- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
g85j
tag
Köszi mindkettőtöknek, olvasgattam, értem is mostmár, hogy azt nem érdemes.
De honnan tudom, hogy az vagy nem? Külön meg van jelölve a lemez leaírásánál?
Amit ma kaptam meg az Verbatim DataLifePlus BD-R SL 25GB 6X
Ez akkor nem olyan?
Bocs a bambáskodásért, csak melóhelyen (ahol most is vagyok
) sok weblapot nem enged megnyitni, így nem nagyon tudok rákeresni.
-
Joshi
titán
Az LTH lemezeket érdemes kerülni, általában a Verbának vannak ilyen lemezei. Ha jól tudom csak 25Gb-os LTH létezik 50GB-ból nincs. Itt a fórumon 25GB-os lemezből a Panasonic BD-R 6x lemezt ajánljuk.
-
gg72
veterán
-
g85j
tag
Üdv, 1 kis segítséget jérnék tőletek.
Régebben kaptam 1 írott bd filmet, amit csak 11 mp-ig játszik le az asztalim, a warner home logóig konkrétan....onnatól egy pár mp várakozás után stop felirat a lejátszó kis kijelzőjén, és annyi.Aztán a mai napon megjött az íróm, lemezekkel.
Szóval meló után, próbaképpen ezzel szeretnék kezdeni, hogy azt normálisan kiírni, már ha lehet.....
Érdemes felmásolnom a lemezt s újra kiírni? Attól félek ugyanolyan sz*r lesz, ha kiírom.
És ami az összefoglalóban van szerkesztő progi, az tesztel is?
Mert akkor gondolom letesztelné, s ha valami gondja van akkor azt helyreállítja s lehet is majd írni.Nektek valami tapasztalat, ötlet?
Előre is köszi. -
gg72
veterán
Új ImgBurn verzió jelent meg: [2.5.8.0]
-
kissadam22
tag
köszi..
-
Tommy1982
tag
válasz
kissadam22 #4070 üzenetére
Üdv,
a 2D és 3D filmek írása között nincs különbség, azt biztosan nem rontottad el, viszont nézd át a lejátszó és TV beállításait, hogy mindenhol be van-e kapcsolva 3D. Ha ezeknél minden jó, akkor a film menüjében a 3D verziót kell kiválasztani és mehet fel a szemüveg
Nekem ugyan LG cuccom van, de amíg a lejátszón nem volt bekapcsolva a 3D, akkor csak 2D ment.
Pl. a Jégkorszak 4-nél ha ki van kapcsolva a 3D, akkor a film menüjében egy hibaüzenetet kapok, hogy ez nem 3D lejátszó -
kissadam22
tag
szia köszi a választ.
a szinekre arra sajna nem tudom a választ. de én is találkoztam már olyan filmmel ami nagyon sárgás volt. ott én allitgattam a monitoron a szin beáll.nál de nem volt vmi jó.. -
v!ct0y
veterán
válasz
kissadam22 #4070 üzenetére
A film menüjében lehet választani 2d és 3d között ?
Nekem is lenne egy hasonló kérdésem (nem feltétlen ide tartozik)
Van egy 3d-s bd50 filmem. Total media theater 6 tal nézem gépen és a színek ilyen zöldes, kékes, lilásak. Ez miért lehet? Nem a filmmel van gond és nem is lejátszó progival. -
kissadam22
tag
sziasztok. lehet pancser voltam de egy pio 208 íróval és az ImgBurn-nel Verbatin (BD-RE DL 50GB) lemezre akartam írni egy 3d- s filmet SHREK After filmet szerintem csak 2dre sikerült megirnom.
mit és hogyan írjak ...néztem leírást de..valamire nem figyeltem.. köszi
egy Házimozin Samu E4550 szeretném megnézni a távkapcson van gomb 2d-3d konvert ahogy most megírtam nem reagál rá.(ez a funkció nem elérhető) TV (SAMU ES7000)
MÁRCSAK MEG KELL TANULNOM 3D-BEN ÍRNI.
köszi -
M107
addikt
Elnézést
Viszont találtam egy kis olvasni valót akit érdekel, a Blu-ray-ről és a hozzákapcsolódó dolgokról.
Remélem hasznos lesz mindenkinek, akit érdekel. -
M107
addikt
Panasonic BD-RE 50GB Japan lemez 2X
Verybigboy ajándéka
PIONEER BD-RW BDR-206D 1.06 (SATA)
Current Profile: BD-REDisc Information:
Status: Complete
State of Last Session: Complete
Erasable: Yes
Sessions: 1
Sectors: 23 652 352
Size: 48 440 016 896 bytes
Time: 5256:06:52 (MM : SS : FF)
MID: MEI-T01-001
Supported Write Speeds: 2xTOC Information:
Session 1... (LBA: 0)
-> Track 01 (Mode 1, LBA: 0 - 23652351)
-> LeadOut (LBA: 23652352)Disc Definition Structure:
ISA0 Size: 4 096 clustors - Full: No
OSA0 Size: 8 192 clustors - Full: No
ISA1 Size: 4 096 clustors - Full: No
OSA1 Size: 8 192 clustors - Full: No
Certified: No
Scanned: NoBD Disc Information (L0):
Disc ID: MEI-T01-001
Disc Type: BD-RE
Disc Size: 120mm
Disc Class: 0
Disc Version: 2
Disc Time Stamp: 12/2005
Number of Layers: 2
Layer Type: Rewritable
DVD Layer Present: No
CD Layer Present: No
Channel Bit Length: 74.50nm (25GB Per Layer)
BCA Present: Yes
Maximum Transfer Rate: Not Specified
First PAA of Data Zone: 131 072
Last PAA of Data Zone: 1 658 494BD Disc Information (L1):
Disc ID: MEI-T01-001
Disc Type: BD-RE
Disc Size: 120mm
Disc Class: 0
Disc Version: 2
Disc Time Stamp: 12/2005
Number of Layers: 2
Layer Type: Rewritable
DVD Layer Present: No
CD Layer Present: No
Channel Bit Length: 74.50nm (25GB Per Layer)
BCA Present: Yes
Maximum Transfer Rate: Not Specified
First PAA of Data Zone: 2 535 808
Last PAA of Data Zone: 4 063 230Layer Information:
Layer 0 Sectors: 12 219 392 (51,66%)
Layer 1 Sectors: 11 432 960 (48,34%)Format Capacities:
DT: 0x02 - NB: 23652352 (0x0168E800) - TDP: 24576
FT: 0x00 - NB: 23652352 (0x0168E800) - TDP: 24576
FT: 0x30 - NB: 23652352 (0x0168E800) - TDP: 24576
FT: 0x30 - NB: 23259136 (0x0162E800) - TDP: 36864
FT: 0x30 - NB: 24307712 (0x0172E800) - TDP: 4096
FT: 0x31 - NB: 24438784 (0x0174E800) - TDP: 2048Performance (Write Speed):
Descriptor 1...
-> B0: 0x00; B1: 0x00; B2: 0x00; B3: 0x00
-> EL: 23652351 (0x0168E7FF)
-> RS: 8 990 KB/s (2x) - WS: 8 990 KB/s (2x) -
mayday00
őstag
Sziasztok
Img Burn al írtam ki filmet BD50 lemezre. Minden rendben volt, megírta a lemezt. Naplóban sárga felkiáltó jel mellett a következőt írta ki a program.
Waiting for hard disk activity to reach threshold level.Ez mit jelent? Mire figyelmeztet a program? Köszönöm.
-
M107
addikt
-
Multibit
nagyúr
Én ezt írtam: DVD+R DL korszak kezdetén. Márpedig akkor nem lehetett 600-800 forintért DVD+R DL lemezt kapni (talán még gagyi Ritek MID-est sem).
Olvass vissza, a HWSW 2004-es post-jai között! Igen vegyes eredménnyel dolgozott a Nero. Ha DVD authoring során a készítő kegyes volt a Nero-hoz és a rétegtörést a VOB fájl kezdetére tette, akkor nem volt gond, de ha fájlon belül volt a rétegváltás, akkor csúnyán elhibázta a Nero és készült egy söralátét. Persze később az Ahead proramozói is felszedték a szükséges ismereteket a DL lemezek írásához, de 2004-2005 magasságában nem mindig jött össze a sikeres lemez sütögetés. -
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
MultiAVCHD-val megoldható.
-
v!ct0y
veterán
Hali!
2db bd25-öt ki lehet írni egy 50 es lemezre? Persze úgy, hogy le is játssza majd az asztali lejátszó. -
Aurig@
őstag
Így igaz!
Több, mint 11 évig használtam a Nero-t! Nem mondanám, hogy nem tudom használni! Sosem volt gond vele! Pedig CD extrától kezdve a DVD extrán át (ezeket kicsit másképpen kell írni, mint a sima audio CD-t, vagy DVD-t) a VCD ill. SVCD-n keresztül mindenféle formátumot írtam vele! Hibátlanul!
De a BD-t nem neki találták ki!
Fájloktól, kezdve a mappákig már mindent az ImgBurn-el írok!
Nem tudom, hogy mi baj azzal ha valamit be kell "húzogatni"? A Nero ugyan így működik húzogatósan is! Sőt nem is használtam sosem másképp!
Én sokkal jobban szeretem, ha valamit csak beledobok (belehúzok), mint ha tallózással kikeresgetném, ami kell! Ezek szerint, aki "belehúzogatja" a mappákat, fájlokat az nem tud bánni (nem tud írni) az írószoftverekkel?
Én nem így gondolom! -
Flashget
félisten
Ez nem arról szól, hogy tudok bánni vagy sem a neroval, hanem arról, hogy szerintem egy szar progivá vált az évek alatt.
Képfájl írásásra erősen nem ajánlott főleg BD kapcsán nem.
De amikor még xp-t használtam CD íráshoz is a Feuriot használtam ami kicsit profibb cucc volt a nerohoz képest és egyáltalán nem felhasználó barát volt.remélem így érthető a dolog.
-
gg72
veterán
válasz
Flashget #4039 üzenetére
"Efféle progik"?
Azt akarod ezzel sugallni, hogy az ImgBurn egy jogellenes szoftver? Inkább jogellenes az, aki feltört Nero-t használ... A DVD Decrypter ahogy a neve is mutatja, lemezek rippelésére szolgált (főleg), az ImgBurn ilyenre csak más segédprogrammal együtt képes és leginkább írásra használja mindenki. És arra nagyon is jó, ha nem a legjobb program jelenleg.
-
Flashget
félisten
Aki régóta használ efféle progikat az jól tudja, az Imgburn az egykori DVD Decrypter folytatása, amiért anno a fejlesztőnek börtönt ígértek ha nem hagy fel vele.
-
Joshi
titán
válasz
maxika2004 #4027 üzenetére
Kiírtam Nero-val(v12.6.1.0) egy filmet de nem játszotta le az asztali lejátszóm a filmet, felismerte hogy Blu-Ray Disk de csak elindította aztán sötét képernyő maradt. Kiírtam ugyan ezt a filmet ImgBurn-el és tökéletesen lejátszható a film. Szerintem válts ImgBurn-re nem fogod megbánni, ha adatot akarsz akkor használd a Nero-t.
-
Bootyhunter
tag
Köszi a linket! Hát akkor pá-pá Daemon Tools!
-
gg72
veterán
válasz
Bootyhunter #4035 üzenetére
Kereső?
[link] -
Bootyhunter
tag
Sziasztok!
Pioneer 207-es íróm van, ki akartam írni pár .mkv filmet a kedvenc pana lemezünkre ami már be volt készítve az íróba , de amikor elindítottam az írást az író nem tudta felpörgetni a lemezt (lehetett hallani ahogy próbálkozik és i/o hibát írt utánna az imgburn). A tálca ki/be nyitása/csukása után azonnal felpörgette a lemezt és gond nélkül szépen meg is írta! Mi okazhatta ezt? 1.3-as firmware van az írón.
Még egy kérdés: Imgburn indítása után mindig megkapom ezt az üzenetet:
W 16:13:04 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance. Duplex sptd driver? Ez mit jelent?? -
mazsi70
senior tag
A Nero-t már csak borító készítésre használom .
-
Aurig@
őstag
-
Aurig@
őstag
válasz
maxika2004 #4027 üzenetére
Miért kínlódik mindenki ezzel a hülye Nero-val?! Anno a 7-es, esetleg még a 8-as széria jó volt! Azóta teletették mindenféle szarral, feltelepít jó pár száz megát, de jártam már úgy, hogy 1-2 giga is volt! 90%-át nem használja egy átlag ember!
Nos ezért tértem át az ImgBurn-re! Pár mega az egész (telepítve: 3,2 MB! Szemben a Nero-val) és mindent tud írni, amire szükségem van! Mivel audiót nem használok, fájlok, lemezképek írására tökéletes!
Egyébként visszatérve a problémádra:
ImgBurn -> Fájlok/mappák lemezre írása: -> csak be kell húzni a mappákat és lehet írni! A fájlrendszernek az UDF 2.50-et felajánlja és be is állítja! Ezután már csak az írás marad!
Nem nyavalyog, nem reklamál semmiért, csak teszi a dolgát! ...és a lehető legjobban! Rengeteg fórumot olvastam és mindenhol az említett ImgBurn-t ajánlják a Nero-val ellentétben!
De, ha neked a Nero szimpatikusabb, ám legyen! (De én személy szerint rühellem, ha egy program nyavalyog mindenért!)
-
Joshi
titán
Na szóval a Blu-Ray (UDF) nem jó filmre mert a lemezen lévő BDMV mappában lévő cuccokat csak adatként kezeli az asztali lejátszóm(LG BD660). Akkor viszont marad a Blu-Ray-Video ami visszabeszél de ettől függetlenül lehet hogy használható lemezt készít, ezt ma már nem próbálom ki mert elég lassú az újraírható lemez 2x-es sebessége, de holnap kipróbálom ha gondolod.
(#4025) szaszapi: bocs félrement.
-
Joshi
titán
válasz
maxika2004 #4021 üzenetére
Időközben áttanulmányoztam ezt az újabb Nero-t és a következőket javasolnám.
Felejtsd el a BD-Videót inkább a Blu-Ray (UDF)-et használd Blu-Ray filmre (BDMV+Certi...), ha adatot akarsz akkor ahogy javasoltad a Blu-Ray (ISO) a megfelelő.
Ha filmet írsz akkor a Blu-Ray (UDF)-nél írás előtt az UDF 2.50-et válaszd ki.Mindjárt kipörkölök egy lemezt a fentiek alapján (UDF).
-
szaszapi
őstag
válasz
mayday00 #4012 üzenetére
meghagyod a workfiles mappát amiben szépen ízekre szedi neked a filmet hangokra,feliratokra,videókra stb...
mikor végzett fogod a hangodat meg a feliratodat és átnevezed annak a nevére amivel cserélni akarod,majd újra összerakatod a bd-t és így egybefűzi az egészet.Ezután a nyelvi kódokat már csak át kell írnod hexeditorral.Ilyen egyszerű az egész!
-
Joshi
titán
válasz
maxika2004 #4019 üzenetére
A BDMV-Videót kell választani és értelem szerűen a jobb oldalon lévő filmed BDMV mappáját ráhúzod a bal oldalon lévő BDMV mappára és ugyan így teszel a CERTIFICATION mappával is. Ha nincs CERTIFICATION mappa akkor azt létrehozza a Nero neked nem kell vele foglalkozni. Valószínűleg vissza fog ugatni a Nero hogy ilyen meg ilyen fájl nem kompatibilis a struktúrával de ettől függetlenül beleteszi azokat. Ezután ugyan úgy jársz el mint a DVD írásánál. Egy biztos hogy én csak a 8-as Nero-val írtam BD-t ahol még nem rakta be automatikusan a két mappát ezért nem is beszélt vissza. Egyébként én is Nero fan voltam de aztán mégis áttértem az ImgBurn-re mert szerintem nagyon jó progi ráadásul ingyenes és legális. Ha viszont adatot akarsz BD-re írni akkor tényleg jó a Nero ahol a Blu-Ray (UDF)-et kell választani. Ha további kérdésed lenne nyugodtan tedd fel.
-
Joshi
titán
válasz
maxika2004 #4017 üzenetére
Melyik Nero verziót használod?
-
maxika2004
őstag
DVD-re használtam 20 évet.... ez kicsit más..
De gondolom max 5 művelet, amit majd megmutat valaki, és onnantól
És hát mivel magamtól nem jöttem rá ezért is bátorkodtam kérdezni....
bár lehet rájönnék, csak nincs még ujrairhatóm, probálgatni !
ahogy irtam is és nem készitenék poháralátétet pana BD lemezből !...mert amúgy a mappákat sem lehet hozzáadni !
Azért köszi a segitséget !
-
gg72
veterán
válasz
maxika2004 #4015 üzenetére
A mappákat add hozzá, ne a stream videókat, de ezt már korábban is írtam! Már bocs, de ha 20 éve használod a Nerot, akkor ezekre magadtól is rájöhetnél... Részemről ezzel a téma lezárva, mert ahogy írtam, nem használom a Nerot, így tovább segíteni sem tudok. De mások majd biztosan.
-
gg72
veterán
válasz
maxika2004 #4013 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
maxika2004 #4008 üzenetére
Videók - BDMV fájlok - majd hozzáadod azt a mappát, amiben a BDMV és CERTIFICATE mappák vannak, vagy hozzáadod őket külön-külön, édesmindegy.
De az ImgBurn is megér egy próbát, hiába nőttetek össze a Nero-val, azért közben változik a világ.
Első írásra pedig tessék beszerezni egy újraírható lemezt, azon lehet rizikómentesen gyakorolni.
-
maxika2004
őstag
nem vizsgázom csak kiváncsi voltam..
Ha itt az elejére gondolsz:
http://prohardver.hu/tema/blu_ray_iras_es_irasi_hiba/hsz_1-200.html
azt átolvastam...
De kérdeznék ha nemgond, mert ebben nincs nekem semmisenincsen !Mert én azzal a fránya néróval irnék.. 20 éve nincs vele bajom, már úgy összenőttünk !
"BD-t Blu-ray lemezre kell kiírni, az AVCHD-t pedig DVD-re"
na igen én is igy gondoltam guglizás nélkül is DE :
a néró felajánlja BD lemezre is ! ezért gondoltam hátha más extra külöbség is van.... de okés ez kitisztult
....BDMV-videoSzóval konkrétan már csak arra lennék KIVÁNCSI ha néro és BDMV-video,
akkor mit hogy és hova kell huzogatnom -
gg72
veterán
válasz
maxika2004 #4006 üzenetére
Ebből fogsz vizsgázni, vagy miért kell tudnod, hogy az MV betűpáros mit jelent?
Mert én sem tudom, de ettől függetlenül már 3 éve írok BD-ket, vagyis ahhoz nem kelll tudni a jelentésüket...
Persze, hogy mindkettőben ugyanaz a két mappa van, mert rokon dolgokról beszélünk, a különbség annyi köztük, hogy a BD-t Blu-ray lemezre kell kiírni, az AVCHD-t pedig DVD-re. De ennek te is utána tudsz olvasni, guglizz rá.
BD-t pedig úgy kell írni, ahogy az a téma-beveztőben le van írva, nem tudok ehhez most mást hozzátenni, ha az alapján nem boldogulsz, kérdezz.
-
maxika2004
őstag
.... ööö öszintén még mikor terveztem az irot venni pár hete...
de gondoltam hasonló mint a dvd, csak más a két mappa neve ..
BD-t ... csak nemtudom mia BDMV-videóban az MV betü ?
hogy egy sima mezei ezer+1 éves asztali bd olvasó is vigye !azt tudom hogy az a két mappa kell...
ezért is kérdeztem hogy a kettő között mi a különbség, mert mindkét verziónál (BD- AVCHD)
ugyan ugy a két mappát beteszi alapból.(de pl dvd.nél ha DVD-videót választottam akkor csak a video ts tartalmát kellett áthuznom, és okés volt !)
BD nél is igy megy ? -
gg72
veterán
válasz
maxika2004 #4004 üzenetére
Mit akarsz írni? BD-t, vagy AVCHD-t?
BD esetén a BDMV és a CERTIFICATE mappa kell.
Összefoglalót elolvastad? -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitségeteket kérném a következőkhöz:
Elérkezett számomra is a blu-ray re váltás...
egy külső Samsung SE-506AB/TSWD iróval irnék, családi videót
és néróval... (és szabványos blu-ray lemezt szeretnék irni)Az lenne a kérdésem hogy ha előre elkészitem authoring progival a blu ray file strukturát,
akkor melyik irásmódot kell használnom, illetve mi is a különbség a néróban ezek között:??- BDMV-videó
-AVCHD(TM) videóEz is ugy müxik mint a dvd-nél? csak áthuzom a :
BDMV és a CERTIFICATE mappát és kész ?
vagy esetleg a stream mappa tartalmát kell csak ?elöre is köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest