- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Van saját parkoló. Ha a Margit híd felől jössz, akkor a mozdony előtt kell felkanyarodni és kvázi a NIK hátsó bejáratához érsz. Vizsgaidőszakban tuti van üres hely, máskor nem annyira.
Bár mintha már ott is sorompó lenne, hogy oda behajthatsz-e hallgatóként, az jó kérdés. A Stop Shop nagyon messze van gyalog a NIK-től, ezt kalkuláld bele.
-
Tomics
addikt
Sziasztok!
Az óbudai egyetem óbudai telephelyének (új épület vagy a mozdonyos) van saját parkolója amit a hallgatók használhatnak? Ha igen hol?
Ha nincs, akkor tudtok esetleg a környéken olyan parkolót mondani ahol nagy biztonsággal meg lehet állni? Őrzött fizetős is jó, az utcán nem szívesen hagynám a kocsit arra a pár órára sem amíg vizsgázok.
Esetleg még arra gondoltam hogy ott van a stop shop, annak a parkolójában hagynám.
-
haromegesz14
aktív tag
Egyetemen belül van lehetőség bárkinél érdeklődni gyakornoki munkalehetőséggel kapcsolatban?
-
Khan13
senior tag
válasz
donjohnson #5694 üzenetére
Elméletileg pontosan így működik.
-
donjohnson
addikt
sziasztok,
ha felveszek egy pótvizsgát, de közben meglesz a sima vizsga, akkor a pótot leadhatom majd előző nap 12 óráig?
mert egyelőre úgy érzem, hogy nem lesz meg a mostani. -
Jhonny06
veterán
válasz
#12928000 #5691 üzenetére
Bőven. Igazából nem automatikusan megy, hanem az ügyintéző teszi a "számládra", szerintem már hétfőn is ott lesz, legkésőbb kedden. Előző nap délig tudsz egy vizsgára/pótlóra jelentkezni.
Viszont az alpótot magadnak kell majd kiírnod a Neptunban, ha megérkezik a pénz. Csak úgy tudsz jelentkezni.
-
törölt tag
Sziasztok! Vizsgaidőszakra kiírt aláírás pótló "vizsga" már fizetős? (ugye 1 zh-t írtam szorgalmi időszakban, az kuka viszont nincs több lehetőség csak vizsgaidőszakra kiírt vizsgaként.) Illetve ez mennyibe kerül 2000 ft? Bánki amúgy. Előre is köszi! Szerintem gyorsabb h ide írok mint a to-nak.
-
hunterrop8
tag
Az rendben van, hogy a munkaadótól kell igazolás, hogy ott voltam. De vmi olyat mondtak ott, hogy pl amikor bme-sek mennek hozzájuk, akkor nekik kellett vmi papír a gyakorlat előtt már, hogy ők ott szakmai gyakorlatot fognak teljesíteni, és e miatt nem kell tb-t fizetni meg ilyenek. Ilyen nálunk van? Vagy csak majd igazolják, hogy ott dolgoztam, és azt bemutatom és annyi.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
hunterrop8 #5685 üzenetére
Az egyetemen mindig mindent le kell papírozni. Amikor néha a tanárok ezt mellőzik és úgy csinálnak valamit, az valójában szabálytalan.
Sokan nem gondolnák, de a tanároknak még jegyzőkönyvet is kell készíteniük egy vizsgáról, vagy zhról, ha az a félévközi eredménybe (jegy vagy aláírás) beleszámít.
Csak ezt a diákok nem látják.
-
Khan13
senior tag
válasz
hunterrop8 #5685 üzenetére
Ha nem papírozod le, honnan tudja az iskola, hogy teljesítetted?
TO oldalán eldugva (legalábbis nálunk NIK-en minden el van rejtve, hogy könnyű dolga legyen az embernek) találsz hozzá sablont, amit kinyomtatsz, és kitöltesz, illetve a munkaadóddal is aláíratod, lepecsételteted, stb.
-
hunterrop8
tag
válasz
CyberPunk666 #5684 üzenetére
Köszi, megnézem őket
Illetve felmerült egy másik kérdés is, hátha valaki tud segíteni. Mondjuk jövőhéten megkérdezem to-n, de minél előbb kéne. Szóval most nyáron csinálnék szakmai gyakorlatot. És ott az ürge mondta, h szoktak bme-sek is lenni nála gyakorlaton, és nekik kell vmi papír az egyetemtől, hogy ők most ott szakmai gyakorlaton vannak. Ilyen nekünk is kell kandón? Vagy mi a menete a szakmai gyakorlatnak? -
CyberPunk666
senior tag
válasz
hunterrop8 #5683 üzenetére
Én emlékszem, de meghaladja a dolog egy ph hozzászólás kereteit.
Első kérdésem az lenne, hogy kandós vagy? (fontos a válasz szempontjából)
//szerk, visszakerestem és látom igen.
Akkor a kando tk-n van az autokonyv-neszveda
http://kando.prociweb.hu/letoltes/?path=./data/2.evfolyam/Automatika_I/neszvEdakonyv/Ne tévessze meg, hogy ez automatika 1.
A Józsefvárosi telephelyen auto 1-ből annyit tanulunk, mint óbudán auto 2 keretein belül.Illetve http://mai-aut.kvk.uni-obuda.hu/Automatika/nappali.html
Ezen a honlapon vannak feladatok és megoldási menetek.Lesz benne mindenféle szabályozás, egyedül a Z transzformáció nincs már benne az auto 1 kereteiben józsiban.
(Tudom, hogy ott szokták fikázni a tavaszmezős tanárokat és tanítást (mondták onnan átjöttek), de semmi alapja)
Elektro, automatika és villanytan nehezebb itt.üdv, egy műszeres.
-
hunterrop8
tag
Sziasztok!
Már nagyon sok helyen kerestem a kérdésemre választ, sok embert megkérdeztem, de senki sem tudott segíteni. Hátha itt valaki. Szóval aki még emlékszik automatika II. tárgyára, vagy épp most csinálja, az tudna segíteni a PD, PID illesztésben (matlab-ban). Mert csak a PI illesztést tanultuk matlab-ban, de a másik kettőnek nem tudom milyen utasítások kellenének. Vagy szinte ugyan azok mint a PI-nél, csak az illesztés átviteli függvénye különbözik? Ha igen, akkor annak az értékeit hogyan számoljuk?
Szóval valaki tudna ebben a kettőben segíteni? Esetleg valami jó leírása van hozzá, hogy matlab-ban hogy kell megcsinálni?Köszönöm!
-
Sweet Lou 6
addikt
- előadások 30%-ról lehet asszem hiányozni, ez 3 vagy 4 alkalmat jelent, de nem ellenőrzik mindenhol, sőt.
- VIK-hez képest gyakorlat orientáltabb mindenképp.
- matek felmérő van, ha az nem sikerül, akkor kötelezően fel kell venni egy Analízis alapjai nevű tárgyat és azt (is) teljesíteni. az egy hetes előkészítőről sajnos nem tudok nyilatkozni.
-
Khan13
senior tag
Szia
Előadások alapvetően nem kötelezőek, de van amelyik tanár előírja a kötelező részvételt, ilyenkor a gyakorlatokra is érvényes 30% szokott az érvényes lenni. Ettől függetlenül a legunalmasabbra is érdemes bejárni (mondom ezt 6 majdnem 100%-os félév végén).
NIK-en van a legnagyobb mértékben hangsúly a gyakorlati használhatóságon, jó helyre jössz
A Neptun mióta itt vagyok, talán egyszer volt gázos, amúgy mindig sikerült mindent oda felvennem, ahova terveztem (tárgyakat és vizsgákat is).
Volt egy 36-37 éves srác is haveri körben, aki azóta munkahely miatt egyetemet váltott, szóval nem lehetetlen. Illetve szoktam látni egy meglehetősen korosodú figurát isEstin pedig gondolom méginkább az az arány.
-
Pxs
aktív tag
Pár kérdés, aki ráér: (kérdem, mint leendő NIK m.info gólya)
-milyen "extra" követelmények vannak, pl. előadás x %-ra kötelező bejárás és társai ? (ami az "átlagtól" eltér és csak erre az intézményre/karra/szakra jellemző...nem vagyok lusta, csak az EA ugrott be elsőnek ilyenként)
-kb. hány %-ban gyakorlat-orientált a képzés ? (és mondjuk egy VIK-hez képest)
Gyakorlatiasabb vagyok alapból és rájöttem, hogy nem pörög már annyira a CPU, mint anno 10 éve (ergo az emlélet>gyakorlat feltétel hátrány)-ha valaki volt, mennyire jól használható a matek előkészítő tanfolyam (ami a középsulis részt ismétli át egy hét alatt) ? Kell felmérőt írni az elején belőle ?
-milyen a szervezettség, mennyire könnyű bejutni az egyes tárgyakra (Neptunban vagy ami épp van tanulmányi rendszer) ?
-koli van-e a közelben és kb. havonta mekkora térítés ellenében ? (érdi vagyok, ezért vélhetően nem leszek túlzottan a lista elején a pályázatnál, de lehet megpróbálnám). És szubjektív, de mennyire lehet pihenni is ott, ha pihenésre van szükség nagyritkán ?
(gimit kolival nyomtam le és ott közepesen)
-mennyire pörgős úgy általában a közösségi élet ? (ez lehet hülye kérdés, mert egyik egyetem sem kolostor)
-gólyatábor utóbbi években merre volt, hány napos és kb. hányan vesznek rajta részt/év ?
-Ez kakukktojás, mert nem igazán kérdés: 31 lennék nyár közepén...jó pap holtig tanul. Azért még esélyes vagy menjek gyöngyhalásznak ?
Most ennyi ugrott be és lehet nem pont a leglényegesebbek, de nagyon kösz előre is a választ !
-
Khan13
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5678 üzenetére
Amennyi sz@r szakmai szabvál van... Vannak jók is azért, szerencsére. A közgázos tölteléket nem hiszem, hogy újra végig kéne ülnöd, mert a Keletiseken kívül a többi kar elvileg ugyanazt az anyagot kapja.
-
CyberPunk666
senior tag
Programozói oldalon jól fizet a fejlesztés (jobban, mint az üzemeltetés).
De mérnöki oldalon (villany, és gépész) viszont az üzemeltetésben, gyártásban lényegesen jobb pénz van. :/De mivel engem egyébként is érdekel a softwarefejlesztés, ezért erre képzem magam tovább, és így nem lesz gond sem a fizetéssel, sem azzal hogy olyat csináljak, amit szeretek.
El nem tudom képzelni, hogy egy hangos gyártóberendezés mellett kelljen dolgoznom. Én becsavarodom a hangos búgó zajoktól, ha egész nap hallgatnom kell.
Bocs ha rosszul írtam.
A szabadon választhatóak annyira nem vészesek, ha szakmai, akkor meg főleg.
Inkább a közgázt, vállgazdot, meg menedzsmentet és jogot nem akarom soha többet hallani. -
Khan13
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5676 üzenetére
Munkahely függő, hogy mennyit keresel. Sok programozó ismerős sokkal többet keres, mint az üzemeltetők. Szóval ha a matek és a fejlesztés érdekel, akkor ne erőltesd jobban az IT-t a feltétlenül szükségesnél. Az elszámolással nem lesz gond elméletileg, de a szabadon választhatók rendszerét átszabták: eddig 10 sima, 12 szakmai és 3 közgazdasági kellett, de az új tanterv szerint csak 17 szakmai kell. Szakmai pedig csak a NIK-es válászthatók között volt.
-
CyberPunk666
senior tag
Jó, bele nem halok szerintem.
Most a kandót tolom műszer-f4 szakosodással. Szóval villanymérnök informatikai területen, de borzasztóan keveslem a matekot, amit itt leadtak, az érdekelne nagyon, meg szeretnék jobban az IT felé elmenni.Mérnökként, inkább a fejlesztés vonz, nem az üzemeltetés, de sajnos utóbbiban van pénz. Ezért is célszerű lenne jobban rámennem az IT vonalra.
Illetve utána alkalmazott műszaki matematikus a NIKEN is elég vonzó. Lehet a kando MSC-t ki is hagyom.
Gondolom OE-n belül kandó->NIK vonalon el lehet fogadtatni minden gazdasági, jogi, társadalomtudományi meg szabadon választható tárgyat, ugye?
-
Khan13
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5674 üzenetére
Kevesebb felesleges hülyeséget nyomnak le a torkán az ottaniaknak, és a lényeges témák vannak kiemelve. Ez szerintem nem alacsonyabb színvonal, csak szűrt témás oktatás.
Alacsonyabb színvonal a GDF. -
Khan13
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5672 üzenetére
Estin kevesebb az anyag, külön van a zh és vizsga is. A mindkettőt oktató tanárok mesélték, nem próbáltam személyesen az estit.
-
CyberPunk666
senior tag
Biztos van itt olyan, akinek van tapasztalata mérnökinfón a nappali és esti képzéssel is.
Mekkora az oktatás színvonalának különbsége? Estin úgy láttam, hogy pont fele óraszámot írnak, gondolom az órák ezért lényegre törőbbek.
A zhk vizsgák külön vannak, vagy a nappalisokét kell írni?
-
haromegesz14
aktív tag
Valaki vállal fizika vizsgára való felkészítést? 1-2 összeülős alkalomra gondoltam, mechanika és termodinamika számolós feladatokat kellene átnézni, amelyek nagy eséllyel előfordulhatnak vizsgán. Természetesen honorálnám! [NIK]
-
szerenkemnek
csendes tag
válasz
szerenkemnek #5650 üzenetére
Van esetleg olyan, aki most végez / már végzett számítógép-hálózati szakon szakmérnökin?
-
orbit_
csendes tag
Sziasztok!
Végzős KVK-s levelezős hallgató vagyok, informatikai területen dolgozom már jópár éve.
NIK esti MSc-ben gondolkodom, tud valaki tapasztalatot mondani:
- az átjárásról,
- időrendről (munkaidőn kívül vannak az órák, ugye?)
- mennyire húzós, hogy prog-ból pl. nincs túl sok gyakorlatom.Jelentkezés hogy működik? Van felvételi eljárás, ha igen mik a követelmények? Ezt nem találtam a honlapon csak a tantervi hálót ami alapján igen érdekesnek tűnik ez a mesterképzés.
Szakirányokról is szívesen hallanék, egyelőre a Informatikai szolgáltatások szakirány ami érdekesebbnek tűnik számomra(ha jól érzem itt sok átfedés van pl. ITIL módszertannal), mert Gépi intelligencia és Intelligens mérnöki rendszerek tárgyak-ról nincs sok fogalmam.Előre is köszönöm!
Üdv -
Kiglerx
tag
válasz
neil_mullen #5665 üzenetére
Max dékáni kérvénnyel fogadják el, vagy ha utolsó féléved lenne.
ha leadod időben a kérvényt és elfogadják, akkor felveszik Neked a tárgyat, Magadtól nem tudnád. De mivel az Info 2 amúgy is előadásos, nem kell rohanni a helyekért. -
neil_mullen
aktív tag
A következő kérdésem lenne, hátha tudtok segíteni. A következő félévben venném fel az info 2-t aminek a prog 2 labor a követelménye. Sajnos a labor nincs meg prog 2-ből, csak az előadás. lehetséges az hogy egyszerre vegyem fel a kettőt szeptemberben? Ha jól sejtem kérvényezni kell. Erről tudna valaki bővebb infót adni? Megoldható az hogy az előzetes tárgyfelvételnél már felvehessem őket?
köszi
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem amire lehet ,hogy tudtok válaszolni!
Ismerősöm jelentkezett valamilyen orvosira,de most vacillál illetve nem tudja mi legyen ha sikerül neki!Kérdezem én van valami kötelezettsége ha felveszik vagy egyszerűen nem megy el beiratkozni és kész.Ha meg nem megy el beiratkozni az jár e valami következménnyel!?
Előre is köszönöm!Üdv,Ruszki!
-
dipeti
senior tag
Sziasztok! Régebben már kérdeztem, de azóta hátha van új infótok.
Lehet hátránya annak ha a mérnökinfo-t angol nyelven tanulom? (Pl. Tanárok felkészültsége, színvonal, gyakorlási lehetőség stb.) Valamilyen tapasztalata van vkinek? -
Pxs
aktív tag
Létezik a NIK mérnökinfo BSc tárgyhoz ehhez hasonló, publikus wiki ?
Egyszeri sorrendmódosításra van lehetőség Felvin és még 1. helyen a BME áll nálam, de nagyban segítene egy ilyesmi a végső döntésben. A gyakorlat-orientáltság miatt elkezdtem a NIK felé húzni az utóbbi időben.
Köszi előre is !
-
Kiglerx
tag
válasz
hunterrop8 #5655 üzenetére
A szakirány nem az elhelyezkedésről szól. Nem egy épületest ismerek, aki értékesítésen helyezkedett el, villamosmérnökként. Azért épületen ott van Major, szóval tanulni is fogsz valamit, bár remélem azzal tisztában vagy, hogy amit az egyetemen oktatnak, abból nem lehet megélni, kiéve ha elektrotechnikai múzeumban akarsz tárlatvezető lenni...
A kooperes listában megtalálod, h milyen cégekhez lehet menni, meg tudod nézni, h melyik mivel foglalkozik, milyen pozíciókat ajánlanak már végzett villamosmérnököknek. -
hunterrop8
tag
Sziasztok!
Már egyszer megkérdeztem itt, de megint leírom, hátha valaki tudna segíteni, annak nagyon örülnék.
Modulválasztás előtt állok, és automatikán az épületen és a PIR-en gondolkozom. Akik ezeken vannak és esetleg már be is fejezték, ők tudnának mesélni róluk? Inkább azért mennék épületre, mert ez a PLC programozás annyira nem nyerte el tetszésemet, nem rossz, de jobban tetszett a prog2-ős mikrokontroller programozás. Szóval ha vki tudna mesélni arról, hogy melyiken miket tanulunk, melyiken milyen programozások vannak, ha egyáltalán van programozás az épületen.Illetve akik már befejezték, kik milyen helyeken tudtak elhelyezkedni? Igazából épület jobban érdekel picivel, akik ott végeztek milyen munkakörben dolgoznak? Szóval kérlek segítsetek, hogy el tudjam dönteni.
Köszönöm!!!
-
haromegesz14
aktív tag
Felszereltség és komfort téren véleményem szerint @koli, mondom ezt úgy, hogy Bánki koliba sose jártam, de azt a helyet is dicsérik. Az Én szívem örökre a Terminusba fog húzni
(nem ám a felszereltség és komfort miatt
) Elhelyezkedés ugye függ, hogy melyik telephelyen leszel.
-
dipeti
senior tag
válasz
haromegesz14 #5652 üzenetére
Melyik a legjobb kollégium? (Elhelyezkedés, felszereltség, komfort)
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Aliszalámi #5646 üzenetére
Augusztus környékén kiírásra kerül a kolira pályázás, gólyáknak tanulmányi és szocpont alapján megy az elhelyezés. 250 km-re kb 4-5 szocpontot jár, szóval kb. pont a távolságod számít a legkevésbé. E-szoctámon belül fel kell tölteni majd a megfelelő papírokat, majd megadod sorrendbe a koleszokat igény szerint és reménykedsz. Ha minden áron kolis akarsz lenni, akkor jelentkezésnél ne kövesd el azt a hibát hogy csak a KissÁrpit és @kolit jelölöd be. Továbbá majd azt is vedd figyelembe, hogy ha felvettek, akkor a következő évi elhelyezésednél a tavaszi félévben elért tanulmányodat fogják figyelembe venni, nem ajánlatos elcseszni már csak emiatt sem az első félévedet.
-
szerenkemnek
csendes tag
válasz
szerenkemnek #5650 üzenetére
Ja, ha az elhelyezkedési esélyekről is mondanátok pár szót, megköszönném.
-
szerenkemnek
csendes tag
Sziasztok!
Kacérkodom a gondolattal így majd' 33 évesen, hogy idén (2014) jelentkezek az ÓE számítógép-hálózati szakmérnök képzésre (3 félév - költségtérítésesen) - mivel Pesten nincs - Székesfehérvárra. Építőmérnök (BSc) és Környezetmérnök (BSc) diplomám van, de rájöttem, hogy az informatika jobban érdekel.
Leveleztem az ottani TO-val, de nem teljesen világos, hogy lényegében minden év szeptemberében indul ez a képzés - már ha összejön 16 ember? Annyit tudok, hogy levelező munkarend, és hogy minden szombaton van.
De hogy mennyibe kerül félévente, az nem derült ki. A felvi.hu kereső meg nem működik valamiért.Tudnátok pár szót mondani a képzésről? Mintatantervet nem találtam az ÓE-AREK oldalán, meg jegyzeteket sem, amit letölthetnék.
-
MrPG8
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly kezdtem Óbudain NIK-en (BME-ről jelentkeztem át) és azon tűnődtem, hogy van-e esetleg valami online jegyzetek oldal, ahova tanulók töltik fel a dolgokat. Mivel dolgozom, ezért sok órán nem tudok benn lenni és jelenleg Villamosságtan-ból kicsit kuszák a dolgok.
Előre is köszi
-
Monyos
aktív tag
válasz
Aliszalámi #5646 üzenetére
Ha felvesznek akkor én is jövőre kezdem az egyetemet, de én mérnökinfón.
Én 250 kilométerről jönnék úgyhogy nekem még durvább az ingázás, ezért mindenképp kolira pályázok.
De amit te linkeltél ott oda is van írva hogy : " Óbudai Egyetem jelenlegi hallgatói részére".
Ha jól tudom akkor a felvételizők csak augusztusban "felvételiznek" a kollégiumba.De persze én is örülnék egy itteni visszajelzésnek, hogy tényleg így van, nem szeretnék lecsúszni róla.
-
Aliszalámi
tag
Tudja valaki, hogy az OE-n hogy megy a kolirendszer? Műszaki manager leszek (ha felvesznek).
Azt írja ez a cumó : http://koll.uni-obuda.hu/index.php?p=felvetelieljaras hogy kell egy lezárt félév.
150 kilométerről nekem az ingázás nem megoldás :/. -
hunterrop8
tag
Sziasztok!
Modulválasztás előtt állok, és automatikán az épületen és a PIR-en gondolkozom. Akik ezeken vannak és esetleg már be is fejezték, ők tudnának mesélni róluk? Inkább azért mennék épületre, mert ez a PLC programozás annyira nem nyerte el tetszésemet, nem rossz, de jobban tetszett a prog2-ős mikrokontroller programozás. Szóval ha vki tudna mesélni arról, hogy melyiken miket tanulunk, melyiken milyen programozások vannak, ha egyáltalán van programozás az épületen. Illetve akik már befejezték, kik milyen helyeken tudtak elhelyezkedni? Igazából épület jobban érdekel picivel, akik ott végeztek milyen munkakörben dolgoznak? Szóval kérlek segítsetek, hogy el tudjam dönteni.
Köszönöm!!!
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
pótfelvételivel szeretnék jelentkezni az OE-re. Műszaki Menedzser érdekelne főleg. Van itt aki mostanában végzett esetleg ezen a szakon?
-
chewycl
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a BGK-n szokott-e lenni matematika felzárkóztató még tanév kezdés előtt? Kerestem, de nem találtam az oldalon...
-
Jhonny06
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #5638 üzenetére
Már 1 hete sem volt elérhető, gondolom majd megjavul..
-
Sweet Lou 6
addikt
Sziasztok!
Az OE-NIK DreamSpark (korábban MSDNAA) login oldala nem érhető el. Tud róla valaki valamit?
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy tud -e valaki ajánlani tanárt vagy akárkit, aki tud segíteni a gépelemek házi elkészítésében?
Köszi
-
Sprq
aktív tag
válasz
vidékiürge #5631 üzenetére
done
-
szabifotos
senior tag
válasz
vidékiürge #5633 üzenetére
Max. csak a chip lehet selejt, a többi hiba felhasználói eredetű lehet... Én régóta használom, elégedetten. A legolcsóbb nyomtatási forma, szerintem.
-
vidékiürge
tag
válasz
szabifotos #5632 üzenetére
jeee
én is szerettem volna olyat, de 3-ből 3 boltban azt mondták, hogy nem forgalmazzák már, mivel 10-ből 9 selejt volt és állandóan visszavitték
és köszi a töltést!
-
szabifotos
senior tag
válasz
vidékiürge #5631 üzenetére
CISS-rendszer forever!
Kitöltöttem!
-
vidékiürge
tag
Kedves ÓE-s diáktársaim!
Szerencsére sok támogatóra találtam már, de minél több véleményt kapok, annál többet fog érni kutatási projektem, aminek a témája a nyomtatási szokásaitok. Szeretném, ha minél többen kitöltenétek, és ezzel hozzájárulnátok kutatásom sikeréhez! A kérdőív maximum 5 percet vesz igénybe és teljesen névtelen! Előre is köszönöm azoknak, akik segítettek!
Köszönettel,
vidékiürge -
törölt tag
válasz
MATEO6600 #5627 üzenetére
Elküldtem már a tanulmányi osztálynak is, de ők csak hétfőn fognak már válaszolni. Addig meg nem szeretném rágni a körmöm, hogy mi lesz.. Ezért gondoltam addig itt is felteszem a kérdést, mert gondoltam ez a fórum ezért van, hogy beszéljünk az egyetemi dolgokról, tanácsot, infót kérjünk..
De lehet csak én értelmeztem félre ennek a fórumnak a célját.. -
törölt tag
-
törölt tag
Halihó! Szép napot!
Lenne egy kérdésem az itt egybegyűltekhez, remélem valaki tud segíteni..
Nos én 2012-ben újrajelentkeztem a kandóra és azon év szeptembere óta oda járok. Sajnos az előző képzésem ugyan ezen a szakon nem sikerült. Magánéleti gondok miatt megromlott a tanulmányom ezért elbocsájtottak.. Én ez előtt eltöltöttem 8 félévet (7 aktív, 1 passzív), sajnos már az utolsó előtti félév után este ki.
Lényeg az, hogy 2012-ben újrajelentkeztem áthoztam pár tárgyat és azóta, normális tanulmányi eredményekkel végzem. Nos a gondom az lenne, a TVSZ-ben van egy olyan rész h:" Az egyetem egyoldalú nyilatkozattal megszünteti annak a hallgatónak a hallgatói jogviszonyát,
aki
b) az államilag támogatott képzésben a beiratkozástól számított 14. félév végéig az
abszolutóriumot nem szerzi meg figyelemmel a 10.§ (3) bekezdésre"továbbá alul hozzáírták, hogy aki ugyan arra a szakra újra felvételt nyert annak az elbocsátás előtti féléveket is figyelembe kell venni..
Na most itt lennék én gondban, mert akkor nekem csak 6 félévem lenne elvégezni a képzést, ami már tanterv alapján sem lehetséges.Viszont:
Abban a TVSZ-ben ami már a 2012-t szept. követően beiratkozott hallgatókra vonatkozik, abba ez a pont már nincs benne. Ott már csak annyi van, hogy adott képzésben
(esetemben ebben a képzésben) 12 félév áll rendelkezésre Bsc-n elvégezni.Szóval a kérdésem az lenne, hogy most rám, aki 2012-ben újrajelentkezett és 2012-ben kezdett újra, arra most csak a 2012 szeptemberi TVSZ vonatkozik, vagy a másik is?
Mert ha a másik is vonatkozik, akkor eleve már meg sem tudnám csinálni az egészet és most elpazaroltam volna 4 állami félévet és ezzel együtt 2 évet az életemből.. :S -
haromegesz14
aktív tag
Kiscelli úti tornaterembe van lehetőség bejárni csoportosan, óra keretein kívül "szabad foglalkozásra"?
-
Uthenger
aktív tag
Sziasztok,
Pár kandós tankönyv eladósorba került.
Én levelezőn tanultam, nem tudom hogy ugyanazokat a könyveket használják-e nappalin pl...
Ha nem tudod hogy melyik könyv melyik tárgyhoz kell, kérdezz nyugodtan
átvehető hétköznap 9 - 17 között a Corvin negyednél előzetes egyeztetés után (írj privátot!!!)1400 Ft
OE KVK 42/2007 - Zsom Gyula - Digitális Technika I.
BMF KKVFK 1124 - Dr. Selmeczy Kálmán, Schnöller Antal - Villamosságtan példatár
BMF KKVFK 22/2005 - Dr. Selmeczy Kálmán, Schnöller Antal - Villamosságtan I.
BMF KKVFK 23/2005 - Dr. Selmeczy Kálmán, Schnöller Antal - Villamosságtan II.
OE KVK 1149 - Dr. Kósa Csabáné, Dr. Horváth Sándor, Jambrich Gyula, dr. Kósa Csaba - Műszaki dokumentáció
OE KVK 1192 - Dr. Lehotai László, Dr. Novothny Ferenc, Szenes Ildikó... - Biztonságtechnikai, környezetvédelmi és minőségbiztosítási alapismeretek
OE KVK 1160 - Lökös Erzsébet, Mayer Tibor, Dr. Sebestyén Dorottya, Tóthné Szemes Marianne - Fizika
(ettől már 2 évvel ezelőtt is volt újabb kiadás, de amit fizika 2-n leadott, az csak ebben van meg...)
OE KVK 1148 - Lökös Erzsébet, Mayer Tibor, Dr. Sebestyén Dorottya, Tóthné Szemes Marianne - Fizika példatár
Kandós 5. kiadás Bp 1999 - Zsom Gyula - Elektronikus áramkörök I. A
OE KVK 2046 - Dr. Lukács György, Mágel Gábor, Wührl Tibor - Híradástechnika I.700 Ft
OE KVK 2054 - Neszveda József - Automatizálás eszközei
OE KVK 2044/I. - Neszveda József - Automatika I. (Klasszikus szabályozáselmélet)
OE KVK 2042 - Gecsey László, Neszveda József - Automatika I. laboratórium
OE KVK 2073 - Dr. Wührl Tibor - Hullámdigitális jelfeldolgozás alapjai200 Ft
villanytan 1,2/híradástechnika könyv mellé ajándék a hozzá tartozó!
BMF KKVFK 261/79 - Debreczenyné Révy Gabriella - Kétpóluspárok (példagyüjtemény)
OE KVK 2071 - Dr. Wührl Tibor - Bevezetés a MATLAB használatába Híradástechnika és Jelfeldolgozás
BMF KKVFK 440/1978 - Debreczenyné Révy Gabriella - Bode-diagrammok (példagyűjtemény)A könyvek 2009 után lettek vásárolva, és mind puhafedeles.
+ eladó
Andorka Rudolf - Bevezetés a szociológiába
a piros változat
Osiris kiadó 2006
irányára 3500 -
beni3d
aktív tag
Jajjdejó, nem is tudtam, hogy van ilyen fórum!
Óbudai egyetem sálálálálá, hejj!
-
Petike6
tag
Én a helyedben nem raknám oda a bringát. Vagy ha csak nagyon komoly zárad van.
Volt ebből balhé,hogy elvitték a faszba a bringát. Volt felvétel,kiadták a rendőrségnek és ennyiben is maradt a dolog. Járnak oda emberek 2 kerekűvel. Érdemes megnézni,hogy nem a tescos U lakattal rakják le -
Kiglerx
tag
válasz
vidékiürge #5618 üzenetére
a B épület (Mozdonyos) dohányzójában is van egy kis tároló
-
warrior28
aktív tag
válasz
vidékiürge #5616 üzenetére
Egy nem túl nagy, igen.
-
vidékiürge
tag
Sziasztok!
Az óbudai telephelyen van bicikli tároló? -
hoagota
újonc
Sziasztok!
Arról nem tudtok véletlenül, hogy NIK-Mérnökinformatikus esti tagozaton van-e kötelező testnevelés?Köszönöm
-
CyberPunk666
senior tag
Keresett meg ismerős, hogy friss diplomás java programozó kellene nekik és emlékszik, hogy az OE-re járok (sajnos nem jött be neki, mert kandós vagyok, nem NIK-es). Ő azt mondta, hogy bme-vikest nem keresnek, mert rosszak a tapasztalataik (túl nagy arc a semmire).
Ettől függetlenül, azért pár helyen a bme-vik tényleg jobban hangzik, de az alázat és az önképzés ott is fontos.
-
Pxs
aktív tag
Na, egy tapasztalattal gazdagabb lettem:
az OE (jelen) topicban sokkal segítőkészebbek az emberek, mint a BME-VIK topicnál.
Meg ott azt mondják, "sokkal menőbb azt mondani, hogy BME-VIK-es vagy, mint OE-NIK-es."
Nesze semmi, fogd meg jól ?
-
Cimbooora
aktív tag
Sziasztok!
Megpályáztam a szociális ösztöndíjat, és elméletileg kapni fogok.
Kérdésem ezzel kapcsolatba: ha valami folytán nem sikerül 2-3 tantárgy, esetleg letiltást kapok belőlük az befolyásolhatja e azt, hogy kapjam utána is?
Válaszaitokat előre köszönöm!
Üdv! Máté -
mepet
addikt
Kandósként felveheted a tárgyaid felét a jocóban a másik felét óbudán.
A többség szerint azon a telephelyen érdemes kezdeni, ahol a szakirányas tárgyaid lesznek majd, de szerintem pl. a lakhelyed távolsága fontosabb szempont, mivel 90 százalékban ugyanaz az anyag azon tárgyaknál, melyeket a 2 telephelyen párhuzamosan nyomnak...
-
Khan13
senior tag
Felvételinél itt választod ki, hova akarsz járni, átjelentkezés kb a szokásos módon megy, mintha másik egyetemre jelentkeznél át (picit másabb az eljárás). Kandónál van Budapesten több telephely, ahol nem olyan egyszerű a dolog, mint itt (ahogy az eddigi hozzászólásokból lejön nekem).
-
Pxs
aktív tag
Köszi a válaszokat újfent !
A telephelyes dolog engem is érdekelne, bár a szakválasztásnál Felvin kerek perec úgy szerepelt, hogy "mérnökinformatikus ANA (Budapest)" meg "mérnökinformatikus ANA (Székesfehérvár)"..szóval gondolom, nincs átrakás ?
-
lufiember
csendes tag
És azt tudjátok, hogy a telephelyek között mi alapján osztanak el? Tudom, hogy lehet választani, de mintha olvastam volna valahol, hogy felülbírálhatják a választást. (Óbudára akarok menni..)
-
CyberPunk666
senior tag
De ebből a 12-ből csak 9 használható el a BSC képzésen maximum. De másik korlátozás, hogy a képzés ideje +2 félév.
Szóval, akinek 8 féléves, az 1-et csúszhat csak, akinek 6 vagy 7 féléves a szakja, az meg 2-t. Aki meg ide oda ingázik az egyetemek között, az 9 félév összesen és slussz.
A maradék csak MSC-re használható fel.
-
Pxs
aktív tag
Tényleg, egy ember hány államilag támogatott félévvel rendelkezik ?
És ha pl. 2005-ben már felhasznált belőle 2-t, akkor n mínusz 2 -vel ?
Köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Xbox Series X|S
- Opel topik
- Gyúrósok ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ÁLLAPOT, 97% AKKUMULÁTOR Macbook Air M1 8/256 Asztroszürke
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest