Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#45139) spiritex


spiritex
veterán

Sziasztok! Nemrég cseréltettünk erkélyajtót, de a szerelők nem mondtak semmit a nyári és téli állítás szükségességéről. Viszont ma olvastam egy cikket valamelyik weboldalon, hogy érdemes minden évben átállítani, hogy nyáron ne zárjon annyira, télen viszont igen.
Nos, megtaláltam a bütyköket, amiket állítani kellene, de valamiért az egyik szárny nagyon szorosan záródóra (télire) lett állítva, jó nehéz lenyomni a kilincset, így: [kép] (balra van az erkély)
a másik szárny viszont nem annyira szorosra (nyárira), elég könnyű lenyomni a kilincset, így: [kép] (jobbra van az erkély)

A kérdésem az lenne, hogy miért nem tudom imbuszkulccsal megmozdítani őket? A második szárny nyári beállítású bütykeit szeretném ugyanúgy lefelére állítani (jobb irányba), mint a másik szárnyon (első képen) van, de meg sem mozdulnak, az imbuszkulcs már hajlik, de semmi. Van valami trükk, amit nem tudok? Lehet, hogy ezek torx csavarok, és azért? Vagy erősebb anyagú imbuszkulcs kellene, vagy van valami kioldó csavar valahol?

Előre is köszi, ha valaki tudja a megoldást. :R

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.