Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

Fiat UNO 1.5 IE 1990, már egy ideje idegesít, de tegnap végleg sikerült elrontania a nyugodtságomat. Jönnek az egyre melegebb idők és a kiskocsim is egyre rosszabbul bírja a hőséget. Amíg autóúton/pályán/városon kívül megyek tempósan, addig nincs gond, de amint beérek a városba és lassítok a motor olyan mértékben elkezd melegedni, hogy hihetetlen. A víz hőfok mérője pár perc alatt majdnem háromnegyedre ugrik, a hűtő szinte egyfolytában megy és a hab a tortán: Ha ilyenkor leállok valahol, akkor utána addig nem tudom beindítani (!) míg le nem hűl. Ez alatt azt értem, hogy nem is teker az önindító, elfordítom a kulcsot és semmi. Aztán elkezd hűlni szépen, a tekerés is megindul, de szaggatva...aztán vagy elkapja vagy nem, de igazán jól csak akkor indul pöccre, hogy ha le tudott hűlni kellően. Ezt eltekintve semmi gond a kocsival, megy mint a golyó, megbízható, szeretem, de ez így nem lesz jó, mert ha megállok a városban, akkor nem akarok minden indítás előtt fél órát válni, míg kellő hőfokra hűl a motor, hogy beinduljon.

Mitől lehet ez?

Új hozzászólás Aktív témák