Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11851) Kisbocs06


Kisbocs06
tag

Sziasztok ! Bluetoothos hangfalat szeretnék vásárolni .Jelenleg van egy JBL clip2 es ezt sima telefonos kihangositasra pl előadások hallgatása használom , van egy JBL charge 4 esem is ezzel szoktam zenélni a grillezos kerti partikon de szeretnék valami komolyabbat , durvábbat ami a charge4 estol érezhetően keményebb basszusosabb cucc .A Mac audio mrs 777 el szemezek ez olyan 65-70 körül már beszerezhető , mi a véleményetek róla ? A könnyű hordozhatosag nem szempont , inkább a nagyobb hangerőt és a komoly basszus preferalom , mit ajánlanátok esetleg a Mac audio helyett ilyen 70 ezer Ft ig ? Üdv mindenkinek

(#11852) Sys85 válasza Kisbocs06 (#11851) üzenetére


Sys85
veterán

Én próbáltam ezt a Macaudio-t,de nekem nagyon nem jött be a hangja.
Mélye van,de a többi hangszín nagyon nincs a helyén és a hangereje messze elmarad a specifikációkban leírtaktól,vagy attól amit várna tőle az ember.
Egy Onyx Studio 5-6 sokkal komolyabbat és dinamikusabban szól,igaz annak meg az akkuja nem bírja sokáig.
Próbálgattam az Aiwa hangfalait is,de azok meg mélyben soványak.
Nagyon nem vagyok JBL fanatikus,de sajnos ebben a “partyhangszóró” kategóriában leginkább ők adnak olyat ami valóban jó.Pl a legkisebb Partybox 100,igaz ez már árban is 100.
Esetleg Sony GTK sorozata (pl XB60),ez még bele is férhet a keretedbe.Edigitalnál 70k.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#11853) pècsimunkás válasza <Adamsky> (#11850) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Más bluetooth eszközzel működnek a telefonok. Legalábbis eddig nem volt panasz.

Nekem másod telefonnak M3 van, unakahúgonak X3 pro, édesanyámnak Mi8 lite, unokatesómnak Redmi Note 8T.
A Dockinnal működik pl mindegyik.
Szóval az Earfun lesz a ludas.
Annyi, hogy a kisebbik unakahúgi kapta ajándékba, a Samsung A20 e- jével simán megy. Azt tavaly kapta amúgy névnapjára :D

[ Szerkesztve ]

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#11854) LanyUs válasza Kisbocs06 (#11851) üzenetére


LanyUs
senior tag

Basszus helyén van és a hangerő is rendben! Általános felhasználásra húgomnak bevált. Gyermek védett a fémrács által. Extreme 1-nél nagyobbat szól és az akku is tovább bírja. Nem teszteltem annyit, hogy a közepes és magas tartományról részletes elemzést tudjak írni. Az Extreme 1-nél azért tisztább a hangképe.

[ Szerkesztve ]

(#11855) carl18 válasza Kisbocs06 (#11851) üzenetére


carl18
addikt

70E forintig már egész jó hangszórókat lehet kapni!
Onyx Studio 6/7 már van ennyiért, csak annak nem túl nagy az akkuja.
De a basszus terén nagyon ott van a Onyx Studió szóval garantáltan jó választás. És a hangminsőg is a top ligában van.

A MAC SRS 777 ha nem akarod hordozni és csak a hangerő/teljesítményt számít se lehet rossz választás.
11 kg, szóval nem kell csodálkozni hogy beér egy 2 kg-os JBL Xtreme-t.
Én még nem hallottam így nincs róla véleményem, próbáld ki és ha bejön megveszed.
Van egy 20 cm-es mélynyomója, az alapján biztos nagy a basszus nyomása. :R

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#11856) lui001 válasza <Adamsky> (#11835) üzenetére


lui001
csendes tag

off Lami66-nak igaza van, szerintem sem korrekt. Valóban jó dolog hogy a motion+ megtartja a beállításokat, de most őszintén, egy átlag felhasználó hány eszközről hallgat bluetoothos hangszórót, 1, max 2 ?

#11832TMKKK
Azt ami "jár mellé" azt nem kell letölteni? :F

Most hogy a Motion+ beszerzési ára majd 40 ezer, nem éri meg jobban egy hazai beszerzésű, hazai garis Sony xb33 35e-ért? Sajnos Motion+-t nem hallottam élőben, az xb33-at igen. Szépen szól, csak pl a JBL-ekhez képest (flip5 charge5) halkabb. Esetleg ha valakinek van mindkettővel tapasztalata, írja már meg, köszi.

(#11857) <Adamsky> válasza lui001 (#11856) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... Lami66-nak igaza van, szerintem sem korrekt."
Az nem lenne korrekt, ha egy találomra kiválasztott EQ-val hangolgatnánk az egyes hangszórókat és úgy hasonlítanánk össze. Ekkor ugyanis joggal merülhetne fel a vásárlóban, hogy O.K. megveszem a "nyertest", de akkor kérem azt az EQ-t, ill. a programot. Ellenkező esetben a győztes hangszóró nem fog úgy szólni, mint a tesztben.
Mindent "out of the box" szokás tesztelni, aki pedig ad magára, az termék adta lehetőségekből megpróbálja a maximumot kihozni. Szóval az, hogy a JBL-nél tojnak a szoftverre (ld. app értékelése a Play!-en) arról nehogy már a másik gyártó tegyen, aki vette a fáradságot és erre (is) rágyúrt.

" ... egy átlag felhasználó hány eszközről hallgat bluetoothos hangszórót, 1, max 2 ?"
Nekem spec. van telefonom, tablet-em és PC-m. Más családban pedig többen (több telefonról) is használhatnak egy hangszórót. Szóval a "külső" EQ-zás már csak ezért sem játszik, ill. lehet mérvadó.

TMKKK kolléga arra gondolt, hogy nem kell végigpróbálni a Play!-en lévő összes EQ-t, hanem ott van a gyári megoldás. Tudom vannak telefonok, amiben van hangszínszabályzó, de van jó pár amiben nincs.

[ Szerkesztve ]

(#11858) sunone válasza lui001 (#11856) üzenetére


sunone
aktív tag

"egy átlag felhasználó hány eszközről hallgat bluetoothos hangszórót, 1, max 2 ?"

Egy grill- vagy fröccsparty-n minden felhasználó valóban csak 1, max 2 eszközről fog zenét indítani.
Mind 6- 8- 12 felhasználó.... :)

(#11859) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Megjott a 199 dollaros HK Go, es csoda folytan elfogadtak,a szallitasi koltseg nelkuli arat igy nem kell vamot fizetnem ami lett volna 50-60 szazalek.
Koszonom az ajanlast es a linket!
Kar csak 1 honap mulva leszek ott ahova erkezett,
itt viszont mar az orszagban van a Mifa nagyon kivancsi leszek arra is.

[ Szerkesztve ]

(#11860) lui001 válasza <Adamsky> (#11857) üzenetére


lui001
csendes tag

"Mindent "out of the box" szokás tesztelni" Hát ez az! Akkor mindkettőt vagy "nyersen" kellett volna összehasonlítani, vagy legalább megpróbálni a jbl-ből is kihozni valami jobb hangzást (biztos lehetett volna) valami ingyenes app-al természetesen közölve/utalva annak a nevére.(azért olyan nagy különbségek nincsenek minőségben a nevesebb, népszerű appok között)

#11858sunone

Háát, ha minden grillező egyben DJ is, akkor mindenképp Motion+ :)

De, hogy a kérdésem lényegi részével is foglalkozzunk, azt nem tudom eldönteni hogy egymáshoz viszonyítva, A Sony xb33 szól tompán, vagy a Motion+ szól egy kicsit "vödrösen"?

(#11861) Lami66 válasza Gsx-rr (#11859) üzenetére


Lami66
őstag

👍

(#11862) zuzozuzo


zuzozuzo
tag

Sziasztok! Amazomnról rendelve németből is fizetni kell az Áfa-t?

(#11863) Sys85 válasza zuzozuzo (#11862) üzenetére


Sys85
veterán

Nem kell.
Amazon eu határon belül van.
Nem összekeverendő az Ali eu raktáraival,teljesen más a 2.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#11864) borbar válasza Sys85 (#11863) üzenetére


borbar
tag

Annyiban pontosítanám, hogy kell, még az Amazon de-ről vásárolva is, de az az árban már benne. Vagy benne lesz a fizetéskor.
Mert nem mindegy, hogy német vagy magyar szállítási címmel rendelünk. És nem csak, adott esetben, ha nem ingyenes, a szállítási költség miatt, hanem az eltérő ÁFA kulcsok miatt is drágább a magyar szállítási cím.

(#11865) Sys85 válasza borbar (#11864) üzenetére


Sys85
veterán

Igaz,köszi a kiegészítést és pontosítást. :)

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#11866) zuzozuzo


zuzozuzo
tag

Rendben. Köszönöm.

(#11867) <Adamsky> válasza lui001 (#11860) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... mindkettőt vagy "nyersen" kellett volna összehasonlítani ... " - mi az, hogy "nyersen"?
Úgy érted, hogy ha egy hangszórón a dobozából kivéve nincs bekapcsolva mondjuk a mélyhang-kiemelés, akkor azt úgy kell tesztelni? Ne viccelj már!
Értsd már meg, hogy ez az EQ, amiről beszélek, benne van az Anker hangszóróiban. Annyi csak, hogy a vezérlés - gyártási költésegek csökkentése, egyszerűsítés, kényelem okán - átkerült egy telefonos app-ba. Ugyancsak ezzel az app-al lehet távolról kikapcsolni a hangszórót vagy éppen a ki-be kapcsolási hangot kikapcsolni (sajna a Motion Plus-on pont nem).

(#11868) Lami66 válasza <Adamsky> (#11867) üzenetére


Lami66
őstag

"Az nem lenne korrekt, ha egy találomra kiválasztott EQ-val hangolgatnánk az egyes hangszórókat és úgy hasonlítanánk össze"
Pedig az Anker oldaláról épp ez történt. A gyári állapotú, módosítatlan Jbl-t hasonlította össze egy olyan Ankerrel aminek a gyári eq-ját a neki legtetszőbbre módosította. Szóval az Anker minden volt csak nem out of the box. Out of the box akkor lett volna ha az Anker eq-ját lineárisra állítja, azaz nem piszkál bele a hangképbe. A "nekem így tetszik" beállítással jobban szólt az Anker? Szerinte jobban. De lehet, hogy arra a hangképre amit ő beállított te húznád a szádat, mert neked másmilyen beállítás jön be. Most akkor melyik eq beállítást vegyük korrektnek? Félreértés ne essék, nem azt akaron kihozni ebből, hogy a Jbl jobb mint az Anker. Csak az a gondom, hogy nem out of the box voltak összehasonlítva. A letöltöm, telepítem, beállítgatom már három lépéssel több mint a gyári állapot. És még az is lehet, hogy egy jobb minőségű eq-val (pl. Poweramp plusz a beépített eq-ja) helyrehozott Jbl hangkép esetleg jobb mint az Ankeré. És mit fogadunk el referencia beállításnak? Ha beállítom legsz@rabbra az Anker eq-ját, akkor jogosan mondhatom, hogy rosszabb mint egy Tronsmart? Vagy ha valakinek a V hangzáskarakter jön be és olyanra állítva összehasonlítja egy Vifával akkor elfogadhatjuk a véleményét, hogy az Anker jobban szól mint a Vifa, mert az Ankerhez képest a Vifának se mélye se magasa?

[ Szerkesztve ]

(#11869) TMKKK válasza Lami66 (#11868) üzenetére


TMKKK
csendes tag

Maradjunk akkor annyiban, hogy mindenkinek az tetszik amelyik. Ennyi erővel a youtube tesztek is semmit nem érnek mert kitudja melyik hangszóró milyenre van állítva eq szerint, kitudja milyen minőségben van felvéve, kitudja milyen a kamera típusa és abban a mikrofon minősége ami majd visszaadja a hangzást azoknak akik nézik majd a videót..

A legegyszerűbb személyesen megnézni ezeket, tény hogy sok különbség nincs, max árban. Vegye meg mindenki azt amelyiket engedi a pénztárcája.. Ezzel én le is zárnám ezt a témát :))

Tamás

(#11870) carl18 válasza Lami66 (#11868) üzenetére


carl18
addikt

De azért meg kéne érteni, az Anker gyárilag ilyen appot add a hangszóróihoz. A Többi gyártó is csinálhatna ilyen megoldást, de úgy látszik csak az Anker foglalkozott ilyen szinten a szoftveres támogatással. És az anker képes elmenteni az EQ hangolást, így a következő inditáskor automatikusan így müködik.
Egy gyártó nincs rajtuk kívül akik ezt a megoldás kivitelezték, szóval ez elég nagy érdem. Főleg hogy mennyivel ár alatt adják mint a konkurencia.

Szerintem meg teljesen jogos hogy egy EQ hangolt motion+ hasonlítunk egy Charge 5-höz. Már csak azért is mert a Motion+ elmenti az EQ hangolást és legközelebbi inditásnál már alapból így játsza a zenét.
És tegyük hozzá az Anker fél áron megy mint a Charge 5 így még poénosabb ez a vitázás, teljesen nincs értelme.
Motion+ 30E táján beszerezhető egy CH5 60E+ szóval már csak az ár miatt és szégyen hogy a JBL Kikap.
Méretileg egy Motion+ is egy kategória mint a JBL CH széria, szóval valami nyomos indok kéne hogy miért rosszabb a az Anker.

Az érvelésed megértem, csak egyáltalán nem helyt álló ebben a helyzetben. Mert a JBL is hangolható csak ők nem addnak gyárilag appot, és minden újra csatlakozott eszkőznél ezt a telefonon újra el kell végezni. És a másik érdekesség hogy lehet zenelejátszásnál életbe lép az a JBL EQ hangolás. De azért ha csak 5 készüléked van otthon, nem fogod mint az 5 terméken ugyan úgy belőni azt a finomhangolást.
Már csak azért se mert szoftverenként eltérők az EQ értékek.
Vannak olyan szoftverek amik néha az EQ hangolásra torzítással reagálnak.

Meg hát azért nézzűk meg az élet tartalmat is, mert szerintem egy JBL termék már semmivel sem tart tovább mint az olcsóbb konkurencia tagjai. :U + csak nézz rá Play áruhozán a JBL szoftver értékelésére. Nem Sok mindenre lehet használni. Kipróbáltam borzalom :F

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#11871) Lami66 válasza carl18 (#11870) üzenetére


Lami66
őstag

Mindenki érti, hogy az Anker gyárilag ad eq-t a hangszórójához, és mindenki érti, hogy annak a beállításait megjegyzi. Ez egy nagyon hasznos és üdvözlendő ficsör. De más hangszóróval úgy összehasonlítani, hogy kénye-kedve szerint belepiszkál a tesztelő az egyik hangszóró hangképébe de a másikat gyári állapotban hagyja, az nem korrekt. Ja, hogy anélkül az Anker elég pocsékul szól? Akkor már értem. Gyárilag miért nem tudják szuper hangra hangolva kiadni?
Ettől függetlenül az Anker nagyon jó hangszóró , pláne ezért az árért.

(#11872) B1T3 válasza Lami66 (#11868) üzenetére


B1T3
Topikgazda

Még jó, hogy az Anker nem volt lemerülve gyárilag, mert akkor aztán a Charge 5 szólt volna jobban out of the box. :D

(#11873) Mauzes válasza Lami66 (#11868) üzenetére


Mauzes
őstag

Egyrészt mindenki szerint hülyeség az érvelésed. Másrészt itt mindenki eq-val használja a Motion+-t és mindenki szerint jobban szól, mint a JBL (vagy legalább olyan jól sokkal olcsóbban). Tök mindegy, hogy melyiken milyen eq van. Nem is értem, mi értelme van ennek a vitának.

(#11874) <Adamsky> válasza Lami66 (#11871) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Az ugye megvan, hogy ez az állítható EQ "kétélű fegyver"? Vagyis míg értő kezekben tényleg javít a hangzáson, addig Vér Pisti kezei között - ahogy épp te is írtad - sz@rabbá teheti a hangzást, és akkor a JBL nyer, mert az "hülye biztos".
Egyébként a neten nem egy olyan Motion+ tesztet találni, ahol szvsz. sz@rul is szól, mert a kedves tesztelő nem vette a fáradtságot, hogy eljátsszon a beállításokkal.

#11872 B1T3
"Még jó, hogy az Anker nem volt lemerülve gyárilag ... "
+1 :DDD

#11873 Mauzes
A normális vitának szerintem mindig van értelme, ugyanis talán meggyőzheti az egyik oldal a másikat, de ha ez nem történne meg, akkor is sokat segíthet olyannak, aki idetéved.

Nem tudom, hogy pl. a JBL Charge 5 tud-e multipoint-ot? A Motion+ ugyanis (azt is) tud. Persze ez nem mindenkinek selling point (nekem sem volt az, főleg mert nem is tudtam róla), de annak aki mégis ilyen cuccot keres, hasznos lehet, mert kb. sehol, de sehol nincs ez a funkció megemlítve.

[ Szerkesztve ]

(#11875) tranceplanet


tranceplanet
addikt

Személy szerint én Lami66 fórumtárssal értek egyet. EQ nélkül érdemes összehasonlítani két készüléket. Gyanítom kicsomagolás után gondolom az Anker alapértelmezetten a hangzásképben nincs kiemelés, tehát alapállapotban van. Persze ettől függetlenül az EQ funkció a Ankerben egy plusz pont, ettől csak jobb lesz a termék. Poweramp lejátszót használok amúgy és elég gyakran használom az EQ funkcióját. A magas és közép tartományban gyakran kell emelni, mély az bőven van elég, sőt túltolt a legtöbb hangszórónál.

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#11876) LanyUs


LanyUs
senior tag

Az még amúgy szomorú, hogy a fórumban kikiáltott best buy Anker nem kapható országunkban. Ez a vásárlók kb. 90%-át ki is ejti. Velük együtt engem is. Nem rendelek külföldről és nem is szeretnék. Legközelebb úgy kellene kérdezni valakinek, hogy a Mo-n kapható legjobb vétel ár/teljesítmény alapján. :K

[ Szerkesztve ]

(#11877) sunone


sunone
aktív tag

Én is out of box, EQ nélkül hasonlítottam össze a két készüléket, úgy igazságos!

Majd összehasonlítás után beállítottam egy igazán minőség hangszínt és azóta is azon használom nagy megelégedéssel a motion+ -t :D

(#11878) B1T3 válasza tranceplanet (#11875) üzenetére


B1T3
Topikgazda

Szerintem a kettő között van az igazság.
Érdemes EQ nélkül is összehasonlítani, hogy képbe kerüljünk, mire számíthatunk a mély-, közép- és magas tartományokban, ugyanakkor EQ-val is, hiszen az Ankernél a termék szerves részét képezi a szoftveren keresztüli hangolhatóság, és ezzel tudja mindenki kiaknázni a számára szubjektíven benne rejlő potenciált. Majdnem olyan az Ankernél arról beszélni, hogy ne EQ-zzuk, mintha azt mondanánk, hogy ne nyomjuk meg egy hangszórón a mélykiemelő gombot, mivel az Ankernél nem egy hagyományos EQ-ról van szó, hanem konkrétan a hangszóró adottságaira van tervezve (pl. nem halkul el, ha csutkára felnyomjuk a mélyet), ráadásul meg is jegyzi a beállításokat.

[ Szerkesztve ]

(#11879) carl18 válasza Lami66 (#11871) üzenetére


carl18
addikt

Hát azért az hogy pocsékul szól szerintem elég erős kijelentés! :)

Egy hasományos Bluetooth hangszóró, Dockin/JBL és társai úgy vannak hangolva hogy gyárilag a dobozból a nagyjából a legjobb hangzást nyújtsa. De az anker esetében a hangszóróban szándékosan hagytak "tartalékot" hogy a vásárló egyénre tudja szabni.
Azért írtam hogy az Ankernél a gyári EQ szoftver nem számít csalásnak.
Hisz a hangszóró a firmwareba el menti, ami egyedülálló a piacon.

A Dockin D Fine 2 is kapott EQ Gombot? Most az csalásnak számít? Vagy gyári állapotnak? :R
Meg tök mindegy hogy valami gomb/szoftver formájában létezik.
Én mindig a végeredményt néztem, ha szépen szól és nincs torzulás akkor mindig az elégedettség a lényeg.


#11878B1T3

Remekül összefoglaltad, a számból vetted ki a szót. :)

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#11880) zuzozuzo


zuzozuzo
tag

Sziasztok. Amazonrol fogok rendelni egy Anker-t de nem tudom eldonteni hogy motion+ vagy motion boom legyen. Motion+-om volt mar es nagyon szerettem, a hangzasa szerintem tokeletes viszont lehetett volna hangosabb, mivel hangos munkavegzes mellett hasznalom. Sajnos elloptak. A ketto kozul melyiket ajanlanatok?

(#11881) Acélfarkas válasza zuzozuzo (#11880) üzenetére


Acélfarkas
senior tag

Hangos munka mellé inkább a Boom.

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#11882) borbar válasza zuzozuzo (#11880) üzenetére


borbar
tag

Legyél gyors!
A Motion+-t 20 EUR kedvezménnyel megveheted az Amazon.de-n. (Lightning Deal, még öt óráig él.)
Így szállítás nélkül 80 EUR.
A Boomnál is, ha élsz a voucherrel, 80-ra hozod ki.
(OFF, de Prime kedvezménnyel, német szállítási címmel+csomagküldővel pár ilyen csomagot összevárva...)

Én a kettő közül a Motion+-t ajánlom.
Nem lehet annyira hangos a környezet, hogy ne a Motion+ érvényesüljön.
Vagy ha de, akkor meg már inkább fej-, fülhallgató.

[ Szerkesztve ]

(#11883) <Adamsky> válasza tranceplanet (#11875) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... EQ nélkül érdemes összehasonlítani két készüléket."
De, nem tudod! A legtöbb hangszórónak nincs is "flat" beállítása. Ahogy tudtommal a Charge 5-nek sincs.

" ... az Anker alapértelmezetten a hangzásképben nincs kiemelés ... "
Úgy rémlik, hogy alapból a "Bass Up" be van nyomva, de az tényleg csak mélyeket tolja meg. Nem szól vele valami jól a hangszóró.

#11878 B1T3
"Érdemes EQ nélkül is összehasonlítani ... "
Persze, jó lenne, de erre sok esetben - ahogy azt fentebb is írtam tranceplanet-nek - nincs lehetőség.

#11882 borbar
Érdekesek ezek a Motion+ árak ...
A fekete a legolcsóbb, utána a piros, míg a kék jóval drágább. A kék festék lenne ennyire drága? Nem tudom, ki látta Alan tesztjét, ahol egy kéket hasonlít össze a saját - régebben vásárolt - feketéjével. Az érdekesség ott kezdődik, hogy a kéken 37.38-as fw. van, míg a feketére 36.38-as a legutolsó. Súlyra, külsőre - a színt leszámítva - mint két tojás. A kék viszont hallhatóan (mérésnél aztán pláne látszik) máshogy (jobban, dinamikusabban?) szól. Persze, ha basszusról van szó, akkor a Boom elveri mindkettőt.

[ Szerkesztve ]

(#11884) makoss


makoss
veterán

JBL Partybox 110

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#11885) fecus


fecus
őstag

Ezek közül melyiket javasolnátok? A 10-20eFt közötti tartományban keresek. Néha dzsesszt is hallgatok, ezért nem a teljesítmény/hangerő hanem a minőség lenne a fontosabb.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#11886) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Sziasztok!

Motion Boom honnan szerezhető be a legolcsóbban?

(#11887) TMKKK válasza Chesterfield (#11886) üzenetére


TMKKK
csendes tag

Itt az oldalon is találsz belőle :)

Tamás

(#11888) <Adamsky> válasza fecus (#11885) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

A felsoroltakból én a Tronsmart-okat biztos nem ajánlanám. Saját tapasztalatom ugyan nincs velük, de a YT-s review-k és az itteni vélemények elégnek bizonyultak számomra ahhoz, hogy kerüljem a márkát ...
Az Anker - mint márka - jó lehetne, de ez a konkrét példány finoman szólva már nem mai darab, és amikor új volt sem tartozott a kimagaslóan jó hangszórók közé.
Szintén pár YT-s teszt alapján azt mondanám, hogy mély éppenséggel van benne, de úgy egyébként kissé "tompa" a hangja. Ha csak "diun-disu" zenét hallgatnál, akkor ez lehet nem is lenne gond, de dzsessznél ... hát ....
Külföldi vásárlás nem játszik?

[ Szerkesztve ]

(#11889) fecus válasza <Adamsky> (#11888) üzenetére


fecus
őstag

Köszönöm. Mindenféle vásárlás játszik. Tudom, hogy nem való dzsesszre, de a konyhában nem fogok komolyabb rendszert építeni.
Van más, javasolt típusod?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#11890) <Adamsky> válasza fecus (#11889) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

A megjelölt keretbe a MaxSound Plus fér bele ("cipőkanállal"): €53.77 = ~19 500 Ft (magyar címre)
Nem csak szerintem (volt ilyenem), de sokak szerint a kategória (ár/teljesítmény) legjobbja.

(#11891) zuzozuzo válasza Chesterfield (#11886) üzenetére


zuzozuzo
tag

Szerdan este rendeltem amazonrol, 36.000 volt. Azt irtak hogy jövő hét csütörtökig megérkezik, ma delutan 1-kor hozta az ups. :))

(#11892) Chesterfield válasza zuzozuzo (#11891) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Köszi, végül én is onnan rendeltem most egyet.
Equalizer beállításhoz tudtok valami tippet adni?

(#11893) Zamma


Zamma
őstag

Kedves MIndenki!
Tudnátok esetleg küldeni Anker Soundcore Motion+-ra egy jól bevált egyéni EQ beállítást? Próbálgattam mostanság én is, de hátha valaki jobban kihallott ezt-azt... Köszi! :R

(#11894) Zamma válasza <Adamsky> (#11883) üzenetére


Zamma
őstag

A linket megnéztem, nekem fekete Motion+ van, 3 hete vettem, azóta használom és 37.38-as fw. van rajta... :Y :))
Ez szerintem nem a színekről hanem a gyártás dátumáról és a hozzá tartozó hardveres/szoftveres mérnöki munkáról szól. :U
Ha lenne egy teardown mindkettőhöz akkor teljes lenne a kép...

(#11895) Acélfarkas válasza Zamma (#11893) üzenetére


Acélfarkas
senior tag

Az a gond ezzel, hogy ez nagyon egyéni preferencia. Nincs 2 olyan ember akinek ugyanazok a beállítások tetszenének. /Talán az egypetéjű ikrek kivételek. :D / Plusz az is számít, milyen típusú zenét hallgat az ember.

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#11896) Zamma válasza Acélfarkas (#11895) üzenetére


Zamma
őstag

Köszi az észrevételt, helyesbítek:
Általános igényeknek megfelelő amolyan "arany középútra" gondoltam... :R

[ Szerkesztve ]

(#11897) zuzozuzo


zuzozuzo
tag

En ma kezdtem el probalgatni a motion boom-ot, 90%-ban house zenet hallgatok es eszmeletlen jol szol. Ugye elotte motion+-om volt, nem bantam meg hogy ez mellett dontottem. Iszonyat jo basszusa van es ezeknel a zeneknel a magas es kozep hangokat nem hallom rosszabbnak mint a +-nal. A hangereje is nagyon rendben van. Az EQ beallitasok pedig tenyleg nagyon egyen es zene tipustol fuggnek. Aki hasonlo zenet hallgat mint en nem fogja megbanni ha ilyet vesz. :)

(#11898) <Adamsky> válasza Zamma (#11894) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... és 37.38-as fw. van rajta... " - tudnál csinálni egy fotót az aljáról? Hátha találunk valami jelzést, ami tényleg megkülönbözteti a régit, az új(abb)tól.
Ahogy többen írták az EQ tényleg egyén, zene és nem ritkán hangerő függő. Nekem most épp így néz ki, de abban a videóban, amiben Alan veti össze a két verziót, is van pár EQ beállítás. Többek között a 37.38-hoz ...

(#11899) Zamma válasza <Adamsky> (#11898) üzenetére


Zamma
őstag

duplikált lett, a szerver szórakozott...

[ Szerkesztve ]

(#11900) Zamma válasza <Adamsky> (#11898) üzenetére


Zamma
őstag

Köszi az EQ-t, a videóban lévőt használom tegnap óta.
De próbáltam az Oluv-féle videóban levő beállítást is... ;o)
Ja, és itt a fotó az aljáról:
[kép]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.