- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
Aktív témák
-
törölt tag
hi.
a beépített mikrofon egyelőre nem műkszik, tudtok rá valami megoldást ? (elméletileg jók a beállítások) (ja, és a külső mikrofon simán megy....)
thx -
Magi
tag
Szia!
Én sulinetben vettem összesen 224k -ért, de abban benne volt plusz 512MB memória.
Így most nagyon szakít a gép.
A géphez adtak egy egészen alap táskát és egy egeret, de a célnak mind a kettő megfelel.
Win nem volt hozzá, de az nekem nem is volt fontos.
A proci frekijét lehet változtatni különböző értékek között (400-800-1200-1600 MHz), ha a gép High performance állásban van, akkor nekem mindenféle munkával, meg filmnézéssel stb, úgy 3-3,5 órát bír ki.
A műnyagok egészen jó minőségűek, összehasonlítva egy hasoló árkategóriás Fujitsuval, vagy Acerral.
Ja és persze nem szabad elfeledni, hogy van rá 2 év gar, amit még plusz 2 évvel kilehet bővíteni 20k ellenében. (Szerintem ez is árulkodik a minőségről)
Így én csak ajánlani tudom mindenkinek.
[Szerkesztve] -
Magi
tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS A6R B002 típusú laptopot!
Nagyon megvagyok vele elégedve, amire ln használom arra tökéletes.
De sajna támadt vele egy kis gondom
Van benne egy beépített kártyaolvasó (Ricoh), elvileg olvassa az MMC kártyát, de ezt nálam nem igazán bizonyította be.
Ahogy berakom a kártyát, nem csinál semmit, nem ismeri fel, nem olvassa be.
Először arra gondoltam, hogy elfelejtettem feltelepíteni a driverét, de nem azzal van a gond.
Sajna nem tudom, hogy mi lehet vele!
Remélem tud nekem valaki segíteni ebben!
Előre is köszönöm! -
Almos
aktív tag
Meglepődve láttam néhány perce az alsó tálca-ikonok között:
-
Accidie
csendes tag
sziasztok a6ja tipusu notim van, erdeklodni szeretnek, hogy ebben ilyen hypermemorys vid kartya van elvileg, x1600, amihez elvileg lehet adni meg memoriat a rendszermemoriabol, nha az a kerdes hogy ezt hol lehet megoldani?
vagy en ertettem felre a hypermemory jelenteset?
-
törölt tag
Halihó,
most tettem szert egy A6VM-Q007-re.
Eddig még nem volt időm nagyon próbálgatni, remélem jó lesz.
/Ez a második notim (eddig R30 volt). Az Ibm R sorozata és HP nx6125 között hezitáltam, aztán végül ez lett egy kedvező vételi lehetőség okán./
Lényeg: aki ilyet szeretne venni, az nyugodtan írjon, 1-2 hét és be tudok számolni az első tapasztalatokról. -
SunBreeze
aktív tag
köcce
-
cornfake
aktív tag
Sziasztok
van vkinek A6JC Q007 notija?mennyire melegszik?akksi meddig birja,pl jatek es nem jatek mellett? -
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
ponti_ak #2680 üzenetére
nekem a6u 5040 van.
megvettem vagy februárban vagy mikor. nem nagyon tesztelgettem csak feldobtam rá az ikszpét és kész kikapcsoltam. aztán rá 5 nap múlva elkezdett recsegni a hangja zene hallgatás közben. fú de kiborultam, hogy lehet ez hogy mindenhogy recseg. új drivert tettem fel, úgy is recsegett. újraindítottam majd fél úra múlva megint elkezdte. banyek
jó.. tuti szervíz lesz ezt már akkor megmondtam csak nagyon szükségem van rá, és ha nem kapok ideiglenes gépet akkor... :S
másik: nekem is volt kékhalál, és a vga miatt... fúúú nem is tom megszámolni hányszor.. pff
elején minden nap... kezdtem kiborulni. volt hgoy csak a asus cd-n lévő képernyőkímélőtől. volt hogy filmtől. ahh...
feltettem egy amit találtam az asus.com-on azóta ha 1x csinálta.
feltettem még valami mac os style-t vagy mit, jól belassult, procit is lefogta, és többször jött a kék halál... :S most egy hete leszedtem mert már be sem tudott jelentkezni a fiókomban...
úgyan úgy recseg még mindig, de már a zenénél nem nagyon, és rájöttem ha lehajtom a monitort, vagy ha fekete képernyőkímélő jön be, vagy EZ NAGYON FURCSA pl a winplayert 10-est elindítom akkor nem recseg. winampba hallgatom amúgy.
minden film recseg a kezdeténél fogva... nagyon gáz
jah és a monitoron hatalmas nagy pixelhibák vannak. kb vagy 20 ...
úgyhogy azt is sztem cserélni fogják. pff...
egy pozitívum: a dvdíró megy... ppfffffffff -
ponti_ak
addikt
-
jani0625
aktív tag
válasz
ponti_ak #2680 üzenetére
és mi van akkor ha már kis pöttyök van a kijelzőn amihez nem elég a pamut rongy? mert egy hónaposan még nekem sem voltak ilyenek
a felhasználóváltással nekem semmi gondom pedig majdnem ugyanaz a konfig, sztem ez winfos hiba.
a gép felületére valóban kell vigyázni mert könnyen karcolódik,nekem ott ahol a karláncom van gépelésnél...
ez a hátránya az igényes kinézetnek szvsz
a tsst az egy kalap fos.
videókártyánál eredeti driver van? mert nekem eredetivel minden ok. -
ponti_ak
addikt
Más:
Eddigi negatív tapasztalataim a géppel (A6VA - Q0034) kapcsolatban:
- sajnos nagyon könnyen karcolódik a borítása! Az enyémnek - nincs még 1 hónapos sem -, de van már 1 mély, és több kisebb karc a tetején..Egyszer tettem le ''fejjel lefelé'' sima asztallapra (RAM-bővítéskor), és egy 6cm-es vályat lett az következménye..
Nem gondoltam, hogy ennyire kényes..
- a ''Felhasználóváltás'' parancsot nem bírja, fekete képernyő az eredmény eddig minden alkalommal, amikor próbáltam.. (2-szer). Ki kell jelentkezni az adott usernek, aztán a másiknak be... (Nem zavar annyira, és az is lehet, hogy az XP hibája - eredeti HOME van fent..)
- DVD írás (4x sebességgel): eddig 1szer próbáltam, 1db rontott (Ridata DVD - R 8x) lemez lett az eredmény..Illeve korábban írtam már, hogy volt, hogy enm olvasott be 1-2 DVD-t (de azokról kiderült, hogy rosszak voltak.. mármint a lemezek.
) Manufacturer: TSST Corp, szóval nem lepődtem meg annyira.. de érik a csere már.. május végén sztem beviszem, addig kell a gép..
- előfordult, hogy lefagyott. Szvsz a videokártya miatt, ugyanis atiglu2.dll hibával vészleállást hajtott végre - ''kék halál'' - , eleddig 3 alkalommal: 1szer Doom3 után, egyszer meg az ölembe volt sokáig a gép.. a harmadikra nem emlékszem. Lehet hogy túlmelegedés miatt?
A legutóbbi hibára örülnék, ha mondanátok 5leteket, esetleg, hogy mi miatt lehetett.
Thx.
ui: Sry ha kicsit hosszú lett, de ez minden, ami bajom van vele...]
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
-
jani0625
aktív tag
HI!
colour shine/glare type kijelzőt mival szabad tisztítani??
már ölig koszos, de nem tudom mivel csináljam, nem akarom hogy baja legyen. -
shteer
titán
válasz
(Kolombusz) #2641 üzenetére
gyááá!!
grat a cikkhez! láttam, 5-ös
épp ezért néztem be a topikba, mert ilyen gépet néztem ki magamnak. kösz!
1. az új játékok alatt mire céloztál? mert pl én csak colin 200-5tel játszom...
2. memóriabővítéssel lesz dual channel? (ez most leeht hogy hülyeség)
-
xedos
addikt
20000???? 13K körül van... néz körül a DEPO-n...
Szivacsos anyag, de vastag. A táska alján van eldugva az esővédő. Így ott kb 2cm vastag a védelem. Hátrafele szintén jó! Egyedül a noti 2db -táska teteje felé mutató- sarka van veszélyben 15.4''-os noti esetén.
A táska nem tud pofára esni! Csak a hátára... -
hzcs
senior tag
Van valakinek Dicota BacPac Jump táskája? Vagy valamilyen BacPac. Mi a véleménye róla?
-
hzcs
senior tag
válasz
jani0625 #2669 üzenetére
Csak annyit mondok, hogy elmennek a jó ..... ...... ........ .......!
Már harmadszor adtam le a gépet: első alkalom: állítólag cserélték, de nem vagyok benne biztos. Második alkalom: nem észleltünk hibát. Visszakaptam ugyanúgy. Elfutott a méreg, leadtam harmadszor. Telefonáltam nekik nem is egyszer, hogy még 1 TSST gagyi mocsadékot ne tegyenek bele. Meg is ígérték hogy megy bele a Matshita. Ma elhoztam...
Eredmény: firmware frissítés. Szerintem tanácsolni kéne nekik, hogy mossák meg a szart, hátha arany lesz belőle...
Komolyan mondom katasztrofális, hogy háromszor leadtam és mindháromszor tsst. Említésre se lenne méltó. Ja és legalább 1 órát vártam (MM), mert egy asztali gépnek 1 órán keresztül frissítették a biosát. Illetve így vitte el hogy negyed óra, bios frissítés. 1 óra múlva jött vissza hogy nem érhető el a szerver. NO COMMENT....
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
[link]
|
|
|
V -
csibexke
csendes tag
Nem venni akarok bele csak infot rola,tapasztalatot. Na meg az nem tuti hogy ezt a jó fajtát teszik bele. Az egy két hét az nekem sok mert a másik gépem behalt teljesen és ha ezt beviszem akkor semmim se lesz. Usb iró meg jó a másik géphez is a hordozás nálam a legkevesebb
Csak azért is kicseréltetem a szervizbe az irót. 200.000 ft os géphez ien ratyit adnak? Kicsit bosszantó. Ha valami hibabeütne most amihez cd kell akkor meg cseszhetem. Még jó hogy az adatokat usb s maxtor vinyon tartom. Ott biztonságba van
-
jani0625
aktív tag
válasz
csibexke #2667 üzenetére
én nem kockáztatnám meg a gari vesztést, főleg hogy ennek az írónak csak egy másikra cserélés segít, usb-s írón én is gondolkodtam, de nehézkes hordozni, a jók nem olcsók( mert a most metróban kapható lg se egy übercucc, a samsungot meg soha többet), és mivel a tapasztalatok azt mutatják hogy a matshita író az sokkal jobb,és elvileg ki is cserélik rá,mert volt már rá példa akkor inkább nem vennék külsőt.
típust extraktor tud mondani,neki már ilyen van.
szervíz az kb egy-két hét, nekem is ez gondom hogy ezt leszámítva király a gép és erre most nincs ennyi időm... -
csibexke
csendes tag
Ja a hiba ugyan az rw cdt nem törölt le teljesen. A végén lefagyott és semmi reakció s végül le se törölte
Most meg tök szar.
-
csibexke
csendes tag
Na erre rájöttem hogy gagyi,de szerviztöl tartok kicsit. Mi van ha megbuherálják nekem máshol is? Most pl akku vagy bármi. Na meg az adatok jelszó meg stb. Panasonic? Tipust tudsz mondani? Utánanéznék neten mit irnak róla. Szerinted ha hajlandóak azt beletenni amit én akarok akkor mennyi idö? Nem szeretném minden hetemet ott tölteni a szervizben
Iron kivül semmi baja a gépnek de vonzodom az usbs iró felé
-
jani0625
aktív tag
válasz
csibexke #2665 üzenetére
EZ AZ ÍRÓ EGY FOS
hidd el én is ezzel szenvedek.
nekem dvd-ket ront, már újraírhatót, meg tdk dvd-r -t is amiket eddig hibátlanul megírt, ja és a legújabb amikor egy cd rw-re írok egy kis fájlt akkor 7x %nál megáll a nero, pörög a cd, de minden megfagy majd 3 perc után reagál a ctrl+alt+del-re.
és az is durva hogy egy dvd írása ezzel az íróval az 1,86os PM procit 97-100%ban használja,ergo mást nem lehet ekkor vele csinálni!
olvass vissza, sok a gond ezzel az íróval, egy megoldás van,ha kicserélik és nem erre a típusra hanem matshitára(panasonic) mert az jó és az újabb szériákat már ezzel szerelték,de a szervízt is unszolni kell hogy erre cseréljék, ahogy itt olvastam én is.
de néhány hét múlva talán nekem is lesz időm rá hogy beadjam. -
csibexke
csendes tag
Helló minden kedves fórumozónak
Én is az Asusos notebookok táborához tartozom és van is egy problémám. Elromlott a cd irom. Látom ezzel a tipussal már volt itt probléma:
TSSTcorp CD/DVDW TS-L532A Szóval eccer csak megunta magát és a cdre nem reagált. A dvd tökéletesen müködik benneszépen gyorsan beolvassa de a cdt felsem ismeri. Se az xp lemezt se az asus lemezt. Semmi ami cd vagy ujrairos cd. Advd minden formáját kezeli.
Ilyenkor mi van? Szinte még semmire se használtam de már rossz
Más: Tök mindegy milyen irot teszek a gépbe ami notebookhoz való? Szóval bele fog illeszkedni? Köszi minden hozzászólást és segitséget. -
Csacsy
csendes tag
Sziasztok!
7végén büszke tulajdonosa lettem egy ASUS A6JC-007 -es notinak, ami hát mit ne mondjak álomszerűen szuperál, Doom3-at full grafkón úgy játszottam mintha csak filmet néznék, nagyon erős gép!
Tanácsokat kérnék viszont, hogy ilyenkor miket érdemes kipróbálni, letesztelni, hogy minden úgy műkszik ahogy kéne, mondom sztem videokarival no problem és már DVD-t is írtam, gond nélkül lefutott...
Szal még vmi tanács, hogy meggyőződjek arról, hogy semmi gyári hibája nincs!
Tapasztalatokat majd bővebben később írok, válaszokat előre is nagyon köszi
Üdv.: Csabi -
sghc_toma
senior tag
válasz
Accidie #2662 üzenetére
a legújabb mobility driver a Catalyst Mobility 6.4-es ([link]). Ez ugye papíron nem támogatja sen a kártyát, sem a gyártót.. Azért lehet,h megérne egy próbát. Mondjuk én mindig az omega drivert használtam, azzal nem szokott gond lenni. Nemtom, h támogatja-e az x1600-at, de a készítők szerint minden mobility-hez jó. ([link])
chivas: 3dmark pontszámok alapján x700 veri mindkettőt. persze technikailag nem tud annyit ( pl. nincs SM3.0 )
[Szerkesztve] -
Accidie
csendes tag
Meg egy kerdes, ami a laptopokban van videokartya, pl az enyem x1600 az milyen drivert hasznal? mert hivatalos ati honlapon nem talaltam hozza semmit
-
chivas
tag
sracok
nVIDIA GO7300 TurboCache 256MB (128MB saját) VRAM
vagy
nVIDIA GO7300, 128MB VRAM
vagy
ATI Mobility™ Radeon™ X700, 128MB VRAM
melyik erosebb jatekoknal melyik ad tobb fpst ?
elore isminden hozzaszolonak
-
Accidie
csendes tag
ohh nagyon szepen koszi a helpet, sose jottem volna ra magamtol
holnap megprobalok beszerezni egyet. -
Ijk
nagyúr
-
Accidie
csendes tag
thx a gyors helpet.
de most ez lehet hulyen fog hangzani, de hol van ilyen csatlakozo a notin?
[Szerkesztve] -
Accidie
csendes tag
Sziasztok, lenne egy kerdesem.
par napja van egy asus a6ja tipusu notebookom, es nem birok rajonni hogy lehet spdifen keresztul osszekotni erositovel.
ha valaki tudja a megoldast pls jelezze -
Pgeo
csendes tag
Van valakinek valamilyen infója arról, hogy hogyan lehet upgradelni a TSST író firmware-jét. Illetve ha valaki megtette már, akkor javult vele egyáltalán??
Utánanéztem a neten, és 1 magyar fórumon ezt javallották:
''532A-s irom volt nekem is még mielõtt idetévedtem sikerült Toshibára frissiteni azota kifogástalanul és jol funkcionál!!!
Egy a lényeg, kulfoldi honlapokon is fent van a módja hogy milyen programmal kell ezt elvégezni, a gyengébbeknek ideirom a nevét. WinVupL532A.exe a neve, amit pedig betölt az íróba az TU51.BIN !!! nem TR51!!! az nem jo hozzá!'' -
ponti_ak
addikt
válasz
jakobkacsa #2618 üzenetére
Még1x köszönöm a segítséget a RAM vásárláshoz
, ma vettem még egy modult a gyári Nanya mellé.
Egy finom kis 512 megás Corsair - Value Select (VS512SDS533D2) lett végülis. ''Csak'' 3 év gari van rá, de valamivel olcsóbb is volt mint a Kingston-ok, 13,5k szerintem korrekt ár érte.. Lett volna noname is 11,5ért de azt semmiképpen nem akartam a kevés - 1 év - gari miatt.
A boltban szépen lefutott a memtest86, és azóta is jól muzsikálnak eyütt 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) beállításokkal.
ui: nem reklám, de az alien-es fiúk jó arcok -
SunBreeze
aktív tag
válasz
jakobkacsa #2649 üzenetére
nem mondod komolyan
nemtok angolul
németül tok... de akkor nem kell semmit sem csinálni
magátol takarékoskodik... igaz? -
SunBreeze
aktív tag
válasz
jakobkacsa #2647 üzenetére
sempron proci hogy tud gazdálkodni?
-
jakobkacsa
senior tag
hi
a négy közül egyértelműen az A6U a nyerő
A9T-t ne is nézd, eléggé le van csupaszítva
A3H nem rossz, de...
A6U 5040 Sempron procija tud energiagazdálkodni (Celeron-M nem), 8 cellás akkuval jön, IrDA (infravörös) is van rajta, meg S-Video kimenet (A3H-n egyik sincs), integrált VGA-k között pedig nincs nagy különbség - egyesek szerint a SiS chipsetbe integrál VGA-nak szebb képe van (grafikusoktól hallottam), az meg, hogy csak 40GB-os HDD van benne... a DVD-író mellett nem számít
más különbség pedig nincs az A3H és az A6U között - csak az árban esetleg -
TIV
tag
Aki ért a különböző notebook alkatrészekhez, melyik vga aksi a jobb, stb...az kérem dobjon egy msn címet ide. THX.
-
TIV
tag
Üdvözletem!
Nem vagyok nagy laptop guru, viszont közeledik a ballagásom és a drága jó szülők elém tárták-e 4 laptopot választás céljából! Kérem a NOTEBOOK-ban járatos embereket írják le véleményüket, vagy írják meg a tivadar.@freemail.hu címre! FONTOS LENNE még a mai napon választ kapnom!
Te melyiket ajánlod a 4 közül és miért??? Mivel jobb mint a többi?
1: [link]
2: [link]
3: [link]
4: [link]
Előre is köszönöm a válaszokat!
TIVADAR -
TayRol
nagyúr
válasz
jakobkacsa #2642 üzenetére
Kár, pedig jó kis kártyának tűnt, azt hittem az a saját memóriája
Ami a nevet illeti, tényleg A6Vc! -
-
(Kolombusz)
veterán
ASUS teszt itt. Én irtam, kéretik értékelni!
[link] -
TayRol
nagyúr
Szevasztok!
Bocsi, hogy nem olvastam végig a topicot, csak megláttam ezt a gépet [link], s azt kérdezném, hogy ennek a videókarija mennyire komoly? Van egy A6Va-s gépem Gef6200-assal, annál jobb?
TayRol
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Eladó ASUSMyPal 620BT PDA 35000 HUF induló árral!!
-
SunBreeze
aktív tag
sztem az természetes kopás. nem hogy csak csillog, hanem szép sima is lett. nekem 1 hónap után meglátszott ez a fjata kopás, már 3 billentyűzetnél is régebben...
aki sokat használja ez van. de szeritnem ez nem zavaró.
MÁS
nekem is tsst-s íróm van és hgoy lehet hogy működik??
bár nem találtam hozzá drivert, az everestben direkt néztem és semmi. de addig nem akartam írni vele míg nics fent driver. volt már úgy hogy a pc-be is tsst-s író volt és kiírtam vele 4 dvd-t és nem olvasta be semmi csak a gépem utána feltettem a dirvert az everest segítségével sé normálisan működött...
de itt nem volt ...
keresgéltem a google-ban és találatam egy fúrumot asszem angol volt vagy németés írták hogy az én dvd íróm pont egy toshiba dvd-íróval egyezik meg és feltepítettem a driverjét, és tökéletes.
remélem ez így is marad
de még mindig recseg a hangjaaaaaaaa
de már csak vagy úgy naponta amikor előtte 1 nap kikapcsolás nélkül futott.. érdekes mert akkor nem recseg a hangja ha a képernyőkímélőm (ami 100%-on eszi a cput és fekete hátterű...) bekapcsol, vagy ha a wmp 10-est elindítom (de nem muszály benne filmet/zenét hallgatni), csak elidnítom; abbahagyja a recsegést.. elég fúrcsa nem gondoljátok? :S
[Szerkesztve] -
Miene
csendes tag
Sziasztok.
Nekem Asus A3L tipusu laptomom van.
A problemam az, hogy egyszer az ESC billentyum kiugrott a helyerol. Valahogy sikerult olyan benan megnyomnom, hogy kiugrojon. Elegge megijedtem, azt hittem kitort, de nem, vagyis nem tudom. Sikerult visszaoperalnom, de mas volt utana a puhasaga mint a tobbinek, eleg volt csak megerinteni es maris mukodesbe jott. Hagytam, orultem, hogy a helyen van, de kov. alkalomrol megint kijott. Csak egy muanyag kis gubacs van a gomb alatt semmi, mäs. Lenni kene ott egy kis rugonak is, ami visszanyomja a gombot lenyomas utan? Mert igy annyira érzékeny, hogy elég csak egy kicsit megérinteni és azonnal érzékeli, ami elég rossz, mivel a 0 pontosan alatta van, és ha nyomom a 0-at és kicsit megérintem az ESC-et akkor azonnal kilépek az adott ablakbol. pl. MSN
Van vmi tippetek hogy mit kezdjek vele?
Vissza lehet tenni szerintetek normalisan, hogy ne jöjjon le megegyszer, vagy eltortem benne vmit?
Más: Nekem fekete a billentyűzetem, és a sokat használt gombjaimom szépen látszik, hogy már használtak. A nem sokat használtak matt szinuek, feketék, a sokat használtak pedig csillognak, gondolom a kezem természetes zsirossága miatt. Van valami tippetek amivel szépen fel lehetne oldani a rárakódott zsírt, úgy hogy mondjuk nem károsítom meg vele, és a betűk azért ottmaradnak?Amúgy nagyon vigyáztam rá, szinte mindig kezetmosok mielőtt géphez ülök. Van vmi jól bevált módszer a billentyűk takarítására? Köszi
-
RAM
őstag
USB-s GPS vevő mire (lehet) jó?
-
RAM
őstag
Azt hallottam (kereskedőtől), hogy az ASUS-nak nem éppen jó a szervíz támogatása.
Mit jelent ez pontosan?
Mondjuk nem szeretném igénybe venni kicsit se.
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
Sziasztok!
Hol kapok legolcsóbban Asus notiba +512 ramot? (A6vm-Q007) -
-
Sipi
addikt
http://ndiswrapper.sourceforge.net
ndiswrapper és wpa_supplicant
Úgy nézem, ez egy szoftveres kártya, a Windows driver ad hozzá mindent. Kicsit macerás lesz belőni, az Ubuntu fórumán vannak leírások. Az ndiswrapper olyan kártyákhoz kell, amelyek a wines drivert töltik be Linux alatt is, úgy használhatóak.
http://www.ubuntuforums.org/archive/index.php/t-135000.html
Itt is nézz körül.
Sipi -
dr_ace
aktív tag
na utánanéztem, sajna az én notimban nem intel 2200bg wlan van, hanem ASUS WL-120g. ehhez tud vki drivert?
-
dr_ace
aktív tag
RudiG: az én notim is pontosan ugyanezt csinálta, felpörgött a venti, lelassult, felpörgött, lelassult és ezt 1-2 másodpercenként, tényleg rohadtul idegesítő. én ezt csináltam:
nyitottam egy feladatkezelőt, megnéztem a prociterheltséget és láttam hogy 4%-ról felugrik 100%-ra aztán vissza aztán megint fel (ebből arra következtettem hogy nem hardveres eredetű a probléma). utána átváltottam a 'folyamatok' fülre és elkezdtem szépen sorban lelőni azokat a folyamatokat amiknek nem volt ismerős a neve és figyeltem van-e eredmény. az egyik folyamat leállításánál megszűnt a gond, ilyenkor a folyamat nevéből megpróbál az ember következtetni a programra. az én esetemben a wlan kártyához tartozó szoftver volt a ludas, le is pusztítottam azonnal és csak a kártya driverét tettem fel a szoftvert meg a win-re bíztam (sztem teljesen megfelelő az a progi amivel a win kezeli a wlan-t). nekem ilyen módon sikerült megoldani a dolgot, remélem neked is tudtam segíteni -
dr_ace
aktív tag
tegnap felnyomtam az ubuntut és meg is volt egyből az első probléma: nem ismeri fel a beépített wlant (ami egyébként asus gyártmány). van erre vkinek ötlete? úgy hallottam hogy az asus gépek és a linux driverek az két külön világ, de remélem nem kell teljesen lemondanom az ubunturól
pls help
(a6u-5040-ről van szó) -
ponti_ak
addikt
válasz
jakobkacsa #2618 üzenetére
Köszönöm a megerősítést.
(Mostanra kb én is erre a következtetésre jutottam, és pont Kinsgston-t gondoltam én is bele..) Viszek Memtest-et, és kipróbálom majd.
-
hzcs
senior tag
válasz
ponti_ak #2613 üzenetére
Én leadáskor jeleztem. Azt a szöveget kaptam rá, hogy ez nem így megy. Na fasza. Vissza is kaptam WTF jelzéssel: nincs hiba. Nincs hiba egy olyan ratyi írónál, ami nem ír dvd-t, rw-t csak néha. Ez az író már akkor szar volt amikor a gyártósorra került. És ez már a 2.
Ma ismét leadtam, harmadszor. Nyugatiend, médiaM. Holnap felhívom őket, és kérek bele másfajtát. Csak azt nem tudom mit fogok mondani ha elutasítanak. Mindenesetre nagyon mérges leszek az biztos. Ma (csütörtökön) adtam le, és azt mondta az átvevő hogy hétfőre készen lesz. Remélem is. -
Geree
senior tag
-
ponti_ak
addikt
ATI Powerplay mire van állítva? Az x700-as nekem is gyakran bekapcsolta a ventit az elején. Aztán visszafogtam ''Optimális élettartam'' beállításra, azóta nem igen kapcsolgat be.
Az NHC is 110/100Mhz-re írja a GPU / video-mem sebességet, szóval tényleg vissza van kapcsolva, működik a Powerplay funkció szerintem... -
ponti_ak
addikt
válasz
jani0625 #2612 üzenetére
Nem ajánlották fel, csak rákérdeztem, és azt mondták, hogy:
''- Igen, volt már ilyenre példa, jelezzem a leadáskor, hogy mi az óhajom (t.i: nem akarok TSST-t többé..).''
Szóval inkább diplomatikusak voltak, nem igértek semmit, felajánlásról meg szó sem volt... de az azért kiderült a beszélgetésből, hogy volt már dolguk 1-2 ramaty TSST típusú ODD-vel mostanában.
RAM ügyben valaki, esetleg?
Most néztem az Everest-et, Nanya márkát ír a gyártóhoz is.... az nem csak a chip a memón?Nem akarom szétszedni, viszont tudnom kéne milyen márkájút vegyek.
Vagy tényleg van Nanya ram.. ?
[Szerkesztve] -
RudiG
tag
Hali!
Nem tudom mondtam-e már, hogy vettem az ASUS A6VA-q025ömhöz 1 DICOTA tatyót,ami nagyon frankó.Így már lényegesen nyugodtabb szivvel hurcolászom. Az sem tett be neki, mikor a hátsó ülésről előre röppent egy kanyar utáni vészfékezés miatt(totál olyan helyen állt,amiről,ha jól emléxem még azt tanították,hogy nem szabad). Na mind1, tehát minden és mindenki szépen megúszta a dolgot. Még mindig frankó mindN,
VISZONT tegnap este mikor már *****fáradtan melóztam hajnali 1-2 tájékán, elkezdett egy k********l***i tünetet produkálni, méghozzá a következőt:bekapcsol a venti,1-2mo-ig megy, aztán kikapcsola venti és 1-2mpszünetm,aztán bekapcsola venti 1-2mpig megy,aztán kikapcso és be és ki és be és ki és be és ki és be és ki és be és ki és be és ki...
és totál kikészültem tőle...na ekkor fordult elő először, hogy öröm volt kikapcsolni.
Hogy lehet kikerülni az ilyen dolgokat.
Ubuntu téma engem is érdekelne, régebben tervezgettem,hogy felrakok vm linuxot, csak még nem jutott rá időm -
ponti_ak
addikt
Üdv ASUS tulajok,
Jelentem döglődik a TSST DVD-RW-m. Pont 1 hetes a noti, de nem idegeskedem emiatt, számítottam a hibára. Írni még nem is próbáltam vele, de már az írott sima (nem RW) DVD lemezeimet sem olvassa. Folyton olvasási hibát ír ki, és félbemarad a másolás már az elején, 3 lemezzel is eljátszotta: RiData, Philips, Sony típusokkal vegyesen. A 7végén teszek 1 próbát azért még az írás terén is.
Hétfőn megy gariba, HRP-n keresztül. NSE Hungary-t is felhívtam azért, ott azt mondták, hogy kérhetem, hogy ne ezt a típust tegyék bele megint. 1 hetet vesz igénybe a csere.. Hogy mi telik ennyi időbe, nemtom.... talán ilyen sokat kell tesztelni a csere után? Nem hiszem...
Mindegy, azért kíváncsi leszek, végül mennyi lesz belőle...
Ja, van 1 kérdésem is:
a RAM bővítést megoldhatom gari-vesztés nélkül én magam? Csak azért, mert NSE azt mondta igen, a HRP és az ex***digital szervizese szerint viszont nem.
Köszi ha válaszoltok.
[Szerkesztve] -
Mazsika12
csendes tag
ASUS A6J GeoForce Go 7300 512 MB teszt eredmények
512 MB Rammal (DDR2 533)
cpu score 5682
memory score 12530
hdd score 670
3dmark5 751
2 GB rammal
cpu score 5718
memory score 13358
hdd score 639
3dMark5 742
Super PI 2M --> 01m 24s -
Almos
aktív tag
Ha van kérdésed, akkor nyomjad, bár még nem vagyok egy nagy guru... Sajnos már legalább egy hete be se röffentettem a linuxot, annyira nincs időm
Egyébként nekem elsőre nem ment fel az ubuntu, valamit szarakodott, nem hozta létre rendesen a felhasználót, így nem tudtam belépni a rendszerbeEttől eltekintve nekem nagyon tetszik, kapásból felismerte a wlan-t, touchpad-et, laptopot, minden prímán megy! Ajánlom még az ubuntu.hu fórumát is!
-
dr_ace
aktív tag
Almos asszem rokonlélekre leltem benned
én eddig suset és uhut próbáltam, de tényleg csak kipróbálás szintjén, nem használtam huzamosabb ideig egyiket sem (2-3 napot max). most énis az ubuntut akarom feltenni és szintén egy asus gépre
és ha minden működik akkor ezt szeretném bevezetni tartós használatra...
segíthetnénk egymásnak ha tudunk
mod: áttettem az egészet off-ba mert leesett h ez nem a linux topik
[Szerkesztve] -
dr_ace
aktív tag
hali!
adott egy A6U-5040 [link]
linuxot tennék rá (ubuntu), szerintetek lehet gond driverekkel?
a legfontosabbak: képernyő, hang, lan, wlan és asszem ennyi. nem fakadok sírva ha pl kártyaolvasó nem fog menni
van vkinek tapasztalata? -
Pgeo
csendes tag
Szia!
Ha minden igaz, akkor kaptál hozzá bölcsőt.
Leszeded a [link] -ról a legújabb ActiveSync progit, és
ott a kapcsolatnál beállítod, hogy az eszköz ne Automatikusan kapcsolódjon
a hálózathoz, hanem a Nethez.
Remélem, hogy érthető voltam
Ha nem, akkor ott keresgélj
A PDA-n sztem nem kell semmit állítani.
Nekem 1 MDA III-am van, és igaz, hogy WLAN-al használom (néha), de bölcsőben is megy...
Amúgy az USB -s sebességre senki semmit nem tud mondani? -
toti7306
csendes tag
Van egy ASUS A3-5029 notebookom.
Néha nem tudom bekapcsolni - hálózati áramellátás nélkül. Először azt hittem, hogy csak akkor, ha áramellátás alatt készenléti állapotba helyeztem, s áramellátás nélkül próbáltam bekapcsolni. Most normál leállítás után sem tudtam feléleszteni. Úgy sikerült, hogy bekapcsolt állapotban húztam le a tápot, majd állítottam le. Persze lehet, hogy ez a véletlen műve, de ki tudja...
Másnak hasonló tapasztalata? Én nem tudok valamit, vagy szervizeltessem?
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- One mobilszolgáltatások
- OLED monitor topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- Microsoft Surface PRO 5 I5-7300U - billentyűzettel
- ACER Travelmate P215-52 I5-10210U- 15,6" kijelzős
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest