Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pali923

aktív tag

válasz Sanyabá #17166 üzenetére

Ebből is látszik, hogy vagy nem vagyunk egyformák, vagy az ilyen gépek minősége erősen szór. Nekem a stellerrel van a legkisebb bajom.
    Én most olvastam végig kb. másfél éves anyagot ebből a fórumból, már biztos nem emlékeztek rá, 2011 őszén volt nagy vita az asztali körfűrészekről. Én is kb, akkor vettem azt a bizonyos Aldist, amit az Einhell gyárt. Azóta használom, de sajnos mostanában megpróbáltam precíz munkára bírni, és itt kiakadtam. Semmi nem merőleges vagy párhuzamos rajta. Ráadásul csináltam egy tolószánt, amiből a neten van egy csomó hozzá, az meg elkezdett szorulni, pedig egy ideig jó volt, rá kellett jönnöm, hogy a fűrész nem párhuzamos a vezető nútokkal, azok sem egymással, iszonyúan vibrál is, a fűrészlap így aztán vág mindenhol. Ezért darabokra szedtem, és megpróbálok valamit kihozni belőle. Ehhez viszont tanácsokat kérek szépen.
    Először is mit lehet tenni a vibráció ellen?
    Két csapágyat már leszedtem róla, azt kicserélem. Az egész szerkezet egy vasrudacskára van felfüggesztve az asztal aljára, azt megpróbálom megerősíteni. Asztallap csere lesz természetesen (alighanem rétegelt lemez+dekorit vagy textilbakelit, attól függ, mit tudok beszerezni). Fűrészlap is lesz másik, már keresem az igazit. Meg beűllítom merőlegesre, amit kell, kérdés, úgy marad-e.
    Mivel lehetne még felturbózni egy ilyen gépet?
    Arra is gondoltam, hogy a fémvázat körbeveszem egy erősebb fakerettel, van ennek értelme? lehet, hogy azokat a lemezeket is meg kéne erősíteni, amiken a motor+fűrész van, de az nekem nem egyszerű.
    Igen, valóban jobb lenne venni egy jobbat, de az most sajnos nem járható út, muszáj ezzel kezdenem valamit.

Új hozzászólás Aktív témák