Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz simonjoe #31640 üzenetére
Itt a legfontosabb az előkészület. Nagyon fontos hogy teljesen makulátlanra legyen lemosva a kocsi. Legyen zsírtalanítva is hogy a viasz még jobban tudjon tapadni a lakkra. Ha volt előtte viasz rajta, akkor az is legyen teljesen eltávolítva. Ezzel kb. meg van az előkészület fele. Ha tényleg hibátlan felületet akarsz akkor gyurmával tudsz kiszedni a lakkból mindenféle szennyeződést amit egy sima mosással nem tudsz. Legyen az akár egy durvábban tapadó bogár, szállórozsda, kátrány, gyanta stb..
A karosszérián lévő fémrészecskéket el tudod távolítani folyékony megoldással is. Carpro-nak Autoglym-nek is van rá jóféle szer. Ezekkel a kocsit be kell fújni, majd várni kell vele, és ha lilára változik a színe akkor lehet látni hogy hat. Ezzel a lakkból kiszeded a beleágyazódott fémrészeket, amik a fékezésből kerülnek rá pl, de szabad szemmel nem látod.Szóval ha azt szeretnéd hogy tartós legyen, akkor nagyon meg kell dolgozni érte! És ami másik fontos dolog hogy utána pH semleges előmosót használj, illetve sampont, esetleg viasz barát szereket amelyek nem annyira lúgosak. Ha egy 13-as pH-val rendelkező előmosót ráeresztenél a viaszra, le is szedi a felületről.
iPhone 13 Pro Max
-
RP1980
tag
válasz simonjoe #39602 üzenetére
Jól látod, de azért le tudod egyszerűsíteni úgy, hogy örömöd leld benne. És akkor nagyban ki tudod tólni az autó állagának romlását. Olyan ember amúgy sincs aki 100%ban karcmentesen tudna egy autót tartani/mosni.
A gyeon helyett vehetsz egy tartósabb fajta waxot, azzal egyszer átkened és sokáig pergetni fogja a vizet. Sőt jut eszembe, ott a sonax protect and shine, ami nagyon jó, látványos és kedvező árú. Sok helyen kapni is. Azzal elég minden évszak elején átkenni a kocsid.[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
válasz simonjoe #39607 üzenetére
Huhh, hát a szaktudás egy gyurmázás kapcsán kicsit erős kifejezés Ha amúgy is el szeretnéd majd vinni a kocsid políroztatni, akkor addig simán kipróbálhatod. Nem feltétlen karcol a gyurma, és már egy pár éves autón van annyi swirl, hogy biztosan nem fog látszani a gyurmázás nyoma. A Sonax Protect and shinet, vagy a wet coatot simán felviheted gyurmázatlan autóra is, de mindenkép egy kézzel alaposan lemosottra. Az érintés nélküli mosások (mikor önkiben csak spricceled) során amúgy sem kéne a wet coatot használni, mert egyszerűen nem tiszta felületre vinnéd fel.
De ha ilyen fújos-vizes cuccokat keresel akkor adott még a sonax spray+seal 750 ml -
-
RP1980
tag
válasz simonjoe #39612 üzenetére
Az olvasottak alapján nyugodtan gyurmázd le. Én is a szabad ég alatt gyurmáztam,sőt políroztam is a kocsit. Szerencsére eső után voltam, így nem tudta a szél vinni a port. Csak a kerámia ment rá a garázsban. Azt javaslom válassz te is egy ilyesmi napot, vagy egy szélcsendes helyet. Válassz egy soft gyurmát és nem lesz baj. Síkosítónak egy spricnibe túladagolt autosamponos víz, bőven fújni vele és ok vagy. A mostani bilt hamber gyurmám pl csak vízzel is műkodik. Aztán szerintem ha rá áldozod azt a szűk 4000 Ft-ot próbáld ki a protect and shinet. Simán beadel úgy mint a fusso, sokkal probléma mentesebb felkenni, igaz csillag garázsban nem tart csak kb. 2 hónapot, de egy flakon évekig elég.
-
MrSealRD
veterán
válasz simonjoe #39619 üzenetére
És még soha nem küldtek el a mosó üzemeltetői? Én akárhová megyek lándzsásba mindig ki van írva, hogy saját cuccot használni nem lehet... Így eleve ugrik sok lehetőség.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz simonjoe #39622 üzenetére
Oké, bár én viszonylag szabálykövető vagyok. Ha az van kiírva, hogy nem lehet, akkor nem lehet... Ahol eddig voltam ott többnyire nem lenne életszerű egy ilyen mutatvány... Annyira sokan vannak, hogy nem akarom feltartani az embereket, mert fordított esetben sem érezném jól magam. De ha van olyan hely ahol kisebb a forgalom és belefér ilyen. Vagy tovább gondolva ezt, ha lenne olyan lándzsás hely ahol van hely és idő, és saját anyag használatának lehetősége akkor az érdekelne.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
blizzrd
aktív tag
válasz simonjoe #39630 üzenetére
Mondjuk ez a lándzsás mosó érdekes dolog. Meg az emberek is. Miben más ha én a saját cuccaimmal mosok, mintha 20 percig dobálnám a mosóba az érméket. A sorát úgyis meg kell várnia. Baranyában például van olyan mosó ahova viheted a cuccaid, és nem szólnak. Bár nyilván nincs reklámozva. De még így is többet dobálok be,mint a türelmetlen 200 forintból leveretősök.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz simonjoe #39752 üzenetére
Autoglym-nek jó termékei vannak, nem foghatsz velük mellé, Supersonic mint brand még életbe nem hallottam. AutoBrite-nak van ilyen terméke, de nem mint különálló brand. Lotus Cleaning-et azért nem mondanám top brandnek autóápolásban.
Topicban rengeteg márka elhangzik mivel az emberek felének kb. nem egyezik az ízlése. De igazából egy GYEON-al vagy Auto Finesse-el vagy Carpro-val Koch Chemie-vel nem fogsz melléfogni.iPhone 13 Pro Max
-
lacos001
senior tag
válasz simonjoe #39752 üzenetére
Én pl Gyeonon kivül nem veszek/nem vettem/nem szándékozom mást venni, bárhogyan is szemezgetek ilyen olyan márkákkal.
Ha most vásárolnál mindent, számolhatsz 250-300€nak megfelelő forinttal.
Ezek csak az anyagok, rongyok, kefék, vödrök és egyéb kiegészitők még kanyarba. -
pècsimunkás
addikt
-
d4d
tag
válasz simonjoe #45817 üzenetére
Ma be akartam fejezni, de csak a jobb oldali ülésre volt időm. A hátralévő munka, a maradék műanyag felületek, kéder gumik megtisztítása stb már egyszerűbb lesz, bár időigényesebb. A gumiszőnyegek is kész vannak, az is egy elég rohadt munka, fél-fél liter vegyszer ment el a kettőre 4-5x kellett átmenni rajtuk mire azt mondom hogy most már tényleg jók, mondjuk 98%-osak. Rengetek kis négyzet alakú mélyedés rajta.. hiába a kefe, akkor is szar hozzáférni.
Megmondom nekem az olyan youtube-os videók ahol pl egy max néhány hónapos Porsche Taycan-t takarítanak, teljesen értelmezhetetlen. Épp tegnap néztem bele.. aztán hogy a kommentekben, hogy ájuldoznak.. hogy ilyen profik meg olyan profik, azon tényleg felhúzom a szemöldököm és nem értem, hogy mit nem vettem észre a videóban. Amikor a szalonállapotú autó vadiúj bőrülését ecsetelgeti valami szépen habzó tisztítószerrel.... nekem ez bohóckodás. -
vedini
őstag
válasz simonjoe #47549 üzenetére
Hali, en a tisztitashoz koch chemie-t hasznaltam, ecsettel, szepen bespricceltem a motorteret (ovatosan), ecset majd mikroszallassal attoroltem, viszont pl lusta voltam karpit tisztitoval atmenni a hangszigetelesen. Az apolas ugyancsak koch chemie. Dobj majd kepet, hogy sikerult.
workworkwork...
-
Petyyyyy
addikt
válasz simonjoe #47663 üzenetére
Q2 Iron és Q2 Tar. Ecset, homasitás kék mikroszálas szivacs van vagy 5 éves, olcsóbb volt és egy régi bankkártya. Utóbbival kapargattam le a nagyobb kátrány darabokat és a súlyok után maradt ragasztót, miután a tar removert felhordtam.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
gyeniko
őstag
válasz simonjoe #47708 üzenetére
Nagyon kiváncsi vagyok, próbáltam megtalálni a linken található céget, de azon a 2 néven, amire a weboldalukon láthatókból következtetni lehet, nincs Mo-n bejegyzett cég. pedig a szinte meseszerű 10 éves garancia akkor ér valamit, ha a cég még 10 évvel később is létezik. A fóliák garanciájához legtöbbször egy csomó feltétel is tartozik, melyek teljesítése fáradságos és gyakran pénzbe kerül (pl. gépi mosás tiltva, évente vissza kell vinni az autót szemlézni, stb.). Tudod a cég nevét?
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Petyyyyy
addikt
válasz simonjoe #47708 üzenetére
Teljesen meg tudom érteni ha valaki fóliáztat, nem mindenkinek van igénye és ideje waxolni és egyéb. Plusz valóban, a kavicsok ellen nem véd.
Ugyanakkor az a gyanúm, nem túl sokan járunk olyan értékű autóval, ami megérné a beruházást a teljes bódés fóliára. Lökös-géptető-kilincsek alja és küszöbök, amit mondjuk egy 3-4 miliós autó esetén megcsináltatnék.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Peti78
őstag
válasz simonjoe #47851 üzenetére
Eddig egy terméket próbáltam az autoglymtől, a bőrápolóját. Azzal nagyon meg vagyok elégedve, 4 évig tartott egyg flakon és három autóra használtuk.
Viszont ha elfogy a Kc PSS, ami talán sosem következik be, ki fogom próbálni a gumiápolóját. [Ez] alapján jó termék.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
vedini
őstag
válasz simonjoe #48141 üzenetére
Tegnap nezegettem par videot es aszerint 2 db pollenszuro kell bele, es ugy jott le, hogy a szellozo korben a pollenszuro van elobb es utana huto radiator de megnezem meg egyszer, egyekbkent van ionizacio is barmit is jelensten is total semmi leirast nem talaltam rola a neten, meg auto recirculating ami figyeli a kulso levego szennyezettseget es le tudja zarni automatikusan a bejovo levegot, ezt nemrigeiben kapcsoltam be
neztem gyari hepa jelletut ami 1 mikro m-ig szur hat abbol vagyon 2 db
dobnal egy linket a tiedrol?workworkwork...
-
FeRRaR1
őstag
válasz simonjoe #48230 üzenetére
Nekem volt többféle, teljes szárazolást nem nagyon lehet vele csinálni, viszont 95% leszedhető a víznek illetve résekhez elengedhetetlen. Amennyiben szűrt vízzel mosol megoldható csak ezzel. Ez kezelt kocsira igaz, ha van rajta kerámia, wax, valami ami dobja a vizet.
Sok kocsin, sokféleképp próbáltam, a legjobb megoldás nekem ha a résekből, hűtőrácsok, tükrök, kerekek, kerék csavarokról lekapom a vizet, nagy részét a fényezésről is amit gyorsan levisz. Majd egy ultra plüss sűrű mikroszálassal átmegyek az egészen. Fújás után nagyon gyorsan megvan.
Viszont ha kicsit vissza olvasol pont téma volt. Illetve videón is megvan a kábeles használata: [link]
-
Cyborg
őstag
válasz simonjoe #48268 üzenetére
Köszi a választ.
Félreérthetően fogalmaztam azt hiszem.
Kárpit tisztító géppel fogom takarítani a kocsit, igazából arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami könnyen elérhető szer, amit a GS mellé javasolnátok amivel be tudom "áztatni" az ülést, vagyis bedolgozni kefével, amit majd a géppel+ deszt vízzel leöblítek....vagy teljesen elég a GS magában mondjuk 1:20-as arányban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Gaming notebook topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest