- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mepet
addikt
Az újrajelentkezés lenne a legjobb, de viktorországban ugye le kell szerződni viktorral, hogy fizetsz neki egy csomót, ha nem fejezed be "időben", ha pedig "időben" befejezed, akkor szimplán elvárja, hogy egy csomó adót behajthasson rajtad, szóval bonyolódik a kérdés...
-
törölt tag
hát, karcos, 51 kreditre jövök ki, ha minden sikerül. méltányossági kérelem? hát erről kifaggatom a TO-t.
indoklás szerintem elég egyértelmű: egy darab érettségivel mit kezdek?
a felvételit már beadtam, mondjuk sorrendet kéne izibe módosítani, mert ötlet, hogy: ha mégegyszer felvesznek, akkor no para. ha nem, akkor OE-KVK, és majd onnan átjelentkezni. igaz így elszúrok néhány félévet, de szerintem idővel megéri.
igen, ez a 4. aktív félévem és emellett volt 2 passzív. nem tudom hogyan, de sikerült igencsak jól elszúrni a dolgokat... -
tombar
senior tag
válasz
#19617792 #3985 üzenetére
szia!
egyszer élhetsz méltányossági kérelemmel, de csak akkor ha 50 kredit felett leszel. nem kell túlspilázni a dolgokat, effektíve nem kell semmilyen igazolás, csak jól meg kell indokolnod h miért is akarsz bennmaradni és nem újrafelvételizni. gépész karon idáig mindenkinek megengedték a továbbtanulást, ha jól tudom. to-ra caplass be és ott elmondják h kinek kell írni, de elvileg a dékánnak kell ill. az oktatási koordinátornak. én amondó vagyok h jelentkezz újra. egyrészt tiszta lap, másrészt ekkor már 12 félévvel rendelkezel bsc-n. nem olvastam végig az egészet, de 4 aktív féléved van? mert ha 4 féléved volt 2 passzívval, tehát csak 2 aktív féléved van, akkor no para, csak legyen meg a 30. ha 4 aktív féléved van már, akkor szopóág. :S -
törölt tag
Ha valakinek van C tanterves, NEM MOFE-es Elektro I. jegyzőkönyve/mérési adatai, akkor készséggel megvenném.
-
Proci85
senior tag
Ha valaki weben új fájlt akar feltlteni, látni fog egy figyelmeztetést.
Külön hirdetés rovat nem tudom mennyire jó ötlet. Elég sok felület van már erre kitalálva sulis környezetben.
Esetleg ha tömeges igény van rá, megfontolhatjuk.más: komoly, legalább másodéves hallgatókag keresünk adminnak.
Feladat: rendrakás & karbantartás. -
Proci85
senior tag
Sziasztok
Rendbe tettem a kando.tk tárhelyet.
Visszakerült a htaccess szintű login védelem, mert régen sem nézték jó szemmel a tanárok, hogy az értékes kandós anyagot becachelte a google.
A cím a régi: röviden kando.tk, hosszabban kando.prociweb.hu
Login a régi: kan-do/kan-doFTP klienssel történő kapcsolódáshoz:
-Kiszolgáló: ftp.kando.prociweb.hu
-Felhasználónév: kan-do@kando.prociweb.hu
-Jelszó: kan-do
-port: 21
-csatlakozás módja: aktiv v. passzivFTP jogosultságok: mappa létrehozás, fájl fel/letöltés.
Tíltva: törlés, átnevezés, hozzáfűzésÜdv, Proci
-
Tomics
addikt
válasz
#19617792 #3981 üzenetére
én azóta távoktatáson nyomom munka mellett. Így sem könnyebb, de mostmár tanulok hétről hétre és így teljesíthető. bennmaradási kérelemhez nagyon nyomós indok kell (betegség, családi okok, egyéb, igazolásokkal alátámasztva), ha nem érzed úgy hogy sikerülne akkor inkább te magad szüntesd meg a jogviszonyod, mert ha kirúgnak akkor úgy tudom 1 évig nem felvételizhetsz vissza a KVK-ra. Én is magamtól mondtam fel a jogviszonyt és kezdtem "újra" távon.
Már megbántam, nappalin ha hétről hétre tanultam volna akkor könnyebb lenne. De ez van, előre kell nézni
Ha van még remény, akkor próbáld meg az 55 kreditet.
-
törölt tag
hosszú idő után jelentkezek megint
sajnos én is bekerültem ebbe a gödörbe, hogy 4. félév végére 55 kredit nem lesz meg... elbaszások sorozata... újrafelvételit beadtam, de karcos, hogy felvesznek-e. ilyen bennmaradási kérelem vagy ilyesmi van? pl. hogy teljesítsek mindent ettől függetlenül és akkor engednek, vagy teljesítsek mindent és köv. félévben is legyen meg valami átlag, stb.
nem szívesen mennék át másik egyetemre, mert ppke-itk-t is bejelöltem, de eléggé vegyesek a vélemények róla... másik lehetőség, meg a "szomszéd" a KVK, ott 2 félév X kredittel és átjönni vissza NIK-re, de hát jó kérdés...
-
mepet
addikt
válasz
proradeon #3976 üzenetére
Én előző felévben csináltam meg Bugyjásnál levelező tagozaton az ÁMI-t.
Volt egy rövid beadandó esszé. (Gyakorlatilag bármilyen műszaki témából írhattál) Ezen kívül volt egy fakultatív (tehát nem kötelező) házi feladat és egy ZH, amin szabadott kézzel írott képletgyűjteményt használni. Nem volt könnyű, de ha bejártál és megcsináltad a házit, akkor simán teljesíthető volt.Ha jól emlékszem, akkor azt mondta a tanár, hogy nappalin 2 ZH van.
De vigyázz, mert ha jól tudom Óbudán tök más a tárgytematika, így járj utána, hogy elfogadják-e a tantervedben!
-
-
válasz
proradeon #3976 üzenetére
Baka meg Bugyjás tartja. Nem Bugyjásnál voltam ÁMI-n, de tanított másból, ahol eszméletlen jól leadta az anyagot, de azt keményen vissza is követelte. Baka
vicc kategória azaz ember. Mesél a nagy semmiről, és kompletten egy könyvet követel meg, illetve plusz amit ő még leadott órán. De a tárgyteljesítése nem nehéz, mivel az anyagot nem egyszerre kéri vissza, hanem szorgalmi időszakban több rész zh-t írat, ami ha sikerül, akkor vizsgán az a rész nem kell.
-
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Tavaszmezon Altalanos Mernoki Ismeretek targybol? (KVK)
Ki tartja? Jol tartja? Jol magyaraz?Csak mert Obudan Ka'lnay tartja es velemenyem szerint eleg szarul, igy gondolkodom rajta - HA egyaltalan van ilyenre lehetoseg (?) - hogy obudai hallgatokent felvennem Tavaszmezon ezt az A'MI ta'rgyat, mivel Ka'lnay meglehetosen szarul magyaraz velemenyem szerint.
Az esetleges valaszt elore koszonom!
Udv,
proradeon -
Karana
csendes tag
sziasztok!
Bár én még nem vagyok hallgató, de ezt tervezem.
Szóval, azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen információtok arra nézve, hogy hány ponttal lehet kb bekerülni villamosmérnökire? Megnéztem a felvi.hu-n hogy mi a min pont, de azt általában túl szokták teljesíteni.^^' Lehet hogy nem ez a legmegfelelőbb hely ennek a kérdésnek, de ezt linkelték be nekem, hogy itt kérdezzek rá.
És bár nagyon kíváncsi vagyok még se volt kedvem több ezer hozzászólást átfutni a válaszért... ezért elnézéseteket is kérem.
-
mepet
addikt
válasz
madd dogg #3971 üzenetére
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/downthemall/
Ez egy mozilla addon, még nem próbáltam, de elvileg ilyesmire való. Van még 1000 alternatívája, de a böngészők alapból nem tudnak ilyet. -
madd dogg
senior tag
Hi. Bánki túlélésről hogyan tudok egy adott mappát letölteni? Nem akarom egyenként nyitogatni a fájlokat.
-
Az hogy hol, azt neked kell eldönteni (lakóhely v. munkahelyhez közeli legyen). Az alapfokhoz nem kell nagy tudás. Ha rá állsz akkor max 2,5 hónap és megszerezheted.
Én 4 hónap kemény angolozás után, nulla kezdő tudással, szereztem meg elsőre a nyelvvizsgát. Természetesen a TELC-nél
. Ha mész akkor csak oda menj!!!
-
Üdv mindenkinek!
Jómagam nem a topic címében található egyetemre járok, viszont elképzelhető, hogy ti tudtok nekem segíteni.
A Pannon Egyetem hallgatója vagyok, a nagykanizsai kampuszra járok mérnök informatikus BSc szakra - ez a 4. félévem. Ebben a szemeszterben többekközt van egy "adatbázis-kezelő rendszerek elmélete" nevezetű tárgyam 2 kreditért. A problémám az, hogy a tárgy 100%-ig angol nyelvű. A jegyzet/diasor, illetve az óra nyelve is angol. Bár nem vagyok teljesen fogalmatlan az angol nyelvhez, de úgy érzem, ide kevés lesz a tudásom. Nekiálltam lefordítani a diákat, de egyrészt nagyon lassan megy (elveszi az időt a többi tárgytól), másrészt pedig a szakzsargon miatt könnyű félrefordítani a szöveget.
Egy szó, mint száz: akinek már volt (vagy épp' most van) ez a tárgya, rendelkezik valami magyar nyelvű jegyzettel? Nagyon sokat segítene nekem, illetve a szaktársaimnak, ha a rendelkezésemre bocsájtanátok ilyen dokumentumokat.
Annyit mondanék még, hogy az "adatstruktúrák és algoritmusok" című tárgyra épül - hátha ez segít valakinek.
Előre is köszönöm!
-
Jhonny06
veterán
VEP féléves beadandónál lehet XNA-t használni, vagy csak simán WPF-el kell megcsinálni?
-
tildy
nagyúr
válasz
raczger #3960 üzenetére
Mivel inforol volt szo, azt meg nappalin vegeztem, info nappalirol beszeltem.
Mondjuk a mostaniak csak orulhetnek, mikor en az infot csinaltam anno, ha nem jott ossze a fizika, vagy az archi, akkor tettek ra, egy ev kihagyas.lenyegtelen hogy 10-bol egy nem jott ossze , vagy 5, koszonjuk, jojjon vissza jovore.
Egyebkent azert a a harmada vegzett, mert lebuktak ugye hozzank. Igy az eredeti, original tarsasag felezodott 1. ev vegen, felezodott 2. ev vegen stb.
300an kezdtunk, 100-an vegeztunk.
mondjuk altalaban akkoriban koop nelkul 4 ev alatt teljesitette a tobbseg.
-
Jhonny06
veterán
válasz
raczger #3960 üzenetére
"estire tényleg azok jönnek akik tanulni akarnak"
A számok alapján mégsem. Amúgy semmit nem jelent, hogy ki hogy megy a második félévre, egyrészt nem tudod, hogy mi miatt nem tudta teljesíteni az adott tárgyakat (magánélet, stb.), másrészt tényleg iszonyatosan ritka, hogy valaki elvégzi 7 félév alatt, már-már azt is mondhatnám, hogy mindegy, hiszen ez sem mutat vagy befolyásol semmit.
-
raczger
őstag
Az is estin volt? Úgy gondolom azért, hogy nappali-esti különbözik ilyen téren, estire tényleg azok jönnek akik tanulni akarnak és nem csak megjelöltek egy iskolát, hogy legyen valami. Év elején elmondták, hogy itt sokkal többen végeznek, ha a százalékokat nézzük, közel a fele kap diplomát, na de azt elfelejtették megemlíteni, hogy mondjuk hányan végzik el időben. Az első félévet nézve én már azt is kétlem, hogy ebből a csoportból a fele el tudja-e végezni.
-
raczger
őstag
Kíváncsiságból összeszedtem néhány dolgot, kis statisztikát készítettem az első félév után, nik mérnök infó, esti képzés. Azokat az embereket néztem akik felvették az első majd az arra ráépülő második féléves tárgyat, tehát a négy legfontosabb tárgyból ennyien mentek át:
dmla: 90/29
anal1: 84/20
oop: 111/31
fizika: 102/24Plusz még összeszedtem azt is, kik azok akik az összeset felvették első félévben és az összes második féléves tárgyat is ebből a négyből, és mindössze 9 ember, tehát jelenleg 100 emberből (annyit vettek fel év elején) 9 embernek van esélye egy félév után, hogy időben elvégezze az iskolát.
-
g@bo
nagyúr
hi
van javaslatotok, hol érdemes -esetleg- tanfolyam + vizsga keretében letenni egy alapfokú angolt?
ennek hiányában 3 éve nincs diploma / bmf / és a köztiszt bér nettó 88.000 ruppó... ami annak fényében is szégyen, hogy a meki milyen "bőkezű".
a nyelvviszga amnesztiával kapcsolatban a tavaszmező to még ül a babérjain, de nyáron várható valami belső tanfolyam, a jóég tudja milyen feltételekkel.
-
Takuun
aktív tag
Kérném azokat akik OE-RKK KÖM levelező vagy nappali szakon tanul vagy tanult, hogy vegye fel velem a kapcsolatot?
Előre is köszönöm!
-
mepet
addikt
válasz
buherton #3953 üzenetére
Én is villamos melót keresek (főleg hiradósat), írtam magamnak egy listát, megosztom veletek, hátha segíthet (lehet, nem mind Bp-i, de ahol ezt feltüntették, azt bele sem írtam):
Munkahelyek:
Ericsson
Knorr - Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
evosoft Hungary Kft.
ThyssenKrupp Presta Hungary Kft.
Vodafone | VOCH
Bosch csoport
SAMSUNG Electronics
Nokia Siemens Networks
Balluff Elektronika Kft.Munkaközvetítők:
frissdiplomas.hu
Jobline.hu
Pannonjob Kft.
Kelly Services
Randstad
Workania.hu
Adecco
CV-OnlineRemélem ezzel nem rontottam a saját esélyeimet
Én amúgy a ph rangokat törölném a fenébe, mert szerintem azért ír mindenki ennyi értelmetlen hsz-t...
-
-
mepet
addikt
válasz
buherton #3950 üzenetére
Én csütörtökön megyek a HVG állásbörzére, az 10-szer nagyobb, mint az ÓE-s lesz!
Akit érdekelnek az állásbörzék, annak egy kis segítség:
HVG Állásbörze (Budapest): 2012. február 22–23.
Műegyetemi Állásbörze (Budapest): 2012. március 6–7.
Óbudai Egyetem Állásbörze (Budapest): 2012. március 13–14.
Profession Virtuális Állásbörze (online): 2012. március 20-22.
Miskolci Tudomományegyetemi Állásbörze (Miskolc): 2012. április 4.
Monster Virtuális Állásbörze (online): 2012. április 16–19.
Debreceni Egyetem Állásbörze (Debrecen): 2012. május 2. -
válasz
raczger #3949 üzenetére
Mint már írtam nem fejtem ki.
ON: Idén végre Tavaszmezőn is lesz állásbörze
.
-
-
-
raczger
őstag
DMLA Kárász Péter, ő elég jól tanít, nem is tanultam rá sokat, azzal nem volt gondom.
Anal1, Cserjés Ágota, hát ő nem tanít túl jól, de legalább rendes (ez nem volt mondjuk elég ahhoz, hogy átmenjek).
Kössz, Vajda oldalát ismerem, viszont György Annáét még nem.
Igen, estin csökkentett óraszám van, külön kis csoportos gyakrolatunk nincs is matekból vagy fizikából, ugyanúgy előadáson oldottunk meg feladatokat, nem volt túl hatékony, meg aztán 4 óra zsinórban ugyanabban a teremben, nem lehet arra délután/este igazán odafigyelni. -
mepet
addikt
Emlékszem nekünk 2006-7 táján dr. Cserjés Ágota volt a matektanárunk a KVK-n nappalin. Ő infókaros tanár volt alapból, de minket is ő tanított. Hatalmas tempóban nyomatta az előadást, és azon kevés tanár közé tartozott, aki szinte minden előadás végén tapsvihart kapott.
Ő volt a Kandón az egyetlen olyan matektanár, akinél nem szabadott azt a (mellesleg igen hiányos) segédletet sem használni, amin rajta voltak az alap integrálási és deriválási képletek.
Ja és nagyon rendes volt, pl. amikor egyszer 1 órát késtem az egyik vizsgáról, akkor írhattam egy órával tovább... No meg ha pár pont hiányzott, akkor egy kis szóbelifélével "átrugdosott". -
tildy
nagyúr
3 szigorlatunk volt:
- Analizis
- POA plusz OOSFET plusz archi ha jol emlekszem ( de most kicsit elbizonytalanodtam, volt-e benne archi) -> programozasi szigorlat.
- elektronika es digitalis technikaAmugy nem voltam sose egy kiemelkedo tanulo, az elso felev volt a legkonnyebb nekem, a masodik ev ( 3.-4. felev) a legnagyobb szivas....
Gyorgy Anna orait en nagyon szerettem.
-
C^^
őstag
válasz
raczger #3939 üzenetére
Hmm, ki tartja nektek estin a matekokat?
Tudom ajánlani Vajda oldalát, szerintem jók a diasorai, én sokat tanultam innen, főleg anal2-ből.
György Anna oldalát is megnézheted, vannak jó segédanyagok DMLA-ból, és a gyakorlófeladatok is jól összeszedettek. Főleg analízisből igazából nagyon fontos szerintem, hogy kismillió feladatot megoldj, mert másképp nem megy.Azt is mondanám, hogy jövőre nézz be egy-két Vajdás előadásra (ha nem vizsgakurzusos vagy), vagy akár gyakorlatra, de hát gondolom nem véletlenül vagy estis. Ha jól sejtem, nektek az óraszám is kevesebb, ugyanannyi anyagra, ugye?
Amúgy volt 1db 4-es SZTT, ő tett is különbözeti vizsgát, és megkapta a 4-est megajánlottan a szoftverszigorlatra. Ezen kívül 1db ember volt, aki 5-öst kapott szoftszigón. A többi mind közepes, vagy inkább elégséges, már aki átment... (Vagy nem vágták ki már a beugrón, mint pl. engem is kétszer. Igaz, ez a saját hibám.)
tildy: Sajnos a keresztfélév most sem divat, se hely, se oktató nincs rá.
Nektek volt szigorlat archiból is? Amúgy mindig van egy olyan érzésem, hogy nekünk már jóval könnyebb dolgunk van még így is, mint a pár évvel ezelőttieknek.Így sem lesz egyszerű archin átjutni, ahogy felsőbb évesektől hallom.
OTDK különdíjhoz meg -
Nem tudjátok véletlenül hogy a plágium ellenőrző szoftverre mekkora fájlt lehet maximum feltölteni?
MOD: tárgytalan: [link]
Imádom, amikor felteszek bárhol egy kérdést jó részt fél percen belül ráakadok a gugliban... Ennél már csak az jobb amikor pl. programozás van valamit nem tudok megkérdezem az ismerőst, ahogy kimondtam a kérdést rögtön belém nyílal a megoldás.
-
raczger
őstag
Egyetlen 4-es és 5-ös nincs is ennyi ember között? Hát na azért itt van gond
Nálnuk, ha jól számoltam pl anal1-ből kb 90 emberből 20 ment át, és ugye ez esti, ide tényleg tanulni jön a többség, az emberek nagy része be is jár minden előadásra és emellett van ez az arány. Nekem anal1ből pl az a problémám, hogy nincs egy normális, összeszedett anyag amiből lehetne rendesen tanulni, látom, hogy nem nehéz, csak hát sok helyről kell összehalásznom a tanulnivalót (mert a tanár órán nem tudja emberi nyelven elmagyarázni). Én azzal a tervvel jöttem át ide, hogy időben végezzek, hát ez már második félévre megdőltMost már annak is örülnék, ha 4 félév alatt meglenne a matek és szoftver szigóm.
-
tildy
nagyúr
válasz
Xantomas #3930 üzenetére
Hat erdekes egy elvarasok vannak, en diploma utan 5 evvel sem kaptam 200nal tobbet nettoban, 5 ev helpdesk/support/alkalmazas admin, meg 15 ev fejlesztoi tapasztalattal...
A realis valahol kezdoberkent 130-200 netto kozt kene legyen , kb.
C^^: ez regen, a mi idonkben is igy volt, csak akkor meg keresztfelev se nagyon volt. 9 targybol 1 vagy ketto nem sikerult? Koszonjuk, jojjon vissza jovore. Engem pl. ugy elkuldott archi szigorlatrol Broczko, orom volt nezni... Kerek perec megmondta: nezze a jo oldalat, menjen ki angliaba, tanuljon nyelvetSzoval bukta volt, egy ev mulva pedig rakerdeztt, kijottem-e
Amde tisztelem , allamvizsgan korrekt volt, es miutan OTDK-rol kulondijat hoztam el, nem szivozott
Szoval regen sem volt maskent, 300an kezdtunk, masodikba mar csak 150en mentunk, 80-90 korul allamvizsgaztunk.
-
válasz
Xantomas #3933 üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy oda is lehet(ett) menni.
Siemensnél bajok vannak am összességében. Zsugorodik, már egyáltalán nem olyan innovatív és nagyra törő mint volt. Tavaly gyakornoknak akartam jelentkezni, de az emberke úgy elhajtott, mint ha beszóltam volna neki, de nem csak ebből tudom hogy bajok vannak ott. Most a fellendülő vállalat az a Bosch, de abból inkább a gyártás, mint sem a fejlesztés jellemző a magyarországi régióban.
-
-
C^^
őstag
válasz
raczger #3928 üzenetére
Nem tudom, hogy estin mi a tapasztalat ilyen téren, de nappalin szerintem sokan jönnek rá az elején, hogy ez nem megy nekik, és maguktól otthagyják, vagy elmennek suli mellett dolgozni, esetleg nem veszik kellően komolyan. (Sajnos sok ilyet is látni nappalin.)
Emlékszem, hogy 400+-an voltunk tavaly anal1-ből, anal2-t már csak 21x-en vettük fel. Most 4. félévben valszámon 175-en vagyunk + 29 vizsgakurzusos, és ebből közel sem mindenki 2010-ben kezdett...
Progból még durvább volt a helyzet, már AAO-n is elvéreztek sokan. (Nem emlékszem pontosan, de bőven 50% fölött volt a bukási arány) PPT-ről meg SZTT-ről nem is beszélve.
Elég csak ránézni az idei SZTT eredményekre.Szoftszigón is elbuktunk elég sokan, pedig idén egész jó aránnyal engedtek át embereket az előző évekhez képest ha jól tudom.
Alig tudok olyan emberről, aki még most 4. félévben is tartja a mintatervet, de továbbra is tartom azt sokan vannak, akik nem veszik komolyan, vagy maguktól szállnak ki.
-
Xantomas
őstag
Üdv újra köztünk
Sajna a diákmunka így megy. Egyre inkább mennek le az árak, és a válság alatt a cégek ugyan annyit adnak a munkáért, mint anno, csak azóta 16% adó terheli a minimálbér alatti diákmunkát, a diákszövetkezetek költségei is nőttek, a diákok meg kevesebbet is kapnak kézhez. Amit meg esetleg kibulizik a diák, a cégnél, ahol dolgozik, azt lenyeli a diákszövi.
A koop viszont egyre inkább röhej.
Bemegy a hallgató és az első napon közlik, hogy ez a PC-je, ide üljön le, és ne nyúljon semmihez. Letelik a koop, és a hallgász nem tanult semmit, és pénzt is alig kapott érte.
Szerencsére a versenyeken egész jó kontaktokat lehet szerezni, és a cégek bombázzák a diákokat állásajánlattal, meg "gyakornoki" munkával.
Mod:
viszont a legviccesebb az egészben, hogy a hallgatók se nagyon vannak tisztában a munkapiaci értékükkel. Frissen, végzendők egy része meg van győződve arról, hogy nulla diákmunka tapasztalattal, és 4 éves képzési idővel 1 hónap alatt el fognak tudni helyezkedni 300E ft netto körüli bérért.
A másik észrevétel pedig az, hogy sokan panaszkodnak arra, hogy végeznének, 1-2 félév van hátra, a csúszások miatt nincs felvehető értelmes tárgy, és ezért mennének dolgozni oda, ahol friss diplomásként is folytatnák. Adják be a CV-ket, és senki semmit visszajelzést nem kap. (szintén cseppet üres CV-vel, és a vicc, hogy ahol eddig voltam szakmai diákmunkában, egy távközlési multinál, oda senkit nem tudok a helyemre vinni, mert arra fintorognak, hogy kevés a pénz amit kapnának érte) -
tildy
nagyúr
válasz
Jhonny06 #3927 üzenetére
Kooperativ kepzes? Alapbol van a Kandon. (Niken, OE-n,stb. nekem akkor is Kando marad orokre
).
Amugy meg nem mindenki tud otthon lakni
Vagy szerinted pl. en is minden nap 100 km-eket utazgattam? (Igen, nagyon sokan nem budapestiek, es nekik biza koleszt, ( MEnnyi is a @BMF? majd 20 ezer forint? ) vagy albit fizetni kell. Es ugy biza a havi 60 egy poppet keves...
Az alabbiakat tudom: 2001ben 90 ezerert helpdeskeztem ( egyik netszolgaltato) , majd reszmunkaidoben ez lett kb 80. 11 eve volt. 2003ban heti ket nap diakmunkaert kaptam 50-60 ezret az egyik mobilos cegnel.
Aztan 2008-ban heti 4 nap dolgoztam diakmunkaban, akkor 120-130 ezret kaptam.
Es azota csak nott pl az elelmiszerek ara.
Amugy valaki mar irta, az ilyenek nyomjak le az arakat, emiatt nincs esetleg az sem megfizetve, akinek gyakorlata van.
-
raczger
őstag
mérnök infósokhoz lenne egy kérdésem
most kezdtem a második félévemet estin (bsc) és nagyon meglepődtem, hogy már most mennyien lemorzsolódtak progból és matekból, alig láttam olyan embereket akik első félévben ott voltak nagyjából az órákon, tényleg ennyire megszűrik az embereket? azt hiszem én még szerencsésnek mondhatom maga, mert csak a fizika meg anal 1 nem jött össze, de legalább aláírás megvan mindkettőből -
Jhonny06
veterán
Helpdesk a világ legszarabb melója, soha nem mennék oda, pedig nem vagyok a munka ellen. Őszintén szólva engem annyira nem érdekel, ha egyetem mellett kisebb órabérért alkalmaznak. Amíg otthon lakik az ember, nincs annyi kiadás, később pedig megtérül - magasabb fizuval indítok, mint a gyakorlat nélküliek. A gyakornoki munkának a tapasztalatszerzés a lényege..
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Jhonny06 #3924 üzenetére
Mert mondjuk egy sima telefonos helpdesk is tobbet fizet ennel... Es ott is ugyis betanitanak. 2008ban kaptam , mint irtam diakmunkaert 1100as orabert... Fejleszto gyakornokkent ( ertsd korabbi szakmabeli tapasztalat ( helpdesket nem sorolnam ide), fejlesztoi tapasztalat nem volt) ....
-
Jhonny06
veterán
Gondolom valamiféle diákmeló, bár ha valaki nagyon a tapasztalatra megy és nem annyira érdekli a pénz, akkor oké, később úgyis megtérül. Szerintem a kötelező egyetemi gyakornok melókért egyáltalán nem fizetnek, vagy csak helyfüggő, de már hallottam ilyet. Ahova én jelentkeznék fejlesztő gyakornoknak, ott attól függően, hogy hány napot tudsz dolgozni egy héten, 20k-t adnak és minimum 3 nap (azaz heti 3 nap havi 60k, 4 nap 80k, 5 nap 100k). Nem tudom, hogy egy gyakorlattal kvázi nem rendelkező diáknak miért kéne többet fizetni (és ezzel most magam ellen is beszélek).
-
tildy
nagyúr
válasz
bartuszsuzsi #3900 üzenetére
700 forintert max meg epp sulibajaro, elso vagy masodevesek mennek el webprogramozasra, vagy akinek nagyon hianyzik a penz. Ha heti 40 orat szamolunk, akkor 40x700=28000 forint... Na ne... Ugye ez vicc volt?
Vagy ezek diakoraberek??? De meg akkor sem sok.
Lassan 4 eve, hogy 1100 forintos kezdooraberert dolgoztam egy mobilos cegnel, gyakornokkent, diakmunkaban. Ahhoz kepest vicc a 700as oraber... De inkabb szegyen. -
törölt tag
Ha esetleg vannak valakinek 2. féléves KVK jegyzetei, amitől megválna, akkor írjon rám.
-
Remus389
veterán
válasz
ezek netto vagy bruttó bérek?
-
mepet
addikt
Kértem a topic visszahelyezését a Lokál-ba.
-
válasz
neil_mullen #3918 üzenetére
Ezt az egészet úgy fogd fel, hogy jöttél teszem azt gimmnáziumból. Ott tanultál mindent. Most eljöttél ide, ahol a villamosmérnöki szakirányon vagy. Itt kezdetben mindent tanulsz ami a villamosmérnökhöz köthető. Ezután szakirányt választottál, ahol a villamosmérnök bizonyos területén tanulsz mélyebben, de ez még mindig egy komplett területet átfogó tanulás. Ezután választasz modult, ahol a szakirány területén belül egy kisebb szegmenst célzol meg még mélyebb tudás elsajátítás reményében. Majd miután kikerülsz innen, és ezen a területen helyezkedsz el, akkor tovább szűkíted kört, és ott már tényleg azt fogod tanulni, amire szükséged van.
Szakirány választás páratlan félévekben van, modul választás páros félévekben van. Vagyis neked most lesz ennek a félév végén, és csak egyre jelentkezhetsz.
-
válasz
neil_mullen #3916 üzenetére
További specializálódás, ennek a félév végén kell választani.
-
neil_mullen
aktív tag
a szakirányokon belül ezek a modulok mit jelentenek? ezeket mikor kell választani? pl: automatika szakirányon belül van: Épület- és közmű automatizálás, Intelligens elektronikai rendszerek, Programozható irányítások, járműelektronika és Robotok és CNC gépek, szervohajtások.
-
-
-
Gyerekek, nyilván nem a 900Ft-ra mondtam a mekis dolgot (egyetlen ilyen ajánlat volt), 700-at pedig ott is lehet pörgetni. Ezek a bérek nevetségesek, 160 bruttót pedig konkrétan bolti eladók keresnek pl. az Alleeban. Ezért tart itt a szakma, mert bagóért áruljátok a szaktudásotokat.
moha: nyilván csak egy kiragadott példa volt. A hegesztős dolog ugyanúgy gáz.
-
-
Spet
addikt
Nem nem azért akar mindenki a mekibe menni dolgozni mert 900 Ft az órabér, hanem mert nincs más. Az alap kezdő bérezést ott ha jól emlékszem 420 Ft-ról indul (mint egy alap diákszövetkezet minimál órabére a szerződésben), ha jól dolgozol, akkor felmegy 450-re
.
Igaz nem értek a programozáshoz, de én így is elfogadnám az itt ajánlott órabért. -
Jhonny06
veterán
A Mekiben 500-at adnak, be is baszna a 900-as órabér (nem mintha olyan sok lenne, de itthon sajnos már az). Egyébként egy egyetemista simán elvállal ilyesmi programozási munkákat, diplomáig nem nagyon veszik fel máshova ugye, a gyakornoki meló meg kb. ugyanígy fizet. Nem mondom, hogy korrekt (1200-tól inkább az lenne), de lehetőséget biztosít.
Szerk: Amúgy ha kiszámolod, hogy napi 8 óra munka 8*900 = 7200, 22 munkanappal egy hónapban ez majdnem 160k. Diplomás pályakezdők mondjuk 200-tól indulnak (kb. reális), nem _olyan_ rossz ez.
-
válasz
Ilyen órabérek nem a Mekiben szoktak lenni? A Java munkáért meg külön vicc a 900 Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- AM 5 lapok
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest