- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Az a baj, hogy nagyon sokan szkripttel veszik fel a tárgyaikat. Ami sokkal nagyobb szerver terhelést jelent, emaitt hal meg mindennap a neptun. NIK-en odáig fajult a dolog, hogy törölték volna az összes tárgy felvételt, és újra fel kellett volna venniük egy másik napon.
És mi még hallgassunk is, mert a legtöbb egyetemen egyszerre van mindenkinek tárgyfelvétel pl. BME, SZTE... BME-n olyan volt egyik félévben, hogy teljesen tönkre vágták a szervert, és papíron kellett leadni mindenkinek a tárgyfelvételt.
-
moha21
veterán
-
kagyula
aktív tag
Küldenék egy hűvös habos korsó sört a Neptun-t üzemeltetők anyukáiknak, csuklás ellen.
-
Wazzzeg! Angol kezdő (KMAANYKENC) még a KVK-soknak nem is volt tárgyfelvétel, de már betelt... Egy személyt ne vegyetek figyelembe, ő az én helyemet foglalja. De azért milyen gáz már, hogy KVK-soknak van meghirdetve, de ha minden igaz egyedül leszek KVK-s...
-
-
subaruwrc
félisten
olyan tárgyat felvegyek amiből nem is tudom megbukom e? aznap vizsgázom ...
azt később leadhatom nem ?már most KO a neptun
-
Cicoo
csendes tag
2008 óta vagyok Kandós, az előző félév kivételével mindig ez volt. Ha félóránként fel tudtál venni egy tárgyat, a rendszer kegyeltje voltál. Viszont azt nem értettem, hogy hogy teltek be kurzusok fél órával a tárgyfelvétel kezdete után, mikor én akkor még bőszen bámulhattam a betöltés animációját, de így, visszaolvasva megvan a válasz..
-
tothdavid1
csendes tag
csak ennyit találtam:
(10) Ha az állami finanszírozású képzésben részt vevő hallgató az összes kredit 10 %-át is meghaladó kreditértékben vesz fel tárgyakat (a 10%-ba nem számolható be a tantárgy-újrafelvétel), ezekért a tárgyakért a kar a felvett kreditek számával arányos, a TTSZ-ben rögzített díjfizetést állapít meg.annyit tudok hogy 19-én a tárgyfelvételnél kell fevenne a tárgyaimat, de hogy melyikeket kell? Lehet ebben hibázni? Mire kell figyelni? A sok féléveset előbb fell kell venni?
van egy pár amit a mintatanterv összeállított, azoknak a követelményei akkor teljesítve vannak? -
tothdavid1
csendes tag
a felvehető tárgyak közül mennyit lehet felvenni van limit, vagy infó erről?
-
C^^
őstag
válasz
subaruwrc #2762 üzenetére
Szerintem csinálj magadnak fontossági sorrendet előre a tantárgyakból. (Ha indul valamiből keresztfélév, kevés a hely, akkor szerintem azt próbáld meg először felvenni.)
Ha nektek is olyan lesz, mint nekünk, NIK-eseknek, akkor sajnos könnyen megeshet, hogy lemaradsz adott kurzusokról / tárgyakról.
Nekünk tegnap volt tárgyfelvétel, de valami botrány volt. -
subaruwrc
félisten
ha szerdán lemaradok mondjuk egy tantárgy újbóli felvételéről, akkor azt legközelebb csak ősszel tudom megint felvenni?
tekintve hogy mindenki egyszerre fog a neptunra ugrani ez nem kizárt nem? -
tothdavid1
csendes tag
Matek vizsga megvolt elsőre jó lett, dec 13-án voltam, de elsősöknek még nem annyira nehéz. A matek 2-től jobban félek.
-
Imy
veterán
válasz
tothdavid1 #2758 üzenetére
És matekból? Voltál már vizsgázni?
Még jó hogy jövő héten lesz a vizsga, teljesen belezavarodtam, azt hittem hogy a héten lesz, pedig már péntek. -
tothdavid1
csendes tag
Matekból pedig egyértelmű hogy nem szabad nekünk számológépet használni, mondták!
-
tothdavid1
csendes tag
A kandós vagyok és első éves, Villamosságtanból nekünk megengedett volt még a komplexul tudó számológép használata is, senki se nézte meg az én gépemet, pedig kettő is volt. Puskázni nehéz de a sugdolózásból egy 2-test össze lehet szedni.
-
Imy
veterán
Matematika félév végi vizsgán szoktatok grafikus gépet használni?
Mennyire nézik a tanárok? A héten megyek vizsgázni először ebben a félévben, előzőben még nem használtam ilyet, vizsgán meg nem néztem, hogy ki használja.
Nappalin nem mondta senki sem, hogy ne lehetne használni, pedig nagy segítség, igaz a levezetés a lényeg.
TI-89 mennyire feltűnő? -
sziada5925
aktív tag
válasz
tothdavid1 #2754 üzenetére
Nem tudom kik adták Neked az órát, nekem Kamuti Hajnalka oktatta az adatbázist, Sándor Tamás a hálózatokat, Venekei Attila a hardvereket és Schuszter György a programozást. Kamuti és Venekei honalpja elérhető az ÓE honlapjáról, ahonnan le lehet tölteni Info1-hez prezentációkat, azokat kéri számon Jegyzetet is lehetett venni, amiben minden benne van.
-
tothdavid1
csendes tag
Informatika I. -ből a szóbelit külön kértem, de nem tudom mit kérnek majd számon a 4 témából kandósoknál: szoftverek, hálózatok, hardverek, adatbázis
-
sziada5925
aktív tag
válasz
tothdavid1 #2751 üzenetére
Infóból csak akkor van szóbeli, ha azt külön kéred, egyébként gépen kell egy tesztet kitölteni, ami elég szivatós. (60%-tól görbül a jegy). Az oktatók honlapján vagy a Kandó TK-n elérhetők az előadások anyagai.
-
tothdavid1
csendes tag
Hello, Informatika I.-ből a szóbeli vizsgára mi kell kandósoknak? a négy témából: adatbázis, szoftverek, hálózatok, hardverek
-
Imy
veterán
Free WiFi van az épületekben, ahol az oktatás folyik, hol találok róla infót?
-
-
-
válasz
tothdavid1 #2736 üzenetére
Itt tudod megnézni. Amúgy majd ne lepődj meg ha nem fog egy-két tárgyat engedni felvenni, de javítani fogják ezt, ami egy kis időbe telik.
-
Imy
veterán
válasz
tothdavid1 #2736 üzenetére
KVK-s vagyok, nálam a mérföldkövek sincs kitöltve...
A követelményeket hol tudod megnézni, az jó kérdés, az egész neptun nincs kitöltve rendesen, ha ki lenne akkor a mérföldköveknél le lehetne követni mindent. Húgoméknál is ugyanez a típusú neptun volt, náluk le lehetett követni mindet, itt meg nem, -
tothdavid1
csendes tag
Üdv!
A Tárgyfelvételnél a követelménynél csak annyi van: vizsga. Hogyan lehet megnézni hogy felvehetem-e? És a mérföldköveknél sorrendben vannak vagy össze vissza neptunban? -
Imy
veterán
válasz
C0pp3rM!n3 #2734 üzenetére
A józsfvárosi is megvan ahol a híradástechnika, műszertechnika és automatizálás, mikroelektronika intézetekkel!
-
C0pp3rM!n3
csendes tag
http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/szervezet.php?szer_id=327&oldal=2&fej=A
Alapképzés, Nappali, Államilag Támogatott:
mérnök informatikus (Budapest)
mérnök informatikus (Székesfehérvár)Annó mikor felvételiztem, akkor kérték a telephely megjelölését is (mostani rendszerben nem tudom, hogy hogyan működik ez), bár ehhez képest engem Fehérvárra akartak küldeni az első körben (hiába jelöltem meg Bp-t), de kérvényeztem, hogy Bp-re mehessek (mivel ott laktam már régóta).
Amúgy az ÓE-n elég hülye a névkonvenció, illetve a "NIK"-es gyökereink is szerintem érdekesek, a Wikiből idézve "1970 szeptemberétől a kihelyezett székesfehérvári tagozaton híradástechnikai, majd 1971-től számítástecnikai és számítógép-gyártási profillal folyt képzés." Ergó a NIK Kandós gyökerekkel rendelkezik, Fehérvári intézetünk volt legelőször, majd (Wiki szerint megint) '91-ben átszervezték a Kandót, és Matematikai és Számítástechnikai Intézet (MSZI) az óbudai telephelyre került, viszont Fehérváron megmaradt a Számítógéptechnikai Intézet (ha jól tévedek akkor ez majdnem ugyanaz, mint az óbudai telephelyen az MSZI).
Egy időben volt ugye a józsefvárosi telephely, az óbudai, meg a fehérvári. Most már csak a fehérvári és az óbudai van meg.
-C0pp3rM!n3-
-
moha21
veterán
válasz
C0pp3rM!n3 #2731 üzenetére
OE-NIK az csak BP-n van tudtommal, a KVK-nak van Székesfehérváron telephelye.
"BME-VIK elméleties(ebb), az ÓE-NIK gyakorlatias(abb). "
Az első a műegyetemen a villamosmérnök képzés a mások BMF-en a mérnök informatikus.
-
C0pp3rM!n3
csendes tag
válasz
Tibique #2724 üzenetére
hali,
1) vagy a Terminusba vagy a MÁK-ba kerülnek az elsősök (egy-két kivételtől eltekintve)
Viszont ha ÓE-NIK-re adod be, akkor meg kell jelölnöd a "telephelyet", mivel Székesfehérváron is van képzése a szaknak, és ha esetleg nem jelölsz telephelyet, akkor van rá esély arra, hogy Fehérvárra tesznek (kérvénnyel persze át lehet kerülni).2) Ezt legjobb, ha megkérdezed a tanulmányi osztályon. Amúgy Cisco képzés van szabadon választható tárgyak és külön szakirány formában is (én pl cisco szakirányos vagyok).
3) Minden a gólyatáborban kezdődik ... aztán után 4-5-6... évig nincs megállás
Keress rá youtube-on a KIN kupára, igaz nem teljesen adja át a kupa-feelinget, de valamennyire azért meglátod, hogy mik szoktak itt menni
4) BME-VIK elméleties(ebb), az ÓE-NIK gyakorlatias(abb). De véleményem szerint (már ha egy végzős véleménye számít) programozni úgysem itt fogsz megtanulni ... itt max kapsz egy szemléletmódot, és majd Te úgyis eldöntöd, hogy a kötelező C# mellett mit akarsz egyáltalán csinálni - mert elég széles szakterület a mérnök informatika, ezen belül is rengetek dologgal lehet foglalkozni, mint ahogyan azt a szakirányok is mutatják (vállalat-irányítástól kezdve az infóbiztonságon át a robotikáig van minden).
-C0pp3rM!n3-
-
törölt tag
A hotel@BMF-ben hogy működnek az ilyen sportbérletek, mert úgy hallottam van.
Ingyér' hozámvágnak pl egy squashbérletet? -
-
válasz
Tibique #2726 üzenetére
18k a kukac, a többi 10k tudtommal. De most talán a Terminus egy részét felújították ahol szintén 18k, ez nem biztos!!. Ebben csak a szállás van. Kaját magadnak kell intézned.
Megéri az ÓE-re jönni mert ha jól tanulsz akkor jó sokat zsét lehet kapni.
HÖK az velejéig romlott, soha nem lesz rend ott náluk, amíg ők intézik az ösztöndíj pénzeket.
-
Tibique
újonc
válasz
buherton #2725 üzenetére
Na, ennek nagyon örülök, megerősítettél hogy megéri odamennem, bár annak nem örülök hogy a HÖK ilyen szarságokba keveredett...hátha mire odamegyek talpra áll
Egyébként koli térítési díjáról tudsz valamit? (kaja díja, vagy magáé a kolié) a hivatalos oldalon néztem de php hibakód... -
válasz
Tibique #2724 üzenetére
1. Ha normális kolit szeretnél akkor a hotel@bmf, am meg szinte mindegy. Ízlés kérdése, hogy mennyi szeretnél utazni, meg hova vesznek fel.
2. Igen.
3. Rendszeres óe bulik, KIN kupa stb... Ha jót akarsz magadnak akkor itt a HÖK-kel nem foglalkozol. Mert nagyon megy a szar kavarás. Mostani HÖK ellen sikkasztás gyanú miatt feljelentették, persze most már nem ő az elnök... Remélem a teljes HÖK vezetőségből a férgesét lecsukják + mellé az iskolai dékánokat+rektort persze aki benne volt.
4. ÓE-n megtanítják a gyakorlatot, BME-n meg megtanítják az elméletet... Ha nem vagy mazochista akkor ne menj a BME-re. A BME ismertebb egyetem ennyi a különbség. Akkor menj a BME-re ha ott akarsz MSc-zni, amúgy meg kerüld el.
-
Tibique
újonc
Sziasztok!
Végzős debreceni diák vagyok(Mechwartos) és gondolkodom rajta, hogy első helyre jelöljem be az óe mérnök infó szakát februárban, de lenne pár kérdésem, hogy biztosra menjek
1, Debreceni révén egyáltalán nem ismerem Budapestet, melyik kolit érdemes választanom? (olvastam hogy több koli is tartozik a óe-hez)2, Van-e lehetőség arra az egyetemen, hogy 2 passzív félévet kérjek rögtök felvétel után?
(ennek oka összetett, röviden, hogy elvégzek még egy Cisco képzést 1évbe tömörítve, és ha utána jelentkeznék egyetemre akkor kitudja hogy variálják meg a felvételi rendszert..hallottam olyat hogy 2 emelt szintű kell majd -.- szóval ez csak halasztással kivitelezhető)3, közösségi élet terén milyenre számíthatok kb? Kérdezem ezt azért mivel csak nem olyan könnyű elmenni debrecenből egy idegen helyre, amikor itt van kiépítve minden kapcsolatom, itt van egy csomó barát..stb bár beilleszkedéssel meg hasonló dolgokkal nincs gáz, DÖK elnök vagyok suliban, csak azért mégis mire számoljak? Olvasgattam a kolik honlapján, hogy miket biztosítanak, de nyilván ez is más diák szemszögből
4, És végül mi a különbség a BME és a ÓE között? Hallottam már itt is eltérő véleményeket, konkrétan az érdekelne hogy ti véleményetek szerint miben jobb az óe.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
sziada5925
aktív tag
válasz
subaruwrc #2719 üzenetére
Szia!
Befizetések menüpont alatt keresd meg a Tétel kiírást, azon belül Szolgáltatás jogcím és a szolgáltatás típusánál kiválasztod az aláíráspótlást. Utána pipáld be a befizetnél a négyzetet és teljesítsd a kiíratást. Ez után remélhetőleg engedni fog feljelentkezni. Igyekezz, nehogy lemaradj a jelentkezési határidőről! -
subaruwrc
félisten
ha nem tudok aláíráspótra jelentkezni az azért lehet mert nem fizettem be a pótdíjat neptunba?
hogy tudom megoldani h a gyűjtőről átkerüljön a megfelelő helyre a pénz és mehessek hétfőn aláíráspótrA? -
kagyula
aktív tag
válasz
#19617792 #2714 üzenetére
Ebben a félévben 5000Ft/kredit-et hallottam.
Hát tegnap óta nekem is görcsben volt a gyomrom, mert AAO-nak én is másodjára futottam neki, de szerencsére most megkaptam az aláírást. C csoportot írtam és a játékfa húzott ki a sz*arból szerintem.
Hétfőn nem próbálod meg az aláíráspótot? -
törölt tag
3. tárgyfelvétel fizetős? Gondolom igen és mennyi lenne, kreditenként X Ft, és pl 2 kredites tárgy akkor 2*X Ft? Mert AAO-ból megint meghúztak, pedig készültem rá, D csoport a ZH-n, remek...
-
törölt tag
Üdv!
Érdekelne nagyon a nyílt nap a KVK-n, viszont 13:00-kor le kéne lépnem, (mert mindig szerdán van szalagavató táncpróba, és arról nem hiányozhatok).
Nem tudja valaki, hogy 11:00-13:00 óra közt mit tudnék megnézni, mit láthatok, vagy ez az idő kevés lenne rá? -
subaruwrc
félisten
digit 1 2. házihoz próbafeladata van valakinek?
vagy ötlet hogy hol van fennt?
mert a : fenntvan a tantárgyi honlapon-nal sokra nem megyek -
klayton#1
tag
Hali,
érdekelne egy jegyzet, ha valaki esetleg KVK-s, és akármilyen formában meglenne neki:Dr. Novothny Ferenc: Villamosenergia-ellátás I.
Már mindenhol kerestem, sajnos Miskolcon nem lehet kapni, Pestre pedig elég ritkán járok. Előre is köszönöm!
-
M@trixfan
addikt
válasz
#41635072 #2686 üzenetére
Szia! (Ez itt off, de szándékosan nem teszem abba, nehogy átugord) Nem számít mennyire voltál jó a középiskolában és, hogy mennyire szeretted a matekot, fizikát. Az számít, hogy olyat kezdjél el amit mindenképpen szeretnél tanulni és később foglalkozni vele. Közben kiderül, hogy mennyi plusz energia befektetésre van szükséged az esetleges szintrehozáshoz, de meglesz a kellő motivációd. ELSŐ MASTER DIPLOMA legyen meg minél hamarabb egy jó minőségű egyetemen és semmi más nem számít.
A statisztikákat hagyd a francba, nem rólad szólnak és nem neked készítették. Mikorra végzel teljesen más lesz a munkaerőpiac, lényegtelen, hogy most mi keresett és mi nem. Ráadásul kevéssé releváns is mert az adott munkakörök ismeretében érne valamit. A mérnöki munka itthon minimum 70%-a karbantartás és üzemeltetés központú. Nagyon nagy a kereset de tudjuk messze nem ezek a legjobb munkakörök, nem érdemes "beragadni". Informatikai vonalon lehet a legjobban innovatív vonalon maradni, úgymond "nyalánkság" dolgokkal foglalkozni. Az fontos még, hogy most ne a pénz érdekeljen! Az úgyis megjön a "klasszikus szakma jó egyetemen" peremfeltétel mellett. Megint látszik, hogy még a kezdő fizetésre vonatkozó statisztikák sem érnek sokat. Nem az a lényeg, hogy kezdőként mennyit keresel pár évig hanem a várható pályának az íve. Erről sem írnak semmit soha. Ráadásul 18 évesen nagyon nehéz a lényeget látni a dolgok mögött, nekem legalábbis nehéz volt. Ez az évtized a "Hol végzett?" évtizede lesz.
Gazdaságival kapcsolatban pedig BME vagy Corvinus bármikor mehet. Főleg most, hogy erősen elitizálva lesz a képzés. Mérnöki szakra úgy néz ki könnyebben be lehet majd jutni. A gazdasági képzés elengedhetetlen ha nem akarsz egész életedben másnak dolgozni. Bizonyos szférákhoz a minimum belépő (de nem jogosítvány) és jó helyen végezve nem fogsz kávét főzni elsőre sem
Kell egyfajta karizma és jó nyelvtudás. Teljesen ellentéte mondjuk pl. a BME-es mérnökképzésnek ami valamennyire befefelé forduló és antiszociális személyiség felé orientál, legalábbis ami a VIK-et illeti. Ambivalens a gazdasági tanulmányok mert nem az első munkás éveidre nézve a legjobb választás hanem életpályára nézve.
Infóról nem írok sokat, elvégre itt vagyunk a PH!-n.
Egyre jobban úgy látom, hogy az ÓE jobb mérnököket enged ki mint a BME a nagyobb gyakorlati hagyomány miatt. Erről sem szólnak statisztikák, hogy nemzetközi szempontból baromira mindegy, hogy ÓE vagy BME. Mind a kettő egy kis közép európai ország egyeteme és ha jól emlékszem egyik sem szerepel a top 500 egyetem között. BME VIK fölöslegesen embertelen néha, ettől semmivel sem lesz jobb senki szakmailag, de tönkreteheti az életed ha úgy alakul. Nekem megdöbbentő volt, hogy több lehetőség van kooperatív képzésre és kiegészítésekre az ÓE-n. Jelenleg BME GTK és VIK hallgató vagyok.
Remélem sikerült egy kis hideg vízzel arcon önteni.
-
törölt tag
Üdv!
Egy fontos kérdéssel fordulnék hozzátok.
A suli területén, illetve a koleszokban van ingyenes WiFi kapcsolat?
(Főleg villamosmérnökihez kapcsolódó épületek érdekelnek.) -
-
broaff
tag
Van itt olyan ember aki Kandón végezte a Bsc-t és most bme-en tanul/tanult Msc-n?
-
po998
csendes tag
Sziasztok.
Ha érdekel valakit akkor volna 3db BMF-es könyvem.
dr, Baróti György - Matematika Feladatgyűjtemény
dr Kósa Csaba Gépipari termékek szilárdsági méretezésének alapjai
dr kósa csaba - Géprajz, gépelemek segédlet.Irj egy PM-et ha szükséged van valamelyikre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- SzinkronSarok - Négy játékon dolgozik a csapat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- iPad topik
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Elden Ring
- További aktív témák...
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest