Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#24651) Fandango válasza szmayer1 (#24650) üzenetére


Fandango
veterán

Én Lightroomozok 16:9 4k monitoron.

Ha játék is prioritás akkor nehéz a kérdés, mert ott meg a 21:9 jöhet jól, de a 4k-hoz meg elég erős vas kell, nézz meg élőben ilyen monitorokat, és próbálj úgy dönteni. Haveromnak 21:9 monitor van, de nekem az nagyon fura, hogy olyan széles, de azt is meg lehet szokni (ő már nem venne mást, amióta azt megszokta).

(#24652) szmayer1 válasza Fandango (#24651) üzenetére


szmayer1
senior tag

Köszi.

A holnapi napot megpróbálom arra szánni, amit írtál, tehát megnézem élőben a felhozatalt. Csak sajna az a baj, hogy 200km kell utazni a lakhelyemtől, hogy élőben megtutjak nézni egy ilyen monitort, vagy monitorokat. És akkor ott helyben kell azonnal dönteni :U

iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.

(#24654) pibácsi


pibácsi
senior tag

Szervusztok!
Szeretnék segítséget kérni: biztosan többen használtok RawShooter (premium) szerkesztőt. Én most ismerkedek ezzel a prgival, ezenkivűl vannak raw szerkesztőim, de kiváncsi vagyok erre is. Az a gondom, hogy miután szépen megnyílik a program - amik látszódnak ikonok, azok működnek is, tehát él - viszont nem tudok bele képet behozni sem RAW-ot, sem Jpeg-et, semmit nem képes bemutatni. Ha mappára klikkelek, akkor kiírja, hogy nem tartalmaz RAW fájlokat, ami nem igaz, mert több gépnek is benne van a RAW fáljja. Valahol nem jól csinálom. Azt olvastam róla, hogy nem közönségesen működik, dehát valamit csak kellene behozni. Van a Download része, az csak egy külön mappába beteszi a kiválasztott képeket, de utána nem tudok vele mit kezdeni. Legyetek szivesek lépésről lépésre a képek betöltését megadni, ha nem nagy kérés. Magyar nyelvű használatija nincs, egy angol van, de a behozatalt nemigen írja egyértelműen. Több képszerkesztőm is van (köztük RAW is), de ez most kifog rajtam.
Várnám segító válaszotokat, hogyan indítsam.

Üdvözlettel: Pibácsi

(#24655) Balinov válasza pibácsi (#24654) üzenetére


Balinov
félisten

Mondom raguglizok, de az elso oldalon a talalatok mind 2005/2006 datumot emlitenek. Nem az lehet a dolog, hogy ujabb vaz raw-jait nem tamogatja?

Esetleg ha vaz specifikus, raw kodeket telepitesz? pl. olympus raw codec, nikon raw codec, hatha ugy mar tud vele valamit kezdeni? Esetleg DNG-be konvertalni az adobe ingyenes dng konverterevel? VAgy valami modernebbet probalni?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#24656) *Ropi* válasza pibácsi (#24654) üzenetére


*Ropi*
félisten

A RawShootert már Capture One (C1)-ként ismerjük (felvásárolták): vannak újabb verziói. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#24657) dangerzone válasza dangerzone (#24510) üzenetére


dangerzone
addikt

Sziasztok. Erre a megvilágításos kérdésre tudna valaki tanácsot adni?

(#24658) *Ropi* válasza dangerzone (#24657) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha délután sok fény jön be az ablakon akkor délután videózz, az ablak elé ültetve a riportalanyt! Ahhoz még lámpa sem biztos, hogy kell (ezektől az alap Mikrosatos lámpáktól nem kell csodát várni).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#24659) pibácsi válasza Balinov (#24655) üzenetére


pibácsi
senior tag

Hát igen, ez 2006-os változat. Lehet, hogy ez tényleg beleszól. Használok más raw progikat - pl. PhotomatixPro, RawTherapee, Fast Stone Image W, Ashampoo Commander, stb. - de ezt is ki akartam próbálni. Lentebb írta "Ropi", hogy már felvásárolták, dehát attól még működhetne. Na, mindegy, akkor kipróbálom a "Capture One" változatot. Egyébként az a gondom, hogy amikor elkészítem a szerkesztőbe a raw képet, akkor geometriailag nem egyezik meg a gép által kiadott Jpeg képpel. A lencsetorzítást nem sikerűl rendesen visszaállítani - bár próbálom, talán a RawTherapee közelíti meg legjobban - így a két kép nem passzol bármelyikkel szórakozom. Vannak egyszerűbb RAW-Jpeg konverterek, de ott is előjön ez a hiba.
Erről a programról sok jót írtak, ezért gondoltam, hogy kisérletezek. Természetesen itt a fórumon is sokan dolgoznak RAW-al, nekik gondolom ez már megoldódott. Így most nem tudom, hogy melyik a jó perspektíva: a gépből kijövő Jpeg kép, vagy ugyanaz Raw-ba. Viszont a komoly fotósok RAW-ba dolgoznak, tehát van megoldás. (persze, valami drága szoftver biztos megoldja).
Köszi a választ. kisérletezek. Üdv. Pibácsi

(#24660) #31733248 válasza dangerzone (#24510) üzenetére


#31733248
törölt tag

Kérdés, hogy mekkora a keret rá... Nekem két nagy octoboxom van állvánnyal, 125 wattos fénycsövekkel, erre a célra ez már nagyon jó lesz. Egyetlen, 50 wattos megoldással is el lehet lenni, de azért elég hurka lesz. Érdemes a 125 wattost megvenni, nem jelentős a többletköltsége és az sosem ár, ha bőven van fény. A nagyobb méretű softboxok is jól jönnek, szép, egyenletes, szórt fényt adnak. És érdemes mindenből kettőt venni, sokkal szebb lesz a kép, mintha egyetlen fényforrással oldanád meg.

(#24661) pibácsi válasza *Ropi* (#24656) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia *Ropi*!
Megpróbálom a Capture One programot, gondolom több sikerrel.
Köszi a választ.
Üdv. Pibácsi

(#24662) *Ropi* válasza pibácsi (#24661) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tippre azért nem ismeri a 2006-os változat a raw-odat, mert egyrészt abbahagyták a fejlesztését, másrészt a program kiadásának időpontjában még nem létezett a vázad (és így a raw codecje sem).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#24663) dangerzone válasza #31733248 (#24660) üzenetére


dangerzone
addikt

Köszi a tanácsot.

@*Ropi*: Neked is köszi!

(#24664) mikrofon válasza pibácsi (#24661) üzenetére


mikrofon
veterán

ha ingyeneset keresel akkor tegnapig ingyenes licence járt a DXO OpticsPro 11-hez. Próbáld meg hátha még adnak.... Ez biztos támogatni fogja és jó kis program....

(#24665) Snooker147


Snooker147
tag

Melyik gépet vegyem?

Tájékozódtam, nem vagyok teljesen fogalmatlan, de fotós tudásom nincs. Családi fotózásra, videózásra szeretnék egy telefonnál (Sony XZ Premium) azért jobb minőséget produkáló gépre, amit inkább csak automata módban használnék. Kompaktot nem szeretnék, mert nem hozzák a szintet,vagy csak a nagyon drágák, Milc gépeket nézegettem. Canon EOS M10 + a gyári objektív 100k-ért egész jó ár, bár tesztekben lehúzták. Aztán utána árban már csak Sony, és az Alpha sorozat. A5000+gyári obi 120k, A6000+gyári obi 180k. Mindegyik APS-C szenzoros gép, amelyekkel egy amatőr is elvileg jó képeket készíthet. Ár-érték arányban, meg amire nekem kell, annak függvényében melyiket vennétek? Esetleg más ötlet? Használtat nem akarok. Köszi előre is a hozzászólásokat!

(#24666) Jorus


Jorus
nagyúr

Sziasztok, szeretnék elkezdeni fotózni, nyilván amatőr szinten, ehhez szeretnék vmi gépet. Találtam itthon egy Nikon D40X-et az alábbi objektívekkel. A kérdés, hogy érdemes ezzel elkezdeni foglalkozni, vagy ez már régi, idejétmúlt, egyébként is béna, és célszerűbb eladni, és vmi mást beszerezni? Pl. akksi biztos kelleni fog hozzá új, és max 4GB-os SD kártyát kezel, ami nem tűnik túl soknak. Minden hozzászólást szívesen veszek. :)

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#24667) Byk01 válasza Jorus (#24666) üzenetére


Byk01
senior tag

Nem egy mai darab, de ingyen megfelelő lehet elkezdeni a fotózást. Ki tudod vele tapasztalni, mi is kell neked, aztán később váltasz (addig meg gyűjthetsz rá).
A 4GB-os kártyától nem kell tartani, mert ez a gép videót még nem csinál, a 10 Mp-es képek meg nem zabálják nagyon a tárhelyet.
Azért az aksit próbáld ki, biztos kell-e új. Ezek a gépek viszonylag keveset fogyasztanak, egy régi aksi is bírhat bennük 2-3-400 képet (max ha hosszabb ideig áll, akkor kell odafigyelni rá)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#24668) copass válasza Jorus (#24666) üzenetére


copass
veterán

tanulásra nagyon jó. soká fogod kinőni.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#24669) Jorus válasza Byk01 (#24667) üzenetére


Jorus
nagyúr

És copass: köszönöm a válaszokat, akkor legalább olcsón el tudom kezdeni az ismerkedést. :) Az akksi sajnos biztos el van gyengülve, mert ha teljesen fel is töltöm, csupán 10-15 perc menüben lépkedéstől lemerül - pár éve nem volt már feltöltve.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#24670) bigsee válasza Jorus (#24666) üzenetére


bigsee
addikt

Mást nem találtál? :DDD Egyébként tökéletes lesz tanulni, max meggyilkolod (lejár a tükör szavatossága), mi baja lehet...??? Olyan, mint a Trabant: ha azt tudod vezetni, akkor mindent tudsz vezetni!

Addon: akksit próbáld meg csontra meríteni, majd tölteni jó 24 órát, amíg csak tudod, hagyd rajta. Egy kicsi "formázás" nem árt neki! :K (Úgyse tudod lemeríteni, kikapcsol, mielőtt elfogyna a szusz - ha jól sejtem valamilyen Li akksi van benne, nem NiMH.)

[ Szerkesztve ]

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#24671) Jorus válasza bigsee (#24670) üzenetére


Jorus
nagyúr

Van hozzá állvány is, meg táska, meg külső vaku. :) Az akksija ilyen, tehát Li-s: EN-EL9

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#24672) pibácsi válasza mikrofon (#24664) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia mikrofon!
Köszi a tippet, már meg is próbáltam, azt írják, hogy e-mailban küldik a letöltő linket és az aktiváló kódot, csak frissíteni nem szabad. Na kíváncsi vagyok, egyelőre még nem jött meg.
Köszi, hátha sikerűl.

Üdv. Pibácsi

(#24673) mikrofon válasza pibácsi (#24672) üzenetére


mikrofon
veterán

Spam-ek között is nézd meg....

(#24674) pibácsi válasza mikrofon (#24673) üzenetére


pibácsi
senior tag

Hát ez jó tipp volt, el is küldték, csak az én gépem még 32-es, erre nem is gondoltam, így sajna nem tudom feltelepíteni. Pedig már megörűltem. Lehet, hogy kérni kellene tőlük egy korábbit.
Na minden esetre megpróbáltuk.

Köszi mégegyszer: Pibácsi

(#24675) mikrofon válasza pibácsi (#24674) üzenetére


mikrofon
veterán

nah ehhez sajnos én nem értek.

(#24676) copass válasza pibácsi (#24674) üzenetére


copass
veterán

rawtherapee-t érdemes megpróbálni még. van 32bit-es asszem még windowsxp-n is megy.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#24677) philoxenia válasza copass (#24676) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Írta, hogy használja... :)

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24678) pibácsi válasza copass (#24676) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia copass!

Igen, ezt használom is, ahogy írtam korábban. Ez megvan már évek óta, de azt a gondomat, amit írtam - hogy geometriailag nem tudja teljesen vissza adni azt a képet, amit a fgép Jpegben kiad - ez a progi sem tudja. Ha a két képet egymás mellé teszem, akkor látszik az eltérés. Egyedileg megnézve tökéletest lehet kihozni. Amúgy szuper. Ez a bajom pár másik raw szerkesztővel is ami nekem van. Lehet, hogy az optika ezt tudja és a gépen belűli szoftver korrigál (Panás tervezők kitalálták, mivel Pana Lx7-ről van szó).
Köszi a választ.
Üdv. Pibácsi

(#24679) BenQhunria


BenQhunria
tag

Sony A68-hoz létezik potré markolat?

Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.

(#24680) philoxenia válasza BenQhunria (#24679) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Szerintem nem. :(

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24681) Rapid136 válasza pibácsi (#24678) üzenetére


Rapid136
őstag

Márhogy az optika torzitását jobban korrigálja a váz jpg-je?

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#24682) pibácsi válasza Rapid136 (#24681) üzenetére


pibácsi
senior tag

Igen, szerintem ez van ahogy írod. Csináltam kisérletet RAW-okkal. Mivel a RAW – mint tömörítetlen – ahogy írják közvetlenűl az érzékelő lapról adja ki a jelet, így az még hamisítatlanúl az optikáról bejutott képet kell hogy adja. Ezt dolgozza fel a digi gépünk és adja ki a Jpeg képet, ami megegyezik az általunk látott tárggyal, vagy amit éppen fényképezünk. Azt tapasztalom, hogy a RAW kép geometriája – tehát a rajta lévő dolgok síkbeli helyzete nem mindig egyezik meg a kivett Jpeg képpel, ha a kettőt összehasonlítom. A RAW képek (mármint a róluk kimentett Jpeg) vagy keskenyebbek a széleken, vagy mélyebben űl középen, vagy kicsit kidomborodik stb, lencse korrekciót igényel (hordó, párna). Gépenként, gyártóként változnak (vszínű ezt valahol meg is adják), nincs általános elfogadható. Lehet, hogy amit megadnak azt be lehet táplálni ebbe a programba és az helyrehozza gépenként a torzítást.
Három digi gépnek néztem meg a RAW „torzítását” a RawTherapee programban.
Az Olympus XZ-2 optika RAW felvétele (általában) megegyezik a fgépből kivett Jpeg képpel.
Teljesen jó. A RawTherapee programban nem igényel Distortion Correction-t. Aut-ra állítva nem változik semmit a kép, a Distortion nem változik, nullán áll (vagy csak minimális a változás).
Pana Lx7 optika RAW felvétele nem egyezik meg a fgépből kivett Jpeg képpel.
A RawTherapee programban igényli Distortion Correction-t. Aut-ra állítva változik a kép, de nem tudja teljesen korrigálni, manuálisan utána kell húzni, de még így sem tökéletes.
Canon S110 optika RAW felvétele nem egyezik meg a fgépből kivett Jpeg képpel.
A RawTherapee programban igényli a Distortion Correction-t. Aut-ra állítva változik a kép, de nem tudja teljesen korrigálni, manuálisan utána kell állítni.
Az általam használt más RAW programokkal is ez az eredmény (hacsak nem a bélyegképet adja ki). Az az érzésem, hogy az elkészített, szerkesztett RAW képekre nem lehet teljesen jól számítani geometriailag. Az optikák átmennek némileg halszem optikába és ezt szoftveresen korrigálják a gépen belűl a gyártók, hogy olyan képet kapjunk, ami a természetes. Ha csak önállóan nézem a RAW-ból átalakított képet, akkor jónak látszanak, sikerélményt okoznak.
Érdekes. Lehet, hogy csak nekem tűnik így? Lassan kiábrándulok a RAW képekkel való foglalatosságból.
Pedig a "nagyok" a RAW-ot részesítik előnybe.
Üdv.- Pibácsi

(#24683) copass válasza pibácsi (#24678) üzenetére


copass
veterán

a váz korrigálja ugye jpegnél, raw-ból meg a szoftvered. canon szofterét nézted? digital photo professional vagymi, az korrigál a legpontosabban. nekem dícsérték páran.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#24684) philoxenia válasza copass (#24683) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Mindenképp olyan kell, ami ismeri az optikát...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24685) itouchfan


itouchfan
senior tag

Sziasztok!
Használt DSLR váz vásárlásánál, viszek saját objektívet, de le tudnátok írni, hogy mire figyeljek oda a kipróbálásnál? Hangok, jelzések, állapotjelzők, amik azt mutathatják, hogy nem okés a gép.
Nikon és Canon is szóbajön, még nem döntöttem, esetleg van amire ennél a két márkánál kifejezetten oda kell figyelni? Elméletben egyik váz sem agyonhasznált, 10.000 alatti, vagy max 15.000 expós gépekről lenne szó.
Előre is köszi :R

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#24686) copass válasza philoxenia (#24684) üzenetére


copass
veterán

jah igen, nem árt ha gyártói cucc. az a legpontosabb.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#24687) copass válasza itouchfan (#24685) üzenetére


copass
veterán

canon topikban van ilyen gyik.
igaz canon specifikus de általánosságban minden gépre érvényes.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#24688) Jorus válasza Jorus (#24666) üzenetére


Jorus
nagyúr

Megnéztem, 1909 expo van benne. He. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#24689) hito


hito
nagyúr

Sziasztok! Eddig nem igazán használtam külső vakut. Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom meg, hogy egy bizonyos vaku kompatibilis-e a gépemmel? Lábkiosztás ok, azon kívül. Nem akarom, hogy az egyik kárt tegyen a másikban, hallottam már ilyenről. Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#24690) Tamás 30


Tamás 30
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget kérnék.

Unokaöcsémnek vennék egy dslr gépet teljesen kezdő még de érdekli a szakma:)

Tehát a Pentax K10D néztem ki természetesen azért ezt mert ha nem jön be neki akkor nem vesztettem sok pénzt :)

Ebbe a gépbe 56.000expo van ez soknak számít?

Illetve használtan 40kp szánnék rá ha abból valaki tud jobbat ajánlani akkor írjon nekem nyugodtan.

:R :R :R

(#24691) philoxenia válasza Tamás 30 (#24690) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hát nem kevés, az enyémben jóval kevesebb van, persze nem adom el. Amúgy nagyon jó váz, elvileg 100k expora tervezve.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24692) copass válasza Tamás 30 (#24690) üzenetére


copass
veterán

az expószám iszonyat sok.
1100D belépő váz, obival, 3k expó sincs benne, ajándék ennyiért. feltéve ha adja az obit is.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#24693) Muerte68 válasza copass (#24692) üzenetére


Muerte68
addikt

az 1100D ennyiért nagyon jó kezdó gép+memória kártya is van már csak használni kell :K

Tamás 30 ha nem feltétlen dslr kell esetleg-[link]

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#24694) philoxenia válasza Muerte68 (#24693) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Tanuláshoz nagy előnyei vannak a jó keresővel ellátott DSLR-nek. Látod, hogy mi van a keresőben és látod az eredményt. EVF ezt nem pótolja szerintem.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24695) faki_ válasza copass (#24686) üzenetére


faki_
senior tag

Anélkül sincs veszve minden, de korántsem univerzális megoldás: [link].

(#24696) pibácsi válasza copass (#24683) üzenetére


pibácsi
senior tag

Így van, ahogy írod: a váz kompenzálja, méghozzá elég rendesen. Utána néztem az optika geometriai torzításnak. Tényleg az van, hogy minden gyártónak megvan a gyártott optikájára vonatkozó korrekciós adat. Ezt egy ".lcp"fájl tartalmazza, amit vagy kiad a kezéből vagy nem, bár általában igen. Ezt a RawTherapee programba be lehet hívni és akkor nem kell az aut-ra szorítkozni, ami csak nagyjából korrigál. Vannak letölthető listák, de sajna az Lx7-re nincs. Az Lx7 gépnél az egyik jelentős lengyel teszt lap szerint is (de több tesztnél is) "Sajnos, a RAW fájlok elemzése során láthatjuk, hogy a hiba valós dimenziója jelentős. Nyilvánvaló, hogy a 4,7 mm-es esetében nagyon nagy hordó torzítással foglalkozunk, amelyet az Imatest program -9,69% -ra becsül." Namost viszont hiába keresem sok idő ráfordítással az Lx7-re vonatkozó .lcp fájlt, nem lehet feltalálni, így abbahagyom a RAW kisérleteket, vagy egy másik módozat: elkészítem a RAW-Jpeg kidolgozást - konvertálást és a Nero PhotoSnap-ban található lencse korrekciót kihasználva módosítom ezt a Jpeg képet nagyjából megegyezően az eredetileg kiadott Jpeg képpel. Azért ezzel, mert ez a legegyszerűbb, gyorsan alkalmazható. A másik, hogy ez egy nagylátószögű, 24-es optika, az Oly. XZ-2 28-as, ezért itt kisebb az eltérés és jó RAW-ot lehet készíteni (általában).
Hát ennyit tudtam meg. Esetleg kérnék tanácsot attól, aki Lx7-ről RAW képeket szokott előállítni, hogyan csinálja? Bizonyosan van a fórumon olyan, aki tud biztos tippet adni.

Üdv. Pibácsi

(#24697) Muerte68 válasza philoxenia (#24694) üzenetére


Muerte68
addikt

Nem a dslr ellen írtam hanem 40000ft alatti lehetőségnek :) EVF-egy darab sincs rajta :D viszont olcsó :)
Az 1100D ha belefér jó vétel lenne tanulni. :K

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#24698) Tamás 30


Tamás 30
csendes tag

Sajnos nem fér bele pedig tényleg szép gép.

Amit még kinéztem az a Canon EOS 400D.

https://hardverapro.hu/apro/canon_eos_400d_18-55mm_kit_objektiv

Sajnos expo számot nem tud a tulaj.

(#24699) philoxenia válasza Muerte68 (#24697) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ha valós az expószám, ha ad mellé obit és ha egyébként az expószámnak megfelelően megkímélt állapotú.
Azért azt a vázat nemigen vette komoly fotós, míg a K10D anno félprofi váz volt. Azzal videózni nem lehet, míg a Canonban lehet rengeteg óra videózás akár. Nem mondom, hogy nem jó, de nézd meg a feltöltött képet milyen... Ilyen képet nem tennék föl a K10D-ről, ha el akarnám adni. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#24700) Muerte68 válasza philoxenia (#24699) üzenetére


Muerte68
addikt

A K10D-is jó vétel nem lebeszélni akarom róla-az 1100D-nem én linkeltem csak azt mondtam annyiért jó lehet,de most hogy megnéztem jobban valóban elég viseltes-de mivel drága is neki így már mindegy is :)
A PL1-et azért linkeltem mert ennyiért jó vétel,nekem is volt el lehet fotózgatni vele,majdnem a kit obi áráért :)

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.