Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
-
LOGOUT
Lehetséges stuttering fix: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hamizoli
tag
[The Break Free Pack
JS63J-JSCWJ-CFTBW-3TJ3J-WJS5R
-1 new Vault Hunter Skin usable by Vex, Rafa, Amon, and Harlowe
-1 Legendary Ripper Shield, which scales to your Vault Hunter's level (with a minimum of Lvl 25) when you redeem it via the Reward Center section of your Inventory screen, under Equipment.
-2 ECHO-4 Drone Skins: "Break Free" and "Kn0x" -
Hogyan tudom törölni a shader cache-t?
-
Daelion
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Ja igen BL 1- ben volt pár nagyon elvetemült legendary fegyver aminek lehet a gun dmg már semmit sem ért de olyan erős volt az elemental része, hogy lazán eltüntetett mindent még jóval magasabb szinten is.
'Hellfire/Firehawk/Volcano/Defiler ami most így eszembe jut'#191 TESCO-Zsömle
Középsulis koromban én is nagyon sokat könyveztem de ma már nekem sem lenne rá időm és így el is hagytam sajnos.
Diablo könyvekből én a Legacy of Blood meg a Kingdom of Shadows-t olvastam.Azon kívül meg pár Warcraft/Starcraft könyveket még ilyen random fantasyt.
Igazából nem én vettem őket hanem volt itt az utcánkba egy haver aki ezeket olvasta és amikor befejezte én elkértem tőle kölcsönbe.
-
pohár
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
úristen, mi az a pajzs
-
shotika
őstag
Na, egészen hatáékony lett Harlow így 30 körülre, persze kellettek a jó cuccok is.
Ezt a granyót és shieldet az első boss, SPlashzone dobta (ahogy a spéci shotit is)

A fegyo meg brutál, mert pattog össze vissza a lövése - Harlownak skilljeivel passzívan is tud működni, de persze ha elengedem a főskillt, akkor kb két gombonyás és bedarálom a mapot, ráadásul bossokra is jó. (ebből kéne egy radiaton változat)
Illetve folyamatosan csekkolom az Enhancement-eket, ebből kéne valami beteg. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sunrider987
üzenetére
ilyen +3 az meg valamennyire vallalhato, de +6 (foleg 21en) szintet mar kb a +3 szintu atlagellenfelet remekul kezelo fegyverekkel is alig lehet megkarcolni.
foleg, ha nincs megfelelo elementalis fegyvered, namost a jatek elejen corrosive nagyon ritka. az elemental Vladoff SMG (ami kb feher nonelementalkent is kb tobbet sebez mint a purple fegyverek joresze) meg foleg.
mondjuk ez ilyen, BL3ban is parszor elofordult, BL2 es BL1ben meg folyamatosan. BL1ben gondolom itt a topikban nem csak en emlekszem az "elemental siren lvl23mas hellfirevel level45on ami semmi mas fegyvert nem hasznal" szitura. na itt egy fokkal jobb a helyzet.
drop minosege mondjuk level10tol markansan javul.
ollie: probald ki, ahogy nezem az szokott segitseg lenni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sunrider987
üzenetére
Ne irigyelj, nincs rá időm.
Ha tudnád, mik vannak itt olvasatlanul, lehet sírnál...
-
Sunrider987
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az komoly amit felsoroltal akkor te elleszel egy par napig, kicsit irigyellek
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sunrider987
üzenetére
Én a Diablo regények kapcsán ismertem meg az urat mikor 20+ évvel ezelőtt még a CD Galaxisból átvettem a 3 novellát, amit lefordítottak magyarra. Később néztem, hogy miket írt még a fickó, mert tetszettek a regényei, de a többi Diablo-művét nem fordították, más frencsájzokba meg nem csaptam bele.
A sors fintora, hogy pont a héten fog megjönni a rendelés pár angol nyelvű Diablo könyvvel tőle. Konkrétan a Sin War trilógia első két kötetével.
Meg hoz majd még Tales from the Horadric Library-t, Horadric Vault - The Complete Collection-n és egy God of War: 20th Anniversary Retrospective-et.
-
Peace
nagyúr
válasz
Sunrider987
üzenetére
Azt csinálom mindig, hogy azzal tolom, ami elsőre tetszik és FUN-nak tűnik. Aztán mivel egész nap az irodában senyvedek, elkezdek videókat nézni build-ekről és csak pislogok. Jól jönne 2 hét szabi!
-
proci985
MODERÁTOR
shader cachet probaltad kiuriteni?
---
btw, nehezsegre felfele is vannak kilengesek. kovetem a sztorit, 21-22es ellenfelek. 20as vault hunter hardon, ez meg oke (hellfire + kings pisztoly, meg melle granatveto/raketaveto underbarell ket masik fegyveren). le egy bunkerbe ami utban van, hirtelen 24-25os ellenfelek (en meg nezem, hogy hirtelen a fegyvereim nem sebeznek), ami meg menne is, aztan jott a 27es boss
. mondtam koszi. kb 3 perc volt a shieldje negyede, es Vexel boven van burst damom. -
Sunrider987
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Richard A. Knaakk Firedrake vagy magyarul ahogy megjelent Tuzokado Sarkany cimu fantasybe szerepeltek a naplovasok akik a magusok egy olyan kulonleges csoportjat alkottak akik fegyvert tudtak kovacsolni a nap sugaraibol. Az a regeny valami hihetetlenul magas labda volt nagyon szerettem es orultem volna ha valaki akar az eredeti iro kiboviti egy kicsit jobban...
-
Sunrider987
aktív tag
A BL3ba mar behoztak a guardian(?) rankot ami account szintu es folyamatosan novekszik ahogy jatszol, minel tobb idot toltesz a jatekba annal magasabb szintre jutsz es nem akarmilyen bonuszokat kapsz erte, itt is benne van mar, nem tudom hol jarsz a storyval nem akarok tul sokat spoilerezni hogy milyen rendszereket kapsz meg a vegere...
Toljad ami tetszik, az endgame itt is ugyanaz mint pl a diabloba, a tokeletes item hajkuraszasa az egyebkent mar amugy is broken baszo buildbol....raadasul itt meg shiny is lehet -
Peace
nagyúr
válasz
Sunrider987
üzenetére
Hamisítvány vagyok?
Értem amúgy mire célzol. Én csak lenyomtam a BL2 és 3 kampányokat, sose toltam multiban vagy endgame tartalmat. De nekem ez iszonyat brokennek tűnik. Első végigjátszáshoz én a minyonokat tolom most. -
Peace
nagyúr
[link] Teljesen elmebeteg Vex build, ami 1 lövéssel semmisíti meg a boss-okat.
Tuti patch-elni fogják, mert ez nem normális. -
xtremist
őstag
A játék nem tudom hogy melyik kategóriába esik ezek után, de a PR náluk AAA.
Nagyjából egy szint a "Ha a szegényeknek nem telik kenyérre, akkor egyenek kalácsot." megszólalással. -
jimpo
senior tag
Borderlands 4 "Officially Optimized" By Nvidia & IT SUCKS! Hardware Unboxed
-
-
válasz
proci985
üzenetére
Közben megint elkezdett crashelni, meg a gépet is újraindította. Csak úgy javult meg, hogy lejjebb vettem a grafikát a játékban (most very high helyett medium).
Nem értem. Az elején 7-8 órát nyomtam mindenféle probléma nélkül. Aztán volt egy crash. újabb 5 óra után jött a következő, majd ezt folyamatosan kezdte csinálni (vagy újraindult a gép, vagy crashelt a játék). Akkor lazítottam a CO-n, megint jó lett vagy 10 óra erejéig, de utána megint elkezdte a folyamatos crash-t és gép ujraindulást. Most megint jó egy ideje közepes grafikán, de ki tudja meddig. -
Szmtgp
csendes tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ez BL4 topik, ezt a DOOM-os dolgot el kéne mér engedni.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, ahogy neztem eleg sokaknak az XMPvel van problemaja.
neztem a hetvegen huzamban kb 4 orat, nalam betonstabil (pedig meg a nyari AMD driver van fent), XMPvel is. viszont ez egy AM4 vegi rendszer vizen, aminel compute workload szintre van belove a stabilitas.
en egyelore nem tudom mit gondolok rola, kb BL1 sztorira x BL3++ gameplayre x Far Cry open world (!), de egyre jobban tetszik.
BL3nak volt egy csomo atugorhatatlan resze amik a sima vegigjatszas utemet folyamatosan megszakitottak, hala egnek most nincs annyira "speak with X". flowra es gunplayre siman fejlodott a BL3hoz kepest is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
ja tenyleg

btw, ha hardon jatszol, ott a golden key ki tud segiteni, ha mar harom szintje nem esett semmi hasznalhato upgrade. ami velem eddig ketszer is elofordult.
---
btw, ha arra jartok, erdemes ranezni a vending automatakra, nekem kiesett egy legendary pajzs belole level11en. legendary cuccok olcsobbak, mint egy resurrect.
konkretan shock immune ES kb dupla-tripla annyi shieldet ad (meg par mas cuccot), mint egy epic azonos szinten.
namost hard nehez, a legutobbi bossnak konkretan ilyen 15-20 immunity phaseja volt, es kb 10+ perc volt legyurni*. meg ugy is, hogy rajottem, hogy az epic homic mirv granat siren blasttel gyakorlatilag barmit pillanatok alatt leolvaszt.
*feluton elkezdett BL3 true Guardian takedown flashbackem lenni mechanikara is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
De mé nem használtad el őket?
-
hamizoli
tag
New SHiFT Codes for Borderlands 4!
Expires: September 16, 2025, 10:00 AM CDT
Reward: 1 Golden Key per SHiFT Code
All Platforms:
- B9XT3-HX6TT-W6BBW-TTJT3-JTFKX
- 39RTT-3ZR3T-5FJBK-3J3J3-C5CRTjátékon belül írtam be a kódokat nekem elfogadta /pc steam/
-
shotika
őstag
Néha néha azért pottyan a legendary is:
A shoti először borzalmasnak tűnt, de a bossokat és badass enemyket pikk pakk bedarálja.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Golden Key-t használva kaptam egy legendary gránátot, amit nem enged használni mert: "Doesn't own DLC" (Concussive Transmitter)
WTF?
-
Sunrider987
aktív tag
Na, lvl 38on gordult le a fuggony, amit nem teljesen ertek hogy szandekos vagy tervezesi hiba hogy a vegso zonaba final boss fightot is beleertve rendkivul sok +3/4 badass mob jott szembe. Szoval vagy az van hogy lvl 40 alatt nem kellett volna eroltetni vagy igy akartak a "kihivast" belepakolni, mindketto hulyeseg, mazlim volt hogy a buildem eppen elbirta. Ami meg nem tetszik hogy belengetnek megint egy kurva jo tortenetet de abbol kb csak annyit kapunk ami elorevisz a zonak kozott meg ami elengedhetetlenul szukseges a henteleshez, rengeteg a kerdojel es nem ertem, a BL3ba se fejeztek be a sziren story szalat itt meg rapakolnak boven....es biztos vagyok benne hogy a DLC-k a main storyhoz szokas szerint semmit nem fognak hozza tenni, szoval marad a BL5 majd valamikor egyszer, talan, pedig a vegere nagyon felcsavartak a tempot, ejj de kar...
Ehehe visszataboltam a jatekba, az meg vegszokent kicrashelt, igy van, megerdemeltem
-
Sunrider987
aktív tag
Masfel ora, 3xBee 0xKickballer, kapja be
-
Daelion
őstag
Nálam CPU meg a GPU is alul van feszelve elég rendesen és eddig nem volt gond, atom stabil a játék szerencsére.
''14600KF -0.120mV meg RTX 5070 amin egy 3100Mhz Core OC és max memory OC van alulfesz mellett'#147 oriic
BL 3-ban én csináltam max szint előtt farmot de itt szerintem hanyagolni fogom mert nem érzem a szükségét egyenlőre meg nem is akarok arra időt pazarolni úgymond.
Majd lvl 50-re nézek buildet és akkor célszerűen fogok farmolni amit kell.Nekem annyi rákfenéje van ennek az open world témának, hogy nagyon lassan haladok a sztorival mert mindig elviszi valami más a figyelmem mert mindig van valami amibe így random belebotlok.
Sajnos ez ilyen BL 3-as berögződés nálam, hogy akkor megyek a következő zónába ha az előzőbe megcsináltam minden missiont de itt lehet el kell ezt dobnom mert ez így nagyon sokáig fog tartani.. 'Asszem BL 3 topikba én voltam az utsó aki befejezte a sztorit még akkoriban..
bár aztán meg évekig maradtam ugye' -
Zsohi
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
A 4. Reszben siman tudsz igy porogni, csak persze nem szuntelenul. Ott a slam, a jakobs kés, jetpack es lehet kotellel tarzan modjara ugralni. Most ezeket siman ossze tudod kotni, zene is eleg porgos lett a harcok alatt. Plusz mikor egy critical hit utan cafatokra robban az ellen.
-
Sunrider987
aktív tag
Ez igy nem teljesen igaz, attol fugg hogy milyen fegyvert farmolsz, akit en nezek SolidFPS eltorte a jatekot, ratalalt egy nagyon popec interakciora es azzal a buildel par ora alatt felugrott 40 korulrol 50+, folyamat farmol a legmagasabb nehezsegi szinten, az a fegyver pont hogy megeri a farmolast, Kickballer a build alapja egyebkent. A max szintet meg nem fogod tudni csak ugy elerni oda mar kelleni fog a jo build is. Szoval a helyes valasz az ugy szolna hogy csak ugy a levegobe tenyleg nincs ertelme farmolni, de ha guideot kovetsz akkor a kulcs felszerelest belole azt mar annal inkabb megeri.
-
Ha valakinél crashel vagy újraindítja a gépet a játék, és e mellett tuningolva vagy alulfeszelve van a processzor vagy ryzennél negatív CO van beállítva, akkor érdemes kicsit lazítani ezeken. Nálam az első kb 10 óra játék után folyamatosan crashelt, és csakj az után szűnt meg, hogy a CO-t csökkentettem (pontosabban -25-ről -20-ra vettem).
Szóval lehet, hogy tuning vagy alulfeszelés miatt crashel. Ezekre nagyon érzékeny az UE5.
Egyébként nagyon jó a játék, sokkal jobb, mint a Borderlands 3, és még lehet, hogy a 2-t is lepipálja.
-
Yutani
nagyúr
Nem bírtam magammal, megvettem egy key árusító oldalon, így csak 20k-ba került a játék. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a Ryzen 3600/32GB RAM/3060 Ti gépemen hogy fut. Még csak az elején tartok, de medium beállításokkal (autodetect) és DLSS/Q felskálázással 55-60 FPS. Sokkal rosszabbra számítottam, de persze még nem jutottam ki nagy nyílt területre, illetve egyszerre nem volt 6-7 ellenfélnél több a képernyőn. Mondjuk nem annyira reszponzív a játék így, valahogy az az érzésem. Van egy NV optimalizációs guide, majd kipróbálom, van külön 3060 Ti is benne.
-
Sunrider987
aktív tag
En lvl 34en meg hasznalhato legendast nem talaltam, egy T.K shotgunt kiveve, az is foleg a x10 pellet miatt jo nekem, szoval lelkesen pakolgatom oket a bankba, mivel meg nem vagyok tul az elso vegigjatszason nem tudom milyen funkciokat old meg fel nekem a jatek lehet hogy majd szintre huzhatok lesznek vagy akarmi, de nem, alapvetoen nem farmolok semmit es akiket nezek azok se csinaltak, Moxsy vagy SolidFPS...
-
nortberg83
csendes újonc
válasz
nortberg83
üzenetére
Már megtaláltam. Hogy lehet hozzászólást törölni?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Btw, Lvl 50-ig farmoltok cuccokat, vagy toljátok azzal ami van, aztán utána jöhet a grind ezerrel? YT-on folyamatosan jönnek szembe a legendary farm anyagok, és bár egy-kettőt kipróbáltam (Bee cuccok fentebb is innen vannak vagy az Onnin pajzs), de nagyon hamar kevésnek érzem ezeket a fejlődés miatt.
-
nortberg83
csendes újonc
Sziasztok.
A Borderlands 3-ban volt egy olyan funkció, hogy elindítottam egy karaktert és játszottam vele, aztán a menüben el lehetett indítani egy másikat. A lényeg, hogy én játszottam az egyik karakterrel, a tesóm pedig a másikkal. Így mind a ketten tudtunk vele játszani.
Ebben a részben van ilyen funkció? Tudja esetleg valaki? -
Komplikato
veterán
Üdv. Jelenleg nálam ez a játék a távoli jövő zenéje, majd ha szembejön leértékelésen DLC pacckkal akkor jöhet.
De.
Nem tudok elmenni mellette, hogy az összes létező tesztnél megy (az amúgy jogos) sírás az FPS számokon, de csak nekem szúrja a szememet, hogy tök mindegy 3060/B580 kártyán vagy RTX4090/5090-en fut a játék, és tök mindegy legalja CPU-n vagy legdrágább i9-en, a GPU kihasználtság átlag 20-24%, nagy ritkán 30. Ez mitől van? Másrészt ha így van, akkor mitől lenne értelmes frame mennyiség?
Nem próbálta valaki, akinek már megvan a játék, Vulkan wraperrel futtatni, amit főleg az Intel Arc kártya tulajok használnak? Lehet ott jobban futna. -
Daelion
őstag
Én is ritkán veszek játékot pláne, hogy ~3 éve ingyen kapom a gamepasst.

BL 4-et sem teljes áron vettem meg szerencsére.
Így amennyire jelenleg meg tudom mondani amúgy nem tűnik rossz játéknak a BL 4 és szerintem biztos van benne potenciálisan elég sok játékidő.
Nekem még szokni kell ezt az open world témát mert tényleg hatalmas a map amit alkottak de már kezdek ráérezni. 'Szerencsére azért játszottam Far Cry játékokat meg pár MMO-t amiben ilyen nagy open world mapok voltak'BL 3-at én is szüneteltettem pár hónapig a megjelenés után és amikor visszajöttem már sok minden javítva volt.
Csodákat persze nem kell várni de az igaz,hogy nem megy sehova a játék.Jah a GPU piac elég meh jelenleg, én is csak azért fejlesztettem mert hát már érett meg beszámították az előző karim azt úgy belementem a dologba.
-

Én nagyon ritkán veszek teljes áron játékot, de ha ez a 4. rész csak annyira jó, mint a Pre-Sequel, akkor már simán megéri, abban is van valami 150 órám; az 1-ben és a 2-ben meg sokkal több. Viszont videokártyám jelenleg nincs hozzá, és most aktuálisan nem is nagyon vennék meg a piacról semmit (5060-on gondolkodtam, de az meg pont nem lenne ehhez elég), úgyhogy kicsit pihentetem a témát. Nem szalad el, 6-8 hónap múlva is lehet majd vele játszani
Ja, és lehet megvárom, hogy kidobják a Denuvot belőle 
-
Daelion
őstag
Igen összességében jelenleg ez a helyzet de ha javul valamit akkor arról szerintem többen is be fogunk számolni, nyugodtan kérdezz majd rá mielőtt megvennéd később.
'Én pl hosszú távra tervezek a játékkal mint az előző részekkel is tehát majd követem azért ezeket'Szerencsére legalább az upscaling meg FG elég jól van implementálva a játékban tehát tényleg nem okoz extra zavart vagy valami.
*Nagyon köszi annak aki kitakarította a topikot, mi is csak játszani szeretnénk itt meg a játékról tanakodni.
-
PROHARDVER!
Off hozzászólások törölve, személyeskedés kerülendő. Köszönjük.
-
Köszi a válaszokat, akkor végső soron nincs itt semmi komoly látnivaló: 100+ FPS-hez b***ó kártya vagy upscaling kell, meg esetleg FG. Gondolom, sokan reménykedtek benne, hogy a 4. rész is elmegy kávédarálón, mint a 2-es (és a 3-as már messze nem annyira), de az nem jött be.
A dropokon meg a mem leakeken jó eséllyel még javítanak. -
Zsohi
őstag
Egy kis kiegészítés, mert tegnap egykét dolog kimaradt, elég késő volt már itt is...
A felső kép amin a Low preset látható ott a növényzetet is felvettem a legmagasabb értékre, mivel a látvány baromira sívár nélküle, a teljesítmény csökkenés pedig bekapcsolt frame gen mellett volt ~7FPS.
LOW
HIGH
A másik a Shading quality ami látványos változással járt és az én szememnek sokkal kellemesebb is, így Low preset mellett is felraktam High értékre. 9 FPS-nyi romlás frame gen mellett.LOW
MEDIUM
HIGH
...és azon beállítások amivel tudtam néhány FPS-t nyerni és alig, vagy egyáltalán nem látható különbséget jelentettek: Az első az anisotropic filtering quality ami elég meglepő, általában elég látványos szokott lenni, de itt se mozgás közben, se statikusan se láttam különbséget és ~13FPS-t hozott frame gen mellett. A második a volumetric fog ami eddig ahová eljutottam nem hozott látható különbséget és ~14FPS-t nyertem vele, szintén frame gen mellett. A harmadik és az utolsó az a lighting quality ami ~30FPS-t tud hozni frame gen szintén. A különbség nem olyan látványos, de nekem mozgás közben adott hozzá, így hagytam a legmagasabb értéken.LOW
MEDIUM
HIGH
VERY HIGH
Minden más alig volt hatással a teljesítményre, vagy a látványra.Itt, pedig az látható hogyan futott a játék:
Az a néhány kiugró értékek nélkül amiket játék közben észre se vettem:
Hiába nincsen csilliónyi FPS és az UE motor a játék alatt, de véleményem szerint egészen jól fut a játék, ha meg tudunk békülni a kamu framekkel és az upscaler használatával(amik nem is okoznak anomáliákat és az én esetmben rá vagyok kényszerülve az FSR3 használatára is).
#137 gbors: OLED-en a 60 FPS nem egy kellemes élmény, a gyors pixel response time miatt "darabossá" válik a kép, amolyan képregényessé. Hasonló élmény, mint egy IPS-en a 30FPS.
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Igen. Beszéltük is, hogy DLSS és FG nélkül nincs élet. Ezt valaki vagy elfogadja vagy lehet sírni. Nem úgy fest, hogy belátható időn belül meg tudják majd oldani erőből natívban az ilyen igényű játékok futtatását. Nem véletlen mentek el ilyen irányba. Majd talán egyszer eljutunk oda is.
-
akyka73
csendes tag
Aki nem rendelkezik legalább erős középfokú angoltudással, van már AI magyarítás a játékhoz. Akit érdekel, itt:
https://gep.monster/games/borderlands-4?fbclid=IwY2xjawMzZatleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBqMzBQYWdqZ1phUDJhR3cxAR5FLySxf-2GCSjS3XNclJqtnrs9ZVJQQxpiQ9M2kRJP_wm61I4H9rCp-9altg_aem_2UVpjOsXyRkXU4oC8rB--g
Én felraktam (mert sajnos nem üti meg az angoltudásom azt a szintet, hogy mindent rendesen megértsek a sztoriból), és azt kell mondjam, hogy annak ellenére, hogy gépi, igen színvonalas, már-már olyan szintű, amivel 1-2 évig is eltartana a hagyományos magyarítás.
-
shotika
őstag
Megjött az első hotfix:
"Improved stability for a wide range of PCs.
Changing graphics settings will trigger shader recompilation, which may take up to 15 minutes.
NVIDIA users should:
Refer to the Borderlands 4 NVIDIA Optimization guide with suggested settings.
Install the latest Game Ready Driver (581.29).
Use the NVIDIA app to optimize performance.
AMD users should:
Refer to the Borderlands 4 AMD Optimization guide with suggested settings for their GPU and resolution.
Players encountering issues are encouraged to contact 2K Support, review the PC Troubleshooting Guide, or browse known issues and support threads." -
shotika
őstag
Ez mondjuk nagyon szép eredmény.
Nekem le kellett vennem 2k-ról FHD-ra a felbontást, ezzel nyertem kb 40-50 fpst... egy darabig. Utána voltak olyan pályarészek, ahol még így is beesett 60-70-re (és persze minden képjavító-képkockagenerálóval bekapcsolva).
Konkrétan annyira ocsmányul néz ki a játék, hogy a Bl3 is megveri, bár az kitolja a 160-200 fps-t is (generálás nélkül) maxon.
A csúnyaságot még lenyelném, de néha annyira darabos, hogy nem tudom eltalálni az ellenfeleket.
Viszont ennek ellenére élvezem, így lvl 22-re érve is folyamatosan nyíltak meg a plusz helyek, és hát tengernyi lehetőség. Néha el is veszek bennük.Sajna az open world betegségek ezt a játékot se kímélik. Telis-tele van hozd el-vidd oda küldikkel, és sokszor még a járművet se lehet ilyenkor használni. A minimap hiányát pedig még mindig nem szoktam meg, továbbra se értem, hogy ez a más játékokból már nem véletlenül kihalt megoldást miért kellett erőltetni, főleg hogy a pálya irgalmatlanul nagy.
-
Zsohi
őstag
Bocs a dupláért.
Van egy hülye, láma kérdésem is.
A játékot azonnal rendeltem elő ahogyan elérhetővé vált és ahogy néztem nem adtak hozzá semmiféle különösebb extra előrendelői bónuszt, így a kérdésem az, hogy ezek hogyan, honnan? Mert lövésem nincsen hogyan kerültek hozzám.
LVL7-es vagyok és van kettő 30-as és 50-es legendary item a zsákomban...
-
Zsohi
őstag
A mai nap egy rövidke órát rászántam és behangoltam a játékot, minden egyes grafikai beállítást kipróbáltam és végig is fotóztam, mi milyen hatással van a teljesítményre és miként változik a játék képi világa. A képeket feltöltöttem Google Drive-ba, ha érdekel másokat is. [link] és zip-ben minden letölthető is: [link] (
LOW 197FPS(shading quality HIGH-on)
Az általam használt beállításokkal 139FPS
VERY HIGH 118FPS
3440*1440-es felbontás és egy 7900XTX, mellette 9800X3D és 64GB RAM(expo profil kicsit finomítva)FSR Quality és frame gen minden esetben be volt kapcsolva. Amúgy a frame gen meglepően jól működik a játékban, jómagam semmiféle negatív hatását nem tapasztalom. Korábban a Hogwarts Legancy-ban próbáltam ott elviselhetetlen volt még úgy is, hogy jóval magasabb volt a base frame rate a játékban.
-
Daelion
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Jah nem véletlen mondták developer interview-be a megjelenés előtt, hogy ez az eddig legnagyobb BL játék amit csináltak.
Én is amikor megláttam a mapot meg, hogy mennyire kis részeken is mennyi minden van hát kicsit megijedtem mert ez nekem nagyon sokáig fog tartani mire befejezem az első végigjátszásom aztán utána meg mehet az end game.
Most így 12.5 óra játéknál tartok összesen de még mindig nem volt semmi crash vagy kidobás/FPS drop idővel szal szerintem engem ezek a problémák elkerült valahogy. 'le is kopogom..'
-
akyka73
csendes tag
No, akit 5 percenként kidob a game, itt egy megoldás rá, nekem bevált: ha nVidia kártyád van, akkor az nVidia Control Panelben állítsd a shader cache-t 100 GB-ra. Nekem így megszűnt az állandó összeomlás.
Egyébként I9 12900K procival, RTX3900 vidcarddal, 64 GB ram-mal 50-70 fps-t kapok 4K-ban, minden a legmagasabb grafikai beállításon (kivéve a volumetrikus köd, azt közepes beállításon hagytam).
-
Sunrider987
aktív tag
Lvl27nel azert ez szep, a zold xp-s kuldiket fel se vettem a kek xp-s kuldiket se mindet, foleg a lila meg a main questeket porgettem csak. Meg az open worldba mindent felfedezni ami utba esik. Ez a jatek HATALMAS. -
shotika
őstag
Mondjuk ehhez azért annyit, hogy DLSS-FG nélkül maxon, 4k-ban, 37-45 FPS egy 5090-el (és a hozzá pakolt gép), DLSS mellett 65-80 FPS. És itt csak a kártya több, mint 1 millió forint. 2k-ban valamivel jobb a helyzet, de itt se nagyon éri el a 100 fps-t.
Szvsz a motor extrém mód terheli a VGA-t egy open world játékban, ami eddig se volt ez UE erőssége, és már tavaly a Stalker 2-nél is felsültek vele. -
pohár
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
persze, de ha egy randomhoz becsatlakozok (vagy fordítva), ott azért nehézkes ez... meg basszus, BL2-ben ott volt alapértelmezetten, picsáért szedték ki?!

meg a BL2-es "böngésző" sokkal jobb volt, ahol láthattad, hogy a nyitott party-k közül épp melyik küldi van csinálva, nem random bedob egy feleannyi szintű csapatba, mint ez csinálta velem ma vagy 5x
nem is bírtam idegileg, inkább kiléptem a francba a játékból, úgy felkúrt -
pohár
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
én az ingame text chat hiányától kapok agyvérzést, mikrofon nélkül meg vagyok lőve, lehetetlen kommunikálni máshogy a játékon belül
-
oriic
HÁZIGAZDA
B3-ban nem tudom hogy volt-e, de örülök hogy a Bee-k itt is felbukkannak
. 
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Sunrider987
üzenetére
csak konzolról volt szó! ez egy playstation marketing prezentáció. PC-n majd az is szaggatja a nokedlit
-
Bazsi1987
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ps5 játszok meg switch2 csak
-
Bazsi1987
őstag
Tudom hülye kérdés de angol tudás nélkül is el lehet lenni a játékba jól szórakozni? destiny division már unnom aztán keresnék valami lootolos játékot magamnak, vagy itt nagyon fontos a történet és a humor?
-
Daelion
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Elvileg nincs shared loot, kivették ebből a részből.
Max annyit tudtok csinálni, hogy kidobjátok egymásnak az inventory-ból ha esetleg olyan esik valakinek ami másnak jó lenne.Na az Order katonái közt hamar bűnbe esett valaki egy ilyen Moxxi bálvány szobával.

Ja meg van ez a beállítás amit szerintem érdemes használni ha már tipikus mini map nincs a játékban.

Ezzel legalább az ellenségeket kijelzi ott fent a jobb sarokba ilyen radaron, könnyebben be lehet tájolni őket hogy honnan a fenéből lőnek vagy ha esetleg marad 1-1 darab ami kell a mission befejezéséhez. -
TESCO-Zsömle
titán
KÉRDÉS: Azt mondja meg nekem valaki, hol lehet beállítani, hogy közös loot legyen, mert így nem vicces, hogy mást látunk a boltokban meg a földön...
-
Sunrider987
aktív tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Tul gyorsan itelkezel, a prezi amirol beszeltem egy tobb mint egy oras anyag ahol a CDPR dev es az EPIC dev egyutt magyarazzak/mutatjak hogy mit miert csinaltak, paraszt nyelven ujra feltalaltak a spanyolviaszt csak most Unreal 5 kornyezetben, amit mutattak az nagyon meggyozo, ez lesz az elso UE5 jatek ami normalisan fog futni, varosban nagy tomegek szaggatas nelkul, kint az erdoben szuper suru novenyzet komoly allatvilaggal stb, vagy amit tobben is megujjongtak hogy Ciri kopenye vegre kopenykent viselkedik es nincs clipping ahogy mozog vele.
Most igy hirtelen csak ezt [link] talaltam, ez kb az elso negyedora abbol a bizonyos 1 oras techdemo anyagbol de a lenyeg benne van. -
Daelion
őstag
Ez mondjuk érdekes.
Én is követek mindent MSI Afterburner-el és ilyen 2-3 óra egyhuzamú játék után fixen megáll ~10.5 giga Vram meg úgy kb 21-22 giga Ram-nál a játék és ugyan úgy fut mint amikor bekapcsoltam.
Na ma este talán lesz időm megállás nélkül kicsit többet játszani azt majd figyelek rá.Ja bocs a 101-es re akartam válaszolni.

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Mini-ITX
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
'Hellfire/Firehawk/Volcano/Defiler ami most így eszembe jut'

Ha tudnád, mik vannak itt olvasatlanul, lehet sírnál...
bár aztán meg évekig maradtam ugye'
Lvl27nel azert ez szep, a zold xp-s kuldiket fel se vettem a kek xp-s kuldiket se mindet, foleg a lila meg a main questeket porgettem csak. Meg az open worldba mindent felfedezni ami utba esik. Ez a jatek HATALMAS.
.