- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandus99
őstag
Én annó úgy rendeltem, hogy írtam neki, hogy miféle autóm van mit szeretnék elérni és javasolt termékeket összeállított egy szettet a torlokendotol a szivacsig mindent amire szükségem lesz. Szépen atbeszeltuk mi mire való, mit hogy kell használni. Nagyon segítőkész fordulj hozzá bizalommal a facebookon.
Én is rendelek tőle ismét, mert azóta beszereztem könnyűfém felnit is, így már ahhoz is kell anyag.
-
törölt tag
Bestwax.eu fb oldalon tudsz rendelni! Árlista legfelül!
Felnitisztítót nem kell hígítani, habsampont nem használok, külső műanyagápoló nekem megfelel, beltéri az kifejezetten tetszik, nem fénylik annyira mint az AG-es és ha literest veszel az 1-1 ben hígítandó.
Én használom a polírjait és az összes nano termékét, kivéve a bőrápolót. -
SzlobiG
félisten
Platinumtól még mindég csillog a felni így hogy koszolódik jó lesz ez.
-
lela
aktív tag
Wolf cuccokat honnan érdemes rendelni mert most rendelek ezt a [neutrális] felnitisztítót, illetve egy habsampont, milyen cucca van még a wolfnak ami tuti jó, és megéri beszerezni?
Konkrétabban ez a jobb vagy ez?
Ez utóbbitól ez csak kiszerelésben különbözik? -
lela
aktív tag
válasz
kk831228 #16187 üzenetére
Köszi!
A videókat már láttam azok alapján választottam, mert van ez a tartály karcher néven is csak 10-esel hosszabb mert karcher...
Egyébként szerintem [link] is jó lehet.
Igaz hogy a nertára is rá van írva hogy habosítva is felvihető, egyébként habzik is, de akkor a tekerő csutkára van tekerve, és azért nem lehet seperni róla a habot.
Mi a véleményed? -
lela
aktív tag
válasz
kk831228 #16177 üzenetére
Ilyen gépem van és egy ilyet vettem hozzá.
Lehet megpróbálom valamelyik wolf sampont. Mondjuk a habos fajtát, hátha az jobb. Egyébként télen elvittem lemosatni az autót, és ilyen előmosóval lepermetezték a kocsit, ami nem hab volt csak valami víz állagú és csak utána kezdték lesterimózni. Ilyen szert esetleg használ valaki mosáskor, érdemes?
-
D.Orion
veterán
Látom ma pörög a topik így megismétlem a korábbi kérdésemet, engedelmetekkel:
Rain-x termékkel kezelt szélvédőhöz milyen nyári ablakmosó folyadékot érdemes venni? Hogy lehetőleg ne károsítsam a bevonatot vele.
Ui.: Glicerines és autósampon tanácsokat köszönöm.
-
Pityu999
csendes tag
válasz
SzlobiG #16181 üzenetére
Én röhej, de azt a sonax szivacsot itthon Nyíregyen egy tüzép boltjában vettem. Cementért mentem és bent az üzlet részen van egy kis polc 1-2 autóápolási holmival és ott tetszett meg az a szivacs. Jó ideig használtam, míg nem tavaly black fridaykor fél áron meg nem vettem ezt a gyapjú cuccot
-
-
Pityu999
csendes tag
válasz
SzlobiG #16174 üzenetére
Miért a birka széthullik pár eső után?
Komolyra fordítva, nem hullik szét, igazi bunda nem valami szokásos gagyi cucc. Előtte nekem is a Runner féle szivacs volt, az is fasza ez viszont jóval puhább és több vizet is vesz fel.
lela: nem kell vele semmit csinálni, csak ráfújod vársz, ha nagyon koszos meg is kefélheted, majd leöblíted, ha van magasnyomásúd, akkor azzal lecsapod.
-
tresh
veterán
Belső kárpit/ szőnyeg tisztításának evvel neki lehet esni ?
-
varsam
őstag
válasz
runner 125 #16175 üzenetére
Ez tetszik, köszi.
Homasitába fogok menni, arra lesz időm és az van a legközelebb, megnézem ott mit lehet kapni.(#16178) Motion_Blur
szuper, köszi -
runner 125
nagyúr
válasz
varsam #16167 üzenetére
Nekem sima Sonax-os mikroszálas szivacsom van, bevált.
Egy nagy szivacs van körbevarrva mikroszálas anyaggal, így megvan a kellő vízfelszívó képessége és cserébe nem is karcol. -
realbada
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani fényezőt? Budapest kényelmesebb lenne, de később Székesfehérvár is jó lehet így szívesen venném Dodi mestertől is ha megkaphatnám az ajánlott fényező elérhetőségét.
Első körben szeretnék ajánlatot kérni egy újonnan vásárolt bal-első sárvédő elem festésére. Az autó 25 éves és helyben kevert 2k fehér szín kéne rá + alapozó. Összességében nem nagy felület. Illetve lehet hogy egy kis további javítgatás is volna a jövőben.. (jó volna valami árat megtudnom, hogy fizethessen a vétkes... :-) )
(Felni tisztítás ügyben kérdés, hogy alu-felnin nagy gyökérség a klasszikus hideg-zsíroldó, brigéciol vagy ecet használata?)
Köszi,
Péter -
lela
aktív tag
-
varsam
őstag
Autó mosáshoz mi jobb? Szivacs vagy ilyen mikroszálas mosó kesztyű?
-
Pityu999
csendes tag
Én felnitisztításra a Carpro Iron.X nevű cuccát használom. Ugyanez a beliluló cucc (youtube videót találsz róla sokat), hatékony a gyári felnikből az előző tulaj trehánysága miatt beleégett fékport is lassan kezdi kiszedni, 3-szor volt mosva vele és már alig látszik.
-
lela
aktív tag
válasz
#42667776 #16158 üzenetére
Köszi!
Én auto finesse mint rims pasztával szoktam kezelni, de ha savazom az lepucol mindent.Át akarok állni valami hasonló hatékony de kímélőbb tisztításra.
Jelenleg nerta termékeket használok mert ehhez jutottam hozzá olcsón, de most akarok rendelni egy csomó cuccot autoglymest.Bőrápolót, bőrtisztítót, SRP-t, kátrányoldót, gyurmát, szivacsot, palm aplicatort, műanyag ápolót, és gumiápolót.Eddig a BMW gyári kozmetikai szereit használtam, nem tudom ki a beszállítójuk egyébként nem rossz szerek, de most ki akarok próbálni mást is.De pl autoglymnek is csak savas szerét találtam, ezt a pirosasan lefolyót nem.Az valószínű wolf-tól lesz.Esetleg ha valakinek van valami tapasztalata a vásárolni kívánt dolgokkal kapcsolatban, ne tartsa magában. -
törölt tag
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Rain-X -el kezelt szélvédő mellé milyen szélvédő mosót ajánlotok nyárra?Ui.: Glicerines és autosampon tanácsokat köszönöm, beváltak.
-
lela
aktív tag
válasz
#00809728 #16152 üzenetére
Ezért kértem a segítséget hogy milyen tisztítószert javasoltok?
És olyan kérdésem is lenne hogy van egy karcher ipari magasnyomású mosóm, ehhez vásároltam egy snow foam lance habosító tartályt. Ehhez spec habosítható sampon kell vagy tökmind1 mert mind habzik? Jelenleg ezt használom de annyira nem habzik, és egy mosással ha maxra tekerem a habosítót mire körbemegyek a kocsin fél liter elfogy.
Esetleg tudnátok 5l es minőségi sampont ajánlani? -
lela
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #16150 üzenetére
Köszi!
Ez bírja a savat, lúgot?
Nekem jelenleg Ilyen van 2 pumpás, és 1 db ami akkor priccol amikor nyomom. Azzal szoktam a savat felvinni a felnire.Ezt szoktam 1:10 hez hígítani.Már korábban kérdeztem hogy milyen anyagot használjak felni mosásra, ami nem sav, attól félek a sok savazás hosszú idő után árthat a felninek. Egyébként hatékony szer.
Ezt néztem mint terméket ez is ráfújva ilyen pirosas színűként távozik, mint a sonax előre bekevert.Jó lenne ezzel kapcsolatban valaki megosztaná a tapasztalatait, mit érdemes venni. a felnit azt ezzel szoktam egy évben egyszer lekezelni, de sztem ha savat használok az két mosás után leszedi. -
Oracle
senior tag
Üdv!
Van négy lemezfelnim amit lekéne homokolni meg festeni vagy szintereztetni, tudtok ajánlani jó helyet ahol szépen megcsinálják?
-
varsam
őstag
válasz
Declare #16145 üzenetére
Közben már válaszolt is Autoglym kolléga
Ha nem gond, bemásolom ide:"Először az SRP-t kell velvinni / visszatörölni, és utána mehet az EGP. Az SRP-vel nyugodtan körbekenheted az autót, és ha végigértél, lehet is letörölni. AZ EGP esetén viszont javaslok egy legalább 30 perces kúraidőt mielőtt visszafényesítenéd.
SRP felvitele történhet szivaccsal vagy polírkendővel (Perfect Polishing Cloth). Szivaccsal tulajdonképpen "csak" egy waxolás történik, polírkendővel jobban érvényesül a polírozó / lakktisztító képessége az anyagnak. Visszatörlése puha mikroszálassal.
EGP felvitelére én vékony szivacsot használok, de lehet bármivel ami puha és nem bántja a fényezést. Visszatörlése ennek is puha mikroszálassal történik."
-
varsam
őstag
válasz
MunezXBK #16139 üzenetére
Erre gondolsz? Perfect Palm Applicator
Gondolom SRP-nek is jobb lenne ez, nem?
-
Declare
őstag
válasz
runner 125 #16109 üzenetére
Hat en alap ertelmezes szerint, nem szeretem az ezüst autokat, de ez nagyon szep
meg a felni is
Grat!
(#16113) MunezXBK hanem mivel? Nem tudtam rendelni ilyen aplikatort
-
Bandus99
őstag
-
Typhoon47
senior tag
válasz
runner 125 #16130 üzenetére
De, de a mondit nem adtam el (még).
-
SzlobiG
félisten
válasz
runner 125 #16130 üzenetére
Köszi, kíváncsi lennék egy olyan ápolással mit mutatna mint a tiéd.
(#16131) TayRol Szép.
Az új 6-os nagyon bejön nekem még azt nagyon eltalálta a mazda.
-
SzlobiG
félisten
Annyira koszos lett a gép ettől a szeles/esős időtől, hogy muszáj volt megmosni nem bírtam úgy hagyni. Sima mosás, majd szárazra törlés történt. A felnikre viszont kipróbáltam a platinumot nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg és tényleg jó szép csillogó fénye lett a tisztító hatása is elég jó, viszont a több éves kátrány foltokkal az se tudott mit tenni csak a körömmel való kaparás, le se szedtem veszek külön kátrány oldót azt majd azzal az autó körbe is tele van kátrány pöttyökkel, de most azzal se foglalkoztam, majd ha jövőhét után kész lesz a fényezőnél, akkor körbe neki esek az egésznek azt megkapja a platinumot is.
Lőttem pár képet, hogy majd össze tudjam hasonlítani sima mosás vs platnium.
Kicsit sötétek lettek a képet, mert elszaródott az idő.
-
kk831228
addikt
válasz
runner 125 #16117 üzenetére
Ráadásul a 225-ös gumival olyan mint ha sínen mennél...
Használhatatlan a nyomvályúk miatt, folyamatosan kicsavarja a kormányt kezedből...Én is le fogom cserélni 205-re...
-
FeRRaR1
őstag
Ha szivaccsal viszed fel, akkor az már egy szimpla mosás, ahhoz meg használj PH semleges sampont, például Autoglymet. Már ki lett beszélve párszor, a habosítás kb egy előmosásnak felel meg, fellazítja a koszt, de nem szedi le.
Esetleg akkor lehet elég a hab + magasnyomású, ha le van kezelve a kocsi, SRP vagy Bodyguard stb... De ezt is csak gondolom, nem biztos hogy így is van.
-
Imy
veterán
Aktív habos kocsimosás hogyan működik? [link]
Nagy nyomásum nincs, szivaccsal felvinni? És slaggal leveretni? Ott van a végén egy szűkítő kellően nagy nyomás jön ki rajta. Illetve hol lehet kapni ilyen szert? Valami kisebb kiszerelésben...
-
SzlobiG
félisten
válasz
runner 125 #16117 üzenetére
Az is át lesz a másik csomagot arra szánom.
Egy kérdés ezeket az ápolásokat célszerű garázsban csinálni zárt helyen mi? Tehát gondolom ne a szabadba essek neki.
-
runner 125
nagyúr
válasz
varsam #16110 üzenetére
Köszi, igen, szerintem is jól illik rá. Nemhiába, gyári fenivel nehéz mellényúlni.
SzlobiG
Koszi.
Vitára-t is kene majd át, kiváncsi vagyok mit fog mutatni ez a Platinum.kk831228
Neked is. Csak a gyári!
60-as. 2.4 diesel.FeRRaR1
Köszi. Noh igen, agyaltam h milyen felni is legyen, ment a googlezas, de végül ezt találtam a legizlesebbnek, cserébe meg makom is volt, ahogy eldöntöttem rá pár napra felrakták olx-re, muszáj volt cselekedni.
Gumibol pedig egy viszonylag ritkább méretet választottam, index-en van egy gumikkal foglalkozó markatars, ő ajánlotta a 205/50 R17 méretet. Első sorban ugyanaz a futofelulet szélessége, mint az előző 16-asokon, így (talán) nem megy el a fogyi, másreszbol a nincs az az úthenger, kidudorodo gumioldalfal, mint 215, 225-os gumiknal. Van egy ízlése feszülése, sokkal nagyobb hangsúlyt kap a felni is ezáltal. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Nagyon jó ízléssel választottál felnit, nem gondoltam volna hogy ennyire jól fog állni neki.
Pont a napokban görgettem végig az előző oldalt, láttam a felnis képedet, pont akartam is kérdezni hogy felkerült e már, erre tessék
kk831228
S60
-
kk831228
addikt
válasz
Úh de szép gyári állapot...
S60 vagy 80?? milyen micival van??
-
SzlobiG
félisten
válasz
Nagyon szép.
Húsvét után keddre van időpontom a fényezőhöz a meghúzást megcsináltatni, ha kész én is neki esek amennyiben jó idő lesz.
-
varsam
őstag
válasz
húú nagyon szép ez az autó, jól néz ki ezekkel a felnikkel
-
ginola
addikt
Cquartznál jelenleg létezik jobb ár/érték arányú wax, ami mechanikai védelmet nyújt, és kibírja legalább fél évet?
-
törölt tag
de ismerös felnik.
Festettem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve