- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FCBfoeva
csendes tag
válasz
eboostr #3497 üzenetére
Tudom, ez a legegyszerűbb, de azért az 50 gigás lemez még mindig nem olcsó, főleg ha sok filmről beszélünk... A DVDFab és a 25 gigás lemezek nekem eddig nagyon beváltak (csak magyar hangot hagyok rajtuk, így 90-100% minden filmem képminősége) ezért szeretnék mindent megpróbálni, hátha sikerül valahogy megoldani ezzel az olcsóbb változattal.
A Tutorialt köszönöm, átnézem őket, hátha rájövök vmi kiskapura.
Ha bárki másnak van ötlete, továbbra is megköszönöm!
-
eboostr
aktív tag
válasz
FCBfoeva #3495 üzenetére
Írd ki BD50-re és akkor nem kell foglalkozni ezzel a problémával.
[amúgy ezen a csatornán rengeteg tutorial van hátha megtalálod ami kell.] -
FCBfoeva
csendes tag
Jah még csak annyi, hogy a legnagyobb fel/- letöltő oldalon is rengeteg 3D BD25 formátum van. Ők mivel csinálhatták? akinek tudtam, írtam oda is, hátha tudnak egy jó megoldást, de az innen jövő segítséget is nagyon megköszönném.
-
FCBfoeva
csendes tag
Sziasztok!
DVDFab és 3D Blu Ray írás ügyben szeretnék segítséget kérni. Eddig 2D lemezeket írtam ezzel a programmal, évek óta használom és eléggé megszerettem.
A hangsáv eltávolításhoz kellene segítség. Írtátok többen, hogy nem lehet vele eltávolítani a felesleges tartalmakat, ha 3Dről van szó. Én most leszedtem a DVDFab 9et, amiben az alábbit látom:
ha Full Disc módban van a másolás, azon belül 3D film másolása, akkor a 25 giga körüli filmet 23 giga (+apró)-nak érzékeli. Így elvileg a teljes tartalom kiírható, jól. Még nem próbáltam, de ez adja magát.
A másik verzió: rámegyek a szokásos Main Movie fülre, amit örök életben használtam mikor 50 gigás lemezről szedegettem le a felesleget a jobb képminőség érdekében. Itt már a filmet csak 14 gigának érzékeli. A hangsávokat most is ki lehet ikszelni, feliratokat is, de ha minden a helyén van, akkor is 14 giga. I
Ha 3D-ként írnám ki full módban, akkor 23 giga.
Ha Side By Side 3D módban, akkor is 23 giga.
Ha 2Dben, akkor 14 giga.Ezek szerint a Main movie fülből kiírva elveszik a 3D? Nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni?
-
M107
addikt
-
JokerBane
csendes tag
Köszi szépen a választ!
Egy kérdésem ismét adódott, még pedig a következő:
a filmet BD Rebuilder-rel alakítottam, custom target size: 24600 megabytes, de ezek szerint még így sem fér rá a lemezre. A túlírást még nem próbáltam imgburn-nel, lehetséges egyáltalán, vagy nem is éri meg ilyenekkel szórakozni? Köszi szépen ismételten a segítséget!
-
laca000
őstag
Sziasztok,
mivel a másik rovat igen kihalt, feltenném itt a kérdésem, hátha tud valaki segíteni..
tsMuxerrel szeretnék Blu-ray formátumba átalakítani egy MKV filmet.
Amikor behúzom a fájlt, a tsMuxer a következőt írja ki: "Matroska parse error: invalid H264 unit size. NAL unit truncated".Ez mi?
Hogyan tudom ezt kiküszöbölni?
Köszi..
Közben megoldottam, köszönöm..
Régebbi MKVMerge, Header compression kipipál, stb-stb..
-
bubuka1901
csendes tag
Kérem a Nagytudású Urakat, hogy aki tudja milyen progival lehet AC3 stream fájlokat egybefűzni, sziveskedjen segíteni. Több fájlból szeretnék egyet csinálni.
Köszönöm. -
eboostr
aktív tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem hogy BD íróval írt lemezek lejátszhatóak-e, az asztali BD lejátszóval?
Valamint ezek mit jelentenek?
"A számítógépen írt BD-R lemezek nem játszhatók le,
ha a postscriptek írhatók""Nem lejátszható lemezek
• Kazettás BD lemezek""A rendszer nem játssza le a DRM-mel kódolt fájlokat"
-
Juiceman
csendes tag
Köszönöm a sok jó infókat
már lemezem is van
köv. a napokban majd vissza jelzek hogy milyen is az új íróm azaz Pioneer BDR-208 dbk
-
M107
addikt
válasz
Juiceman #3482 üzenetére
Igen az RE, újraírhatót jelöl Blu-Ray lemezek esetén.
Márka számít, Traxdata, Omega s egyéb okos lemezeket kerüld.
UI :
A Panasonic és a Verbatim BD-RE (2X) a legajánlottabb lemez mind 25 és mind 50 GB méretben, számomra és tőlem legalább is.
Ajánlott, 50 GB lemezt venni, jó tudom nem olcsó 2800-3000 Ft, de erre minden ráfér főleg ha 3D Blu-ray-t akarsz ki írni és megnézni, amennyiben tárolni is akarod, úgy sima 50 GB lemezt végy, de először mindig újra írhatóra írd ki, ha nem vagy benne biztos hogy működik a lemez, vagy a BD írással ismerkedsz.
-
Juiceman
csendes tag
Milyen BD-RE 25GB újra író lemez most a Trendi? Egy Pio 208 hoz?
-
-
Juiceman
csendes tag
hello!
Pioneer BDR-208DBK Blu-Ray író fekete OEM ezt a típusú írót vettem valami infót tudtok mondani róla?...esetleg milyen BD-R lemezt ajánlotok íráshoz?
-
Flashget
félisten
válasz
farkasmisi #3476 üzenetére
30+2D
[link]
és általában sok féle szinkron. -
mazsi70
senior tag
válasz
farkasmisi #3473 üzenetére
ISO-t egyből tudsz lemezre írni ,nem kell muxolni .
-
JokerBane
csendes tag
Hali!
Tapasztalt már valaki a BD Rebuilder-rel ilyen hibaüzenetet? -
farkasmisi
csendes tag
hurrá
királyság műkszik
van már 3d filmem is
23 giga volt
vajon mi lehet a 50esen? -
farkasmisi
csendes tag
ok ok
bocsesz
kiírtam RW lemezre és megy
jöhet a végleges írás
már pörkölöm is -
szaszapi
őstag
válasz
farkasmisi #3473 üzenetére
Miért akarod berakni tsmuxer-ba a a magyar kiadványt?Az iso tartalmazza az általad említett mappákat,képfile-ként kiírod és örülsz!
-
farkasmisi
csendes tag
sziasztok ismét
na én is leszedtem 1 ilyen filmet pirana 3DD
mpeg4 video
dts hang de ahogy lejött az iso
muxerbe ugyebár nem lehet betenni---- így nem lesz bdmw & certificate mappa
kiírom img vel képfájlként
csak sikerül -
M107
addikt
De ha megfigyeled :
Underworld-Az.ebredes.2012.Remux.BD25.AVC.DTS-MA.Hun-BMG.iso
Vs
Ejsotet.arnyek.2012.Remux.BD25.AVC.DTS-HD.Hun-BMG.iso
Csak ettől a csapattól való realese-ekkel van baj, ahogy írtad a többi megy működik.
Elég egyértelmű számomra.....
UI:
Tarts egy RE lemezt is az ilyen un...kompatibilitás hibák miatt ....
-
zsbarb
csendes tag
Ok, de azt majd csak holnap tudom leellenőrizni, hogy viszi-e a PS3. Addig átküldök még egyet, amit szintén nem tudott lejátszani:
Ejsotet.arnyek.2012.Remux.BD25.AVC.DTS-HD.Hun-BMG.isoAzért gondoltam, hogy nem a fájllal lehet a gond, mert ezt sem vitte. Bár az igaz, hogy korábban már letöltöttem egyet, amivel pedig nem volt gond.
Nagyon köszi a segítséget előre is!
-
zsbarb
csendes tag
Ezeket találtam:
IDEO AUDIO
███
███ Codec...........: AVC H264 Formatum....: AC-3 | DTS-MA
███ Bitrata.........: 23962 kbps Bitrata.....: 640 | 2422
███ Felbontas.......: 1920x1080 KHz.........: 48 | 48
███ Keparany........: 2.40:1 Csatornak...: 6 | 6
▒██ Fps.............: 23.976 Nyelv.......: Hun | Eng
▒▒█ Bits (px*frame).: 0.508
▓▒█ Formatum profil.: High@L4.1 FELIRAT
▓▓█▄
▐▓█▄▀██▄▄▄ Formatum....: PGS
▀▓▓█▄▄▀▀▀███▒▓▄▄▄ Nyelv.......: Hun, Eng -
zsbarb
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem egy filmet, iso fájlban van. A PS3 nem tudja lejátszani, adatlemeznek érzékeli. Megpróbáltam többféleképpen kiírni, ImgBurnnel is. Többféleképpen is állítgattam, mégsem sikerült. Letöltöttem másik filmet is isoban, azt sem tudja lejátszani. Nagyon sok fórumot elolvastam, az mkv-t már nagyon jól át tudom konvertálni, a BDMV-ket természetesen gyönyörűen viszi. De ez a fránya iso... Segítsetek, lécci!!
-
M107
addikt
Akkor próbáld meg így írni a maradék lemezeid, és beszerezni valami jobb, tartósabb lemezt, például Panasonic BD-R 25 GB
UI :
Csak a jó szándék beszélt belőlem !
Jó tanács: Csak tiszta fel-updatelt operáció rendszert használjatok minden sallangtól megtisztítva, mert nagyban befolyásolja a írás és a visszaolvasás minőségét.
-
M107
addikt
Mikor nem a lokális (nem a saját gépeden van tárolva, amit ki kell írnod hanem egy hálózat részeként), író program-ban így azt mint egy hálózati meghajtót éred el, az aktuális meghajtót min az írandó anyag van.
És az írás ilyenkor nagymértékben függ a hálózat sebességétől és a elérésétől).Ilyenkor célszerű egy kisebb de stabil írási sebességet választani, médiától függően. (adatátviteli sebesség számít, a hálózati maximum sebesség alatt, amit az adott hálózat még biztosan ki tud szolgálni).
Konyha nyelven ennyi.
-
M107
addikt
-
tibi72
aktív tag
Az iró: BW-12D1S-U a lemez nem nagy valami Maxell BD25 Lemez ID RITEK-BR2-000
Gép: rendszer SSD120gb,+2db HDD,Proci AMD 8350, 16gb 1600mhz memoria
-
M107
addikt
Író és lemez típus, illetve MID?
UI:
Csináltál valamit Blu-Ray írás közben? HDD (-k) terheltsége?
Jó tanács nem tudom a többiek hogy vannak vele, BD íráskor mivel nagy az adatátvitel azt a Hdd-t nem használom amiről írok, s nem végzek Cpu- igényes műveleteket még akkor sem ha sok a ram például 8 GB vagy 12 GB illetve e felett. Fizikailag egy Hdd-d van vagy 2- illetve több?
-
tibi72
aktív tag
Le fagyot az irásom ImgBurn-el és ezt a hiba üzenetet kaptam:
W 15:54:59 Failed to Write Sectors 6336832 - 6336863 - Reason: A szemaforhoz rendelt határidő lejárt.
Ez mi???
-
Joshi
titán
válasz
Multibit #3437 üzenetére
Arra próbáltam kilyukadni hogy ez a védelem is szoftver alapú hiszen az eredeti anyagba beletesznek vízjeleket ami ki is vehető. Nem ismerem a technikai hátterét a dolognak de ha még sem kivehető a hangsávból a vízjel akkor még mindig ott van dekódolási oldal ami viszont egyértelműen szoftveres. Gyanítom hogy ha minden kiadó áttér erre a védelemre akkor megint csak az olcsó lejátszók lesznek a kelendőek amik valamilyen útón megkerülik a licenset.
Más. Kaptam egy Maxel BD/DVD Laser Lens Cleaner lemezt, ennek mennyi értelme van? A tisztítás lényege hogy a lemez két pontján van egy-egy kis kefécske gondolom ez keféli le az író/olvasó fejet. Vélemény?
-
Multibit
nagyúr
Az van, hogy a BD-k lejátszása licenszköteles.
Egy lejátszó berendezés, vagy lejátszószoftver akkor kap licenszet (használati engedélyt) ha gyártója beleépíti a Cinavia védelem kezelését. Pl. a CyberLink PowerDVD 12 már tartalmazza (a korábbi verziók nem). A TMT utolsó Cinavia-mentes veriója az 5.3.1.146.
Manapság már az asztali berendezések is csak így kerülhetnek forgalomba. Ezért írtam azt, hogy felértékelődnek a régi gépek/fw-ek. Nyilván a régebbi lejátszók még Cinavia nélküli firmware-t tartalmaznak, így kaptak engedélyt Sony bácsitól. De figyelni kell a frissítésekre azoknak, akik nem csak gyári lemezeket használnak, nehogy egy automatikus frissítés törvénytisztelővé tegye a játékosukat! Ez különösen akkor kellemetlen, ha az adott készüléken nincs lehetőség firmware downgrade-re, azaz a régebbi fw visszatöltésére.
Ugyanez van a mediaplayerek full BD menüs lejátszási képességével. A mai playerekre nem nagyon akarják a gyártók az erre vonatkozó licenszet kifizetni. -
Joshi
titán
A Cinavia védelemmel nekem valami bűzlik, a cikkben azt írják hogy 10 évig fejlesztették. A röhej az hogy egy régi lejátszó ami még az új szabályok előtt lett piacra dobva simán lejátssza?
Ehhez nem kellett volna 10év fejlesztés, szerintem néhány hónap és az AnyDVD HD megoldja ezt a problémát is vagy ha nem akkor lesznek olyan lejátszó Firmware-ek amik nem veszik figyelembe a vízjeleket. De különben is, ha létezik olyan szoftver vagy hardver ami érzékel egy vízjelet akkor egy másikkal ugyan úgy kiszűrhető az. Vagy mi van?
-
eboostr
aktív tag
Én a dvdfab oldalán azt olvastam hogy lehet készíteni/másolni védett blu ray lemezt és akkor elvileg ha felismeri a lejátszó a védelmet akkor nem tiltja a hangsávot, javítsatok ki
[link] -
gg72
veterán
Ilyenkor áldom magam, hogy még megvan a Pana BDT310 lejátszóm, ami ignorálja a Cinavia védelmet... De szerintem lesz erre előbb-utóbb biztosan valamilyen szoftveres "megoldás".
-
Flashget
félisten
Én sem nézem angolul a filmeket általában, de mióta előjött a topicban ez a védelem azóta két film esetében direkt másoltakat angol nyelven néztem 45-60 percig és nem visított. Mert azt írták 30-35 perc után jön elő a szöveg a védelemmel.
Benne van a listában amit linkeltek? Nem néztem. -
levis4
tag
válasz
Flashget #3428 üzenetére
Nagyúr! Igazad van, keverem valamivel, mert nem nézek Angolul semmit, de amikor a HTPC-met raktuk össze emléxem hogy valamelyik 3D-s film ilyet produkált. Valami "nagy" film volt az is. Lehet hogy az új Spiderman? Meg fogom nézni mi volt az.
Az biztos, hogy a TMT5 legfrissebb verziója futtatja a BD-ket. Ha régebbit raknék fel akkor az nem kiabálna emiatt? A 3D ISO játszhatósága fontos lenne!
-
-
mazsi70
senior tag
Ha ,műsoros-gyári lemezt másoltam át 1az1 -be ,akkor is probléma van ?
-
-
szaszapi
őstag
Így van ahogy levis4 kollega mondja.Sajna az van hogy vagy régebbi firmware-t visszaraksz ha lehetséges de általában egyébként csak az angol hd hangban van benne.Bele kell rakni egy angol ac3 hangot a filmhez ha eredeti nyelven akarjátok nézni,egyelőre nincs nagyon más megoldás.
Itt található a cinaviás filmek listája:
-
Multibit
nagyúr
válasz
mazsi70 #3411 üzenetére
A lejátszó kézikönyvében olvasható:
Cinavia Notice
This product uses Cinavia technology to limit the
use of unauthorized copies of some commercially-
produced film and videos and their soundtracks.
When a prohibited use of an unauthorized copy is
detected, a message will be displayed and playback
or copying will be interrupted.Nem tudom, hogy melyik filmről van szó, de lehet, hogy a Cinavia áldozata lett a haverod.
-
mazsi70
senior tag
Pár héttel ezelőtt szedtem le egy filmet (kb.32GB) a haveromnak .
Kiírtam Bluray-re (magyar nyelv nincs benne csak felirat) és most volt ideje megnézni .
Telefonált ,hogy le van tiltva a hang és valami felirat is megjelenik ,hogy kinek a tulajdona a film .
Ilyenkor mi van ? -
farkasmisi
csendes tag
szóval srácok nem tököltem és nem szenvedtem
kiírtam ahogy volt eredetileg 1920x800 a 2 film
éles kép picit, alig észrevehetően nyújtott
csak az a 200képpont hiányzik
majd próbálok olyanokat keríteni ami 25 g körüli (tudom az 50esek jobbak) -
gg72
veterán
BDT310-es Panám van, ami nem az MKV-kompatibilitásáról híres, de kép- és hangminőségéről annál inkább. Így számomra egyértelmű, hogy inkább alakítom át BD-re a kívánt MKV-kat és nem veszek csak azért egy 20-30ezres lejátszót, hogy képminőségben visszalépve USB-ről tudjam nézni őket. Annyira pedig vagyok már rutinos, hogy az átalakítást gond nélkül megoldjam.
De írtam egy másik indokot is a dologra a 3400-es hsz-ben, amit nem ismételnék meg újra.
Remélem most már megérted a miért-jeimet és tegyünk is gyorsan egy Ámen-t ennek a nagy OFF-nak a végére. -
-
Multibit
nagyúr
SZVSZ, ha valaki mindenképpen BD-vé kívánja alakítani az mkv-t, legalább a video stream legyen BD-kompatibilis (kodek, felbontás stb.). Ha át kell kódolni a filmet, kisebb-nagyobb mértékben romlik a minőség. Persze megjelenítő-függő, hogy ezt mennyire lehet észrevenni.
-
gg72
veterán
válasz
farkasmisi #3399 üzenetére
Az elmosódás nem a méret és az MKV miatt van, hanem mert megváltoztattad az fps-t (képkockák száma), ahhoz nem szabad nyúlni!
Igen, ahol van lehetőséged BD és MKV között választani, inkább az előbbit válaszd.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával