Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-15 23:23:49

LOGOUT.hu

                                  ASUS routerek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18444) Huku


Huku
csendes tag

Sziasztok!

Egy kicsit összetettebb kérdéssel fordulnék hozzátok.
A jelenlegi internetem egy optikán érkező T-com 2000/1000-es net + 2 TV-s IPTV csomag, amit még a régi Sagemcom Fast5655 eszköz szolgál ki. A ház két szintes és a felső szinten van a Telekomos ONT (DHCP-t visz, és a wifije le van tiltva), és innen van megoldva hogy egy UTP kábel megy az alsó szintre egy TP-link AC-s routerbe (ami úgy van beállítva hogy wifit adjon alulra valamennyit amúgy meg mint egy sima switch) amin keresztül még tovább kábelezve a szobákba van a 2db IPTV, ami így működik is.
A felső szinten is van egy kábel elvezetés a nappaliba (ami kb a ház közepe) ez is a Telekom ONT-ból jön. Itt egy Asus ax92u router van ami jelenleg AP módban van használva (Wifit ad és minden portja valami eszközhöz kapcsolódik, szóval ki van maxolva), de szeretném az alsó és felső szintet egy Mesh rendszerbe rakni, mert most külön wifik, külön SSID-kkel és minden össze vissza csatlakozik.
Próbáltam az egész házat lefedni a felső routerrel (ezért is választottam ezt a típust), de hogy itt olyan vastag födém és belső falak vannak, hogy az alsó szinten már nagyon gyenge az ASUS wifi jele, a tőle távolabb eső szobákról meg már nem is beszélve (ott már semmi jel nincs).
Az emeleti Asus routert szeretném fő routernek használni (Wireless módban, mert kelleni fog az AiProtect + szülői felügyelet, ugyanis jelenleg AP módba van használva, ahol ezeket a funkciókat letiltja), és akkor ehhez egy mesh rendszerként még egy routert levinni az alsó szintre, de igazából itt jönnek a kérdéseim.
- Az hogy PPPoE passthrough-t állítok a szolgáltatói routerbe (így akkor relatíve Ő már csak egy modem/ jelen esetemben egy switch lesz ami szétbontja az alsó és felső szintemet), de meghagyom a DHCP kiosztást neki az IPTV-k miatt, majd a felső routerbe csatlakozok az internethez (így akkor fent már van internet csatlakozás), majd a lenti kábelre is rárakom a másik Asus ax92u routert, akkor azok képesek lesznek mesh-be állni a szolgáltatói ONT-on keresztül?

Találtam Asus súgóban egy oldalt ahol ezt kicsit taglalja, de nem teljesen az én esetem lenne (mert ott AP módban hozza a példákat, de nekem nem abba kellene ugye), így nem tudom hogy működne-e. Csak reménykedni tudok hogy van itt valaki aki meg tudja mondani hogy ez így működőképes lenne-e.

Ezt az oldalt néztem: [link]

Ami rövidítve a lényeg, hogy a felső Asus routert szeretném wireless router módba rakni AiProtect, szülői felügyelet stb. miatt, az alsó szintre pedig meshbe berakni egy új routert, de alul mennie kellene továbbra is az IPTV-knek is.

Megpróbáltam nagyjából lerajzolni hogy mi is van most és mi lenne a cél:

A segítséget és a válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :R :R

Üdv: Huku

[ Szerkesztve ]

"Mindig azt mondd amire gondolsz!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.