- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
leweegee
aktív tag
-
leweegee
aktív tag
válasz
whited #48727 üzenetére
Én ilyenkor egy fogpiszkáló [bambusz, az nem rojtosodik] segítségével szoktam a ram foglalat tüskéit kicsit "felcsiszolni", egy kis kontaktspray és (persze ésszel) végighúzgálom a tüskesoron alul felül. A ramok lábait meg radírral polírozom. Idegen tárgy nincs a foglalatban? Pl. Egy hajszál is tud nagy bajokat csinálni. Az egyik foglalatban megy mindkét ram a másikban egyik sem?
-
-
-
-
tserrof77
őstag
válasz
whited #40589 üzenetére
Anno ilyen hibákat ASUS F3/F5 gépeknél tapasztaltam, ott az inverter cseréje megoldotta a problémát, de ezek régi, lcd-s gépek voltak még. Itt háttérvilágítás (illetve annak vezérlésének) problémáját vízionálom. Kijelzőcsere vagy panelszintű javítás lesz szerintem a vége...
-
-
-
-
bigsee
addikt
-
-
válasz
whited #38370 üzenetére
Szia!
Ebben a formában nem nagy probléma, De nincs vagy nem tudsz UEFI-s telepítőt szerezni, akkor nem tudsz rá telepíteni OS-t. Ha lesz róla számlád, vagy adásvételid, hogy a tied, akkor írsz a HP-nak küld egy smc.bin file-t, és az instrukciókat, így lehet leszedni a BIOS jelszót -
Papooo
senior tag
válasz
whited #37251 üzenetére
Elég csak az lcd részt. A youtubeon szerintem találsz róla videót.
Legjobb esetben a csatlakozó mozgott el, legrosszabb esetben a kijelző elektronika vacakol (ami szintén ott található), akkor pedig a kijelzőt kell cserélni.
Megfordult már nagyon sok laptop a kezemben, de lcd kábel hibáról eddig csak hallottam. -
Papooo
senior tag
válasz
whited #36129 üzenetére
Pakold fel az AMD oldaláról a drivereket.
Több AMD procis vas is megfordult már a kezemben, ez a "porszívózás" a driver feltelepedése után el fog múlni.
Az Aida által kijelzett 5.4GHZ-nél láttam már többet is, azt is AMD procinál produkálta.Én vagyok az egyik legnagyobb kidobáspárti, de ezt még én se dobnám ki.
-
Tim82
félisten
válasz
whited #35859 üzenetére
Friss w7 OS, ioibit-al minden driver felrakva.
A saját megoldása a Lenovónak miért nem volt jó?
-
Theory66
aktív tag
-
7Heads Drago
veterán
válasz
whited #32138 üzenetére
A bios frissítés, töredezettség mentesítés nem fogja a gépet érdemben gyorsítani. (bios akkor ha kritikus hibát javít! de ez is inkább a fagyásokat, leállásokat fogja megszüntetni)
A win 7-nél a 2 perc az jó. A régi winneket már nem kicsit lassítják. HdSentinelből a legfrissebb van fent? A friss driverek, böngészők megfogják a win7-et. Anno az xp is jó volt, de ma már teljesen haza lett vágva, ha felengedjük a netre.
Jó éjt! -
ALFA
senior tag
válasz
whited #32143 üzenetére
Rákérdeztem a srácokra, csináltak pár mérést, szerintük a két perces beállás normális windows7 Home Premiumnál:
kb. fél perc, amíg feldobja a jelszókérést, utána
kb. egy perc, mire az asztalon megjelennek az ikonok, de még dolgozik, és
kb. újabb egy perc, amíg az automatikusan induló programok elindulnak és billentyűzetről lehet dolgozni.
(Egérrel lehet kattintgatni az ikonok megjelenése után, de mivel más programok is indulnak, besorolásra kerül.) -
SP4C3
veterán
válasz
whited #32011 üzenetére
Üdv.
"Mi lehet az oka hogy ilyen sokáig tolt be mert nem hinnem hogy ennyire lassú kellene hogy legyen"
1.) Bloatware -> Szarwarez (HP, szarszung és microszaft is nagyon jól teljesít ezek gyártásában)
2.) Gondolom 5400rpm-es hdd jól tele töredezett adatokkalMegoldás Vagy eredeti érintetlen Win7-et pattints fel, vagy hamár módosítottat, akkor NE a HP-tól, az internet zugaiban elrejtve rengeteg modolt win7 van.
-
bakter24
őstag
válasz
whited #27290 üzenetére
Ha igazam van, akkor ha a feladatkezelő folyamatok fület rendezed memóriahasználat szerint, akkor a legfelső egy svchost.exe lesz több giga memóriahasználattal. Ha jobb klikk, ugrás a szolgáltatásra-t választasz, máris a wuaserv-en találod magad, ami mindent megmagyaráz
Ha nem így van, akkor tévedtem, és akkor nem a windows update van a háttérben, de így simán kiderül, mi az. Ok nélkül nem lassú egy gép, ha előtte nem volt az. A memteszt akkor jön képbe, ha mondjuk egy chrome rengeteg füllel kékhalálba taszítja a gépet.
-
bakter24
őstag
válasz
whited #27287 üzenetére
Majdnem biztos, hogy a windows update lassítja, rá jellemző a 90%+ memhasználat is. Mivel ez lefogja a gépet, minden más lassú, amíg nem végez. Vagy letiltod a windows update-t, vagy vársz kb 2 napot, mire mindent feltesz, utána nem lesz lassú. A lassú BOOT-ot ez nem magyarázza, de a többi tipikus.
-
csixy
addikt
válasz
whited #26543 üzenetére
Linux live CD-ről bootolva lépj be a Gpartedbe., Csinálj előre egy 500 megás primary partíciót , ezt formázd NTFS-re, a maradékot csináld meg primary NTFS partícióra. Az első 500 megásra tedd rá a BOOT Flag-et. Lépj ki a G-partedből.Indítsd újra a gépet a WIN telepítővel és válaszd a tök új telepítés alsó lehetőségét és a telepítés helyeként mutasd meg neki a második nagyobb partíciót. Ennyi. Sok sikert. !!!!!
-
-
akoska23
aktív tag
válasz
whited #24560 üzenetére
Khbali: nekem sem most akarom eladni ezért elugrok vele a szervízbe igaz 24- órában megy a gép még nem jött elő.
Az Asus-nál majdnem minden esetben le kell szedni a BIOS elemet és hagyni kell majd' 10 percig. Nekem egy szimpla memória cserénél volt ilyen hogy csak az ASUS logóig jutott aztán semmi de megoldódott azzal amit írtam.
-
ravail
senior tag
válasz
whited #24507 üzenetére
"Billentyűt ebay-ről szerezzem be?" <-- Ez is lehet az oka, de nem akarok semmi rosszat mondani. Persze, itthon sem drága egy USB-s billentyűzet, de ezt te tudod. Nyilván a nagy előnyét máris láthatod a hazai bolti beszerzésnek, hisz ha gond van vele van bolt, ahova vissza viheted.
Többféle, sima, egyszerű USB-s billentyűzetet is használnak a környezetemben különféle laptopokhoz, de egyikkel sincs olyan gond, mint amit te írsz."A gép saját billentyűzetét nem lehet letiltani valahogy ?" <-- A BIOS-ban az Asus laptopok jelentős részénél az érintőpad letiltható. Nézd meg, hátha letiltható a tieden a billentyűzet is, bár, én még ilyennnel nem találkoztam.
-
ravail
senior tag
-
Tim82
félisten
-
adika4444
addikt
válasz
whited #21221 üzenetére
Ezközkezelőben a wi-fi kártyán jobbgomb, tulajdonságok, speciális lapon kellene kicsit állítgatni, Intel 7260-as a netbookomban mindig szakadt, de hogy itt beállítgattam illetve kiteszteltem most már olyan atomstabil mint a másik gép Atheros kártyája.
Ja ha így sem megy, ha gondolod eressz rá egy
[DRP]
-t. -
-
NTonee
veterán
válasz
whited #18167 üzenetére
nem igazán van különbség, viszont (bár nem akarok bele vau-vau) nem jobb lenne egy olyan gép, amit legalább használni is lehet valamire? 5ezer forinttal drágább mindössze, de legalább pár dolog el fog futni rajta értelmesebben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest