- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProNoob
tag
Sziasztok!
Otthonra melyik a legolcsóbb Asus aimesh router, amit érdemes megvenni?
Otthoni wifi hálózathoz kell. Lenne rajta több készülék is: pl. tv, mobilok, wifis kültéri kamerák)
Köszönöm! -
h-yle
addikt
Help me, mielőtt felvágom az ereim!
Adott egy Kaon CG3000 telekom GW, ami bridge módban fut, és egy Asus AX58U router amin a 386.4 (legújabb stabil) merlinwrt van. Minden szuperül ment, de volt egy 2 napos telekom szolgáltatáskiesés. Mióta helyreállt a szolgáltatás, a AX58 router nem kap IP-t.
Minden eszköz újra volt indítva többször.
Kábel müxik.
WLAN-on van internet CG3000-re csatlakozva, amíg nem volt bridge módra állítva kábelen is volt.
CG3000 látja hogy LAN1-en van eszköz, forgalmat is reportál
AX58u se static IP módban, se automatic-ban nem kap IP-t.
AX58u-t többször próbáltam factory resetelni változó sikerrel, asszem most sikerült, de még mindig vannak benne olyan adatok amiknek nem kéne a configban szerepelnie FR után (pl, statikus WAN IP, DNS server IP-k)
És a routeren keresztül elérem a GW admin oldalát, tehát clearly van kapcsolat a két eszköz közöttA kérdésem, hogy wtf went wrong? és hogy mi a pittyempátyot csináljak, hogy kapjon IP-t a router? telekom oldalról ELVILEG minden ok.
-
gabo01
őstag
válasz
Gubek-Einste #14195 üzenetére
Szuper.
Nincs ötleted miért nem megy a port forward? -
-
Raiden_
tag
válasz
gabo01 #14190 üzenetére
Nem írom le mi az a NAT, olvass utána és ellenőrizd le az IP címed (ami látszik kifelé)
és azt ami a Router WAN felületén látsz, ha a kettő nem egyforma/egyezik akkor
nagy valószínűséggel NAT mögött vagy, ezért nem tudsz portot nyitni és kintről elérni
az eszközt. A szolgáltatódtól (pl. 4iG/Digi) kérhetsz a publikus IP címet ami nem ugyanaz,
mint a fix IP (üzleti) cím, ennek is olvass utána. -
SeatZola
őstag
válasz
Alex91 #14080 üzenetére
Köszi! Ez jó.
De közben rájöttem, hogy nem a torrentezés a lényeges számomra, hanem az, hogy egy külső HDD-t a routerre csatlakoztatva a rajta tárolt filmeket elérjem az okos tv-n. A tv-k wifin csatlakoznak a hálózatra.
Csak a médiaszervez résznél kell valamit beállítanom?
-
Dr.NX
addikt
válasz
tibcsi0407 #14184 üzenetére
Ugyanaz, mint eggyel feljebb:
nincs még rá stable release.
https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin.ng/wiki/Supported-Devices
https://sourceforge.net/projects/asuswrt-merlin/files/ -
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
Van egy MESH hálózatom, 2 darab AX-86S és egy AX-58U van benne. A Merlin Firmware-t az alárendelt routerekre fel tudtam tenni, de a fő router (AX-86S) folyamatosan frissítési hibát dob és újraindul.
Van valami korlátozó tényező, hogy mesh esetén a fő routerre nem engedi feltenni valamilyen oknál fogva a firmware-t? A gyárit simán lefrissíti, ha van frissítés. -
woodworm
veterán
Valaki korábban linkelte, hogy készül rá egy Merlin fork.
-
Dr.NX
addikt
válasz
dredjudge84 #14181 üzenetére
Ugyanaz a SoC, mint az AX82U-ban:
Broadcom BCM6750 SoC (1.5 GHz, 3 cores)
Nincs rá custom fw, Merlin se. -
dredjudge84
őstag
válasz
Gubek-Einste #14180 üzenetére
Nem rossz! Sőt, határozottan jó. Ez új cucc? Mert sehol nem találok róla infót, hogy milyen proci van benne, van e rá 3rd Party fw stb.
-
válasz
dredjudge84 #14178 üzenetére
TUF-AX5400 megfelelő lehet.
A wifi pedig környezet függő. -
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Jelenleg használok egy Asus ax56u routert (v1} aminek sajnos elég gyenge a wifije, így szeretném cserélni valami jobbra. Ami elvaras hogy márkán belül maradnék, viszont erősebb legyen a wifije, és haedveresen se legyen nagyon lemaradva ettől a típustól. Mit tudnátok ajánlani?
-
blakey
titán
-
Bacusuz
őstag
tegnap aláírtuk a szerződést Digi ftth-ra
Eddig ugye fttb pppoe volt, jól gondolom, hogy ha megjön a drága ont és átkérem bridge módba akkor át kell kapcsolnaom az üzemmódot AiMesh router AP módban-ra? -
bigdady
nagyúr
válasz
Bacusuz #14174 üzenetére
Egyből a varázsló jelenik meg a felületre be sem tudtam lépni, és igen szoftveresen nem ikszeltem az inicializált gyárit simát csak. Két reset után is ez volt, szóval nem ez volt a baj, nem volt jó úgy sem.
Most viszont beállítottam vezetékesnek az ac66-ot lanon (ac66u wan, blue cave: lan) az ment, és mikor már a mesh tagja volt nyomtam még egy keresést miután lehúztam a lan-t róla és most van egy vezeték nélküli ac66U-m átált arra vezetékesről ls eszköz is csatlakozott már rá, szóval asus bekaphatja
. Köszi mindenkinek de végre sikerült meghackelnem asust
-
Bacusuz
őstag
válasz
bigdady #14173 üzenetére
én a hétvégén frissítettem a 2db 66u b1-em merlinre.
Annyit szívtam vele mire megtalálta, az volt a baj, hogy nem állítottam rendesen alaphelyzetbe a nodeot. Be volt pipálva a gyári alapbeállításnál a fül:"Inicializálja a beállításokat, majd törölje az AiProtection, a Traffic Analyzer (Forgalomelemző) és a webes előzmények adatnaplóit."
ezt kiszedtem és egyből jó lett, beállt gyárira.
szóval amikor a nodenak szánt routert megkeresed közvetlenül akkor az alap kezdő beállítás menü jelenik meg?közben látom megoldódott félig
-
gahor72
aktív tag
Süni nem szép, de a kék karika igen. Hát igen, mi tervezünk zasszony dönt.
-
gahor72
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
bigdady #14166 üzenetére
Egyik 384-es, másik 386-os firmware, nem a hónapok számítanak, hanem a verziók. Már akkor is necces eszköz volt, amikor vetted a Cave-t, nem egy olyan termék, ami rendszeresen megkapja a legújabb fw-ket, ellenben az AC66U_B1-gyel.
Az AC66U_B1-en az utolsó 384-es firmware 2019-es, azért az régi, tehát azon alapul a Cave FW-je, így mindjárt nem 7 hónap a két fw között, 2 "fw verzió" a különbség. -
blakey
titán
válasz
bigdady #14164 üzenetére
A Blue Cave utolsó firmware-je: 3.0.0.4.384.46630, az AC66U_B1-é meg 3.0.0.4.386.46065, ez nagy eltérésnek számít, utóbbi mai napig kap firmware-eket, előbbi meg néha, úh. szerintem ez a probléma, a két firmware-ben lévő AiMesh nem kompatibilis egymással. Blue Cave helyett vegyél egy olyan routert ami gyakrabban kap frissítést, esetleg még egy AC66U_B1-et.
-
válasz
enginev3.0 #14162 üzenetére
Környezet függő, hogy hol mi az optimális.
-
enginev3.0
félisten
Valaki tud küldeni a "legjobb" wifi beállításról általános, és professzionális fülről?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #14160 üzenetére
Ok.
App sem viszi egyébként:
[kép] -
bigdady
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #14154 üzenetére
Az alapbeállításon van. Frissítettem a szoftvert és nyomtam egy resetet és itt van 2 méterre bekapcsolva áram alatt. Nincs lanon összekötve és WAN is üres természetesen. De a lenti hibaüzenet jön
-
bigdady
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #14152 üzenetére
Nem fő routert akarok cserélni csak hozzáadni a rendszerhez egy újat.
Vagy újon kéne keresni a főt? nem a fő routeren az újat? Ja de azt is próbáltam átirányít a fő routerre -
bigdady
nagyúr
válasz
Alex91 #14121 üzenetére
Frissítettem az ac66u fw-t, és azt mondtam neki csomopont lesz, majd hiába lépek be a fő asus cave routerbe nem sikerül hozzáadnia (látja), de mindig hibaüzenet hogy nem sikerült hozzáadni mert más is hozzá akarja adni vagy frissítették vagy alaphelyzetbe állították az ac66-ot szerinte, sablon szöveg.
Nem csak annyi lenne a lényeg hogy 3 méteren belül áram alatt legyen az ac66u és a fő asusban meg hozzáadás mesh csomópont és megtalálja öröm boldogság?
[kép] -
bigdady
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #14148 üzenetére
Ez volt. Köszi
-
bigdady
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #14146 üzenetére
Látja a samba- megosztott syno nas-omat a win 10, be van. Vagy samba1 az más? hol is?
-
bigdady
nagyúr
Hali
Rákötöttem egy usb3-as külső hdd-t az usb 3 portra a routeren, de nem látom, mit kéne beállítani? Mert router látja, formázva is van, samba megosztás alatt engedélyezve van a megosztás (médiaszerver is upnp-n egyébként), de win10 hálózat nem látja csak a médiaeszközként amire a router honlapja jön be, sambaként nem. Mit kéne bellítani még? Samba megosztás alatt látom milyen mappák vannak megosztva a routerben, de a legbelső mappára nem tudok jogot adni r/w-re mert nem él a jelölő rubrika.
-
válasz
blakey #14143 üzenetére
Szünetmentesen van a router, anélkül is próbáltam. Teljesen ad-hoc jellegű a reboot. Valamikor elmegy 8 napot, valamikor csak kettőt. Logból semmi nem derült ki.
Nem hiszem, hogy a villamos hálózattal lenne probléma. Egyrészt a szünetmentes áthidalja az ingadozásokat, másrészt ha gond lenne a hálózattal, akkor más eszközökkel is tapasztalhatnák anomáliákat.
Nem tudom semmilyen tevékenységhez kapcsolni a dolgot.
Nagyon sok időt elb@sztam már vele, már kicsit belefásultam... -
blakey
titán
Nálad gyakorlatilag az összes router újraindult, nem a routerekkel van a gond, mert ez már több, mint furcsa. A helyedben elvinném egy másik helyre, másik nettel is kipróbálnám, illetve még megnézném, hogy a villanyhálózat nem okozhat-e problémát, esetleg nincs UPS vagy valami, ami hatással lehet rá? Nem feltétlenül a netre kéne gondolni. Nincs-e nálad túl nagy feszültségingadozás, ami pont a routert vagy azt a csatlakozót érinti? Ezek csak a hangos gondolkodás "betűkre formázott alakja".
-
Bacusuz
őstag
-
mikoljan
tag
válasz
norbertoth #14137 üzenetére
Inkább az AX55-öt az AiMesh miatt és a plusz 1 Lan port miatt, ha szükség van rá.
-
norbertoth
senior tag
Köszönöm szépen!
-
Dr.NX
addikt
válasz
norbertoth #14135 üzenetére
Igen, van.
AX53U és AX55 -
norbertoth
senior tag
Egyik haverom az asus ac routert szeretné lecserélni ax szabványra, de egy vagyont sem szeretne fizetni érte, olyan 7 eszközt kellene kezelnie. Olyan 25k körül van pl asus ax router ami kezeli a gigabitet és wifin át is viszi? Max 30k-ért?
köszi a segítséget! -
ddsteel
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #14133 üzenetére
Persze, tökéletesen ment az egyébként sos sebből vérző Vodafone nettel és most már a digivel is sikeres volt a próbanyomi.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #14130 üzenetére
Köszi, ne foglalkozz vele már, működik.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #14127 üzenetére
CANON TR4550 ahogy azt a legelső hozzászólásban is írtam. De most végre sikerült megoldanom azzal, hogy a canon oldaláról közvetlenül online indítottam a telepítést. Furamód ehhez nem találtam online telepítőt csak egy kicsit más típushoz. Az OSXen már látja, most jön a windows. Egyelőre köszi mindenkinek a segítséget!
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14124 üzenetére
Pontosan, semmi extra. Egyelőre olvasgatok... Meglátjuk, mire jutok. Egyelőre az a LAN kábel csatlakozó nem is jó hozzá, amivel pl a router-modem össze van kötve, ilyen kábelből van itthon egy csomó, de a nyomtatóba valami keskenyebb csatlakozó megy. Azt hittem, egyfajta ilyen csatlakozó van.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #14124 üzenetére
köszi, hajnal volt még rossz embernek válaszoltam.
-
válasz
Kicsirics77 #14123 üzenetére
Ne keverd őt össze, ő csak egy nyomtatót szeretne a hálózatra kötni, semmi mesh.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14119 üzenetére
Kösz kipróbálom.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Adott a fő router asus blue cave. Most vettem egy ac66u-t hogy a kert végében is legyen erős 5ghz wi-fi jel. Hogy kell beállítani az új routert? Vagy csak “Hozzáférési pont (AP) mód / AiMesh router AP módba” kapcsolva ac66u-t egyből megtalálja blue cave-et?
Vagy blue caveben is át kell állítani előbb valamit? Most “Vezeték nélküli router mód / AiMesh router módban” van.
Ui: lanon nem lehetséges az összekötésük
-
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14117 üzenetére
Köszi, ez egy fontos infó volt, legalább ezzel nem szenvedek. Viszont akkor nem tudom, mit tudnék még kipróbálni.
-
-
-
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14108 üzenetére
A videó szerint USBn keresztül, utána ott nála volt ilyen menüpont, nálam nem. A videó szerint ha ezt beállítom, utána bárhonnan elérhető wifin a printer. De nálam nincs olyan menüpont.
Szerk: ha UTPvel kötöm, utána lesz wifin nyomtatóm? Merthogy az a cél... -
-
Tomdriver
őstag
válasz
Kicsirics77 #14101 üzenetére
ja igen, köszönöm!
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Alex91 #14105 üzenetére
ok, 10re beállítottam. A fura az, hogy a printeert összekötöttem a routerel a videó szerint és nem jelenik meg nálam az a menüpont, ami a videóban van (network printer server). Pedig 2 kábellel is kipróbáltam. Sőt, PCvel is összekötöttem, úgy sem látszik.Most már olyan, mintha rossz lenne a nyomtató..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest