- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
A topic betelt. A folytatás itt: [link]
-
hzcs
senior tag
nem, mégse ez, most néztem
a helyes: c11238 -
_core
aktív tag
Tesztelgettem egy kicsit az laptopomat (A6T AP008).Akit erdekelnek a 3DMark es Everest eredmenyek az nezzen el ide: [link]
-
Imy
veterán
MEMTEST86-al kapcsolatban lenne egy sürgős kérdésem...
Hogyan lehet beállítani,. hogy az összes lépést 1-9-ig futassa? mert amikor belépek, akkor valami, a legalapabb tesztet futatja... A beálításokban be tudom állítani, hogy melyik tesztet futassa, de nem találtam olyat, ahol az a beálítás, hogy az összeset...Valaki írja le nekem!Köszönöm! -
Imy
veterán
Igez, nem is a típus a mi fontos!
Én az enyimet 2005 óktóberben 215ért vettem, és annyiban tér el a tiedtöl:
-60-as vinyó volt az enyimben (már vettem bele 120Gb-osat)
-DVD író volt az enyimben
-és beépített Wifi
Amire kérdezz rá, hogy hány cellás az aksi!!! (4 cellásnak fele akora a kapacítása, igaz ha fontos a számodra az üzemidő!) Everest Ultimate Edition-nal nem árt megnézni, hogy mennyi a tervezett kapacítás, illetve az elhasználódás mértéke! Ennyi idős notinál ha 10% felett van akkor az nem túl jó hír (utángyártott aksi 15e Ft környékén, eredeti 50e ft környékén)...
Az optikai meghajtó gondolom TSST gyártmány, de ha tönkremegy garancián túl ( a magyarországi szervíz, No comment) DVD írót 15-20e Ft között lehet venni (Ujat!)....
Erre a két dologra kérdezz rá, hogy hogysmint...és akkor tudok/tudunk segíteni!
Emugy ha az aksi nem valamui szuper, akkor is jó ár az a 90e Ft... Szerintem tök jók az ASUS-ok ár/teljesítmény viszonylatban. Minőséget csak a TSST optikai meghajtok törik meg, amugy minden márkás cucc van ben, én nem vettem észre sporolást. Magyarországi szervízük az NSE nem érdemel említést, kriminálisan gagyig, és ''törnek nyúznak''..Az optikai meghajtom egyszer sz@rakodott, de utolag kiderült, hogy a Win müvelte, de lehet előjele, hogy hardwaresen lesz sz@r az íróm.... -
Zanik
addikt
Nincs semmi baj az Asusokkal! Gondolom IBM-et meg HP-t ajánlottak. Tény hogy strapabíróbbak, megbízhatóbbak de szvsz egy mezei felhasználó igényeit egy Asus is ki tudja elégíteni.
Két kisebb gond ugyan akad. Egyrészt rossz minőségű TSST írókat szerelnek bizonyos notikba, másrészt a magyar szervíz nincs éppen a toppon!
Ha használtan akarsz venni, akkor azért az akkumulátor állapotára figyelj! Amúgy amiket leírtál azért bőven megéri a 90k, csak hajrá! -
Pitu
aktív tag
Pontos típust nem tudok, mert vásárlás előtt állok. Neked mióta van még a noti? Volt vele bármilyen probléma? A ''milyen notebookot vegyek'' topikban eléggé lehúzták az asusokat, picit el is bizonytalanodtam.
Amit néztem ezekkel a paraméterekkel van 90K-ért:
ASUS A3500L
1,5 Ghz Celeron M
512 RAM
Intel Extreme Graphics 2 for Mobile
15'' Kijelző 1024x768
80 GB HDD
DVD/CD-R Combo
PCMCIA-os WiFi kártya
Infra, Hangkártya, Kártyaolvasó, Firewire, 4x USB2, LPT, Monitor Out, Töltő + 5hó gari -
Pitu
aktív tag
van valakinek tapasztalata erről a gépről: asus a3500L?
-
LUJÓ
csendes tag
Hi mindenkinek !
AZUS-os lettem . Vettem egy kis ( Z94RP ) nootebookot , 256M ram van benne . A PC wizzard 2006 Nanya NT256T64UH4AOFN-3715B82E81 ( DDR2 SDRAM PC2-4300 ((266Mhz ??)) ) típusnak jelöli . Ha netán maradt volna valakinek mert nagyobbra cserélte , szívesen átvenném . Segítene az is hogy hol lehet hozzájutni , a művelettel kapcsolatos tapasztalatokról nem is beszélve . Kössz addig is . -
rYaN-
tag
A ram- és/vagy vinyóbővítéstől nem ugrik a garancia. Ezt már kitárgyaltuk egy külföldi fórumon. Mindegy hogy te, szerviz, vagy garszerviz végzi a cserét/bővítést.
-
bnss
veterán
-
Asuras
csendes tag
Hali!
Az a kérdésem lenne, hogy aza ati-nak az x1150-ese mit tud egy x200-ashoz képest?
Ja meg hogy lehet erősebb az nvidiának a go6100-asa két pipával mint az x200-as 4 pipával!
plusz hogy a gma950 mennyivel erősebb egy 915-ös chipsetes integrált grafikás kártyánál?
A válaszokat előre is köszönöm
Ja és mikor jelenik meg a celeron m 5-ös szériája? -
hzcs
senior tag
válasz
Herbali #4950 üzenetére
nekem is alapon 40 fok, de azt nem akarom elhinni hogy venti nélkül 5-10 fok csak a különbség a gép meg a levegő hőmérséklete között.
Ehhez azt tudnám hasolítani, mint amikor vettem a prescottot, msi alaplapban volt 30 fok alapon, nekem abitban 40-45 fok alapon ugyanolyan gyári intel hűtővel, de még a hyper6 se vitte le 40 alá. Ahány alaplap, annyiféle érték, notiban is így van. -
albgab
aktív tag
Hali!
Tud valaki olyan boltot pécsen ahol garanciásan raknak be memót a gépbe? -
Zanik
addikt
-
Imy
veterán
Akkor elvileg ha 400-as memót veszek bele, akkor 400 MHz-esként menni is fog?
Mert az alaplap szerint(Intel oldalán), a 852GM ami az enyimben van max 333-on megy...
Ha procit cserélnék (milyen drága lehet egy uj?) akkor a 4-es széria már bele sem menni? Mondjuk biztosan nem, mert azalaplap nem tudja....A 3-as szériából meg csak 1.7-es van, ami nem nagy különbség az 1.5-öshöz képest -
Zanik
addikt
A 3-as széria a Dothan magos Pentium M-re épül, 90nm csíkszélességel készül és 400MHz-es alapórajelen megy! A 4-es széria már a Yonah magos Core Solokra épül, 65nm-es gyártástechnológiával és 533MHz-en!
Sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e 5-ös sorozat, illetve hogy az Celeron néven fog-e menni. Nemrég jelent meg Core2Duo ''Merom'' magjára épülő Celeron M 520-as!
Részletek itt: [link]
és itt: [link]
[Szerkesztve] -
Imy
veterán
válasz
Herbali #4947 üzenetére
Power4Gearral Celeron M-es prociknál a kijelző fényerejét szabályozza, képernyővédőt hogymikor kapcsoljon be, mikor kapcsolja ki a képernyőt, mikor kapcsolja le a vinyot, mikor tegye a gépet készenléti állapotba...Képernyő fényerejének szabályozásával legalább 20-30 percet lehet megsporolni. Everest szerint ugyanolyan állapotban kikapcsolt képernyőnél a notim 18W-ot evett, bekapcsolt full fényerőnél 25W-ot. Persze ha olyan lenne mint a pentium procis(szabályozható frekvencia), akkor még többet lehetne elérni...
-
Zanik
addikt
válasz
Herbali #4947 üzenetére
Ami észrevehető, hogy a fényerőből levesz, de lehet hogy a videókártya teljesítményét is visszaveszi, procival szerintem semmit se csinál. Nekem eddig nem volt gondom vele, standard 56-61°C közötti hőmérsékleteken üzemel, 1 órás játéknál pedig 75°C-ig ment fel, s utána pár perc alatt visszahült a normálisra.
-
Herbali
tag
Nekem Mobil Sempron 3400+ van a notimban és csak net mellett asztalon hálózatról a CPU 31-32 fokos. (a diódára 29 fokot mér az Everest) A Power4Gear high performance beállítása mellett amikoris 800 MHz-re veszi vissza az órajelet,ha nincs terhelés. Akkor nem hinném, hogy azt lehet mondani, hogy melegszik.
Szerintem az a 61 fok elég sok net mellett.
Bár én játék közben még nem próbáltam.
Kérdés: Akinek Celeronos gépe van annál a Power4Gear hogyan működik? Mert tudtommal a Celeronok nem képesek órajel csökkentésre.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Csak azt akartam kifejezni, hogy a celeron m jobb az asztalinál, sőt a mobil celeronnál is. Mobil celeron m nincs.
Nekem otthon dualban a 2x256 ddr400 (266-on) olyan 3-4 óráig tart, gondolom neked gyorsabban végez. De amit alapból elindít, az a normál teszt, az gyorsan megvan (fél órán belül), a kiterjesztett tart tovább, de az a biztosabb. -
HEMP
aktív tag
Sziasztok,
nemrég vettem egy Asus notit (A6T szériás) és gondom van vele: szinte mindennap előfordul, hogy gondol egyet és lefagy... minden nyitva marad, viszont semmire sem reagál, csak kikapcsolni lehet. Valakinek van/volt hasonló tapasztalata?? Mitől lehet? Segítsetek légyszi, thx. -
Imy
veterán
A pentium az mindig a felsőbb, a celeron pedig az alsó kategóriás proci... Sajnos nekem Pentiumos gépre nem lett volna pénzem, azok amikor én vettem minimum 70-80e Ft-al többe kerültek. De az 1.5-ös Momil Celeron M elég irodai alaklmazásokra, internetre, mivel én csak arra használom. Asztali gépen sem játszottam sohasem, éppen ezért vettem notit, igy legalább el tudom vionni itthonról is...
-
Imy
veterán
és Kb mennyi idő szokott lenni a teszt?
a mostani memóriámmal is lehet van valami gáz, mert ujrahuzás elött, és utánn is azt irja ki néha hogy ismeretlen memóriacímre hivatkozott xyz alkalmazás, meg xyz memóriacimen hiba, meg ilyenek... 2*256Mb memóriánál kb mennyi ideig tart a teszt? -
Imy
veterán
válasz
Peetee(tm) #4940 üzenetére
Semmi probléma, nem lettem mérges, és elfogadom a bocsánatkérésedet....
-
Imy
veterán
Memórát szándékozok venni, de elötte le szeretném próbálni, tesztelni... Milyen programmal tegyem? Win-esel, vagy DOS-osal? Perzse ami CD-ről futtatható, ha DOS-os... Eddig nem teszteltem sohase, pedig már régóta van gépem, de notebook memóriánál nem akarok kockáztatni!
Aki segit annak köszönöm!! -
hzcs
senior tag
az nem mobil celeron m, hanem celeron m. A mobil celeron az más. Ez két különböző proci. A mobil celeron olyan mint az asztali, csak kisebb fogyasztással, a celeron m meg telejsen más architektúra.
processorfinder.intel.com. Ezen a helyen is 2 külön kategóriát képeznek. elvárható, hogy az 1.5-ös celeron m lealázza az asztali 2.4-eseket. Nekem is az van (2.4-es asztali cerka), és aircrack-ben még fele olyan gyorsan se számol, mint az 1.8-as pentium m. A cerka m meg nem sokkal rosszabb számításban, mint a pentium m. -
Tech
csendes tag
Szevasztok!!!
HELP -re lenne szükségem!
Most vásásroltam egy ASUS F3JC AP054-es laptopot. Feltelepítettem a Windowst, video karit meg a többi hülyeséget.
A neten azt írták, hogy 128MB-os a videó kari alapból és MAX: 256MB-ig bővíthető rendszermemóriából.
Most a video kari beállításánál 512MB-ot ír ki?
A kérdésem a következő lenne:
Ennyi, hogyan lehet mikor csak MAX 256-ig bővíthető?
És, hogy lehet kikapcsoni hogy rendszermemoriából ne vegyen el mert nekem elég a sját 128MB is.
Vagy hol lehet korlátozni, hogy mennyit vegyen el mert a BIOS-ba nem találtam ilyent!
Válaszaitokat előre is köszi!
Tech -
kp78
addikt
Az én inteles (M420) asusom, everest szerint 60-61 fokon ''érzi jól magát'', annyin megy legalábbis általában. Pedig csak net megy rajta olyankor, és nem ágyban van, ahol nem kap levegőt, hanem asztalon. Remélem nem sok ez ''alapjárathoz'' képest.
-
Imy
veterán
válasz
Herbali #4918 üzenetére
A 1.5-ös Mobil Celeronom 21W-ot eszik, és max 60 fokig megy fel, ha nem használom, csak a letöltésvezérlő megy akkor 48 fokon van, ha használom akkor 54-58 fok (attol függ hogy milyen progi fut), és nyáron 1-2x ment fel 62 fokig.
Ne kezdjünk AMD-Intel vitába, ASUS topic, ne huzzunk ennyire szét!
Mindkét procinak megvan a saját előnye-hátránya....
Évekkel ezelött az AMD jóbban levolt maradva, de már behozza lassan a lemaradást (intel régebb óta gyárt Notebookba procikat) -
Imy
veterán
válasz
Peetee(tm) #4907 üzenetére
Én nem kérdeztem, hogy melegszik-e...csak azt kérdeztem, hogy milyen procis a notid, illetve az enyimről irtam
te olvasd el a hozzászólásomat! -
shteer
titán
nem olyan jó mint az inteles mobil procik
weheheheheeeeee...
Everest 3.50 Photoworxx test:
Core 2 Duo T5600 (Merom) 1,86GHz: 13096 pont
Turion X2 T50 1,6GHz: 15404 pont
meg arról a fogyasztás-dologról is el lehetne beszélgetni, de sztem ne kezdjünk ebben a topikban AMD vs Intel flood-ot
én amúgy asztaliban vok Intel-párti -
-
Tatter
csendes tag
Ti milyen programmal méritek a processzor hőmérsékletét?
-
Herbali
tag
Akkor most megint mondom. A mobil AMD-k nem melegszenek jobban.
Nekem A6M notim van. Ez Mobil Sempronos. Ezt a mobil Celeronhoz lehet hasonlítani hiszen az a konkurens tipus. Annál egyértelműen kevésbé melegszik!
Én is így tudtam, hogy régebben az AMD-s gépekbe asztali procikat tettek, mert az AMD kicsit le volt maradva az Intelhez képest a mobil procik gyártásában.
Nyilván vásárlás előtt utánna kell nézni, hogy pontosan milyen proci van a gépben. -
Zanik
addikt
válasz
Herbali #4915 üzenetére
Az újabb Turionokkal már nem sok gond akad, de régebben sokszor asztali tokozású procit szereltek az AMD-s notikba. A notebooknál pedig kényes téma a hűtés, s ez az Intel nem notebookba szánt procijainál is gondot okoz! Én pont ezért nem mertem Sempronos gépet venni, mert nem tudhattam volna biztosan, hogy milyen tokozású!
Asztali gépeknél ez nem gond, hisz ott a hütést könnyebb megoldani. Pl. az én asztalimban is egy Barton magos Athlon XP van, rajta egy GlacialTech SilentBreeze-zel! Tehát semmi gond az AMD-kel, azon kívül hogy egy kicsit jobban melegednek. -
Tatter
csendes tag
-
Herbali
tag
Nekem AMD-m van. Keveset fogyaszt (25 Watt) ezáltal nem melegszik. Nem is lehet hallani a ventillátort benne.
Az inteles mobil Celeron (ha már mobil procit említettél) nem képes szabályozni az órajelét ezáltal melegszik és gyakrabban magasabb fordulatra kapcsol a ventije is. Tehát hangosabb. (Igaz ez nem Centrino)
A konkurenciája a Sempron viszont képes minderre. Ha már mobil egy proci akkor legyen energiatakarékos nem? -
bnss
veterán
válasz
Peetee(tm) #4912 üzenetére
Abból az egyszerű kérdésből jött volna a válasz, mivel nem lehetett tudni, h nálad mi számít magas hőmérsékletnek!
Ha van hűtőpadod, akkor probléma megoldva, mindenki boldog! -
hzcs
senior tag
válasz
Maffya1 #4909 üzenetére
Ez így van, de ha egy ugyanolyan teljesítményű Intelt nézel, akkor is lehet tapasztalni, hogy amd szinte olvaszt. Igaz, az enyém csak 1 magos, de 60 fok fölé nem megy, max 1-2 fokkal. Nem vagyok elfogult se intel se amd oldalon, de nekem notiban nem kéne amd, asztaliban lehet róla szó.
-
bnss
veterán
válasz
Peetee(tm) #4907 üzenetére
Már bocs, de értelmesen is lehet válaszolni, főleg annak, aki segíteni próbál!
Vegyél hűtőpadot alá pl! -
Maffya1
csendes tag
Mondjuk egy Celeron-t soha se említenék egy Turion-nal egy lapon,
Turion x2 az már hasít !!! -
hzcs
senior tag
Hogy érted, hogy nem kezeli le? Akkor is felismeri, max kisebb órajelen hajtja sztem.
Az az Asus laptop egész jól néz ki, de a külső kijelzőnek nem sok értelmét látom, ha csak slideshow-ra való, viszont a cikkben kattintható külső videókártyának nagyon lehet örülni, mert elég egy beépített integrált vga, így kevesebbet fogyaszt a gép, kisebb mértékben melegszik, és ha netán játszani támad kedvünk, csak connect és kész. Bár régebbi laptoptulajok nem fogják hasznosítani, mert expresscard foglalatú. Mindenesetre nem hülyeség.
Akárki akármit mond, az Asus talál ki érdekes dolgokat, és vannak használhatók is köztük. -
Imy
veterán
válasz
Peetee(tm) #4894 üzenetére
Nem rossz, jónak tünik, DE
Milyen procis notid van, hogy ennyire melegszik? Az enyim 60 fok fölé nem megy (Mobil Celeron)... -
Zanik
addikt
Asus-éknál nem nyugodhatnak, már megint kitaláltak valamit: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest