Hirdetés
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
almafa42
aktív tag
válasz ittakary #3150 üzenetére
En sem, de ez sima matek
Eddig 10 egyseg volt a pool teljesitmenye, most 12.5. A te teljesitmenyed 0.1 egyseg.
Amig 10 egyseg volt a pool teljesitmenye, addig te az 1%-at kaptad a megtermelt BTC-nek, ami 0.25 BTC/blokk.
Most, hogy 12.5 a pool teljesitmenye, igy a te 0.1 egyseged csak a 0.8%-a, ennek megfeleloen csak 0.2 BTC-t kapsz blokkonkent. (25BTC/blokk * 0.1 egysegnyi teljesitmenyed / 12.5 pool teljesitmeny).Viszont mivel a teljesitmenye nott 25%-al, ezert tobb megoldott blokk lesz.
Szoval ha eddig 0.25 BTC/blokk volt, akkor azt meg kell szorozni 1.25-el a pool teljesitmenynovekedese miatt, es el kell osztani 0.8-al a te aranyos teljesitmenycsokkenesed miatt. Ergo pont ugyanott vagy
Es ehhez jon az ignorant altal linkelt kepen is jol lathato pool luck (aminek a szorasa a pool teljesitmenynovekedesevel csokken).
Egy mondatban osszefoglalva: csak akkor fogtok kevesebb BTC-t kapni statisztikai atlagot nezve, ha no a diff. Mas nem szamit (kiveve a pool fee, stales/orphans, stb )
amugy nem okitani akarok, hanem probalom erthetoen elmagyarazni, remelem senki nem veszi magara
-
ignorant
senior tag
Alternativ megoldasokhoz...egesz jo lista, volt par uj software amit nem ismertem.
-
törölt tag
Egyelőre GPU-ból az egyik legjobb, ha nem a legjobb, ár/teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkezik. Kártyánként 3200 shader, 300W fogyasztás, 670Mh/s. Másrészt mivel használtak, olcsóbbak lényegesen, mint az újak és az értékökből sem vesztenek már sokat. Bányászni még megéri szerintem, de új VGA-t venni ezért már nem hiszem. Amúgy nem érdekel a diff. csak menne már fel a BTC ára. Azt se bánom, ha havonta 1BTC bányásznak összesen, de legyen 300Euró az árfolyam
Amúgy scrypt-et bányásznak most és azt váltom BTC-re. Ugyanis üzletelni jövedelmezőbb, mint bányászni.
-
HSM
félisten
válasz #68216320 #3154 üzenetére
Pont a fogyasztásuk nem a legjobb... Ha hozzáveszed az árat úgy okés, de 300W-ból 670mh/s nem a legjobb.
Persze, így gondolkozva megérheti használni őket, ha arra spekulálsz, hogy feljebb megy az árfolyam.
Nekem a 7950-el az egész gép nem volt 300W a konnektorból, és 500mh/s felett csinált.... Viszont tény, a 7950 jóval drágább, és az értékvesztése is sanszos, hogy több lesz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez maximált fogyasztás, amit írtam. Nekem 5db 5970-es és 3db gép összesen 1300W BTC alatt. Szóval a többihez képest megfelelő a fogyasztása szerintem. A 300W amit a gyártó adott meg. Mondjuk scrypt alatt az egész rendszer már 1580W körül eszik. De ha beleveszem, hogy 3db gép is + 1 switch, akkor már érthető.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz albinolynx #3153 üzenetére
Nem. Pont ezért nem árul senki Paypal fizetéssel Bitcoint, mert visszafordítható. Elég, ha panaszt teszel, hogy nem kaptad meg és a pénzed visszajön a BTC is nálad marad. Ezt a BTC fellendülése idején páran beszopták, hogy volt egy csomó csaló, akik így jutottak "ingyen" coinokhoz. Azóta már nem találsz épeszű eladót, aki PP-vel vagy hasonló fizetési rendszerrel eladná a kibányászott portékáját...
-
moonguru
őstag
Én is tűkön ülve-állva várom az 5970-esemet...
Monitor Guru!
-
törölt tag
válasz ignorant #3138 üzenetére
Szerintem ne az a séma legyen a visszatartó erő, amit kitettek képnek. BFL is rakott ki valamit, aztán "át kellett tervezni a hűtéssel együtt", és még a Jalapeno sincs sehol, nemhogy a nagyok.
Most az, hogy svéd vagy nem... Elvileg oda van bejegyezve, annak kéne lennie. Ahogy a figurák után nézelődtem, stimmelne. Nem tűnik nagyobb kamunak, mint amit a Butterfly művel.
-
törölt tag
Na, most jött e-mail BFL-éktől, hogy lehet frissíteni a 4,5-5 GH-es megrendeléseket 7-esre. Gondolom, más is megkapta, aki rendelt még.
Két mondat fontos lehet:- If you choose to upgrade your unit, your order cannot be refunded.
- These upgrades will not affect the shipping time of your unit or your placement in the order queue.[ Szerkesztve ]
-
Antee
tag
A No JSON object could be decoded üzenet mit jelent? Rágugliztam, de nem értem, amit írnak
Ami ingyen van, az minden pénzt megér!
-
veterán
Pont ugyanezt írja nekem is ki a GUIMiner, és kapcsolódási problémát jelez. :/
Egyik reggel volt már ilyenem, de a gép újraindítása után nem jelentkezett többet.
Már párszor újraindítottam (nem tudom volt-e köze hozzá), de nem indul most sem.Mi lehet ez?
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Antee
tag
válasz Thunderzolee #3167 üzenetére
Mindenesetre akkor nem nálam van a hiba.
Ami ingyen van, az minden pénzt megér!
-
törölt tag
Átnéztem az e-mailjeiket, de ott nem közlik ezt. Egyedül az oldalukon a gyakran ismételt kérdések menü alatt találtam meg, ahol egyedi elbírálást írnak, viszont a fórumokat olvasva nincs gond a pénzvisszafizetési résszel. Ezek szerint ezt nem sumákolják el. Ebben a hírlevélben meg külön ki van emelve vastagon ez a szöveg.
(#3166) Antee, (#3167) Thunderzolee: próbáljátok meg ezeket, mert a másik két fórumtárs, akiknek ugyanez volt a problémájuk, nem jelzett vissza még semmit, hogy jó-e valamelyik megoldás, vagy ugyanúgy nem működik a bányászat.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Számoljatok már egy kicsit. Akinek nincs ingyen az áram, miért hajtja még szerencsétlen vga-t azért a pár ezek forintért havonta? Komolyan, nem értem. 1 db 7970-nél kb 5k a haszon ha levesszük az áramot. De ehhez 24/7-ben mennie kell...
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
törölt tag
Nem tudom, volt-e már: Bitmine.
-
deadwing
addikt
válasz fsb1000 #3178 üzenetére
Értem mire gondolsz. Maga a bányászat inkább egy közösséghez való tartozás, életforma Nem kell az azonnali pénzre váltásban gondolkodni ez igaz. Aki így gondolkodott és régóta bányászik, az jól járt. Azoknak akinek az azonnali nyereség volt a célja, kb április-május volt a jó időszak.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
ignorant
senior tag
válasz deadwing #3180 üzenetére
+1, engem hamar megtanitott az elet, hogy egy reszet erdemes megtartani.
Most meg meg jobb a helyzet amugy, mert mar sok bolt is van ahonnan erdemes venni dolgokat, igy nem is kell exchange-el bajlodni ha kell valamit venni.
En azt varom meg nagyon, hogy hoteleket, repuloutakat lehessen fizetni vele.
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
válasz Overlocker #3183 üzenetére
Kizárt! A nyereség vagy veszteség MINDIG csak az eladás vagy a vétel pillanatában realizálódik. Addig csak egy elméleti dolog.
Egyébként meg gondolj már bele egy kicsit! Veszel egy tonna cukrot. Változik attól a nálad lévő cukor mennyisége, hogy a tonnánkénti ára felfelé vagy lefelé mozog?!
Ha simán csak a Forexhez hasonló kereskedésre gondolsz, akkor már van olyan cég aki bevállalta. És persze van náluk tőkeáttétel is, ha kell... Bővebben.
[ Szerkesztve ]
-
FrigoCoder
csendes tag
Hali
Gondolkodok egy GFL 5 GH/s miner beszerzésén (ami ugye 30W fogyasztású?). Meg lehet valahogy jó olcsón úszni a szállítást?
Ha esetleg valaki utánaszámolt már a hatékonyságának, ez elég jó ár/érték arányban vagy esetleg van jobb amivel ugyancsak nem kell sokat vacakolni?
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FrigoCoder #3185 üzenetére
nem a szállítási költség, vagy az energiahatékonyság a gond, hanem az, hogy megőszülsz, mire kiszállítják
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
törölt tag
Az a gond, hogy mire Te megkapnád azt a készüléket, addigra a hatékonysága a béka segge alatt lenne. Attól tartok, hogy mire mi megkapjuk, akik előbb rendelték, már akkor sem fog sokat érni.
-
fsb1000
nagyúr
Úgy gondolom a bitcoin bányászat egy elég zárt rendszer.
Bár első látásra igazságosnak és nyíltnak tűnik, mert eltekintve a részletektől, elvileg mindenki a számítási kapacításával arányosan részesül az adott idő intervallumban keletkező bitcoinokból.Viszont aki már bányász annak nem érdeke, hogy a részesedés aránya csökkenjen, márpedig ha új számítási kapacítások lépnek be a rendszerbe, akkor azonos költségek mellett kevesebb bitcoinhoz jut minden régebbi bányász.
A folyamat öngerjesztő is, mert a a rendszerbe kódolt diff növekedés, és az új kapacítások belépése miatt mindenki növelni igyekszik a saját kapacítását, hogy legalább megközelítőleg annyi bitcoinhoz jusson mint korábbi időszakokban.
Azek a szubjektív elemek szerintem valamilyen szinten torzítják a fórumokon elhangzó véleményeket.
Már többször hivatkoztam arra hogy 2 éve is azt írták a fórumokon, hogy VGA-val már nem éri meg bányászni és felesleges beruházni. -
ignorant
senior tag
válasz fsb1000 #3188 üzenetére
Nagyon rossz szogbol tekintesz a temara.
Hajszolni ugyanazt a merteku kifizetest bitcoinban badarsag - penzugyi ongyilkossag.
2 hetente csokken a reward, ha kovetni akarnad a lepest, minden ket hetben "be kellene fektetni" ujabb es ujabb HW-kba.
Erre ne fo penzkereseti lehetosegkent tekints, sosem volt az. Vagy ha azt akarod, akkor talan ASICminer-hez hasonlo project-ben kellene gondolkodni.
Sokszor ugy venni ki a szavaidbol, hogy minimalis befektetessel busas hasznot remelsz ettol, vagy ugy gondolod hogy ugy kellene mukodnie.
En is amugy leepitettem GPU farmot, mar joideje nem eri meg a uzemeltetni 1-nel tobb gepet. Vagyis szamomra nem erte meg.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz ignorant #3189 üzenetére
"Nagyon rossz szogbol tekintesz a temara."
Vagy olyan szögből ami neked nem tetszik.******************
"2 hetente csokken a reward, ha kovetni akarnad a lepest, minden ket hetben "be kellene fektetni" ujabb es ujabb HW-kba."Én nem erről beszélek, nyilvánvalóan badarság azt gondolni, hogy bárki is 2 hetente fejlesztené a bányaparkját. Ha értőn olvasod amit írtam, akkor inkább egy trendet jellemezéseként kellet volna felfognod.
Ugye jól gondlom, hogy te is több fázisban fejlesztetted a cuccaid és 1-2 VGA-tól eljutottál a sok VGA-ig, majd még tovább léptél.
Miért is?
MI volt az okod, ha nem az hogy a növekvő diff és számítási kapacitással lépést tartva kiszakítsd magadnak azt az arányt amit jónak láttál.*******
"Sokszor ugy venni ki a szavaidbol, hogy minimalis befektetessel busas hasznot remelsz ettol, vagy ugy gondolod hogy ugy kellene mukodnie."Ez nincs így és nem is tudom miből gondolod ezt. Melyik véleményemből szűrted le?
Nincsenek illúzióim. Semmit nem remélek a bitcointól.
Kipróbáltam amit ki tudtam, és nem lettem sem hívő, sem racionális befektető.A filozófiai résztől továbbra is távol maradnék, de azért néhány dolog szemet szúr, olyanok ami mögött másodlagos érdekek megjelenését látom. Akár a te írásaidban is.
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
BTF-re gondolsz? Felejtsd el gyorsan! Jelenleg 11 hónapos lemaradásban vannak a teljesítéssel. Naponta pár darabot szerelnek össze, miközben (gyaníthatóan) több ezer várakozó van aki rendelt tőlük. Szép lassan össze is fog majd dőlni a cég.
Bitmine (köszi Csol-T az infót) kettő hónap alatt eljutott oda a semmiből, hogy már van kész nyákjuk, szerelési kijük. Szerintem 2-3 hét múlva már lesznek kész gépeik, és az első kiszállítások is meglesznek. Vagyis végre tömeges mennyiségben elérhetőek lesznek a célgépek, nem csak BTF féle "demó" gépek lesznek.
Persze ez nem jelenti azt, hogy olcsók lesznek. Az első pár szériáért -kis túlzással- bármennyit megadnak az emberek. Pár hónap múlva viszont akár már árat is tudnak csökkenteni. Talán...
-
törölt tag
válasz csaba951 #3191 üzenetére
Pedig már majdnem felcsillant a szemem. Az utóbbi alkalmakkor naponta 5-6 napi megrendelést sikerült postázniuk. Ilyen tempóban úgy egy, másfél hónap múlva el is ért volna hozzám ez a nyomorult kis csákányos, de a mai mondatuk megint lelohasztott.
"Today we shipped Jalapenos through August 24 paydate. No Singles shipped."Más: mondom, megnézem "közelebbről" ezt a +2 GH/s-os frissítést. Rákattintás után megjelent a My orders menüben. Kiléptem, később újra beléptem és csodálkozva néztem, hogy a Status-nál eltűnt az Upgrade Pending szöveg, sőt, a Pay Upgrade lehetőség is, viszont ott van a 4,5 GH/s-os ASIC alatt a kosárban a 2 GH Upgrade, Order Total-nál pedig a 337 dollár. Amount due: $0. Ilyenkor mi van? Beszart a rendszerük? Mintha ki lenne fizetve a fejlesztés. Örülnék neki, ha ingyé' jönne az a 2 GH. Inkább ne éljem bele magam, mi? Mindenesetre nem szólok nekik.
[ Szerkesztve ]
-
-
AAntii
őstag
válasz ignorant #3189 üzenetére
fsb1000 szavaiból nekem az jött le, hogy azok közül, akik benne vannak már a bányászatban hosszabb-rövidebb ideje, ha tehetik inkább eltántorítják a bányászni vágyókat, semmint bátorítanák őket és mindezt azért, hogy a számítási teljesítményt a kocabányászok ne növeljék és így nekik több btc jusson Mondjuk ekkora jelentőséget nem tulajdonítanék ennek a topiknak, mivel egy felnőtt ember nem ignorant, nem fsb1000 és még csak nem is AAntii tanácsai alapján fog belevágni a dologba, hanem kicsit matekozik és megnézi mit lehet kihozni a dologból, van-e nyereség és ha van, van-e annyi a jövedelmi viszonyait és a befektetés nagyságát figyelembe véve, ami miatt érdemes fűteni az otthonát.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
fsb1000
nagyúr
Abban maximálisan egyetértek veled, hogy eme fórum jelentéktelen.
És természetesen nem gondolom, hogy bárki is szándékosan félrevezetné a másikat, de szerintem érdemes átgondolni amit (#3188) -ban írtam.Ha logikailag vagy tényszerűen hibás a véleményem, akkor szívesen venném ha valaki megcáfolná.
Van még valami:
A bitcoinos vásárlásokról, legyen az webshop, vagy pl. szállodai elfogadóhely úgy esik szó, mintha az teljesen független lenne a BTC/USD árfolyamtól.
Persze mindenki tudja és talán saját magát sem áltatja, hogy bitcoinért nem fog tudni a pillanatnyi értékén felül vásárolni. Sőt! Tök mindegy hogy jutott hozzá, vette olcsón/drágán esetleg évek alatt bányászta, amit kaphat érte cserébe az mindig az árfolyamtól is függeni fog.
Tehát a beváltóhelyek elterjedése nem garancia és nem ellenszere a diffnövekedésnek + kapacításbővűlésnek és főleg nem az árfolyam mozgásoknak.Azt elhiszem, hogy sokan elhivatottak és csupán lelkesedésből, a "renccert" támogatása céljából bányászkodnak, de úgy gondolom nem tévedek nagyot ha azt feltételezem a bányászok többsége időben közeli vagy távoli megtérülés reményében fektet energiát, szabadidőt és VALÓS pénzt a bányászatba. A megtérülés nem feltétlen forintban értendő, hanem bármilyen olyan dologra vetíthető, amely most vagy x év múlva bitcoinért cserélhető.
Szerintem ez természetes emberi viselkedés. Nem értem miért kéne kritika tárgyává tenni.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz fsb1000 #3196 üzenetére
Sok dologba tobbet belemagyarazol mint ami realis.
Azt allitani, hogy a banyaszoknak erdekuk eltantoritani az uj embereket eleg nagy hulyeseg szerintem.
Minel tobb ember veszt reszt banyaszatban (vagy akarmilyen teren) az is erosit a "valutan".
Sajnalom, hogy ha neked a "tanacsaim"-rol az jott le hogy el akarok barkit is tantoritani. Az szerintem nyilvanvalo, hogy nem most kell kezdeni, mivel nem adottak a megfelelo korulmenyek
En postoltam is ezerszer a szamolasokhoz hasznalt linkjeim segitseg keppen akinek kellett.A bitcoinos vásárlásokról úgy esik szó, mintha az teljesen független lenne a BTC/USD árfolyamtól.
Ezt mire erted? Nem lattam ilyen megnyilvanulast.
En a fizetes menetere ertem, hogy messzemenoen jobb mint barmi mas.
-
bolbatiku
tag
válasz ignorant #3197 üzenetére
Bennem is fel szokott merülni hogy egy bányásznak nem érdeke hogy más is bányásszon, úgyhogy nem kell mindent kpnek venni amit mond.
Pontosabban pont az az érdeke hogy ne bányásszanak mások, mert annál több jut neki. Valamilyen szinten közvetve lehet hogy jót tesz az árfolyamnak ha többen bányásznak, mert minél többen ismerik meg és birtokolnak pár coint, annál szélesebb körben terjedhet el, annál többen használják, úgyhogy annál nagyobb szükség is lesz rá.De mégsem hiszem hogy a bányászok nagy része tudatosan eltántorítaná az újakat csak azért hogy annyival is nagyobb részesedése maradjon a bányában, mert a paprikatermesztők is megosztják tudásukat annak ellenére hogy egy új beszállóval csak a piaci részesedésük csökken hiszen ugyanazon a piacon árulják majd a paprikát. Mégis megosztják a tapasztalataikat, amivel még előnyhöz is juttatják a konkurenciát.
De ha megkérdezel egy termesztőt hogy milyen a biznisz úgyis csak panaszkodni fog hogy mennyire nem éri meg, ez amolyan magyar mentalitás. -
AAntii
őstag
válasz bolbatiku #3198 üzenetére
No igen, mert ha bevallaná, hogy mekkora üzlet, akkor legjobb esetben feljelentik (navnál, ántsznél, mezőgazdasági szakszolgálatnál, stb.). A termelőkkel kapcsolatban szerintem az a helyzet, hogy aki a körön belül van, annak nagyon szívesen segítenek (úgyse fogja abbahagyni, jobb vele jóban lenni, stb.), de a körbe elég nehéz bekerülni.
Egyébként bármikor érdemes elkezdeni, ha más nem, olyan géppel, mint amit sparks is megrendelt. Persze itt a jövedelmezőség mellett esély van a nullszaldóra és arra is, hogy a cég lelép és a cégének ezzel nem kis veszteséget okoz, de kockázat nélkül nincs győzelem és bevétel.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
bolbatiku
tag
Meg amúgy én sem mondanám senkinek hogy nyugodtan tegyen bele x ezer Ft-ot, sőt ha nagyon lelkesnek tűnik akkor azért rákérdeznék hogy tisztában van-e a kockázatokkal, mert a többség wanabe bányász annyit tud az egészről hogy valami programot kell futtatnia a gépen és pénzre lehet váltani.
Itt is hányszor el kell mondani hogy a GPU most épphogy kifizetődő és nemsokára várhatóan nem lesz az, meg hogy ASIC-ot rendelhet ugyan de ki tudja mire kapja meg ha egyáltalán megkapja.Szóval az ilyen usereknél tényleg inkább a kockázatokra kell felhívni a figyelmet, minthogy mégjobban biztatni hogy vágjon csak bele mert tuti üzlet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest