- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
johnywalker #5094 üzenetére
MKV és BluRay között nem felététlen van látható különbség. Remux esetén a képszekvencia újrakódolás nélkül kerül a konténerfájlba, így gyakorlatilag ugyanazt látod, mintha korongról pörgetnéd
-=RelakS=-
Állóképeknél kevésbé észlelhető a tömörítésnél keletkező veszteség, illetve nagyobb a tolerancia. Filmek esetében pl sötét, homogén, lassan mozgó képsoroknál figyelhető meg a pixelesedés, ami ugyanazon algoritmussal, és beállításoknál, élénk szinek esetén észrevehetetlen. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
johnywalker #5097 üzenetére
Jah, hol vannak már azok az idők, mikor évfolyamtársam elképedve jegyezte meg, hogy "te tudsz Winamppal zenét lejátszani, miközben programozol?
"
Meg amikor a DVD még akadozva ment a gépemen, pedig semmi deinterlace szűrő nem indult el a lejátszóban XD
-
johnywalker
őstag
Rendben, ez valóban létező dolog.Dehát ezért jönnek ki az új tömörítő kodekek, (HEVC) amik már azonos méret esetén is jóval jobb minőséget jelentenek.Persze ehhez erősebb/gyorsabb hardverek is kellenek.A Vga-k és IGP-k szerepe ebben is egyre nő.
-
-=RelakS=-
veterán
Srácok, ez az újratömörítéses veszteség azért egy kicsit túl van lihegve szerintem.
Mire gondolok?
1: VCD. Förtelmes képminőség, 352*288-as felbontás, MPEG-1 codec, 1150kbps bitráta. Ezt nézni sem nagyon volt érdemes, nem még újratömöríteni
2: DVD. Tűrhető képminőség, főleg a korai tv-ken, akár 720*576-os felbontás, H.262/MPEG-2 Part 2 codec, 9800kbps bitráta. Tehát nagyobb felbontás, jobb tömörítő, hozzá magasabb bitráta. Azért aki hozzászokott a BD-hez, látja, hogy nem egy matyó hímzés...
3: BD. Ma még fantasztikus képminőség, akár 1920*1080-as felbontás, H.262/MPEG-2 Part 2, H.264/MPEG-4 Part 10: AVC vagy SMPTE VC-1 codec, akár 48000kbps bitráta.Tehát az újrakódolt cuccok egyre magasabb bitrátájú, egyre jobb minőséget produkáló tömörítő codeccel tömörített forrásból jönnek/jöhetnek. Véleményem szerint lassan elérünk/elértünk egy olyan pontot, hogy ésszel használva egy újratömörített videón nem fogja az átlagember megmondani, hogy van különbség.
Itt van pl ez a négy kép. Ugyanaz mind, csak úgy tömörítettem, hogy mindegyik mérete fele akkora legyen, mint a jobb minőségűé. Az első kettő között még nem nagyon látszik a különbség, pedig van bőven.
Külső tárhelyre raktam, mert a prohardver újrakódolja a jpg-ket.Tehát nem az a kérdés, hogy lesz-e minőségromlás egy rippelt videóban (lesz!), hanem hogy mennyire zavaró/észrevehető. Felére összetömörítve még szerintem video geek legyen a talpán, aki észrevesz valamit.
-
johnywalker
őstag
Nehogy már ne legyen különbség egy MKV és egy Blu-ray között...!Az asztali lejátszókban egyébként vannak beépített lejátszás javító algoritmusok és hasonlók, felkonvertálók stb.Persze hangzásban hozzák igazán a különbséget.Attól hogy készíthetsz MKV-ból Blu-ray remux-ot, az még nem Blu-ray.
-
Flashget
félisten
válasz
-=RelakS=- #5089 üzenetére
Beszéljünk az egyszerű esetekről.
50GB a lemez és nem 3D-s. Szerinted ha a szinkronokat kiveszed kivéve az alap angolt és magyart ill. a felesleges feliratokat mekkora marad a méret? -
-
Flashget
félisten
válasz
-=RelakS=- #5087 üzenetére
Én már csak 50GB-os lemezeket írok vagy nézek...amíg nincs meg valakinek az író hozzá vagy a lejátszó addig HDD-ről tolja az mkv-t ezerrel...aztán beszerzi a szükséges eszközöket és egy teljesen más képi világgal szembesül, aminek következtében hanyagolni kezdi bizonyos formátumokat.
-
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #5084 üzenetére
2. Általában van bennük alap médialejátszó, többé-kevésbé elboldogulnak mindennel. Ám ez erősen a minőség rovására megy, no és bosszantó kényelmi funkciók hiányoznak belőle. Pl, nem kezel feliratfile-t, vagy csak belső/külső feliratfile-t kezel. Esetleg a HD formátummal nehezen boldogul. Nálam pl ez a 2 van.
Csak belső felirat file, és a HD tartalomba nem enged belepörgetni bizonyos méret felett. -
Flashget
félisten
válasz
-=RelakS=- #5084 üzenetére
2. sima BD esetén működik a dolog (én adatként tesztelésből ráküldtem 25GB-ra csak avit), akkor BD-RE XL lejátszási képesség esetén is mennie kell a dolognak. A kulcs a megfelelő írás és a lejátszó kompatibilis legyen.
Persze más kérdés az ember nem azért vesz ilyen lemezeket, hogy lebutítsa ilyen felbontású filmekkel. -
Flashget
félisten
válasz
-=RelakS=- #5082 üzenetére
Asztali lejátszótól nincs jobb teszter hidd el.
-
szaszapi
őstag
válasz
-=RelakS=- #5080 üzenetére
Még nem éri meg ilyeneket venni szerintem..Annyiba kerül mint egy gyári BD film.De pár éve mikor bejöttek akkor 16e Ft körül mozgott az ára.
-
-=RelakS=-
veterán
eBay, jp-buy, Sony Blu Ray BDXL Disc
Van egyszer írható lemeze is.
-
OrLiX
tag
válasz
-=RelakS=- #5078 üzenetére
Szia!
Milyen volt az a 3 rétegű lemez és hol vetted? -
MeSKA
aktív tag
válasz
johnywalker #5073 üzenetére
Úgy néz ki az IngBurn progival tudok írni. Letöröltem minden egyebet. De miért nem jó a Nero még úgy se, ha képfájlba akarok írni?
-
MeSKA
aktív tag
válasz
johnywalker #5073 üzenetére
Köszönöm, ezeket meglesem!
-
johnywalker
őstag
Nero és Win beépített (Ashampoo) egyébként mindkettő problémás.Telepítsd az ImgBurn-t, általában a legjobb.Ha van tényleg más íróprogid telepítve azt töröld, ugyanígy az esetleges mountoló progikat (pl. daemon t.).Kábelek csatlakozását szintén érdemes ellenőrizni, ha több íród van a gépben azt is lehúzni átmenetileg.
-
MeSKA
aktív tag
Kérlek segítsetek! BD lemez összeállításakor (képek, videók) rányomok az írásra és mikor elkezdené, kidobja azt a hibaüzenetet, hogy felhasználó álltal megszakítva. Neróval próbáltam, de a Windows beépített iróprogival se ment. Ott más hibaüzenetet dobott. Próbáltam képfájlba is írni, de ugyan az. Próbáltam a rendszert újratenni, a C meghajtón olyan 65GB van szabadon. Az írom egy LG, összesen vagy 20 BD-t írtam csak majd hosszú szünet és azóta nem megy. CD-vel és DVD-vel nincs baj. Van még valami ötletetek?
-
johnywalker
őstag
Nem, tényleg nem megy az asztalin.
A környezetemben nem igazán van BD író, a gépen pedig nincs mountoló progi.Szinte kizárólag az IMG-t használtam eddig.Egy alapos tisztítás mindenképpen kell, ami után többet tudok majd.Az viszont jó jel, hogy végül is megírható a lemez, és neked sem volt vele kompatibilitási gondod. -
gg72
veterán
válasz
johnywalker #5068 üzenetére
De az asztali azt sem viszi, azt is írtad...
Ha egy progi, jelen esetben az ImgBurn nem tud megírni egy lemezt, az nem a program hibája, ott valami más probléma lesz. Lehet ez a program csak érzékenyebben vesz pl. egy hibavisszajelzést, ezért nem megy tovább, vagy nem is indítja el az írást.
Közeledben nincs másnak BD-írója? Ha igen, adj neki egy ilyen lemezt és próbáljátok meg megírni. Ha megy, akkor az íróddal lesz a gond, vagy valami gebasz van a szofvteres környezettel (mountoló progi pl.?).
Mindenesetre én több éve írok BD-ket (50GB méretben is, az adott médiakódos lemezt is) ImgBurn-nel, de ilyen hibával még nem találkoztam... -
johnywalker
őstag
válasz
#48613632 #5066 üzenetére
Nem magával az iso-val van baj.Írtam az elején, hogy közvetlenűl is próbáltam írni IMgBurn-el, inkább a progival hogy nem tudja írni a lemezt.Elinditom az írást de már akkor elakad a folyamat mielőtt egy bájtot is írt volna.Ez volt az ImgBurn-el, CdBurnerXp viszont legalább már az iso-t írta.
-
Flashget
félisten
válasz
johnywalker #5065 üzenetére
porszívó?
szódás üvegbe 1 patront beküldeni víz nélkül (vagy 2-t) és már kész is a sűrített levegős célszerszám, portalanításhoz.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #5065 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mi a gyakorlati különbség, de én v2.50-et használok, és azzal jó.
-
johnywalker
őstag
válasz
#48613632 #5063 üzenetére
De UDF fájlrendszerbe lett mentve (v2.6).Ekkora méretű fájlokat -BD50- nem enged vagy lehet szerintem máshogy.
gg72: Lehetséges hogy nem ártana neki a portalanítás, eddig még nem sokszor volt, max porszívóval a réseket.3 éves szinte pontosan, olyan 3-400 lemez lett vele írva.
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker #5061 üzenetére
mintha nem lenne rendesen eltávolítva a másolásvédelem
Ezt hogyan érted? Mármint az eredeti lemezről? Ha Cinavia van rajta (másféle másolásvédelmet nem ismerek BD-n), akkor az ilyen hibát nem produkál, hanem kb. 20 perc után elnémul az eredeti hangsáv és megjelenik egy figyelmeztető felirat.
Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy a Pioneer íród a végét járja, a 206-os nem mai típus, mikor vetted? Esetleg egy kis portalanítás sem ártana neki sűrített levegővel. -
Flashget
félisten
válasz
johnywalker #5057 üzenetére
Mindig annyival szabad maxon írni amit megadnak a lemezhez. Ha az 4x és 8x írást ajánl fel az író, ne írd 8x-an.
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker #5057 üzenetére
Póbáld meg a képfájlt Nero-val kiírmi, ha azzal sem megy, akkor az íróval lesz valami szerintem.
-
johnywalker
őstag
Köszönöm a választ.Azt hiszem a legújabb (1.06-os) firmware volt rajta eddig is, ismét betöltöttem.Az általad linkelt pdf szerint is 2x-en tudnia kellene írni.Most is ezzel az íróval állapítottam meg a lemez MID-jét, és fel is ajánlja 8x-os írásra (a lemez hivatalosan 4x).Adatkábelt is cseréltem már,de mégsincs siker.
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker #5055 üzenetére
Elvileg ismeri a lemezt a legújabb FW-vel: [link]
-
johnywalker
őstag
BD50-es fájlt, IMGBurn-el szeretnék írni, vele csináltam ISO file-t is.Sem azt, sem az eredeti fájlokat nem írja az íróm - Pio 206D.Japánból vett Verba BD50 lemezeket szeretnék elkészíteni (MID: VERBAT-IMd-000).Reserving Track- ig jut el az írás, teljesen behülyül a gép, még a lemezt sem adja ki csak leállítás után.Azt hittem hogy az író krepált be, de CMC Mid-es Verba 25-öst simán írja.Lehet hogy ennyire nem kompatibilis ezzel a lemezzel, mi lehet a gond szerintetek?
-
tibi72
aktív tag
Ki probáltam ConvertXtoHD nem is anyira rossz! [link]
-
2007
tag
válasz
MaxxDamage #5049 üzenetére
Köszi, ennek alapján érdemes inkább lecserélni, mert ezek a Celeronok nagyjából fel tudják venni a versenyt az említett-régebbi-processzorokkal. A C-70 sajnos labdába se tud rúgni mellettük.
-
Flashget
félisten
Tanuljuki már meg a rövidítést..
BR ilyen lemez és író nincs!
Blu-ray Disc van. -
MaxxDamage
félisten
Szia,
Pio BDR-209EBK dobozán ez van:
Minimum System Req.:
Win XP / Vista / Win7 / Win8
Intel Core Duo T7200 / E6300 or greater
1GB RAM or greater
NVIDIA GeForce 7600GT / ATI X1600 or greater
on board audio deviceSzerintem VGA nem is lényeges, de rendszer és CPU biztosan mérvadó lehet...
L
-
2007
tag
Sziasztok!
Sehol sem találok infót arról, hogy BR lemezek írásához milyen hardver szükséges. Épp egy kis fogyasztású (home server)-t építek, ami jó lenne ha melesleg képes lenne erre.
Integrált processzoros Mini-ITX lap ot szeretnék, és már rendelkezek egy Asrock C70M1-gyel, de nem vagyok biztos benne hogy ez képes lenne rá (C-70 APU).Ezt cserélném Celeron J1800/J1900-ra, HA megéri. Hasonló fogyasztás mellett ezek a processzorok sokkal nagyobb teljesítményre képesek, noha erre nekem általában erre nincs szükségem, kivéve ezt az egy feladatot.
Hozzátenném, a meglévő lap előnye a 4db SATAIII port, ami ebben az alkalmazásban nagy előny, erősebb integrált processzorral szerelt lapok közül amin ennyi van belőle, az nem olcsó mulatság.
Ha azt mondjátok, felejtsem el a dolgot ilyen gyenge processzorokkal, akkor berakom a BD írót az asztali gépembe, csak így egy kicsit nehezítem a dolgomat.
-
OrLiX
tag
Helló!
Sikerült beállítani a sebességet. A programban a speed mellett meg kellett nyomni a frissítés gombot.
Az alábbi teszt született:
Még mindig ugyanaz a lemez 4X sebességgel tesztelve.Határesetnek gondolom. Az LDC max. majdnem 500, a BIS is 8 felett van (9).
Azért ráengedem még egyszer a progit. -
OrLiX
tag
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
Első BD-R írásom.
Pioneer 209EBK
Panasonic 25Gb lemezzel.
Samsung SE-506 USB íróval tesztelve.Nem tetszik az eredmény. Mitől nézhet ez így ki?
[link] -
gg72
veterán
Ez már másnál korábban is előjött, akkor sem értettük miért van, valószínűleg rossz széria, vagy nem megfelelő tárolási körülmények miatt lehet. [822 hsz.-től]
-
lenoma
aktív tag
Imgburn íróval ugyanúgy tudok adat lemezt írni mint DVD esetében?
Van jobb író program adat tárolására az Imgburn programnál?
Nem asztali Bluray lejátszón, hanem PC-n akarom lejátszani a megírt lemezeket.
Simán csak adat lemezt kell írni az Imgburn programban vagy van spéci beállítás Bluray esetében a DVD-hez képest?
Bluray írásnál van adat elfogyás elleni védelem vagy teljesen terhelés mentes meghajtóról irjak adatot lemezre?
Bocs a sok hülye kérdésért, holnap kapom érkezik az első írom. -
törölt tag
válasz
gabor128 #5027 üzenetére
Szia, ha az a kérdés, hogy BD lemezről le tudsz e játszani *.avi és/vagy *.mkv file-okat, akkor a válasz igen!
(Természetesen amennyiben azt amúgy is le tudja játszani a szg-ed, és persze van benne megfelelő optikai meghajtó)
szerk: DVD formátum is működik PC-n, csak a megfelelő szoftverrel kell lejátszani, és ugyanez igaz BD formátumra is
Pl TotalMedia Theatre
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
Olyan kérdésem lenne, hogy ha vennék egy BR írót és arra kiírnák AVI-t, MKV-t, képeket akkor visszaolvasva a íróban le lehet játszani a PC-n vagy egy asztali BR lejátszóban?
A DVD formátum gondolom csak DVD lemezen és DVD olvasóval működik!?
-
törölt tag
Sziasztok
Az alábbi tipusú DL lemezre vettem figyelmes az ebayen, gondoltam, mielőtt beruházok, veszek pár darabot kipróbálni.Mivel nem dobozzal vettem, így nem küldtek cakeboxot, csak sima, átlátszó sleeve-ben érkezett, így nem tudom, hogy valóban az jött e, amit rendeltem.
Mindenesetre a MID-je szerint (CMCMAG-DI6-000) mindössze 4x írható
, mivel korábban már volt ehhez a lemezhez szerencsém, igaz, sajnos nem tudom, hogy milyen brand alatt jutott hozzám, de az IMGBurn adatbázisában szerepel, 4x írási sebességgel.
Valami vélemény esetleg? Írjam 6x sebességgel, vagy eleve kizárt, hogy sikerül?
Esetleg próbáljak meg egy cakebox-nyit venni, hátha abban nem ez a MID lesz?szerk: Azzal tisztában vagyok, hogy a HP nem gyárt lemezt, inkább az írási sebességre lennék kiváncsi, hogy hogyan lett ebből 6x vajon?
-
szaszapi
őstag
SSIF mappából ne tallózzál semmit,hacsak nem a főfilmből akarod kinyerni a 3d feliratodhoz tartozó eltolást és mélységet BD3D2MK3D progival,ugyanis a tsmuxer elcseszi a 3d-s feliratok többségét.Bdinfo-val nézd meg melyik mpls tartalmazza a filmed hosszát.Ezután a bemountolt 3d filmedből tsmuxerben benyitod az mpls file-t.Kicserélgeted a hangot feliratot ha tudod hogy kell,iso-ba mented evvel össze is rakja nekeda 3d remuxot.Ha menüt is akarsz az keményebb dió,ahoz ismerned kell a bd szerkezetét,mi miért felel,mit kell átírni.Akkor kimenetnek blu-ray foldert állítasz és a dvdfab mini iso szarjába húzod az elkészített könyvtárat,az hozza létre a STREAM mappában az SSIF mappát.Nagyvonalakban ennyi lenne,de ahogy leírák elöttem az úgy tökéletes.
-
stanley00
aktív tag
Nem kötekedésből (csak jószándék) de szerintem nem teljesen jól közelíted meg a dolgot. tsMuxeR-be a megfelelő .mpls fájlokat célszerű megnyitni ami(k) a BDMV\PLAYLIST könyvtárban található(ak). Így a chapter infó is megmarad plusz ahogy írtad ha több m2ts fájlból áll a film akkor ezeket is szépen sorba rendezve hívja be és akkor már a clown bd-t is hanyagolhatod bár azt a progit nem is ismerem ezért nem is tudom miért használod erre. és azt, hogy melyik a megfelelő .mpls fájl ami a fő filmre vonatkozik azt [EZZEL] az egyszerű progival nagyon szépen meg lehet nézni.
-
törölt tag
De hiszen javasolták, hogy mit tegyél!
Először próbáld ki az íród egy másik gépben. Ha ott is ugyanezt csinálja, akkor rossz, sajna kuka.
Ha ott tökéletesen működik, akkor valami a gépedben nem gyerebe. Pl win-t kell újra raknod, vagy bármi egyéb. Eddig juss el, utána fognak segíteni(Ha tudnak persze)
-
MeSKA
aktív tag
-
Locsi
senior tag
Pedig csak azt kell. Behúzod a fő filmet tartalmazó mindkét m2ts fájlt (jobb szem, bal szem), hozzáadod a hangot illetve amit akarsz, és isoba mented. Ha sok kis m2ts-ből áll a film akkor előtte átküldöm a clown bd-n. Annyit kell tudni, hogy csak a film lesz így meg menü nem lesz rajta.
-
lacko6
senior tag
Üdvözlet.
Valaki tudna segíteni hogy BD3D filmbe hogy lehet szinkront illeszteni.A dvd fab nem tudja.
-
MeSKA
aktív tag
Lenne egy kis problémám... Nem enged DVD-t/BD-t írni egyik író program sem. Kiválasztom a fájlokat és mikor mennék rá az írásra kidob egy hibaüzenetet: "Felhasználó által leállítva" és ki is adja a lemezt. Nem találok neten semmit sem ezzel a hibával kapcsolatban. Próbáltam Nero-val, a BD íróhoz adott gyári progival is. Semmi sem működik... Találkoztatok már ilyen hibával?
Íróm: LG BH10LS38
Memória: 8GB DDR3
Processzor: AMD Phenom 1090T -
Flashget
félisten
válasz
Janusz001 #5006 üzenetére
Automatice nem fogja mint egy BD filmet.
Ez ugyanolyan mint a DVD korszakban a DVD film és avi.
Pl. sorozat 13db része felfért egy DVD lemezre csak akkor adatként kellett kiírni.
BD lemez esetében ugyanez van...ha egy sorozat mkv-ban van meg, akkor megszámozva a részeket adatként kiírva simán viszi a lejátszó. -
gg72
veterán
válasz
Janusz001 #5002 üzenetére
Az voltál.
Ha az MKV felbontása szabványos (1920*1080), akkor a tsMuxer-rel kell belőle csinálni "Blu-ray folder"-t és azt kiírni az összefoglaló szerint. Ha a felbontás nem szabványos (ez a gyakoribb), akkor uncropMKV-val előtte át kell alakítani. De ezek után előfordulhat az is, hogy csúszik a hang... Így a legjobb megoldás MKV-ra venni egy médialejátszót, vagy egy olyan asztalit (pl. a Samsung-ok ilyen téren elég jók), amelyek szépen viszik akár lemezről is az MKV fájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest