- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Peter Kiss: Cockpit
Új hozzászólás Aktív témák
-
tombar
senior tag
válasz
#19617792 #3985 üzenetére
szia!
egyszer élhetsz méltányossági kérelemmel, de csak akkor ha 50 kredit felett leszel. nem kell túlspilázni a dolgokat, effektíve nem kell semmilyen igazolás, csak jól meg kell indokolnod h miért is akarsz bennmaradni és nem újrafelvételizni. gépész karon idáig mindenkinek megengedték a továbbtanulást, ha jól tudom. to-ra caplass be és ott elmondják h kinek kell írni, de elvileg a dékánnak kell ill. az oktatási koordinátornak. én amondó vagyok h jelentkezz újra. egyrészt tiszta lap, másrészt ekkor már 12 félévvel rendelkezel bsc-n. nem olvastam végig az egészet, de 4 aktív féléved van? mert ha 4 féléved volt 2 passzívval, tehát csak 2 aktív féléved van, akkor no para, csak legyen meg a 30. ha 4 aktív féléved van már, akkor szopóág. :S -
tombar
senior tag
ja tényleg, bocsi összekevertem
őőő azt nem tudom, mert az elsőre meglett. van fent a honlapon példatár megoldásokkal, azokat csinálgasd szerintem, szépen tanulgasd a húzószilárdságot, keménység mérést, technológiai vizsgálatokat (csészehúzó meg erichsen), roncsolásmentes anyagvizsgálatot meg a gyakorlat anyagait. ha megy a számítás (törési szívósságot kérdezte az öreg? minden évben belerakja vagy 10 pontért) akkor már annyira nem vészes a szitu. múltévben sikerült belenyúlnom egy egyszerű témába (képlékeny-rideg), szal számíthatsz arra is.
-
tombar
senior tag
szia!
valahogy úgy, csak egy kicsit nehezebb lesz és jézusbá fogja javítani, szal szopó. gondolom fefe3c lehűlési diagram lesz. gondolom olyan is várható, ahol 3 szövetelemet kell számolni, amot még én sem nagyon tudok, pedig 4es lettem belőle és kentem vágtam (szóval nem olyan nehéz csak időt kell adni a megértésre, Kutihoz vagy Nagynéhoz meg menjél oda, elmagyarázzák neked 5 perc alatt, utána meg gyakorolsz 2-3 órát meg tanulsz). gondolom lesz sima fázisos számolás is. trükkösek, mert úgy adják meg h pl A 0%ban oldja B fémet, viszont fordítva meg mondjuk 5%ban, aztán meg számolgass az emelőszabállyal. hidd el, sokan elrontották
am tanulj rá sokat, geg1gyel meg ne szarakodj, ha cadcames akarsz lenni. az csak konstruktőröknek kell meg autósoknak. viszont kicsidzsínél érdemes átmenni. nekem csak a 2. kellett pótolnom. asszem a rootkiteket kérdezte meg a raid tömböket. -
tombar
senior tag
Látom megy a passzív féléves konfigurálás. én kemény 7 kreditet csináltam meg a legleső félévben. szép...
aztán passzív, félév ultraszopó meló, aktív félév és at 4es
gondolom nem azért lett meg csak pár kredit, mert mindegyik tanár kicseszett veletek. (jó persze nekem is van pár kedvenc tanáromhogy kapnák be
)
én is elég link voltam, de egy félév műszakozás egy nagyon idegesítő és lélekromboló cégnél meghozta a tanulási kedvemet. én a passzívra szavazok, főleg h 4 félév alatt meg kell lennie az 55 kreditnek is. -
tombar
senior tag
elsők lettünk
amíg nem tudunk kvázi homogén szerkezetet kialakítani (pl. tésztahibák /alak és minőség/), addig csak tájékoztató jellegű számolásokat végzünk, erősen "aláméretezve".
bakker csak annyi volt h áldoztam egy normális kisgépre. nem kellett szenvedni a böhöm sarokcsiszolóval. -
tombar
senior tag
tényleg?
csak h konstruktívan álljunk a dolgokhoz, az idei háziversenyre gondoltam... -
tombar
senior tag
valaki épített bánkis tésztahidat?
-
tombar
senior tag
lool azért ennyire nem vagyok hülye
arra értettem h ha nem félsz tőlük, akkor nem kötekednek. bár egy pázmányos haveromat mindig megtalálják a kubaifekák. csak rendszerint rácsesznek, mert büntető jogász lesz a gyerekből, azt múltkor is besirattatott 2 csókát. elmesélte h milyen törvényeket sértettek meg azzal h belekötöttek meg azt is h mekkora lesz a várható büntetésük -
tombar
senior tag
amúgy nem olyan vészes a tavaszmező. spanom régi albija a rákóczi téren volt, de semmi különleges nem történt velem. másrészt csak akkor kell figyelni ha csoportosulnak, de egyedül vannak, akkor rád sem mernek nézni. egyébként jórészt csak a számukra "csicskákba" kötnek bele. ez kábé annyit jelent, h látszik a csókán h fosik a dakotáktól.
am azt vágjátok h egy kandós gyereket meg akartak késelni ott?sry, nem neked címeztem, csak félrenyomtam
-
tombar
senior tag
Hali!
Én mechának egy sima füzetet használtam, az a legjobb. körzőt vonalzót, sztem felejtsd el, nem lesz rá időd szépen megrajzolni a dolgokat. ÁGT Kégl Tibi bácsival felejthetetlen lesz 3 óra folyamatos unalom. bár asszem első előadáson már veszitek a leejtőnél a fok és % átváltását, ezt tuti h fogja kérdezni zh-ban. am járj be az összes órára, mert sok jót el szokott mondani. infó meg Kicsidzsível gyorsan el fog menni, 1 óra alatt ledarálja azt a 30 oldalt. javaslom h ide is járj be, általában amit ott elmond és hangsúlyosabban vesz, azt kérdezi zh-n is.
Nekem külön van minden előadásra és gyakorlatra egy füzet. Szerintem sokkal rendszerezettebb. Tudod már h AT1 gyakon kivel leszel? Ha Kutival akkor összeteheted a kezedet. Nagy arc és jól magyaráz. ja és Nagyné is.
aprópó: bánki túlélésről hallottál már? -
tombar
senior tag
válasz
Jhonny06 #3191 üzenetére
én úgy tudtam h ott csak olyan téma van, ami közép matekon. int.+def. meg emelt,a mit csak fakton tanítanak.
am fingom sincs én bánkis vagyok, minekünk alapból szopás a matek1-2. másrészt ha jól tudom rejtőn is iratnak szintfelmérőt, oda meg az átlag...khm. mindegy
(no offense ha vki rejtős akkor sry) -
tombar
senior tag
válasz
zierejztu #3189 üzenetére
szia
legcélszerűbb a t.o-ra rácsörögni.
amúgy miért nem mentél be? lehet h egyszerűbb lett volna.
btw ha bármilyen gondot van a sulival kapcsolatban, nyugodtan kérdezd a kari hököt, ők azért vannakvagy a esetleg ápolj jó kapcsolatot a t.o-s nénivel és könnyebben kapsz a kérdéseidre választ.
szintfelmérőkhöz meg sok sikert, állítólag nem olyan vészesek -
tombar
senior tag
jaaaaj szenvedsz te még infón kg-nál. lesz ott minden mint a búcsúban az ati r700as (vagy nemtom) gpujától a mem.kezelésig minden. egy előadás cirka 30 oldal tömény adat, amit pöcre vissza kell adni. elméletileg nem kell majd rá bejárni, de érdemes, mivel az anyagból nem kell az összes.
-
tombar
senior tag
anyagtudomány
az ilyen embergyilkos tárgy. elvileg minden gyakorlaton lesz beugró, ami annyit jelent h ezeket kell majd megtanulnod (sztem még frissülni fog a beosztás) és majd ebből az 5-10 oldalból fognak kérdezősködni. ha nem tudod a választ, jobb esetben addig kérdezgetnek, amíg kinyögsz vmit, vagy rögtön kivágnak
. a zh-kra meg nagyon fel kell készülni. pótzh-k sokkal nehezebbek. amúgy at1 nem nehéz, kellő gyakorlás+tanulás (+ najó egy kis szerencse is társul h abból az 50 oldalból azt kapd amit éppen tudsz) össze lehet hozni egy 4est. mateknál ha gyakra bércesnéhez kerülsz akkor kösd föl a gatyát, mert én ahányszor hozzá kerültem, meghúztak.
-
tombar
senior tag
helló!
én felsős vagyok, de elsőre nekem sem mutatta meg az összevont féléves nézetet. miután megcsináltam h normál nézet->heti nézet->szept.12. akkor nekem kidobta az órarendet, majd ezután ment a féléves nézet is. bár ha elsős vagy, akkor asszem reg.héten kapod meg.
btw. egy dolgot mindenképp jegyezz meg! mecha+matek+at(!) tokkal-vonóval. különben csúszol, mint állat. -
tombar
senior tag
kit megy termóba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest