Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
d4d
aktív tag
válasz
MunezXBK #18699 üzenetére
most nem tudok mit csinálni, ha ezt írják
"Extra Gloss Protection is not a polish, so will not remove or improve the appearance of scratches, swirls or dull paint. If your paint has these problems use Super Resin Polish first."
Ok hogy sok terméknél kapcsolódik a másikhoz, de ez nem probléma, a motormosó + vinyl & rubber care kombó is baromira bevált a motorháztető alatt. Beltérben is először interior shampoo és utána jöhet az ápolás, nem egyből a koszt ápolom le
. A műanyagápoló egyébként nagy kedvenc, ezt egy egészen kis méretű (úgy vágtam méretre) puha autós szivacsra szoktam ráfújni, így viszem fel a műszerfalra stb utána áttörlöm mikroszálas kendővel. Másik nagy kedvenc a car glass polish.
-
d4d
aktív tag
válasz
MunezXBK #18697 üzenetére
A leírásokból úgy veszem ki, hogy az EGP egy kiegészítő termék a resin polish mellé vagy legalábbis így ajánlják, pl
"1. Clean your car with Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner
2. Polish with Autoglym Super Resin Polish
3. Protect with Autoglym Extra Gloss Protection to lock in the shine" -
d4d
aktív tag
válasz
MunezXBK #18694 üzenetére
Jól van nem baj, nekem eddig a legtöbb ilyen típusú ápolás az volt amikor a mosás után nyomtam rá egy kis waxot is.. Az Extra Gloss Protection érdemben tudna segíteni azon, hogy még tartósabb legyen a dolog? + ha több rétegben vinném fel?
-
d4d
aktív tag
válasz
MunezXBK #18692 üzenetére
mit jelent a nem sokáig? azért nem pár nap ugye?
nekem most ez a max, amit tenni tudok a fényezés ápolásával kapcsolatban 8(
Az önkiszolgáló mosóknál a kefékkel mi a tapasztalat? Most nyílik egy három beállásos mosó itt a közelben, valami MTM olasz gépeket használnak ha jól láttam, és szerencsém volt mert amikor odamentem érdeklődni, éppen zajlott a "tesztüzem", úgyhogy ingyen moshattam az autót.. minden programon végigmentünk. Más mosókhoz képest érezhetően nagyobb nyomással dolgozott a lándzsa, el is fáradt a karom a végére, de azt mondták még ez is beállítás alatt van. Mindegy, visszatérve a kérdésre, szerintük nyugodtam használhatom a kefét, nem maradnak meg benne a szemcsék stb. Amit láttam, hogy folyamatosan valami löttyben van tárolva plusz használat közben is vmi aktív habos, vizes akármi jön belőle, nem tudom pontosan, de, ami a lényeg, hogy megfogdostam és valami iszonyatosan puha, finom anyagból voltak a sörtéi, persze most még új volt..
-
d4d
aktív tag
Az Autoglym Super Resin Polish felviteléhez megfelel egy puhább autós szivacs is (tescos kb 350-400ft) + ha megszáradt, a szürke autoglym-es mikroszálas kendő a fényesítéshez? kicsit karcos (főleg mosások miatt) fekete fényezésre kerülne
-
törölt tag
válasz
#47053824 #18679 üzenetére
Szoval errol lenne szo...
Amit en csinalnek (es talan egyszerubb ha majd kijavitatok), hogy festeket eltavolitom csiszolopapirral, a peremet megjavitanam normal kittel, ujracsiszolas, kapna egy flakonos szorokittes javitast telibe, ujracsiszolas es 2 reteg fedo festes. ha lehet kapni flakonos lakkot, azt is kapna.
Ami tanacs meg johetne, hogy milyen csiszolopapirt vegyek es egy alap utmutato.
-
törölt tag
Udv!
Alufelnit szeretnem felujitani, mert az elozo tulaj szerintem csak lefujta flakonos festekkel és felholyagzott. Azzal tisztaban vagyok, hogy nem lesz gyari minoseg, de megoldhato hazilag, hogy szebb legyen? Ilyenre gondoltam hogy van e flakonos szoro kitt, stb. Egy how to do kellene, még nem csinaltam. Képet delutan tudok feltenni. Koszi -
törölt tag
-
kaszaking
tag
válasz
Adamrapkor #18670 üzenetére
Ezt találtam neten: "A hígítók felülről lefelé kompatibilisek. Bármilyen festéket old a nitro hígító, sorban következő az észter hígító, utána az aromás hígító, majd a szintetikus hígító, leggyengébb a lakkbenzin."
Szerintem akkor a szintetikus nem lehet olyan maró mint az észter vagy a nitró.
Egy próbát megér a szintetikus, nem? -
Adamrapkor
tag
válasz
kaszaking #18669 üzenetére
Szintetikus higítóval még nem dolgoztam.Így a nitrót tudom ajánlani, de annak a bázisa durvább mint az észter.Észter kimondott ilyen "tapadott szennyeződések eltávolítására alkalmas anyag".Rá kell kérdezni a szintetikusra hogy annak a maró hatása erősebb e, vagy gyengébb, mint a nitróé, vagy az észteré.
Meg sok h.lye fényező észterrel hígítja a különböző alapozók festékeket,töltő alapozó festékeket,akril lakkokat,bázis festékeket. Mondhatjuk univerzálisnak az észtert.
[UAmi nagyon fontos száraz rongy legyen nálad!!!!Egyikkel feloldom a szennyeződést, másikkal letörlöm szárazra a felületet!Nem hagyom a felületen az anyagot.] -
kaszaking
tag
válasz
Adamrapkor #18663 üzenetére
Na itt a közelben csak nitró hígító van vagy szintetikus hígító. Olyan észter hígítót nem találtam
-
DeathAdder
veterán
válasz
runner 125 #18667 üzenetére
Vinyl?
-
runner 125
nagyúr
válasz
DeathAdder #18666 üzenetére
Az AG-s műanyag és gumiápolót fújhatod oda is.
-
DeathAdder
veterán
Van olyan anyag ami külső műanyagra felhordva védelmet nyújt, taszító hatása van, mint amire fényezett felületen az EGP hivatott?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
::Trunks:: #18656 üzenetére
1 link az, csak elbénáztam.
-
kaszaking
tag
válasz
Adamrapkor #18663 üzenetére
Még nem próbáltam. Kedden leszek szabadnapos majd akkor megpróbálom
Nagyon szépen köszönöm hogy segítesz -
sultansmith
senior tag
Nem tud esetleg valaki szolnok környékén olyat, aki tud ilyen igényesen dolgozni a külső fényezésen?
Esetleg belső, műanyag elemek újrafestésével (festékkopás, műkörmök okozta karcok), vagy a'la nature az egész autó szépségápolással?
Én nem nagyon értek hozzá, és inkább fizetek, mint hogy elbaxxam... :/
Előre is köszi a segítséget!
-
TayRol
nagyúr
Most voltam Lidlben, gyorsan vettem egy nedves-száraz porszívót, 15.999 ft-ért. Rég óta vadásztam már egyre.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
::Trunks:: #18656 üzenetére
Én szobában, de több ismerős is használja garázsban vagy nagyobb helyiségben.
1x políroztam garázsban, hideg volt már és nyitott kapuval vártak. Ott is infrás fűtő volt, 10 perc múlva pólóban dolgoztam.
-
::Trunks::
senior tag
válasz
MunezXBK #18650 üzenetére
Vettem[egy ilyet] az OBIban ,mert azt hittem infrás, meg mondom ventillátoros is , rohadt király lesz ez nekem. Bedugtam ,megettem egy pizzát (20perc) mire kimentem kb nem történt semmi, a rácsot majdhogy nem meg lehet fogni, egy nevetséges sz@r az egész
Szóval visszamegyek, és hozok valami mást. Veszek valami infrásat.
A falra szerelhető klíma szerű jó lenne, csak az felszerelést, igényes bevezetékelést igényel, nekem pedig egyből kéne használatra.
Kályhát nem akarok, sok helyet foglal, meg gázpalackal se akarok kinlodni. -
törölt tag
válasz
::Trunks:: #18649 üzenetére
-
törölt tag
válasz
runner 125 #18651 üzenetére
Telepen a macska vagy nyest felment a tetejére.2db roti meg probálta öt vagy öket leszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- SörcsaPH!
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest