Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
BBéci
legenda
válasz mgTerminator #36143 üzenetére
"Így a sima filmeket 720p-ben szedi le, míg a stream oldalakról való filmeket 1080p-ben (még 1080p-ben is kevesebb helyet foglalnak mint a normál filmek 720p-ben)"
Ez miért jó? Engem pont az akaszt ki, amit a mondat második felében írtál. Sok film, pláne sorozat 1080p változata alig nagyobb, néha kisebb bitrátájú és méretű, mint a 720p. Szeretnék a 720-nál jobb képminőséget nézni, de sokszor nincs olyan.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kekmen
senior tag
Mivel ha nincs elérhető Blu-ray forrás, kénytelenek a stream oldalakról beszerezni a filmeket a releaserek, ott pedig ilyen minőségben kerülnek föl. Értelmetlen lenne magasabb bitrátát használni, ha a forrás gyengébb minőség.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
BBéci
legenda
válasz Cs1csó #36156 üzenetére
Nem legjobbat, hanem 720-nál jobbat írtam. Bőven megfelel a 10-15 közötti bitrátájú 1080p.
(#36157) Kekmen
Eszembe sem jutott olyan balgaság, hogy a forrásénál magasabb legyen a bitráta, mivel egyértelmű, hogy kakiból nem lehet várat építeni.
Tehát a stream szolgáltatóknál a 1080p bitrátája alig, vagy semennyivel nem magasabb, mint a 720p? Azért kérdezem, mert ezt még sosem vizsgáltam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
F34R
nagyúr
A webdl (Amazon, HBGO, HULU, Netflix) bitratja meg 1080p-n is alacsonyabb mint a 720-as Bluray. Ez teny, alacsonyabb netsebessegen is tudsz nezni igy filmet.
Abban viszont mar nem vagyok biztos, hogy FullHD kijelzon rosszabb volna az uhd stream minosege, az alacsonyabb bitrata ellenere is. thx hevc encoder.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
UHD eszközöm nincs, viszont Full HD rendszeren legalább annyit számít a bitráta, mint a felbontás. Sőt, néha többet.
Tudtommal nincs 720-as Blu-ray, azt a 1080-ból butítják a barbár feltöltők. Legalább akkora idiótaság, mint a DTS-HD Master Audiót Dolby Digitálra degradálni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mgTerminator
veterán
Én 4K TV-n nézem a 720p-t és nem látszik a különbség. Volt olyan film amit azt hittem 720p, mondom ebből lehet le kellene szedni egy 1080p változatot, de mint kiderült az már 1080p volt
De próbáld ki te is, leszeded ugyan azt a filmet 720p-ben és 1080p-ben is, és majd meglátod hogy nincs észrevehető különbség. -
havri1
félisten
válasz mgTerminator #36162 üzenetére
Mint laikusként mondom, azért a fizikai 720 meg 1080 meg 1440 stb között nem csak a bitráta a lényeg, hanem a megjelenített képpontok száma is.
Lehet egy 720p film eredetileg 40mbites bitrátás, akkor sem lesz sose olyan (főleg egy 1080p-s megjelenítőn nézve), mint az 1080p.Ettől függetlenül tv-n tényleg elmegy, de monitoron közelről nézve látszik az. Valahol a 2 között van az ideális. Tehát ha a megjelnítőhöz igazódó felbontás, egy egészséges tömörítéssel - mkv-k.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Cs1csó
félisten
Hány colos a tévé, és milyen messziről nézed? Amit te írsz az igaz ha legalább 3 méterről vagy akár messzebbről nézed 2 méterről vagy közelebbről azért már látható a különbség.
-
BBéci
legenda
Akkor van számottevő, látható különbség a 720 és a 1080 között, ha utóbbi bitrátában is magasabb. Mostanában több sorozat esetében találkoztam magasabb bitrátájú 720-szal, mint ugyanannak a 1080as változata. Elfogadhatatlan az 5-6 közötti 1080, azt kenjék a hajukra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
enginev3.0
félisten
válasz Imi1981 #36165 üzenetére
65" tv, kb 4 méterről, és tökéletesen elég a 720p
Persze nekem számít a fájlméret is, ezért is csak 720pt töltök, de amúgy is a filmet nézem, nem a tájat, és így sosem volt gondomAz élesítést húztam kicsit feljebb, az sokat dob a dolgon
Az más kérdés hogy "Talpig fegyverben" meg ilyen filmeket csinálnak, amire még az SD is sok annyira szar film
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Imi1981
veterán
-
BBéci
legenda
válasz enginev3.0 #36168 üzenetére
65 colos Full HD tv optimális nézési távolsága 2,5 m, ezért érthető, hogy 4 méterről megfelel a 720p. A tévém csak 50 colos, viszont elé ereszkedik le a 2 m széles vászon (2,4 m szélesre gyűjtök). A nézési távolság mindkét esetben 4 m (a tv kihúzható konzolon lóg, amikor vetítek, betolom a falig) ezért 50 coloson tök felesleges a 720p-nél nagyobb felbontású anyag, a látható különbség nem számottevő. Viszont vásznon, a méret miatt durván bántó az alacsony felbontás és bitráta. Hiába 1080p a mostanában nézett sorozat 3. évada, mivel csak 10-15 %-kal magasabb a bitrátája, mint a 2. évad 720p-je. Élvezeti faktorban említést sem érdemel a különbség.
Tapasztalatom szerint a jó 720p 7-9, a jó 1080p 12-15 mbit
/s bitrátájú. Ehhez képest 3,5-5; 4,5-7 a valóság. Vacak mindkettő, de ingyen jutok hozzá, egye fene. Pénzt nem adnék érte.Nem értem, neked miért számít a fájlméret, hiszen sokkal nagyobb tárhellyel rendelkezel, mint én, összesen 9,5 TB-om van. A kedvenceimet remuxban, vagy BD50-ben szerzem be és őrzöm meg.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz havri1 #36163 üzenetére
"Lehet egy 720p film eredetileg 40mbites bitrátás, akkor sem lesz sose olyan (főleg egy 1080p-s megjelenítőn nézve), mint az 1080p."
Akkor igaz az állításod, ha az a 1080p nem 6 mbit alatti.Attól tartok, a mértékegységeket hibásan írtam.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz enginev3.0 #36174 üzenetére
Azt is tárolod, amit nem akarsz többször megnézni?
-
BBéci
legenda
válasz mgTerminator #36176 üzenetére
Azért mennyi pénzt lehet kapni havonta?
-
mgTerminator
veterán
Hobbi. Mióta nekem is megy 0-24 a Plex szerver, jelentősen javult a helyezésem. Jelenleg 817. vagyok és hónap elejétől Legend lettem. Picit jó érzéssel tölt el, bár értelme igazából semmi.
Mivel nekem nincs nagy tárhelyem így ami szar azt törlöm és néha emiatt kicsit vissza is esek, de annyira nem izgat -
peterattila
aktív tag
Az miért van a magon, hogy rányomok a qbit-ben a kényszerített frissítésre és a megosztás idején ez nem látszik? Illetve 42 perc után frissített állapotot?
-
enginev3.0
félisten
válasz peterattila #36180 üzenetére
Mert általában, főleg délután késik a tracker, ha jól sejtem terhelés levétel miatt
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
mpo
veterán
válasz enginev3.0 #36168 üzenetére
Persze nekem számít a fájlméret is, ezért is csak 720pt töltök
Magadnak ideiglenesen sem vagy hajlandó a jó minőséget letölteni?
Ha parizerárus lennék, attól még ehetnék más jobbat, nem?
Helyed is van, visszatöltened sem kell, miért szívatod magad?
Azt nem tudom, hogy a 65"-os az FHD vagy UHD, nekem 55" UHD van, ezért a 4K filmeket keresem, ha kell egy régebbi, ami csak FHD-ban van meg, akkor azt szedem le.
Erre a célra 1 GB-om van, ezért törölnöm kell.
A nézési távolság ábráját annyiszor kitettem, hogy már nem fogom.
A 4K filmet 1,8-1,9 méterről nézem.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Cs1csó #36183 üzenetére
A Samsung topikban ezt ajánlották az igényeimhez (55MU8002), még mindig dicsérik a mostaniakhoz képest.
A házimozihoz jobb lenne a 65"-os, (de az jó minőségben most 600 e Ft fölött van), hogy a frontoktól távolabb kerüljek, de így sem gond.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
"Ha parizerárus lennék, attól még ehetnék más jobbat, nem?"
Remekül megfogalmaztad.
50 coloson, ha 4 méterről nézem, elfogadható a 720p, pláne jól skálázó lejátszóval. Nagyobb képátló minimum 1080p-ért kiált, ami lassan gagyinak fog számítani a 4K/UHD terjedése miatt.
Azt gondoltam, csak a nagyon lassú internettel és/vagy minimális tárhellyel rendelkezők néznek 1080-nál kisebb felbontású filmeket, sorozatokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dragon3000
veterán
válasz enginev3.0 #36185 üzenetére
Amikor plexet használtam, semmi gond nem volt az uhd filmekkel.
-
mgTerminator
veterán
válasz Dragon3000 #36187 üzenetére
A felirat akasztja meg, ha kényszerített akkor is.
-
mpo
veterán
válasz enginev3.0 #36185 üzenetére
Régebben Serviiot használtam, a PC kábelen van (gigabites), a tv 5 GHz-en, mert a Samsungok kábelen csak 100 Mbit/s-ot tudnak, az meg kevés volt a 4K-hoz.
Most Minix U9-H + AVR van és a PC-n megosztás. Szinkronos filmet nem is nézek, mert az eredeti hang sokkal jobb.Javaslom próbáld ki a következőt:
Itt válassz egy Real 4K filmet vagy nézd meg, hogy megvan-e nálad a Planet Earth II vagy a Ford v Ferrari (Az aszfalt királyai) 4K minőségben.
[link]
Ülj a 65"-os tévéd elé 2,4 méterre, nem messzebb!
Írd meg milyen volt a 4K optimális távolságból.Ha érted, akkor már elavult.
-
Cs1csó
félisten
-
mpo
veterán
válasz Cs1csó #36191 üzenetére
Digis FTTB 500/300 van (és ez meg is van), egy 2 TB-os HDD-ből 1 TB-ot használok letöltésre (rendszernek SSD van).
Ha sikerül visszaadni, letörlöm. Volt már új film egy nap alatt, régebbi film, ami csak FHD-ban elérhető (25 GB) 50 óra, mert nem viszik, sok 4K film is így van, mert nem régóta vagyok letöltő és most pótolok be egy-két filmet.
A 4K film, (FHD is) eredeti hanggal teljesen más, mintha tévében nézném.
Van még egy régi kis HDD, amit le kellene cserélnem egy 4 TB-osra és megtartani azokat a régi kedvenc filmeket, ami DVD-n megvolt.
Kérek is tippet egy jó 4 TB-osra, ami hosszú élettartamú lesz.Ha érted, akkor már elavult.
-
Cs1csó
félisten
A RED a NAS-okba ( a linken lévő oldalon a képen látszik is a marketing szöveg, hogy NAS-ba ajánlják, a 0-24-es kamerarendszerbe a PURPLE szériát ajánlják - bár szerintem az is simán elmegy egy NAS-ba - amit nem ajánlanék és más sem az a BLUE család, ami csak átalános adattárnak való pl. adatmentésre)
Amúgy elég jó a cache mérete 256MB ennek a 4TB-os RED-nek.
-
mgTerminator
veterán
válasz mgTerminator #36172 üzenetére
Na most lemértem, 2 méterről nézem a 49" TV-t. Ja és néztem már 4K-t is nem egyszer amikor megvettem azt hittem mekkora nagy élmény lesz Rossznak nem mondanám de nekem tényleg elég a 720p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest