- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman_123
tag
válasz
SchumiBácsi #47425 üzenetére
Hmmm ... jajjjh ... feladom. Én azt hiszem leírtam mindent, szerintem logikusan. A többit rádbízom.
"Mi van akkor ha mindhárom gép egyszerre be van kötve a nagy forgácselszívóra és az üzemen kívüli gépen is megy az elszívás? Az asztali fűrész szívócsonkja az mekkora?"
Miért akarnál üzemen kívüli gépet elszívni? Vagy egyszerre egy szerszámot szívsz el, vagy lezárod home made elosztóval a nem használatos csatornákat, vagy nézed hogy hova tűnik az elszívás kétharmada. Vagy úgy érted, hogy a levegő "tudja", hogy a nem használt csatornán nem kell áramolnia, ott magától megáll?
Továbbra is állítom, hogy 100mm-es elszívócsövet nem (N. E. M. !) szűkítünk le 35mm-re, neked meg ilyen gépeid lesznek (egyelőre, ha nem titkolsz még valamit
) 35mm-es elszívócsövel elszívót, aszinkron ("csendes") motorral meg nemigen árulnak. Nem véletlenül. Az aszinkron motoros elszívók kis fordulatúak a porszívók motorjához képest (~2800 rpm). "Csendesek", cserébe (a porszívóhoz képest) kurva nagy lapátú turbinákat hajtanak meg -> ha nem így lenne nem szívnának el semmit -> viazont innentől már kevésbé csendesek. Volt erről egy videóm régen, ugyanolyan távból egy aszinkron motoros elszívót, meg egy porszívó hangosságát mértem. Majd ha megtalálom feltöltöm és elküldöm neked. A gép amit elszívsz (asztali vagy merülőfűrész, vagy felsőmaró ) bőven elnyomja az elszívód hangját, főleg mikor fűrészelsz/marsz is velük, és az néha megesik egy ilyen szerszámmal
A kefés motorok (porszívó) meg 20.000-et pörögnek, pöttöm turbinát meghajtva. Ezért hangosak (sivítanak), de cserébe nagy vákumot adnak a 35mm-es elszívócsövön, kis légszállítással. És igen, több a felvett teljesítményük is.
Amúgy Trabanttal is végigmehetsz a Dakar ralin, ha a szerelők a kamionon jó sok pót-Trabantot visznek utánad. Egyszercsak végigérsz, és a szervezők addig nem fújják le a versenyt amíg célba nem érsz vagy fel nem adod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest