- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy ha a laptopot windows alatt mindegy hogy csak idle-ben vagy épp jatekban vagy film nézés közben, de össze csukom és utána felnyitom nem jön be a kép szét esik össze vissza szürke kép stb..
Viszont ha a gépet kikapcsolom be kapcsolom pl biosba belepek és ott csukom össze és utána kinyitom nem csinálja ezt
Mi lehet a gond ?
Egy lenovo Y720 7700hq 16gb ram gtx1060 vga -
anonymus89
addikt
válasz
mickemoto #36291 üzenetére
Ha az oldalon a "Milyen típushoz jó még?" - feliratra kattintasz ott találsz egy listát.
bisza:
Esetleg próbáld meg az M350-ben lévő Pro wireless B2200G-vel amit akár itt megveszel online és 14 napon belül elállsz ha mégsem. Driver itt sok van felsorolva próba cseresznye.
Ha jó akkor lehet kintről rendelni akár Aliról. -
Papooo
senior tag
válasz
dinersgala #36293 üzenetére
Az a kábel ment tönkre, ami a töltő és a dugalj között van?
Ha igen, mázlid van. Mikiegér kábelnek is nevezik. kb. 500-1000ft.
Arról nem is beszélve, hogy másik laptopé is jó hozzá, azaz kölcsön tudsz egyet kérni. -
NEMO1968
őstag
válasz
dinersgala #36293 üzenetére
Hali!
Persze,kiszereled a gèpböl ès USB-s hàzban bàrhova csatlakozik.
Asztalinàl mèg talàn arra sincs szüksèg,csak kàbelre.
Az akksi gèpen kìvüli mòkolàsàt nem javasolnàm.
Feltölteni legfeljebb egy màsik ugyanolyan gèpben tudod. -
dinersgala
tag
helo,
lenovo g580 laptopon elszakadt a kábel amibe a töltőt kell dugni az akku meg lemerült de kéne egy fájl a gépről.
fel lehet laptop nélkül tölteni valahogy az akkumulátort? vagy a merevlemezt tudom csatlakoztatni másik laptophoz? -
anonymus89
addikt
válasz
balees #36283 üzenetére
Szia!
Mindkét kijelzős méretűbe u.a. megy: PCIe 3x4
15" 14. oldalon //17" 15. oldalon
GabbbbGyári akku piszok drága döntsd el Te megéri-e, utángyártott biztos van valamelyik boltban: laptophardware, notebookalkatresz.hu, intercell.hu. Vagy pedig használtan veszel gyárit akár itt HA-n.
-
mickemoto
őstag
válasz
anonymus89 #36268 üzenetére
Azt szeretném még kérdezni hogy egy ilyen komplett tápcsatlakozó egy bontott gépből jó lehet-e az e1-570g-be ha nem ugyanaz a típus vagy miben különböznek ezek a tápcsatlakozók? Vezeték hosszában illetve a csatlakozó méretében gondolom igen, de jó lehet egy másik típus csatlakozója is?
-
bisza
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Van egy nec versa M360-as laptopom, amiben Intel PRO/Wireless 3945ABG wifi modul van. A laptopon win 10 van és folyamatosan eldobálja a jelet. Amit lehetett mindent megtettem (driver frissítés, nem kapcsolhatja ki a windows energihatékonyság miatt stb). Mire tudnám cserélni, ami működne? Egy srác a broadcom bcm 94311-et ajánlja, de az sem mai termék már. Létezik valami újabb, jobb termék? Tudtok ajánlani?
A segítséget előre is köszönöm! -
Gabbbb
senior tag
válasz
joozsi78 #36288 üzenetére
A töltőről fog menni a laptop, nem az akkuról, de
az akku kikapcsolt állapotban is merül naponta pár %-ot, ha teljesen fel van töltve, feltöltés után ha leesik a töltöttség 99%-ra, akkor újra rátölt 1%-ot. Azt tudni kell, hogy LI ionos akkukat leginkább a 90% feletti (és 10% alatti) töltés rontja. -
joozsi78
újonc
Üdvözlök mindenkit!
A kérdésem az, hogy ha egy laptopba benne hagyom az akkut, és kb 40% töltöttségnél bedugom a konnektorba tölteni, akkor az akku működik még akkor is vagy csak töltődik és úgymond pihen, tehát a laptop a konnektorból veszi az áramot?
Egy angol nyelvű oldalon úgy olvastam, hogy ilyenkor az akku használódik is és töltődik is, ami hamarabbi romláshoz vezet.
Azt is olvastam, hogy jobb használni, abbahagyni (esetleg kikapcsolni) kb 15% nál és úgy tölteni, nem egyszerre használni is és tölteni is.
Ellenben máshol azt olvastam, hogy nyugodtan lehet használni, mert ilyenkor a laptop a fali konnektorból veszi az áramot és az akku csak töltődik.
Most mi az igazság?
-
Gabbbb
senior tag
8470p-hez milyen akkumulátort (honnan) érdemes venni?
-
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
A segítségetek szeretném kérni.
A laptopom egyik pillantról a másikra fehér képet ad amikor betölti a windows-t. Toshiba Satelit Pro L300.
Már kitakarítottam,memóriát cseréltem,próbáltam új wint telepíteni,gondoltam vga driver hiba,de semmi nem segített. Telepítés közben is fehérre vált a kép.
Hogy ha a biosba belépek akkor ott órákig nincs gond,nem fehéredik el a kép.
Kötöttem külső monitorra is,de ott is fehér lesz a kép.
Szerintetek mi lehet a gond? -
balees
tag
Hello. Google a baratom, megsem talalom hogy a dell g3 notebookoknal az ssd milyen csatlakozasu? M2 sata vagy m2 pci express?
-
whited
addikt
Üdv
Van egy Dell Vostor V13 típusú laptopom.
Amiben az akku most már 0%-os, ezért minden bekapcsolás után be kell az órát állítani.
Mindenképpen akkut kell cseréljek, hogy ezt ne kelljen, gondolom itt nincs BIOS elem.Köszönöm
-
Vesporigo
aktív tag
(#36277) anonymus89 és (#36276) Thunderzolee: Nagyon köszönöm a gyors segítséget!
A Mammutban vette a notebook.hu üzletben, ott fogunk utánakérdezni az esetleges bővítésnek első körben.
-
válasz
csabyka666 #36278 üzenetére
Aliexpressen/Ebayen biztos van.
B verzió: Lidl öntapadós alátét. Amíg nincs gumitalp, addig megteszi. -
Üdv mindenki!
Ti hogyan oldanátok meg egy laptop gumi tappancsainak a helyettesítését? Zavaró, hogy eltűnt, mert nem tartja el így magát az asztaltól, és csúszkál is. Hűtőpad nem játszik, valami jobb megoldás kellene, amit a notira lehet rögzíteni.
Köszi a segítséget előre is!
-
anonymus89
addikt
válasz
Vesporigo #36275 üzenetére
Szia!
Részletes specifikációt itt is találsz:
2x16Gb mehet bele slotonként.
ssd-ből meg érdemes volna M.2-t belerakni: kingston wd green Természetesen mehet más márkájú is nem csak ezeket lehet.
De ahogy a kollega írta leggyorsabb módja amivel nem lőhetsz mellé cpu-z, speccy letöltéseJa a legfontosabb, ha megoldható érdemes lenne oda visszavinni ahonnan vettétek, rendeltétek vagy pedig olyan szervizbe, ahol a gyártó termékeit forgalmazzák és szervizelhetik.
-
válasz
Vesporigo #36275 üzenetére
CPU-Z-vel nézd meg milyen ram van benne, és vegyél mellé egy olyan modult.
De igazából mindegy mit veszel hozzá, nem lesz gond vele, tehetsz akár egy 8 gigást is mellé.SSD-t meg egyrészt neked kell tudni, h mekkora kell, másrészt az SSD-s topicban tudnak ajánlani inkább bestbuy SSD-t.
-
Vesporigo
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőm tavaly vett egy Lenovo Ideapad 700 laptopot. Eléggé lassú a gép, kevés az a 4GB memória, ami benne van, meg jó lenne egy SSD is pluszban.
Kérdéseim:
- 4GB memóriából milyet ajánlotok még pluszba bele?
- milyen SSD-t érdemes venni ebbe a laptopba? 128 vagy 256 GB igazából mindegy, csak megbízható legyen
- garanciavesztés nélkül hol építhetők bele ezek a plusz dolgok? (Lenovo márkaszervíz van Budapesten? foglalkoznak ilyesmivel?)Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
válasz
anonymus89 #36272 üzenetére
Ilyet, mert ez való a Lenovo üres keretébe.Ennyit kéne gyárilag beletenni, és mindenki örülne... gondolom kb 2$-ba kerülne a cégnek, vagy annyiba se nagy tételben. Így 4$ volt. -
anonymus89
addikt
válasz
Victoryus #36271 üzenetére
Örülök, hogy nem adod fel és kitartóan folytatod a projektet.
Ilyen adaptert vennél? -
-
geryboro
senior tag
vilagito steel series billentyuzet szinezeshez mit ajanlanatok?
wasd-et szeretnem bepirositani. -
SSD upgrade IdeaPad 330-ban:
Nos, azért nem egyszerű... A youtube-on valahogy nem ezt mutatták, csak simán kihúzták a hdd-t.
Összesen 3 csavar tartja a keretet, egy a hdd végénél, 2 meg az aksival együtt.
Utána már le lehet húzni a sata csatlakozóról keretestől. A kerethez még 4 csavar rögzítette...
Természetesen a 3 hete várt új alis lenovos optibay se jó ebbe a laptopba, tele van a hócipőm vele. Ezen van rögzítőfül, de pont nem jó helyen. A sata csatlakozó egyébként jó helyen lenne, de 4dm-rel rövidebb az egész, mint kéne, és hülyén néz ki a laptop oldalán a lyuk.
Az lesz, hogy fogom a Dremelt meg az epoxi gyantát, aztán megoldom... A plusz optibay elektronikája se passzol a Lenovós 'fröccsentett' odd pótlóba. Meguntam, felfúrom azt a nyomorult fület mindenképp. Még a takarólemezt kell megoldni, hogy azért kívülről szép legyen.Ssd-vel (lNetac, 510/420MB/s) azért k.gyoors lett
Hdd kiköltözött egyelőre usb3-as házikóba, de egyszerűbb lenne ha az optibayben lenne. USB3-mal se volt rossz az ssd, 220/190MB/s, ha már ott volt csak kipróbáltam... a hdd sebességét bőven kiszolgálja az usb-s cucc is.
-
anonymus89
addikt
Igen, a noti "Memory
DDR3L 1600 MHz SDRAM, OnBoard Memory 4 GB , DIMM Up to 8 Gb" ddr3L ramot támogat azért van a végén az L jelölés mert (low voltage) kevesebb áramot igényelnek mint az L nélküli társai.
Van még DDR3U ram ami meg (ultra low voltage) 1,25V áramot igényel.mickemoto: azt csak azért javasoltam, hogy mozog-e közepe...
-
NGA
addikt
Van egy Asus X751LB laptopom. Ramot szerettem volna belerakni, de nem látja.
A ram: HMT451S6MFR8C
Ez 1,5 V-os. Lehet, hogy ez a baj, és HMT451S6MFR8A kellene bele ami 1,35V-os?
A neten valahol írták. Van valakinek tapasztalata? -
mickemoto
őstag
válasz
anonymus89 #36257 üzenetére
És mit kellene látnom ha fogpiszkálóval megmozgatom?
Néztem hogy kompletten 11 ezer forint egy dogalj csatlakozó. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
anonymus89 #36264 üzenetére
Nem sajnos itt sem lehet megadni egyéb paramétert.
Viszont feature-nek jó lenne. Lehet valahol írni nekik ötletmorzsa miatt?
Dobtam nekik egy üzit facen, bár szerintem sokra nem megyek vele, de én megpróbáltam.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
anonymus89 #36262 üzenetére
Win 10 igen.
Ezt a Win saját gesztusnál kell?
Mert ugye vagy a Win szerinti touchpad megy , vagy pedig a Dell féle. Ha WIN akkor alapból kiesik a Pöcökegér középsőgomb.
-
anonymus89
addikt
válasz
Atomgeszi #36260 üzenetére
Autohotkey script kezelő erre jó de én nem ismerem annyira.
Win 10 van a gépen?
Ha igen akkor annyi jöhet még szóba, hogy 3 ujjas mozdulatra be tudsz állítani saját shortcut-ot.
Toucpad/fejlett gesztus vezérlés és itt a balra jobbra funkciónál megadhatod a start recording gomb és beütöd az ALT+Bal gombot jobbnál ALT+jobb billentyűkombinációt. -
anonymus89
addikt
válasz
ezanickem #36251 üzenetére
Szia, én ilyen hasonló jelenséget egy 6 éves asus eepc-nél tapasztaltam, amiben végül wifi kártyát cseréltünk és azóta köszöni jól van.
Nem tudom hány éves gépről van szó de a leírásod alapján ezek szerint régen jól működött.
Elképzelhető, hogy haldoklik ha minden más benne lévő eszköz jól működik. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
anonymus89 #36259 üzenetére
Szia.
Bakker.. Én végig ezt a menüt túrtam, de felül nem tűnt fel, hogy át lehet kattintani a pöcökegérre.
Így már működik amit szerettem volna.
Kár, hogy a chrome előre hátra oldal funkciót ide tenni.
Maximum külső alkalmazást lehetne indítani rá, de hát az meg bonyolult, hogy akkor futtasson egy alkalmazást, ami visszalép az oldalon. Nem értem . -
anonymus89
addikt
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #36250 üzenetére
Akkor egy lehetséges ok már kilőve, inkább szalagkábel lesz az bár ez attól is függ mennyit volt nyitogatva.
Felnyitás-lezárásnál soha nem jött elő ilyen színprobléma? (vagy az inverter)
Victoryus: próbáld meg ne kiegyensúlyozottra hanem nagy teljesítményre állítani az energiagazdálkodási sémát -
anonymus89
addikt
válasz
mickemoto #36256 üzenetére
Akkor ott belül lesz a gond, igaz nem írtad mi és hogyan történt. Valószínűsíthetően megsérülhetett dc aljzat csatlakozóval együtt.
Akár ki is próbálhatod egy fogpiszkálóval megmozgatod óvatosan.
Ha cserélni kell mivel nem garanciás már inkább vedd meg külön a dc jack aljzatot ezt, ahogy utána néztem még forrasztani sem kell.(pont emiatt nem lesz olcsó) -
mickemoto
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám adódott hogy egy acer aspire E1-570G laptopnak a töltő csatlakozója megtört és nem tölt hálózatról. Vettem egy teljesen ugyan olyan paraméterű teljesen új noname töltőt hozzá ami szintén nem akar tölteni csak ha a töltő csatlakozásnál egy bizonyos állásban van a dugalj. Elképzelhető hogy a gépben van valami probléma a töltés csatlakozással? Kívűlről egyébként nincs semmi hibára utaló sérülés a csatlakozónál. -
-
ph2012
senior tag
Sony Vaio laptopom, Windows 10-em és Kaspersky Internet Securitym van. A merevlemez vagy nem tudom mi folyamatosan írogat valamit. Hallom a halk zörgését. Mi lehet ez?
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Asus laptop, i5-7200U / Intel 620
Intel oldaláról letöltöm a 25.20.100 októberi drivert és jól működik vele a laptop. De amikor a windows update-ben rányomok a frissítések keresésére letölt egy 2016-os Intel drivert és telepíti is. Hogy lehetne ezt elkerülni?
Tudom az ASUS oldaláról kellene leszedni de ott csak régebbi van. -
ezanickem
tag
Sziasztok!
Adott egy Toshiba laptop. Egyre kevesebbszer érzékel a wifi hálózatot, igazából semmit se lát. Csak újraindítás segít de a legtöbbször már az se. Ha látja is felkapcsolódom de egy idő után elmegy és teljesen vak lesz. Már csináltunk egy rendszervisszállítást formatáztuk de ez se használt. Tippek mit tehetnénk? Köszönöm előre is.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Próbálkoztam Dell topikban is, de semmi, hátha itt tudja valaki:Friss Dell 5590 tulajként az érdekelne, hogy lehetséges-e olyan, hogy mivel itt a space alatt is van egér klikk, plusz egy görgő gomb, lehetséges-e, hogy mapoljam a bal gombot mondjuk chrome oldal vissza, jobb gombot meg előre gombra, illetve a középső gombot pedig, PC egér görgő klikk, azaz a linket megnyitja új lapon, de nem dob át arra az oldalra? Köszönöm
-
Ez mondjuk lehet win10 témakör, de mi a bánatért kapcsolgatja ki-be a hdd-t, ha minden energiagazdálkodási sémában beállítottam, hogy soha ne kapcsolja ki? Hétfőn végre meglesz az ssd+optibay, de 3 hét alatt nagyon idegesítő volt az állandó felpörgés, klattyogás... lehet inkább usb3-as házba teszem, nem optibaybe... utálom.
-
Notalab
aktív tag
válasz
anonymus89 #36231 üzenetére
Köszönöm!
Ezt nem is tudtam.
Jó pár éve a saját laptopomnál(Asus) az adott típusra találtam konkrét keretet. -
-
nonosmr
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy laptop vásárlás előtt állok és két különböző konfig között akadtam el. Mindenki eddig mást mondott.
1. i5-7200U és Nvidia GTX940mx
2. AMD Quad Core Ryzen 5 2500U és AMD Radeon RX Vega 8
Leginkább egyetemen használnám, office-al, programozásra, filmnézésre is szeretném, és nem ártana ha nem nagy igényű játék is eltudna rajta akadásmentese futni (pl. Lol)
Előre is köszönöm.
UI: Remélem jó helyre írtam ezügyben -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Thunderzolee #36237 üzenetére
Szia!
Külső monitorra kötve milyen?
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #36239 üzenetére
Mondjuk ettől még valamilyen színmegjelenítéssel kapcsolatos hiba lehet (pl. a barna valamelyik árnyalata, ami a háttérképen megvan, az ikonokon meg nem, jelenik meg valamiért pirossal).
Én amúgy videókártya és még pontosabban videókártya memória felé nézelődnék - ha ez integrált Intelt jelent, akkor meg kipróbálnám, másik RAM modul(ok) esetében is fennáll-e.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #36237 üzenetére
Akkor nem kellene az ikonokon, illetve alul a tálcán is látszania a csíkoknak? Csak a háttérképen látszanak.
-
Üdv!
Ez valami kijelző hiba?
(A piros vizszintes csíkokra gondolok.)Ha screenshotot csinálok, akkor nem mutatja a hibát, tehát nem VGA hiba, a kijelzőnek van valami baja.
-
Angel112
csendes tag
válasz
anonymus89 #36234 üzenetére
igen de ha az embernek nincs számlája meg garipapirja csak a neten megnézhető serial alapján a gari úgy is beveszik??
-
semetka
őstag
Vettem egy másik heatpipe-ot a k52-es notira. Kérdésem hogy ami van rajta paszta gyárilag azzal érdemes felrakni vagy használjak MX4-et. + - 1-2 fok nem számít mert így is 90+ fokon megy alapjáraton
-
anonymus89
addikt
-
SZIGMA
aktív tag
A 65W csak egy sztenderd, értelemszerűen a feszültség és áram szorzatából áll (DC esetén).
65W (a HP-nál)
18,5V 3,5A
19,5V 3,34AViszont előszeretettel dugdosnak mindenféle töltőket a notikba, ha a csatlakozó ugyanolyan. ("Belemén? Belemén! Békapcsol? Békapcsol! Akkor "jójaz" bele!)
Így kerülhet pl. 90W-os 19V-os töltő a 18,5V-os helyére (vagy éppen Dell a HP-ba és fordítva), aztán jön a fejvakarás, hogy miért ilyen vacak lassú, mikor a táp még erősebb is. Persze nem mondják, hogy töltőcsere után lett ilyen, az túl egyszerű lenne...
-
Angel112
csendes tag
Sziasztok.erdeklodnek hogy lenovonal hogy mukodik a garancia.kell garijegy szamla vagy eleg a serial szam ami a lenovo honlapon ellenorizheto.koszonom
-
anonymus89
addikt
válasz
Notalab #36228 üzenetére
A legegyszerűbb valamilyen programmal akár aida64-gyel vagy speccy-vel megnézni milyen optikai meghajtó van benne rákeresel googleben és megnézed a méreteit.
Pana dvd író lesz benne valszeg ha még a gyári 9,5mm magas.Itt a legtöbbnek le van írva a mérete érdemes lenne hozzájuk hasonlítani.
-
SZIGMA
aktív tag
Szia!
Keress egy ugyanolyan feszültségű (Volt) és ugyanolyan vagy nagyobb áramú (Amper) töltőt, lehetőleg gyári HP-t. Ez így nem túl szerencsés sem a gépnek, sem a töltőnek.
(Egyébként meglepő módon elég jól szokta bírni mind a gép, mind az adapter ezt a "kínzást". A hibajelenség általában a csigalassú működés és az elképesztő melegedés,amin az újrapasztázás sem segít, mindig utána fogtam gyanút, hogy szívatnak.)
-
Notalab
aktív tag
válasz
anonymus89 #36227 üzenetére
Köszi! Akkor marad a beépítőkeretes átszerelés.
Egyébként, most már a DVD helyére szerelhető keretek nagyjából univerzálisak, elég ha veszek egy bármilyen 9,5-mm-est, és kész? Vagy még mindig Márka/típus/altípus szerint külön vannak ezek? -
anonymus89
addikt
válasz
Notalab #36225 üzenetére
Én nem láttam az alaplapon ilyen csatit, következő amin már van az E5-575-ös verzió.
Pont a Dimm 2 (memóriafoglalat) helye vette el ennek a lehetőségét, ezt az E5-575-ben úgy látom korrigálták.
E5-532GE5-575G
letix: nem egészséges maradjunk annyiban, hosszútávon tuti nem. (igen kipurcanhat hamarabb ha engem kérdezel)nem vagyok villanyász -
letix
senior tag
válasz
anonymus89 #36223 üzenetére
Nem én használom, és a módját sem tudom. A legrosszabb esetet feltételezve (miszerint egyfolytában rajta lóg) hamarabb eldögölhet az adapter?
Köszi,
udv
letix -
Notalab
aktív tag
Sziasztok!
Szétszerelés nélkül meg lehet valahol nézni, hogy egy Acer E5-532G laptopban van-e M.2 SSD-nek foglalat? Vagy valaki tudja hogy van-e?
Így egyszerűbb lenne bővíteni mint az optikai/HDD/SSD szerelés. -
CptAdamica
veterán
válasz
anonymus89 #36223 üzenetére
Köszi, holnap kipróbálom.
-
anonymus89
addikt
válasz
CptAdamica #36214 üzenetére
2k felbontást a Sandy bridge is tud max: 2560×1600-ig.
Próbálj a CCC-ben felvenni egyéni felbontásnál 2048 × 1080-at egy próbát megér.
Mindenesetre én kipróbálnám analóg kábellel is, már ha a monitoron van...letix: 19V 4.74A kellene alapesetben viszont nem tudjuk, hogy használod. Állandóan azon csüng vagy csak lemerül majd rádugod?
-
letix
senior tag
Sziasztok,
HP Elitebook 8470p-hez gyárilag 90W-os centerpines notebook töltő van.
Az lenne a kérdésem, hogy azontúl hogy lassabban tölti, problémát okozhat-e egy 65W-os szintén centerpines adapter? Ezen 65W-os adapter használat közben szépen tölti a gépet, viszont eléggé melegszik szerencsétlen. Alacsonyabb Volt és Amperrel rendelkezik mint a gyári 90W-os.
Köszönöm előre is.
udv
letix -
Kbali
nagyúr
válasz
CptAdamica #36214 üzenetére
A másik gép is ugyanilyen konfig? Ha nem, akkor nem érdemes összehasonlítani. Szerintem nem állítható, de control centerben érdemes szétnézni.
-
-
juve600
nagyúr
üdv
HP 15-ac105nh notiba tennék optibay-t és abba egy 120-as ssd-t a rendszernek,menni fog róla windows ? illetve jól látom hogy 12,7mm-es optibay kell bele ? -
Kbali
nagyúr
válasz
CptAdamica #36210 üzenetére
Milyen kimenet, milyen típusú kábel? FullHD-nál magasabb felbontást asszem csak HDMI 1.3 vagy 1.4-től lehet HDMI-n kiadni.
Amúgy külső megjelenítőt az integrált kártya hajtja meg alapból. -
Az normális, hogy vadonat új laptopnál az akku elhasználódás 3. töltésnél 6% az AIDA szerint? Mennyire pontos az AIDA? Becsül, vagy le lehet ezt kérdezni az aksitól? Tervezett kapacitás 35000 mWh, kapacitás teljesen feltöltve 32580 mWh.
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Van egy céges sony sve1511b1ew noti és hozzá egy 2k-s monitor. Viszont a 2k-t nem tudom beállítani, mert csak fullHD-t enged. Elvileg egy radeon HD 7650M integrált gpu van benne, ami támogatja. Mit lehet csinálni?
-
anonymus89
addikt
válasz
IMIIKE1998 #36200 üzenetére
Üdv!
AZ uac is ki van kapcsolva?
Érdemes lenne lefuttatni egy lemezellenőrzést a C meghajtón ha azon írja. -
anonymus89
addikt
válasz
Golyobis #36180 üzenetére
A legtöbb notiból biztosan eltávolítható a wifi kártya, de legkönnyebben a régebbi szériákból tudod.
A mostaniaknak biztosan meg kell bontanod az alját.
Ahogy javasolták akár eszközkezelőben le is tilthatod vagy fel sem telepíted a wifi drivert már ha win nem ismeri fel...
Muki 94Ki kellene zárni a hibát másik gépbe való teszteléssel szerintem. Volt már olyna winyóm ami 95%-os kondícióval rendelkezett 1 hibás szektorral de az az 1 hibás szektor pont elég volt ahhoz, hogy ne bootoljon be a rendszer.
RulaÉn mindent lementenék első körben, ami fontos aztán utána látnék neki particionálni.
Egyébként mivel egy partíció van neki futhatsz a beépített lemezkezelővel is.
Ha mégsem enged már kisebbre zsugorítani mert be van lakva akkor ilyen nagy tárterületnél sokáig fog tartani egy újraparticionálás. Easeus partiton master free pl. -
Rula
tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
A windowsos módszert megtaláltam én is mielőtt kérdeztem, csak azzal az volt a gond, hogy 450GB-nál nem tudta jobban a meghajtót zsugorítani. Olvastam a neten, hogy miket kellene csinálni, hogy növelhetni lehessen azt a számot, de akkor végül is megcsináltam úgy, hogy akkor lett az 450, meg akkor lett egy D: is kicsivel nagyobba. De mondjuk ha nem írtátok volna azt a módszert, akkor nem is álltam volna neki, szóval tényleg köszi
Mindent a C: -re telepítek majd (újrarakáskor legalább akkor minden egyes program teljesen eltűnik legalább), D: re meg majd rakom az egyéb, személyes dolgokatДарСтав: A biztonságos dolgot direkt azért raktam oda, mert emlékszem 5-10 éve volt olyan, hogy egy programmal lett partícionálva egy meghajtó, jól megcsinálta, csak amikor a programot le akartuk törölni akkor gyakorlatilag az egész windows meghalt
-
Penguin95
senior tag
Szia!
100%-os biztonságot semmi nem tud garantálni, de a legtöbb erre készült eszköz hiba nélkül megoldja a dolgot. Én leginkább azt tanácsolnám, hogy írj ki Rufus segítségével egy Linux Mint-et (lehet más is, lényeg, hogy Gparted legyen benne), indítsd el live módban, és azzal alakítsd át. Arra viszont figyelj, hogy a Windows ne a lemezre lementős megoldással álljon le, mert akkor hozzá nem fogsz férni.
Azért nem ajánlok Windows alóli megoldást, mivel nem szokta szeretni, ha a saját partícióját buherálják működés közben, ráadásul ez csak egy plusz hibaforrás lenne. Arra számíts viszont, hogy akár órákba is telhet a művelet, és addig csak a Linux segítségével tudod használni a gépet, főleg netezésre. Ha esetleg valami nem világos, vagy nem vagy biztos, kérdezz.
-
Joker88
őstag
A Windowsban is van saját program erre a célra..
A Windows10-ben is hasonló útvonalakon jutsz el, a lényegük ugyanaz.. --> Windows támogatás magyar nyelven ; angol nyelven,illusztrációkkal
de vannak külön erre szakosodott programok,cégek.. pl egy a sokból --- >[link]
-
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek kijelző csere lehetséges egy Samsung NP300 laptopba? Jelenleg egy LTN156AT05-H01 samsung panel van benne, LVDS csatlakozással. Full HD kijelzőt tudok bele szerelni? i5-2430M proci van benne, Intel HD3000-el.
Érdemes kutakodni, vagy hogy tudom ellenőrizni a kompatibilitást?
Valaki eszközölt már ilyen "upgrade"-et?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vicces videók
- Milyen egeret válasszak?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fűnyíró topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged