Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Az entware nem cfw, hanem leegyszerűsítve egy parancssoros szoftveráruház.
Ha ragaszkodsz a DM-hez, akkor az kompromisszumos lesz. Sok a panasz rá, pl. privát trackerek felé sem mindig jól jelent, nem tölt, stb. A kérdések megválaszolása nélkül pedig nehéz jó tippeket adni.
-
woodworm
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
A router admin felületén nézted vagy csak a whatismyip.com-os linkre kattintottál?
Jó lenne tudni a router hálózatban elfoglalt helyét, van-e előtte szolgáltatói készülék, az router vagy bridge módban van.Nem biztos, hogy jó lesz neki egy sima port forward, általában tűzfalszabály szükséges. A legjobb különben valóban az entware és a transmission lenne a legjobb. A felrakásáról van már több hozzászólás, rá kell keresni.
-
gumimaci1235
tag
Nem NAT-olt. 84-el kezdődik.
-
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Igen, a router WAN-címe, tehát a telefonszámod az internet felől.
Ha 100-zal kezdődik, az eleve nem jó jel, de biztosra úgy mehetsz, hogy mondjuk a whatismyip.com oldalon megnézed a internetről látszó címedet és ha ez nem azonos azzal, amit a router mutat WAN-címként, akkor privát (NAT-olt) címed van, ami alatt viszont szerintem nem működik az aktív torrentkapcsolat.
De olyanok, akik ténylegesen torrenteznek is, ezt sokkal pontosabban el tudják magyarázni.
MaCS
-
kpityu2
addikt
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Akkor passz. Az snbforumon van egy bejegyzés ilyen problémával, merlint és transmissiont javasoltak az illetőnek. Nem tudom mennyire használható jószág a Download Master. Lehet, hogy tényleg csak "download" master.
-
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Az IP-címed publikus?
MaCS
-
kpityu2
addikt
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Ezeket végigpróbáltad? [link]
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok! Download Mastert használnám. Megy a letöltés, de a feltöltés nem. A routeret hogy kell beállítani hogy működjön a feltöltés is. Asus rt-ax1800u.
Köszönöm
-
cyber86
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Jelenleg most a pcm össze van kötve az ac86u-val az alsó szinten csak ide már a 2,4 wifi eléggé gyengén jut el és szeretnék ide lentre wifit csinálni és jelenleg úgy csináltam, hogy repeaterként elhelyeztem lent az n18u-t és aránylag jól kommunikálnák de agyaltam rajta, hogy a pchez húzott kábelre kéne kötnöm ap módba de nem tudom, hogy veszítek-e pcn teljesítményt.
-
válasz
cyber86
üzenetére
Mármint hol mérve? A routert nem fogja vissza a gyengébb AP, de maga az AP nyilván szűk keresztmetszet lesz a saját vonalán, amint azt Te is tudod.
Ilyenkor a broadcast forgalom szokott kérdéseket felvetni, de nem igazán tűnik a gyakorlatban számottevő problémának.
MaCS
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha az AC86U után kötök be egy Rt-N18U-t ap módba akkor érezhető teljesítmény csökkenés? Letöltési sebesség vagy ping?
szerk: 2000/1000-es net tudom az ac86u se tudja a 2000-et.
-
osonte
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Nem tudom, hogy azóta változott -e, de eddig többen írtuk, hogy nem megy az automatikus frissítés. Végigmegy mintha megcsinálná, de ugyanaz a firmware verzió marad, mint frissítés előtt. Ami gyárilag rajta van az pedig jó régi és igen instabil a router vele.
A megoldás, hogy az Asus oldaláról letöltöd a fájlt és manuálisan frissíted a routert (betallózod a fájlt). Utána ellenőrizd a verziószámot.
-
osonte
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Ezért: [link] . Félre is vannak tájékoztatva az emberek, mert már szerintem V1 nincs boltban/nagykerben, vagyis nem lehet venni újonnan. Az oldal pedig 3 magos processzort ír fixen, pedig 4 magost kap aki most vásárol. A tápot legalább be tudták írni a V1 / V2 tápját helyesen. Nem tervezi az Asus supportja javítani az oldalt, ezt írták...
Bezzeg a TUF-AX3000-nek tudtak V2 oldalt csinálni: [link] . Nem olyan nehéz ez.
-
MZsoltee
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Meglepő, főleg, hogy másik soc van benne...
-
szaboi6512
őstag
-
MZsoltee
veterán
A ASUS RT-AX53U kifutó terméknek tűnik. Helyette a ASUS RT-AX1800U-t látom. Jól gondolom, hogy egy átnevezésen kívül nincs klülönbség a két termék között?
-
TOZ
addikt
-
kpityu2
addikt
-
TOZ
addikt
válasz
Cyberfaust
üzenetére
Ez. Igen. Hogy rohadjon meg, hogy ez nekem a ac65p-ben miert nincs?!
-
TOZ
addikt
válasz
Cyberfaust
üzenetére
Köszi. Hajlok erre, nincs kedvem fúrni, kabelezni.
-
TOZ
addikt
válasz
Cyberfaust
üzenetére
Nem sima wds-re gondolok, hanem ami rendesen wpa2-vel védhető.
65p sem tud aimesh-t
-
Sziasztok!
Az megoldható, hogy a vendég wifi időben úgy legyen korlátozott, hogy pl. reggel 7-től este 9-ig legyen bekapcsolva?
Köszönöm.
-
TOZ
addikt
Melyik a legolcsobb legalabb AC router, ami tudja a media bridge funkciot?
(en ökör azt hittem az ac65p tud ilyet, nem neztem utana... 8-/) -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Szerintem igen. Ugyanaz a fw megy rá, mint az AX86U-ra gyárilag is, gondolom, akkor Merlinből is ugyanaz felmegy rá.
Itt benne van a listában: [link]
-
Semin
őstag
Jelenleg melyik AX típus a BB 60k környékén?
Ami kellene:
- DLNA stream (1080p)
- Letöltő kliens (torrent)
- Merlin FWKöszi előre is!
-
fulton
addikt
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
ezt meg fogom nézni ha otthon leszek, sajna most nem vagyok. És át van dugva ideiglenesen a routerre mind két eszköz. (ha jól értem, ott látni fogom ha a kábel-el van baj, igaz?)
Ha pedig mind két eszköz azt írja, 10M akkor a switch és a router közti kábel nem jó igaz? -
fulton
addikt
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Ezt nem értem, bocsi ha kicsit járatlan vagyok, mire gondolsz, a kábelre?
A nas és a PC kábelen keresztül van kötve a Switch-re, a switch pedig szintén ugye kábelen keresztül az Asus routerre. Ilyenkor van az hogy nincs sebesség a két eszköz közt.
Ha vissza kötöm az asus routerre közvetlenül a két eszköztr, akkor van ismét 50-60Mb sebességem.
(a lényeg hogy nincs hely, ezért kell a switch) -
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudja valaki mi lehet az oka annak hogy az Asus routeremhez csatlakoztatott Asus 1051 Switch -re : kötött NAS és asztali PC közt miért csak 1.5Mb a max átviteli sebesség?
Mind két eszköz kábelen keresztül csatlakozik a switch-hez. De érdekes, mert ha a Switch ből kihúzom a nas-t és az asztali PC-t, majd átdugom közvetlenül a routerbe, akkor meg visszanyerem a sebességet és 50-60MB al másol a PC a nas-ra.
Mi lehet a baj? a kábel nem jó, amivel a switch a routerhez kapcsolódik? -
gippazoid
őstag
Sziasztok!
AiCloud-dal töröltem sok filmet a router HDD-ről. Hely semmi nem szabadult fel! A filmek nincsenek ott Linux-on nézve sem. De akkor hol a felszabadult hely?
A recycle.bin könyvtárban sincs elvileg semmi du -ms szerint de oda valamiért nem enged cd-vel belépni a .BIN kiterjesztésre hivatkozva így ellenőrizni nem tudom.
-
mcbb
csendes tag
-
mcbb
csendes tag
válasz
nrg_52
üzenetére
Szia, köszönöm a segítséged, ennyit megér a próba.
Igazából már nem használtam az AC56u-t, volt helyette egy Syno RT1900Ac, csak sajnos az tönkrement, garancián túl pedig akit ajánlottak a Neon Kft-ben sem tudta megoldani.
Ezért vettem az AX86s-t, ami tökéletes, csak felcsillant a szemem, hogy AImesht fel tudnám rakni az 56u-ra, így a másik szinten lévő NAS-t megpróbáltam volna kábel nélkül átvezetni.
Így egy életem egy halálom, megnéztem sikerül-e, hát nem
Szakit erre már nem fizetnék, Synora is kifizettem úgymond feleslegesen. Jelerősségben amúgy brutál különbség van a két Asus között, talán mashbe (wireless) elég lenne. -
mcbb
csendes tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Igen, végig ment mindenen, aztán az utolsó nvram frissítést már nem tudta megcsinálni, azóta kuka szegény
-
kpityu2
addikt
válasz
orgadam
üzenetére
Ha mesh módban vagy és nincs vezetékes backhaul, akkor az egyszem wifi csatornán egyszer fogadja az adatot a rádió, majd újra kisugározza. Mivel a fogadáshoz ugyanannyi idő kell mint a kisugárzáshoz, ezért az idő felében adatot fogad, a másik felében sugároz. 50%-os kitöltési tényezővel tudja továbbítani az adatot, tehát feleződik a sávszélesség. Kivéve ha meg tudod oldani, hogy mondjuk az 5G működjön backhaulként és a 2.4G adatsávként.
Ha vezetékes backhaul van akkor felszabadul a wifi jel fogadására szánt idő, tehát 100%-os sávszélességgel tud dolgozni. Ilyenkor kvázi sima AP-ként működne, csak ugye ott vannak a mesh szolgáltatás egyéb dolgai, pl. hogy figyelje a barangoló eszközöket, meg összedolgozzon a fő routerrel ugyanazon a csatornán és SSID-n.Ha Media Bridge módban van, akkor megint nincs sávszélesség feleződés, mert akkor azt mondod a routernek, hogy annyi a dolga, hogy a wifin vett adatot továbbítsa vezetéken a tévének. Magyarán egy sima vevőt csinálsz belőle, nincs mesh.
Az IPTV sávszélesség igénye miatt szerintem nem fog mesh hálózaton normálisan működni. Én rátennék a tévére egy sima wifi vevőt, a routerre meg egy külön AP-t a LAN-ra ami dedikált csatornán tudja tolni a tévére az adatot. A mobiloknak meg ott a mesh a saját csatornáján.
-
nrg_52
addikt
En jartam ugy vele, hogy folyamatosan rebootolt, kinabol kellett hozza parszaz hufert cuccot rendelni, ttl serial usb adapter volt talan a neve, azzal sikerult helyretenni az agyat, snb forumon talaltak alapjan, innen a 29-es posttol erdekes: link Talad rajtad is segithet.
Szerk: Kozben visszaneztem a 34 es a 37-es hsz-ek erdekesek.
-
Nem ismerem a típusok túl nagy részét, de amint írtam, akár működhet is a nem megfeleződő sávszélességű átvitel, ha a gerinc és a node-kliens kapcsolat más rádiót használ. A sima dual band erre pont elég.
Pár éve még nem elvadult árú repatert is láttam ezzel a lehetőséggel.
MaCS
-
TOZ
addikt
válasz
orgadam
üzenetére
Elmondtuk mar sokan sokfele keppen.
Mesh eseteben (dualband mellett) a bejovo es kimeno forgalom is a wifin megy, ennel fogva nem fog a teljes sebesseged mukodni.
Bridge mod mellett az eszkoz a wifijet a csak a kabel "helyettesitesre" hasznalja, megfeleloen "eros" eszkoz eseten egy ilyen bridge modban levo eszkoz es az arra dugott kabel kozel 100%-os sebesseget is produlkalhat - bridge modban nem is fog wifit szorni az eszkoz, csak kabelen adja ki magabol az "internetet".
Az IPTV beallitasokhoz pedig szinten volt egy rakat komment, amit ujra is linkeltek/linkeltunk. -
válasz
orgadam
üzenetére
Ha nincs dedikált back haul csatorna (akár wifin, akár dróton).
A mesh eszközök csatlakoznak egymáshoz. Ez típus- és helyzetfüggő. Ha 5 GHz-es a kapcsolat, de a felhasználó az adott node-hoz 2,4 GHz-en csatlakozik (mert a kliense mondjuk azt tudja), akkor elvben nincs is sebességfelezés, hiszen az eszköz átfolyatja az adatokat a két rádiója között. Így a szűk keresztmetszet a lassabb wifikapcsolat lesz.
Azt, hogy az egyes gyártók egyes típusai mennyire okosan menedzselik ezt, nem tudom.
Ha a back haul ugyanazt a rádiót használja, mint a node-kliens kapcsolat, akkor jön be a jelismétlőkre jellemző felezés, hiszen egy szerencsétlen rádió egyszerre csak egy dolgot csinál, még ha azt nagyon rövid szakaszokban is csinálja.
A wifis cuccok névleges sávszélessége meg jó esetben is egy tájékoztató jellegű adat, amelyet a gyakorlatban kevesen látnak viszont. Ez az összes, egyszerre működő rádiós egység összeadott kapcsolati sebessége, tehát az a sebesség, ami zéró rádióátviteli veszteség nélkül, bruttó adatforgalommal (nyers bitszám) lenne mérhető. Igaz érték, de tudni kell kezelni.
MaCS
-
totron
addikt
Mobilstick, mobilnet: átereszthető-e NAT-olatlanul a bitdelej?
-
mcbb
csendes tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Nem ac58u hanem ac68u, sokaknak sikerült már, ez alapján:
https://www.snbforums.com/threads/aimesh-on-rt-ac56u.55732/
Szerintem valahol ott mehetett el, hogy rossz lehet a módosított new_cfe.bin megírása.
Sajnos amiket írsz, azokon túl vagyok, semmire sem reagál. -
válasz
orgadam
üzenetére
"Újabb fordulat ebben az AiMesh kálváriában.
Azt ugyan elfogadtam, hogy ennek a technológiának köszönhetően feleződik a sávszélesség,"Így is lehet fogalmazni, de nem korrekt. Maga a mesh technológia nem felez meg semmit. A sávszélesség az olcsó, kevesebb rádiót használó eszközök esetén feleződik meg, józan paraszti ésszel átláthatóan triviális okból. Amint azt a többiek már kifejtették.
Csak a pontosság kedvéért.
MaCS
-
-
blakey
titán
válasz
orgadam
üzenetére
Ezt a felezős dolgot remélem nem érted félre, mert a Wifi által biztosított sávszélesség feleződik, tehát ha van egy AX-es routered ami 5GHz-en 4804Mbps-re képes és az csatlakozik egy másik hasonló képességű roterhez, akkor az 1000-es neted nem fog felezodni, simán belefér a 2402Mbps-be, természetesen mindez Wifin, kábelen semmi nem feleződik. Tehát a Meshnek van értelme csak megfelelő eszközökkel kell kiépíteni.
-
orgadam
tag
Újabb fordulat ebben az AiMesh kálváriában.
Azt ugyan elfogadtam, hogy ennek a technológiának köszönhetően feleződik a sávszélesség, de sajnos az iptv-nél a hd adások egyáltalán nem mennek, leállnak, szakadoznak... Rádásul, amikor hd adás menne, a Telekom wifije behal és rácsatlakozott eszközök leszakadnak... Valakinek valamilyen ötlet, hogy miért nincs jól beállítva a mesh? Kábel gond? -
szaboi6512
őstag
Az az ötlet honnan jött hogy a AC58U fw jó lesz az AC56U routerre?
Az NVRAM törlése gombnyomással
Kapcsolja ki a készüléket
Tartsa nyomva a WPS gombot.
A WPS gomb nyomva tartása mellett csatlakoztassa a tápkábelt az RT-AC56U) bekapcsolásához.
Tartsa lenyomva a WPS gombot 30 másodpercig, mielőtt elengedi. A routernek újra kell indulnia.
Gratulálunk. Az NVRAM törlődött
WPS nyomva es úgy is marad, majd bekapcsolas, amint villognak a LED-ek a WPS-t elengedheted.Recovery: A reset gomb nyomva tartása mellett bekapcsolod, így mennie kell, légy kitartó, mennie kell!
-
mcbb
csendes tag
Sziasztok! Az AX86S mellé be akartam állítani a régi AC56U-t meshbe, ezért feltelepítettem rá a az AC68U firmware-ét. Úgy néz ki ettől teljesen meghalt a router.
A probléma, hogy nem tudom recovery-be tenni, nem kezd el már lassan villogni, hogy ilyen módban van, nem tudok NVRAM-ot se frissíteni a WPS gomb lenyomásával. Nem érem el sehogy a routert, sem ethernet kábellel se wifin-n. Csak a power LED világít, semmire sem reagál.
Járt már valaki így? Hogy tudnám restore-olni a routert, mi mehetett félre? -
woodworm
veterán
Jó sok hozzászólás született a témában, sokat nem akarok hozzáfűzni.
Valakinek volt itt vagy valamelyik topikban gondja aimesh node beállításaival. Nem a node webui-t kell keresni, hanem router aimesh menüjében lehet konfigolni a node-okoat. Így lehet beállítani azt is, hogy melyik csatlakozást preferálja. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és mégis alacsony a másolási sebesség így

Gubek-Einste