Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• katt777

félisten

válasz dangerzone #45022 üzenetére

Én azért írtam erről, mert a processzorok közti különbségről volt szó, az árról NEM.

Ha olyan programokat használnék, amelyekben előny származik a +2 magból, akkor talán gyúrnék rá (tuninggal azért nyernék +1 magot :DDD ), de egy nagy tömörítésnél nem érdekel, hogy 30p v. 45p, azért a 15p-ért nem adok egy fillért sem (úgyis vagy ott hagyom a gépet, vagy 2 maggal is tudok közben mást csinálni), játékokban meg hiába a +2 mag, főleg, hogy amely játékok rendesen támogatják (nem csak fizikai számításokra), azok leginkább mindössze ezt tudják, aztán játéknak már kevésbé nevezhetők. :) Videokódolást az AVIVO megcsinálja 15-20p alatt, arra megint nincs szükség + magokra. Ha nem játszom, csak dolgozok (TV-t nézek, stb), 2 mag is csak pár %-on dolgozik. De van grafikus és tervező ismerősöm, nekik is elég 2 magos proci (ill. van aki Phenomról erősített E8500-ra :DDD ), szóval hiába szaporodnak a 4 magos alkalmazások, ez a "hű de jó +2 mag"-dolog sztem erősen túl van lihegve (marketing). Szóval továbbra is azt mondom, hogy még 2 évig nem szükséges konfigot cserélnem (i7-nek még a következő generációjára sem), max. ha jut erre fölös pénz, és már jók lesznek az árak, akkor esetleg bevállalok egy fejlesztést. Olyan erős proci kell nekem, amely kellően meghajtja a VGA-t (neked pl. e szempontból teljesen fölöslegesen megy a procid 4.3GHz-en, ami persze egy 3 magos proci ereje, ami mindig rendelkezésre áll, és nincs fölöslegesen álló mag, de a VGA-dnak nem kell), és az E8400 ez még 2 VGA generációval később is jó lesz erre, és DX11-es karikig VGA-t sem kell cserélnem 4870-ről. Szóval én ezeket figyelembe véve fejlesztettem.

Azt is írtam egyébként többször, hogy ha lenne fölös pénzem, akkor cserélnék 4 magosra, de drágák (főleg most), tuningban sincsenek a topon, ráadásul sokat is fogyasztanak.

Én egy azonos VGA-ra céloztam, hogy jobban járhat az ember, ha korábban veszi meg, még ha drágábban is, mert egy később, olcsóbban megvásárolt ugyanolyan VGA hamarabb elavul, ergo a költsége magasabb lesz, ráadásul az általa biztosított grafikai élményt is csak rövidebb ideig élvezheti a spórolós tulaj (az avulással egyre kevesebb játék élvezhető teljes szépségében).

_Toka_: Nem véletlenül tettem oda smiley-kat. ;) Aki komolyan veszi ezeket a megjegyzéseket, magára vessen. :R

Aktív témák