- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atish19
őstag
Sziasztok. Ax92u routeremen "elfogytak" az utp portok. Ezek az utp splitterek mennyire jó megoldások? TV és Ps5 lenne megosztva 1 portra.
-
Balinov
titán
válasz
nt0524 #16394 üzenetére
Lati 5480-al jartam hasonloan. Virgin HUB3.0-al gyonyoruen ment az 5ghz, hasitott, satobbi. Aztan lett AX56u, Virgin hub modem modban, minden a lakasban csatlakozik (na jo, majdnem minden) gyonyoruen. Intel AC8265. Gugli, irjak,hogy drivert kell frissiteni, kulonben nem latja az AX-s wifit. Meg is oldotta.
Esetleg egy Live bootable Linuxxal is probalkozhatsz, ha annal nem szarakodik, akkor tuti win driver a ludas
B
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Most üzemeltem be egy ax58u-t, telekomos modem mőgé, modem pass-through-ban, Asus router azonosítja magát és adja a wifit, működik minden kiválóan. A LAN címtartomány és Wifi beállítások (SSID, pw) pont ugyanazok, mint korábban voltak. Minden eszköz újra csatlakozik a wifire, kérdés nélkül (klíma, mobil telefon, inverter, stb) csak a laptopom nem!!! Az csak kábelen hajlandó a hálózathoz csatlakozni, a wifit - holott nem rejtett - észre sem veszi! Hiába írom be neki újra és újra az SSID-t, hogy találjon már rá, nem képes! Már, de egyszerűen nem jövök rá, mi az oka!!!
Találkozott már ilyennel valaki?
Tudnátok segíteni?
A laptop Lenovo t420 (nem mai gép!), win 10 fut rajta. Korábban, mikor a Telekom modem adta a wifit is, ugyanezekkel a beállításokkal gond nélkül működött, csatlakozott.
Köszönettel
NT -
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #16386 üzenetére
Sracok, nem birom megugrani a szintet. Zyxel NASomon levo TM-et be tudom loni, muxik tobb klienssel is telon, de az Asus DM-et nem.
CSak belso halorol szeretnem elerni, csakugy mint a Zyxel NAS-t. Ugyanazon az otthoni halon lognak.
Router IP cime 192.168.50.1, TM kliensben megadva
Port: 8081 (probaltam 8081el is)
RPC URL transmission/rpc - ehez nem nyultam - nem tudom, nem kene-e kicserelni pl a http://router.asus.com:8081/downloadmaster/task.asp-bol a downloadmaster/task.asp-re
authenticationnal asus admin user/passWebGUI alol inditva ezeket latom
Bocsanat hogy kisse offtopik, de tenyleg lovesem sincs, hogy mit b**ok el, csak a sejtes, hogy valszeg valami trivialis
Ja,az ax56u-n a gyari FW, 3.0.0.4.386_45934 van fenn, semmi Merlink
Koszi
B -
Bacusuz
őstag
sziasztok,
mióta az új setup van itthon(AX86U fő/AX86S node) másodszor esik ki a rendszerből a node.
csak annyit látok a nappaliban, hogy gyenge a térerő és az asus felületén nincs mesh node.
node ki-be kapcs és tádám újra van.
járt már így valaki? -
válasz
Balinov #16384 üzenetére
Milyen adatok kellenek a kliensnek? Cím nyilván a router.asus.com (vagy IP), a port gondolom külön mezőbe írandó 8081, és szerintem valami RPC útvonal is van, az meg alapesetben /transmisson/rpc szokott lenni. Persze ezek csak lokális elérést adnak, tehát WiFi-re kell csatlakozni hozzá a mobillal. Ha ténylegesen távolról szeretnéd elérni, akkor a DM-nek is engedélyezni kell a távoli elérést, és a domain sem router.asus.com lesz, hanem valami DDNS cím.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Balinov #16384 üzenetére
Derítsd ki a routered IP címét! Egy PC előtt ülve add ki az ipconfig parancsot! Amit kiír Default Gateway címnek, valószívűleg az a routered belső IP címe. Azt írd a router.asus.com helyére és próbáld meg csak a port-ig beírni a linket az app beállításakor! Nem tudom, hogy DM esetén hogy megy ez pontosan, én Transmissionnel használom.
-
tylerddd
veterán
válasz
kpityu2 #16382 üzenetére
Azt gondolom nem lehet ilyen formán mit kezdeni vele. Nyomtatni többet nyomtatok, mint szkennelek, így ott belefér majd a kábelkihúzogatás.
Más: mekkora már, hogy a WPS gombot be lehet állítani a ledek ki/be kapcsolására
Engem nagyon zavarnak a ledek fényei este, éjszaka, mindig valami takaróelemet kellett ezekre kitalálnom. Persze olyat, amit le tudok szedni vagy látható a fény valamilyen formában, mert visszajelzésnek meg csak jók néha.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #16379 üzenetére
Köszi, holnap meg is nézem
-
-
Balinov
titán
Srácok, Asus download masterhez létezik valami androidos kliens? Telorol, bongeszovel elég macerás.. Köszi
-
tylerddd
veterán
válasz
Gubek-Einste #16374 üzenetére
Köszönöm! Fentebb írtam, hogy router módba tettem, előtte AP-ben volt az ONT-ra kötve. Tudnál/tok példákat mondani, hogy melyiknek (router/AP) milyen előnye/hátránya van? Köszönöm!
-
-
tylerddd
veterán
Felmerült egy kérdés: a szolgáltatós ONT-nál (vezetékes+wifi is ment róla) a laptopom kábelen kapta a netet, a nyomtatóm a wifijén volt. Így is tudtam használni a nyomtatót. Viszont most a nyomtató a node-on van, csak akkor érem el a gépről, ha valamelyik wifin vagyok (a nyomtató a 2.4-en, laptop az 5-ön, de működik). Lehetne állítani valamit, hogy ha a lapos kábelen van, akkor is lássa a nyomtatót, mint a szolgáltatós cuccnál? Köszi!
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
2db Asus routert szeretnék vásárolni Aimesh hálózat építéséhez, de összezavarodtam a jelölésekben.
Találtam AX58U, AX58U V2, Tuf AX3000, Tuf AX3000 v2.
Mi a különbség közöttük? Melyiket érdemes megvenni?
Láttam a Merlin wrt van a sima AX58U-hoz, ezt fel lehet tenni a többi típusra is, mert erről semmit nem találok?
Köszi a segítséget. -
tylerddd
veterán
válasz
kpityu2 #16364 üzenetére
Mókolgattam, újabb gyári visszaállítás. PPPoE-t állítottam, user/passw, de most nem pipáltam, hogy szeparált hálózatot csináljon és automatikusan belőtte a Smart Connectet, ami ha jól értem okosban osztja a frekvenciákat az eszközöknek. Felment rá a teló és laptop, nézem hogy 600Mbit körül mér, ez tuti nem a 2.4. Ezután kikapcsoltam a Smart Connectet és manuálisban állítottam be az 5Ghz-et és most elvileg minden jó. Viszont ha bekapcsolom az 5Ghz-nél a 160mhz-et, akkor nem is látják az eszközök. De ez a legkevesebb.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tegnap megjött az AX58U. Optikai ONT-hoz kapcsoltam, automatikus IP beállítással. Minden ment faszén. A Telekom topikban viszont azt mondták, hogy valszeg AP-módban fut, ugyanis ha megadtam neki a Telekomos user/password párost, nem ment a cucc. Ha kivettem, ment. A menüben felül egyébként vezeték nélküli routert írt.
Ma gyári visszaállítás és PPPoE beállítás, megadtam a user/passw párost, belőttem külön névre a 2.4/5Ghz-es hálózatot + jelszó. Elindul, megy minden, de az 5Ghz-et a telefonom pl. nem is látja, a laptop pedig kis agyalás után kiírja, hogy nem lehet csatlakozni a hálózathoz. Én külön nem bűvöltem semmit. Most visszaállítás, a tegnapi első mintájára minden (automatikus IP) és már itt sem tudok az 5Ghz-re csatlakozni. Valami ötlet? Megfin*ott az 5-ös rádiója vagy mi?! Köszönöm!
-
nrg_52
addikt
Hasznal valaki swrt-devet ac86u-n esetleg? megeri probalkozni vele?
-
FireFox1996
őstag
válasz
enginev3.0 #16358 üzenetére
Igen. Rájöttem, hogy wpshez.
-
enginev3.0
félisten
válasz
FireFox1996 #16357 üzenetére
Wps?
-
FireFox1996
őstag
AX3000 WEB UI menüjében látok egy "PIN code"-ot. Ez mire kell?
-
kenwood3
addikt
válasz
enginev3.0 #16355 üzenetére
1 baratomnak van asus routere, hozza fogom elvinni a napokban, hogy kiprobaljuk. Addig nem rendelek masikat
-
-
papafater197
tag
válasz
Dragon3000 #16341 üzenetére
Köszi!Holnap felrakom a kèpeket,hátha valakinek van ötlete!!Köszönöm!!!
-
kenwood3
addikt
válasz
woodworm #16351 üzenetére
Sztem jo lesz ez nekem. Mint emlitettem 100as nethez kell , torrentre, ill kulso hdd-rol streamelni a videokat smart tvn. Ha ezek mennek nekem tok mind1 mekkora sebesseget tol ki wifin.
Ill meg 1 kerdes. Az ac66 egyik naprol a masikra semmire se reagal, be se kapcsol semmi sem vilagit rajta. Egyertelmuen megdoglott vagy esetleg az adapter is lehet hibas? A router aljat melegnek ereztem amikor megemeltem, hogy megnezzem miert nincs net mar orak ota
-
kenwood3
addikt
válasz
Gubek-Einste #16349 üzenetére
Na ennek az ara.mar joval baratibb... Ez visszalepes akkor ezek szerint az ac66u-hoz kepest ?
-
-
kenwood3
addikt
válasz
Gubek-Einste #16347 üzenetére
Koszonom az ajanlas, de....
Tenyleg 40k-val tobbet kell adnom.1 olyanert ami gyarilag el van latva torrent kliensel? 100 megas nethez ill torrenthez kell ilyen arkategoria? -
-
kenwood3
addikt
válasz
Intruder2k5 #16344 üzenetére
Pfff .. Pont ez lenne a lenyeg
Nem szeretem az olyat amit mokolni kell, nincs nekem ke
dvem meg idom meg kiestem az utobbi kb 10 ev pc-s dolgaibol, igy nem tudok mar ilyesmivel foglalkozni..
Akkor a kerdes: mit vegyek az ac66u helyere?woodworm en mar nem tudok ilyesmivel foglalkozni
-
woodworm
veterán
válasz
kenwood3 #16342 üzenetére
Rá kell szánni az időt, de megéri.
-
válasz
kenwood3 #16342 üzenetére
Üdv!
Ebben nincs torrent kliens, így legfeljebb OpenWrt-vel lehet letöltésre bírni. Illetve a gyári fw mellé is telepíthető Entware-s qBittorent például, de a lényeg, hogy mindenképp mókolni kell. Ha ez nem gond, akkor jó lehet.
-
kenwood3
addikt
Sziasztomk!
Megdoglott az ac66u b1 routerem. Keresem az utodjat, igazabol nincsenek elvarasaim, csak az utod is tudja ugyanazt mint az ac66u, gondolok itt a kulso hdd re valo torrentezesre ill legyen magyarnyelvu. Most jon a csavar....meglattam egy akciot a bb topikban errol Asus RT-AC85P Wireless Gaming Router, AC2400 es meg us rendeltem, legfeljebb visszamondom , vagy nem veszem at, ha gazos. A kerdesem az lenne, hogy ez jobb vagy rosszabb a reginel? 11k-ert jon, ja es csak 100 megas netem van
Koszonom! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
papafater197 #16339 üzenetére
Szerintem sokat segítene az is, hogy milyen eszközök, mert lehet, hogy a kliensek nem tudnak többet. Illetve a wifi beállításról is ha beraksz egy képet, akkor gyorsabban tudnak segíteni a hozzáértők.
-
enginev3.0
félisten
válasz
papafater197 #16339 üzenetére
De tud, valami beállítás gond lesz
Bár nehéz megmondani mi, de az biztos hogy tud
Nálam jelenleg 600mbps Realme Gt neo 2-vel -
papafater197
tag
Sziasztok!
van ötletetek? Van egy Asus AX 58U routerem. Ma bővítettem a hálózati sebességet 1Gbps sebességre. Ez kábelen jól is műkszik.Azonban a wifin keresztűl mért sebesség csak 300mbps akármelyik eszközön ... Nem is tudna többet a router?Köszönöm!! -
kpityu2
őstag
Igen, csak ezek alapból nem node-ként funkcionálnak és amikor átkapcsolod akkor elkezdi keresni a routert. Próbáltam én is a router felől csatlakoztatni de az csak akkor ment ha már egyszer felkonfigurálódott a node. Ha utána leválasztottam, később minden további nélkül megtalálta a router felől indítva a csatlakoztatást. Gondolom akkor már ismerte a wifi hálózat adatait.
Elképzelhetőnek tartom amúgy, hogy enginev3.0-nek igaza van, ha mindkettő resetelve van, akkor ismeri az alapbeállítást és úgy megtalálja wifin is. De a legegyszerűbb addig összedugni kábellel amíg felkonfigurálódik. A wifis ábra meg szerintem a dedikált Mesh node-okra vonatkozhat. -
cimp
senior tag
válasz
enginev3.0 #16330 üzenetére
Nos a sorok közt volt a megoldás. Eleve úgy tartottam értelmesnek, hogy ez akkor fasza, ha kábelen vannak és a wifi-t dobálják ügyesen. De a rajzon is azt mutatja, hogy a kettő már eleve wifin kommunikál, meg ha nem megy tegyem közelebb, meg a promo ábrán sem látszik a kábel ezért wifi-n próbáltam. Összekötöttem és kapásból megtalálta.
De ahogy ezt ebből olvasom úgy is kellett volna menjen:De nem ment.
Köszi mindenkinek.
-
kpityu2
őstag
válasz
enginev3.0 #16330 üzenetére
Nekem is így van, de én csak a felkonfigolás után tettem át vezetékes backhaulra. Azért mondtam, hogy nem vagyok biztos benne, hogy a konfig alatt is működik-e, de logikátlan lenne ha csak akkor találnak egymásra ha a konfiguráló PC egyéb módon is fel tud csatlakozni a router hálózatára. Az biztos, hogy az útmutató/varázsló kissé hülyén van megfogalmazva. Nem keresgéltem de lehet, hogy van YT videó ami végigvezet a folyamaton.
-
enginev3.0
félisten
válasz
kpityu2 #16329 üzenetére
Megtalálják
Nekem egy másik házban van a node, 100méter kábel végén, fő router Lan portjából a node Wan portjába dugtam a kábelt, és megtalálják egymást
Utána jön egy másik node az előző node Lan portjából, a második node Wan portjába, azt is megtalálta a fő router mint nodeAx58u->Ax55->Ac57u v3
-
kpityu2
őstag
Igen nekem is ezt csinálta vagy kétszer. Amikor azt írta hogy csatlakozzon a router hálózatához, akkor azzal a PC-vel amivel a node webes felületére beléptem, a PC saját wifijén keresztül csatlakoztam a fő router hálózatához és akkor jött létre a kapcsolat. Tehát a két eszköznek azonos hálózaton kell lennie. Azt nem tudom, hogy ha a node WAN és a router egyik LAN-ját összekábelezed ilyenkor, akkor is megtalálják-e egymást.
-
enginev3.0
félisten
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
válasz
enginev3.0 #16321 üzenetére
Hát a leírások azzal kezdik, hogy resetrljük le (nyomjuk 5 mp-ig a reset gombot) és hagyjuk úgy. De mikor a felkonfigolt állapotában az Adminisztráció - Üzemmód / AiMesh csomópont -ot kiválasztottam, akkor is ebbe az állapotba került, mintha lereseteltem volna. És ilyenkor már nincs is csak
Vezeték nélküli router mód / AiMesh router mód (alapértelmezett)
Hozzáférési pont (AP) mód / AiMesh router AP módban
Jelerősítő üzemmód
Media Bridge
Ha ezek valamelyikében van akkor érhető el a "AiMesh csomópont", ami alaphelyzetbe teszi (gyakorlatilag reseteli) -
Wajk
addikt
válasz
szaboi6512 #16322 üzenetére
jön ki frissítés az uboot-ra is, elég új a legutolsó. Friss a tapasztalat? Nem lehet, hogy stabilabb már azóta?
-
Wajk
addikt
válasz
szaboi6512 #16318 üzenetére
AC65P és SWRT B5.1.7
#16319 woodworm: igen, ezt még bele akartam írni, hogy az 1.7-es hozta ami nekem kell (reapeater funkció ebbe már pont belekerült), így uboot-ot nem kellett frissítenem.
ha majd nagyon viszket a tenyerem majd nyomok egy tesztet a legújabb kombinációval (SWRT+uboot) is és majd reportolok... de az még nem most lesz.
-
Wajk
addikt
részemről nagy +1 az SWRT-nek az OpenWRT-vel szemben.
+ nagyobb hatótáv - min 2x. A házból kilépve már alig volt jel, most pedig a kert is szépen le van fedve
+ stabilabb működésAz Entware telepítése után reboot majd a Transmission telepítése után minden meg is volt ami nekem kellett... (megfelelő lefedettség, torrent, USB3 és DLNA támogatás) kicsit féltem tőle de 1 óra alatt be is lett lőve...
u.i.: közel egy évet voltam OpenWRT-vel, de a hatótávval nem voltam megelégedve (miután a Vargalex build-on voltam először ami brutál volt, de a winyót nem tudtam összehozni vele), de azt hittem konfiggal megoldható. A legutóbbi official release instabilitása (nálam) megadta a kezdő lökést. Megérte
-
cimp
senior tag
A node-nak szánt eszköz alaphelyzetben van. Ha elindul akkor az alap install felülete indul, amivel új korában.
A routerre kábellel vagyok rájelentkezve. Elindítom a keresést, ami forog jó ideig, aztán azt mondja, hogy tegyem alap helyzetbe a node-ot, tegyem közelebb egymáshoz őket...
A node-on nem látszik semmi. Ilyenkor be sem lehet rá jelentkezni, mert még se user, se semmilyen beállítása nincs, hanem indul az alap beállítási felület. -
kpityu2
őstag
A node legyen rádugva a pécére és amikor szól, csatlakozz a PC-vel arra a hálózatra amin a router van. Én egy másik géppel be voltam jelentkezve a router felületére és ott lehet látni amikor elkapja a node-ot. Kicsit macerás elsőre, mert ugye alapból nem node-nak van szánva, csak át lehet kapcsolni arra az üzemmódra.
-
cimp
senior tag
Sziasztok.
Van egy RT-AX86U és egy RT-AX56U routerem. Hogy lehet ezeket össze aimesh-ezni? Legújabb fw mindkettőn, 56-os resetelve, meg a felületen is lehet mondani hogy csomópont lesz és reszeteli magát már olyan közel raktam őket, hogy összeérnek, de akkor sem találja a 86-os, hogy van egy csomópontnak használható 56-os. Mijen mondókát, vagy varázslatot kell még csinálni hozzá?
-
Atish19
őstag
Sziasztok. AX92U Forgalom elemzőjében találtam ezt a sort a saját gépemnél:
KNOwShowGo P2P
Honnan tudnám kideríteni, hogy ez pontosan mi? Lehetséges, hogy a QBittorrent használja? Google sajnos nem ad számomra értelmezhető találatokat. -
TOZ
addikt
"A Linux a saját tempójában, saját rendszere szerint működik addig, amíg ténylegesen ki nem fogy a memóriából, addig úgy bűvészkedik vele, hogy a lehető legoptimálisabb legyen."
"No para, ha a free memóriád kevés, az available a fontos."
szerintem a router a szabadot jelzi, nem az elérhetőt...
-
Gus-T.
tag
Uram, igen, uram!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest