Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- moongoose: Hajópadló(nem parketta) felújítása a realítások talaján maradva!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
htom127
aktív tag
válasz
Greg Vinous #4245 üzenetére
Esetleg [link] ilyesmi próbacsomag, ha nem is pont innen.
-
jambiyya
őstag
válasz
Greg Vinous #4245 üzenetére
Próbálj robusta tartalmút is. Egyrészt a crema hangsúlyosabb, másrészt az íze is bejöhet. Nálam egy 40% és egy 70% robusta volt a nyerő, mindkettő hazai pörkölőtől.
-
Dreamie
őstag
válasz
Greg Vinous #4243 üzenetére
[link] Szia!
Mi ezt isszuk már nagyon régóta, nagyon szeretjük. Nem olcsó, de nagyon finom kávé. -
törölt tag
válasz
Greg Vinous #4243 üzenetére
Ha jársz a Metróban, vegyél Rioba Goldot. 80-20% A-R, automatába nekünk ez vált be.
1-2 hónapos gyártásúak mindig, árban is bb, 2600/kg.Erősebb pörkölésen mit értesz
https://www.kapucziner.hu/kaveporkoles-folyamata
Viszont ha már Kapucziner, akkor a Velencei Gondolások kávé is ajánlott nagyon.
-
MegalodonS
őstag
válasz
Greg Vinous #4241 üzenetére
Igen,8/10 alatt ne vegyel Lavazza kavet(en legalabb is biztosan nem fogok venni mar)
En ugyan igy jartam, amiket lentebb linkeltem azokat viszont, erdemes lenne kiprobalnod
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Greg Vinous #4217 üzenetére
Főként az őrlő problémája, néha én az automatánál is megtettem, hogy új bab kipróbálása előtt szétkaptam darabjaira és az utolsó szemcsét is eltüntettem belőle. Egyébként ugyanis elfekszenek benne olyan maradványok, aminek átcserélődése normál használattal nem olyan magától értetődő.
Többi rész nem olyan vészes, tisztítás, öblítés. A mechanika szilikonzsíros részei problémát nem okoznak, főzéssel nem érintkezik, illetve a főzés útjából kitisztul, egészségre ártalmatlan, semleges anyag.
Aki zuhanyozni szokta a főzőegységet, azt hideg vízzel ajánlatos, úgy jobban megmarad a zsírzás.
Amúgy nagyon jó kopásálló műanyagból gyártják, ami jól siklik önmagán, még kenés nélkül is. Noha ezt nem ajánlom, de tapasztalat.
Ami még szerintem javasolható a tömítések élettartamának növelésére, a főzőegység hüvelyének síkosítása, illetve a felülről behatoló nagy dugó nagy tömítését néha levenni és átkenni.
Nem akartam kertelni a megfogalmazással, inkább lényegre törtem.
-
MegalodonS
őstag
válasz
Greg Vinous #4212 üzenetére
En is Lavazza kavet hasznalok
Elsore a Lavazza Qualia Rossa kavet vettem, az erossege 5/10, nekem nem jött be
Masodikra a Lavazza Super Crema kavet vettem 8/10 es nagyon bejon
Vettem egy Lavazza Crema e Aroma 8/10, csomagot is, de az elobbi meg nem fogyott el, meg nem probaltam. Tudom ezek nem friss porkolesu kavek, de fenyevekkel jobb a kapszulastol!! En reggel 2x Ristrettot iszok, utana egy espressot mert annyira jok -
jambiyya
őstag
válasz
Hááát, ha szigorúan nézem, akkor nem is kávé, vagy valami divatmajomszarság inkább. Nem mondom, hogy nem lehet finom italt csinálni valahogy belőle, de ezt meghagynám a saját franchise partnereknek.
-
salapp
addikt
válasz
Riporternek is csapnivaló volt (magyarok, akik húsz dollárral kimentek egy szigetre és milliomosok lettek, "önerőből" és a többi kamu szar), ez a kávé mizéria is csak egy megárpaattilázott lufi. Ajándékba kaptam múlt évben egy tasakkal, valami "dohányos" Frei kávét. Nem mertem elmondani, mennyire fosch volt.
-
törölt tag
válasz
A virágok alá! Trágyának.
-
jambiyya
őstag
válasz
Azért ha hébehóba egy 250g-os freit beleraksz, attól nem fog tönkremenni.
-
törölt tag
válasz
Szerintem elég egy szimpla átöblítés. A gyári állapot jó, majd ha elkoszolódik, akkor érdemes kicsit visszafogni, mert öt tubus se lenne elég hogy úgy tele legyen zsírozva mint a gyárban.
-
válasz
Greg Vinous #4206 üzenetére
én javaslom sok-sok különféle kávé bab kipróbálását... Biztos megtalálod azt ami egy automatából hozza azt a minőséget amit a Nespresso tud (de tuti nem elsőre
)...
én a kevésbé savas és pörkölt kávékat szeretme a lidlben a Bellarom Arabica Crema jött be (ha pörköltebbet szereted akkor van belőle esspresso). Árban nagyon jó kb 3e Ft / KG az ára (félkilós kiszerelésben kapható).
Próbáltam pár drágább kávét is ennél de nem volt annyival jobb (vagy jobb-se) mint a fent említett... Esetleg ha van valakinek jó kávéra tippje szívesen kipróbálom...
Amit nagyon szerettünk párommal az a CafeFrei vanilliás kávé... de azt meg az automata gépek nem szeretik (ugye vanília trutyiba van áztatva a kávé ezért ragadós...)
-
törölt tag
válasz
Greg Vinous #4206 üzenetére
Jelentősen olcsóbb lesz, ami azt jelenti, hogy a 20e ft/kg-os kapszulás árhoz képest a már elég jónak mondható 8e/kg-os friss pörkölésből akár kétszer annyi kávét is felhasználhatsz, még akkor is olcsóbban jön ki egy sokkal jobb minőség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Xbox tulajok OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest