- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t.imi
addikt
válasz
capulet75 #36697 üzenetére
Nem tudom hány éves a géped, annó én sem találtam drivert hozzá.
[link]itt van néhány több éves meghajtó -
capulet75
addikt
Sziasztok.
A szituáció az az, hogy új win, de amint felkerül a catalyst, kékhalál. A noti egy ASUS N53TA, amiben van egy 6650M 2GB vga, és ez képes együtt dolgozni az APU-val ( 6720G2 ), de jelenleg sehogyansem működik semmi. Tehát a win felmegy ( több féle W7 meg lett próbálva ), de a catalyst után instant kékhalál.
-
dugo_
veterán
Biztos van olcsóbb Kínából, ha feltúrod a netet, csak győzd kivárni. Vagy ha van asztali gép, akkor lehet venni PCIe slotba illeszthető átalakítót is.
De a legolcsóbb megoldás, ha keresel a lokál fórumokon környékbelit, ilyen foglalattal rendelkező alaplappal és megkéred egy mentésre.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem. Radeon kártyám nem volt évek óta, CPU-k fejlődését sem követem.
Egy CPU hiba integrált VGA grafikai alkalmazás alatt képes besegíteni egy dedikált Radeonnak, vagy a BIOS szerinti egyik/másik választás létezik? -
dugo_
veterán
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
ismerosom notija meghalt, bekapcsol de se kep se hang. Mielott visszakuldene amazonnak ok azt javasoltak mentse le adatait. SSD-t kivettuk, egy NVMe M.2 SSD-rol van szo. A kerdes, hogy mas hasonlo eszkoz hianyaban milyen modon lenne a legegyszerubb ezt pc-re dugni? van valami konverter, adapter amivel konnyen mondjuk usb-n kotheto es le tudnank menteni az adatokat aztan visszatenni es mehet is amazonnak?
koszi -
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Van egy régi Dell Latitude E5500 notim.Ami kikapcsolás után,ujra indításkor mindíg el felejte a dátumot,és újra kell be állítani.Úgy tudom hogy a bios elemet kellene benne ki cserélni,ami elég egyszerű feladat.Csak sajnos vásárlás ügyében akadtam el.Ilyen CMOS elemnél fontos nézni a márkát,vagy az teljesen lényegtelen,és ha igen akkor mire kell figyelni?Gyorsba kellene a dolog.Pesten hol tudnék vásárolni?Ezek közül bármelyik jóű?
Köszi előre is.
-
padi68
senior tag
Sziasztok, nagyon zavaró, hogy percenként jön a jobb sarokba egy reklám....
Különböző oldalakról....
Hogyan tudom eltüntetni?
Win 10/ Google Chrome
Köszönöm
-
dugo_
veterán
Nem nagyon van. 3840x1080@60Hz átfér az 1.4-en, 144Hz már nem. Ha találsz ilyen monitort, (vagy a kinézett darab működik ezen a frekin is), akkor az járható út.
Az Oázisban egyébként elég segítőkészek, ha fizikailag be tudsz menni, akkor valószínűleg meg tudjátok nézni, hogy van-e előre definiált 60Hz-es beállítása a monitornak, esetleg CustomResolutitonUtility-vel létre lehet-e hozni.
-
Anagy
csendes tag
Ej, megvan, sajnos csak 1.4-es
Gondolom ez nem valami olyasmi, amit lehet cserélni 2.0-ra? Esetleg van bármi más megoldás, egy új laptop vásárlásán kívül?
Köszi!
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Vettem efy acer aspire 5 lapost.
A honlapról elérhető több bios frissítés.
A kérdésem, hogy elég a legutolsócal frissíteni, az tartalmazza a korábbi frissítéseket, vagy sorban kell frissítgetni?
Bocsesz ha láma kérdés..Előre is köszönöm!
-
Anagy
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP Probook, 8. generációs processzorral, 16 GB Ram-al, illetve integrált videókártyával képes akadásmentesen működtetni ezt a monitort? Alapvető VBA programozásra, általános irodai munkára, illetve tőzsdei kereskedésre lenne használva.
https://oaziscomputer.hu/termek/6768/samsung-c49j890dku-lc49j890dkuxen
Köszi!
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Az Asus N551JW-m jobb oldali hangszórója kicsit halkabb lett, és elkezdett recsegni. Illetve még régebben egyszer kaptam egy kék halált, ami után nem volt hang. Azóta a laptophoz adott mélnyomó csak recsegő hangot ad ki.
Ez jól sejtem, hogy hardveres hiba lesz? A driver újratelepítést már próbáltam. Tavaly augusztus végén vettem, tehát gondolom van még rá gari (azt hol tudom megnézni, hogy 2 vagy 3 év? MM-től vettem neten). A kérdés: megéri-e gariztatni? Három aggodalmam van efelől:
- kell a gép, nem tudom mennyi időbe telik egy ilyen.
- kifutott már a széria, ha jól látom, ha nem tudnák megcsinálni, nem tudom mi lenne
- raktam bele RAM-ot, és SSD-t, a RAM-ot még csak ki is tudnám szedni, viszont az SSD a DVD író helyén van, és az elég nehéz lenne, nem tudom, hogy szólnak-e miatta.Ti mit mondanátok?
-
Papooo
senior tag
válasz
haypro #36664 üzenetére
Szerencsétek volt, a leöntés általában azonnali alaplap halálhoz vezet.
Első körben szét kéne kapni (valami megbízható és hozzáértő szaki által) , és megnézni az alaplapot, mert bár még megy, lehet hogy kapott egy picit és elindult a korrodálódás, ami előbb utóbb kinyírja az alaplapot.
Ez esetben vagy kell egy komoly alaplap szaki, aki eldönti hogy javítható vagy cserélni kell (a csere valahol 30-60000 körül lehet a gép tipusától függően.
Ha eldőlt a gép további sorsa, akkor jöhet a következő lépés, mert a billentyűzetet jó eséllyel cserélni kell, mert az előbb-utóbb végleg meg fog halni. Az is valahol 20000 fölötti kiadás lesz.Az összegeket csak az alkatrészekre írtam, a javítási költségek még erre rájönnek
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Kedves barátnőmnek sikerült telibe öntenie az Asus UX330 típusú ultrabookját kólával, körülbelül 1 hónapja.
Eredetileg semmi gond nem volt vele, de az idő múlásával egyre inkább "beragadnak" bizonyos billentyűk, a használhatatlanság határát súrolva. Lehet tenni valamit az ügy érdekében? (Sajnos az akku úgy tudom nem kivehető, így utána csak kikapcsolta egy időre)Köszi!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A következő hibajelenségbe futottunk bele, egy HP laptoppal.
A kurzort mozgatva az asztalon, olyan mintha be lenne ragadva a bal egér gomb. Elkezd az asztalon kijelölni olyan négyzetes területet ha a kurzort mozgatom.
Ezt a jelenséget produkálja touchpaddal és egérrel is. De nem mindig.Van tippetek a hibajelenség okára?
-
Papooo
senior tag
válasz
Davez15 #36660 üzenetére
A passzív hűtésűek N-es pentiumok vagy atom procisok.
Netezgetni, szöveget szerkeszteni jók, de többet nem érdemes várni tőlük. Jó akkus üzemidővel rendelkeznek.
Az üzleti gépek általában masszívabbak és tartósabb anyagokból vannak (pl magnézium ötvözet váz), emiatt nagyobb a súlyuk, és az áruk is elég izmos újonnan.Dell gép még nem akadt a kezembe így nem tudok róla nyilatkozni. Keresd meg a ph-n a dell topicot, és kérdezz rá ott
A 2570p-x230 a maga idejében a kategória két királya volt, mindkettőhöz vannak jó leírások és topicok.
Mindkettőnek közös hátránya a hdmi hiánya.Normál b,g,n wifi van benne.
A teljesítmény és akku hatékonyság megkerülhető cserélhető akkuval.
(Ismerős elment pecázni, de előtte összekunyerált 4 akkut a lenovo g710-éhez, amivel 15 órányi csillagkaput nézett meg egyhuzamban a vízparton, a kis perverz)A kis méret behatárolja a felhasználást, és a hűtési teljesítményt is
A World af Tanks szépen elfutott i5-tel kikapcsolt turbóval, de a kis kijelző miatt más élmény volt.
Valószínű, hogy 4k videót szerkeszteni, és komolyabban photoshoppolni se ezzel fogsz. -
Davez15
újonc
válasz
Papooo #36655 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Olyanra gondoltam, hogy nagyon vékony, jó hosszú az üzemideje, nem túl nagy teljesítmény, sokat van hordozva és bírja is. Hallottam olyat, hogy ezek passzív hűtésűek de nem vagyok biztos benne. Megerősítenél, ha igen?
Amiket te felsoroltál azok passzív hűtésűek?
Egyébként amit felsoroltál azok üzleti laptopok, úgy olvastam róluk, hogy azért nem jó helyettesíteni az ultrabookokat mert valamivel vastagabbak, masszívabbak. Igaz-e?
Ezen felül amiket felsoroltál, azokból nincs véletlenül egy Dell is, amelyik hasonló kategóriájú? Azért kérdezem, mert egyszer egy ilyesmi 12-14 colos HP és Dell volt egymás mellett felsorolva amikor valaki érdeklődött használt laptopok iránt. A Dell-t tudod ajánlani?
Végül, a 2570p HP ból (vagy Dell ha szóba jöhet) nincs modernebb processzorú vagy fölösleges újabb processzorral venni? Nyilván drágább lenne újabb processzorral, de tudtommal mínél modernebb a laptop, annál jobb a hatékonysága (teljesítmény/akkumulátor használat).
A 2570p ben mennyire gyors a wi-fi? -
Vangelis
félisten
Üdv Emberek!
ACER SWIFT 3 ULTRABOOK
14" Full HD IPS matt kijelző
Intel core i3-7130U processzor, 2,7 GHz
8GB DDR4 RAM
256 GB SSD
Intel HD Graphics 620
ultra-vékony alumínium ház (1,6kg)Egy ilyen masinát érdemes megvenni?
Igazából csak sima mezei felhasználás...
-
Victoryus
addikt
Rendeltem egy töltőt Aliról, Asus X55a-hoz. Elvileg 3,42A, 19V, mint az eredeti. Ezzel a kínai töltővel ugrál a kurzor, az eredetivel, meg a kicsit erősebb PB töltővel nem.
Ilyenkor mi lehet a gond? Tölteni tölt ez is, ugyan annyit ír rá az Aida, mint a másik kettőre. Feszültség mérőm sajnos nincs, így nem tudom megmérni pontosan mennyi az annyi.Az eredeti probléma az volt, hogy az Asus töltőnek is f0s a minősége, mindig megtörik a kábele. Garanciában cserélték már 1 évesen, meg azóta is 1x. Igazából az lenne a legjobb, ha a kínai friss kábelét átforrasztanám a régire... még egy gyárit biztos nem veszünk, mert az se jó.
-
Papooo
senior tag
válasz
Davez15 #36654 üzenetére
Milyenre gondolsz?
Egy HP 2570p vagy egy Lenovo x230 még jó választás lehet, ha 12,5"-ban gondolkodsz.
A hp cserélhető procis, némi buherával i7 3632QM-et és akár 2x8 gb ramot is fogad, és könnyű hozzá akksit szerezni.
Az x230-ba mehet msata ssd is, mert van hozzá foglalat.
Szerintem erre a kettőre még 40-50000 körüli áron megéri beruházni.
Mindkettővel volt dolgom, a 2570p jobban bejött. -
Davez15
újonc
Sziasztok!
Ultrabookot érdemes venni használtan? Miért igen vagy miért nem és honnan?
Valamint mivel lehet helyettesíteni egy ultrabookot? (mert elég drágák szoktak lenni)
-
Papooo
senior tag
válasz
F_Zolee #36649 üzenetére
Nálam 4 giga esetén 3,7-et, 8 gigánál és 16 esetén is 6,4-6,6 gb az alap memóriahasználat üresjáratban.
Ha elindítom a World of Tankst és mellé nyitva van 3-4 firefox ablak, akkor is max 7,5 gigáig ugrik fel.Az MS szerint annyi a 10 erőforrás igénye mint a 7-é.
A gond a drivereknél kezdődik...
Volt már pár olyan laptop a kezemben, ami csak 7 alatt volt hajlandó átváltani az ATI gpu-ra.
Egy nvidiás dell XPS egy hónapig szivatott ugyanígy, mire feladtam a harcot, és ment vissza a 7 -
Brandynew
őstag
válasz
F_Zolee #36647 üzenetére
Nem használja el a 60-70%-át a RAM-nak. A Win 10 másként működik, lefoglal egy jelentős mennyiségű RAM-ot, hogy azonnal hozzáférhessen. Ez viszont nem kizárólagos foglalást jelent, ha más alkalmazásnak szüksége van rá, akkor azonnal átadja neki. Ettől (is) működik jobban a Windows 10, mint az előző rendszerek. Sokkal fejlettebb, átgondoltabb az erőforrás-allokációja, mint a Windows 8.1-nek.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Papooo #36648 üzenetére
Elég sok gépen(nem 10-20) láttam már a 10et futni és nekem egyáltalán nem ez a tapasztalatom, hogy gyors lenne főleg ha csak hdd van benne. Anno még az asztali gépemen is 8as win volt. Mikor lehetett frissíteni ingyenesen akkor átálltam próba képpen de nem tapasztaltam javulást-gyorsulást. Több erőforrás kellett neki. Szóval nem tudom, hogy mitől lehet gyorsabb másnál. Az már más kérdés, hogy az ms leépíti a 8at.
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Brandynew #36646 üzenetére
Jó vicc. Ne haragudj nem beszólni akarok de egy ilyen gépet szenvedés 10el használni. A 10 csupán a 2gb ramnak 60-70%át használja és még nem lett elindítva semmi plusz lassú is. 8.1 kb felével beéri és még élvezhető sebességgel fut. Akkor miről beszélünk?
7Es driverek meg nem mind jó rá. Próbáltam. -
F_Zolee
nagyúr
Hello
Nem találtam kommersz lenovo topikot. Van ismerősnek ideapad 110. Win 8.1et tennék fel de csak 7 és 10hez van driver hivatalosan. Kommersz drivereket tennék fel csak nincs elég időm rá kikutatni milyen a chipset, stb. Tudna valaki segíteni ez ügyben? Wifit már találtam. -
Brandynew
őstag
válasz
Papooo #36640 üzenetére
A palmrestnek a felső burkolata. Kifelejtettem egy csavart a szétszerelésnél, és egy hirtelen mozdulattal feltéptem egy részén a burkolatot. Nem annyira zavaró, a gépházat rendesen össze tudtam csavarozni, csak így most le-föl tudom emelgetni a borítást azon a darabon.
-
Papooo
senior tag
válasz
Brandynew #36639 üzenetére
Milyen gép, és melyik kis izék?
Ha a venti előtti rács, azzal nincs értelme foglalkozni.
Ha valamelyik csavarfoglalat, de attól még a többi csavar fogja, akkor nem számít.
Ha a zsanértartó csavarok szálltak el, ahoz valami masszív kell, és az se tartós megoldás.
Ha kijelző keret, azt elég összepattintani, jó eséllyel úgy is rendben lesz. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Laptop műanyag burkolatát milyen ragasztóval célszerű összeragasztani, ha eltörtek a kis műanyag izék, amik tartották? Sima pillanatragasztó, vagy van valami jobb?
-
Papooo
senior tag
válasz
bendeguz1981 #36637 üzenetére
Dugj bele egy win10 telepítőt, és reménykedj.
Volt már egy ilyen rettenet a kezembe, és gond nélkül sikerült win10 clean installt tolni rajta. -
-
gedikart
aktív tag
Fujitsu Lifebook A357-ről van valakinek tapasztalata?
-
Papooo
senior tag
válasz
bbsofficial #36634 üzenetére
Segíteni segítene, de attól még lassú.
Ha elpasszolod valakinek 15-ért, akkor az ssd árával megtoldva, már 2.gen i3, i5 laptopot kaphatsz az aprón, ami lényegesen komolyabb előrelépés, mint amit az ssd-vel elérhetnél. -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
10 éves Asus pro 52L-en (3GB DDR2 RAM, Pentium Dual Core) segíthet egy olcsó SSD? 32bites Win10 van rajt.
Köszi
-
Papooo
senior tag
válasz
bendeguz1981 #36632 üzenetére
Win 7-tel lassabb lesz (ha sikerülne beüzemelni), ráadásul nincs is mindenhez driver.
Vissza kell tenni a win10-et -
bendeguz1981
csendes tag
Sziasztok,
azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy notebook, (Selecline CW10Q3/876890).
Azt nem tetszik a rajtalévő win 10, és szerettem volna egy win 7-est.
A win 10 törlése után a gép el sem indul, se kép se hang..ha bekapcsolom a gomb világít,de semmi
Ilyenkor mi a teendő? -
Kbali
nagyúr
Tehát kb. 50e Ft. A foltoktól nem azért kell félni, mert meghal a kijelző, hanem mert csúnya.
Boltból, garanciával ezen ár körül már normálisabbakat is ki lehet fogni. -
C. s.
addikt
Ezekre ajánlotta:
Tápegység: Enermax MODU82+ 425W (EMD425AWT) (~7k)
CPU: Intel Core i3-4130 3,4 GHz (~14k)
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz KIT (2x8GB) CMZ16GX3M2A1600C10 (~17k)
VGA: MSI N630GT-MD2GD3 nVidia 2GB GDDR3 128bit (~12k)A beárazós topikból vannak az árak.
A fehéres folt különösen zavar, attól tartok, nem sok van hátra a kijelzőnek. -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Cserére ajánlották nekem, ezekből választhatok. Nem tudom, ebben az állapotban mennyit érnek. Szeretném, ha nem csak a másik fél járna jól a cserével. Segítenétek? Érdemes foglalkozni velük? Íme:
1,DELL Inspiron 3737 17"-os
-i3-4010U (1,7GHz)
-500GB HDD
-4GB DDR3
-kb. 1 órás akku
-a kijelzőn 3 db pici fehérebb folt
-magyar billentyűzet
-használatból eredendő kisebb kopás látszik rajta.2,DELL Inspiron 3537 15,6"-os
-i5-4200U (1,6GHz)
-500GB HDD
-4GB DDR3
-magyar billentyűzet
-kb. 1 órás akku
-a kijelzőn egy kb 4x1cm-es "L" alakú fehérebb folt látható
-használatból eredendő kisebb kopás látszik rajta.3.Lenovo ThinkPad T410
-i5-450 (2,4GHz)
-128GB SSD
-4GB DDR3
-magyarított (matricázott) billentyűzet
-kb. 1 órás akku
-kijelzője szép
-használatból eredendő kisebb kopás látszik rajta.4,Lenovo ThinkPad X220T
-i7-2620M (2,7GHz)
-500GB HDD
-4GB RAM
-magyarított (matricázott) billentyűzet
-kb. 1 órás akku
-kijelzője érintő felületén kisebb karcok láthatóak, amelyek a működést nem befolyásolják
-a készülék "tapipadja" nem megyA 2 Lenovo notin Windows matrica található, a töltő természetesen mindegyikhez megvan.
-
béke
aktív tag
Sziasztok, adott egy német nyelvű lapi win 10...
A teljes nyelvet HUN át lehet valahogy állítani letőlteni?!
Nem szeretném újra tenni mert eredeti a win!! -
Papooo
senior tag
Ha nem céges gép lesz, én körbenéznék a helyedben az aprón is.
Lehet hogy nem magyar a klavi, vagy van rajta egy kis kopás, de vannak jó vételek.
A helyedben keresnék valami 5-6 gen i3-i5 gépet, bele 2x8 Gb ramot, és ssd-t.
A FullHD-ban játékot nyugodtan elfelejtheted egy 200 alatti gépen, hacsak nem tudod kellően fapadosra levenni a részletességet. -
Papooo
senior tag
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Szinte 100%-ban nyári, illetve évente 5-6 alkalommal munnkahelyi szórakozásra keresnék laptopot.
FHD kijelző (böngésző miatt)Játék Warthunder. Ennek ugy minimum 2.2Ghz proci kellene, nem tudom, hogy pl. az Intel 1.1-2.4Ghz procijaival elindulna-e a gém.
Kb ennyi, többi net, FB. Sok elvárás nincs, játék működjön.
(jelenlegi Emachine ATI 5450(?) vga-val elég harmatos.)Árban, ha lehet, maradnék 100e alatt, mivel évi ~100 óra működés nem hinném, hogy ér több befektetést.
Ezeket néztem eddig:
Lenovo IdeaPad 320 80XV00UPHV FHD, AMD® E2-9000 1.8-2.2GHz, Radeon 520.
Lenovo IdeaPad 320-15ABR 80XS003KHV AMD A12-9720P 2,70-3,60 GHz, Radeon 530 oké, ez 120k
Asus VivoBook X540NV-DM017 Celeron® N3350 (1,1GHz Nvidia 920mx
VGA-k teljesítményét nézve, egy Nvidia 920MX-el jobban járnék. mint Radeon 520, 530, Ryzen vega 3-al -
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung NP300E5Z-S01 laptop ehhez keresek akkumulátort, tudnátok segíteni hol és milyet érdemes rendelnem hozzá? -
Pano
addikt
válasz
Papooo #36614 üzenetére
Azt tudom, csak nagyjából szeretném próba nélkül belőni, hogy mire és meddig lehet elég az a proci, mit várhatok tőle. Nem "vagy-vagy" alapon hasonlítgatnék, csak szeretnék tisztább képet kapni mire megyek vele. Mégis csak 330 ezer forintról van szó (annyiba kerül a noti)
Ennyi pénzzel meg nem szívesen hazardírozik az ember, vagy legalábbis szeretne a lehető legkisebb mértékben.
(#36613) kali: Köszönöm!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretnék tőletek érdeklődni, hogy az új ULV-s i5-8250U körülbelül melyik asztali proci teljesítményét hozhatja? A tesztekben elég nagy az eredmény szórás, nem igen lehet eldönteni (vagy nem jó teszteket nézek).
-
Victoryus
addikt
Notebook fan speed control profil fájlt csinált már innen valaki? Elakadtam. Odáig jutottam, hogy RWEverything/(APCI Tables --> DSDT) Itt nálam nincs olyan, mint a példában, csak hasonló. // Low Pin Count bus Device (LPCB) nálam nincs, de embedded controller-t találtam. Hogyan tovább?
Megnéztem RWEverything-ben az EC figyelőt Aida stressz teszt alatt, de nagyon sok érték változik egyszerre, nehéz kiszűrni, hogy ebből melyik lenne pont a venti fordulatszám. Az ec-probe.exe dettó ugyanez. -
lacika2009
csendes tag
Sziasztok.!
Előre is elnézést szeretnék kérni, de más topicot nem találtam, ezért ide írok.
Egy Acer Nitro V-ös gépről lenne szó.
Szóval lenne egy olyan problémám, hogy a gépen egy elég komoly vírust sikerült bekapni, ami az én baklövésem miatt lett főnként. Fel akartam telepíteni 1 játékot, és vírusnak jelezte...van h annak jelzi a defender, de valójában nem az, hát itt nem így volt.! El kezdett sorra telepíteni programokat a gépre, közben rögtön vissza kapcsoltam a védelmet, de akkor már késő volt. Azt írta ki a gép, indítsam újra a kártevők eltávolítása miatt. Ez meg is történt, de a win nem jött be...a lényeg, hogy nagy nehezen parancssorból 1 boot fájlt sikerült létrehozni és életre kelt a gép. Viszont, a gépben van 1 ssd amin a rendszer van, és van 1 hdd az adatoknak. Az ssd-re akartam fel telepíteni, de a hdd-n lévő adataim kb 80%-át is meg támadta a vírus sajnos. A fájl kiterjesztés után egy ".yajtaevul" kiterjesztés lett így megváltoztatva a fájlokat. Ha ezeket ki törlöm utánuk, akkor sérültek lesznek a fájlok, és nem tudom meg nyitni. Vagy ha mondjuk 1 txt fájlt nyitok meg csak mindenféle zagyvaság van bennük.A kérdésem az lenne, hogy ezeket a fájlokat hogyan tudnám helyrehozni, mert csak a fontosabbak kellenének, képek, dokumentumok stb. A többi nem lényeg.
A másik dolog amitől félek, hogy az adataimhoz hozzá férhettek, vagy férhetnek. Ennek mennyi esélye van? A win defendert végig futtattam többször is a gépen már. Jelenleg ki jelentkezett minden oldalról a gép, ahol be voltam jelentkezve (nem tudom ez mi miatt lehetett) és nem is szeretnék megadni semmilyen belépési felh. nevet, jelszót, vagy fontosabb adatokat.
És még annyi, hogyha sikerülne megmenteni az adatokat, egy komplett formázást akarok mind a 2 vinyón. És egy új rendszert telepíteni a gépre. Akkor gondolom azzal már teljesen megelőzhetném az adataim illetéktelenek kezére való jutását. Javítsatok ki, ha rosszul tudom.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv, Laci
-
galervin93
addikt
válasz
Papooo #36605 üzenetére
Nos végül került bele még egy 4 gigás ram, így a korábbi tetű lassú 5400rpm vinyó + 2 giga (!) ram + Win7-ből lett egy SSD + 8 giga ram + Win10, ami hasít mint az állat a korábbi állapothoz képest.
Hú de nehéz szülés volt...
Venti mondjuk pörög rendesen, lehet egy pucolás + paszta sem ártana neki, de azt majd valamikor máskor, ha lesz rá egy fölös órám. Most egy időre elég volt ebből a dögből. -
Papooo
senior tag
válasz
galervin93 #36604 üzenetére
Próbálj meg egy Win10-et rátenni, ha ez se megy, akkor érdemes lenne beletenni egy olyan vinyót amire a win10-et egy másik gépen hiba nélkül feltelepítetted.
Lehet akár ssd, ram vagy kezdődő alaplap hiba is. -
galervin93
addikt
válasz
galervin93 #36603 üzenetére
Loool, a történet folytatódik.
Több sikertelen restart után nyomtam egy F12-t, kiválasztottam az egyébként első helyre állított SSD-t, erre szépen befejeződött a telepítés, felállt a rendszer. Én ilyenkor nem szoktam semmihez nyúlni, nyomtam egy restartot, ééés, tadam, most már a BIOS választó képernyőig sem jut el, rögtön a fenti screen fogad. Szóval most már a BIOS-ba sem tudok belépni.
Láttatok már ilyet?! Agyam eldobom.Mégis mi a falloszt lehet most ezzel csinálni??? Esküszöm kivágom az ablakon, egy ócska Win7-et nem tudok felrakni egy laposra, ennyire hülye basszus csak nem vagyok.
-
galervin93
addikt
Hú, mindjárt idegbajt kapok... Adott egy Toshiba C850 176 gépezet. Tettem bele egy SSD-t, gondoltam rakok rá egy Win7-et, horgászegyesület gépe lesz, arra elég volna. A telepítés addig a fázisig jut el, hogy átmásolja a szükséges fájlokat pendrive-ról, aztán amikor újraindítást kér, csak eddig jut:
A venti pörög maxon, és nem reagál semmire csak a kikapcsolásra, arra azonnal leáll.
Volt már hasonló problémám ezzel a géppel pár hete, akkor nagy nehezen valahogy felszenvedtem a Windowst, de amikor be akartam kapcsolni a gépet 10-ből kb. 9 próbálkozásra ugyanez a képernyő fogadott és nem engedett be. Mindig csak úgy sikerült bootolnom, ha beléptem a BIOS-ba, és ugyan semmit nem változtattam a beállításokon, de nyomtam egy entert hogy honnan bootoljon (SSD), és akkor megtette, de akkor sem mindig, volt hogy csak többedjére... Most pont ezért akartam újrahúzni és egy másik Win7-et felrakni, hátha valami ilyesmi gondja van, de hát hülyeség volt, mert el se jut az OS-ig, szóval olyan, mintha a BIOS és az OS boot között valahol elakadna a folyamat. Egyszerűen nem tudom hová tenni ezt a képernyőt, billentyűre nem reagál, venti pörög, de semmi. Mi a tök lehet ez? -
pelgrim_v1
tag
Yo. Egy hozzánemértő kérdezi. Ez mennyire legit összehasonlítás?
https://youtu.be/0MsggBFJD3Q
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest