- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iSonic
addikt
nekem két ismerősöm is oda jár.. most másodikosok és náluk 89-94%-os volt a szintfelmérőn úgymond a bukási arány.. átlag pont körülbelül a 2-3 pontot súrolta..
mellesleg nem jó elcseszni, de akkor sincs vész hisz, lesz plusz két óra a héten (anál alap), amin kilehet javítani a dolgot..
-
tombar
senior tag
válasz
Jhonny06 #3191 üzenetére
én úgy tudtam h ott csak olyan téma van, ami közép matekon. int.+def. meg emelt,a mit csak fakton tanítanak.
am fingom sincs én bánkis vagyok, minekünk alapból szopás a matek1-2. másrészt ha jól tudom rejtőn is iratnak szintfelmérőt, oda meg az átlag...khm. mindegy
(no offense ha vki rejtős akkor sry) -
Jhonny06
veterán
Szerintem nagyobb eséllyel megy át egy olyan a későbbiekben, aki ezt jól meg tudja írni, mint aki nem. Ezek alapok, hiába nem ezt tanuljuk később, ha ezek nincsenek meg, akkor az gáz. Persze aki egyáltalán nem készül, az egy idő után beszopja, de valljuk be, nem ugyanolyan esélyekkel indulunk.
-
Jhonny06
veterán
Tudom, hogy nem gáz, ha nem lesz meg. Mondták is, hogy baromi kevés az olyan, aki egyáltalán átmegy (60%), de azért mégis egy kicsit csalódás magadban, a többiek is festenek rólad egy képet (csoporttársak, az előadókról nem is beszélve). Persze lehet mondani, hogy "szard le", de ezt senki sem szarja le, mindig ott van legbelül, hogy basszus..
-
moha21
veterán
válasz
Jhonny06 #3191 üzenetére
Igazából semmit nem vesztesz vele. Kandón húzósabb ( volt NIK-es szobatársam ). Függvények biztos lesznek első félévben is, határérték , differenciál számítás, integrálás, de pl függvény analízisnél is már minden függvény konvergens.
Gondolom van vektor, komplex szám meg még ilyesmi. Én szar voltam relatív matekból mégis meglett elég könnyen, pedig az elején azt sem tudtam miről van szó..
Ha az ember figyel nincs gond. -
tombar
senior tag
válasz
zierejztu #3189 üzenetére
szia
legcélszerűbb a t.o-ra rácsörögni.
amúgy miért nem mentél be? lehet h egyszerűbb lett volna.
btw ha bármilyen gondot van a sulival kapcsolatban, nyugodtan kérdezd a kari hököt, ők azért vannakvagy a esetleg ápolj jó kapcsolatot a t.o-s nénivel és könnyebben kapsz a kérdéseidre választ.
szintfelmérőkhöz meg sok sikert, állítólag nem olyan vészesek -
zierejztu
újonc
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy én KIP-es elsőéves hallgató vagyok, és ha nem mentem el az első regisztrációs héten a szintfelmérőre (matek-fizika), akkor azt valamikor be tudom pótolni? mert a levélben áll egy olyan, hogy "Akik csak a pótbeiratkozáson tudnak részt venni, a felmérő dolgozatokat az első oktatási héten írhatják meg.
Remélem megnyugtattok!!! Előre is köszi a válaszokat!
-
moha21
veterán
válasz
Dr. Student #3186 üzenetére
BME-n lehet ez a BMF. Itt azt hiszem 3. tárgyfelvétel után van ilyen kreditenként fizetés. TVSZ-ben benn van.
-
Dr. Student
senior tag
Mennyibe kerül egy pót zh ?
-
Petike6
tag
Nem tudja valaki,hogy a Facebookos levelezőlistára hogyan lehet feliratkozni? Kvk gólyáknak elvileg indítottak valamit.
-
Khan13
senior tag
válasz
Jhonny06 #3177 üzenetére
Szerintem is jó volt, főleg az előadás
Vicces volt, hogy előre mondtam az adatokat, hibákat és lehetőségeket haveromnak
Aztán megjegyeztem, hogy a 300 emberből max 30-an értettük hogy miről beszél
A Müpás megnyitó viszont kicsit gáz volt... Két emberbeszéde iszonyat hosszú volt, de semmit nem mondott közben. Szavak összevissza, "mondatok" egymásba kötve úgy, hogy közük nem volt egymáshoz...De kínunkban jót vidultunk.
Már csak a szerdai matek a para, aztán 4 hét béke -
Takuun
aktív tag
Engem OE RKK KÖM-re (Környezetmérnök) vettek fel levelezőn.
Ha valaki itt ilyen szakra járt az szíveskedjen jelezni felém. Érdekel minden infó a sulival, a tanárokkal, a tantárgyakkal kapcsolatban. Használt jegyzetek is érdekelnek!Nekem melóhoz kell ez a suli. Igazából se rosszat se jót nem hallottam a suliról. Eredetileg Gödöllőre mentem volna, de a februári jelentkezésnél lecsúsztam róla.
De annak is örülök, ha valaki priviben legalább linket küldene, hogy hol tudom felvenni a kapcsolatot OE RKK KÖM-ös emberkékkel.
-
tombar
senior tag
jaaaaj szenvedsz te még infón kg-nál. lesz ott minden mint a búcsúban az ati r700as (vagy nemtom) gpujától a mem.kezelésig minden. egy előadás cirka 30 oldal tömény adat, amit pöcre vissza kell adni. elméletileg nem kell majd rá bejárni, de érdemes, mivel az anyagból nem kell az összes.
-
-
Jhonny06
veterán
Nyugi, most volt a mérnök infós "beiratkozás", ami azzal kezdődött, hogy mégse ma lesz a beiratkozás, azaz teljesen fölösleges volt bemenni. Azért volt így kiírva, mert így mindenki bement végighallgatni a sok érdektelen infót. Aztán volt gyülekező, ahol a ~330-340 emberből kb. 20 ment tovább az évnyitóra, tehát..
Én is inkább hazajöttem, már nagyon elegem volt a végére.
-
iSonic
addikt
na ma bementem a semmiért..
de legalább megtudtam hogy a processzorok hogyan arányosak az egyetemi éveimmel..
-
hoffman_
nagyúr
Azt se tudják hogy ott voltál-e vagy sem. Ha nem tudsz menni, ne stresszeld magad, nem para.
más:
Most először én is kérdeznék. Kritériumtárgyat előkészítő szaknyelvhez mi kell? Van nyelvvizsgám, felvettem a tárgyat, és ennyi? Nem kell bemutatni/intézni semmit? Illetve potyakreditért akartam felvenni angol haladót, de megtelt. TO-n próbáljak bejutni, vagy hagyjam a fenébe? (rámférne egy kis refresh)
-
Tomate
veterán
Kötelező az évnyitó?
Nincs sz.patás ha valaki nem megy? Őszintén a mai napra ez úgy hiányzott mint egy púp a hátamra.
-
Petike6
tag
Ahogy megnéztem a Digitális technika tárgy 1-2 régi zhját az sem valami bizalomgerjesztő
-
Cicoo
csendes tag
Ejj, de szép órarendek! De az enyém szebb volt: hétfőn, 10:35-19:00 között "lyukas óra".
Csak 17:10-ig lett volna, ha nem cserélem le a kísérleti fizikát a műszaki fizikára. (Nekünk még az volt a 3 kredites "kamutárgy" elsőben.) Szóval igenis, lehet a reg. héten órarendet variálni az elsősöknek is (nagyjából ezen a héten csütörtökön érdemes próbálkozni), csak nem biztos, hogy érdemes. Mondjuk a tesit le le lehet tudni, abból nem lehet baj. A közgáz meg simán tanulható a tankönyvből, mert minden benne van. Esetleg lehet órai jegyzetet is kunyerálni a felsőbb évesektől, vagy körülnézni a kando.tk, regisztrálni a már említett lev. listára.. Bejárni, figyelni mindenképp érdemes! Na, meg jegyzetelni, ami nem egyenlő a tábla karakterhelyes lemásolásával. Főleg matekból, villanytanból érdemes széljegyzeteket csinálni, hogy mi miért annyi, hogy lett annyi, mert a jegyzetek a zh- illetve vizsgaidőszak környékére hajlamosak hieroglifává változni. (2008 óta vagyok Kandós @Joecity, és még az is leszek egy darabig, szóval van tapasztalatom.)
-
Tomate
veterán
Elsősként mennyire gáz ha kihagyom az évnyitót? Csak mert olvasgattam felntebb, írtátok, hogy nem sok mindenről marad le az ember.
-
izriot
tag
válasz
vidékiürge #3050 üzenetére
Levelezősként gyanítom nem kapsz ösztöndíjat, ezért csak akkor van értelme több kreditet felvenned, ha az elkövetkezendő féléveidet meg akarod könnyíteni, Pl. 1-2 szabadon választhatót felvehetsz, hogy ne mondjuk uccsó évben jusson eszedbe, hogy a kötelező 3-ból 1 nincs meg, és még szakdoga mellet kelljen kizárólag csak Kommunikációra vagy valami hasonlóan hasznos tárgyra/vizsgára bejárnod. Amúgy az első év úgy is elég húzós lesz, hogy bármi pluszkreditet bevállalnál, de csak rajtad múlik.
Engem meg valaki dobjon meg pls az óbudai VEI jelszóval, mert találtam tökjó dolgokat, amiket le akarok szedni és a TK-n sincs fennt : )
-
-
tombar
senior tag
anyagtudomány
az ilyen embergyilkos tárgy. elvileg minden gyakorlaton lesz beugró, ami annyit jelent h ezeket kell majd megtanulnod (sztem még frissülni fog a beosztás) és majd ebből az 5-10 oldalból fognak kérdezősködni. ha nem tudod a választ, jobb esetben addig kérdezgetnek, amíg kinyögsz vmit, vagy rögtön kivágnak
. a zh-kra meg nagyon fel kell készülni. pótzh-k sokkal nehezebbek. amúgy at1 nem nehéz, kellő gyakorlás+tanulás (+ najó egy kis szerencse is társul h abból az 50 oldalból azt kapd amit éppen tudsz) össze lehet hozni egy 4est. mateknál ha gyakra bércesnéhez kerülsz akkor kösd föl a gatyát, mert én ahányszor hozzá kerültem, meghúztak.
-
-
tombar
senior tag
helló!
én felsős vagyok, de elsőre nekem sem mutatta meg az összevont féléves nézetet. miután megcsináltam h normál nézet->heti nézet->szept.12. akkor nekem kidobta az órarendet, majd ezután ment a féléves nézet is. bár ha elsős vagy, akkor asszem reg.héten kapod meg.
btw. egy dolgot mindenképp jegyezz meg! mecha+matek+at(!) tokkal-vonóval. különben csúszol, mint állat. -
-
Sziasztok!
Jár valaki közületek Bánkira? Most kezdem az egyetemet, beléptem Neptunba, de üres az órarendem, nem kellene már látnom?
-
tombar
senior tag
kit megy termóba?
-
válasz
Jhonny06 #3146 üzenetére
De sz@r
. De am ha nem mész át a vizsgán, akkor nem amiatt nem mész át mert hogy nem jártál be. Közgaz 1. alapvetően elméleti tananyag. Definíciók, képletek meg összefüggések tömkelege. Am ha nem akarsz majd a jövőben is ilyen órarendet látni, akkor igyekezz nem megbukni azokból a tárgyakból amire épül valami!
És sok sikert!
-
-
Jhonny06
veterán
Az gáz, ha még mindig nem látom az órarendem (meg semmi mást se)?
-
-
Petike6
tag
Végre nekem is elérhetővé vált az órarend. (Villamosmérnök) Ez a szerdán 8-17:00ig megállás nélkül fasza lesz. Meg a 8:00-9:40 közte este 5ig szünet majd még 1 óra. Még szerencse,hogy több mint 1 óra az út nekem haza... Változtatni most még nem tudok ugye? Csak 2.félév.
-
Tomate
veterán
Örülök, hogy ez bullshit
Jól hangzik amit írtok. Köszi
-
Te gondolnád is valaha hogy szakdolgozat tárgy felvételt megelőző félév közepén van a végső határidő a szakdolgozat jelentkezésre?
Én megyek és rákérdezek dolgokra, de ezt se hogy sem tudtam kisilavizálni. Ha ismerős nem szól csúszik ennek a tárgynak a felvétele. És ezért nem én lettem volna a hibás
.
-
rybank
senior tag
válasz
buherton #3127 üzenetére
Ezt ismerem, szerintem az önállóságra építenek. Meg hát szerintem nem gáz valami gondod van kinyitod a szád. Szerintem akit érdekel az akármilyen módon, de hozzá jut szükséges információhoz.
Szeretném azon emberek táborát erősíteni, akik azt mondták, hogy nem gonoszak a tanárok. A legtöbb tanár nálunk segítőkész, 99%-uk barátságos; Az egyetlen gondot azzal okozzák, már amelyik, mert ebből kevés van, hogy nem adják meg a kellő információt a felkészüléshez.
Vagy órán nem hangzik el, vagy egyáltalán nem. -
Bayern46
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nyelvi tárgyat kinek kell felvenni? Első éves vill. mérnök hallgató leszek, levelezőn, mert azt nem látok a mintatantervben. Vagy ebben a félévben lesz egyáltalán nyelv?
-
válasz
hoffman_ #3126 üzenetére
Én is ezt tapasztalom. Persze vannak köcsög tanárok, de az van mindenhol. Ami igazából böki a csőröm hogy a neptunban semmi fontos dolgot nem küledenek el pl. szakdolgozat jelentkezős papír leadásának a határideje, mert ezt a szakdolgozat tárgy felvételt megelőző félévben kell leadni az erre jelentkező papírt. Éppen hogy nem csúsztam le róla...
-
hoffman_
nagyúr
Papíron a 3. szemesztert kezdem, gyakorlatilag elsőféléves alaptárggyal bukdácsolok. Ezzel együtt mondom azt, hogy az amit leírtál bullshit. Cimbora (számomra igen nagy segítség, ő a húzóerő), egyszerűen figyelt előadáson(és persze bejárt mindig), otthon rátanult, vizsgaidőszakban nem kockult egy percet sem és nem piázott, első félévre sikerült összehoznia egy 40k-s havi ösztöndíjat, kíváncsi leszek, hogy a második szemeszterre mit kap. Mindezt nem úgy, hogy full stré. Egyszerűen 23 éves fejjel jött rá, hogy a tanulás jó, nem kell dolgozni, befogta melózni az agyát, és gyerekjáték volt az első éve. A másodikra már lehet, hogy nekem is csurran-cseppen valami amúgy, pedig nem mondhatom, hogy túltanultam volna magam. Természetesen mind a ketten államin vagyunk. Úgyhogy ettől ne félj. Persze, pénzért sok dolgot lehet venni(mehetsz rögtön diplomáért is a józsira
), és én is fizettem bukott laborokra párezret, de egy hónap alatt többet költöttem kajára, mint összesen pótvizsgákra és laborokra. Hozzáteszem, otthon lakom, freefood. Nem kell parázni
Ja, és zht akármilyen köcsög a gyakvezed, akkor is mindig meg lehet nézni. Engem második szemeszterben engedett át vizsgán úgy a( btw kedvenc) előadó, hogy 21-től volt meg, nekem 19,5 volt. Aláírást is kaptam gyakorlaton másik tárgyból, szintén a határ alatt valamivel. Eddig csak ijesztően pozitív tapasztalataim voltak. Sokszor volt javítási hiba, erős 3-as zh-ból lett 4-es, és hasonlók. Bementél, megnézted, mutattad, hogy ez nem hibás, lecsekkolták, ráírták a pontot és ennyi. Karácsonykor, aki ünnepnap vizsgázott, kapott x pluszpontot, mind a 150 ember a teremben, ésatöbbi. Tárt karokkal vár a suli szerintem
-
tildy
nagyúr
Fizetosben jartam, mutassam az indexem?
Automatika tan masodjara lett meg? Ennyit arrol, hogy aki fizetosben jart nem is bukott....
A masik : mindig megnezhettem a zh-t , ha meg akartam. Nem tudom nappalira jar t vagy sem, de nekem a 9 ev alatt nem volt ilyen gondom a sulival...
-
Tomate
veterán
Tegnap voltam az évnyitón. (villamosmérnöki - OE)
Olvastam egy véleményt aki ugyan ide járt és otthagyta az egyetemet."am nagy volt a korrupció és a hanyagság, fele zht kis se javították, ha a meghúzottakba kerültél megszívtad, ha meg reklamáltál vagy nem mutatták meg, mert már archiválva lett ,vagy azt mondták elnézték a javító kulcsot, hát kössz de nekem nincs ennyi pénzem felesleges pót zhkra
elsősorban ezért
de nem csak én, elég sokan ott hagyták
aki meg fizetősben járt oda, az persze sosem bukott
de sosem tanult és mégse
na erről ennyit "Mi erről a véleményetek? Mondjuk fura is volt, hogy a neptunos rendszergazda csávó mikor magyarázta a rendszert a fél órából 20perc biztos csak azzal ment el, hogy így kell fizetni, meg úgy kell fizetni ezért meg azért, meg fel kell tölteni a gyüjtőszámlát stb stb.
-
Petike6
tag
Villkaron a matekot mennyire oktatják jól? Ha szánok elég időt rá akkor talán átcsúszok egy 2essel?
Mert ahogy mondták eléggé bukótárgy első félévben
-
tildy
nagyúr
válasz
Jhonny06 #3112 üzenetére
Noi szemmel nezve is aztamindenit = bombano
Tapsi : szerintem eleg degradalo rank nezve, hogy kvazi le lettunk rondazva mi nikes csajok alacuzammen, igaz mondjuk en is azt irtam, hogy a szepitkezes odaat kozponti fontossagu.
No mindegy , lehet valakinek ez alenyeg, en jobban ertekelem ami a fejben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest