Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Lehetséges stuttering fix: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daelion
őstag
Randyt én már BL 1 után elkezdtem ignorálni, nem is értem ezeket a beszólásokat hogy ha szeretem a BL játékokat akkor biztos a talpnyalója vagyok.
Nem Randy fejlesztette a játékokat és suttyó főnökök meg minden cégnél előfordulnak sajnos. 'Aki melózott már üzemben/gyárban mint én az nagyon is jól tudja ezt..'
Soha nem tudta a pofáját befogni ez kb köztudott, hogy elég zakkant de persze csak ez miatt nem fogom megutálni a BL szériát mert maga a játék viszont jó.Szerencsére nekem még most sincs semmi gond így ~17 óra játék után sem, minden stabil.
Minimapra rakd be az enemy radart, nem valós minimap de szerintem sokat segít így kényelmi faktorba.
Maga az open world meg hát ja szokni kell én is csak azért vagyok el vele mert az utóbbi években játszottam pár ilyen stílusú játékot azt már valamennyire megszoktam még ha nem is kényelmes. -
Daelion
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Ja igen BL 1- ben volt pár nagyon elvetemült legendary fegyver aminek lehet a gun dmg már semmit sem ért de olyan erős volt az elemental része, hogy lazán eltüntetett mindent még jóval magasabb szinten is.
'Hellfire/Firehawk/Volcano/Defiler ami most így eszembe jut'#191 TESCO-Zsömle
Középsulis koromban én is nagyon sokat könyveztem de ma már nekem sem lenne rá időm és így el is hagytam sajnos.
Diablo könyvekből én a Legacy of Blood meg a Kingdom of Shadows-t olvastam.Azon kívül meg pár Warcraft/Starcraft könyveket még ilyen random fantasyt.
Igazából nem én vettem őket hanem volt itt az utcánkba egy haver aki ezeket olvasta és amikor befejezte én elkértem tőle kölcsönbe.
-
Daelion
őstag
Nálam CPU meg a GPU is alul van feszelve elég rendesen és eddig nem volt gond, atom stabil a játék szerencsére.
''14600KF -0.120mV meg RTX 5070 amin egy 3100Mhz Core OC és max memory OC van alulfesz mellett'#147 oriic
BL 3-ban én csináltam max szint előtt farmot de itt szerintem hanyagolni fogom mert nem érzem a szükségét egyenlőre meg nem is akarok arra időt pazarolni úgymond.
Majd lvl 50-re nézek buildet és akkor célszerűen fogok farmolni amit kell.Nekem annyi rákfenéje van ennek az open world témának, hogy nagyon lassan haladok a sztorival mert mindig elviszi valami más a figyelmem mert mindig van valami amibe így random belebotlok.
Sajnos ez ilyen BL 3-as berögződés nálam, hogy akkor megyek a következő zónába ha az előzőbe megcsináltam minden missiont de itt lehet el kell ezt dobnom mert ez így nagyon sokáig fog tartani.. 'Asszem BL 3 topikba én voltam az utsó aki befejezte a sztorit még akkoriban..
bár aztán meg évekig maradtam ugye' -
Daelion
őstag
Én is ritkán veszek játékot pláne, hogy ~3 éve ingyen kapom a gamepasst.

BL 4-et sem teljes áron vettem meg szerencsére.
Így amennyire jelenleg meg tudom mondani amúgy nem tűnik rossz játéknak a BL 4 és szerintem biztos van benne potenciálisan elég sok játékidő.
Nekem még szokni kell ezt az open world témát mert tényleg hatalmas a map amit alkottak de már kezdek ráérezni. 'Szerencsére azért játszottam Far Cry játékokat meg pár MMO-t amiben ilyen nagy open world mapok voltak'BL 3-at én is szüneteltettem pár hónapig a megjelenés után és amikor visszajöttem már sok minden javítva volt.
Csodákat persze nem kell várni de az igaz,hogy nem megy sehova a játék.Jah a GPU piac elég meh jelenleg, én is csak azért fejlesztettem mert hát már érett meg beszámították az előző karim azt úgy belementem a dologba.
-
Daelion
őstag
Igen összességében jelenleg ez a helyzet de ha javul valamit akkor arról szerintem többen is be fogunk számolni, nyugodtan kérdezz majd rá mielőtt megvennéd később.
'Én pl hosszú távra tervezek a játékkal mint az előző részekkel is tehát majd követem azért ezeket'Szerencsére legalább az upscaling meg FG elég jól van implementálva a játékban tehát tényleg nem okoz extra zavart vagy valami.
*Nagyon köszi annak aki kitakarította a topikot, mi is csak játszani szeretnénk itt meg a játékról tanakodni.
-
Daelion
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Jah nem véletlen mondták developer interview-be a megjelenés előtt, hogy ez az eddig legnagyobb BL játék amit csináltak.
Én is amikor megláttam a mapot meg, hogy mennyire kis részeken is mennyi minden van hát kicsit megijedtem mert ez nekem nagyon sokáig fog tartani mire befejezem az első végigjátszásom aztán utána meg mehet az end game.
Most így 12.5 óra játéknál tartok összesen de még mindig nem volt semmi crash vagy kidobás/FPS drop idővel szal szerintem engem ezek a problémák elkerült valahogy. 'le is kopogom..'
-
Daelion
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Elvileg nincs shared loot, kivették ebből a részből.
Max annyit tudtok csinálni, hogy kidobjátok egymásnak az inventory-ból ha esetleg olyan esik valakinek ami másnak jó lenne.Na az Order katonái közt hamar bűnbe esett valaki egy ilyen Moxxi bálvány szobával.

Ja meg van ez a beállítás amit szerintem érdemes használni ha már tipikus mini map nincs a játékban.

Ezzel legalább az ellenségeket kijelzi ott fent a jobb sarokba ilyen radaron, könnyebben be lehet tájolni őket hogy honnan a fenéből lőnek vagy ha esetleg marad 1-1 darab ami kell a mission befejezéséhez. -
Daelion
őstag
Ez mondjuk érdekes.
Én is követek mindent MSI Afterburner-el és ilyen 2-3 óra egyhuzamú játék után fixen megáll ~10.5 giga Vram meg úgy kb 21-22 giga Ram-nál a játék és ugyan úgy fut mint amikor bekapcsoltam.
Na ma este talán lesz időm megállás nélkül kicsit többet játszani azt majd figyelek rá.Ja bocs a 101-es re akartam válaszolni.

-
Daelion
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nem vezetek/sosem érdekelt az.

2019 óta van 21:9 2560x1080 monitorom és én soha többet nem megyek vissza más aspect ratióra mert nekem ez sokkal jobban bejön.
3440x1440 meg pont azért nem kellett mert arra a fene fog még ennél is drágább karit venni, mostani nekem mindenre elég és bőven elég éles. Btw 2560x1080 az több pixel mint a sima 1080p valahol 1440p es 1080p közé esik be és teljesítmény igénye is kb annyi mert ezt már évek óta tesztelem.
BL az első rész óta UE alatt fut, 3-4 és most 5.DOOM Eternal meg nem néz ki jobban vagyis ez erősen szubjektív de lehet a te szemeddel is gond van akkor.
Talán a Dark Ages PT-vel bekapcsolva jobb de mivel teljesen más art style ezért azt sem lehet teljesen hasonlítani.
Próbáltad már DLSS Transformert a saját monitorodon játék közben? Ha te tényleges játszás közben megmondod a különbséget akkor grat. Nem nagyítós 200x zoomos képnézegetés a mérvadó. Pláne egy BL-ben ami totál kaotikus a büdös életbe meg nem mondod a különbséget kb amikor minden robban a képernyőn.Tudom én is elég régóta fórumozok már és nem csak itt de ja mindig van pár ilyen megmondóember aki ezt csinálja.
-
Daelion
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nem tudom mit pörögsz ezen, hogy valójában min renderel ha maga a játékban nem tudod megmondani a különbséget. Felőlem 800x600 is lehetne ha közben a végeredmény ugyan olyan jól néz ki mint most a DLSS Transformer-el együtt.
Van játék ahol még úgy is be van kapcsolva nálam, hogy nem is kéne az extra FPS mert sztem jobban néz ki mint a native TAA. 'Ami mellesleg még textúra/geometria flickert is csinál sokszor..'Összes DOOM-ot végigvittem de itt nem almát hasonlítasz almával, DOOM az ID techet használ ami kb a legjobban optimalizált engine a piacon jelenleg.
Mutass akár csak egy olyan nagy terű Unreal Engine 5 játékot ami több 100 FPS-el megy minden feature-vel bekapcsolva natívan, sok sikert.
Aki nem látta, hogy ez fog történni BL 4-el az sajnos tájékozatlan vagy naiv volt akárhogy is hangzik ez.. 'Nem poénból vettem új kártyát már előtte, aprón úgy hogy az előzőt beszámították szal így még belefért a keretbe'
Én játszani akarok a játékokkal a szabadidőmben nem ilyen dolgokon fennakadni, hogy jaj mennyin renderel meg fúúj DLSS/FSR,stb kell hozzá esetleg.
Kb 3 évente szoktam gépet fejleszteni a ~mid range kategóriában és így mindig el tudok lenni és igen ha szükséges akkor használok mindent ami kell, hogy számomra élvezetes maradjon a játék és kb én itt le is zárom ezt mert nagyon nem hiányzik ez ide.
-
Daelion
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Üdv a modern gamingben, vagy elfogadod vagy nem kell játszani és ennyi de itt fröcsögni tök fölösleges ez miatt.

Én is már mindenhol alapjáraton használom DLSS-t általában Quality szinten és amióta van Transformer model szinte lehetetlen megmondani a különbséget sőt szerintem még jobban is néz ki mint a nyamvadt TAA amit alapjáraton használ a legtöbb játék natívba.Frame gent azt nem rég kezdtem próbálgatni amióta megvan a 5070 de sztem single player játékokban simán használható ha van legalább 60-70 FPS base.
Itt nekem per pill pont annyi van 2560x1080 21:9 + Badass grafon DLSS Quality-vel és arra jön rá a x2 Framegen + Reflex és így kb 0 input lag és 100-120 FPS közt mozgok és gond nélkül játszom a játékot vagy 10 órája illetve 0 crashem volt eddig.Bizonyos helyeken amúgy meg kifejezetten szép a játék pláne a fények miatt mert ugye dolgozik a Lumen mint pl itt is:

Persze ha opcionális lenne és ki lehetne kapcsolni ezeket a peformance húzó feutureket akiknek nem kell akkor jobb lenne azt aláírom. -
Daelion
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát így a végleges verzióban BL 3-ba kb 0 EPIC van end game szinten használva.
Minden kariból van maxos nekem összerakott buildel és egyiken sincs semmi EPIC.
Persze az a véglet sem a legjobb, nekem igazából a BL 1-es megoldás jött be ahol voltak nagyon OP Legendary-k de voltak simán használható EPIC-ek mint pl az Anarchy x4-es SMG-k vagy a x2-es Stingerek vagy pl az ATLAS Pearl shotik meg volt még pár dolog.BL 2-vel nagyon keveset játszottam 1 meg 3-hoz képest ott annyira nem vágom mi volt a helyzet end game szinten mert pont az a része nem jött be.
'Meg úgy pár egyéb dolog de az már mind 1 is' -
Daelion
őstag
Nem kötelező szerintem mert per pill kb erősebbek a jobb rollos/underbarrel kiegészítős EPIC fegyverek mint a legtöbb Legendary meg ahogy néztem end game buildek is nagyrészt EPIC-et használnak jelenleg. 'Gondolom majd idővel reszelnek a balancen vagy valami'
Én is csak azért váltom be a keyeket mert szeretem nyitogatni azt a chestet így poénból meg hát loot.

-
Daelion
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Én is őt követem már BL 3 óta de Moxsy-nek is vannak már fent lvl 1-50-es build videói viszont ő most új karit kezdett 0-ról a hivatalos megjelenéskor és azzal tart 30 felett jelenleg.

Neki is már valahogy 150 óra gameplay van csak early accesből összeszedve mert mindegyik karival játszott. -
Daelion
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Lehet volt neki ~ 1 hetes Early access amit bizonyos streamerek kaptak, akit én követek buildek meg BL tartalom miatt már évek óta neki is volt benne lvl 30-as kari azt gondolom most azokat vitték fel lvl 50-re.
-
Daelion
őstag
Köszi a kulcsokat! Nem követek semmi social media dolgot BL végett max 1-2 YT csatornát nézek alapvető infók meg buildek miatt azt oda ezeket nem rakják ki.

#55 shotika
Jah sajnos ez ilyen, idén én is túl sokat költöttem a gépre mert vettem új monitort/cput/gput illetve egy új AIO hűtést a cpu-ra és ha már ott tartottam egy új tápot is és ugyan pár dolgot beszámítottak nekem itt aprón azért még így is húzós mulatság volt de most remélhetőleg pár évig megint nem kell piszkálni..
Van egy külföldi haverom ő pont 5070 Ti-vel játszik most BL 4-et egy 240Hz OLED 1440p monitoron és nagyon meg van elégedve de ő is x3-as Framegen-el játszik High grafon bár őt sem zavarja mint ahogy engem sem.
-
Daelion
őstag
Natív játéknak manapság már kb befellegzett én már rég elengedtem ezt a témát pláne UE 5-be amit alapjáraton így fejlesztettek.
Ezt lehet utálni meg minden de a tényeken akkor sem változtat.Szerintem nagyon látszik a grafikai különbség bár az tény, hogy szükség nem feltétlen lett volna erre de hát haladni akartak a korral meg UE 5-re elvileg könnyebb/olcsóbb fejleszteni.
Pedig így is ha hinni lehet nekik akkor 200 milla $ volt a budget BL 4-re amikor 3 csak 100 volt összesen. -
Daelion
őstag
Én is gondoltam, hogy megkockáztatom a 3060 Ti-vel de Borderlands játékmenetét ismerve meg, hogy mennyi szutyok történik egyszerre a képernyőn inkább nem mertem meg már más játékokban is kezdett erősen kompromisszumos lenni a számomra.
5070 meg pont ideális az én felbontásomra jelenleg pláne így DLSS-el együtt illetve ez volt a max keretem rá.
Vex inkább Bleed/Kinetic meg summon buildekre van kitalálva, az elemental része asszem csak az extra status effect-re vonatkozik de ezt én is csak videó alapján hallottam mert más karival játszom.
-
Daelion
őstag
Én is nyúztam majdnem 3 évig egy 3060 Ti-t de már az én relatív alacsony felbontásomon is kezdett elfogyni pláne UE 5 játékok alatt az utóbbi 1+ évben.
Amikor megláttam, hogy UE 5 alatt lesz ez a rész és azon felül open world is lesz na akkor mondom itt gép fejlesztés lesz és elébe mentem a dolgoknak mert ez könyvelhető volt.BL 3-at több 100 órán keresztül játszottam egy RX 570-el akkoriban és az alap játék még csak csak vállalható volt medium-high grafon de amint bejött a Maliwan Raid aztán utána a Guardian Raid na ott már összeszarta magát és néha még 30 FPS-t sem tudott meg már majdnem le akart crashelni a játék. 'Guardian Raid végén pláne..'
Most meg úgy voltam vele, hogy nem szeretnék meg egy ilyen necces élményt. Így is azért kíváncsi leszek, hogy end game szinten egy fullos buildel mennyire fogja levágni a teljesítményt mert inkább az a mérvadó szerintem. 'Max majd lejjebb veszek pár dolgot ha kell'
Karakterek ja most kicsit máshogy vannak mert én pl mindig Siren-el játszok de most ez a Siren nem olyan mint általában szokott lenni.
Aki most a dedikált elemental kari az Harlowe és én vele is kezdtem mert nekem azok a karik a kedvenceim.
Vex majd talán a második karim lesz.Mini map az ja elég megosztó volt már megjelenés előtt is amikor kiderült, hogy nem lesz,
Viszont aszonta Randy az egyik ilyen developer interview-be hogy még várnak a megjelenésre illetve a visszajelzésekre mert nyitottak rá hogy esetleg később visszarakják valamilyen formában.Se most se régen nem volt ez Cell shaded hanem kézzel rajzolt.
Ha már piszkálódni akarunk..
Mondták megjelenés előtt, hogy senki ne várjon csodát a teljesítménytől meg eleve UE 5-től mit lehetett várni kb pont ezt.
Én pont ez a motor miatt fejlesztettem gépet mert egyik sem fog sokkal jobban futni, megjegyzem Witcher 4 is ez alatt lesz szal attól sem kell majd csodát várni. -
Daelion
őstag
Nekem kb 1100 órám van BL 3-ba de itt is úgy elment majdnem 4 óra, hogy nem vettem észre.
'Sajnos most menni kell aludni de holnap direkt szabin vagyok
'
Hardon megyek én is mert hát mondom BL 1 első nap óta játszom csak ismerem már annyira a játékot de ja ezen az alacsony szinten biztos nem lehet csak úgy ész nélkül rohanni előre mint régebben.Majd azért end game szinten kíváncsi leszek, hogy milyen nehézség lesz meg mennyire fognak panaszkodni miatta esetleg és lesznek-e változtatások. 'BL 3-ban ilyen téren több balance patch is volt mire eljutottak a végleges verzióhoz'
-
Daelion
őstag
Én amúgy kb ez a játék meg a többi Unreal Engine 5 játék miatt fejlesztettem mert ezeket már nem natív játékra találták ki.
Nálam semmi gond sincs egyelőre i5 14600KF/RTX 5070/2050x1080 felbontás és max grafon csak a volumtetric fog van High-on mert az mindig is egy idióta FPS lehúzó setting volt a semmiért.
Ezen felül meg DLSS Quality és Nvidia Framegen x2+Reflex és így megvan jelenleg a 100-120 FPS és kb 0 input lag/latency. '120 FPS capen vagyok direkt mert nekem kb ott az érzékelési határ egy 200Hz monitoron'

De persze majd end game szinten kiderül, hogy tényleg hogy fut mert ugye az a mérvadó inkább de az még odébb lesz az én tempómat ismerve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

'Hellfire/Firehawk/Volcano/Defiler ami most így eszembe jut'
bár aztán meg évekig maradtam ugye'