Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20687) Nakivagyok válasza Mr.Gettoman (#20685) üzenetére


Nakivagyok
tag

Sziasztok!!!
Remélem tudtok nekem segíteni :)

A következő konfiggal akadt egy kis problémám:
Abit NF7-S2G, Athlon XP 1800+, 2GB DDR, Geforce 6600GT + winXPsp2

A gond a következő: egy szép napon gondolt egyet a rendszer és hirtelen lekapcsolt és állandó "szirénázó" hangot adott mindaddig amíg le nem kapcsoltam a tápot. Ezt a hangot úgy lehet elképzelni, mint a mentőautó hangját csak PC hangszóróból...

Próbálgattam rájönni mi lehet a bibi: először is mindig ilyen módon lefagyott amikor ki akartam kapcsolni a gépet (teljesen mindegy hogy előtte mennyi ideig használtam). Benéztem BIOSba, alapból 200 Mhzes FSB-t levettem 100Mhzre. Így gond nélkül megy a rendszer (csak lassü :O ). Következő lépés 133 MHz -> semmi gond.
166 Mhznél elkezdte random produkálni a hibát. Everestel nézegettem a hőmérsékleteket, a leállások hőmérséklettől és használati időtől függetlenül történtek. (legutóbb pl Nod32 telepítése után akartam frissíteni, és folyton egy ponton fagyott, de visszavéve 133 Mhz-re sikerült lefrissíteni).
Most már ha 200Mhzre állítom vissza, el sem indul a rendszer, bootolásnál már elkezd szirénázni.
BIOSban egyebet nem állítottam, minden Auto-n, Default-on, stb.-n van. Gyári beállítások, hardveres BIOS-reset sem segített.

Próbáltam másik táppal, másik videókártyával, másik memóriával. Csak az alaplap és a proci volt állandó (na meg az oprendszer, ha az számít)

Szerintetek mi a baj?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.