- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
blue_23
senior tag
válasz
--Disztroj-- #32732 üzenetére
Érdemes fém hűtőpasztát használni, hogy jobban elvezesse a hőt, amikor csendesség a fő szempont, energiagazdálkodásban állítsd 99%-ra a CPU teljesítményt vagy lejjebb, ami leveszi a turbót, csökken a CPU teljesítménye, de kevésbé fog melegedni így halk lesz. Amikor viszont szükséged van a CPU-ra ez rossz megoldás, csak headset segít.
-
blue_23
senior tag
válasz
Tivish #32716 üzenetére
Szia! Ezt a topicot javasolom: [NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás]
-
-
blue_23
senior tag
válasz
H.Tamás #32353 üzenetére
Hűtőrendszer tisztítás és újrapasztázás. FixDirect 5-10e forintért végzi ha nem akarsz hozzányúlni. Ha garanciális, küld be hozzájuk szervízbe ugyanezzel a szöveggel, olyankor ingyenesen tisztítanak és be is állítják a gépet. Nálam armoury crate állítja a ventillátor fordulatot.
-
blue_23
senior tag
+Asusok szoftveresen nem a legjobbak, armory crate képes érdekes jelenséget okozni, de gaming cemterrol is hallottam rosszat.
-
blue_23
senior tag
válasz
radi8tor #32002 üzenetére
I7 azért jobb, mert kevesebb hőtermelés mellett nagyobb teljesítményre képes (több mag), mint az i5, ugyanakkor ha teljes kapacitását használod, jobban melegszik. i7 CPU-val időt nyersz, notebookcheck-en találsz összehasonlítást, pl. kicsomagolás, vagy más műveletek mennyi időt vesznek igénybe egyik CPU-nál és másiknál. Az, hogy mennyire éri meg relatív, i7 mindenképpen időtállóbb, de egyéni preferencia mennyire használnád ki.
-
blue_23
senior tag
válasz
Szajbee27 #31945 üzenetére
Vedd fel kapcsolatot telefonon az Asus ügyfélszolgálattal, szerintem se normális a helyzet, valami zabalja az aksit. Jelenséget reprodukálták, ha a teszteken mégis átment, akkor nem megfelelőek a tesztek a hiba elhárítására, ez nem indok, hogy akkor minden rendben van és visszaküldhető.
-
blue_23
senior tag
válasz
puhos855 #31911 üzenetére
Akkut nem szabad 20% alá meríteni, ezen felül nem igazán tudsz mit tenni, minél többet használod annál inkább romlik a kapacitása.
Akkumulátorra fél-1 év garancia van, azt követően zsebbenyúlós történet. Bár mivel nem kivehető, lehet megszánnak eggyel a szervízben, próbát megér.
Hozzátenném, hogy a 700k-t nem az akkumulátor miatt fizetted, hanem a benne lévő hűtés, ház, GPU, CPU. Gamer laptopok nem akkumulátor használatra specializálódtak.
-
blue_23
senior tag
válasz
angrydog #31903 üzenetére
Jobban melegednek, de nem mindegy mennyivel jobban és milyen órajel mellett. Nálam a G531 71-73 fokos, 100% CPU stressz teszten, 110 mV UV mellett, 81 CPU hőmérsékletnél nem mértem melegebbet, az is Anthem alatt. Már ez se számít izmosnak, mivel UV-t szükséges, de belépő/középszinten még talán belefér kategória/nincs jobb.
Nagyrészt a hűtés határozza meg, hogy egy "gamer" laptop jó vagy sem, ezért lenne fontos valami infó, ami te esetedben a TUF ellen vagy mellett szól, hogy vajon érdemes-e másnak megvenni?. Jelenleg csak annyit írtál, hogy nagyon jó laptop Helios 300-hoz képest... Amelyik laptopot 1-2 nap után én is visszavittem, mert vállalhatatlan volt a hűtése, a hangja, illetve a ház is gagyinak tűnt.
-
blue_23
senior tag
válasz
angrydog #31901 üzenetére
80 fok magas CPU stressz tesztnél, főleg ha nem folyamatos 100% terhelésen volt, elképzelhetetlennek tartom, hogy játékoknál amikor a GPU is fűt nem megy 80 fok fölé. Akkor fordulhat elő, ha a CPU és GPU alig van terhelve, azaz így nem derül ki mennyire jó a laptop hűtése.
Futtass egy 3d mark-ot vagy superposition-t amit gaming notebook topikban vannak, hogy teljes legyen a kép, órajel, és hőmérséklet nélkül nem derül ki, hogy jó vagy sem a konfig.
-
-
blue_23
senior tag
válasz
gergo5991 #31893 üzenetére
Első körben telepitse hardver infót, hogy mennyire melegszik a lapos és kiderüljön hogy indokolt a venti. Armoury crateben vissza lehet venni a fordulatszámot ha nem melegszik
Alapjáraton is vehet fel többet, energiagazdálkodástól függ, pl a turbó profil eszi az áramot és generálja a hőt akkor is ha semmi nincs megnyitva. Nálam kb 15-20 fok különbség van manual/windows profilhoz képest.
-
blue_23
senior tag
válasz
CyberJedi #31888 üzenetére
Az hogy pöccre megy, minden SSD-vel, 8 GB+ rammal és valamire való procival lévő gép tudja.(még a 3 éves Dell Latitude laposom is, 8 GB memóriával és 6600U Cpuval).
CPU stressz teszt közben hány fokos? Doom ethernal vagy valami más komolyabb AAA játék alatt milyen hőfokon működik? (Linkelhetnél fotót hw infoból amin látszik a CPu/GPU frekvencia és hőfok)
-
blue_23
senior tag
válasz
UXEBAeneas #31866 üzenetére
FN+F10 (bár ezzel egész touchpad kikapcsol)
-
blue_23
senior tag
válasz
Pyttawrx #31842 üzenetére
G531-em van, CPU stressz teszt alatt 71-74 fok, world of warships 71, WWz 76, COD warzone 74, Anthem 81, mindez MX2-vel, akár 4 óra játék után. Tudom, hogy Anthemen kívül nem a legerőforrásigényesebb játékok, viszont ott a ventillátor is csendes, füles nélkül se zavaró.
Híresen rossz hűtést korábban arra alapoztad, hogy vásárlást követően újra kell pasztázni, innentől kezdve nem tudom mi alapján írod. Melyik laptophoz képest rossz?
-
blue_23
senior tag
válasz
Pyttawrx #31834 üzenetére
Azért kell vásárlás után hűtőpasztázni mert a gyártó spórol rajta (Asus és Dell biztosan), igen szar dolog, de újrapasztázás után rendben van a hűtés (már MX2-vel is). Többi gyártó készülékénél is ugyanúgy nyerhetsz hőfokot jobb minőségű hűtőpasztával,, szerintem mindegyiket érdemes újrapasztázni. Gondolatmenetedből kiindulva akkor nem létezik gamer laptop.
-
blue_23
senior tag
válasz
Hoorus #31812 üzenetére
Armory crate sajnos nem a legjobb szoftver, itt egy telepítési útmutató, tiszta windows-szal javasolt: [link]
HW info-val meg tudod nézni a hőmérsékletet, ha armory cratet beüzemeled módosíthatod a ventilátor sebességet. Ugyanakkor Asus laptopokról elmondható, hogy gyárilag nagyon rossz minőségű hűtőpasztát kapnak, így könnyen elképzelhető akár böngészés közben is felugrik a hőfok, ezért vásárlást követően javasolt újrapasztázni. Ami ezen felül segíthet, ha energiagazdálkodási beállításokban 99%-ra állítod a maximimális CPU teljesítményt, teljesítményt elvesz, de hűvösebben üzemel (TUF-nak egyébként is vacak a hűtése). TUF egyébként nagyon olcsó a benne lévő hardverekhez képest, csak sajnos gyenge házat és hűtést társítottak hozzá.
-
blue_23
senior tag
-
-
blue_23
senior tag
Akit érint, hivatalos Asus szervízben jelenleg kedvezményes a tisztítás/hűtőpaszta csere.
-
blue_23
senior tag
válasz
Albigator #31668 üzenetére
Ebből nem vonnék messzemenő következtetéseket, hogy mennyit érhet az újrakalibrálás.
G551 laptopom akkumulátora újonnan 4 órát bírt filmnézésre, 3 év alatt teljesen kuka lett, miközben havonta egyszer használtam, akkor 100%-ról 15-20%-ig merítettem. Még régebbi Toshiba Satellite kb ugyanígy viselkedett.
Dell Lattitude E5570 céges laptopom akkumulátorát szintén rendszeresen használom (többet mint a G551), 3 év után még mindig 6-7 óra munkát lazán lezavarok rajta.
Szerintem az akkumulátor minőségének köszönhető, hogy még mindig jó, arra viszont figyelj, amit a szoftver mutat elhasználódást nem biztos hogy egyezik a tényleges elhasználódással. Példaképpen a Xiaomi 9 SE mobilom 10% elhasználódást mutatott, szervízben 15% mértek.
-
blue_23
senior tag
válasz
light1994012 #31666 üzenetére
Tilos ezeket az akkumulátorokat majdnem lemeríteni, azzal megölöd. 60% felett optimális neki.
-
blue_23
senior tag
válasz
NeoExDeath #31625 üzenetére
Árban szerintem jó, bár attól függ mennyire van lelakva.
Ha nem volt rendszeresen újrapasztázva/UV, tisztítva a hűtőrendszer,akkor valószínűleg magas hőfokon üzemelt, ami jelentősen csökkenti az élettartalmat.
Alapvetően garancia végéig vannak ezek a laptopok tervezve, így 1-2 éven belül könnyedén előfordulhat pl alaplap hiba, ami kapásból 100e+ avagy kuka, így ennek tudatában vásárold!
-
blue_23
senior tag
válasz
Juhaszatti #31623 üzenetére
-
blue_23
senior tag
Akinek UV és újrapasztázás után is magas a hőmérséklet CPU stressz teszten, törölje le armoury crate és XTU-t, energiagazdálkodási beállításokat állítsa alapértelmezettre, majd telepítsd újra armoury crate-et, windows teljesítmény profil kiválaszt, majd jöhet az XTU és UV. Amikor a kettő együtt megy néha össze fog omlani az Armoury crate, de jól vezérli majd a CPU órajelét és a ventillátorokat.
-
blue_23
senior tag
válasz
somkrisz #31578 üzenetére
G531 és Dell G5 az első ajánlott gamer laptop (mindkettőt ajánlott újrapasztázni), Zenbook, Vivobook, asus TUF, acer nitro, MSI thin/gf laptopokkal hűtési problémád lesz.
Hiába van a TUF laptopban erős hardver, ha túlmelegszik nem fogod kihasználni, inkább csak bosszúság és fűtés lesz. Azért drágább a G531, mert nem csak erősebb a hardver, de masszívabb házat és hűtést is terveztek hozzá. Ha új laptopra nincs keret, inkább valami jó minőségű használt laptopot nézz (gamer topikban biztos ajánlanak), ne költs szemétre.
-
blue_23
senior tag
válasz
Evil Snowman #31538 üzenetére
Szerintem ezt a kérdésed a gamer topikba tedd fel, van pár hozzáértő tag.
-
blue_23
senior tag
válasz
Winnie The P #31504 üzenetére
Garancia országos, de vásárlást követően szériaszám alapján érdemes ellenőrizni.
Ugyanakkor nem javasolnám ezeket a laptopokat, mindegyik nyeklik, botlik, rossz minőségű. Használt üzleti géppel sokkal jobban jársz, milyen notebookot vegyek topikban könnyebben ajánlanak megbízható laptopot.
-
blue_23
senior tag
válasz
Evil Snowman #31502 üzenetére
Próbát megér.
-
blue_23
senior tag
válasz
Evil Snowman #31493 üzenetére
Nem tudom, de szerintem neked is egyszerűbb ha olyan konfiggal veszed ami megfelelő, mint később mókolni rajta...
-
blue_23
senior tag
-
blue_23
senior tag
válasz
Tom1939 #31464 üzenetére
Mikulásbának régebbi Zephyrusa van, 90-92 fokos játék alatt gtx 1070-nel, ami kb 1660 ti szint. 1660 TI általában kevesebb hőt termel, mint az rtx 2060, mivel kisebb a fogyasztása. Ha új címekkel/hardverigényesebb játékkal szeretnél játszani, szerintem nem a legjobb választás, nagyon fog melegedni, hiszen ez egy vékony, könnyű gép, bár gari végéig valószínűleg kitart.
Arról nincs információm mennyire szereti a hordozást.
-
blue_23
senior tag
Képek alapján szerintem nincs touchpad, ez a legolcsóbb kiszerelés G531-ből amit kinéztél.
G sorozatot szerintem innen a legjobb venni, mivel legjobb árban, Asus gold partner, illetve csak náluk vásárolható +1 év hivatalos Asus garancia. Szériaszámot ettől függetlenül érdemes ellenőrizni, bárhol történhet hiba a rendszerben.
-
blue_23
senior tag
Hűtőpasztát cserélned kell (lehetőleg szervízben, kb 7e, 20 perc), fontos, hogy dual channel-be legyen a memória (kb 20% teljesítmény különbség single channel-hez képest), ezt követően viszont jó gamer laptop. Kijelzője IPS, de színlefedettsége csak 65% körül van (bár ebben az árkategóriában többi laptop se remekel).
(Zárójelben megjegyzem, digiprime oldalán akció nélkül is olcsóbb ez a konfig)
-
-
blue_23
senior tag
válasz
Remekelek28 #31435 üzenetére
Ezekkel a laptopokkal nem leszel elölrébb, jobban jársz ha régi laptopod bővíted.
-
blue_23
senior tag
válasz
MGaa73 #31404 üzenetére
Ha úgy gondolod nem azt kaptad amit vásároltál vidd vissza, 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.
Szerintem nem a bolt dolga felhívni a figyelmed mit is veszel, vásárló dolga utánanézni. Ami probléma, hogy hibás adatok szerepelnek a honlapon és megtévesztőek. Ezért is vásároltam Digiprimenál, Asust szerintem tőlük érdemes, még garancia kiterjesztést is vásárolhatsz.
-
blue_23
senior tag
válasz
MGaa73 #31402 üzenetére
Fórumokon említették, hogy nem minden G531 laptopban van numpad a touchpaden, szerintem neked is ilyen verziód lehet. Fényképek legtöbb boltban csak illusztráció, nem olyan laptopot kapsz, ezért is érdemes Gold partnernél vásárolni... Ha megfigyeled, itt egyértelműen látszik, hogy nincs semmilyen jelölés: [link]
-
blue_23
senior tag
válasz
pamesz #31369 üzenetére
Árukereső alapján drágán adja T, mivel 240 Hz 512 SSD változat: [link]
Árkülönbség 1 TB SSD vs 512 SSD kb 20k, 240 Hz vs 144 Hz kijelző viszont ennek kb duplája (bár lehet T-nél elírás a kijelző), windows 1-30k.Hűtéssel valószínűleg problémáid lesznek RTX 2070-nel, helyedben gamer topikban megkérdezném, hogy erre a teljesítményre milyen laptopot ajánlanak.
-
blue_23
senior tag
-
blue_23
senior tag
válasz
Motion_Blur #31248 üzenetére
Szerintem csak pattintós: [link]
-
blue_23
senior tag
válasz
tothjani81 #31240 üzenetére
Kevés memória, gyenge CPU, gondolom SSD sem normális sebességen üzemel, valószínűleg ezért lassú. Chrome-ot nem használnék ennyi memóriával, nekem anó 8 GBt is megette., firefox jobb, kevesebbet használ, de csodát ne várj.
-
blue_23
senior tag
válasz
Lionela #31228 üzenetére
[Scar III] Itt kérhetsz árajánlatot is és olcsóbban adják (5-10%).
-
blue_23
senior tag
válasz
Lionela #31226 üzenetére
Háromféle laptop van a G531 szériában, Strix G, Arctic Blue Strix G és Scar III. Strix 120 Hz gagyi kijelzővel, Scar III 240 Hz kíváló kijelzővel, keystonenal (15,6 esetén).
Ha fontos a numpad, akkor válaszd a 17,3 verziót (itt 144 Hz a képfrissítés, a kijelző színvilága nem sokkal rosszabb, mint a 240 Hz esetén) avagy más készüléket.
Magam telepítettem mindent, nagyon egyszerű, Asus honlapon lévő leírás alapján, [ArmouryCrate telepítés] (itt úgy tudom számít a sorrend), minden mást úgy ahogy letöltöttem a honlapról.
-
blue_23
senior tag
válasz
Lionela #31223 üzenetére
Egyik 15,6 G531-ben sincs numpad a billentyűzetnél, touchpadon tudod bekapcsolni nyomógomb segítségével (gondolom itt is ez a helyzet). Két linkelt gépnél különbözik a kijelző is, míg a 120 Hz 60% körüli a színlefedettsége, 240 HZ közel 100%.
Személyes tapasztalatom G531 Scar III van, vásárlást követően hűtőpasztát cserélni kell, mert Asus spórol rajta, ezt követően UV-vel rendben vannak a hőfokok, sokkal halkabb is. Zephyrusnál hasonló lehet a helyzet, ugyanakkor vagy hangosabban, vagy melegebben fog működni a kevesebb helynek köszönhetően.
Helyedben a Zephyrust árban ezzel hasonlítanám, mert itt ugyanolyan a kijelző [link] , játékra Scar III jobb, kevésbé hardverigényes feladatokra, hordozásra/ölben használni Zephyrus, illetve csak egy tárhely foglalata van (bár 1-2 TB SSD szerintem mindenre elég).
-
blue_23
senior tag
válasz
Lionela #31218 üzenetére
Attól függ melyik Zephyrus, melyik G531? Sokféle van, viszont általánosságban elmondható, hogy a Zephyrus vékonyabb, könnyebb, így rosszabb a hűtése, ugyanakkor csak a Zephyrusnak van olyan kijelzője, ami g-synces, egy tárhely foglalat, és nem mindegyiknél van ethernet csatlakozó.
-
blue_23
senior tag
válasz
Evil Snowman #31196 üzenetére
Ezek már szép értékek
Szívesen!
-
blue_23
senior tag
válasz
Evil Snowman #31193 üzenetére
Ezek elég magas értékek ahhoz képest, hogy csak a CPU megy, nekem max 74 fokos a CPU, venti fél gőzzel jár. Szerintem nálad is játszik egy újrapasztázás, akár 10 fokot is hozhat.
Illetve játékra "Windows" profilt használj, a performance és turbo feleslegesen pörgeti a CPU/GPUt, nálam 15 fokkal melegebb azokkal, miközben FPS javulást nem hoz. -
blue_23
senior tag
válasz
Evil Snowman #31190 üzenetére
UV nélkül CPU stressz teszten 74-90 fok között ugrált a CPU, UV mellett stabilan tartja 73 fokot, 4-4,1 Ghz folyamatosan, így szerintem érdemes beállítani.
-
blue_23
senior tag
válasz
Evil Snowman #31180 üzenetére
Nekem i7-9750H+ RTX 2060 van, world of warrships alatt max 67 fokos a CPU, ventik időnként teljesen halkak, nem hiszem a Fortine sokkal jobban terhelné.
-
blue_23
senior tag
válasz
Exelsior #31169 üzenetére
Szia! Játszottam a Performance és Turbo beállításokkal, wow-ban 82 fokos lett a CPU. Bal oldalon lévő windows beállítással 67 fokos, ugyanannyi FPS. Első körben próbáld ki, hogy nálad is ugyanez a jelenség, mert szerintem az armoury cratre profilok feleslegesen pörgetik túl a CPUt és csak hőt nyersz vele... Újrapasztázás viszont sokat hoz, nekem 5k volt FixDirectnél (hivatalos Asus szervíz, 20 perc alatt kész), ezt követően CPU stressz tesztnél 7 fokkal hűvösebb lett. Illetve UV segít sokat a CPU/GPU-n, nekem 140/40 van beállítva (mindenkinél máshol stabil).
-
blue_23
senior tag
válasz
mr.tamasbiro #31078 üzenetére
Bárhova.
-
blue_23
senior tag
válasz
Szupercsirke #31041 üzenetére
Kép és ár alapján egész biztosan annyi. Árukeresőben rá tudsz keresni a típusra: [link]
-
blue_23
senior tag
válasz
skylinelaca #31013 üzenetére
Rászólni biztosan nem fog, viszont lehet tud segíteni. Nekem 3 éve magyar Asus azt kérte vigyem be szervízbe a laptopot, viszont ami problémám volt 15 percen belül megoldottuk az amerikai támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest