Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Szép estét Mindenkinek!
Megkérlek benneteket, hogy a werezbe hajló témákat itt hanyagoljátok. A topik a bittorrent kliensekkel, azok működésével, és a használatuk során felmerülő technikai kérdésekkel foglalkozik, és nem a film rippek minőségével, vagy épp meghívókkal!
-
Cs1csó
félisten
válasz SidCorky #21441 üzenetére
A mostani telepítés és a régebbi között van különbség, változtattál valamit:
- oprendszer ugyanaz?
- felhasználói fiók ékezetes karaktert tartalmaz? A korábbi telepítésnél tartalmazott
- win 10 esetén védett mappa funkció be van kapcsolva?
- gondolom 64 bites a rendszered, a 64 bites x64-est tetted fel?
- honnan töltötted hivatalos oldaláról, onnan ajánlott vagy SourceForge.net-ről
- a víruskergetőd nem mutat semmit?
- ha az eredeti letöltési hely marad akkor oda engedi letölteni?
- rendszergazdai jogosultsága van a qbitnek, normál fiókkal használod az oprendszert vagy valamit mahináltál vendég fiók , nem rendszergizda jogokkal felruházott fiók stb.
- anno olvastam - nem biztos hogy számít - de a port amin komunikál a kliens 54xxx legyen pl. 54123 stb. tehát ne az alap 8-9 ezres vagy hasonló.A program tiszta újratelepítése megbízható forrásból mindenképpen ajánlott, érdemes lenne a letöltési mappa olyan meghajtón partíción legyen amin nem a windows van (klasszikus pl: nem a C-re hanem a D-re de mindkét helyet kipróbálhatód.
Tipp - gyaluld le majd alapos pucolás - ccleaner, wise care 365 free - és utána a hivatalos oldalról szedd le a legfrissebb rendszerednek megfelelőt 32/64 bites telepítőt.
A telepítés majd beállítás után érdemes egy gép restartot csinálni - lehet palcebo de nálam program telepítés után mindig csinálok egy restartot. -
SidCorky
őstag
válasz Cs1csó #21452 üzenetére
Köszi, de már megoldódott, egy router restart megoldotta
Írtam is hogy megoldva, de a kedves admin a "megoldva" kommentemet is wareznak ítélte
Megesik, hogy bekerül a darálóba, de visszaállítottam. Sorry!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SunMount3r
nagyúr
Én meg attól mászok már lassan a falra, amikor rákattintok egy torrent-re, akkor egy másikat is kijelöl vele egyszerre, amiből nem látom csak az egyiket és ha azon "csinálok valamit" pl. Stop-ra rakom, akkor a másikra is alkalmazza. Nem tudom mi lehet az oka, látszólag teljesen random, hogy melyik másik torrent jelölődik még ki, vagy azon előtte valahogy rajtamarad a kijelölés, vagy nem tudom... Csak véletlen, hogy észre veszem e, ha pl. mind két torrent látható az ablakban. Annyira sokszor nem fordul elő, de azért eléggé bekavarhat...
A kérdésem ez lenne:
Van egy kb. 20 file-os torrent, amiből most csak 1 file-t töltöttem le, befejezte a letöltést és kiírta, hogy Seed, de a sáv nem váltott zöldre, hanem maradt kéken. És a file-t is csak 99.6%-osnak írja ki. Miért és lehet, hogy tényleg nincs letöltve teljesen ez a file?
Bittorrent, legfrissebb.
Köszi!
-
nfsu17
veterán
qbit 3.3.16
Van egy olyan opció benne, hogy alvó mód kikapcsolása, ha van aktív torrent.
na ezzel egy baj van.
ha nincs mozgás (értsd sebesség) legalább 1 torrenten, akkor a gép alvóba megy.
2 féleképp használom a gépet.
fut a toriprogi és nem akarom, hogy alvóba menjen (utori esetén ez így van).
nem fut a toriprogi és akkor jó, ha alvóba megy.tehát az nem megoldás, hogy kapcsoljam ki az alvó módot.
vhogy úgy kellene beállítani, hogy ha a fut a qbit, akkor ne menjen alvóba
-
Akelaus
senior tag
Hali!
Tegnap este kis gondom akadt az uTorrent 2.2.1-es verziójával. Folyton memóriagondja volt. Igaz amit töltöttem vel az nem volt valami kis méret, de nem is emlékszem mikor írta ki ezt utoljára. Nálam így van beállítva:
A Cache a gyárin van, a discio sparse file pedig TRUE-ra van állítva. Pár ujraíndítás után megcsinálta a letöltést, erre ma reggel mikor hozzáakartam adni egy új torrentet, kiírta állítsam le a feladatkezelőben az összes uTorrent folyamatot, majd indítsam újra. Megtörtént, azóta működik. Van-e másik kliens ami ajánlott
Windowson helyette? Köszi! -
woodworm
veterán
válasz enginev3.0 #21459 üzenetére
-
Cs1csó
félisten
válasz nfsu17 #21455 üzenetére
. Tehát a ha a gépen be van állítva 10-20-30 vagy akárhány perc alatt nincs aktivitás - billentyű vagy egér baxtatás teljes képernyős program stb. - akkor alvó állapotba küldi a gépet.
Ha eközben van kézzel vagy a rendszerrel együtt indított torrent program aminél be van pipálva az hogy "AZ ALVÓ ÜZEMMÓD LETILTÁSA AKTÍV TORRENTEK ESETÉN." (ez a pontos szöveg) és van torrent aktivitás azaz le és/vagy feltöltés bármilyen aktív kapcsolat akkor nem engedi addig elaludni a gépet ameddig aktív bármelyik torrent. (nálam ez ki van kapcsolva mivel nem akarom, hogy magától aludni menjen - nCore had teljen csak a seed idő - a gép, max a monitor kapcsol ki 10 perc után.)Szerintem ez logikus. Neked ezzel mi a probléma? Mert én nem értem. Magyarán zavaros, gondold át. A legjobb szerintem, ha aktív az alvó mód és kézzel indítod a torrent progit amiben a fentebb említett opció aktív tehát ebben az esetben ha fut a qbittorrent amit kézzel indítottál nem fog elaludni a gép de ha kilövöd a qbittorrentet akkor megint ott a lehetőség hogy aludni menjen a gép.
Vagy az lenne a lényeg, hogy ha nincs torrent aktivitás akkor se aludjon el a gép, szerintem ez már egy kicsit szőrszálhasogatás, hidd el egy kikapcsolt monitoros gép amin épp nem fut a shadows of war SLI profillal 4K-ban vagy épp nem filmet kódolsz kb. 30-40 W-al elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
-
Cs1csó
félisten
válasz nfsu17 #21462 üzenetére
Ha windowsban aktív az alvó mód mondjuk 10 perc tétlenség után, és eközben fut a qbittorrent amint be van pipálva "AZ ALVÓ ÜZEMMÓD LETILTÁSA AKTÍV TORRENTEK ESETÉN." de NINCS AKTÍV torrent akkor el fog aludni a rendszer, értelemszerűen ha kiveszed a pipát akkor is elalszik a rendszer, csak akkor nem fog elaludni a rendszer inaktív torrentek esetén is ha a windows-ban kapcsolod ki ezt a funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
-
TeeJay
félisten
válasz nfsu17 #21462 üzenetére
torrentes gépen az alvó mód ki van nyomva alapból mivel úgyis megy 24/7-ben
jobban jársz azzalAkelaus
az a baj hogy oké hogy te töredezettségmentesíted a meghajtót
csak éppen a sok százezer töredezett fájlt közben nem bírja majd a HDD és emiatt lassabb is lesz a letöltés meg a feltöltés is...gondolj bele van 2-300giga cuccod töredezettség nélkül és ebből seedel HDD
vagy van 2-300giga cuccod 500000 töredezett részben és úgy kell olvasnia a HDD-nek belőle
melyik a jobb?szóval sajnos qbittorrent alatt érdemes a fájlok előre lefoglalását használni
anélkül mocskosul sokfelé szakad egy 10gigás film is
arról nem beszélve hogy pl egy 7200-as laptop HDD ha torrent ment róla és közben Universal Media Server-el akartam filmet nézni róla TV-n akkor kb. akadt a film mindig mert nem győzte a HDD a millió töredék közt keresni a darabokat a filmhezreméljük javítják a fájlok előre lefoglalását és nem fog ilyen sokáig tartani
vagy majd ha baromi olcsó lesz az 1-2-4TB-os SSD akkor már nem kell használni úgysem
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
woodworm
veterán
válasz enginev3.0 #21467 üzenetére
Mindenkinek mások a preferenciái. Ha, mint a topiktársnál fut valamilyen defrag a háttérben, vagy átmeneti könyvtárba történik a letöltés és át van mozgatva a fájl, akkor érdemes lehet kipróbálni. Aki sok torrentet tölt le részlegesen (sorozatok), akkor a fájlfoglalással sokat megtakaríthat.
Qbit esetén, ha ki van kapcsolva az előre foglalás, akkor alapértelmezett, utorrent esetén pedig verziófüggő. -
Akelaus
senior tag
válasz TeeJay #21466 üzenetére
Leszedtem a smart defragot, marad a win10 beépítettje. Az elvben hetente intézi magától. A fájlok előre foglalása be van kapcsolva nálam. Amit elfelejtettem leírni, hogy ez egy laptop amiben az író helyére berakott winyóra megy a torrent, nincs áthelyezés, egyből oda tölt. Anno talán még itt írta nekem valaki, hogy így állítsam be, pénteken is így volt.
Ami még eszembe jutott, hogy közben játszottam a gépen, ez még kiakaszthatta a torrentet. -
mzso
veterán
Helló!
DIGI internet (#53531) norba69
"Be lehet.
[link]
Torrentes kérdésekkel gyere át ide:
[link]"Sajna ez közel sem azt csinálja. Csak az alapértelmezett letöltési mappát állítja be, ami hasztalan.
Nekem az kéne, hogy legyen egy ideiglenes letöltési mappa az SSD-n. Amit a letöltés elkészültével áthelyez az általam a torrent hozzáadásánál megadott mappábba. -
norba69
senior tag
válasz woodworm #21473 üzenetére
A Qbitnél logikusabban van fordítva:
A mikrot-nél is logikus.
Új letöltés helye: ide tölti le az anyagot.
Ezután jön egy szabály, ha letöltötte az anyagot, helyezze át az itt megadott könyvtárba.
Ha bepipálod, a mozgatás csak az alapértelmezett mappából chekboxot, akkor azokat az anyagokat, ahol más letöltési helyet adtál meg kézzel, nem helyezi át. -
mzso
veterán
válasz norba69 #21474 üzenetére
"A mikrot-nél is logikus"
Egy frászt, lásd fentebb. De ha a QBT-nél az "átmeneti fájlok helye" azt jelenti, hogy oda tölti és utána másol akkor van értelme is.
Nem tudod, hogy esetleg van valamilyen mód exportálni a torrentek listáját?
(Bár úgy rémlik a QBT-nél a torrent hozzáadása ablak volt igen gagyi és kényelmetlen. Meg meg volt valami elmebetegsége amikor is törölte a már meglévő fájlokat, ha az egyezett a hozzáadott torrent fájljával és az nem volt bepipálva. )
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
Arra jó, hogy ne kelljen annyira figyelni az ssd-n a helyfoglalást.
Utána kézzel átpakolhatod a helyére, qbitben egy jobb katt, hely megadása, kitallóz, és már megy is a megfelelő könyvtárba.
Nekem jobb is, hogy egy kevésbé terhelt és külön ventillátorral hűtött merevlemezre másoltatom a friss anyagot, amit még jobban visznek, és nem terheli le a kevésbé jól hűtött tároló winyókat. Amikor csökken az érdeklődés, akkor áthelyezem a végleges helyére kézzel. -
woodworm
veterán
Pedig ez úgy működik, ahogy szeretnéd. Legalábbis 2.2.1 esetén.
Letöltés indításakor megadod a címkét. Előtte a könyvtárak menüpontban engedélyezed az új letöltések helyét, megadod az ssd egy könyvtárát. Engedélyezed a kész letöltések átmozgatását, megadod a másik meghajtón a végleges letöltések főkönyvtárát. Bejelölöd a torrent címke hozzáadását.
Ha ezeket elvégzed, akkor a letöltés az ssd-re megy, letöltés után pedig a másik meghajtó letöltési könyvtárba kerül a torrent, a címkével megegyező nevű könyvtárba. -
TeeJay
félisten
mondjuk azt még mindig nem értem ha van SSD meg HDD is a gépetekben
akkor miért jó az hogy SSD-re töltöd aztán a kliens másolja át HDD-re és onnan fusson tovább?
én HDD-re rakom a kisebb cuccokat amit a HDD is elbír (kb. max 5-6-10gigás cuccok)
SSD-re meg mennek a 30-80gigás cuccok mert az hasít rajtatöbbet ér szerintem ha két külön meghajtót terhelsz egyidőben mintha egyikről másikra másoltatod
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #21489 üzenetére
de ha már lent van akkor a HDD is elbírja a 200megabit seedelést
többet ér ha mindkettőre tölt valamit hiszen akkor egyszerre tud dolgozni a HDD és SSD is
és mindkettőre megy letöltés aztán seed
pont ezért írtam hogy én a 10GB alatti cuccokat HDD-re tolom a jó nagyokat meg SSD-re és marad is rajtaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Cs1csó
félisten
- windows 10-es PC (x64-es erős hardver, nem túl acélos net) amin a torrent mellett általános használat is folyik és csak az nCore és Bithumen oldalakról megy a töltés melyek a legajánlottabb kliensek?
A legújabb Qbittorrent és a 2.2.1-es Utorrenten kívül érdemes mással is próbálkozni?
-
wagi
senior tag
Aki nem tölt 4 gigánál nagyobb fájlokat elég ideiglenes tárolónak egy ramdisk is.
-
wagi
senior tag
válasz enginev3.0 #21496 üzenetére
akinek elég a divx is
-
woodworm
veterán
válasz Cs1csó #21492 üzenetére
Rekordokat akarsz döntögetni, vagy elég ha stabilan lejön és seedel a háttérben?
Nekem egy j1900-as konfigon (tehát nem túl acélos) fut a transmission-daemon win10 alatt. A gép mindemellett napi használatban van, böngésző, youtube, kodi egyebek. A net előfizetésem 30/5 jelenleg. A kliensben be van kapcsolva az utp, ha a gépen, vagy a hálózat többi készülékén felpörög valami letöltés, akkor szépen visszavesz, amúgy ki tudja hajtani ezt a sebességet.
A daemon szolgáltatásként fut nonstop, minimális terhelés mellett. A letöltés figyelt könyvtárból indul, ide menti a torent fájlokat a böngésző. Ha a torrenteket akarom nézegetni, nyitok egy remote programot, egyébként avatatlan szemlélő számára észrevehetetlen, hogy fut a torrent. -
TeeJay
félisten
hát én évek óta nyomatom laptopon
volt 5400-as 2,5" 1TB HGST merevlemez és simán ment torrent mellett a filmnézés is róla
most 7200-as 2,5" 1TB WD Black-et vettem az még jobban pörög is jobban is bírja a töltögetést
nagyon gagyi merevlemez az ami torrent mellett keresést se bírja el
én ha töltök vele akkor is tudok róla 1080p filmet nézni universal media serverenha meg SSD-t és HDD-t is nyomatom akkor főleg oszlik a terhelés
akinek meg 3,5" 7200-as HDD van annak meg még jobban fog menni
szóval nem tudom én inkább 2 meghajtót terhelek egyszerre mint SSD-t letöltésre aztán másoljon HDD-re és HDD-rőlmenjen
a sok másolgatás alatt elmegy az idő meg feleslegesen terheli a HDD-t is átmásolással
SSD-n meg ha már lent van akkor seedelés nem gyilkolja a NAND-ot szóval maradhat rajta hetekig úgyis
oké nekem most 500gigás 850 EVO van és 430GB szabad rajta a win10 mellett
szóval 400GB mehet rá lazánMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs