Új hozzászólás Aktív témák

• serfozotibi

csendes tag

válasz aszamóca #37121 üzenetére

Ezt mindenkinek írom akit érdekel a téma, de aszamócának címzem mivel ígértem neki képeket a gépemről, kicsit bővebben is. Az a helyzet, hogy én majdnem PTS 10-est vettem annak idején, mert neten keresztül jónak tűnt, de kár lett volna újra bizalmat adni a zöld Boschnak, ha már eddig nem tettem, mert gyártanak ők gyerekjátékokat is ugyanilyen színben, az 5 éves unokaöcsémnek szoktam venni ilyesmiket, nah az igazi szerszámaik ezektől nem sokban különböznek. Max árban.... :))
    Szerencsére volt alkalmam egy német Bauhausban megtekinteni egy kiállított darabot a zöld cirkulából, azonnal a kék mellett döntöttem, még a nagy árkülönbség ellenére is. Mindkettőnek műanyag csúszkán jár a tolószánja, de a zöldé annyira kotyogott, hogy meg is feszült néha tolás közben ha nem jól tartottam, meg ránézésre más anyagokból volt az egész asztal kialakítva. A kéken is csúszkák vannak, semmi csapágyazott szán vagy ilyesmi, de nem is kell, ha nagyon kell egy keresztvágás, meg lehet vele simán csinálni, de persze csak azon a 30 cm-en belül, mivel kintebb nem lehet húzni a szánt. Jó, van rajta ilyen is és kész, én nem ezért vettem meg az XC-t. Masszív, sokoldalú, precízen állítható, szerintem át van gondolva. Ha valaki vesz rajtam kívül, lehet hogy talál majd benne hibát, mint ahogy az MLT100-ban is leltek többen, nekem tökéletes ez a gép. Ha több helyem lenne akkor lehet hogy vettem volna egy kis lapszabászt, de ezt meg legalább tényleg vihetem magammal, és sokszor tényleg szükség van rá egy helyszíni munkánál. Itt lapszabászat sincs, magamnak kell megoldanom a bútorlapvágást, persze ne 10 táblára gondoljatok hetente, de azért kell vagdosni jó párszor. Rendeltem hozzá 100 fogú trapéz élű lapot, tökéletesen viszi, ha mégis kényes lenne a laminálás és kipattog, akkor leengedem a fűrészlapot, elővágok egy 2 mm-t, majd visszaemelve a lapot, eltolom rajta mégegyszer a vágandó anyagot. Így szoktam a Festool merülővel is, soha semmi gond nincs a vágással. Ha egy nagyon picit "cakkos" a széle, előfordulhat, de az élfólia utáni csiszolás azt pont eltünteti. Ennyi.... ;)
    Itt vannak a képek, belefotóztam a motortérbe is de nemtudom mennyire lesz egyértelmű. Fönn fel van függesztve a motor a fűrészlappal együtt, és alul egy lemezívben fordul a szögállításkor.
    Látható hogy én kereket is szereltem rá, nekem szükséges mert elég nehéz (35kg) és utálom cipelni. :K
    [kép]
    [kép]
    [kép]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés