nálam semmi gond sincs egyelőre i5 14600KF/RTX 5070/2050x1080 felbontás és max grafon csak a volumtetric fog van High-on mert az mindig is egy idióta FPS lehúzó setting volt a semmiért.
Ezen felül meg DLSS Quality és Nvidia Framegen x2+Reflex és így megvan jelenleg a 100-120 FPS és kb 0 input lag/latency. '120 FPS capen vagyok direkt mert nekem kb ott az érzékelési határ egy 200Hz monitoron'

De persze majd end game szinten kiderül, hogy tényleg hogy fut mert ugye az a mérvadó inkább de az még odébb lesz az én tempómat ismerve.
-
shotika
őstag
-
Phobion
addikt
A 2. rész óta nem játszottam, eddig elég jó.
-
shotika
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szintén települ.
-
pohár
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
szintúgy ránézek este

-
Edem05
őstag
Van aki elkezdi éjfél után? 🙃
-
shotika
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Na igen. Úgy vagyok vele, h megveszem, es ha nagyon szemét az optimalizacio akkor refundolom.
-
TESCO-Zsömle
titán
Azért ez így erős lesz...

Csak tudnám egy Borderlands-be miért kellett az UE5-öt erőltetni...
-
shotika
őstag
Maxrollon már elérhető mind a 4 karakter skill tree-je. Rengeteg lehetőség lesz az már biztos.
Ki milyen karakterrel fog kezdeni?? -
Mr.Csizmás
titán
[RTX 50xx aktiválási problémák megoldása]
(ipv6-ot ki kell kapcsolni) -
wjbhbdux
veterán
streamer gecók már jövő héten megkapják, így legalább bele lehet nézni rendesen.
-
westlake
félisten
Borderlands 4 Endgame and Post-Launch Roadmap Detailed by Gearbox at PAX West
Már csak 13-at kell aludni (szeptember 12-én jelenik meg).
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én már le is tettem róla, pedig több ezer órám van a 3. részben, még mindig az egyik legjobb játék a piacon, ami valahol ultra gáz és szomorú, hogy nem tudnak felnőni hozzá mások.

Mindig felbukkan legalább egy jómadár, aki az öklét rázza és az évekkel ezelőtt beégett saját elképzeléseit hangoztatja és mindenki más véleményére negatív hangnemben reflektál. Jól ismerem a típust sajnos, 25+ éve fórumozom.

2025ben meg mindig ott tartunk hogy Abol Bbe a ut az Randy Pitchford farkat 3x megkerulve a legrovidebb... Latok erdekes dolgot(airdropnak nezett ki) es nem tudok odamenni mert lathatatlan falakkal van a zona lezarva, es talaljam ki hogy hol van az az egyetlen ut ahol megis be lehet jutni, vizualisan semmi segitseg, hat, koszi...