- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
jani0625
aktív tag
tsst író:
nektek csinál olyat hogy az általa elvileg jól megírt dvd-t úgy olvassa vissza, ha mondjuk egy film van rajta hogy élvezhetetlen mert túl lassú hogy a hang folyamatos legyen rajta?
nekem igen
most hogy végre megbékéltem vele hogy a tdk dvd-r -eket normálisan írja most meg ez.
sztem csere lesz, de csak nyár környékén mert addig nagyon kell.
extraktor!
milyen az új író? -
Solar_Wind
senior tag
Nekem az egy hónapos ASUS-omon most lejött az LCD alatt lévő ASUS felirat paneljének jobb oldala. Elengedte a ragasztás (úgy látom, ragasztva van).
Ez így elég gagyi...
Mögötte rendesen melegszik a felület, lehet hogy a meleg olvasztotta fel a ragasztást?
Bárkinek hasonló tapasztalata? -
yankee
tag
Akkor most milyen Asus laptopot vegyek?
Sulinet, wlan, 512MB lényeg a többi úgyis kell
Javaslat? -
Volu
tag
AD1986 AC'97 2.3 SoundMax codec
-
hzcs
senior tag
Szerintem nem 100%-ban az Asus hibája a hang, hanem a hangkártyagyártóé. Milyen chip van benne? Nekem az A6VA-ban realtek alc880. Bár én nem használom a fülest, vagy a gyári csippanók szólnak vagy aktív hangfal. Engem az bosszant egy kicsit hogy a 2 bemenetet nem lehet átalakítani kimenetté, hogy 5.1 legyen. SPDIF nincs minden hangcuccon.
-
nak0n
aktív tag
Nyilván a szoftveres állítgatás nem csillapítja le annak a lelkét, aki kiadott 200kHUF+ -ot egy gépre; az enyémet sem csillapítja le, nekem is A6R van, és nekem is szarul szól. De mit tudsz mást tenni? Veszel egy külső hangkarit, hallgatod úgy, ahogy van, van állítgatod. Mert mást nem nagyon tudsz csinálni.
A szintén fosladék, A sorozatú TSST DVD-írót még tudta kezelni a szerviz, mert az javítható, cserélhető; egy alaplapi hangkarival ezt már valamivel nehezebb megoldani... -
Volu
tag
Ugye-ugye! Én is csak azután vettem észre, mikor már 2 napja nálam pihent. Ilyen meg sem fordult a fejemben, mert egy noti sem produkálta ezt. Azt hiszem jól leírtad mennyire hanyattdobja magát az ember, mikor szembesül a ténnyel. Tényleg nem túlzás a káromkodás
Ja ezt a soundmaxos állígatást felejtsük már el... Egyrészt szart sem ér, másrészt torzígassak itt a hangképen equalizerrel? Ugyanmár... annak defaultból kellene jól szólnia!
Ha nem túl nagy teher számotokra, akkor gyűjtsük már össze az itteni tapasztalatok alapján azokat az Asus modelleket, amelyek hangügyileg ennyire felejtősek! Talán sok anyázástól kíméljük meg a leendő márkatársakat
A3N szériánál nincs ilyen gond pl!
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
sghc_toma #2182 üzenetére
Na kipóbáltam a captive-ot.
Az usb hdd-n xp alatt létrehoztam a filerendszert és gyönyörűen írtam rá.
Olvasással sem volt gond, mind linux, mind xp szépen visszaolvasta.
Viszont az usb hddről történő másolás nagyon lassan döcögött, mind linux, mind xp alatt. Linux alatt a cpu használat felszökött 100%-ra.
Elnézést kértem az usb hdd-től, hogy ntfs-sel fertőztem és visszakapta ext2 filrendszerét. Azóta mind linux, mind win alól szép sebességet produkál.
Lehet, hogy én vagyok luser, de marad az ext2 ezen az eszközön.
Bye, Fifi -
bimce
csendes tag
Re !
Ha cserélem akkor hp lesz ugyanarra nem cserélem , nem tudom mi a faszt csináljak.
A forumbol visszamenőleg kiderül hogy minden A6R ilyen de hát hogy lehet ilyen bagatel dolgokon elbaszni egy ilyen gépet ez egy xar egyszerűen ...a 2 év gari dominált nagyon azér is vettem meg de majd kiderül ha beborul .... -
nak0n
aktív tag
Ez a problémád meg is fog maradni. Egy nem túl jól sikerült széria került bele az asus notikba, a mély hangokat gyakorlatilag nem szereti. Megoldás:
1. a géphez kapott soundmax nevű progival buherálod, állítgatod a hangot, elég sokat lehet vele javítani, persze csodákra ne számíts;
2. elviszed szervizbe, és talán tudnak vele kezdeni valamit. Ha szervizbe viszed, akkor az NSE Kft-hez menj, ők jófejek.
Jav.: a szerviz rövid i.
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
válasz
Xenon01 #2183 üzenetére
az ATi chip grafikája 3Dben messze sokkal jobb, mint Intel GMA900
persze sokra ne számíts...
egyébként nincs nagy különség a két chipset között
ha nem játszani akarsz (márpedig egyik noti sem kidejezetten DTR játékgép), akkor döntsön inkább a kijelzőformátum, és hogy kell-e webcam -
bimce
csendes tag
Tisztelt ASUS forum látogatói !
Olyan problémám lenne hogy sikerült vennem egy ASUS A6R tipusú Notebookot és
az audio kimeneten a fejhelgatót rádugva csak a magas hang jön ki, mély semmi nincs és nem tudok mit kezdeni vele, és sztem ennél még egy 15 éves walkman-nék jobb hangja van.
kerlek segítsetek.
Válaszotokat előre is köszönöm... -
Xenon01
csendes tag
Szerintetek Asus A6R B002 avagy Asus A3H 5015 érne meg jobban ugyazért az árért.
Ahogy nézem A6R nek 15,4 a kijelzője és webcam is van hozzá az Asus A3H 5015-nek meg 15 ös kijelző.
Viszont a nagy külömbség a kettő között és amit kérdeznék
Intel 910GML chipset és video Intel 910GML VGA megosztott Vram
v.
Ati radeon Xpress 200M és video Ati Xpress 200M megosztott Vram
a jobb, árban jobban megérő ....?
Remélem válaszol vki -
sghc_toma
senior tag
#2169: megmondom őszintén, hogy én ilyen mélyen nem mentem bele. mondjuk a notihoz volt legális xp, szal nem csináltam semmi rosszat
#2181: akkor lehet, hogy vmit nem szeret az ext3-ban. mondjuk már elég régen volt, nem tudom, hogy most milyen verziónál jár a progi. márciusban meglesz végre a gépem, majd akkor utánanézek.. -
Beatbox
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne,hogy az A6U-5040-es gép csak a 333Mhz-es ramokat támogatja és kell e figyelni valami másra még bővítésnél?
Ugyanis a múlt héten vettünk a cégbe egy ilyen gépet, de +256 mb rammal. A memóriát még az üzletben bepakoltuk, de nem indult, végül az 5. cserére indult el.
Tegnap egy már fél éves, ugyanilyen típusú gépbe akartam rakni +256 Mb-ot, de ugyancsak ez volt a helyzet. A szervízben beraktunk még kettőt, nem indult.
Igaz én a ramok hibájára gyanakszom, mert mind a 8 kipróbált Kingmax volt, de a tegnapit egy másik helyen vettem, teljesen más serial számmal....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Nem tudom, antennás pcmcia-val még nem volt dolgom és életemben nem is méregettem a wifi cuccok teljesítményét.
Ha jól tudom, akkor az integrált cuccoknál az antenna a kávában végig fut, így az erősebb lehet egy antennás pcmacinál is. Majd egy hozzáértő elmondja a tutit, mert én csak régenolvasott emlékeimre hagyatkozom.
Bye, Fifi -
jakobkacsa
senior tag
ha munkára kell a noti, tökéletes, sőt egyenesen felesleges bele jobb, mint a GMA900 (az i915GM integrált VGAja)
ha játszani akarsz, akkor válassz mást - ez a noti kifejezetten munkára és hordozásra van kitalálva (én pl. nagyon tudnék örülni egy M9A-nak - stílusos, karcsú, T&L, 14'', Centrino, ASUS, mi kell még?) -
Fifi
őstag
Jah, amúgy az eszköz által közölt adatok:
eth1 IEEE 802.11g ESSID:''cenzored'' Nickname:''cenzored''
Mode:Managed Frequency:2.462 GHz Access Point: cenzored
Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power=20 dBm
Retry limit:7 RTS thr: off Fragment thr: off
Power Management: off
Link Quality=72/100 Signal level=-56 dBm Noise level=-90 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
Bye Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Én most légvonalba kb. 10-12 méterre vagyok a linksys routeremtől és 2 téglafal van ''útban''.
Ha routerre kötött gépről file-t másolok ide a notebookra, az 13.0KB/s-mal jön, de az a gép úgynazon hálókártyán még 16KB/s-mal küld az internetre adatot.
Tapasztalat, hogy a beépített wifi erősebb, mint egy pcmcia-s kártya.
Idézet innen: [link]:
''A 802.11g egy kiegészítése a 802.11b-nek. A 802.11g megnöveli a 802.11b adatátviteli sebességét 54 Mbps-ra, miközben a frekvencia marad 2.4 GHz. A moduláció OFDM (orthogonal frequency division multiplexing) technológián alapul. A 802.11b-s kártyák képesek együttműködni a 802.11g-s hozzáférési pontokkal (access point) és viszont. Tipikus hatótávolság: 54 Mbps sebesség mellett 15 m, 11 Mbps sebesség mellett 45 m.''
Bye, Fifi -
yankee
tag
válasz
Louis Gara #2151 üzenetére
Akkor a sempron fele billen a mérleg nyelve. A beépített wlan-nak mennyi a hatótávja? ez is fontos lenne..
Köszi -
Zsu_
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Asus M9A notebookot. Picit aggaszt benne ez a vga: Intel® 915 GM VGA shared.
Kérdezném, hogy akinek ugyanilyen van, annak mi a véleménye róla? -
Fifi
őstag
válasz
sghc_toma #2163 üzenetére
Hát nem tudom
Én a letöltött tgz-ben a README-t olvastam, de a weboldalon is találtam ilyet:
''
Laws and Licensing Conditions
If you are an authorized user of Microsoft Windows NT the laws in some countries give you the right to fully handle the product in any way you want. Therefore you can disassemble the product even in the case you had to agree with the product license forbidding such disassembly as the country laws override any such license agreement.
Microsoft Service Pack
Sometimes you may have the legal license for Microsoft Windows NT but for various technical reasons you do not have the media and/or installation ready at the place of intended use of this project.
Fortunately Microsoft provides free (as in beer) update packages for its Microsoft Windows products called Service Packs; the latest one is Microsoft Windows XP Service Pack 1a.
This downloadable file contains the full versions of the essential files needed for the current stage of this product: ntfs.sys and ntoskrnl.exe. It even contains cdfs.sys and fastfat.sys for testing purposes.
Service Pack also contains EULA (End User License Agreement) paper disallowing any use of Service Pack outside its original intentions. According to the laws of some countries you need to be authorized user of the Microsoft Windows XP product to be allowed to use the files contained in such Service Pack without the bindings of its EULA. Even the interpretation of such laws may vary.
''
A lényeg: a fileok letölthetőek, hisz a servicepack tartalmazza, de az EULA nem engedi, hogy a servicepackot az eredeti céltól eltérő dolgokra használd, de ezt az ország törvényei felülbírálhatják. Szóval használni biztos tudod, de itt Mo-n törvényes-e nem tudom. Most nincs kedvem EULA-t és jogot olvasni
Egy unatkozó jogtudor?
Bye, Fifi -
Fifi
őstag
-
Doshee
csendes tag
Van egy eladó ASUS a6u 5040 notim!
21hónap gari van rá még.
nem 256, hanem 256+512 ram van benne -
Sytex
tag
Újabb kérdés:
Asus notikban mi felelős a ventillátor fordulatszabályzásért? Valami szoftver, vagy bios szinten megy a dolog, vagy full hardweres megoldás? -
sghc_toma
senior tag
Szia!
Nem vagyok benne teljesen biztos, de úgy rémlik, hogy az a két file, ami kell a captive-nak, ingyen letölthető a micro$oft oldaláról. Nekem telepítéskor felmászott a microsoft.com-ra, leszedett vmi cab file-t, és abból kicsomagolta az ntoskrnl.exe-t, meg az ntfs.sys-t.
De erre azért ne vegyél mérget, régen volt már, most meg nem tudom megnézni, mert vindózt kell használnom (meghalt a notim, és szobatársak gépét használom)
ext2fsd neked nem csinál néha fura dolgokat? nekem volt párszor, hogy böngésztem az ext3-as partíción, és lefagyott a file-kezelő.. Néha volt olyan, hogy néhány file-t nem látott, ilyesmik.. -
Fifi
őstag
Hát ....
A hálókártya maga nem férhet hozzá a router szoftveréhez, ő csak életet lehel a hálókártyába. A driverben viszont lehet hiba, mely által hibás csomagot küld és ez nem kívánt működést okoz a routerben. Innentől lehet két vélemény:
1. router hiba: kezelje le a csomagokat és ne hagyja, hogy kivülről a hardware-t vezéreljék
2. hálókártya driver hiba: küldjön szabványos csomagot és ne ''akassza ki'' a routert.
A notebook hálókártya drivere nem férhet a routerhez, ha ez így van, akkor az a router softver bugos.
Más, ami a valószínűbb, hogy a hálókártya drivere hibás és rosszul inicializálja a hardware-t, azaz nem működik a hálókártya rendesen és úgy elállítja, hogy a windowsos driver semm tudja magához téríteni az eszközt. Ilyenkor egy teljes áramtalanítás is biztos segít.. A routernek semmi baja, ott csak egy led világít,ami az mutatja, hogy a link aktív vagy nem. Mivel a hálókártya nem működik, ezért link sincs, ergo nem világít a led.
Mint írtam már először a notebookon használt drivernek és verziójának néznék utánna, hátha az megoldja a gondot.
Bye, Fifi -
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Na igen, jól emlékeztem, idézet a captive doksiból:
''http://linux-ntfs.sourceforge.net/ is the most serious competitive NTFS driver
implementation. It is fully GPL-2.0 licensed and it needs no proprietary
drivers requirements. It should be now fully reliable for read/only operations.
Read/write operations are supported only for rewriting existing data blocks of
existing files - no file/directory create/delete operations possible.
'captive-install' package of this project uses 'Linux-NTFS' driver to obtain
the original drivers from Microsoft Windows XP
Drivers Availability
--------------------
All the source packages involved in this project are GNU General Public License
2.0 (GPL-2.0) compatible (see the file ''AUTHORS'' for details). The purpose of
this project is to run the original Microsoft Windows drivers to get the best
filesystem compatibility and safety ever reachable. This is the method known
most by the Wine http://www.winehq.com/ project. Required driver files:
ntoskrnl.exe - Windows NT kernel; required for ANY use of this project.
ntfs.sys - NTFS filesystem driver; required to access NTFS disk drives.
Run captive-install-acquire(1) installer for proper guided steps.
Packaged Installations
----------------------
Required W32 drivers were automatically found if Microsoft Windows XP is
installed on any NTFS or FAT partitions. FAT partitions must be already
mounted. You may want to run captive-install-acquire(1) to check the drivers
state and possibly update them. Installer uses X Windows or console
automatically.
''
Azaz olvasatom szerint, ha legálisan akarom használni, akkor kell hozzá egy XP.
Azért, hogy win user a ''cipelős'' hdd-m tudja írni/olvasni nem gazdagítom Bill Gates-t, inkább viszem az extfsd-t vfatos pendrive-on, vagy floppy-n.
Persze akinek a winchesterén van egy legális XP, vagy nem érdekli a legális szoftver szlogen és nyugodtan alszik még ettől, annak ez nagyon jó kis stuff.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
Szia!
Szerintem ez router bibi.
A ''shutting down lo'' az a loopback eszköz előtte vagy utánna kell lennie egy ''shutting down ethX''-nek is na az a halózati eszközöd és ennek lehetne köze a routerhez max.
A dhcp-nél pedig szerintem nem fagy meg csak vár a routerre, hogy adjon ip-t, de ő épp saját egészségi állapotával van elfoglalva
Ha türelmesen vársz, akkor biztos timeoutol és továbbmegy, feláll a linux csak nem lesz ip-je és üres lesz a routing tábla. Ha nem vagy türelmes, akkor Ctrl+C-vel meg is szakíthatod a dhcp kéréseket.
Persze az sem kizárt, hogy a hálókártya linuxos drivere okoz valami gondot a routenél, mondjuk egy hibás csomaggal, amit a router nem tud lekezelni.
Én megpróbálnék minnél frisebb drivert a hálókártyához, ha nem vezet eredményre, akkor a router firmware-jét frissíteném.
Bye, Fifi
Ps.: milyen hálókártyát, milyen kernel verzióval és milyen driverrel próbáltad? -
Sytex
tag
Látom épp a linux a téma, eszembe jutott egy kérdés hátha tudtok segíteni:
Adott a notim. (lásd két kommentel feljebb)
Bármilyen linuxot felrakok rá, leállításkor mikor kiirja hogy ''shutting down lo'' kialszik a routeremem a led ahova a noti van dugva. Bebutulok windowsba, nem gyullad ki a led. Windows azt irja hogy az eszköz megfelelően müködik, de nem produkál semmilyen adatforgalmat. Reboot linuxba: Starting dhcpd nél elindul újra. Reboot (leállás közben megint kialszik), viszont induláskor (a dhcpd-nél megfagy). Sokadik újraindítás során tudom életre bírni.
Ötlet (kicsit zavarosan írtam, bocsi)
[Szerkesztve] -
Fifi
őstag
válasz
extraktor #2150 üzenetére
Szia!
sghc_toma már küldött egy linket, melyet én is kipróbálok
Az igazat megvallva nem próbáltam soha, bennem még az van, hogy a linux kernel az ntfs olvasását támogatja, de az írás csak nagyon, nagyon korlátozott mértékű (ugyanakkor maradhat a fileméret stb.).
Mivel otthon nincs win, a cegnel meg samba biztosítja a filecserét, ezért nem is volt ntfs írásra szükségem, de ezt a linket elteszem
Tudom, akkor az lenne a következő kérdés, hogy hogyan cserélek adatot a win userekkel. Hát nagyon ritkán, inkább dvd-t kell írnom nekik, de egy külső 2,5''-os usb házban notebook hdd és azon ext2 filrendszerem van.
Windows alól ezzel írom és olvasom: http://ext2fsd.sourceforge.net/
De megnézem ezt a captive-ot és akkor a win userhez nem kell ext2fsd sem cipelnem.
Bye, Fifi
Ps.: Köszi sghc_toma a linket! -
Sytex
tag
Hehe...bekerült még 512 RAM az A6VA-Q034-esembe
-
Louis Gara
tag
A két gép között kb 25e ft a különbség, itt a Celeronos jön ki vesztesként. A Sempron procija kevesebbet fogyaszt, körülbelül azonos teljesítményű, talán jobb, viszont kevesebb benne a memória, és kisebb a vinyó, de van wifi, viszont sis csippes, talán ez a legnagyobb gyengéje.
A sempront ha feltuningolod +256 memóval, és nagyobb vinyóval, még akkor is jobban megéri árban, ráadásul a kertből netezhetsz...szerintem -
yankee
tag
Üdv!
Lenne egy nagy kérdésem! Melyik lapitopit javasolnátok:
Asus A6U 5040 512MB vs.Asus A3H 5015
kezdő lenék ezen a téren és minden vélemény érdekel!
köszi! -
Lujza1978
tag
Kérdezném, hogy a A632 5.0-ás (Oprendszerű)PDA-hoz mikor lesz meg a magyarítás. Én pont venni akarok, de így nem veszem meg. Rajtam kívül még többen vennének, de hasonló cipőben járnak. Email: hvencel@freemail.hu Kösz.
-
Fifi
őstag
válasz
extraktor #2144 üzenetére
Debian GNU/Linux, de szerintem a disztribúció mindegy. (Bár segítettem már több disztrib bekonfigurálásában (pl. suse), de a megszokott debianhoz képest voltak ''redmondi'' érdekességek benne).
Ha ráérzel a linux/unix erejére, akkor szinte sírva fakadsz néha egy-egy feladatmegoldás esetén, hogy miért win előtt ülsz. Én már csak tudom, mert otthon soha nem volt win (kivétel amíg kipróbáltam a webcamot) a munkahelyen meg a szerveren és egy munkaállomáson kívül xp-k várnak nap, mint nap.
Senki nem úgy születik, hogy ismeri az összes oprendszert, a linuxot is meg kell tanulni, úgyanúgy, mint a wint.
Bye, Fifi -
sztechnika
csendes tag
Köszi mindenkinek!
Ha valaki mondana miért jó,esetleg írhat! Köszi! -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #2135 üzenetére
Szívesen!
Igen ezzel nincs gond, az van amit én akarok és ez így van rendjén.
Bár driver hiányában a webcam, kártyaolvasó nem él
Igaz van 2000HUF-os 21in1 usb olvasom
Tényleg win alatt hogy lehet olyat csinálni, hogy több profilt csinálok a hálókártyának és wifinek is és ne kézzel kelljen árírni mindig az IP-t?
Főnököm vett notebookot és látja, hogy én egyetlen parancs kiadásával mindezt elérem
Pl. hálókártya első profil: dinamikus IP és dns
hálókártya második profil: statikus IP és statikus dns
wifi első profil: első profil: dinamikus IP és dns, elso az SSID
wifi második profil: statikus IP és statikus dns, valamimás az SSID
wifi második profil: statikus IP és statikus dns, megintmás az SSID
stb. stb.
Szóval, hogyha kiválasztok egyet, akkor azt használja és beállítja is a route táblába és nem akar a wifis routeren kimenni, ha a hálókártyát használom., sőt akkor lőjje le a wifi rádiót és ne zabálja az energiát.
Ezt úgy általánosan kérdezem, mert az ominozus laptop nem asus, de nekem kellene beállítanom
Win alatt amit tudok feltelepít, driver feltol, office belő, böngészőnek pluginokat adok, beállítom az ipt és a levelezőprogramot, imalap kinyomtat felhasználónak átad és ha valami nem gömbölyű a szemére vetem, hogy nem mormolta elégszer ;)
Tehát a fenti profilozást tudja a winxp vagy valami ingyenes - uram bocsá opensource - segédprogram win alá?
Bye, Fifi -
Kicker
őstag
válasz
sztechnika #2137 üzenetére
Hogy hogy müxim? van rajt bekapcs gomb, meg tölteni kell 3óránként..
ASUS M6-om van, és kifjezetten jó, azelőtt nem volt lehetőségem notit buzerálni, de amint beszereztem, és ismerkedtem vele, háát leesett az állam, tökéletes gép!! Kijelzője pazar(acer TM 4020-é pl egy rakás .... ), programok tutisak, kivéve a NORTON-t, ami fél évig se működött, mivel valami fizetős frissítésért nyökögött, ráadásul a Memóriát is ette...
na azt leszedtem, tettem helyette nod-ot, azt jó napot! majd még mesélek ha gondolod -
ByB
addikt
A laptopok billentyűi darabonként is cserélhetőek, mert nekem elkezdett csúnyán megkopni a space...?
Ezért persze nemfogok billt cserélni, de egy magányos gombra lehet befektetnék!
M6Va készülékről van szó...
-
Louies
aktív tag
válasz
sztechnika #2137 üzenetére
Hi!
Szerintem egy jó választás. Én egy hónapja vettem és egyáltalán nem bántam meg.
Ár - érték arányban a legjobb és én csak ajánlani tudom.
[Szerkesztve] -
baliii
senior tag
hello, hol tudok budapestem asus mypal a620-ra kijelzoved foliat venni? nem szeretnek neten rendelni... kosssz!
-
sztechnika
csendes tag
Sziasztok!
Akarok venni egy ASUS A6R B002 notebookot,tudnátok róla valamit mondani hogy müxik meg ilyenek?
Esetleg magyar manualt!
Előre is köszi! -
Almos
aktív tag
válasz
tibikbk #2133 üzenetére
Első nekifutásra szerintem a gép alján található matricákat nézd meg, ha még ott vannak, akkor azon rajta kell lennie a tipusnak, a szériaszámnak, stb...
Azt hogy milyen proci, mennyi ram van benne, szerintem svéd windows-nál is ki lehet dryteni, az ikonok ugyanúgy néznek ki, mint a magyar változatnál. -
Fifi
őstag
válasz
Louis Gara #2126 üzenetére
Itt van egy: &
Copy pastold kedvedre
Bye, Fifi
Ps.: Bocs, de most nagyon jó kedvem van -
tibikbk
aktív tag
sziasztok
segitséget kérnék,kaptam egy asus notebookot csak egy gond van vele nem tom milyen tip.mert svéd windows fut rajta -
sghc_toma
senior tag
válasz
Angel82 #2122 üzenetére
én nem próbáltam, csak neten találtam, egy emberke tesztelgette a játékokat wide felbontásokkal, és ott volt ez a kis progi. itt az oldal: [link]
nem tudom, hogy az ati tools nevű progi a hivatalos driverekkel is feltelepül-e, én az omega driver-t ([link]) használtam. telepítés után ott a tálcán az ati tools ikonja. annak a menüjében van vhol olyan, hogy OSD, és ott lehet kipipálgatni, hogy milyen értékeket mutasson (rendelkezésre álló/használt videomemó, gpu/memó sebesség, fps). pontosan sajnos nem tudom leírni, hogy hol van a menüben, mert itthon nvidia kártya van... -
hzcs
senior tag
válasz
Louis Gara #2107 üzenetére
Asztali driverrel nincs. Tedd fel az Asus oldalán lévőt, abban van.
-
xedos
addikt
válasz
Louis Gara #2128 üzenetére
Amit az ASUS ad, az tutira az
Csak gondolom régi...
Az Omega driver, talán.... -majd megmondják a többiek...
Szerencsére az enyémet (MSI) támogatják. -
xedos
addikt
válasz
Louis Gara #2126 üzenetére
Ha jól tudom, az ATI hivatalos driver nem támogatja az ASUS-t!
Valószínűleg ezért nincs powerplay. -
Louis Gara
tag
válasz
Angel82 #2125 üzenetére
Szerintetek miért van az, hogy a 3dmark 2003 általában mindig különböző eredményt csinál, max perfomra teszem, vagy, ha dynamic swichen is van kéne tudja, hogy most ''veretés'' van, de probáltam, hogy kikapcsoltam ezeket a progikat. Pl már csinált 33xx-46xx-ig bezárólag mindenfélét. A 2005-el is így jártam ott is csinált 12xx-15xx-ig az utóbbit is kevésnek érzem.
A másik amit még nem értek, hogy 128 megásnak ismeri fel a video karit, pedig everest szerint 64 megás, (sok helyen tévesen 128 megásnak tüntetik fel a boltokban) A 3dmark oldalán van ahol össze lehet hasonlítani az eredményeidet mások eredményeivel. Ott talátam 64 megás ati-t is, tehát a program fel kéne ismerje a valós értéket, szerintetek miért lehet ez?
(a legújabb driver van fent, az alt+c működik nektet? Én nem tudok ''és'' jelet irni, ráadásul a powerplayt sem találom a driverben, pedig teljes)
[Szerkesztve] -
Angel82
csendes tag
3dMark05-ben 3478 pont lett.
-
Angel82
csendes tag
Nos a 3dmark05 valamiért a második teszt után leáll. Holnap majd megpróbálom mégegyszer.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Angel82 #2116 üzenetére
reggel találtam neten egy nemhivatalos patch-et, amelyikkel tud w-t a mw. csak a hud-ot nyújtja el egy picit. de ha nem zavar, hogy tojás a kilóméteróra, akkor nem gáz..
már nemtom a címet, de google-ba annyit írtam, hogy ''most wanted widescreen''.. vhol az első találatok közt van.. -
Angel82
csendes tag
No kérem szépen, a6ja 3dmark2006-ban 1826 pontot ért el (SM2.0 Score: 637, HDR/SM3.0 Score: 710, CPU Score: 1401).
-
sghc_toma
senior tag
Angel82, az nfsmw-t feltetted? hogy teljesít az x1600??
-
Angel82
csendes tag
Ja igen, hangzás. Gyanúm beigazolódott, hd audio ide vagy oda, kalap szar az egész. Nem tudom honnan vették az értékeket, amik a tesztekben szerepelnek, de a hangzása nagyon merev, mint írtátok helyesen a mélyek teljesen hiányoznak, énekhang mint sokol. Asszem beszerzek egy audigy 2 pcmcia kártyát, ma volt szerencsém kipróbálni a notiban és ég és föld. Azért tegyük hozzá, hogy nem biztos, hogy az én véleményem mérvadó, mert én elég háklis vagyok erre. -
Angel82
csendes tag
válasz
jani0625 #2103 üzenetére
Várom a kérdéseket, mire vagyok kíváncsiak! Matshita DVD-RAM UJ-841S típusú író van benne, eddig egy traxdata rwt írtam vele hibátlanul. Most töltöm le a 3dmark 2006-ot, ha lejött, írom az eredményt! Egyébként összességében nagyon gyorsnak találom a gépet, az lcd gyönyörű főleg egy nagy felbontású háttérképpel nézve. A space-el van egy olyan apró bajom, hogy ha a jobb szélén nyomom, akkor nem mindig megy. Gondolom ugyanez a bill van a tietekben is. WLAN erősebb, mint egy linksys pci-os kártya. Otthon a szokott helyen talált egy újabb routert amit a linksys sose látott és ennek tudatában sem bírtam rávenni. A Powergeart ti használjátok? Esetleg helyette vmi? Csinál néha érdekes dolgokat. -
BFeco
aktív tag
válasz
Louis Gara #2108 üzenetére
Igen, már kb. 5-6 éve használom ezt a Sennheiser fülest. A mélyhiányos (fülesen) Asus A6R-B002 ismerősömé, nekem egy offtopic IBM T42-es van. Azon nincs ilyen probléma.
-
Louis Gara
tag
Elég komolynak néz ki. Nekem realtek high definition audio nevű cucc ként ismeri fel. Ha neked is ilyened van, akkor passz, de tény, hogy nem csúcs minőség. Külső hangkártya, vagy mondjuk egy creativ 2.1-es hangrendszer, sztem orvosolán a problémát, csak az nem annyira mobil, vagy marad a szoftveres állítás, talán.
-
nak0n
aktív tag
válasz
SzisziSZ #2104 üzenetére
Hát, elvileg rajta vannak az illesztőprogramok, de nem mindig jól csinálnak mindent a fiúk a gyárban, rakj újra mindent.
A winfos meg rajt van a gépen, de nem telepítőkészletet kapsz a gép mellé, csak helyreállítólemezt, amivel a rendszert abba az állapotba tudod visszarakni, ahogy a gyárból kijött. -
SzisziSZ
csendes tag
A héten hozták ki a futár az új ASUS A6R-B002H notebook-ot. Ehez jár XP home.
Az lenne a kérdésem hogy ezekre gyárilag felvan telepítve az összes illesztőprogram és az XP is vagy kezdjek el gyanakodni. -
RudiG
tag
válasz
jani0625 #2094 üzenetére
Egyszer haveromnál WLANoztam a notival, de ott ő állítgatta be a dolgokat. Mivel ''kapisgálja'' a dolgokat, ezért simán belőtte a cumoot és frankoom müxött.Azóta 1 WLAN-os notebook-kal akartam összekötni(egyáltalán lehet ilyet?),az sajna nem sikerült,de ebben valszeg én voltam a béna.
Újabb counter-strike-ok is ismerik(1.6,CSS). NFSMW-ben sajna nincs és patch-et sem találtam még hozzá(olyat ami muxik is).
Majd 3dmarkolhatnál is, nagyon érdekelne!
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Angel82 #2100 üzenetére
timedemo nem hiszem, hogy van..
ati tools-ban be lehet állítani, hogy mutasson fps értékeket. sztem az bőven elég.
az újabb játékok közül jónéhány tudja a w felbontásokat, de sztem a régiek között is akadnak ilyenek. (pl. a gta-kban biztos vagyok, hogy lehet használni wide felbontást)
ez a bootmenu dolog nem lehet, hogy amiatt a recovery partíció miatt van? vagy azt a partíciót is engedi törölni?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PR-Telecom
- Vezetékes FEJhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest