Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
válasz
Sanyabá #17166 üzenetére
Ebből is látszik, hogy vagy nem vagyunk egyformák, vagy az ilyen gépek minősége erősen szór. Nekem a stellerrel van a legkisebb bajom.
Én most olvastam végig kb. másfél éves anyagot ebből a fórumból, már biztos nem emlékeztek rá, 2011 őszén volt nagy vita az asztali körfűrészekről. Én is kb, akkor vettem azt a bizonyos Aldist, amit az Einhell gyárt. Azóta használom, de sajnos mostanában megpróbáltam precíz munkára bírni, és itt kiakadtam. Semmi nem merőleges vagy párhuzamos rajta. Ráadásul csináltam egy tolószánt, amiből a neten van egy csomó hozzá, az meg elkezdett szorulni, pedig egy ideig jó volt, rá kellett jönnöm, hogy a fűrész nem párhuzamos a vezető nútokkal, azok sem egymással, iszonyúan vibrál is, a fűrészlap így aztán vág mindenhol. Ezért darabokra szedtem, és megpróbálok valamit kihozni belőle. Ehhez viszont tanácsokat kérek szépen.
Először is mit lehet tenni a vibráció ellen?
Két csapágyat már leszedtem róla, azt kicserélem. Az egész szerkezet egy vasrudacskára van felfüggesztve az asztal aljára, azt megpróbálom megerősíteni. Asztallap csere lesz természetesen (alighanem rétegelt lemez+dekorit vagy textilbakelit, attól függ, mit tudok beszerezni). Fűrészlap is lesz másik, már keresem az igazit. Meg beűllítom merőlegesre, amit kell, kérdés, úgy marad-e.
Mivel lehetne még felturbózni egy ilyen gépet?
Arra is gondoltam, hogy a fémvázat körbeveszem egy erősebb fakerettel, van ennek értelme? lehet, hogy azokat a lemezeket is meg kéne erősíteni, amiken a motor+fűrész van, de az nekem nem egyszerű.
Igen, valóban jobb lenne venni egy jobbat, de az most sajnos nem járható út, muszáj ezzel kezdenem valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest