Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Tav-Csoves #5899 üzenetére
most már tudom már, és elnézést, ha feleslegesen bővítettem itt a sorokat.
A huawei telefonomnak - mate 9 - van egy virtuális cd meghajtója, ami usb-n való csatlakozáskor megjelenik a gépen, és ezt új eszközként érzékeli az ImgBurn.
Tehát ha valaki ilyesmit tapasztal, az ezért van. -
Tav-Csoves
őstag
válasz Tav-Csoves #5897 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz Tav-Csoves #5897 üzenetére
Persze, BD50-es lemezeket tudsz írni vele, de tudsz BDXL lemezt is írni, csak azt mással nem nagyon tudod visszaolvasni mint azzal az íróval amivel írtad. Ugyanis a BDXL lemezt nem kezelik az asztali lejátszók, legalábbis nem tudok olyan lejátszót ami kezelné. Azt hiszem a Panasonic DP-UB9000-nél van rá ígéret hogy kezelni fogja, talán. Ugye ennek ott lenne jelentősége, hogy az 50GB-nál nagyobb adatot is ki tudd írni, mert az érintetlen UHD anyag az rendszerint 60GB-tól kezdődik.
A BDXL és eredeti UHD lemez azért nem egyforma, mert itt már gondoltak a másolásvédelemre. Persze ettől függetlenül feltörték, de ez egy más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Tav-Csoves #5891 üzenetére
A BDXL lemez az a 100 és 120GB-os írható lemez formátum, a kisebb három míg a nagyobb négy rétegű. Semmi köze az eredeti UHD BD-hez, nem is fogod tudni lejátszani ezzel az íróval a gyári eredeti lemezeket.
Az eredeti UHD BD-hez asztali lejátszó kell, az én Pioneer S08 íróm se kezeli az eredeti UHD lemezeket.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Tav-Csoves #5893 üzenetére
azt az LG BU-40N akkor venném meg ha ténylegesen fel van tüntetve az ULTRA HD felirat!
-
jeni
félisten
válasz Tav-Csoves #5893 üzenetére
ahol több év a gari
ugyanis ha 1-2000Ft a difi az már nem számít.
a gari ideje a fontosabb nekem.
a noti írók nem egy strapa termékek!
nekem az Aqua a szimpi,régóta vannak és közel van hozzám.
a zonacomputers az is jó lehet még ha olcsóbb is, de nekem kiesik,mert Újpesten és Kispesten vannak a boltok.[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
Elolvasva a cikket. Egyetértek Veled, jogos felvetés!
Jelenleg filmnézés céljából nem használnám, csak adatmentés illetve adat visszaolvasás, ami nem UHD filmek lennének.
Viszont a távolabbi jövőben tervezek venni egy külső hdmi-s bluray lejátszót TV-hez, amihez majd jól fog jönni, hogy az LG tud UHD formátumban írni/olvasni, bár ugye az olvasást már a fentebbi hdmi-s lejátszóra bíznám.. - főleg most már a cikk miatt is.Kérdésem, hogy hol vennéd meg, melyik boltból.
-
jeni
félisten
válasz Tav-Csoves #5891 üzenetére
ebből nekem az jön le,hogy mégsem egyenlő a BDXL formátummal.
hacsak a HDMi kimenetén számít a 4K formátum és nem a lemezen megírt anyagán akkor lehet ,hogy u.a. -
Tav-Csoves
őstag
köszönöm a válaszod
Több oldalon fellelhető specifikációja feltünteti a leírásában a BDXL-t - már ha ez az Ultra HD jellegzetessége / egyelőre BDRE DL lemezeket írnék vele, de később használnám több funkcióját.
Amennyiben ha az UHD nem egyenlő a BDXL formátummal, fejtágítást kérek.
A bolttal kapcsolatban: találtam több olyan magyar boltot amely 1 év helyett 2 év garanciát vállal.
[link]
[link]
[link]
[link]
Abban az esetben ha az UHD-t jól értelmeztem, akkor ezeknél a boltok esetében melyiknél érdemes a rendelést leadni?
köszi![ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Tav-Csoves #5889 üzenetére
vedd az Iponban mert a Bluechip az egyik legmegbízhatatlanabb bolt!
A Bluechip ott abban jobb lenne,hogy 2év garis.Az a kérdés ez valóban UHD író típus?
Mert akkor az LG-t venném.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Tav-Csoves #5887 üzenetére
számozása alapján egy korábbi beragadt típus!
a Bluechip az egy ilyen bolt.
jó pont benne,hogy 2év garis (saját szerviz által) ,de nem tud BDXL lemezt kezelni.---------------------
ez alapján 9,5mm
itt szerepel a BDXL kezelése ![ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
sziasztok!
mi a véleményetek erről a gépről:
Pioneer BDR-UD03B
Milyen vastagságú? Ugyanis hiába kerestem. Laptopba vagy 12.5 vagy 9.5 mm vastag rom van.
Továbbá érdekelne olyan véleménye, aki rendelkezik ezzel a géppel: mennyire megbízható? Megéri e, stb...
Nem sokat lehet erről a gépről tudni, érdekelne a teljes lista, azokról a korongokról, amiket olvasni/írni tud.
dvd dual layer, illetve blu ray dl is?
köszönöm szépen a segítséget! -
gg72
veterán
válasz adamcsik #5882 üzenetére
Akkor válassz lassabb sebességet, vagy nálad is az van, amit korábban írtam (írtunk) a Verbatimf médiakódos lemezekről: nem bírják a rétegváltást, nálam minden második lemez kuka lett a Pioneer írómmal... Joshi 2X sebességgel írja meg őket, szerinte úgy jók lesznek. Én 2X még nem próbáltam, mert amióta ezt a jelenséget észrevettem, a Liteon ihbs312 írómmal írom meg őket bekapcsolt OnlineHyperTunning opcióval az ImgBurn-ben (ezt egy külföldi fórumon tanácsolták) és azóta nem rontottam ilyen lemezt 4X sebességnél sem.
-
Joshi
titán
"általánosan azzal írjuk ami rá van írva"
Ez az állítás ebben a formában igaz, de ugye az van a lemzre írva hogy 1-6x vagyis ebben a tartományban lehet írni. Egyébként ez konkrétan gg72 tézise, miszerint az adott lemez max írási képessége az optimális.A képen sárgával kiemelt 6x-os írási képesség szerintem csak marketing, semmi bizonyíték nincs arra hogy az az írási sebesség a legjobb. Majd ha lesz ilyen irányú felmérés/statisztika, akkor elhiszem.
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
50GB-os 6X-osan írható lemezt milyen sebességgel a legjobb írni? -
Beni2360
félisten
Senki a környezetembe még belső íróval sem rendelkezik.
A felmelegedés 24 GB MKV fájlnál nem jön elő?
Egyelőre napolom a dolgokat amíg meg nem érkezik az új SSD-m.
Azért köszi a türelmeteket.
A szellemek meg igencsak csapkodnak mostanság körülöttem. Űzném őket ha tudnám.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
jeni
félisten
válasz Beni2360 #5871 üzenetére
van egy tippem:
valahogy pár napra el kéne cserélni a külső Raidsonic 3.0 racketett egy másik külsőre,és azzal tesztelni az ISO írásokat.
ha akkor sem lehetséges akkor tutira az íród írás alatt felmelegszik és már haldoklik vagy a Windows 10 a gond.
esetleg a fennmaradó diagnózis: azok a szellemeket amiket ott vannak,onnan a környékéről el kéne űznéd.Boccsii
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Értelek mire gondolsz de ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy nc. virágboltból kölcsönzött 25 GB ISO-król vplt szó. Az utolsó ami a videón is van Kong.Skull.Island.2017.BD25 és kuka lett. Na rátettem az írót egy 3.0 USB to SATA kábelre adtam neki a 12 V / 2 A tápot és ugyan azt az ISO-t simán felírta. és már 2015 dec óta meg van az íróm kb 50 lemezt vegyesen írtam vele és nem volt gond.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
yvsmad
őstag
válasz Beni2360 #5866 üzenetére
Felejtsd el az ISO-t, semmi haszna sincs, csak a gond van vele.
A gyári lemezek kétrétegűek, még ha 25 GB-n el is fér az egész, az ISO fájl BD50-es formátumot is tartalmazhatott. Azon kívül egy csomó jelzőbit lehetett rajta bekapcsolva, amit te kívülről nem látsz. De még sima másolásvédelem is lehet, amiben elakadtál.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
(#5864) jeni -nek is
Hát hiába frissítettem 15 fw-t csak nem boldogúlt az ISO kiírással.
Csináltam videót itt megnézhetitek.Na ezután kiszereltem és azt az egyszerű USB 3.0 átalakítót rádugtam, olyant ami jeni-nek nem müxik, és gyönyörűen megírta a lemezt.
Most vagy az összekötő kábelben van a hiba vagy a ház elektronikájában de akkor más formátumot miért tudja kiírni?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Hát én is 3 napja ezen eszelek.
Lefekvéskor szoktam sajnos ilyen dolgokon elmélkedni alvás helyett. És azt eszeltem ki, hogy van itt még 2 db 2.5" HDD az egyikre kiírok egy friss win 10-t oszt majd meglátjuk avval mire jutok.
Nem is leszek egy ideig csak tabon.
25 db-s falconból kb 10 megírva és a mostani 5 rontva.
10 db-s werbából 7 megírva és a mostani 3 rontva.
Tehát marad a rendszer vagy az USB 3.0 kimeneti hiba. De erre ott van az 23 GB MKV fájl jó megírása.
És igen nem tudok hálózaton a rádugott usb 3.0 hddre nagyon másolni, lefagy meg nem válaszól a kezelő. Most a bennlevő hddre másolok és szépen másol. 70-80MB/s
Imgburn program már 2 x telepítve.
Na megyek telepíteni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
jeni
félisten
válasz Beni2360 #5861 üzenetére
értelek, csak próbálok gondolkodni mi az amitől nem sikerülnek az ISO fájlok ki írása a lemezekre?
akkor mit is zárhatnál ki,hogy az nem lehet hiba oka?
megírtam 2 lemezt próbaképen pedig nem is volt szükségem rá! végig futottak rendesen hiba nélkül.
-Pioneer BDR-209D (1,50 firmware)
-Raidsonic külső USB 3.0 rack
-ki írandó ISO fájl milyensége
-Acer laptopakkor már csak három dolog maradt.
hibás Verbatim 25Gb lemezek vagy a Windows 10 újra telepítése valamint az Imgburn program hibája? -
Joshi
titán
Lehet hogy rack-je válogatja, de egyértelműen nem ajánlott. Aki külső USB-és írót akar használni, az vegyen kimondottan erre a célra gyártott megoldást. Ahogy írtam ezzel a megoldással nem hogy írni nem tudok, de nem is látja a Pioneer S08-as írómat a rendszer.
-
Beni2360
félisten
Na ebből a 7 lemezből 2 db még 240 Ft werba és 5 db 100 FT akciós felcon volt, tehát egy ezres ment a kukába. Erre a felconra ment a többi kiírt MKV fájl amit fentebb írta és simán lement.
-----Na jó éjt mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Azért ennyire ne nézzél tudatlannak.
Az új acer lapin van egy usb 3.1 és egy mini usb c 3.1 csati bal oldalt és jobb oldalt meg 2 db usb 2.0.
Természetesen semmiféle usb elosztót nem használok írásnál. Közvetlen van bedugva a házhoz adott USB.3.0 kábel. Habár régebben volt egy 50 cm-s usb 3.0 hosszabbító amit még a régi gépemnél használtam mert nem tudtam a gép mellé rakni az írót. Igaz anno ott csak DVD ISO-kat írtam ki.
De mint írtam csak az ISO-kal van gondja. Ja és az újra írhatóra meg megírja hiba nélkül.
Pl egy 23 GB MKV fájlt szó nélkül felírja. Vagy a napokban tele írtam 12 résszel egy sorozatból.
-----
A videó meg 20-n percig az egy kicsit sok lenne.
Annyira meg áll az írás, hogy még kilépni sem tudok belőle csak a feladatkezelőben tudom bezárni és az írót is csak áramtalanítás után tudom kinyitni. Ez kimaradt az eddigi panaszáradatból.[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
-
Beni2360
félisten
Joshi - én megértem amit írsz de nem fogok havi 1-2 db lemezért még egyszer befektetni .
Akkor meg mondjátok meg, hogy ugyan az az iso fájl egybe nem megy végig míg mappa stukturában vígan végigmegy az írás. Lehet valami rendszer hiba mert akkor telepítek új win 10 rendszert.
Arra kérdésemre sem kaptam válasz, hogy egy ISO fájl felírásánál az író progi kibontja a csomagot mint egy ZIP fájlnál tenné egy progi?Megvan a HDD amit 2017 jan-ban használtam utoljára beszerelem az asztaliba aztán majd meglátjuk meddig frissít. Van van olyan lehetőség amit letöltve frissíteni tudom a rendszert?
De ahogyan elnézem 2011 telepítés ez akkor win 7 lehet. hagyom az egészet és telepítek egy friss rendszert rá.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
HDD-vel délut. teszteltem és most, hogy írtad jutott eszembe a dvd író. És látszik ez a gép alatt is.
Ahogy most már 80 éves barátom mondta: Az elektronok útjai kifürkészhetetlenek.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #5851 üzenetére
Persze hogy adtam neki tápot, az író látszólag működik hiszen lemezt is raktam bele, de egyáltalán nem jelenik meg a meghajtó. Nem is szórakoztam vele, mert ezek az átalakítók elsősorban SSD/HDD-re valók. Egyébként a NAS-ból kivett 2TB-os WD Greennel gond nélkül működik.
-
Beni2360
félisten
Én meg most rádugtam egy DVD írót és beraktam egy lemezt amit nemrégen írtam és elindult a Power DVD progi és megy a film. A BD íróm bent van a házban. Gondolom tápot adtál neki.
Elindítottam az imnburnt egy üres lemezt tettem be és felismeri. Holnap kiszerelem a BD írót is tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #5847 üzenetére
Nem látja az írót a PC, szóval ha akarnám se tudok írni. Én most is azt mondom, hogy 5,25"-os optikai meghajtót nem célszerű rackbe tenni mert nem úgy működik mint egy HDD. Ahogy korábban írtam, és M107 fórumtárs is írja, inkább egy kimondottan külső meghajtót szerezz be. Az általam linkelt Buffalo is Pioneer 209.
-
Beni2360
félisten
Ott van a 5842 hsz-ben:
STAR.WARS.THE.LAST.JEDI.2017.BD25.REPACK.AVC.DTSHD.7.1.HUN.X264-HDPHOENIX
A.Viszkis.2017.BD25.ReadNfo.AVC.x264.HUN.DTS-HD.MA-Mont[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Nekem is van egy ilyen csatim, de mar eleg volt a kidobott lemezekből. Egyébkent mint irtam újra irhato lemezt megirta. , vegig ment.
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #5842 üzenetére
Már szedem a filmet és kipróbálom ezzel az USB 3.0-ás átalakítóval. Van egy régi USB 3.0 laptopom is, azon keresztül fogom írni. 25GB-os lemezt én nem nagyon írok, de van még néhány Pana lemezem.
Majd jelentkezem hogy mi történt.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Megnézném egy másik gépben csak az írót natúr sata portra kötve,
imageburn + írás
USB-s írók csak azok jöhetnek szóba amit maga az anyacég csinált nem neked kell beleépíteni a házba.DVD PL:
Blu-Ray PL :
Ezek csak példák természetesen.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Beni2360
félisten
Igen eddig összeszámolva 7 db lemez rontott. Van ahol csak lefoglalta aztán megáll, van ahol 1%,32%, 82%
Másik gép nincs csak másik HDD .
Egyelőre más nem marad mint a kibontott iso-t mappaként való felírása. Ugyan olyan kezelhető lemezt csinál belőle mintha iso-ként írnám ki.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Körülmények: Nappali-asztal- új acer lapi-USB 3.0 külső házban BD író.
Másik gépem nincsen, vagyis darabokban van asztali.
Milyen ISO-t? - Azt látod fentebb. 25 GB menüs BD ISO-k virágbolti.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Mint látszik - 2015-12-22 23 óta van BD íróm és elég sok vagyis nem az első BD ISO amit kiírtam.
Természetesen kikölcsönzött PL ( STAR.WARS.THE.LAST.JEDI.2017.BD25.REPACK.AVC.DTSHD.7.1.HUN.X264-HDPHOENIX) és hasonló filmekről van szó.
Szóval 1 ISO = 1 lemez - IGEN ez természetes mivel több rá se menne. Ha megnézed a képet akkor látod, hogy az ISO fájl kibontva 2 mappát tartalmaz és azt írtam fel mint fájlok/mappák lemezre írását választva. Ennél jobban már nem tudom leírni. Demon toolsban iso betőlt virtuális meghajtó és onnan a 2 mappa betallózva amint a képen látod:
Van vagy 2500 DVD kiírva + stb, tehát tisztába vagyok mit, hogyan kell csinálniBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
yvsmad
őstag
válasz Beni2360 #5826 üzenetére
Az ISO nem sima adatfájl, amiből kettőt kiírsz egy lemezre.
Az ISO egy lemez teljes tartalma a lemezformátummal, mindenféle jelzőbittel, tokkal-vonóval, lezárással együtt.
A cél lemeznek pontosan meg kell egyeznie az eredetivel. Nem lehet CD ISO-t DVD-re írni, DVD ISO-t BD-re vagy 2 db BD25 ISO-t 1 db BD50 lemezre, stb., mert az ISO lemezformátuma nem egyezik a fizikai lemezével.
Egy ISO a kiírásakor lefoglalja a teljes lemez logikai tartalmát, két teljes lemeztartalom logikailag nem létezhet egy lemezen, még akkor sem, ha egyforma lemezformátumú és méretű a kettő.
Szóval 1 ISO = 1 lemez.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #5837 üzenetére
Na folytatva, kitettem ezt az ISO-t is virtuális meghajtóba és onnan a 2 mappát betallózva szépen folyamatosan megírta a lemezt. Na most ilyenkor mi van ? Mi lehet a gond? Ugyan az a lapi másik rendszer egy vinyón.
-
Beni2360
félisten
vissza raktam az eredeti 1 TB vinyót amivel vettem.
Na visszakötöttem egy régi WD bl.160 GB vinyót és rámásoltam egy 25 GB ISO-t az eredmény 80-85 közt volt tehát az USB 3.0 kimenettel és a házzal is szerintem minden rendbe van.
Elkezdtem egy ISO-t írni de 88% megállt az írás.
---
én is a másolandó kiirt anyagban találnám a hibát. - ez már a 3. ISO[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Beni2360 #5835 üzenetére
nem volt más hirtelen ISO fájlom amit ki írhattam volna,csak azért tettem be mert egy Verbatim egyszer írható BD-R lemezt próbáltam ki,és jeleztem,hogy itt biztosan nem a külső házzal van a gond. feltehetőleg nem az íróval van a gond. bár kíváncsiságból lemértem a Pi BDR-209D és a Pio DVR-111 és ég és föld kettejük közt a DVD író javára. Nem 10 gramm a különbség. Közel 240grammal nehezebb!
én is a másolandó kiirt anyagban találnám a hibát. -
Beni2360
félisten
Ha vissza olvasol ott írtam, hogy MKV filmet nálam is gond nélkül megírta. Igaz 12 db sorozat rész volt,de gondolom ez nem számít.
Egy láma kérdésem volna, hogy egy ISO fájl hasonló képen viselkedik mint egy ZIP kibontásnál?
Lehet, hogy valami a rendszerrel van a gond?
Mivel ez a mostani rendszer egy HDD-ről klónozott amit egy rendszergazda felrakott és azt klónoztam az SSD-re.
Később visszarakom az eredeti HDD-t és avval is teszek egy kísérletet.
Ui: MIvel vagy 15 éve nem használtam a PDVD most látom, hogy sokat javult.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
jeni
félisten
válasz Beni2360 #5832 üzenetére
Holnap kapom meg a Pioneer 209-t és azt berakom egy LC-Power 525B-PS USB 2.0 házba amiben most egy Pio DVR-111 van.
DVD lemezre nem rontott ISO-ban még. BD-re kiderül majd egy Verbatim társaságában. -
Beni2360
félisten
A másik topikban a házról csevegtünk ez a ház RaidSonic ICY BOX IB-550STU3S
A gyártó oldaláról másolomIB 550StU3S
Külső tok 5,25 "SATA Blu-Ray / CD / DVD meghajtókhoz és 3,5" merevlemezekhez
Ezek szerint az 5.25" méretével optikai meghajtóhoz is van tervezve ?
A gondom még mindig az, hogy az ISO-val valamiért nem birkózik meg, míg ugyan azt mappa struktúrában vígan megírja.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Van egy 10-n éves számítógépem 4 GB ddr2 rammal olyan 600-s Azon írtam régebben még lan kábelen keresztül a NAS-ról is kiírta a BD lemezt. DE már 2 éve darabokban egy fűtetlen háló szobában ahol télen csak 17 c fok van és nem éppen BD írásra való időjárás. Na majd a végire járunk ennek a fránya ISO hibának.
Nem készítek saját ISO fájt, habár 1x csináltam de semmi gond nem volt vele.
---
Vadi új Acer Aspire A515-51G -re 8 GB rammal és SSD a meghajtóval azért illene jónak lennie.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Beni2360 #5828 üzenetére
Ha te készítesz egy ISO fájlt, akor mindenképpen célszerű tesztelni a Cyberlink Power DVD progival, mert az nagyon háklis mindenre.
De az USB-és lemez írás kerülendő, sokszor megbolondul az USB vezérlő bizonyos alaplapokban. Nekem most pl a multimédiás billentyűzetemet kellett átdugni egy másik aljzatba, mert állandóan kikapcsolta a hangot. Átdugva egy másik foglalatba már nem csinálja. Hogy aztán alaplap, vagy Winfos probléma az kérdé marad.
Írásra még mindig a legstabilabb megoldás a SATA sok-sok fizikai memóriával.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Igaz több mint 15 éve nem használtam de most felraktam és szépen lejátssza a virtuális meghajtóba rakott iso fájlt. Hiányolom a fejezet léptetést de lehet, hogy nem csináltak fejezeteket.
--------------------
Ui-hoz- Nekem annak idején azt tanácsolták az BD író topikban, hogy más író szoftver ne legyen fent. Én csak filmeket szoktam kiírni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
2 db kölcsönzött 25 GB iso fájl volt -A viszkis és a Jurassic world. Gondolom evvel nincs gond és nem is volt eddig a többivel sem. Az 5 éves HP lapi cseréltem egy vadi új Acer Aspire A515-51G -re 8 GB rammal és SSD a meghajtó. A régin nem voltak gondok csak már az usb port volt bizonytalan. De előveszem és teszek egy próbát vele.
---------
Joshi - első sor. Most a VLC-vel fut a mappába kiírt lemez. Menüt és egyebeket mindent hozza.[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
Na át jöttem ide mert itt kellene folytatni.
Megértem a tanácsodat de azért egy valamit nem értek.
Most az ISO fájlt kiraktam virtuális meghajtóba és onnan a két mappát betallózva simán megírta a lemezt ugyan úgy 4x sebességgel.
Na erre varjunk gombot. Miért rontja az ISO-t és miért nem a fájlt írást?
Egyébként már MKV sorozat fájlokat is simán kiírt.
Innen indult az egész.UI: Igen beállítottam és a puffer 100% marad.
Adatelfogyás védelem aktív? ezt hol találom?[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz Gabesz...81 #5820 üzenetére
Régebben a dvd shrik-kel meglehetett oldani, akár 3 filmet is egy lemezre kérdéses minőségben, de újra írhatóra kipróbáltam menü nélkül magyar 5.1 és működött.
UI:
Egy minőségi pana 50 GB lemezt nem tennék így tönkre két filmmel, de ez egyéni vélemény.
Inkább 2 pana 25 GB lemezen legyen meg, az a pár milliméter vagy tokos lemeznél cm nem oszt ne szoroz.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Joshi
titán
válasz Gabesz...81 #5820 üzenetére
Így biztosan nem lehet. Szerintem menüt kellene készíteni hozzá és két elindítható filmet belerakni a menübe.
-
Gabesz...81
csendes újonc
Sziasztok!
A következő elméleti kérdésre keresnék választ.
1.Pana 50GB lemezre lehet -e és ha igen hogy? 2 Bd 25 Filmet felégetni rá fér -e 46.6GB?
ügye helyt a TS Muxer re lehet csinálmi 1-2 felesleges hangot kihagyni.de a BDMV és CERTIFICATE mappákbol 2 lenne.
Vagy ebben az esetben fontos hogy ISO ba legyenek a filmek.Köszönöm a válaszokat.
-
Benyaking
aktív tag
Sziasztok! Xbox one s olvassa az írot uhd filmeket?
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz csikosdapro #5810 üzenetére
M-Disc sosem érdekelt, drága is meg a nyakam rá hogy max 50-60 éven belül hullani fog...
Made in UAE 4.7 GB Verba dvd+r ebben jobban bízok anno van is mentésekkel egy 100-120 darab de ua ez megvan egy 25-28 darab Pana 6X BD-R lemezen is +-ban
De van még egy pár henger UAE üresen is de minek már + még pár henger minőségi lemez olyan sok ezer Ft érően de minek.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Vidéken még a Blu-ray-t is úgy vitték akkor mint anno a Cd/Dvd-t
De felfogható másod korszaknak is.
Emlékszem hozták sorra a rendeléseket virágbolt + Pana 25 GB BD-R lemez, huh anno jött a GLS csak úgy pakoltam a dobozokat az üres lemezekkel Szegény író meg napi 25-40 lemez.
Anyám meg
-Fiam elvisz majd a PoliceRégi szép idők.
-
M107
addikt
Megtaláltam a txt-met amit minden írás után vezetek
4276 BD
2555 DVD
1987 CDA durva 7 év alatt anno 2012-16 között kapta az ívet a nagy másolási korszakban.
-
M107
addikt
válasz csikosdapro #5806 üzenetére
Akkor ha kell egy minőségi író és egy jó darabig használni akarod :
Most cserélem le a kis 206D-met 2012-es na nem azért mert nem jó hanem mert már öreg
Össz-vissz 8000-9000 optikai lemez írásán van túl ebben benne van minden CD/Dvd/BD
S hibátlan takarítva egyszer sem volt, se szét szedve a lassan 7 éve alatt és még mindig jól ír amikor írok vele
-
M107
addikt
válasz csikosdapro #5804 üzenetére
Ez a frimware van rajta :
https://www.lg.com/us/support-product/lg-BH16NS55
-
csikosdapro
tag
Szóval, azóta vettem egy 25-ös re verba lemezt, amit 3* megírt, nem volt baj, de az 50-es verbákat nem írja meg... utána is elrontotta... mi lehet a para szerintetek? ez a cumó volt, lehet ezek rosszak? [link] 2 külön cake, az előzőt egy évvel ezelőtt vettem és azzal is ugyanezt csinálja...
[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
Sziasztok!
ImgBurn esetén hogyan lehet beállítani hogy írás előtt ne készítsen lemezképet hanem egyből a mappát írja lemezre?
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
M107
addikt
Csak megosztom:
Panasonic BD-R 6X 25 GB (kedvelt lemez)
írás időpont :
6 éve és 2 hónapja 100-as hengerben tárolva, azért nem az első-t tettem be mert azt sajnos újra kellett 2017.02.08-án írni egy 700 MB adatvesztés miatt írnom.
165 darab van belőlük "napi szinten" használom zenehallgatás céljából.
Szóval tartósak
UI:
" " ( mikor itthon vagyok és rá érek van amikor kimarad 1 nap )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest