- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nxn908xxx #37799 üzenetére
Szia! Bocsi félre olvastam, azt hittem használtan vetted, még 1x bocsi.
Viszont akkor sem normális szerintem. Magasnak tűnik nagyon. Mikor ezek a hőmérséleti értékeket látod, meleg is laptop? Jártam úgy hogy fars értékeket írt ki a teszt progi. Szerintem ha meleg ennyire akkor garba vissza kellene küldeni -
Hosssszu
őstag
válasz
hypno skate #37797 üzenetére
Szívesen!
-
Hosssszu
őstag
válasz
hypno skate #37795 üzenetére
Igaz, ezt nem Dell laptop fórumán írták, hanem Lenovo, de a proci megegyezik:
[link]
Ez alapján szerintem nincs gond a felbontással. -
hypno skate
senior tag
Sziasztok!
Az alap problémám a következő: A lányom külső monitorral szeretné használni a laptopjait, leginkább programozásra, meg hasonlókra osztott képernyővel.
Az egyik egy Dell latitude e5420 i5-2520 processszorral és a bele integrált grafikával
a másik egy lenovo z460 i5-560m processzorral (+IGP) és Nvidia geforce 310m grafikával.
Mindkettőn van HDMI csatlakozó, azzal nem lesz baj.A legcélravezetőbb egy ultra széles monitor lenne, de elakadtam ott, hogy a processzorokba integrált videochipek tulajdonságairól - konkrétan a támogatottt felbontásokról - sehol nem találok egy hangot sem. Az Intel oldalán sem.Tudtok segíteni?
A diszkrét nvidia a gyár specifikációja szerint 2560x1600-at tud digitális kimeneten, szóval az rendben van.
A Dell-t full hd-val kipróbáltam. Az 1920x1080-as felbontást engedi, de a WQHD még így is kérdés.
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Egy hete van egy új Dell Latitude 5591 laptopom i5 8400h procival, UHD630-al. Baromi jó, nagyon szeretem, de egy kérdés felmerült bennem, ugyanis nagyon könnyen, kis terhelésre is felkúszik a cpu hőmérséklete 95C-ra úgy, hogy 25-40% a proci kihasználtsága. Például elindítottam kíváncsiságból egy 2003 körüli játékot (HP3) és végig 95 fokos a proci 30% kihasználtsággal, vagy virtualboxon a Windows frissített, 96-7 fokon volt. Viszont nem veszi vissza az órajelet csak 4GHz-ra.
Kérdésem hogy ez a szituáció normális? Lightos használat mellett 35-45 fok között van úgy hogy nem megy a ventillátor, vagy csak nagyon halkan. -
válasz
BUZZLGHTYR #37789 üzenetére
-
BUZZLGHTYR
senior tag
fent van a driver mégsem jó!
-
válasz
BUZZLGHTYR #37785 üzenetére
Vga driver kell hozza.
-
válasz
BUZZLGHTYR #37785 üzenetére
Driver hiányzik.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
van 1 lenovo y50 laptop és nem tudom a fényerejét lehúzni, este nagyon zavaró, mit tudnék vele kezdeni?
0 % on van, de ha 100% on akkor is ugyan olyan erős a fénye ! win 10 van fent. -
Kaptam egy g510es lenovo gepet i5-4200m procival. A problema az, ha radugom a toltot, lekorlatozza a procit 800mhz-re. Lehet attol, hogy 90wattos lenne a gyari tolto, en pedig 65w-t kaptam melle, ami eredeti lenovo. Teglalap formaju a csati. Felismeri a wattot?
-
prabhu
senior tag
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Dell XPS #37779 üzenetére
Speedfan-nal valami szimplát beállítottam, de azt csinálta aktiválása után, hogy elkezdte beindítani a ventit, de utána rögtön le is állt, majd ezt csinálja egymás után addig, ameddig ki nem kapcsolom a speedfant.
Szerintem simán felül ír mindent a a bios, nem engedi, legalábbis nekem nem sikerült.Aztán ajánlottak egy másik, régebbi programot, ami elméletileg szintén szabályozná a ventit, de win nem engedi feltenni, .sys file drivernél megáll, mert nincs aláírva.
-
Dell XPS
veterán
-
kidy
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy februári vásárlású Lenovo Legion Y530 notebook.
Az utóbbi hétben volt pár nap amikor anélkül volt használva hogy a tápkábele ki-be lett volna húzgálva, ergo asztaliként, bedugva leállítás után is.
Tegnapi nap folyamán megpróbáltuk mobil formájában használni és a lenovo programja szerint a belső akkumulátor gyenge, rossz állapotban van.
Azóta is csak tápkábelről hajlandó üzemelni és bedugás után azt írja hogy Csatlakoztatva, töltődik, 89% áll rendelkezésre.
Amint kihúzzuk, azonnal kikapcsol.
Garanciás még bőven, de én ilyenről egyszerűen nem hallottam még hogy egy 300.ezres gép aksija ilyen gyorsan kipurcanna. És inkább attól tartok hogy a garancia nem fogja átérni a javítást.
Hozzáteszem, hogy a gép nem rendelkezik eltávolítható akkumulátorral, így nekem már vásárláskor is kérdéses volt ennek a megfelelő használata.Minden nemű segítséget köszönök előre is !
Üdv, Zoli
-
Ice&Lime
veterán
Most egy olyan problémám lenne egy e6330-cal, hogy szerintem nagyon késon kapcsol csak be a hűtés, valami 60-63 foknál, így alapon melegebb is a gép feleslegesen és netezesnél pont azon a hőfokon szokott ingadozni ezért így be-ki kapcsolgat a venti állandóan, ami elég zavaró. A kérdésem az lenne, hogy nincs olyan hogy álandóan menjen a venti, mert ez lenne a legjobb.
Vagy legalább lejjebb vinni azt a hőfok határt aminél bekapcsol, hogy ne 60 folott kapcsoljon be, hanem már 50 fölött.Köszi a segítséget!
-
Hosssszu
őstag
válasz
Pyttawrx #37771 üzenetére
Köszi az infót. Hát akkor ez így marad, mert kb az alaplap ár, illetve szerintem kb. annyit érhet az egész gép kompletten.
Még ennyi kiegészítés a hibához: Akksiról bekapcsoltam, töltőt rádugtam, elküldtem aludni. Az alvásból már nem akart visszatérni, hanem kikapcsolt. Csak akksiról ilyet nem csinál.
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Van egy laptopom, ami pár nappal ezelőttig jól is működött. Majd egyik napról a másikra nem csatlakozott sem wifin, sem kábelen az internetre. Tehát a routerre rákapcsolódott, de azt írta, hogy nincs internet, miközben a telefonok szépen működtek ugyanazon a routeren keresztül. Próbáltam hibakeresést, állítgatást, de nem hozott semmi eredményt. Ezért a gépben lévő recovery funkcióval visszaállítottam a gyári állapotot. Így most már működik a net a gépen.
És itt jön az én problémám.
A gépben egy winchester van, ami ketté volt partícionálva: egy rendszer és egy adat partíció. A helyreállítás során viszont egybe formázta a kettőt, így minden adat elveszett.
Ki milyen programot használt vagy ajánl, amivel az adatok visszanyerhetőek lennének. Lehetőleg hordozható, de minden megoldás érdekel. A visszaállítás óta csak IE-ben megnéztem, hogy megy-e a net. Egyébként nem telepítettem még semmit rá. -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Ezt már lehet a retró topikba kellene írnom, de teszek itt egy próbát.
Adott egy IBM (vagy Lenovo) T60 laptop. Nem mai csirke tudom.
Az a gond vele hogy ha rá van dugva a töltő (akár akksi nélkül is) nem kapcsol be. Sőt bekapcsológomb lenyomásakor a töltőt jelző led is kialszik.
Leveszem töltőről, bedobom az akksit, úgy már be lehet kapcsolni és ha így bekapcsolt állapotban teszem vissza a töltőt, akkor is minden ok, működik a gép, töltődik az akksi.
Gondolom a legegyszerűbb alaplapcsere lenne, de azért hátha akad itt olyan aki azt mondja hogy anélkül is megúszható ennek a hibának a javítása.Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Adott egy Asus rog noti ami fél éve lett vasarolva a laptoop. Hu nal. A benne lévő 128gb ssd ki szerencsém cserélni nagybbra. De az ssd lefogato csavaron matrica van. Jól gondolom e hogy ha még ki is cserelem az ssdt, a gyárit erdemes meg tartanom, mert csak úgy érvényes a gari?
-
bvvitya
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy Acer ES1-532G-C2ML típusu laptopom. Sajnos a kijelző megsérült így cserére szorul.
Meg tudná nekem mondani valami hogy pontosan milyen kijelző jó bele?
Milyen más típusú laptopokkal kompatibilis, ha használt kijelzőben gondolkodnék? -
prabhu
senior tag
válasz
z123456789 #37757 üzenetére
A ctrl+a is kijelöl mindent, ha az elég. Vagy a beállítások/vegyes részen tudsz neki definiálni egyedi bill. kombót a cm_SpreadSelection-höz. Vagy létrehozol a toolbar-on egy új ikon-t, ami ugyanezt a parancsot indítja.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Talán itt majd tud valaki segíteni.
Van még egy kis gond vele, hogy nem jó a hűtése mostanában, mert az alap hőfok a régi állapotához képest 12 fokkal több a kelleténél, attól függetlenül, hogy nemrég már újra lett pasztázva és ki lett tisztítva teljesen.
(a ventije megy rendesen)
Ugye talán a hűtőgáz szállt el a hűtőcsőből belőle?
Ha lehetséges, hogy az lehet a hiba, akkor lenne egy kérdésem.
A gép egy dvga nélküli példány, így a hűtőcső is csak az átlagos egyszárú változat, viszont ebay-en, meg máshol is csak a dvga-s változathoz való hűtőcső van, a kétszárú fajtából. (ha van is egyszárú, az meg már indokolatlanul drága lenne)
Szerintetek probléma lenne, ha a kétszárú lenne az egyszárú régi helyére téve? így akkor a dvga hűtőpadja, a másik szár üresen állna benne.
Szerintetek?Köszi a segítséget!
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok, Asus x555l gépbe és egy Lenovo Z51-70-be belefér a 240GB Kingston SSD SATA3 2,5" A400 meghajtó (SA400S37/240G) a vinyó helyére?
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Sehol nem találom, tudnátok segíteni, hogy hol lehet a Sony vgn-sr210 típusú kis laptopnak a service manualja vagy egy tutorial, merthogy az lvds kábelt kéne kicserélni benne és ennél a laptopnál ez eléggé komplikált.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Vangelis
félisten
Üdv buckalakók!
Olyan gondom volna, hogy van egy acer e15-ös masina nálam.
Azt produkálja, ha a touchpadon mozgatom az egeret akkor elmegy a kép pár pillanatra.
De visszajön persze mindig... de ilyet még nem láttam....Ahogyan mozgatódik az pad ... mindig elmegy.
De egérrel nincs ilyen gond....
-
-
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #37742 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #37732 üzenetére
Sajnos ma is tapasztaltam a jelenséget.
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy érdemes-e megvárni a 9. generációs Intel laptop procikat ha nem sürgős a laptop vásárlás és erős gépet akarok munkára? -
törölt tag
válasz
prabhu #37738 üzenetére
Köszi!
Mindenütt azt hallottam, olvastam, hogy az IPS az valami fantasztikus. Még sohasem volt előtte IPS paneles gépem, de TN-es több is. Az tény, hogy azok a TN panelek, ami a korábbi gépeimben voltak, mind gyengébb minőségűek voltak, mint ez, ami a 120-as gépemben van. Ez látványosan szebb képet ad, mint eddig bármelyik gépem.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van itthon két notink. Az egyik egy alsó kategóriás Lenovo Ideapad 120S-14IAP, és egy középkategóriás 330-15IKB gép. Az elsőben TN, a másodikban pedig IPS panel van.
Létezik olyan, hogy a TN panel képe nagyságrendekkel szebb, mint az IPS-é? A kis gép TN képernyőjén jobb a fényerő, a fehér valóban hófehér, a fekete meg valóban fekete. Kiváló a kontrasztja, szépek a színek, öröm ránézni.
Ellenben a IPS panelen a fehér inkább sárgás árnyalatú, és kevésbé kontrasztos a világos-sötét színek viszonya.
Leellenőriztem, a szebb képet adó panel valóban TN, mert bár oldalról nézve nem sokat romlik a képminőség, de alulról és felülről igen, de szemből nézve gyönyörű képe van. Az IPS-nek írt panel is valóban az, mert semmilyen irányból nézve nem nagyon változik a képe, ugyanolyan sárgás, csúnya, gyenge kontrasztos. A beállítások a lehet rajta állítani, de sokkal jobb nem lesz. -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Razer blade 14 2013 gépem aminek van valami hibájaHa elindítok simán aksiról egy játékot bármit de példának okáért a fortnite-ott a fő menüig amíg eljut a játék shutdownolja magát a gép aztán pár másodpercig várni kell mert különben hiaba nyomkodom a bekapcsoló gombot nem kapcsol be, aztán kb 5-10 sec után megnyomom a bekapcsoló gombot és elindul a gép ha simán windowsban vagyok nincs semmi gond ha elinditom újra a játékot megint shutdown..
Viszont ha töltőkábelről megy akkor nincs shutdownEleinte azt az infot kaptam hogy az aksi rossz vegyek újat (ezt az mondta akitől vásároltam a gépet)
rendeltem ebay-ről egyet azzal se lett jó (és lehetséges hogy én nyirtam ki mert mostmár az az aksi 2percig se birja windowsban se)
most megérkezett az új aksi mert vettem még egyet.. windowsban elvan a gép amint elinditom a játékot úgy hogy töltő nincs rá dugva főmenüig eljut és kikapcsol..Nem hiszem hogy az aksival lenne gond mert már 2-t rendeltem belőle
Overheat is fura lenne mert akkor szokott overheat lenni ha töltő kábelről fut és emiatt túl melegszik (legalabb is így tudom)
ami még furaság hogy az aksi azt írja a windwsban bal alsó sarokban hogy "ismeretlen maradékmennyiség" és ha rá klikkelek azt írja hogy 100%
de ha rá dugom a töltőt írja hogy töltődik de nem látni h mennyin van a töltödésSzóval nem értem..
Ha van ötlet vagy valaki tudja hogy mi a hiba oka/forrása ne tartsa magába, illetve ha tud segíteni a javításban már ha szükség van javításra akkor pm-ben keressen meg -
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #37730 üzenetére
Kacsold ki a az usb felfüggesztést hálózati áramforrásról, mert az a hiba okozója
-
válasz
Papooo #37729 üzenetére
Beállítás jó ahogyan van, vagy nem?
Minden alvás és fedél lehajtás/alvó mód és egyéb ki van kapcsolva. Bekapcs gomb megnyomásra meg kikapcsol. CPU min. 5% max. 100%
Fizikai meghajtók sem kapcsolnak ki (+HDS-l is biztosított ez) a notin eredeti Asus-os Win10 x64 Home rendszer van "original". (pár dolog le lett pucolva persze) -
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #37728 üzenetére
Erre
-
zzola
titán
Üdv!
Vásároltam feleségemnek egy Acer Aspire 3-as lapos gépet. Gyárilag 4GB DDR4 van benne. Garanciavesztés nélkül lehet házilag bővíteni a memóriát?
Azt honnan tudom meg, hogy mely típusok kompatibilisek? Gyártó oldalán semmit nem találtam erről...
Köszi. -
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #37725 üzenetére
Mobilról vagyok, így nem tudom kikeresni, de valahol a vezérlőpult, enerdiagazdálkodás, energiasémánál vannak részletes beállítások, ott lehet megadni az usb résznél, hogy melyik séma esetén mennyi inaktivitás után kapcsolja le.
Windows 10 usb power management szöveggel guglizz. -
-
Papooo
senior tag
válasz
MaxxDamage #37723 üzenetére
Az energiagazdálkodás kergülhetett meg.
Először lekapcsolhatta az usb portokat, majd nem sikerült rendesen az ébresztés.
Jártam már így én is többféle géppel, de amíg nem csinálja rendszeresen, addig nincs gond.
Ha többször eljátssza, akkor érdemes csinálni egy tiszta win10 telepítést. Azért nem helyreállítást írtam, mert nálam az nem segített. -
Laptopot (adataim között megtalálható G752VSK) bekapcsolva hagytam és olyat tapasztaltam, hogy használni szerettem volna, de a csatlakoztatott egér + bill.-t nem tudtam használni (TV-re van kötve a lapos, saját kijelzőre átváltást nem is próbáltam) a bill. az világított ill. ki/be csatlakoztatásra is úgy néz ki ment, de ez az egérről nem volt elmondható. Mi okozhatta ezt a jelenséget? (hiába nyomtam meg a bekapcs gombot a laposon, nem kapcsolt ki, így folyamatosan nyomva tartottam, úgy kapcsoltam ki, majd be)
-
Minden a helyén van tökéletesen.
Sajna nincs semmi csere cucc amivel tesztelhetnék.
Így próbálok a segítségekre és a saját tudásomra hagytakozni.1-2 n apon belül kiderül...akkor érkezik a kijelző.
---
Egyébként tisztítás és az újra pasztázás (Gelid Extreme) biztosan jót tett,mert alig jön ki meleg levegő az oldalán,nem úgy mint előtte.
Pláne ha vissza kerül a hűtőpadra...egyszer. -
válasz
akoska07 #37707 üzenetére
Beszéltem 1-2 emberrel és ők is azt mondták amire én jutottam.
Ha a HD3000 ment volna tönkre akkor semmi sehol nem adna képet és vszinű a gép semm menne,mert akkor a prociban is baj lenne.
Ha rákötöm a monitort,hibátlanul működik a gép (8beep folyamatos hangzása mellett),windowsba be tudok lépni,minden megy amit csinálok.Így maradt a kijelző hiba.
Mivel új kábelt vettem,az már nem lehet gond.Most rendeltem hozzá egy kijelzőt.
-
kromatika
veterán
Csak holnap tudnék,mert az öcsémnél van a noti.De Találtam egy videót a problémára,[link]Nálam is teljesen így van a bios beállítások,egészen 1.25 -ig.És ott a bibi,hogy a secure boot menure hiába nyomom rá az entert,nem történik semmi ,és marad az enabled.fel sem kínál más lehetőséget.
-
-
75kokoko75
aktív tag
-
kromatika
veterán
válasz
Pyttawrx #37704 üzenetére
Nem lehet át állítani ez a gond.Egyszeruen van lehetőség hogy be állítson az felhasznalo. A hdd hez,és az ssd hez is jelszót. De a lejebb lévő secure boot opcional nem enged a sorban lejebb menni, és nem lehet állítani a standard secore boot modot disabledre. Hardver csere meg oldana a gondot?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Adott egy Acer predator helios 300(Intel Core i5-8300H,8GB DDR4,1000 GB SATA 7200rpm + 128 GB M.2 SSD, Linux.)Számla,garai levél meg van.A gond az hogy a biosban a Securite Boot Standard-ra van állítva,és így hiába próbálok pendriveről Win 10 -et rá rakni,újra indulás után azt irja hogy secure boot failed.Hiába próbáltam,a biost is load defaultba rakni ,nem segít.marad ez a beállítás.A felhasználó akitől vettem pedig nem emlékszik hogy milyen securite boot jelszót állított be,ő azt mondja se milyet.Hogyan lehetne ezen segíteni?Illetve,ha ki venném a notiban lévő,hdd-t és ssd-t és másik ssd-t raknék bele,akkor meg oldodna ez a probléma?Köszi előre is.
-
válasz
75kokoko75 #37700 üzenetére
Dell nél F2 a bios, az F12 a boot menü, ha jól emlékszem. Lehet onnan is be tudnál lépni a BIOS-ba. Próbáld úgy hogy kiveszed a hdd-t. Már mikor bekapcsolod, azonnal nyomkod az F2-t
-
Papooo
senior tag
válasz
75kokoko75 #37700 üzenetére
A billentyűtezet csekkoltad, külső klavira se reagál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged